Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Απατεώνας "έγδυσε" ηλικιωμένη στις Θεσπιές- Έκανε τον ασφαλιστή του γαμπρού της και της πήρε 2.500 ευρώ!


Νέο περιστατικό απάτης εις βάρος ηλικιωμένης συνέβη πριν απο λίγη ώρα στις Θεσπιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress,σήμερα το πρωί ένας άνδρας 45 περίπου ετών,επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο CITROEN C3 χρώματος θαλασσί, εμφανίστηκε  έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης.

Αφού αποβιβάστηκε πλησίασε  την ηλικιωμένη γυναίκα, κάνοντας δήθεν τον ασφαλιστή του γαμπρού της, τονίζοντάς της, ότι ο γαμπρός της χρωστούσε 1500 ευρώ στην ασφάλειά του. Αφού την έπεισε, κατάφερε και πήρε το ποσό και δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό.

Προφασιζόμενος μία δικαιολογία και καταλαβαίνοντας προφανώς ότι η ηλικιωμένη είχε χρήματα στο πορτοφόλι μπήκε  μέσα και της άρπαξε  άλλα 1.000 ευρώ. Όταν η άτυχη γυναίκα κατάλαβε τι είχε γίνει, ο απατεώνας είχε ήδη  εξαφανιστεί.

Η ηλικιωμένη ειδοποίησε την αστυνομία που έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαπάτηση ηλικιωμένων από απατεώνες – Συμβουλές της Αστυνομίας
Συμβουλές προς ηλικιωμένους δίνει η Ελληνική Αστυνομία, ενημερώνοντας σχετικά με τις μεθόδους εξαπάτησης που χρησιμοποιούν οι δράστες:

Οι δράστες χρησιμοποιούν συνήθως την εξής μεθοδολογία :

Απάτη με τη μέθοδο προσέγγισης εκ μέρους συγγενικού προσώπου (κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)

    Οι δράστες επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή των εγγονιών τους.

    Τους προσεγγίζουν «δήθεν» ως απεσταλμένοι των συγγενών τους και με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η προσέγγιση συνήθως γίνεται κατά την έξοδο ή λίγο πριν την είσοδο στην κατοικία τους, έξω από Τράπεζες ή εμπορικά καταστήματα κ.λπ.

    Οι τεχνικές, που χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους δώσουν τα χρήματα για λογαριασμό των οικείων τους, είναι ο αιφνιδιασμός και η παρουσίαση μιας αληθοφανούς οικονομικής ανάγκης που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς αναβολή. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες για να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους, προσποιούνται πως τηλεφωνούν στα οικεία πρόσωπα για να επιβεβαιώσουν την οικονομική ανάγκη, πλην όμως οι ηλικιωμένοι μέσα στην αναστάτωση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι συνομιλούν με συνεργούς των δραστών και όχι με τους συγγενείς τους.

    Οι λόγοι που επικαλούνται οι δράστες για να αποσπάσουν χρήματα είναι συνήθως η εξόφληση ενός χρέους, η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων.

    Τα χρηματικά ποσά, που ζητούν οι δράστες κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες Ευρώ, ποσά τα οποία μεταβάλλονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τη δεκτικότητα και ευπιστία των ηλικιωμένων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο παρελθόν δράστες έχουν μεταφέρει με αυτοκίνητο ηλικιωμένους ακόμα και σε Τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν μεγάλα χρηματικά ποσά και να τους τα παραδώσουν.

1 σχόλιο:

  1. Τα έχουμε πεί χιλιάδες φορές θέλει
    'ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ'οι εποχές πού ζούμε
    είναι περίεργες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ