Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Συνέντευξη Τύπου Δημάρχου Λεβαδέων προς Ευρωπαίους δημοσιογράφους

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου σε οχτώ Ευρωπαίους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 τη Λιβαδειά με στόχο την ενημέρωση τους για το επιτυχημένο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων “ESTIA”, που υλοποιεί ο Δήμος Λεβαδέων.
Οι δημοσιογράφοι, ανταποκριτές μεγάλων Ευρωπαϊκών ΜΜΕ, έφτασαν στη πόλη συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους εργαζόμενους της ΚΕΔΗΛ και επισκέφθηκαν διαμερίσματα, όπου συνομίλησαν με πρόσφυγες για τις συνθήκες διαμονής τους στη Λιβαδειά.
Η Δήμαρχος, κ. Γιώτα Πούλου, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που σχετίζονταν με την απόφαση της δημοτικής αρχής  να φιλοξενήσει στο Δήμο Λεβαδέων πρόσφυγες σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, για τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, την υποδοχή και την αποδοχή τους, τις διαδικασίες ένταξης των παιδιών  στα σχολεία και για τις προσπάθειες ενσωμάτωσής τους στη τοπική κοινωνία.
Επιπλέον, ρωτήθηκε για τον τρόπο που ο Δήμος με την ΚΕΔΗΛ κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τόσο πετυχημένο πρόγραμμα, για τις προοπτικές συνέχισής του μετά το 2018, καθώς και για τις δυνατότητες εύρεσης εργασίας στην περιοχή.
Η Δήμαρχος επεσήμανε τη σημαντική στήριξη του Δήμου και της ΚΕΔΗΛ από την κοινωνία των πολιτών, το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους  Πρόσφυγες, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τις τοπικές δομές Υγείας, τους μηχανικούς του ΤΕΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους φορείς που από κοινού συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.
Αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα που θα συμμετέχει ο Δήμος Λεβαδέων καθώς και ο Δήμος Θηβαίων, που σχεδιάζουν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και το Υπουργείο Παιδείας και αφορά στην καταγραφή των εργασιακών  δεξιοτήτων των προσφύγων, καθώς και στην ανάγκη να εκπονηθούν μικτά προγράμματα κοινωφελούς  εργασίας που να μεριμνούν ταυτόχρονα για τους Έλληνες άνεργους και τους πρόσφυγες.
Οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για το πρόγραμμα ESTIA – Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση) που υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με Δήμους και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και παρέχει στέγαση σε διαμερίσματα και οικονομική βοήθεια σε χιλιάδες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη πόλη και να λάβουν πλήρες ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.
Το πρόγραμμα «ESTIA –Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ