Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Διακοπή στην ηλεκτροδότηση στον τ. Δήμο Αλιάρτου


Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν, απο τις 8:00 το βράδυ οι κάτοικοι στην πόλη της Αλιάρτου και στα χωριά,Μάζι,Ευαγγελίστρια,Πέτρα,Υψηλάντης και Σωληνάρι λόγω βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Υψηλάντη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ. Ντασιώτη,μας ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρή βλάβη λόγω της κακοκαιρίας στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Υψηλάντη και είναι άγνωστο, προς το παρόν, πότε θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση, καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη ζημιά.
Η κατάσταση θα γίνει πολύ πιο δύσκολη για τους κατοίκους,καθώς θα υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση του Δήμου.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Αποκαταστάθηκε πριν από λίγη ώρα η ηλεκτροδότηση στον τέως Δήμο Αλιάρτου.
Ευτυχώς η διακοπή του ρεύματος ήταν  μικρής διάρκειας...





Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται και τη Δευτέρα το κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, καταιγίδες και παγετό


Από το απόγευμα οι ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε όλη τη Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά - Αργά το βράδυ ενίσχυση των φαινομένων στην Κρήτη

Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά και αύριο Δευτέρα στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίες, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε αρκετές περιοχές, αν και ιδιαίτερα σε μεγάλο υψόμετρο. Παράλληλα, ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις θα επιτείνουν τα προβλήματα, ενώ σε πολλές περιοχές, ιδίως της Βόρειας Ελλάδας, θα επικρατήσει ολικός παγετός, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική Στερεά και τα ορεινά της υπόλοιπης χώρας δεν πρόκειται να δουν το θερμόμετρο να ανεβαίνει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, γεγονός που σημαίνει πως όπου έχει ήδη χιονίσει, θα δημιουργηθεί πάγος, που θα κάνει την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη.

Αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες που θα συνοδεύονται από τοπικές χιονοπτώσεις ή βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα έως το μεσημέρι αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου, ενώ τοπικές βροχοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στις ημιορεινές και πεδινές περιοχές των νησιών του Αιγαίου. Στη συνέχεια οι ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά. Τέλος, αργά το βράδυ αναμένεται ενίσχυση των φαινομένων στην Κρήτη, όπου και θα σημειωθούν όμβροι.

Ολικός παγετός θα σημειωθεί στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά, στα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, και στα νησιωτικά ορεινά, ενώ μερικός παγετός θα σημειωθεί στα πεδινά της Ηπείρου, της υπόλοιπης Στερεάς, της Πελοποννήσου, και των νησιωτικών περιοχών, με εξαίρεση τα πεδινά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, όπου η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από 0 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.


Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
Άνεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στον Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -12 έως -1  βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια θα ενταθούν. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως από το βράδυ, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -7 έως -3 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε επιφυλακή η Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς και η Β.Ε. Αλιάρτου

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα 17:15) και μετά από σχετική κλήση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας η Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς και η Βάση Ετοιμότητας Αλιάρτου επιχείρησαν στο οδικό δίκτυο και στα χωριά των δύο Δήμων (Λεβαδέων-Αλιάρτου).
Κυρίως προβλήματα υπήρξαν στον περιφερειακό δρόμο Λιβαδειάς - Δελφών όπου η κυκλοφορία διεξάγονταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Περίπου στις 01:30 τη νύχτα οι εργασίες απεγκλωβισμού και παροχής βοήθειας έλαβαν τέλος.

Η Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς και η Β.Ε. Αλιάρτου παραμένουν σε επιφυλακή για τα επόμενα 24ωρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγοδρόμιο οι δρόμοι της Λιβαδειάς-Φωτογραφίες



 Χιονισμένος είναι ο νομός Βοιωτίας τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα  στο οδικό δίκτυο, με εξαίρεση την πόλη της Λιβαδειάς όπου οι υπηρεσίες του Δήμου καθυστέρησαν να ρίξουν αλάτι (μετά τις 12.00 το μεσημέρι σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων) με αποτέλεσμα δρόμοι και πεζοδρόμια να είναι παγοδρόμια και να καταστούν αρκετά επικίνδυνοι για τους πεζούς αλλά και τα Ι.Χ.
Το  χιόνι που έπεφτε απο χθες πάγωσε κατευθείαν λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν  στην περιοχή.  Από το Δήμο καταβάλλεται προσπάθεια έστω και καθυστερημένα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτοί οι δρόμοι σε όλο το οδικό δίκτυο της Βοιωτίας

Η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κα Φανή Παπαθω-μά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και ως χρέος απέναντι προς τους πολίτες,  ενημερώνει ότι :
Το Επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό σε όλο το μήκος του.
Επίσης υστέρα από ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας τα Νοσοκο-μεία Λιβαδειάς και Θήβας παρέμειναν ανοικτά καθ΄ όλη την διάρκεια των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν.
Και τέλος ενημερώνει πως την Δευτέρα 09 Ιανουαρίου  2017 τα Σχολεία της Α/Βαμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας , θα παραμείνουν κλειστά.

Παραμένουμε σε επιφυλακή για τα επόμενα 24ωρα για οτιδήποτε προκύψει.

Για περισσότερες πληροφορίες, για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων οι πολίτες  μπορούν  να  αποταθούν  στο Τηλέφωνο  Εκτάκτων Αναγκών       (22610-29036) 24ωρου  λειτουργίας, & στην ιστοσελίδα  (pprost@votia.gr)  του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.


                          



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτό στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου του Δήμου Θηβαίων

Ανοικτό παραμένει το μεγαλύτερο μέρος του Οδικού Δημοτικού και Επαρχιακού Δικτύου του Δήμου Θηβαίων παρά τον έντονο παγετό σε πολλά μέρη του Δήμου. Σοβαρά, ωστόσο, είναι τα προβλήματα σε πολλά σημεία των δημοτικών δικτύων και για το λόγο αυτό ο Δήμος Θηβαίων συνδράμει στη διάνοιξή τους με σύνολο δύναμης αρκετών μηχανημάτων.Όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου, μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού καθώς και μισθωμένα μηχανήματα έργων, μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό, βρίσκονται επί ποδός και παρεμβαίνουν συνεχώς.
Παρακαλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, να έχουν στην κατοχή τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη ο Δήμος Θηβαίων δέχεται κλήσεις στα τηλέφωνα 2262-3-50627 και 2262029250.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε όλη τη Βοιωτία


Τα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλους τους Δήμους της Βοιωτίας αύριο Δευτέρα θα είναι κλειστά, λόγω παγετού.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Ανακοινώνεται ότι αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων θα παραμείνουν κλειστά, λόγω ψύχους και ολικού παγετού.
Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση όσον αφορά την λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, ο Δήμος Θηβαίων μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων  ανακοινώνει οτι :Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων  θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr  ή στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350607-2262350600-601

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Από το γραφείο του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων ανακοινώνεται ότι λόγω του ισχυρού παγετού που υπάρχει σε όλο το οδικό του Δήμου, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί και στη Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου και στην αντίστοιχη των Θεσπιέων θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9-1-2017.
Για την Τρίτη 10-1-2017 θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, κατόπιν εισηγήσεων των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Ενημέρωση για τα σχολεία λόγω παγετού

Ο Δήμος Τανάγρας σας ανακοινώνει ότι αύριο Δευτέρα 09/01/2017 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά λόγω χιονιού και παγετού. Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα υπάρξει σύντομα και νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία τους.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, έχοντας υπόψη :

Την απότομη πτώση της θερμοκρασίας και τη δημιουργία συνθηκών ολικού παγετού για αρκετές ημέρες

Την υπολειτουργία των συστημάτων θέρμανσης των σχολικών μονάδων λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων

Τα δελτία πρόγνωσης καιρικών φαινομένων της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Ε.Μ.Υ., καθώς και έγκυρων διαδικτυακών τόπων πρόγνωσης καιρικών φαινομένων

Τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»

ΑΠΟΦΑΣΙΖEI

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας (παιδικοί σταθμοί, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, οπότε θα γίνει και επανεκτίμηση της κατάστασης και θα υπάρξει νέα ενημέρωση.



                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ



ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς: Ακόμη περιμένουν αλατιέρες στη Λιβαδειά-Ανίκανη, ανύπαρκτη και ανεπαρκής η δημοτική αρχή


Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό  στο Facebook, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, Γιάννης Σταθάς,με αφορμή τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Λιβαδειά,έγραψε για ανεπάρκεια και ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής.


Γιάννης Σταθάς
Δυστυχώς η ανεπάρκεια της δημάρχου και της δημοτικής της ομάδας,στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν ,κυρίως στην πόλη της Λιβαδειάς,είναι κάτι παραπάνω απο εμφανής...
Εκατοντάδες τα τηλέφωνα και τα μηνύματα που δέχομαι σήμερα,λόγω και της ονομαστικής μου εορτής,ταυτόχρονα με τα έντονα παράπονα για τον αποκλεισμό δημοτών απο το χιόνι, μέσα στην πόλη τους!
Τα αποτελέσματα της ανυπαρξίας μιας δημοτικής αρχής, που ξέρει μόνο να στήνει επικοινωνιακά show σε κάμερες και ΜΜΕ.
Όσοι είδαν τις δηλώσεις της δημάρχου και των 2 αντιδημάρχων σε περιφερειακό κανάλι σήμερα το πρωί, απορούν ακόμη αν ζουν στην ίδια πόλη μ' αυτούς !
Ακόμη περιμένουν τα μηχανήματα και τις αλατιέρες για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν ...
(Οι φωτογραφίες είναι απο δημότες απο διάφορες περιοχές της πόλης.)Περιμένω σήμερα λοιπόν να στείλει το γραφείο τύπου της δημάρχου Πούλου, ''διαψεύσεις'' , ''διευκρινήσεις'' και ''διορθώσεις'' στα sites και τα τοπικά ΜΜΕ,για το τι πραγματικά συμβαίνει στην πόλη της Λιβαδειάς με την κακοκαιρία.
Είπαμε ''πολύπλευρη'' ενημέρωση θέλει η δήμαρχος...
Περιμένω για πρώτη φορά και μια ανάληψη ευθύνης,αντίστοιχη με εκείνη την περιβόητη: ''αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη'', που είχε κάνει ο διορισμένος κυβερνητικός βουλευτής το καλοκαίρι !
Κι αν τολμούν ας διαψεύσουν τους χιλιάδες -πλέον- δημότες της πόλης, που αναθεματίζουν την δήμαρχο και την δημοτική της ομάδα απο χθες περιμένοντας μάταια εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους για εκχιονισμό και ρίψη αλατιού.
Επίσης οφείλεται και μια εξήγηση και συγνώμη σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες που την πλήρωσαν ,απο το ''υποχρεωτικό απαγορευτικό'' και την οικονομική καταστροφή που υπέστησαν .
Για μια φορά ακόμη η ανεπάρκεια και ο ωχαδερφισμός τους ,έχει επικίνδυνες συνέπειες για τους δημότες.
Και κάτι τελευταίο προς όλους:Προσοχή στους ολισθηρούς πλέον δρόμους!
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά αύριο τα σχολεία στο Δήμο Λεβαδέων

Ανακοινώνεται ότι αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων θα παραμείνουν κλειστά, λόγω ψύχους και ολικού παγετού.
Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση όσον αφορά την λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα σχολεία σε όλο τον Δήμο Θηβαίων

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα σχολεία

Λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, ο Δήμος Θηβαίων μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων  ανακοινώνει οτι :Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων  θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr  ή στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350607-2262350600-601

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-1-2017

     
Από το γραφείο του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων ανακοινώνεται ότι λόγω του ισχυρού παγετού που υπάρχει σε όλο το οδικό του Δήμου, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί και στη Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου και στην αντίστοιχη των Θεσπιέων θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9-1-2017.
Για την Τρίτη 10-1-2017 θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, κατόπιν εισηγήσεων των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπέροχες νυχτερινές φωτογραφίες της χιονισμένης Λιβαδειάς-ΒΙΝΤΕΟ

 Υπέροχες νυχτερινές φωτογραφίες της χιονισμένης Λιβαδειάς απο τον Παντελή Μπατσούλη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η χώρα στην «κατάψυξη» και σήμερα - Χιόνια και θερμοκρασίες κάτω από το 0

Η χώρα στην «κατάψυξη» και σήμερα με χιόνια και θερμοκρασίες κάτω από το 0. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά, ενώ στα βόρεια θα είναι ολικός.

Την Κυριακή, στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις οι οποίες στο Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και τις ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Βόρειοι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

•    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους κυρίως στη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θερμαϊκό 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -12 ως -1 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

•    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -4 ως 5 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

•    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονοπτώσεις οι οποίες στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στις νοτιότερες κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -4 ως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

•    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις στα πεδινά και σποραδικές καταιγίδες στη θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τα οποία θα είναι κατά τόπους πυκνά στην Κρήτη (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα)

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 ως 6 βαθμούς Κελσίου.

•    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παροδικές χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 2 ως 8 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

•    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στα νότια χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά περιόδους στα βόρεια θα είναι πυκνές.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -2 ως 2 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

•    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -8 ως -2 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δίστομο:Πολιτικές εκβιασμού διαχρονικά από την Γερμανία για εγκληματίες Πολέμου, αποζημιώσεις


Εκδήλωση του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

Γέμισε η αίθουσα! Και χρειάστηκε να μπουν και πρόσθετος αριθμός καθισμάτων! Το δριμύ ψύχος, η απειλή - εκείνες τις ώρες- για τον επερχόμενο χιονιά, δεν στάθηκαν εμπόδιο στην προσέλευση του κοινού για την εκδηλωση στο
ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ η οποία εστέφθη από εξαιρετική επιτυχία! Δεν ήταν μόνο η ανταπόκριση συμπατριωτών από το Δίστομο (όπως και από την Λιβαδειά,Αντίκυρα, Στείρι, Παραλία/Άσπρα Σπίτια, Ορχομενό), αλλά και από την ποιότητα των ομιλιών και το διάλογο που ακολούθησε πάνω στο βιβλίο της Δρ Νεότερης Ιστορίας Δέσποινας -Γεωργίας Κωνσταντινάκου με τίτλο ''Πολεμικές οφειλές και εγκληματίες πολέμου στην Ελλάδα - Ψάχνοντας την ηθική και υλική δικαίωση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο''.

Η συγγραφέας και η Χριστίνα Ι.Σταμούλη, Νομικός και Διαμεσολαβήτρια, κατάφεραν  να δώσουν με απλή γλώσσα  και σαφήνεια ένα πλούσιο σε πτυχές και δεδομενα θέμα που καθήλωσε το ακροατήριο.

 Η κ. Κωνσταντινάκου ανέπτυξε, λεπτομερώς, την εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων, από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια έως το 1990, αναφορικά με τη δίωξη - ή για την ακρίβεια μη δίωξη- των εγκληματιών πολέμου που έδρασαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής.Εξήγησε πώς η δημοκρατική μεταπολεμική Γερμανία πέτυχε, εφαρμόζοντας μεταξύ άλλων και πολιτικές εκβιασμού να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των κρατούμενων Γερμανών εγκληματιών. Επίσης εξήγησε πώς οι διεθνοπολιτικές σχέσεις, μεταξύ των δύο χωρών επηρέασαν, ευθύς εξ αρχής και για όλα τα χρόνια που ακολούθησαν, τη δυνατότητα έναρξης διαπραγματεύσεων για το θέμα των οφειλόμενων πολεμικών επανορθώσεων.Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα υποδίκων και καταδικασμένων από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και ποιος ήταν ο χειρισμός που επιφυλάχθηκε σε περιπτώσεις όπως του, εκ  των υπευθύνων της Σφαγής του Διστόμου, λοχαγού των SS Heins Zabel, του Σφαγέα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, Μαξιμίλιαν Μέρτεν καθώς και του επικεφαλής του Φρουρίου Κρήτης λοχαγού Αντρέ.

Η κ. Χριστίνα Σταμούλη από την πλευρά της εξήγησε παραστατικά την πορεία που ακολούθησε η υπόθεση της διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων και, ιδιαίτερα των ατομικών αποζημιώσεων των δικαιούχων από την τραγική Σφαγή του Διστόμου από το 1990  μέχρι σήμερα.Ενημέρωσε με λεπτομέρειες το Διστομίτικο - και λοιπό - ακροατήριο  για τις διαδικασίες που έχουν λάβει χώρα στην Ιταλία και για το αύριο της υποθέσεως αυτής.  Έκανε σαφές ότι οι διαδικασίες αυτές, συνεχίζονται και ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι η εξέλιξη, καθώς μέχρι τώρα έχουμε ζήσει επανειλημμένες ανατροπές.  Τέλος τόνισε ότι οι επισκέψεις νέων στη Γερμανία, που οργανώνονται με ή χωρίς γερμανικές χρηματοδοτήσεις μπορούν να αποβούν επικίνδυνες και για το  λόγο αυτό, γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να διατηρούν υψηλό βαθμό εγρήγορσης και να ενημερώνουν τους νέους αμερόληπτα για όλες τις πτυχές της υπόθεσης αυτής.

 Ανοιγμα του Μουσείου και εξωστρέφεια

Τόσο ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου  Θανάσης Πανουργιάς , όσο και το μέλος της ΔΕ - και συντονιστής της εκδήλωσης- δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας, ενημέρωσαν για το νέο εξωστρεφές πρόγραμμα που εφαρμόζει το Μουσείο με στόχο να έχει παρουσία μέσω δράσεων όλο το έτος και πέραν του Διστόμου, αλλά και για τις ενέργειες για την θεσμική κατοχύρωση του Μουσείου από την Πολιτεία. Για το τελευταίο ευχαρίστησαν τον - παριστάμενο- βουλευτή Βοιωτίας κ Νίκο Θηβαίο για την βοήθεια που παρέσχε, ενώ ενημέρωσαν  και για την μέχρι τωρα συμμετοχή μελών της Διοικούσας Επιτροπής σε πανελλήνιας εμβέλειας Συνέδρια καθώς και τις προσκλήσεις/ προετοιμασίες για άλλες, αντίστοιχες συμμετοχές και συνέργειες που αυξάνουν την αναγνώριση του Μουσείου. Αναγνώριση που εδράζεται παράλληλα, όπως επισημάνθηκε, στη  μεγάλη επισκεψιμότητα του (1.000 το μήνα) και στην συλλογική, εθελοντική, προσφορά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι στην εκδήλωση - που διοργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Του Μουσείου- έδωσαν το παρόν ο Αντιδήμαρχος κ Λουκάς Ζήσης, αρκετοί Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι ,εκπρόσωποι του ''Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου '' ( με όλα τα τμήματά του), του Θεατρικού Εργαστηρίου ''Θεατροφρένεια'' Διστόμου, της Χορωδίας Διστόμου, του Ποδοσφαιρικού Ομίλου ''Αμβυσσεύς'' και του Πολιτιστικού Συλλόγου ''Αλλοτροπία'' της Αντίκυρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ