Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

A' Κατηγορία Βοιωτίας:Αποτελέσματα-Βαθμολογία

Την 14η κατά σειρά νίκη πέτυχε ο Αμβρυσσέας και έτσι ισοφάρισε το ρεκόρ της Θήβας που το είχε κάνει πριν δυο χρόνια. Η ομάδα του Διστόμου με μια ακόμη νίκη θα γράψει τη δικιά της ιστορία στο Βοιωτικό πρωτάθλημα. Παράλληλα η ομάδα του Άγγελου Κυριάκου διατήρησε και τη διαφορά των πέντε βαθμών από το δεύτερο Ύπατο που το υποδέχεται κιόλας στο Δίστομο.

Σπουδαίες νίκες πέτυχαν Απόλλων, Δήλεσι και Αρματηλάτης…

Α’ Κατηγορία
14η αγωνιστική
Ύπατο – Ένωση 4-0
Δήλεσι – ΠΑΟΚ 4-0
Αμβρυσσέας – Δάφνη 4-0
Αρματηλάτης – Παρνασσός 2-1
Μαυρομμάτι – Απόλλων Ακρ. 0-3
Κιθαιρώνας – Παμβαγιακός 4-0
Αναγέννηση Σχ.- Ολυμπιάδα 2-1

Η Βαθμολογία
(σε 14 αγώνες)

Αμβρυσσέας————45–5——42
———————————————————
Ύπατο——————–37-10——-37
Κιθαιρώνας————–43-3——-35
Αναγέννηση Σχ.———26-17——30
Παρνασσός————–31-14——–24
Δήλεσι—————––14-21———-19
Ένωση——————22-23——16
Ολυμπιάδα————-16-21———-15
Αρματηλάτης————17-27——15
Απόλλων Ακρ.———17-35———-14
Δάφνη——————–14-27———11
ΠΑΟΚ——————–8-30——–—7
————————————————
Μαυρομμάτι————10-35———-7
———————————————–
Παμβαγιακός———10-42——––7
15η αγωνιστική
Ένωση – Κιθαιρώνας
ΠΑΟΚ – Αρματηλάτης
Δάφνη – Δήλεσι
Απόλλων Ακρ. – Αναγέννηση Σχ.
Παμβαγιακός – Παρνασσός
Μαυρομμάτι – Αμβρυσσέας
Ολυμπιάδα – Ύπατο
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΕEΛΠΝΟ: 8 θάνατοι από τη γρίπη μέσα σε 7 μέρες

Οκτώ θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από τις επιπλοκές της γρίπης σύμφωνα με τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκ των οποίων μόνο οι 2 (25%) ήταν εμβολιασμένοι.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης και οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση της θνησιμότητας στη μεγάλη δραστηριότητα της γρίπης και στο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα.

Πρόκειται για 7 άνδρες και 1 γυναίκα, με εύρος ηλικιών από 58 έως 86 έτη, και μέση ηλικία τα 74 έτη. Και από τα 8 κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α. Τα 7 στελέχη γρίπης τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και όλα βρέθηκαν να ανήκουν στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Και τα 8 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 39 σοβαρά κρούσματα γρίπης, με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για 28 άνδρες και 11 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 89 έτη. Το σύνολο των κρουσμάτων οφείλονταν στον ιό γρίπης τύπου Α.

Τα 29 από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα, υποτυποποιήθηκαν και εξ αυτών το σύνολο βρέθηκε να ανήκει στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Τα 36 (92,3%) από τα 39 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα, με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη και εξ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 6 (16,7%).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

Διαβάστε Περισσότερα »

20χρονος είχε πάρει ...αμπάριζα τα μαγαζιά στη Λιβαδειά αφαιρώντας χρήματα και αντικείμενα

Εξιχνιάσθηκαν (3) κλοπές από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) κλοπές από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς.  
Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα ο 20χρονος, νυχτερινές ώρες της 03/04-01-2017, παραβίασε δύο εμπορικά καταστήματα και ένα κατάστημα παροχής υπηρεσιών, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για παρόμοια αδικήματα.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

'"ΛΑΒΡΑΚΙ" έπιασε η Ασφάλεια Λιβαδειάς-Δείτε που έκρυβε την ηρωίνη στο αυτοκίνητό του-ΦΩΤΟ

Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς

Κατασχέθηκαν (42) γραμμάρια ηρωίνης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο


Συνελήφθη, σήμερα (14-01-2017) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης από τον 44χρονο, τις οποίες προμηθεύεται από περιοχή των Αθηνών, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκε ο δράστης να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Ο 44χρονος ακινητοποιήθηκε έξωθεν της οικίας του και κατά τη διενέργεια ενδελεχούς αστυνομικού ελέγχου στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, εντός της πλαφονιέρας του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν, (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητες ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (42) γραμμαρίων.

Από τους αστυνομικούς ομοίως κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 44χρονου, ως μέσο για τη διευκόλυνση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας: Αλληλεγγύη στον Αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ


Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, όπου έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2016 και συνεχίζεται ως σήμερα με απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες μορφές αγώνα. Από κοινού μόνιμοι και εργαζόμενοι στις εργολαβίες απαιτούν και διεκδικούν το αυτονόητο. Να καταργηθεί το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών. Όλοι οι εργαζόμενοι να ενσωματωθούν στο δυναμικό της εταιρείας με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με πλήρη και ίσα δικαιώματα.

Κυβερνήσεις και εργοδοσία παίζοντας το παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε» προσπαθούν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους σε έλληνες και ξένους, σε μόνιμους και συμβασιούχους, σε νέους κάτω των 25 ετών με μισθό 511€ και άνω των 25 ετών με μισθό 586€. Η κοινωνία μας όμως χωρίζεται σε αυτούς που εργάζονται και παράγουν όλο τον πλoύτο και σε αυτούς που κάθονται στις μεγάλες πολυθρόνες, κατέχουν τα εργοστάσια, τα λιμάνια, τις μεταφορές και απολαμβάνουν από τον δικό μας ιδρώτα όλο τον πλούτο.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ δείχνει το δρόμο σε όλη την εργατική τάξη πως εργάτες ενωμένοι - ποτέ νικημένοι.

Όπλο μας είναι ο αγώνας και ασπίδα μας η ενότητά μας.
 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας στον Α.Ο. η ΘΗΒΑ & τον ΠΑΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ Καπαρελλίου



Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τις ομάδες   του Α.Ο. “Η Θήβα” και του ΠΑΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ Καπαρελλίου που πραγματοποίησαν φιλικό αγώνα με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ευχαριστούν επίσης όλους του φιλάθλους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα των ομάδων για ενίσχυση με τρόφιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 

Πράξεις αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο  φανερώνουν την ευαισθησία μας απέναντι σε θέματα κοινωνικής μέριμνας αλλά και την πραγματική συμβολή μας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Συνεχίζουμε χάρη σε όλους εσάς που προσφέρετε!

Σας ευχαριστούμε!
Διαβάστε Περισσότερα »

«Το αρχαίο δράμα σήμερα»Διεθνές εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη Θήβα

Διεθνές εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα & δωρεάν σεμινάριο
Ένα διεθνές εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο αρχαίο δράμα και τις προεκτάσεις του στον σύγχρονο κόσμο θα ξεκινήσει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου απο το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο Συνεδριακό  Κέντρο του Δήμου Θήβας.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σας προσκαλούν στην έναρξη του διεθνούς εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού προγράμματος:

Το αρχαίο δράμα σήμερα

Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θήβας, θα χαιρετίσουν:

 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κύριος Κώστας Μπακογιάννης.
  Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Βοιωτίας Κυρία Φανή Παπαθωμά.
  Ο Δήμαρχος Θήβας Κύριος Σπύρος Νικολάου.
   Ο πρόεδρος του ΚΕΔΡΑ Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Σκαρπέλος.
    Η διευθύντρια του ΙΜΚ Κυρία Ξένια Καλδάρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί αναλόγιο με αποσπάσματα από τις Φοίνισσες του Ευριπίδη σε μετάφραση και εισαγωγή Γιάγκου Ανδρεάδη.  Μελοποίηση: Κώστας Χαριτάτος.  Θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Στέφανος Κυριακίδης, Κώστας Μητράκας, Περικλής Μοσχολιδάκης, Παντελής Παπαδόπουλος,  Δήμητρα Χατούπη  και χορός.

Θα ήταν μεγάλη μας τιμή εάν θα μπορούσατε να παρευρεθείτε.

Διαβάστε Περισσότερα »

3η συνάντηση ζευγαριών και νέων γονέων στον Ι.Ν.Μεγάλης Παναγίας Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΚΑΠΗ Θήβας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Η “αλατιέρα” της Καρδίτσας, πρότυπο στην Ευρώπη! ΒΙΝΤΕΟ

 Νομός Καρδίτσας 2017. Στην πρώτη ισχυρή κακοκαιρία με το χιόνι να έχει κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της πόλης, η κατάσταση ήταν κωμικοτραγική. Θαυμάστε και μόνοι σας, τι σημαίνει να διαθέτεις όλα τα υπερσύγχρονα μέσα αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων.


Σε όλα τα σύγχρονα κράτη του κόσμου, τα εκχιονιστικά μηχανήματα, όπως επίσης και οι λεγόμενες αλατιέρες, τα αυτόματα μηχανήματα δηλαδή που ρίχνουν στους δρόμους τόνους αλατιού, αποτελούν το Α και το Ω.

Για εμάς εδώ όλα τα παραπάνω αποτελούν ψιλά γράμματα. Ανακαλύψαμε έναν πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο για να ρίχνουμε αλάτι στους δημόσιους δρόμους. Είναι αυτό που λένε, τιμούμε το ανθρώπινο στοιχείο.

Ρίξτε μια ματιά στο video και γελάστε ή καλύτερα κλάψτε με την Ελλάδα του 2017.
newsauto.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ρόζα της Σμύρνης στον Κινηματογράφο Θήβας έως 18 Ιανουαρίου. Μην τη χάσετε!


Μέχρι Τετάρτη 18/1 (εκτός Τρίτης 17/1 λόγω της εκδήλωσης αρχαίου δράματος)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9.15 μ.μ.
“Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ”
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Σμύρνη 1922: Η Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), κόρη εύπορης οικογένειας, παντρεύεται εσπευσμένα. Aθήνα 1987: H Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) κουβαλώντας ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν και να γεννηθεί μια καινούργια.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία:     ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΕΛΛΑΣ     Σενάριο:

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
Ηθοποιοί:     ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ, ΓΙΟΥΛΙΚΑ ΣΚΑΦΙΔΑ, ΤΑΣΟΣ ΝΟΥΣΙΑΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Διάρκεια:     97 λεπτά


Χρονολογία παραγωγής:     2016
Είδος ταινίας:     ΔΡΑΜΑ
Χώρα παραγωγής:     ΕΛΛΑΔΑ
Καταλληλότητα ταινίας:     ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ