Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Άναψε το δέντρο, «μύρισαν» Χριστούγεννα στην Αλίαρτο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου μπήκε για τα καλά στο εορταστικό κλίμα των ημερών η Αλίαρτος,με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημαρχείου.Ο καιρός συμμάχησε κι έτσι όλα τα παιδιά, συνοδευόμενα από τις οικογένειές τους, συναντήθηκαν στην πλατεία,  για να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.
Εορταστικά τραγούδια, κάλαντα,  χαμογελαστά πρόσωπα, φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, αυτή ήταν η Χριστουγεννιάτικη εικόνα που προσέφερε το Σάββατο  το απόγευμα η πλατεία του Δημαρχείου.
 Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αλιάρτου κ.Δαραμάρας ευχήθηκε στα παιδιά για τις γιορτές και αμέσως μετά ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση με τα παιδιά για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Η παρουσία όλων έδωσε ζωή στο χώρο όπου οι μικροί μας φίλοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν διάφορα κεράσματα  και να φωτογραφηθούν  με τον Άγιο Βασίλη.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους και του χρόνου με υγεία!OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στον Άγιο Θωμά Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ" Θεσπιών


Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ" Θεσπιών
Τα παιδιά των Θεσπιών διασκέδασαν στο  εργαστήρι κατασκευών, φτιάχνοντας στολίδια  και στόλισαν το χωριό και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Γέλασαν με τον  Αϊ Βασίλη, έπαιξαν , τραγούδησαν και χόρεψαν.

Χριστουγεννιατικές κατασκευές απ'τα παιδάκια, ο στολισμός του χωριού και το άναμμα του δέντρου!
Ο ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ εύχεται σε όλα τα παιδάκια να είναι γεμάτα υγεία και δημιουργία σε όλη τους τη ζωή! Καλές γιορτές σε όλους με υγεία!
Ευχαριστούμε πολύ Άγιε Βασίλη!!!
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με τα στολίδια που προσέφερε για το στολισμό του χωριού.
Ευχαριστούμε για τη βοήθεια που προσέφερε το Τοπικό Συμβούλιο.
Ευχαριστούμε επίσης το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη παραχώρηση του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιών για τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών με τα παιδάκια!
Επίσης ευχαριστούμε τους φούρνους του χωριού μας για τη προσφορά γλυκισμάτων
Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε όλα τα παιδάκια που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα!
Εκ του Δ.Σ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προετοιμασία του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων με την ιδιότητα του προέδρου του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, σύμφωνα με το άρθρο 13 Ν. 3013/2002, σας καλεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε δημόσια συνεδρίαση, την 16η του μήνα  Δεκεμβρίου του έτους 2016, ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα :

1. Απολογισμός θερινής περιόδου 2016

2. Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων, Χιονοπτώσεων και Παγετού Περιόδου 2016-2017

 Η συμμετοχή όλων των αποδεκτών της παρούσης κρίνεται απαραίτητη.

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια του Κέντρου ‘’H Προστασία Του Παιδιού’’ στην Αλίαρτο

ΚΕΝΤΡΟ
‘’H Προστασία Του Παιδιού’’
 Υπό την αιγίδα του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
 και την συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών &
Λεβαδείας
Κι Εσύ Μπορείς!!!           Οι σκοποί μας:
Τα παιδιά είναι η χαρά μας,η ελπίδα μας, η συνεχειά μας.
 Τα παιδιά είναι η ορατή αιωνιότητα μας .Καμιά βοήθεια ,καμία θυσία δεν είναι αρκετή για τα παιδιά.
Στρατευθείτε στην προσπάθεια μας. Κανένα παιδί πεινασμένο, κανένα παιδί, απροστάτευτο ,άρρωστο ,κανένα παιδί εγκαταλελειμμένο.
Ας ανεβάσουμε το γέλιο στα χείλη των παιδιών.
 ‘’Όταν  γελάει ένα παιδί ανοίγουν οι ουρανοί και όταν κλαίει ένα παιδί βουρκώνουν οι ουρανοί’’ λέει ο ποιητής.
 Ελάτε αρωγοί στην προσπάθεια μας .Κανείς δεν περισσεύει. 


Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου & 25ης Μαρτίου Αλίαρτος Βοιωτίας
Τηλέφωνο: 22680 23540 &  6943 299652
 e-mail: Storgi-agalitsa@gmail.com
Αριθμός λογαριασμού Εθνικής τραπέζης: 290/001161-44


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και παγετός

Η ορατότητα στην κεντρική και βόρεια χώρα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ
Σήμερα Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε όλη τη χώρα. Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά της βόρειας χώρας τη νύχτα, τις πρώτες πρωινές ώρες και προς το βράδυ.

Η ορατότητα στην κεντρική και βόρεια χώρα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική, ήλιος και πρόσκαιρη συννεφιά, δυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγα σύννεφα, βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 0 έως 14 βαθμούς.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, βαθμιαία συννεφιά, πιθανή βροχή από το απόγευμα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Η θερμοκρασία από μείον 4 έως 15 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα νότια, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 2 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα ήλιος με παροδικές νεφώσεις, τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και ο υδράργυρος από μείον 2 έως 17 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και ο υδράργυρος από μείον 2 έως 17 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Δυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 8 έως 18 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και στα νότια βαθμιαία καταιγίδες. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η προσφυγιά των λαών-Εκδήλωση εκπαιδευτικών Βοιωτίας

Εκδήλωση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας
με θέμα: «Κύκλος της ιστορίας η προσφυγιά των λαών και η διαχρονικότητα των προβλημάτων»,  με τη συμμετοχή του Συλλόγου μας.
 Στόχος  η ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα - θέματα που συνδέονται με τους πρόσφυγες και την φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολικές μονάδες της περιοχής, ώστε να διευκολυνθεί η εκπαίδευση και αυτών των παιδιών.
Συνεδριακό Κέντρο Θήβας,  Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, 6.00μ.μ.

    Εκ του Δ.Σ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ Π.Ε    
ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο λιμάνι της Μυτιλήνης: Πνίγηκαν δύο παιδιά 15 & 16 ετών όταν αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα


Ένα αγόρι και ένα κορίτσι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης
- Μαζί τους στο αυτοκίνητο δυο 20χρονοι, ένας εκ των οποίων οδηγούσε και είναι αδερφός των δυο 15χρονων διδύμων που βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα
- Μεγάλη η ταχύτητα του αυτοκινήτου, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε αλιευτικό πριν πέσει στη θάλασσα
- Τρεις μετανάστες και ένας λιμενικός βοήθησαν τους διασωθέντες να βγουν από το αυτοκίνητο
 Μια ανείπωτη τραγωδία με θύματα δυο ανήλικα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι συγκλονίζει από τα ξημερώματα τη Μυτιλήνη. Η τρελή πορεία ενός αυτοκινήτου κατέληξε στο λιμάνι, με ένα 15χρονο αγόρι και ένα 16χρονο κορίτσι να μην καταφέρουν να βγουν έγκαιρα από το πίσω κάθισμα του δίπορτου οχήματος. Όπως αναφέρει το lesvosnews.net, νεκροί είναι ο 15χρονος Μάριος Χουλιάρας από την Αγιάσο και η 16χρονη Δήμητρα Χατζηγιαννάκη από τη Μυτιλήνη (Αφάλωνας).

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως είναι σοκαριστικές. Το ένα από τα θύματα, το 15χρονο αγόρι, ήταν αδερφός του 20χρονου οδηγού. Μαζί τους στο αυτοκίνητο και ο δίδυμος αδερφός του Μάριου.





Ψαράδες, που επέστρεφαν εκείνη την ώρα από το ψάρεμα, αλλά και μετανάστες, που διανυκτέρευαν στο λιμάνι, έσπευσαν να βοηθήσουν και να σώσουν τους επιβαίνοντες.

Τρεις νεαροί κατάφεραν να βγουν, ωστόσο, δύο παιδιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όπως μεταδίδει το lesvosnews,  15 και 16 ετών ανασύρθηκαν νεκρά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Ψηφιδωτού: «Εικαστικές Διαδρομές ΙΙ»στο Συνεδριακό Θήβας



Ο Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Ψηφιδωτού με τίτλο: «Εικαστικές Διαδρομές ΙΙ» την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Θηβαίων, αίθουσα «Σεμέλη».
Στην έκθεση συμμετέχουν με εικαστικά έργα Θηβαίοι πολίτες που παρακολούθησαν τα, κατά 4η συνεχή χρονιά, «Σεμινάρια Κατασκευής Ψηφιδωτού» με εισηγήτρια την κ. Καλύβη-Κουρκούτη Κατερίνα, ψηφιδογράφο, που διοργάνωσε ο σύλλογος για το 2015 - 2016.
Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν και έργα ψηφιδωτού που δημιουργήθηκαν από παιδιά στο πλαίσιο της δράσης: «Ένα εισιτήριο», της «Καλοκαιρινής Εκστρατείας για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016» που πραγματοποίησε η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, τον Ιούνιο 2016, με εμψυχώτρια την κ. Κατερίνα Καλύβη – Κουρκούτη.
 Συμμετέχουν:
Βλάχου Αναστασία
Κουρκούτη Κατερίνα
Λαλιώτη Κατερίνα
Μαστροθανάση Ζωή
Μίχου Κατερίνα
Σταυρίδης Λάμπρος
Τζέρπου Βάσω
Χρήστου Βούλα

Διάρκεια Έκθεσης: Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  –  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
Χώρος: Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων, αίθουσα «Σεμέλη»
Ώρες Λειτουργίες: 6.00 – 9.00 μ.μ.
Είσοδος: Ελεύθερη

Μετά τιμής,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αναστασίου Ειρήνη

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μπεκρής Δημήτρης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΚΑΡΙΟΦΙΛΙ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ & ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ 53.100 ΕΥΡΩ!


ΤΟ ΚΑΡΙΟΦΙΛΙ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ & ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ 53.100 ΕΥΡΩ!

Ανήκε σε οπλαρχηγό από την ΑΡΤΟΤΙΝΑ

Το καριοφίλι του αγωνιστή Γιάννη Ρούκη, που  χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Λιβαδειάς το 1821, αλλά και στη μάχη της Πέτρας Βοιωτίας το 1829, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Ζάππειο έναντι ι 53.100 ευρώ!
Πρόκειται για το περίφημο ασημένιο,πλουμιστό καριοφίλι του οπλαρχηγού Ιωάννη Ρούκη από την Αρτοτίνα Φωκίδας που απέκτησε πατριώτης συλλέκτης και εκτός από την προαναφερθείσα τιμή έχει ιδιαίτερη σημασία η ιστορία του : Μας την αφηγείται η Ελένη Μπίστικα στην ''Καθημερινή'', καθώς την ξέρει καλά , διότι, όπως γράφει η ίδια, << έπαιξε κι αυτή μεγάλο ρόλο στη ζήτηση για την απόκτησή του...>>.


Μια δημοπρασία, δεν είναι μόνο τέχνη και επένδυση. Έχει και την ιστορία των αντικειμένων της, και σ’ αυτό έγκειται η αξία της! Ας δούμε την ιστορία του ασημένιου καριοφιλιού που έχει μια σημαντική συμμετοχή σε μάχες στην περιοχή μας, στα χέρια ενός αγωνιστή από την γειτονική Φωκίδα,με συμμετοχή σε πολλές μάχες :«Το καριοφίλι του Ιωάννη Ρούκη» στα χέρια του Ιωάννη Ρούκη από την Αρτοτίνα Φωκίδας διακρίθηκε - γράφει η κ. Μπίστικα- σε πολλές μάχες του Αγώνα, από τις επιχειρήσεις απελευθέρωσης της Λιβαδειάς το 1821 μέχρι τη μάχη της Πέτρας το 1829. Ο Ιωάννης Ρούκης έλαβε τον βαθμό του χιλιάρχου το 1824 και του πεντακοσιάρχου επί Καποδίστρια.


Η διακόσμηση είναι δουλεμένη με σαβάτι σε επίχρυσο στικτό βάθος οκταγωνική κάννη με φυτικό διάκοσμο από ένθετο χρυσό στη βάση της και κοντά στο στόμιο. Στη διακόσμηση του καριοφιλιού με την περισσή ομορφιά διακρίνονται τρόπαια, ανθοφόρα αγγεία, πουλιά και δικέφαλος αετός...Από το ασημένιο καριοφίλι διασώζεται όλος ο μηχανισμός του. Ο πυροδοτικός μηχανισμός είναι με πυρόλιθο Το μόνο που του λείπει είναι ο φυλακτήρας της σκανδάλης! Σε ποιο ματωμένο τιμημένο χώρο στην ώρα μιας μάχης να τον έχασε, πυροβολώντας, ο Ιωάννης Ρούκης από την Αρτοτίνα Φωκίδας, αναρωτιέται η κ. Μπίστικα, που το χαρακτηρίζει ένα από τα πολλά ταπεινά που κέρδισαν τις μάχες του Αγώνα του 1821 και που στολίζουν σπίτια απογόνων των αγωνιστών. Στην μια πλευρά του μηχανισμού του έχει χαραγμένη επιγραφή ΓΙ.ΡΟΥ./1827 και στην αάλλη ΓΙΑΝ.ΡΟΥΚ./1827 19 ΟΚΤ. Το μήκος του καριοφιλιού - που ζητήθηκε πολύ κατά την δημοπρασία- είναι 108 εκ.

Η δημοπρασία, με θέμα «Νεοελληνική Ζωγραφική - Φιλελληνικά και Ιστορικά Αντικείμενα» έγινε στις 3 Δεκεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας,με συρροή συλλεκτών και φιλότεχνων... Πωλήθηκε το 79% των έργων που δημοπρατήθηκαν και με τζίρο να ξεπερνά τις 850.000 ευρώ – όπως μας πληροφορεί ο Οίκος ΒΕΡΓΟΣ, με έτος ίδρυσης 1989: «Η δημοπρασία δείχνει ότι το ενδιαφέρον για την ελληνική ζωγραφική παραμένει αμείωτο παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα. Το ίδιο καλά πήγαν και τα φιλελληνικά και ιστορικά αντικείμενα της δημοπρασίας, για τα οποία φαίνεται ότι διαμορφώνεται ένα πιστό και σταθερό κοινό», δήλωσε ο κ. Πέτρος Βεργος στην εφημερίδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ