Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Μια βόλτα στους χιονισμένους Κήπους της Αλιάρτου-Φωτογραφίες


Κήποι Αλιάρτου, είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για μια ευχάριστη βόλτα στο κέντρο της πόλης.
Το μαγευτικό αυτό σημείο της Αλιάρτου δεν υπάρχει μια μόνο κατάλληλη εποχή για να το περιηγηθεί κανείς, μιας και οι ομορφιές του είναι απαράμιλλες, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.
Το χιόνι που έπεσε πρόσφατα ταιριάζει στους Κήπους και στα κτίρια του.
Με την ευκαιρία της χιονόπτωσης, περπατήσαμε στους  Κήπους  και να τι είδαμε!


Πλούσιο φωτογραφικό υλικό πατήστε ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται ο αγώνας Α.Ο Θήβα-Αστέρας Αμαλιάδας

Λόγω ότι στον αγωνιστικός χλοοτάπητας του Δημοτικού Σταδίου Θήβας είναι καλυμμένος με χιόνι το παιχνίδι ΑΟ ΘΗΒΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 15:00 αναβάλλεται και θα γίνει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 15:00.
Τα εισιτήρια που έχουν προπουληθεί θα ισχύουν για την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Με εκτίμηση


   Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που χτίζουν το αφορολόγητο -Ποιοι εξαιρούνται

Υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση για το αφορολόγητο μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών.

Η απόφαση καθορίζει τις κατηγορίες δαπανών οι οποίες υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017.

Καθορίζει, επίσης, ποιες κατηγορίες από τους παραπάνω φορολογούμενους εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την πραγματοποίηση των δαπανών τους αλλά απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις σύμφωνα με την προβλεπόμενη κλίμακα.

Στόχος του μέτρου είναι η φορολογική συμμόρφωση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσω της ενθάρρυνσης των φορολογούμενων να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και όχι η φορολογική επιβάρυνση για όσους δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο ποσό δαπανών. Για το λόγο αυτό έχει επιλεγεί ένας συνδυασμός εύλογου ποσού δαπανών και σχετικά περιορισμένων εξαιρούμενων κατηγοριών, ώστε να μην δυσκολεύονται οι φορολογούμενοι να συμπληρώσουν το όριό τους.

Στο ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό υπολογίζονται δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται καταναλωτικές, δηλαδή εφόσον περιλαμβάνονται στις ακόλουθες ομάδες του δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛ.ΣΤΑΤ.:

    Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά
    Αλκοολούχα ποτά και  καπνός
    Ένδυση και υπόδηση
    Στέγαση, εξαιρουμένων των ενοικίων.
    Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες.
    Μεταφορές, εξαιρουμένης της δαπάνης για τέλη κυκλοφορίας και της αγοράς οχημάτων, πλην των ποδηλάτων.
    Επικοινωνίες.
    Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες, εξαιρουμένης της αγοράς σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών. 
    Εκπαίδευση.
    Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια. 
    Άλλα αγαθά και υπηρεσίες. 

Σημειώνουμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η Ομάδα 6 (Υγεία) καθώς οι σχετικές δαπάνες εμπίπτουν σε άλλη διάταξη του Ν. 4446/2016.

Ποιες δεν μετράνε

Από το χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα εξαιρούνται οι δαπάνες ενοικίου, η δαπάνη για τέλη κυκλοφορίας και της αγοράς οχημάτων, πλην των ποδηλάτωνοι δαπάνες αγοράς σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών. Διευκρινίζεται ακόμη ότι δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες που δεν είναι καταναλωτικές και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνονται στους παραπάνω δείκτες. Τέτοιες είναι ενδεικτικά οι δαπάνες για αγορά κατοικίας, πληρωμή φόρων, δόσεις στεγαστικών δανείων, αγορά επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κλπ).

Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρέωση

Από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και οι οποίοι υποχρεούνται να προσκομίσουν αποδείξεις ίσης αξίας είναι οι εξής κατηγορίες:

    οι φορολογούμενοι εβδομήντα (70) ετών και άνω
    άτομα με ποσοστό αναπηρίας ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω
    όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση
    οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ., υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 20 του ν. 4172/2013, που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

Τα ίδια ισχύουν και για τις παρακάτω κατηγορίες:

    Δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό,
    ανήλικοι που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων,
    φορολογούμενοι που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους,
    οι φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα από καμία κατηγορία ή έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ, σύμφωνα με την περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013,
    οι φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματός τους, σύμφωνα με την περ. δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013, οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),
    οι υπηρετούντες την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία,
    οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας νοσηλείας (πέραν των 6 μηνών).

Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και προσκόμισης αποδείξεων για την πραγματοποίηση δαπανών, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, οι στρατιωτικοί, εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας και σε ψυχιατρικό κατάστημα και οι φυλακισμένοι.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι το ποσό των  δαπανών δηλώνεται ατομικά από κάθε σύζυγο ή από κάθε μέρος συμφώνου συμβίωσης. Σε περίπτωση που καλύπτεται το απαιτούμενο ποσό δαπανών από οποιονδήποτε εκ των δυο συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, το τυχόν πλεονάζον ποσό δύναται κατά την εκκαθάριση να μεταφερθεί στον άλλο σύζυγο ή στο άλλο μέρος συμφώνου συμβίωσης για τυχόν κάλυψη του ελάχιστου απαιτούμενου ποσού δαπανών.

Επισημαίνεται ότι η χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής δεν απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλιάνος: Έρχονται πάλι χιόνια την Κυριακή το βράδυ -Αρναούτογλου: Περιορισμένη η νέα επιδείνωση

Ο μετεωρολόγος χαρακτηρίζει το νέο κύμα κακοκαιρίας πιο «light» από αυτό που μόλις πέρασε από την χώρα μας
Νέα επιδείνωση του καιρού στην χώρα μας από την Κυριακή το βράδυ προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Όπως ενημερώνει, ο σφοδρός χιονιάς που πέρασε μόλις από το σύνολο σχεδόν της Ελλάδας, «άφησε» πίσω του πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα το νέο χαμηλό που πρόκειται να μας επισκεφθεί, αντί να δώσει ισχυρές βροχοπτώσεις ή και καταιγίδες όπως θα συνέβαινε αν η θερμοκρασία βρισκόταν σε φυσιολογικά επίπεδα, να δώσει νέες, πυκνές χιονοπτώσεις!

Επιδείνωση, αλλά σαφώς περιορισμένη, προβλέπει και ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook. «Τα χιόνια, κατά τόπους μεν πυκνά, θα περιοριστούν κυρίως στα ορεινά και πρόσκαιρα μόνο τη Δευτέρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ίσως και πεδινές) στη Βόρεια Ελλάδα», γράφει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος μάλιστα προβλέπει πως πιθανότερο είναι τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν να προέρχονται από τις ισχυρές βροχές, σε συνδυασμό και με το λιώσιμο του χιονιού.

«Προσοχή! Καμία νέα "μετεωρολογική βόμβα" δεν αναμένεται από Δευτέρα, αλλά βαθμιαία αλλαγή του καιρού με κατά τόπους δυνατές βροχές οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως δημιουργήσουν προβλήματα σε συνδυασμό με το απότομο λιώσιμο του χιονιού! Τα χιόνια, κατά τόπους μεν πυκνά, θα περιοριστούν κυρίως στα ορεινά και πρόσκαιρα μόνο τη Δευτέρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ίσως και πεδινές) στη Βόρεια Ελλάδα! Θα επικρατήσει φυσιολογικό κρύο για την εποχή, λίγο πιο τσουχτερό στα κεντρικά και βόρεια, ενώ στα νότια ο καιρός θα διατηρηθεί σε γενικές γραμμές μαλακός», γράφει ο κύριος Αρναούτογλου.

Ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει πάντως πως πρόκειται για ένα πιο «light» κύμα κακοκαιρίας, που δεν θα επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό όλη τη χώρα, αλλά κυρίως ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

«Την Κυριακή αργά το βράδυ θα ξεκινήσει να χιονίζει πυκνά στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους έντονες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν βορειότερα και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας θα έχουν επηρεαστεί με βροχές και καταιγίδες οι περισσότερες παραθαλάσσιες, πεδινές και ημιορεινές περιοχές.
»Όμως λόγω του εγκλωβισμού του ψύχους και καθώς το σύστημα θα κινείται αργά και σταθερά βορειότερα, θα χιονίσει πυκνά από αργά το βράδυ της Κυριακής σε ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (στην κεντρική Στερεά και σε ημιορεινά) και αργότερα προς το ξημέρωμα της Δευτέρας στη Θεσσαλία (ορεινά-ημιορεινά και τοπικά ακόμη και πολύ χαμηλότερα) και στην Ήπειρο (ορεινά-ημιορεινά).
»Τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου εκεί, δηλαδή στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, θα χιονίσει κατά περιόδους ακόμη και σε πεδινές περιοχές», προβλέπει ο μετεωρολόγος και προσθέτει πως το νέο κύμα χιονοπτώσεων δεν θα υποχωρήσει ούτε την Τρίτη, αν και θα περιοριστεί σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Όσον αφορά στην Αττική, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και όχι χιόνι, ενώ για την Θεσσαλονίκη τα πράγματα ως προς την πρόβλεψε είναι ακόμη οριακά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων προς τους Αστυνομικούς

Σημαντική παράλειψη, χωρίς δόλο, αποτέλεσμα ενός εξαντλητικού εικοσαήμερου   με χιόνια και παγετό.
Στις ευχαριστίες μου προς φορείς, υπηρεσίες και πρόσωπα, διέφυγε η Ελληνική Αστυνομία που η παρουσία της στους δρόμους ήταν καταλυτική αυτές τις δύσκολες μέρες.
Σε αποκατάσταση αυτής της άδολης αδικίας, εκφράζω τις  ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου στους Αξιωματικούς και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση του δύσκολου καιρικού φαινομένου.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακυκλώνουμε στους “ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ κάδους” της Θήβας και στηρίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο


Ο Δήμος Θηβαίων υπενθυμίζει στους δημότες του ότι στο πλαίσιο της ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την εταιρεία RECYCOM, έχει τοποθετήσει σε αρκετά σημεία της πόλης ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ κάδους ανακύκλωσης ενδυμάτων-υποδημάτων.  Η σύμβαση με την εν λόγω εταιρεία είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και μέσα από αυτή  καλύπτονται και οι ανάγκες σε τρόφιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας.

Το 2016, η RECYCOM αποκόμισε από τους κάδους του Δήμου Θηβαίων συνολικά 12 τόνους ενδυμάτων-υποδημάτων και ανταποδοτικά προσέφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείου 1.679 τρόφιμα και είδη υγιεινής ( όπως, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, χλωρίνη κα) .

Λίγα λόγια για τους ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ κάδους (Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ενδυμάτων-Υποδημάτων)

ΓΙΑΤΙ να ανακυκλώσω ;
Με την προώθηση προς ανακύκλωση του ρουχισμού μας, φτιάχνουμε φόρμες εργασίας-πανιά καθαρισμού-μονωτικά υλικά-γέμιση καθισμάτων κ.α. και μειώνουμε στο 2% τον όγκο που καταλήγει στις χωματερές-ΧΥΤΑ.
Μετά από διαλογή, το αξιόλογο υλικό ρουχισμού που συλλέγεται,  προωθείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας για τους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας και επιπλέον ανταποδοτικά η εταιρεία RECYCOM προσφέρει τρόφιμα και άλλα είδη σ' αυτό.

ΠΟΥ ανακυκλώνω ;
Κόκκινοι Κάδοι υπάρχου σε δέκα ( 10 ) σημεία του Δ. Θηβαίων:

•    ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ( Περιοχή Σφαγεία )
•    ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
•    ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ( Περιοχή Πυρί )
•    ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( Κέντρο της Θήβας )
•    ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ του ΝΕΟΥ ( Περιοχή  Τάχι  )
•    ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ( Περιοχή Σφαγεία )
•    ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ ( Περιοχή  Κοντίτο )
•    ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ  στη Δ.Κ. Βαγίων
•    ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ  στη Τ.Κ.  Καπαρελλίου
•    ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ  στη Δ.Ε Δομβραίνας

ΠΩΣ ανακυκλώνουμε ρούχα-υποδήματα;
Βάζουμε στους κόκκινους κάδους με τη σήμανση: RECYCOM-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ – ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ:

•    ΡΟΥΧΑ & ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
•    ΤΣΑΝΤΕΣ
•    ΖΩΝΕΣ
•    ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ (π.χ. κουρτίνες, σεντόνια κτλ)


Σημαντικό είναι ό,τι απορρίπτεται στον κόκκινο κάδο ανακύκλωσης να βρίσκεται εντός δεμένης σακούλας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως αντιμετώπισε το χιονιά ο Δήμος Λεβαδέων

Δελτίο Τύπου για τις ενέργειες του Δήμου Λεβαδέων για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την πόλη το οποίο αποτελεί ΚΑΙ απάντηση σε Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση

"Η Ελλάδα είναι χώρα του Ευρωπαϊκού Νότου και σπάνια πλήττεται από φαινόμενα πολικού ψύχους.
Ως εκ τούτου, υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε υποδομές και εξειδικευμένα μηχανήματα στην πολιτική προστασία πανελλαδικά..
Σε συνδυασμό δε με την οικονομική κρίση της τελευταίας εξαετίας, οι Δήμοι δεν είχαν την δυνατότητα να εξοπλιστούν με νέα μηχανήματα. Για αυτό, η κινητοποίηση και ιδιωτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων είναι αναγκαία σε επίπεδο Δήμων, Περιφέρειας αλλά  και του κεντρικού κράτους.
Ο Δήμος Λεβαδέων, αναλυτικά, ενημέρωσε και ενημερώνει τους δημότες για το πώς αντιμετώπισε την χιονόπτωση και το ψύχος καθ’ όλη την διάρκεια της εξέλιξης των φαινομένων.

1. Ο Δήμος ήταν σε ετοιμότητα και με την έναρξη της χιονόπτωσης την Παρασκευή το βράδυ, κινητοποίησε όλα τα μηχανήματα που διέθετε για εκχιονισμούς και ρίψη αλατιού, δίνοντας προτεραιότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, το Γηροκομείο και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης χωρίς να παραμεληθούν  τμήματα του επαρχιακού δικτύου στα όρια του Δήμου Λεβαδέων και τα 25 χωριά του.
Η χιονόπτωση εκδηλώθηκε σε όλη την έκταση του Δήμου και ήταν επαναλαμβανόμενη.
Γι αυτό το λόγο εκχιονίστηκαν περιοχές και βασικές αρτηρίες περισσότερες από 7 φορές. Η ρίψη αλατιού γινόταν συστηματικά μετά από κάθε εκχιονισμό, με τη μίσθωση και ιδιωτικών μηχανημάτων.

2. Το φαινόμενο της έντονης βροχόπτωσης, που σημειώθηκε την Τετάρτη και μετατράπηκε σε παγετό, ήταν απρόβλεπτο και καθολικό στον Δήμο. Οι υπηρεσίες του Δήμου επιχείρησαν βάσει των παραπάνω αναφερόμενων προτεραιοτήτων.

3. Δεν υπήρξαν αποκλεισμένες περιοχές, συνοικίες, χωριά.
Υπήρξε 24ωρη επιφυλακή για το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, το Γηροκομείο και τους κεντρικούς δρόμους. Οι εργαζόμενοι του Καλλικρατικού Δήμου μετακινήθηκαν κανονικά.

4. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί άνοιξαν και λειτούργησαν από την Δευτέρα, για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

5.Η αίθουσα του ΚΑΠΗ φιλοξένησε δημότες μας που βρέθηκαν σε ανάγκη.

6. Για την ομαλή λειτουργία των σχολείων ελέγχθηκαν όλα τα δίκτυα υδροδότησης, τα συστήματα θέρμανσης, πραγματοποιήθηκε ρίψη αλατιού στους προσβάσιμους προαύλιους χώρους και επιπλέον διανεμήθηκε αλάτι σε κάθε σχολείο.

7. Ο Δήμος δεν εξάντλησε τα αποθέματα αλατιού (όπως ψευδώς διαδόθηκε), σε καμία φάση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Από την αρχή του χειμώνα έχουν ήδη καταναλωθεί 170 τόνοι και έχουν ανανεωθεί τα αποθέματα. Συγκριτικά αναφέρεται ότι η  κατανάλωση για ολόκληρο τον περσινό χειμώνα δεν ξεπέρασε του 35 τόνους

8. Οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, το γραφείο Δημάρχου και το γραφείο Πολιτικής Προστασίας λειτούργησαν σε 24ωρη βάση, Σάββατο και Κυριακή επίσης, για την ενημέρωση, την αποδοχή αιτημάτων και την άμεση ανταπόκριση όταν αυτά ήταν επώνυμα και συγκεκριμένα.

9. Η καταγραφή και η αντιμετώπιση των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Απολογιστικά ο Δήμος Λεβαδέων αντεπεξήλθε θετικά στο σύνολο των κύριων αναγκών και ζητά συγγνώμη από μεμονωμένους δημότες που πιθανόν ταλαιπωρήθηκαν.

Ποτέ δεν ωραιοποιήθηκε η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Δήμου. Δεν πρέπει όμως να ακυρώνεται το αποτέλεσμα της οργάνωσης και της δουλειάς πολλών ανθρώπων που ξεπέρασαν για μία ακόμη φορά τις δυνατότητές τους.
Ο Δήμος Λεβαδέων επισημαίνει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν είναι πεδίο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά την Κυριακή τα μαγαζιά στη Λιβαδειά

 Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα της Λιβαδειάς την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017,θα παραμείνουν κλειστά.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Γ.Σ. Αλιάρτου-Ακαδημίες Χαλκίδας στο κλειστό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών κόβει την αγιοβασιλόπιττα

Πρόσκληση
Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών "Ο Ευαγγελιστής Λουκάς" προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, στην κοπή της αγιοβασιλόπιττας στο πνευματικό κέντρο του Ιερού προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών.
Κυριακή 15 Ιανουαρίου και ώρα 07:00 μ. μ
Επίτιμος προσκεκλημένος και ομιλητής ο Μουσικολογιώτατος Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Φώτιος Κετσετζής.
Με τιμή το Δ. Σ


Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές για 650.000 αγρότες...


Έρχονται μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές για 650.000 αγρότες - Κάθε μήνα θα πληρώνουν εισφορές οι 650.000 αγρότες του ΟΓΑ, αρχής γενομένης από τα τέλη του ερχόμενου Φλεβάρη. Οι ασφαλιστικές κλάσεις αποτελούν...
παρελθόν και οι αγρότες θα καταβάλλουν εισφορές στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα από την άσκηση της δραστηριότητάς τους το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Προσοχή αφού η εισφορά καταβάλλεται επί του εισοδήματος από την αγροτική δραστηριότητα καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα που υπάγεται στην ασφάλιση ΟΓΑ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίυμά του το Έθνος, για να βρεθεί η μηνιαία βάση υπολογισμού διαιρείται το εισόδημα διά 12. Ειδικά για το 2017 οι εισφορές θα υπολογιστούν αρχικά με βάση το εισόδημα του 2015, που είναι «το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο φορολογικό έτος». Ακολούθως και όταν εκκαθαριστεί το εισόδημα του 2016 θα γίνει συμψηφισμός.

«Τυχόν διαφορά που προκύπτει αναζητείται και συμψηφίζεται ισομερώς κατανεμημένη σε μηνιαία βάση ως τον Δεκέμβρη».

Σε σύγκριση με τις εισφορές του 2016 (που ήρθαν αυξημένες σε σχέση με αυτές του 2015) οι επιβαρύνσεις για το 2017 θα είναι ελαφρώς μειωμένες για όσους δηλώνουν πολύ χαμηλό εισόδημα.

Για παράδειγμα: Η πλειοψηφία των αγροτών ανήκαν στην 3η ασφαλιστική κλάση και πλήρωσαν 678 ευρώ το 6μηνο για το 2016. Τώρα αν δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από 4.923 ευρώ και κάτω, θα πληρώσουν 87 ευρώ τον μήνα (521 ευρώ για 6μηνο). Αν δηλώνουν 6.500 ευρώ θα πληρώσουν 114,8 ευρώ τον μήνα (689 ευρώ για 6μηνο).

[Ο νέος λογαριασμός για τους αγρότες - Αναλυτικοί πίνακες για όλα τα εισοδήματα]

Μέγα ζητούμενο είναι πώς θα λυθεί η... διπλή θηλιά που απειλεί να «πνίξει» φέτος τους αγρότες. Υπενθυμίζεται πως οι ασφαλισμένοι ΟΓΑ πρέπει να πληρώσουν εντός του 2017 τις εισφορές για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 (εξοφλούνται τον Ιούνιο του 2017) όπως επίσης και τις εισφορές για τους τρέχοντες μήνες του 2017. Λόγω του εγκλωβισμού στη δύσκολη μεταβατική περίοδο που κουβαλά διπλό φορτίο, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται το ενδεχόμενο ρύθμισης των οφειλόμενων εισφορών σε 12 δόσεις.

Το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα ειδικά για τους αγρότες ορίζεται στο 70% του κατώτατου μισθού, δηλαδή 410 ευρώ τον μήνα, αντί 586 που είναι για τους υπόλοιπους.

Με βάση το ελάχιστο πλαφόν υπολογίζονται οι εισφορές όσων αγροτών:

- Εχουν μικρότερο εισόδημα από 410 ευρώ τον μήνα.
- Εχουν μηδενικό εισόδημα.
- Δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση και «έως ότου καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του φορολογητέου εισοδήματος».
- Είναι νέοι αγρότες και ξεκινούν τη δραστηριότητά τους εντός του 2017 (ως τον Δεκέμβρη).

Για τους/τις συζύγους και τα ενήλικα τέκνα, στις περιπτώσεις οικογενειακής εκμετάλλευσης, η μηνιαία βάση υπολογισμού των εισφορών είναι το πηλίκο της διαίρεσης του συνολικού εισοδήματος της εκμετάλλευσης, διά του αριθμού των μελών, διά 12.

Δηλαδή μαζεύεται όλο το εισόδημα, διαιρείται με το πλήθος των μελών της οικογένειας που απασχολούνται ώστε να προκύψει το μερίδιο του καθενός και ακολούθως διαιρείται διά του 12 για το μηνιαίο εισόδημα.

Προσοχή καθώς και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το κατώτατο πλαφόν των 410 ευρώ για κάθε μέλος ανά μήνα. Δηλαδή, ως φορολογητέο εισόδημα του καθενός λαμβάνεται υπόψη το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα (410,26 ευρώ).

Μεγαλύτερες εισφορές πληρώνουν η αγρότισσα και τα ενήλικα παιδιά, μόνο αν το συνολικό εισόδημα όλων των μελών της εκμετάλλευσης είναι μεγαλύτερο από το κατώτατο πλαφόν (αντιστοιχούν δηλαδή πάνω από 410,26 ευρώ τον μήνα σε κάθε μέλος της οικογένειας βάσει του ετήσιου εισοδήματος).

Οταν υπάρχει πολλαπλή απασχόληση, η μηνιαία βάση υπολογισμού των εισφορών είναι το άθροισμα του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος από κάθε δραστηριότητα...

Πηγή: Έθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ", σας προσκαλεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στις 11:00 π.μ., στο cafe "Μαντείο" στην πλατεία Μητροπόλεως στην Λιβαδειά να υποδεχθούμε μαζί τη νέα χρονιά & να κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου.
Σας περιμένουμε να απολαύσουμε ένα Κυριακάτικο πρωινό με καφέ, τσάι & γλυκά & να ανταλλάξουμε τις ευχές μας!!!
Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά!!!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία με τον π.Σπυρίδωνα Βασιλάκο στον Άγιο Ρηγίνο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

27 ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


27 Επίκαιρα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος έφερε πρόσφατα στη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας και αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, με Ερωτήσεις του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να επισπευσθεί, κατά το δυνατόν, η επίλυση των σχετικών ζητημάτων. Συγκεκριμένα, τα θέματα των Ερωτήσεων έχουν ως εξής:

1.    Μειώνονται κατά 60% οι συντάξεις των αγροτών που εξακολουθούν να έχουν αγροτική ή άλλη δραστηριότητα, ή εισπράττουν επιδοτήσεις.
2.    Συμμετοχή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα φορολογικά έσοδα, μετά τις νέες αυξήσεις του.
3.    Βιωσιμότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, λόγω του αφανούς χρέους.
4.    Οφειλόμενες στα ασφαλιστικά ταμεία ληξιπρόθεσμες εισφορές που αυξάνονται.
5.    Βιομηχανικές μονάδες που έκλεισαν στη Βοιωτία.
6.    Φορολογία μεταβίβασης ακινήτων και μειωμένα κρατικά έσοδα.
7.    Οφειλέτες και αυξανόμενες οφειλές του Ο.Α.Ε.Ε..
8.    Μεγάλη αύξηση στις αποποιήσεις κληρονομιών, λόγω των επιβαρύνσεων.
9.    Ανάγκη κατάργησης ή μείωσης ΕΝΦΙΑ σε ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι, μικροεισοδηματίες αγρότες κλπ., αλλά και σε κοινωφελή ιδρύματα, ιδρύματα Μητροπόλεων και Εκκλησιών, Μονών κλπ.
10.    Απλήρωτες 120.000 συντάξεις, συνολικού ποσού 850 εκατ. Ευρώ.
11.    Δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών, σε σχέση με το αυξημένο κόστος συντήρησης κλπ. των ακινήτων τους.
12.    Αποσπούν 3,4 δις Ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020), λόγω καθυστερήσεων απορρόφησης στο προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013)!
13.    Πάνω από μισό τρις Ευρώ το κόστος της κρίσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Μελετών της Credit Suisse!
14.    Μειωμένες αφίξεις Ρώσων στη χώρα μας.
15.    Προσέλκυση Γερμανικών Επενδύσεων σε Ρουμανία και Σερβία και όχι στη χώρα μας, λόγω εμποδίων και έλλειψης κινήτρων.
16.    Συνεχιζόμενες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα στα Νοσοκομεία της Βοιωτίας.
17.    Πρώτη η Ελλάδα σε αποεπένδυση!
18.    200.000 άτομα διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το 2015!
19.    Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία, ταμεία, τράπεζες, ΔΕΚΟ και ιδιώτες, ύψους 250 δις Ευρώ!
20.    Ευέλικτες μορφές απασχόλησης και αυξανόμενο έλλειμμα στα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης.
21.    Ειδοποιητήρια για 650.000 αγρότες με αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές!
22.    Μαζική φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό, λόγω της κρίσης!
23.    Ποια είναι τα 613 Δημόσια "Ακίνητα προς Πιθανή Αξιοποίηση" στη Βοιωτία, σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις;
24.    Μείωση εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης κατά 9,2 δις Ευρώ, παρά τα επιβληθέντα μέτρα αύξησης των κρατικών εσόδων!
25.    Το 40% του ελληνικού πληθυσμού στερείται τα βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες!
26.    870.000 τραπεζικούς λογαριασμούς δεσμεύει η Εφορία!
27.    Μείωση κατά 82.810 των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο!
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόστολος Γκλέτσος:Υπάλληλος απεγκλώβισε σκυλιά με όχημα της Περιφέρειας την ώρα που κινδύνευαν άνθρωποι

ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Ο εντεταλμένος σύμβουλος για τα μηχανήματα της Περιφέρειας κ. Καρακάντζας Αθανάσιος, ενημερωμένος ξεκάθαρα για όλη την ανεπάρκεια της περιφέρειας σε μηχανήματα και αλάτι, ξεδιάντροπα έπραξε το εξής: Οργάνωσε ολόκληρη εκστρατεία με ειδικό μηχάνημα της Περιφέρειας εχθές στις 6:41 το απόγευμα, ημέρα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, για να προσεγγίσει  το στάβλο του κ. Χριστοδούλου Κωνσταντίνου του φίλου του, για να απεγκλωβίσει τα κυνηγετικά του σκυλιά (του Καρακάντζα δηλαδή), την ώρα που λίγο πιο πάνω, λίγο πιο κάτω και σε διάφορα άλλα σημεία κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές και εκεί το συγκεκριμένο μηχάνημα (όπου κινδύνευαν οι άνθρωποι) δεν επιχείρησε ούτε στο παραμικρό.  ΕΥΓΕ!!! ΕΥΓΕ!!! ΕΥΓΕ!!!       

ΥΓ1:Ο Δήμος θα κινηθεί νομικά για όλο το φιάσκο με το αλάτι, τα μηχανήματα και τις συγκεκριμένες συμπεριφορές. Οι μαρτυρίες από απλούς πολίτες, εργαζομένους και αιρετούς είναι δεκάδες.

ΥΓ2: Κύριε Μπακογιάννη όταν ο επικεφαλής είναι απών και δεν ξέρει, τα φαινόμενα είναι αυτά.

                                                                         
                                                                               Ο  Δήμαρχος Στυλίδας
                                                                          Απόστολος Γκλέτσος
                                                                               



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση- συνεστίαση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ