Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΤaxΒrain:To Nέο Λογιστικό Γραφείο στη Θήβα που κάνει τη διαφορά



ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
 Ένα νέο λογιστικό γραφείο με εντελώς διαφορετική κουλτούρα από ότι έχετε συναντήσει μέχρι σήμερα, είναι πλέον γεγονός στην περιοχή της Θήβας.
 Είναι το πρώτο Λογιστικό Γραφείο στη Βοιωτία και από τα λίγα στην Ελλάδα που  προσφέρει:
1)  Πλήρης Ψηφιακή Αρχειοθέτηση του Φορολογικού Αρχείου των Πελατών του,
2) Αυτόματη αποστολή των υποχρεώσεων των πελατών του μέσω SMS ή E-mail,
3) Άμεση ενημέρωση των αλλαγών της νομοθεσίας.
Ειδικότερα:
Διατηρήστε τα έγγραφα σας ασφαλή. Στο γραφείο μας αναλαμβάνουμε την αρχειοθέτηση όλων των σημαντικών εγγράφων της επιχείρησης σας. Εφαρμόζοντας ένα καινοτόμο σύστημα ψηφιακής αρχειοθέτησης, μπορούμε να σας προωθήσουμε οποιοδήποτε έγγραφο της επιχείρησής σας μέσω email ή fax, εύκολα και γρήγορα, όποτε το χρειαστείτε!

 Μαζί μας δεν θα ξεχάσετε ποτέ τις πληρωμές του ΦΠΑ,του ΙΚΑ ή του φόρου Εισοδήματος αφού το ηλεκτρονικό μας σύστημα διαχείρισης αποστέλλει ΔΩΡΕΑΝ, σε όλους τους πελάτες, ειδοποιήσεις στο κινητό σας ή στο email σας.

Το ΤaxΒrain  πάει τις λογιστικές υπηρεσίες ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον. Αξιοποιούμε όλες τις νέες τεχνολογίες, για να δημιουργήσουμε αυτοματισμούς και ηλεκτρονικές ευκολίες, που θα κάνουν την σχέση σας μαζί μας, μια καθημερινή και απλή διαδικασία.


 Είτε έχετε Επιχείρηση- είτε είστε Ιδιώτης, είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Για αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε σας απασχολεί.
Γνωρίστε περισσότερα για εμάς, τις υπηρεσίες που προσφέρουμε καθώς και τις προσφορές μας στην ιστοσελίδα μας
http://www.taxbrain.gr ή ακολουθήστε μας στο facebook στο https://www.facebook.com/taxbrain.gr .


Το γραφείο μας βρίσκεται στο Κέντρο της Θήβας επί της οδού Π. Δράκου 16 ( έναντι ταχυδρομείου) σε ένα μοντέρνο και λειτουργικό χώρο, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα λογιστικά προγράμματα μηχανογράφησης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς σύμφωνα με τις ανάγκες, την πρόοδο των τεχνολογιών και τις αλλαγές στη νομοθεσία.
Οι μέθοδοι διαχείρισης, παρακολούθησης και ενημέρωσης των πελατών μας, καθιστά το  γραφείο μας ένα πολύτιμο σύμμαχο σε κάθε επιχείρηση αλλά και απλό φορολογούμενο.
Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών λειτουργώντας πάντα με συνέπεια και αποτελεσματικότητα
 
 Αντιμετωπίζουμε όλους τους πελάτες μας υπεύθυνα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και εχεμύθεια, αρχές που αποτελούν τα θεμέλια της κάθε συνεργασίας μας. 
Τηλ.επικοινωνίας  22620 26323 - 694 936 2120 - 694 456 2458
Παναγιώτη Δράκου 16 Θήβα, 32200 info@taxbrain.gr
 https://www.taxbrain.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοούμενη γυναίκα στους Τσουκαλάδες



Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό της 65άχρονης γυναίκας, η οποια αγνοείται απο προχθές το πρωί στους Τσουκαλάδες Λιβαδειάς.(Δείτε ΕΔΩ τη χθεσινή μας ανάρτηση)

                              Για Τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς με την Βάση Ετοιμότητας Αλιάρτου συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης στην περιοχή Τσουκαλάδες Λιβαδειάς.

Μετά από επικοινωνία με την Διεύθυνση Ασφάλειας Λιβαδειάς έχουν διατεθεί συνολικά 17 άτομα προσωπικό , 4 τετρακίνητα οχήματα , κάμερες νυχτερινής όρασης και drone εναέριας επόπτευσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Απόστολος Γκλέτσος δίνει «Απάντηση στο πανικό»

«Απάντηση στο πανικό»
Κύριε Μπακογιάννη, με την πορεία μας μέχρι και τη χθεσινή πανηγυρική ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, δεν είχα σκοπό να σας δημιουργήσω πανικό. Θα ήθελα να αναθεωρήσετε λίγο τον τρόπο που σκέφτεστε και ενεργείτε πολιτικά. Αντ’αυτού βγαίνετε σήμερα και αναγγέλλετε ως μεγάλο και σπουδαίο κατόρθωμα, 35 εκατομμύρια έργα στη Στερεά Ελλάδα, τα περισσότερα από τα οποία είναι ώριμες μελέτες προγενεστέρων σας.  Και βεβαίως, όλες οι Περιφέρειες έτσι και η δική μας, πήρατε μέσω του Υπουργείου Οικονομικών από το ΕΣΠΑ ένα ποσό, το λεγόμενο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας για να κάνετε έργα. Για εμάς το ποσό λόγω του «στόχου 2» είναι το μικρότερο από κάθε άλλη περιφέρεια και είναι 190 εκατομμύρια. Για εκείνο που σας κατηγορούμε, είναι ότι ακόμη δεν έχετε ανοίξει προσκλήσεις ( και μη κάνετε το λάθος και απαντήσετε ότι τρέχουν προσκλήσεις γιατί είναι επιταγές της κεντρικής πολιτικής που έτσι και αλλιώς σε όλες τις περιφέρειες τρέχουν) για αυτά τα 190 εκατομμύρια που πήρατε από το ΕΣΠΑ όταν στις άλλες περιφέρειες της Ελλάδος έχουν φτάσει στη συμβασιοποίηση και ακόμη και επιμέρους εκταμίευση για έργα που ήδη έχουν ξεκινήσει. Εσείς με το ανεκδιήγητο κάζο του Ασωπού που διακινδυνεύσατε να χάσει η περιφέρεια 50 εκατομμύρια έως και εγώ δε ξέρω πόσα αν πηγαίναμε σε ανακεφαλαιωτικό πίνακα, ευτυχώς μας έσωσε  το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δεν έχετε κάνει ακόμη τίποτα, εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα… Όσο για αυτά που ανακοινώσατε σήμερα, είναι υποσχέσεις και ψίχουλα…

*Υ.Γ. Για δημοσιογράφους και απλούς πολίτες, σε ότι αφορά τι συμβαίνει αλλού, δείτε ενδεικτικά τι συμβαίνει στις περιφέρειες : Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Κρήτης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν αναστέλλεται η λειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

     Το Διοικητικό Συμβούλιο των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θήβας, στη τακτική συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου 2016 , με αφορμή τα διάφορα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται στη λειτουργία του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, ομόφωνα αποφασίζει και ανακοινώνει στους Βοιωτούς πολίτες: Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα ανυπόστατα και ψευδή, αήθη, απαράδεκτα, αμφιβόλου προέλευσης και εξαιρετικά  χαμηλής ποιότητας δημοσιεύματα, τα οποία παραποιούν την εικόνα του Νοσοκομείου και θίγουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
 Και βεβαίως ΔΕΝ θα ανασταλεί η λειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου, καθώς η στελέχωση της χειρουργικής κλινικής με πέντε (5) μόνιμους, ειδικευμένους χειρουργούς δεν στοιχειοθετεί κάτι τέτοιο. Η έλλειψη ειδικευομένων είναι όντως ένα γεγονός, που δυστυχώς ταλανίζει όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
 Διαβεβαιώνουμε για τα διαρκή, σταθερά βήματα ανάκαμψης του Νοσοκομείου, σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Ακούμε, κατανοούμε, γνωρίζουμε τα πάσης φύσεως υπάρχοντα θέματα, αναζητούμε και βρίσκουμε τις λύσεις, σε κάθε περίπτωση.
Φρονούμε ότι οι διαδικασίες πρέπει να τηρούνται, οι θεσμοί και η ιεραρχία δεν θα παραβιάζονται  επουδενί. Θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια υποβιβασμού του έργου, αμαύρωσης και άδικης σπίλωσης είτε του Ιδρύματος, είτε των εργαζομένων σε αυτό. Θα ενισχύσουμε και θα διαφυλάξουμε  τη σχέση εμπιστοσύνης  Υπηρεσιών Υγείας- πολιτών.

Βοιωτοί πολίτες,
Μην επιτρέπετε κανενός είδους μεμονωμένες, επιβλαβείς, αμφιβόλου ήθους και σκοπού προσπάθειες στιγματισμού των νοσοκομείων, αλλά και κάθε φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας. Μην αφήνετε τους ανεύθυνους και αδαείς να υποτιμούν αβασάνιστα το έργο των ανθρώπων, που καθημερινά δίνουν ένα κομμάτι από τον εαυτό τους, για ΟΛΟΥΣ μας.
Θωρακείστε τα Ιδρύματα από κακόβουλες επιθέσεις.  Προστατέψτε τα. 
                                                                                                                                                                           
Τα Νοσοκομεία είναι δικά σας!

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στη Λιβαδειά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ύμνους.

Κλασικές, αγαπημένες μελωδίες, συνδεδεμένες διαχρονικά με την

περίοδο των γιορτών. Και ιστορίες φτιαγμένες από λέξεις ή από

νότες…

Για τη συναυλία που θα δώσει στη Λιβαδειά  η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιλέγει μία από τις κλασικότερες χριστουγεννιάτικες νουβέλες, τα περίφημα «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα» του Καρόλου Ντίκενς,  έτσι όμως όπως τα «διάβασε» ο σύγχρονος Γερμανός συνθέτης Χένρικ Άλμπρεχτ, μετατρέποντάς τα σε ένα ομώνυμο μουσικό παραμύθι. Αυτό θα «αφηγηθεί» στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Ορχήστρα αλλά κι ο καλός ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς.
Το πρώτο μέρος της συναυλίας αφιερώνεται σε ατμοσφαιρικές μουσικές δημιουργίες από το γερμανόφωνο κόσμο, γεμάτες κατάνυξη και μελωδικότητα: Τη Sinfonia από το ορατόριο «Μεσσίας» του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ. Και το Κοντσέρτο για όμποε και ορχήστρα σε ντο μείζονα, K. 314 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ,  με σολίστ τον Κορυφαίο Ομποϊστα της Κ.Ο.Α. Δημήτρη Βάμβα.




Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται χιόνια μέχρι το Σάββατο

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα και από τη Μακεδονία και τη Θράκη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν την Παρασκευή
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τα χιόνια ακόμα και στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης και θα διατηρήθεί τουλάχιστον για δύο 24ωρα.

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη θα επηρεαστούν Μακεδονία και Θράκη ακόμα και σε πιο πεδινές περιοχές καθώς και σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Την Παρασκευή χιονοπτώσεις αναμένονται το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, κυρίως τη Χαλκιδική, από τα 200 μέτρα υψόμετρο, στη Θεσσαλία από τα 200 μέτρα, στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια από τα 300-400 μέτρα και στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο από τα 400-500 μέτρα.

Το Σάββατο η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στις ίδιες περιοχές και θα επεκταθεί και στα ημιορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα όμως της ίδιας ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το βράδυ θα σταματήσουν.

Η ΕΜΥ προειδοποιεί, ωστόσο, ότι από το βράδυ του Σαββάτου και νωρίς το πρωί της Κυριακής αναμένεται παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Επίκαιρη ερώτηση στο Π.Σ. της Τετάρτης 14/12/16

Ειδικά ζητήματα

Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να αναφερθούμε σε ορισμένα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο.

    Στο ζήτημα της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης και του μικρού ποσού που διατίθεται για δημόσιες επενδύσεις και φυσικά στον τρόπο που τοποθετείτε η πλειοψηφία απέναντι σε αυτό το θέμα.
    Στο ζήτημα των καθυστερήσεων για μέτρα στήριξης, που χρειάζονται όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιοχής. Για την έλλειψη προσωπικού και επαρκούς χρηματοδότησης, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις έχει δώσει ο Υπουργός Υγείας στον Περιφερειάρχη από καιρό. Πιο ειδικά καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση – αναφορά για τα Κ.Υ. Αλιβερίου και Λάρυμνας.
    Στην κατάσταση των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων σε όλες τις πόλεις της περιοχής, όπου ο ρυθμός που τα καταστήματα κλείνουν είναι εντυπωσιακός.

Το τελευταίο μόνο τρίμηνο έκλεισαν στην Φθιώτιδα 113 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στην Εύβοια 146, στην Βοιωτία 95 και στην Φωκίδα 29.

Ενώ το 74,3% των αυτοαπασχολούμενων στην Φθιώτιδα είναι ανασφάλιστο λόφο χρεών.

    Έχοντας συγκεκριμένη πληροφόρηση για την ύπαρξη προβλήματος δάκου στην ελαιοκαλλιέργεια, από ορισμένες περιοχές…. πχ Ανατολική Λοκρίδα, Γλυφα. Ιτέα…. Ζητάμε να γίνει ειδική συζήτηση για να εκτιμήσουμε την δακοκτονία που έγινε εφέτος και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να γίνει αποτελεσματικότερα του χρόνου.

14-12-2016

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Xριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Ειδικό Σχολείο Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός βρέθηκε 47χρονος απο τον Ορχομενό μέσα στο αυτοκίνητό του κοντά στο Βελεστίνο




Νεκρός εντοπίστηκε χθες το βράδυ μέσα στο αυτοκίνητό του ένας 47χρονος άνδρας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ο 47χρονος εντοπίστηκε εκεί καθώς ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για τροχαίο στην Εθνική Οδό. στο ύψος της Χλόης.  Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου μαζί με γιατρό και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

O άτυχος άνδρας κατάγεται από τον Ορχομενό Λιβαδειάς και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή βρισκόταν καθώς εργάζεται σε εταιρεία. Ο θάνατός του αποδίδεται πιθανότατα σε παθολογικά αίτια. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου,  ωστόσο για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του, στη συνέχεια η σορός του στάλθηκε για νεκροψία- νεκροτομή. Την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες το σώμα του 47χρονου βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού και το κεφάλι του στη θέση του οδηγού.  Aναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για να διαπιστωθεί πως κατέληξε ο 47χρονος άνδρας.
e-thessalia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες αφίξεις προσφύγων στη Λιβαδειά-Φωτογραφίες

 Τους νέους ωφελούμενους του προγράμματος της ΚΕΔΗΛ καλωσόρισαν στη Λιβαδειά, η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΛ κ. Αθανάσιος Αλεστάς.

Η υποδοχή των νέων οικογενειών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο), παρουσία των Αντιδημάρχων του Δήμου Λεβαδέων, Δημοτικών Συμβούλων, μελών του Διοικητικού Συμβούλιο της ΚΕΔΗΛ, του προσωπικού της ΚΕΔΗΛ και του Δικτύου Αλληλεγγύης Προσφύγων Λιβαδειάς,

Η Δήμαρχος Λεβαδέων εξέφρασε τη χαρά της για την έλευση των προσφύγων στη πόλη και ιδιαιτέρως για την παρουσία των μικρών παιδιών, που γέμισαν με παιδικά χαμόγελα την αίθουσα του πρώην Πανεπιστημίου.

Ενημέρωσε, ότι η Λιβαδειά ήδη φιλοξενεί οικογένειες προσφύγων, οι οποίες υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων.
Ενώ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες που υποστηρίζουν το πρόγραμμα για να φιλοξενηθούν και να διαμείνουν και οι ίδιοι κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην ύπαρξη και την δράση του Δικτύου Αλληλεγγύης Λιβαδειάς που όλο αυτό το διάστημα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Λεβαδέων και της ΚΕΔΗΛ.

Με την σειρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Αλεστάς,  απεύθυνε χαιρετισμό στους νέους ωφελούμενους και τόνισε ότι η καθημερινή φροντίδα τους είναι υποχρέωση του προσωπικού της ΚΕΔΗΛ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν η μικρή Φατιμέ με θάρρος πήρε τον λόγο και μιλώντας ελληνικά, απευθύνθηκε στην Δήμαρχο Λεβαδέων ζητώντας της να πάει σχολείο, γιατί επιθυμεί να μάθει να διαβάζει και να γράφει ελληνικά.

Στην συνέχεια, θέλησε να μιλήσει και ένας πρόσφυγας που ήδη διαμένει στη πόλη, αναφέροντας τους ότι η Λιβαδειά είναι μια όμορφη πόλη με καλούς και ζεστούς ανθρώπους που θα θέλουν να τους βοηθήσουν. Ενώ, τους παρότρυνε να συνομιλούν χωρίς φόβο με τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους διερμηνείς και όσους συναναστρέφονται μαζί τους.

Αμέσως μετά την υποδοχή,  οι οικογένειες οδηγήθηκαν στα  διαμερίσματα, όπου έχουν εξοπλιστεί με τα είδη πρώτης ανάγκης για τις πρώτες ημέρες διαμονής τους στη πόλη της Λιβαδειάς.

Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες  που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.





Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Βιβλίου το Σαββατοκύριακο στις Θεσπιές


Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Θεσπιών, διοργανώνει Έκθεση Βιβλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Σας περιμένουμε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Απ. Γκλέτσος (βίντεο)

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα, παγκόσμια «Ημέρα της Αγάπης», ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος. Το όνομα του συνδυασμού του είναι «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση» και το σλόγκαν του: «Η Στερεά στο επίκεντρο”.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από το lamiareport.gr, ο δήμαρχος πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του έκανε το σταυρό του.

Την παρουσίαση του Απόστολου Γκλέτσου έκανε η εκπρόσωπος τύπου Αντιγόνη Βαφείδου, ενώ για το “Paraction” μίλησε η επιστημονική συνεργάτης του δημάρχου Βάνα Φύκα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται πληρωμές πριν από τα Χριστούγεννα

Την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, προγραμματίζεται να καταβληθεί και το υπόλοιπο των επιδοτήσεων για το 2016 στους δικαιούχους παραγωγούς σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργο Αποστολάκη.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά στην καταβολή του συνόλου της ενίσχυσης (100%) στους δικαιούχους, με το ποσό να ανέρχεται σε 570 εκ. ευρώ.

Το σύνολο της ενίσχυσης θα πιστωθεί στους λογαριασμούς όσων δικαιούχων δεν πληρώθηκαν προκαταβολή, είτε γιατί το ύψος της πληρωμής τους ήταν κάτω από το όριο των 250 ευρώ είτε γιατί δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι, εφόσον βέβαια πληρούνται οι κανονιστικές προϋποθέσεις.

Ειδικότερα οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 19/12 και αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή έως και την Παρασκευή 23/12.

Σχετικά με την πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης και του Πρασινίσματος με το συνολικό ποσό που αναμένεται να πιστωθεί στους δικαιούχους να φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ.

Λίγες μέρες αργότερα αναμένεται να ακολουθήσει η πληρωμή της Εξισωτικής του 2016, ύψους 244 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα με εξαίρεση τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά στην πλήρη εξόφληση όλων των άμεσων ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της εξισωτικής αποζημίωσης

Διαβάστε Περισσότερα »

"Απο τους παιδικούς αγερμούς της αρχαιότητας στα σύγχρονα κάλαντα" στο Συνεδριακό Κρύας

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς

Μια πραγματικά ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς  τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 το απόγευμα  στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος”, με τίτλο:
«Από τους παιδικούς αγερμούς της αρχαιότητας                                                  στα σύγχρονα κάλαντα»
Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή στις ρίζες του εθίμου, που ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα, περνούν στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, συνεχίζονται στο Βυζάντιο και φτάνουν έως τις μέρες μας….
Ο πλούτος των μελωδιών που συναντάμε στα παραδοσιακά κάλαντα απ` όλη την Ελλάδα, με τις αποχρώσεις και τα τοπικά ιδιώματα κάθε περιοχής, θα παρουσιαστούν από τη  χορωδία και την ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, με το νεοσύστατο τμήμα παραδοσιακών οργάνων να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο…
Μην τη χάσετε!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφίστηκε το νέο Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων



Με διευρυμένη πλειοψηφία ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υιοθετώντας τους άξονες της εθνικής πολιτικής για τα απόβλητα, ενέκρινε το αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ και υιοθετεί τους στόχους  - ορόσημα για το 2020: τα κατά κεφαλή παραγόμενα απόβλητα να έχουν μειωθεί, η προετοιμασία προς επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση με χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων ‐ βιοαποβλήτων να εφαρμόζεται στο 50% του συνόλου των ΑΣΑ, η ανάκτηση ενέργειας να αποτελεί συμπληρωματική μορφή διαχείρισης, όταν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια κάθε άλλου είδους ανάκτησης και η υγειονομική ταφή να αποτελεί την τελευταία επιλογή και να έχει περιοριστεί σε λιγότερο από το 30% του συνόλου των ΑΣΑ.

Κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που ανέκυψε έπειτα από εξαντλητική, αλλά και εποικοδομητική διαβούλευση με όλους τους δήμους της Περιφέρειας.

Αντικείμενο του Νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι:

•    Η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ (2005) λαμβάνοντας υπόψη κυρίως νεότερα θεσμικά, νομοθετικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά δεδομένα και τα δρομολογημένα έργα με ιδιαίτερη έμφαση στην επίτευξη ποιοτικών και ποσοτικών στόχων για τη μείωση των αποβλήτων προς τελική διάθεση και την επεξεργασία του οργανικού κλάσματος.
•    Η επικαιροποίηση της υφιστάμενης κατάστασης για την προέλευση, ποσότητα και ποιότητα των αποβλήτων και πρόβλεψη στον απαιτούμενο εκ του νόμου χρονικό ορίζοντα.
•    Η διαμόρφωση προτάσεων και το πλαίσιο διαχείρισης των αποβλήτων συσκευασίας, υλικών και των οργανικών αποβλήτων, σύμφωνα με το νέο ΕΣΔΑ.
•    Η διαμόρφωση προτάσεων και το πλαίσιο διαχείρισης των ειδικών αποβλήτων (όπως συσκευασίες και απόβλητα συσκευασιών, λυματολάσπη, απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού κ.ά).
•    Ο προσδιορισμός των αναγκαίων δράσεων για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μετά την ψήφιση του νέου ΠΕΣΔΑ, δήλωσε: «Σήμερα αποδείξαμε, για ακόμη μία φορά, ότι στα πλέον σημαντικά ζητήματα της Στερεάς Ελλάδας μπορούμε να δίνουμε λύσεις μέσα από διάλογο, ανταλλαγή ή και σύγκρουση απόψεων, αλλά με έναν κοινό στόχο, να λύνουμε προβλήματα και όχι να προκαλούμε μεγαλύτερα. Συζητήσαμε, καταθέσαμε σχέδιο και προτάσεις, αλλά κυρίως ακούσαμε πριν καταλήξουμε στο σημερινό σχέδιο που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το νέο σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων δεν είναι θέμα που προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση και σκοπιμότητα, είναι υπόθεση που αφορά στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 60 λεπτά το πιστοποιημένο βαμβάκι Ορχομενού



Πρόκειται για την υψηλότερη φετινή τιμή για το βαμβάκι σε πανελλαδικό επίπεδο και πληρώθηκε από τα εκκοκκιστήρια Μίχας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του προέδρου της Αγροτικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης Ορχομενού (ΑΣΟΟ).

«Ολοκληρώθηκε η πιστοποίηση για το βαμβάκι της Ομάδας Βαμβακοπαραγωγών Συνεταιρισμού Ορχομενού, σε συνεργασία με την Pioneer Hi-Bred Hellas, την TÜV Hellas (TÜV Nord Group) και τα Εκκοκκιστήρια ΜΙΧΑΣ. Επίσης, το πιστοποιημένο βαμβάκι της Ομάδας Βαμβακοπαραγωγών Συνεταιρισμού Ορχομενού που συλλέχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος (cotton best eu) πληρώθηκε με 60 λεπτά το κιλό από τα εκκοκκιστήρια ΜΙΧΑΣ Α.Ε. τιμή που είναι τιμή κατά πολύ μεγαλύτερη πανελλαδικά. Τα χρήματα είναι ήδη στους λογαριασμούς των παραγωγών του Συνεταιρισμού μας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΑΣΟΟ, Βασίλης Τσαγαλάς. 

Ολοκλήρωση πληρωμών ως 16 Δεκέμβρη
«Επίσης, οι μισοί παραγωγοί που έχουν υποβάλλει αίτηση επιστροφής Φ.Π.Α έχουν πληρωθεί, με τα χρήματα να έχουν πιστωθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν την εβδομάδα που έρχεται 12-16 Δεκεμβρίου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

 Συγκρότηση ΔΣ ΕΛΜΕ Βοιωτίας


Στις 14/12/2016 συνεδρίασε το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας για να συγκροτηθεί σε σώμα μετά τις εκλογές της 7/12/2016.
Μετά τις παραιτήσεις των συναδέλφων Κούτσικου Λ, Κυπραίου Σ. και Αλεξίου Χ. το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας για την περίοδο 2016-2017 αποτελείται από τους: 
Θειακούλη Π, Μητρατζούλη Π., Ρηγοπούλου Χ., Νικολαΐδου Ε., Πάγκαλο Ι., Χρυσαφόπουλο Κ., Μητσικώστα Φ.

Κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης και κατά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα καλύφθηκαν δύο θέσεις του προεδρείου ως ακολούθως:

Πρόεδρος
Θειακούλης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος
Ρηγοπούλου Χριστίνα
Για τη θέση του Γεν. Γραμματέα δεν κατατέθηκε καμιά υποψηφιότητα. Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα για την β΄ φάση συγκρότησής του  σε σώμα.



Από το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση στη Λιβαδειά



Διαβάστε Περισσότερα »

Άρωμα Χριστουγέννων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ