Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Καλλιάνος: Έρχονται βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα

Το Σαββατοκύριακο πέφτει το μελτέμι και ο υδράργυρος θα παρουσιάσει άνοδο, ωστόσο από τη Δευτέρα το σκηνικό θα θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο - Πότε σταματούν τα φαινόμενα
Αυγουστιάτικα τερτίπια θα αρχίσει ο καιρός, καθώς το Σαββατοκύριακο ανεβαίνει η θερμοκρασία, ενώ τη Δευτέρα το σκηνικό αλλάζει με βροχές και καταιγίδες.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει υποχωρήσει ο υδράργυρος και επομένως η ζέστη να είναι ανεκτή από όλους μας, όμως τη Δευτέρα θα αλλάξουν περαιτέρω τα δεδομένα αφού διαφαίνεται μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα δώσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ας δούμε όμως σταδιακά τι θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου φτάσουμε στη Δευτέρα.

Σαββατοκύριακο με ζέστη

Σταδιακά μέσα στο Σαββατοκύριακο θα εξασθενήσει ελαφρώς το μελτέμι, με αποτέλεσμα να ανέβει λίγο ακόμη η θερμοκρασία. Δεν αναμένεται σε καμία περίπτωση κάποια ιδιαίτερη θερμή εισβολή, όμως, η μέση τιμή της θερμοκρασίας στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξει τους 36-37°C και πιθανώς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές ακόμη και στους 38°C.

Αλλαγή του σκηνικού από Δευτέρα

Από τη Δευτέρα σταδιακά θα υποχωρήσει η θερμοκρασία και ειδικά την Τρίτη θα βρεθεί και αρκετά κάτω από την μέση τιμή για την εποχή, μιας και στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 31-32°C.

Παράλληλα, τη Δευτέρα, οι συνθήκες αστάθειας θα είναι ευνοϊκές για εκδήλωση ακόμη και ισχυρών κατά τόπους καταιγίδων. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι αρχικά τα ηπειρωτικά τμήματα και αργότερα (την Τρίτη) και περιοχές του βορείου Αιγαίου. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν μέχρι και στην Κρήτη.

Στους προγνωστικούς χάρτες μπορείτε να καταλάβετε ποιες θα είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την προσεχή ατμοσφαιρική διαταραχή.



Βροχές και στην Αττική

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές τοπικές καταιγίδες και στην Αττική.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα του νόμου. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές η μπόρες και στα νοτιότερα τμήματα, όμως αυτό είναι κάτι που δεν είναι τόσο πιθανό.

Πάντως, το χρονικό διάστημα που θα εκδηλωθούν αυτά τα φαινόμενα θα είναι κυρίως από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα.

Περιορισμός των φαινομένων από την Τρίτη

Η διαταραχή αυτή θα είναι εξπρές. Επομένως από την Τρίτη τα φαινόμενα θα απασχολήσουν κυρίως τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας και ίσως, σε τοπικό επίπεδο, και ορισμένα τμήματα της κεντρονότιας ηπειρωτικής Ελλάδας όπως διαφαίνεται και στον σχετικό προγνωστικό χάρτη.

Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία σταδιακά θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ