Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά



Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία για τα δικαιώματα στη ζωή και τη δουλειά, ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά
Σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες απεργοί, με μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, απάντησαν αποφασιστικά στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ για τελειωτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και τις μαζικές απολύσεις και απαίτησαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επαναφορά των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

Στη Λιβαδειά, τα ταξικά σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, οργάνωσαν συγκέντρωση στη Κεντρική Πλατεία της πόλης που συνεχίστηκε με πορεία στους εμπορικούς δρόμους.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησε εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων
της περιοχής, που τις προηγούμενες μέρες είχαν πάρει αποφάσεις στήριξης των απεργών και συμπαράταξης με τα αιτήματά τους μιας και είναι ίδια.

Την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πελέκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μποναμάς Τσίπρα: 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους

Δύο εξαγγελίες περιείχε το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα: Την διανομή 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του αν. Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε την διανομή σε χαμηλοσυνταξιούχους της υπεραπόδοσης των εσόδων υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για την 13η σύνταξη, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Τα χρήματα θα δικαιούνται όσοι λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ και θα διανεμηθεί αντισυμμετρικά: Οσοι παίρνουν χαμηλότερη σύνταξη θα δουν μεγαλύτερες αυξήσεις. Κατώτατο ποσό, όπως είπε, για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν 850 ευρώ, θα είναι τα 300 ευρώ.

Σημεία από το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα

    Δέσμευση της κυβέρνησης είναι, κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να επιστρέφεται σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
    Εχουμε την δυνατότητα να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για 13η σύνταξη σε συνταξιούχους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη
    Αποφασίσαμε την άμεση διοχέτευση 617 εκ. ευρώ, από το πλεόνασμα του 2016, για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.
    Στη πράξη, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μια παλιότερη δέσμευση μας για 13η σύνταξη στους συνταξιούχους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
    617 εκατ ευρώ σε 1 εκατ 600 χιλιάδες συνταξιούχους με συντάξεις κάτω από 850 ευρώ
    Η διανομή θα γίνει αντισυμμετρικά από κάτω προς τα πάνω.
    Για αρκετές χιλιάδες θα είναι ακόμη και πολλαπλάσια από την σύνταξή τους με κατώτατο ποσό τα τα 300 ευρώ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

    Προχωράμε επίσης στην αναστολή της προγραμματισμένης αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αν. Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.
    Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε επίσης και μέτρα στήριξης των νησιών της πρώτης γραμμής, που δέχονται τις προσφυγικές ροές.
    Τα νησιά,του Βόρειου & του Ανατολικού Αιγαίου αποφασίσαμε να αναστείλουμε, για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση, την αύξηση του ΦΠΑ
    Την εξίσωση ΦΠΑ θα εφαρμόσουμε όχι όμως την ώρα που τα νησιά σηκώνουν όλο το βάρος για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Και κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας:

    Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων.
    Τις μέρες αυτές διανύουμε τα τελευταία μέτρα ενός δύσκολου μαραθώνιου.
    Με πίστη στις δυνάμεις μας,δικαιοσύνη και αλληλεγγύη,θα τα καταφέρουμε. Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και δυνατοί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κύμα κακοκαιρίας- Πότε και πού θα χιονίσει

Άνοιξη θα θυμίζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, ενώ ήδη από αύριο, Παρασκευή (09/12/2016) στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική άνοδο. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να φτάσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα (12/12) έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τα χιόνια στα ορεινά.

Αναλυτικά, για αύριο, Παρασκευή (09/12), σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τη νύχτα στο Θερμαϊκό τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο νότιο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 έως 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα γίνουν μεταβλητοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο (10/12) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Κυριακή (11/12) στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Χιόνια από την Τρίτη

Τη Δευτέρα (12/12) στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Την Τρίτη (13/12) αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Την Τετάρτη (14/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν παροδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
newsbomb




Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις του Δήμου Λεβαδέων για τους πρόσφυγες

              Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) και  ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς  συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016  στα γραφεία του προγράμματος της ΚΕΔΗΛ και συζήτησαν τον τρόπο που θα προμηθευτούν οι πρόσφυγες είδη ένδυσης και υπόδησης από τα τοπικά καταστήματα με κουπόνια επιχορήγησης  του ΟΗΕ.

      Καλούνται οι έμποροι του Εμπορικού Συλλόγου να δηλώσουν συμμετοχή.




Ο Πρόεδρος                                                             Ο Πρόεδρος
                  της ΚΕΔΗΛ                                                   του Εμπορικού Συλλόγου


              Αλεστάς Αθανάσιος                                              Καλογρηάς Αθανάσιος



Υποσημείωση:
1. για την είσπραξη του ποσού θα απευθύνονται στην ΚΕΔΗΛ.
2. για ποσά άνω των 1.500 ευρώ απαιτείται φορολογική ενημερότητα
3. για ποσά άνω των 3.000 ευρώ   απαιτείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα   


Γραφεία ΚΕΔΗΛ : Αριστοφάνους (πάροδος Πλαταιών)
Τηλέφωνα Επικοινωνίας της ΚΕΔΗΛ : 22610 88683
                     
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητική Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης Θηβών


Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θηβών. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Θήβας.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στα παιδιά αναφέρθηκε στη γιορτή των Χριστουγέννων και το νόημά της που δεν είναι τα στολισμένα δέντρα και τα στολίδια, αλλά το μήνυμα που μας φέρνουν τα Χριστούγεννα είναι η μεγάλη αλήθεια ότι ο Χριστός έρχεται σε μας με ένα και μοναδικό σκοπό να μας δώσει τη δυνατότητα να σωθούμε· ο Χριστός έρχεται κοντά μας γιατί μας αγαπά.

Ο Σεβασμιώτατος είπε στα παιδιά να αγαπάνε τους άλλους ανθρώπους, όπως, τον εαυτό τους αφού προηγουμένως έχουν αγαπήσει το Θεό με όλη τους τη δύναμη.

Μετά την Θ.Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το σχολείο κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του διευθυντή και των δασκάλων, χάρηκε τα παιδιά, συνομίλησε μαζί τους και με τους δασκάλους τους  και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα, καλή πρόοδο στους μαθητές, και στους δασκάλους καλή δύναμη στο έργο τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Άσκρη μας καλεί στο Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

 Καλωσορίζουμε Τον Άγιο Βασίλη, γεμάτο δώρα,γλυκά,ζεστό τσάι και σοκολάτα,μουσική ,εκπλήξεις και την Όλγα να βάψει τα προσωπάκια όλων!!!
Xριστουγενιάτικα τραγούδια απο την Χαρά  Κάπρου.
Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 4:00μ.μ. στην πλατεία της Άσκρης να φωταγωγήσουμε το δέντρο μας!!!

ΜΕ ΛΙΓΗ ΜΑΓΕΊΑ ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ. ...
Ευτυχισμένα Χριστούγεννα! !!
Διαβάστε Περισσότερα »

"Προσφυγιά των λαών" Εκδήλωση στο Συνεδριακό Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Εντατικοί έλεγχοι απο την Π.Ε Βοιωτίας στην αγορά κατά την περίοδο των εορτών



Διενέργεια εντατικών ελέγχων κατά την περίοδο των εορτών από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, με υπηρεσιακούς παράγοντες των εμπλεκόμενων  υπηρεσιών,  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και Δ/νση Ανάπτυξης με θέμα την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς  ενόψει των εορτών, την προστασία του καταναλωτικού κοινού και την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα σημεία παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας τροφίμων που την περίοδο αυτή παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, όπως κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα αλλαντικών, τυροκομικών, αλλά και καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη και παιχνίδια.

«Στόχος των ελέγχων δεν είναι η τιμωρία αλλά η προστασία των συμπολιτών μας, από φαινόμενα κερδοσκοπίας, η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η προστασία του δημόσιου συμφέροντος»τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

            

Διαβάστε Περισσότερα »

Την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχη Στερεάς ανακοινώνει ο Απόστολος Γκλέτσος

Στις 14 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:45μ.μ. στο κτίριο του ΟΣΚ, στο Πάρκο του Λαού στη Στυλίδα, ο Δήμαρχος Στυλίδας κ.Απόστολος Γκλέτσος θα ανακοινώσει μεταξύ άλλων την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, οι ομιλητές κ. Βαφείδου Αντιγόνη, κ. Φύκα Βάνα και  ο Δήμαρχος Στυλίδας κ.Γκλέτσος Απόστολος θα δώσουν πληροφορίες και θα αναπτύξουν θέματα όπως το διεθνές δίκτυο Paraction και τεκμηριωμένες απόψεις από δράσεις-έργα του άμεσου παρελθόντος για το μέλλον της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το όραμά μου για την περιφέρειά μας είναι να εξελιχθεί σε έναν τόπο όπου οι νέοι άνθρωποι θα θέλουν να μείνουν, να δημιουργήσουν τις οικογένειες τους, να χτίσουν το μέλλον τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Σας απευθύνω κάλεσμα συστράτευσης, γιατί η επιτυχημένη πορεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι ευθύνη όλων μας. Σας προσκαλούμε λοιπόν σε ένα διάλογο για το παρόν και το μέλλον της Περιφέρειάς μας.
Η παρουσία σας αποτελεί τιμή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η θεώρηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2017

Θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017
Η Γενική Δ/νση Δημόσιας΅Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι σύμφωνα με την αριθμ. Δ24α/ΓΠοικ56479/1308/6-12-2016 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η θεώρηση των Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2016 αρχίζει στις 12-12-2016 και λήγει στις 31-01-2017
Η θεώρηση θα πραγματοποιείται τις εργάσιμες ημέρες, από 9:00 έως 14:30 στα γραφεία των Δ/νσεων  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) των Δήμων
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενθουσίασαν οι “Σύγχρονοι Θηβαίοι Μελωδοί” σε Θήβα και Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική ανταπόκριση από το φιλόμουσο κοινό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Σύγχρονοι Θηβαίοι Μελωδοί» σε Αθήνα και Θήβα.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών, και παρουσίασε σε αυτήν σημαντικούς ιεροψάλτες που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Θηβών και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Για την ακρίβεια, συμμετείχαν ως μονωδοί ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, ο Άρχων Υμνωδός της Μ.Χ.Ε. κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, και οι ιεροψάλτες κ. Κυριάκος Αδάμ, Λεωνίδας Δούκας, Κωνσταντίνος Λέκκας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης και Ιωάννης Χρήστου. Τους μονωδούς πλαισίωσε η χορωδία του Συλλόγου.

Στην Αθήνα η εκδήλωσε έλαβε χώρα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, όπου προϊσταμενεύει ο π. Ειρηναίος Νάκος. Την εκδήλωση άνοιξε ο π. Ειρηναίος και εν συνεχεία ομίλησε ο γραμματεύς του Συλλόγου κ. Ιωάννης Θανάσου. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμ. π. Νικόδημος Καβαρνός, ο οποίος και κατέκλεισε την εκδήλωση. Παρέστησαν ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιος Γιαννακάκης, ο Άρχων Μαΐστωρ της Μ.Χ.Ε. κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών κ. Γεώργιος Δεμελής, και πολλοί άλλοι.

Την επομένη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η ίδια εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων Θηβών. Την εκδήλωση άνοιξε ο προϊστάμενος του Ναού π. Δανιήλ Στέφας και εν συνεχεία ομίλησε ο ταμίας του Συλλόγου μας κ. Αθανάσιος Θεοδοσίου. Στην εκδήλωση των Θηβών παρουσιάστηκε επίσης και η παιδική χορωδία Βυζαντινής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Προέδρου και Χοράρχου μας κ. Αντωνίου Τσαρουχά, η οποία και εντυπωσίασε. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος και κατέκλεισε την εκδήλωση. Παρέστη επίσης και απηύθυνε χαιρετισμό ο Εξοχώτατος Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου.






Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Η ημέρα πληρωμής για δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα


Και επίσημα νωρίτερα θα δοθούν μετά από απόφαση του ΟΑΕΔ το δώρο Χριστουγέννων 2016 και το επίδομα ανεργίας στους επιδοτούμενους ανέργους

Αναλυτικά ο  ΟΑΕΔ ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 16.12.2016 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2016 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Παρασκευή 16.12.2016 θα προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 17.12.2016 μέχρι και 08.01.2017.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Ο ΟΑΕΔ γνωστοποιεί ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίων ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λέει "ΟΧΙ" στις 52 κυριακές για τα καταστήματα ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς

Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
ΟΧΙ ΣΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ


Μετά την δημοσίευση συγκεκριμένων ιστοσελίδων για απαίτηση του Δ.Ν.Τ. πλήρους απελευθέρωσης της Κυριακής ως αντιστάθμισμα , “πιθανών” για την μεγαλειώδης ελάφρυνση χρέους μετά το 2060 που “πέτυχε” η κυβέρνηση ,ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας συνεχίζει να επιμένει ότι το άνοιγμα των Κυριακών δεν αποτελεί ανάπτυξη αλλά αποτελεί νομοτελειακά το θάνατο της μικρομεσαίας επιχείρησης .
Καλούμε τον κυβερνητικό βουλευτή αλλά και τους βουλευτές του νομού μας να καταψηφίσουν τυχών νομοσχέδιο, που θα κατακερματίζει την μικρομεσαία επιχείρηση και θα καταλύει την ελληνική οικογένεια.
Αγαπητοί κύριοι, σας ενημερώνουμε ότι η περίοδος χάριτος έχει λάβει προ πολλού τέλος και ο παλιός τρόπος ψηφοθηρίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί .
Κλείνοντας, ελπίζουμε να συνταχτείτε με τις απόψεις μας γιατί αποτελούμε τους κύριους εκφραστές ,ως κοινωνικοί εταίροι, της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ορχομενού


Διαβάστε Περισσότερα »

Εργαστήριο ευχών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας πραγματοποιήσαμε  το εργαστήριο ευχών στις 30/11/2016 έως 5/12/2016 με τη συμμετοχή μαθητών των τάξεων Δ΄, Ε΄, Στ΄ των 1ου, 2ου, 3ου, 5ου και 7ου,  Δημοτικών Σχολείων Θήβας.

Στείλαμε τις ευχές των παιδιών στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για να τη συνοδεύουν στο καινούργιο της σπίτι το 2017, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι λέξεις τους θα είναι το πρώτο υλικό που θα κάνει ποδαρικό πριν γεμίσει το κτίριο από τα βιβλία κατά τη διάρκεια του 2017. Το εργαστήριο των ευχών στηρίχθηκε πάνω σε αποσπάσματα από βιβλία που τα παιδιά μετέτρεψαν σε μια ευχή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Βοιωτίας



Διαβάστε Περισσότερα »

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ME ΝΙΚΗ 11-1 ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ Η ΟΜΑΔΑ JUNIOR TOY AΜΒΡΥΣΣΕΑ' ΔΙΣΤΟΜΟΥ



ΒΑΣΗ ΓΙΑ  ''ΑΚΑΔΗΜΙΑ'' ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

 Στις 26 Νοεμβρίου, μετά τον αγώνα Αμβρυσσέα -Δήλεσι (5-0) γράφτηκε στα κοινωνικα δίκτυα για την αντίπαλο του Διστόμου ότι είναι η πιο νεανική ομάδα του Ομίλου Α' Βοιωτίας και ότι έδειξε αρετές και ...μέλλον καθώς είναι μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας παικτών τα 18-19 χρόνια,ενώ 4-5 ήταν 15άρηδες!
Μάλιστα  εκθειάζοντας το έργο που κάνει η κωμόπολη του Δηλεσίου στα ..τσικό,συνέχιζε η ανάρτηση <<Από το διοικητικό και τεχνικό τημ έμαθα ότι έχουν Ακαδημία με 50-60 παιδιά! Να κινήσεις για μίμηση!>>. Κάτι που κινείται στην ίδια λογική - αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα- είναι η νέα ομάδα του Αμβυσσεα Junior (ηλικίες 7-11 ετών) που ξεκίνησε από αγάπη παιδιών, γονιών και προπονητή για το σπορ του ποδοσφαίρου και αναμένεται - με προσπάθεια που όλοι ξέρουν ότι χρειάζεται-  για να βγάλει σε λίγα χρόνια παιδιά για την Α' Ομαδα του Διστόμου!
 Η ομάδα των μικρών,ξεκίνησε δυναμικά στον Ομιλό της (7χ7) όχι μόνο τις προπονήσεις αλλά και το αγωνιστικό μέρος, καθώς την περασμένη Κυριακή κέρδισε 11-1 τον Παρνασσό Αράχωβας Junior μέσα στο Δίστομο!
Tην ομάδα Junior (φωτο) αποτελούν παιδιά από Δίστομο και Στείρι και συγκεκριμένα οι  Γιάννης Μπαλαγούρας (τερματοφύλακας) Νότης Μπακούρος, Αγγελος Μπούρας,Χάρης Μπούρας, Βλάσης Μπέλλος,Νίκος Λεμονής, Συμεών Κατσούλης, Κανέλλος Κοτρόγιαννος, Τάσος Λουκάς και Γιάννης Λουλεμέας.
Προπονητής είναι ο Δημήτρης Σπάρος- νέος επαγγελματίας με γνώσεις και όρεξη!.
Σκόρερ του πρώτου αγώνα ήταν οι  Άγγελος Μπούρας (4), Γιάννης Λουλεμέας (3), Χάρης Μπούρας (2), Νότης Μπακούρος (1),Βλάσης Μπέλλος(1)
 Τα παιδιά έχουν πολλά και καλά πρότυπα από τον πρωτοπορο της Α κατηγορίας Αμβρυσσέα και μπορούν να προχωρήσουν, με την στήριξη των γονέων τους.ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ.
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΊΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ.
Η κίνηση αυτή θα φέρει ένα βήμα πιο κοντά την ίδρυση ή ενίσχυση και άλλων ομάδων μικρότερων ηλικιών, ώστε να δημιουργηθεί σιγά -σιγά  ένα είδος Ακαδημίας ποδοσφαίρου, αυτού του ομαδικού αθλήματος που δίνει χαρά σε συμμετέχοντες και θεατές!.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Το Χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο » στην αίθουσα του ΣΦΕ στη Θήβα




Το παραμύθι της Λεμονιάς Κουτσοβασίλη « Το Χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο », σε μουσική και στίχους Σταμάτη Μπρίκα, παρουσιάζει το  Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας,  το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 18:00, στην αίθουσα του ΣΦΕ, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Θηβαίων.
“Ένα Χριστουγεννιάτικο γράμμα,  που πρέπει να βρει τον δρόμο του, μια ειρηνική χώρα, ένας σοφός δήμαρχος και ένας καλός λύκος με μια σπουδαία αποστολή! Θα καταφέρει ο ήρωας να βρει το θάρρος για να ξεπεράσει τα εμπόδια; Θα νικήσει τους φόβους του; Όταν οι καλοί φίλοι στηρίζουν ο ένας τον άλλο … γίνονται τα μεγαλύτερα θαύματα”.

Ένα παραμύθι για τη δυσκολία της προσπάθειας, για τη δύναμη και το θάρρος, για την αγάπη και την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την διαφορετικότητα, ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

Παίζουν : Αγνή Ασημάκη, Γιάννης Δελβενακιώτης, Γωγώ Καπάνταη, Λεμονιά Κουτσοβασίλη, Σταμάτης Μπρίκας, Πέννυ Πελώνη, Ελένη Τζούμαρη, Όλγα Τσιμπίδα, Νίκος Τριανταφύλλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στον Καρακόλιθο και τυλίχθηκε στις φλόγες-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Κινδύνεψαν αλλά σώθηκαν  την τελευταία στιγμή χωρίς να πάθουν το παραμικρό, οδηγός και ο συνοδηγός του ΙΧ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress,κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος,  με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει σε ενα χαντάκι και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός αντέδρασαν  γρήγορα και εγκατέλειψαν  το αυτοκίνητο το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς που έσβησε τη φωτιά ενω δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.
Το τροχαίο σημειώθηκε  στο ύψος του Καρακόλιθου  πριν απο το τούνελ στο ρεύμα προς Λιβαδειά, σήμερα το βράδυ, λίγο μετά της 11
Παντελής Μπατσούλης



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ