Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Οι μαθητές από την Δομβραίνα δεν πήγαν σήμερα στο σχολείο γιατί δεν υπάρχει σχολικό λεωφορείο !!!

        Έγινε και αυτό! 
Οι μαθητές από την Δομβραίνα  δεν πήγαν  σήμερα στο σχολείο γιατί δεν υπάρχει σχολικό λεωφορείο !!!
Οι μαθητές από την ευρύτερη περιοχή της Δομβραίνας  λόγω της μη λειτουργίας των Λυκειακών  τάξεων  του Λυκείου Δομβραίνας
  κατευθύνονται όπως προβλέπεται από τη χωροταξική κατανομή  στο Λύκειο Βαγίων.
Μέχρι την  περσινή χρονιά υπήρχε σχολικό  λεωφορείο το οποίο μετέφερε τους μαθητές. Φέτος  και ενώ έχουν περάσει δέκα πέντε ημέρες από την έναρξη των μαθημάτων δεν έχει δρομολογηθεί κανένα μέσο για τη μεταφορά τους.
Οι μαθητές  μέχρι την Παρασκευή 22/09/2017 ήταν αναγκασμένοι να αλλάζουν ΤΡΙΑ  λεωφορεία  το πρωί και να φθάνουν στα Βάγια στις 08:45 και τα μεσημέρια περίμεναν μέχρι τις 15:00 το δρομολόγιο της γραμμής για να φτάσουν στα σπίτια τους το απόγευμα ολοκληρώνοντας το καθημερινό τους  ΓΟΛΓΟΘΑ.
Αυτά μέχρι την Παρασκευή, γιατί από σήμερα Δευτέρα 25/09/2017 οι μαθητές έμειναν  στα  χωριά  τους  επειδή τα  λεωφορεία  πλέον   δεν   τους  μετακινούν  καθώς δεν υπάρχει κάποια σύμβαση και έληξε η περίοδος χάριτος από το ΚΤΕΛ το οποίο ευχαριστούμε για τις διευκολύνσεις που μας παρείχε.
Ωστόσο  όπως αποδεικνύεται στη πράξη το τέρας της γραφειοκρατίας είναι ανίκητο και οι γονείς που στις τάξεις αυτές και στα  πλαίσια  της  περίφημης  « δωρεάν παιδείας» καταβάλουν 400 έως 500 ευρώ το μήνα  για φροντιστήρια, καλούνται να   πληρώσουν και τα  εισιτήρια για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.
Και ενώ τα παραπάνω τα έχουμε κάνει γνωστά με επιστολές μας, με φυσική παρουσία και τηλεφωνικά σε όλες τις αρμόδιες αρχές   η απάντηση  που έχουμε  λάβει είναι να έχουμε  υπομονή και ψυχραιμία,  αλλά μέχρι πότε …
 
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ
    ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΓΙΩΝ        ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΑΓΙΩΝ                                            

         Παπακωνσταντίνου Δημήτριος                           Χαρακόπος     Κωνσταντίνος  

1 σχόλιο:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ