Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Τραγωδία δίχως τέλος: Εντοπίστηκαν 3 νεκροί -19 τα θύματα από την πλημμύρα


Δεν έχει τέλος η τραγωδία που προκάλεσε η φονική πλημμύρα στη δυτική Αττική, καθώς το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν τρεις σοροί.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη δυτική Αττική στοίχισαν, πλέον, τη ζωή σε 19 άτομα. Σημειώνονται ότι έξι άνθρωποι αγνοούνται και έπειτα από την ταυτοποίηση των σορών θα διαπιστωθεί αν οι νεκροί που εντοπίστηκαν το Σάββατο ήταν ανάμεσα σε αυτά τα άτομα.

Αρχικά εντοπίστηκε μία σορός από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης της πυροσβεστικής σε επιχείρηση, κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας. Πρόκειται για οδηγό νταλίκας, η οποία κόπηκε στα δύο από την ορμή του νερού την Τετάρτη. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε θαμμένος κάτω από λάσπη και μπάζα και ανασύρθηκε έπειτα από μία ιδιαίτερη δύσκολη επιχείρηση, καθώς υπήρχε και διαρροή υγραερίου.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ανδρών, στον κόλπο της Ελευσίνας, από σκάφος του Λιμενού, πίσω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ πρόκειται για δύο άνδρες, περίπου 55 και 42 ετών.

Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν τόσο έξω από την επιχείρηση όσο και στο Θριάσιο, όπου έσπευσαν συγγενείς των αγνοουμένων, προκειμένου να μάθουν αν επρόκειτο για τους δικούς τους ανθρώπους.

Απόγνωση στη Μάνδρα

Την ίδια ώρα έκδηλη είναι η οργή και η απόγνωση των κατοίκων στη Μάνδρα, όπου υπάρχει ακόμη πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη, 2.000 νοικοκυριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, καθώς έχουν ζημιές που δεν επιδιορθώνονται.

«Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Κριεκούκη, σημειώνοντας ότι ο δρόμος είναι «κομμένος» από 4 βυτιοφόρα που έχουν θαφτεί στη λάσπη. «Πού είναι το έργο της Αθηνών-Θηβών;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ