Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ως εδώ, με τους Ρομά στη Θήβα δεν πάει άλλο... "Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;; "

«Να φύγουν οι Ρομά από την Θήβα εδώ και τώρα», «κινδυνεύουν τα παιδιά μας», «έχουν υποβαθμιστεί οι περιουσίες μας», φωνάζουν οι κάτοικοι τα τελευταία χρόνια.

Η Θήβα ζει υπό τη συνεχή απειλή πυροβολισμών, κλοπών, βανδαλισμών περιουσίας και ναρκωτικών. Ο καταυλισμός στο Πυρί, στην γέφυρα της επαρχιακής οδού Θηβών-Λιβαδειάς είναι ένας από τους πλέον «δραστήριους» σε εγκληματικότητα καταυλισμούς Ρομά.

Πρόσφατες,επιθέσεις,με λοστούς δέχτηκαν δύο αγρότες στο χωράφι τους στο  Πυρί από ομάδα εξαγριωμένων ρομά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο-  ηλικιωμένοι  του ΚΑΠΗ Περιστερίου,την ώρα που το λεωφορείο το οποίο επέβαιναν περνούσε από τη γέφυρα στο Πυρί,δέχτηκαν επίθεση με πέτρες.
Ναρκωτικά, όπλα,κλοπές και εμπόριο σκουπιδιών είναι το τρίπτυχο των δραστηριοτήτων τους.
Οι αρχηγοί της «μαφίας των Ρομά» αισθάνονται πανίσχυροι, χαράσσουν δικά τους σύνορα και κηρύσσουν πόλεμο σε όποιον τα διαβεί. Περιπολικά της αστυνομίας, λεωφορεία,ασθενοφόρα,Ι.Χ. αυτοκίνητα ακόμα και  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Θηβαίος,έχουν δεχθεί επιθέσεις στην "τρομογέφυρα" της Θήβας.
Αλωνίζουν με τα “αυτοκίνητά”  τους,τους  δρόμους του Πυριού, μη σεβόμενοι τίποτα, με διαπασών την μουσική και την ταχύτητα, χτυπούν αυτοκίνητα κατοίκων της περιοχής και δεν ξέρει ο κόσμος που να απευθυνθεί.
Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: Ρομά βάζουν πιτσιρίκια να ξαπλώσουν στο δρόμο για να πετύχουν την ακινητοποίηση των αυτοκινήτων. Μόλις οι οδηγοί φρενάρουν, οι συμμορίες επιδίδονται σε ληστρικές επιδρομές.

Η μειωμένη αστυνομική δύναμη του Νομού Βοιωτίας αγωνίζεται, πετυχαίνει αρκετά πράγματα αλλά και απογοητεύεται αφού βλέπει τους συλληφθέντες στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από λίγες ώρες να κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι.
Οι κάτοικοι ζουν σε καθεστώς τρόμου, ταμπουρωμένοι στα σπίτια τους.
Η πολιτεία οφείλει να παρέμβει και να  προστατέψει τους πολίτες της  πριν θρηνήσουμε θύματα.
Λήψη μέτρων εδώ και τώρα.


9 σχόλια:

  1. Η πολιτικη ηγεσία των δύο αρμοδιων υπουργειων (Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη) έχουν γνώση των συμβάντων, αλλά αδιαφορουν διότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται απο τους Ρομα.
    Μονη λύση να ενωθουν οι πολίτες - θύματα και να μηνυσουν τις αρμοδιες Υπηρεσίες γιατί ΙΣΩΣ να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω εσύ ο καθαρόαιμος εκλεγεις άλλους,γαλαζοαιματους,άριστους!
      Χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Τουλάχιστον δεν είμαι εγκληματίας οπως οι περισσότεροι ρομα που εσύ υποστηρίζεις

      Διαγραφή
    3. Δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ τι είσαι.

      Διαγραφή
  2. Πριν 7-8 μήνες στη συγκεκριμένη γέφυρα και ενω βρισκομασταν εν κινησει προς Αθήνα, ενα μικρός ηλικιας 10-11 ετων μας σημάδεψε με περιστροφο.Παγωσα! Ενημερωσαμε αμεσως την αστυνομία.... τώρα τι έγινε δεν ξερω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εστία μεγάλης εγκληματικότητας καθημερινά...έχουν συλληφθεί παρά πολλοί και συλλαμβάνονται διαρκώς...αλλά, το πρόβλημα γιγαντώνεται,χωρίς λύση...είναι θέμα χρόνου η εμπλοκή και η αυτοάμυνα των κατοίκων...όσα για τα περί ένταξής τους κλπ, κλπ γράμμα κενό περιεχομένου ούτε το θέλουν ούτε το επιζητούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και ο δήμαρχος της θήβας εκλέγεται από τους γύφτους.ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥς ΕΊΠΑΜΕ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΊΞΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΕΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑς ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΡΙΣΕΡΟΙ ΓΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΦΡΑΞΟΥΝ .ΚΑΛΑ ΜΑς ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΤΕΤΟΙΕς ΗΓΕΣΙΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΑΚΟς
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΙΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ? ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΤΕ? ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΘΡΩΠΙΣΤΕΣ? ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα, δεν ξέρω πόσοι και πόσες από σας έχετε την τύχη- ατυχία καλύτερα- να χρειάζεται να περνάτε από κει τουλάχιστον 4-6 φορές τη μέρα, λόγω δουλειάς, και μάλιστα και αργά βράδι ή νωρίς πρωί, πηγαίνοντας για τα χωριά. Φτάσαμε πια στο σημείο, να βλέπουμε, αν πάνε κι άλλλα αυτοκίνητα, ειδικά ΦΙΧ, ΦΔΧ, μμπροστα και να τα ακολουθούμε!! αλλιώς πάμε Πυρί και μπαίνουμε αριστερά στην Πλατεία, να ξαναβγούμε κάτω, στο Πλυντήριο αυτοκινήτων, δυστυχώς έχουν ξεσαλώσει, δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν! Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες περιστατικών πέρα από το γεγονός των καθημερινών εφορμήσεων τους, για ληστείες και κλοπές παντού, σε χωριά, σε αποθήκες, σε γεωτρήσεις, λύσεις; Αν μη τι άλλο, σε μόνιμη και καθημερινή βάση, η αστυνόμευση του κόμβου, να βλέπουν περιπολικά και μηχανές ... όσο για την αντιμετώπιση από Δήμο κλπ ήμουνα νιός και γέρασα, σε ελάχιστους Δήμους εντάχθηκαν, μετρημένοι και κοινωνικοποιήθηκαν ελαφρώς, σ' όλους τους άλλους έκαναν λαθραία και αυθαίρετα σπίτια, έβαλαν λυόμενα, έκαναν γκέτο αδιάβατα π.χ Ζεφύρι, Μενίδι, άνω Λιόσια κλπ, κλπ και αφ΄ής στιγμής αυξήθηκαν οι έλεγχοι για ναρκωτικά κλπ τόρριξαν οι πλείστοι εξ αυτών σε ληστείες, κλοπές κοκ κατά τα λοιπά εισπράττουν πολυτεκνικά, ΚΕΑ, επιδόματα, ενώ κανένας πια απ΄αυτούς δεν δουλεύει - θα μου πείτε πριν ήταν όλοι στις οικοδομές-...και η επίσημη Πολιτεία προωθεί ΝΈΑ προγράμματα ένταξης και ενσωμάτωσης μέσα στον κοινωνικό ιστό πολλών ανά την Ελλάδα Δήμων-ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!- σε νοικιασμένα σπίτια, νέους χώρους, οικόπεδα, θεωρώντας ότι θα λύσουν το πρόβλημα...περσινά ξυνά σταφύλια κ. Φωτίου και οι υποδέλοιποι "ευαίσθητοι", πληρώστε τους ενοίκια, ρεύμα, νερό, τέλη, ταίστε και ποτίστε τους, δώστε τους νέες άδειες για ΦΙΧ- άραγε κάνουν και ΟΣΔΕ;;-, δώστε τους διπλώματα, δώστε, δώστε ...!!Αυτά θέλουν και ήθελαν, μόνον ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και απαιτήσεις και ποτέ καμία υποχρέωση να μην τους ακουμπά!! Όσο για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο; εδώ γελάνε!!! Μας στοιχίζουν πολύ, βάλτε δε και το κόστος αστυνόμευσης και κάντε "ταμείο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ