Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Επιστολή διαμαρτυρίας Γ.Σ.Αλιάρτου στην αντιπολίτευση για το Κλειστό Γυμναστήριο


Κύριοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων.
Με μεγάλη έκπληξη και θλίψη μαθαίνουμε ότι ανακατεύετε το θέμα του κλειστού γυμναστηρίου Αλιάρτου.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος, που δραστηριοποιείται στο κλειστό και χρησιμοποιούμε για τις ανάγκες των παιδιών της πόλης μας ( προπόνηση -αγώνες),αριθμώντας πάνω από 200 αθλητές, μετά από μια τιτάνια προσπάθεια κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου από τον Δήμαρχό μας Ντασιώτη Γιώργο και μετά από πολλά χρόνια απραξίας -αγνωνιστικής δράσης του συλλόγου και των παιδιών μας, αρχίζει όπως μαθαίνουμε μια μικροπολιτική εκ μέρους σας άσχημης προπαγάνδας για την κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου.

Θα σας παρακαλέσουμε να λήξει τώρα και άμεσα το θέμα χωρίς απρόβλεπτες συνέπειες για το Σύλλογό μας και προπαντός για τα παιδιά της πόλης μας, διότι πρωτίστως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο αθλητισμός και μόνο, σε μια εποχή με πολλές παγίδες ( ναρκωτικά -Διαδίκτυο κλπ)
Σας παρακαλούμε, να αφήσετε έξω όποια πολιτική διακυβεύει τον αθλητισμό.
Στον αθλητισμό και στη ζωή δεν χωράει πολιτική.
Σαν Γυμναστικός Σύλλογος Αλιάρτου αλλά πάνω απ΄όλα σαν γονείς, σε όποια άσχημη τροπή του θέματος Κλειστού Γυμναστηρίου ( όπως κλείσιμο λόγω ελέγχου), θα μας βρείτε αντιμέτωπους όχι μόνο εμάς αλλά σχεδόν όλη την πόλη μας  και την περιφέρεια.(Σωματεία-ΕΣΚΑΣΕ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ).

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ ΔΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ



Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα στο Κλειστό Αλιάρτου ανεδείχθησαν οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες ομάδες των Λυκείων Βοιωτίας


Σήμερα  στο Κλειστό  Γυμναστήριο Αλιάρτου  ανεδείχθησαν οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες  ομάδες των Λυκείων του Νομού Βοιωτίας

Σε δυο πραγματικά συγκλονιστικούς τελικούς αγώνες, Πρωταθλήτρια ομάδα Κοριτσιών του Νομού Βοιωτίας αναδείχτηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Θήβας που επικράτησε του Γενικού Λυκείου Αράχωβας και Πρωταθλήτρια ομάδα Αγοριών το 2ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς που επικράτησε του 2ου Γενικού Λυκείου Θήβας σε ένα πραγματικό ντέρμπι.
Συγχαρητήρια  και στις τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν στους τελικούς αγώνες και ευχόμαστε στις Πρωταθλήτριες ομάδες  να εκπροσωπήσουν  επάξια το νομό μας στο περιφερειακό Πρωτάθλημα Στερεάς Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π. Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός της Υπαπαντής του Χριστού στη παραλία Αλυκής

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια απο τον Σύλλογο Γυναικών Θεσπιών

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΘΕΣΠΙΩΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΘΕΡΜΟΤΕΡΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ  ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ, ΗΛΙΑ ΖΕΛΕΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μηχανάκι συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο - Ένας νεκρός, ένας σοβαρά και ένας ελαφρά



Τραγωδία στην αιματοβαμμένη άσφαλτο - Ένας 37χρονος νεκρός και ένας 24χρονος χαροπαλεύει.

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε λίγο πριν τις 7:00΄ χθες το απόγευμα στο δρόμο Χαλκίδας - Ψαχνών, κοντά στη Νέα Αρτάκη.

Το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δυο Πακιστανοί ηλικίας 37 και 24 ετών, συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος από την Εύβοια.

Δυστυχώς από τη σύγκρουση σκοτώθηκε επί τόπου ο 37χρονος οδηγός του δικύκλου, ενώ πάρα πολύ σοβαρά τραυματίστηκε ο 24χρονος συνεπιβάτης του. Ελαφρά τραυματίστηκε και ο οδηγός του ΙΧ.
Τις ακριβείς συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου ερευνά η Τροχαία.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση ημερομηνίας πληρωμής αρδευτικών τελών Κωπαίδας


Μετά από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, κ. Φανής Παπαθωμά, αποφασίστηκε:

Η παράταση της ημερομηνίας λήξης πληρωμής των λογαριασμών πάγιων και αρδευτικών τελών Κωπαιδικού πεδίου 2016 έως την  30η Απριλίου 2017.
Μέσα στο ανωτέρω οριζόμενο διάστημα οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα τμηματικής καταβολής των οφειλών κατόπιν επικοινωνίας με τη Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε. Βοιωτίας.
Μετά  το πέρας της ημερομηνίας λήξης,  οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί θα επιβαρυνθούν με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Η Αντιπεριφερειάρχης ,Φανή Παπαθωμά, τόνισε ότι: «στις δύσκολες ημέρες που βιώνει ολόκληρη η Ελληνική Κοινωνία η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός  και θα εξαντλήσει κάθε νομική δυνατότητα ώστε να βοηθήσει κάθε κοινωνική ομάδα και εν προκειμένου τους καλλιεργητές του Κωπαιδικού πεδίου.
Σκεπτόμενοι ακριβώς αυτές  τις δυσκολίες δώσαμε την δυνατότητα στους φίλους αγρότες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι και την καταβολή από πλευράς του Υπουργείου συνδεδεμένης ενίσχυσης. Δηλαδή έως την 30η Απριλίου».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Θήβας – μετά από πολλές δυσκολίες και εμπόδια- ιδρύθηκε στις 12 Αυγούστου 2016 και η απόφαση του Υπουργού Παιδείας έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ με αριθμό 2864/9-9-16 τ. Β. Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την ευκαιρία που μας δίνεται τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο. Καθημερινά, μαθητές όλων των βαθμίδων από όλη την Ελλάδα είναι εν δυνάμει επισκέπτες και πρεσβευτές της πόλης μας.
    Όμως, έχουν περάσει περισσότεροι από  πέντε (5) μήνες και , πέρα από το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Θηβαίων δεν έχει γίνει (;) καμία άλλη ενέργεια. Το γεγονός αυτής της αδράνειας μας ανησυχεί. Η ανησυχία μας μεγαλώνει καθώς, όπως διαβάζουμε στο εν λόγω ΦΕΚ:
  «Το ΚΠΕ Θήβας, θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων) διαδικασίες στελέχωσης στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όταν οι υποδομές είναι έτοιμες προς χρήση. Επίσης θα υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης των εγκαταστάσεων και λειτουργίας του ΚΠΕ, μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και του ΥΠ.Π.Ε.Θ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις των νόμων και των υπουργικών αποφάσεων που διέπουν τη λειτουργία των ΚΠΕ».
    Με δεδομένη τη γραφειοκρατία που υπάρχει αλλά και τα μειωμένα αντανακλαστικά του Δήμου μας θεωρούμε ότι απαιτείται ΑΜΕΣΗ εκκίνηση των διαδικασιών με τη δημιουργία ομάδας εργασίας ώστε όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες τοποθέτησης και απόσπασης εκπ/κών στο ΚΠΕ Θήβας τον Ιούνιο, να έχουν ολοκληρωθεί τα ζητήματα υποδομών και εξοπλισμού του Κέντρου, του δημοτικού ξενώνα και των χώρων εκπαίδευσης.
     Θεωρούμε ότι έχουν δοθεί κάποιες ευκαιρίες στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα. Ας τις εκμεταλλευτούμε.
Διαβάστε Περισσότερα »

To Δημοτικό Σχολείο Θεσπιών έχασε το δάσκαλό του

 Θρήνος στην περιοχή των Θεσπιών, αλλά και της Αλιάρτου και Θήβας,μετά την  είδηση του θανάτου του δασκάλου του δημοτικού σχολείου Θεσπιών Ηλία Ζελενίτσα 34 ετών.
 Ο Ηλίας  Ζελενίτσας  είχε υπηρετήσει σε σχολεία της Αλιάρτου,Θήβας και τα τελευταία χρόνια στο δημοτικό σχολείο Θεσπιών το οποίο υπερ αγαπούσε.
Ο 34χρονος δάσκαλος  ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές του δημοτικού σχολείου Θεσπιών και  αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Είχε παντρευτεί μόλις το περασμένο καλοκαίρι με την δασκάλα Παυλίνα Μυλωνίδου,με την οποία υπηρετούσαν στο ίδιο σχολείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες  ο νεαρός δάσκαλος,   προσεβλήθη από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες και κατέληξε!…
 Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 15:30 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα.
Για την απώλεια του Ηλία Ζελενίτσα το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας «Ο Πίνδαρος» και ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων εξέδωσαν ανακοινώσεις:
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας «Ο Πίνδαρος» εκφράζει τη βαθειά του θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια του εκπαιδευτικού κόσμου, για τον πρόωρο θάνατο του συναδέλφου Ηλία Ζελενίτσα μόλις στα 33 του χρόνια.

Ο αγαπημένος συνάδελφος, φίλος και επί σειρά ετών μέλος της οικογένειας των εκπαιδευτικών στην περιοχή της Θήβας, υπηρέτησε ως δάσκαλος  σε δημοτικά σχολεία Αλιάρτου, Θήβας και για αρκετά χρόνια στο αγαπημένο του Δημοτικό Σχολείο Θεσπιών με αφοσίωση, αγάπη και δημιουργικότητα. Επίσης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου μας, σε σημαντικές θέσεις ευθύνης ως Αντιπρόεδρος, Γραμματέας και Ταμίας.

Ο πρόωρος θάνατός του έχει συγκλονίσει, όχι μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τους μαθητές της και τους γονείς τους.

Η ανάμνηση της ορμητικής του προσωπικότητας, η αγάπη του για το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία του, η συνεχής ενασχόληση με τα κοινά και το χαμόγελο που τόσο απλόχερα χάριζε τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό και θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων μας.

Στη  σύζυγό και τα συγγενικά του πρόσωπα ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουν το χαμό του δικού τους ανθρώπου.

Καλό ταξίδι φίλε……..

  Για το Δ.Σ.


     Ο Πρόεδρος                                                                                         Η Γραμματέας


   Χαλιαμάλιας Φώτης                                                                        Τσαρούχα Δήμητρα


Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια, για τον απροσδόκητο χαμό και την άδικη απώλεια του δασκάλου, του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιέων, Ηλία Ζελενίτσα.

Καλό ταξίδι Ηλία
 Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Π. Ντασιώτης





Διαβάστε Περισσότερα »

Ορκωμοσία Αποφοίτων Logistics Management του Τ.Ε.Ι. Θήβας

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ                       
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ
ΙΔΡΥΜΑ            
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ    
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ  
                              
Σας προσκαλούμε στην Τελετή καθομολόγησης και απονομής Πτυχίων στους αποφοίτους του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στην Αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης».

Με τιμή
Η Πρόεδρος του Τμήματος ΔΣΕ
Δρ Αικατερίνη Μαρινάγη
Καθηγήτρια
Παρουσίαση του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
To Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΔΣΕ), (Logistics Management), του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ιδρύθηκε το 2005 με έδρα τη Θήβα και παρέχει σε περισσότερους από 1600 φοιτητές, τα απαραίτητα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες στο γνωστικό αντικείμενο της εφοδιαστικής διοίκησης (Logistics Management) και ευρύτερα της διοίκησης στην εφοδιαστική αλυσίδα (Supply Chain Management).
Το Τμήμα ΔΣΕ στοχεύει στην προσφορά της κατάλληλης εκπαίδευσης, αναπτύσσοντας στους φοιτητές του Τμήματος τις δεξιότητες & ικανότητες που θα τους εξασφαλίσουν επιτυχή επιστημονική και επαγγελματική εξέλιξη.
Παράλληλα το Τμήμα ΔΣΕ συνεργάζεται και με τις παραγωγικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που εδρεύουν κυρίως στις βιομηχανικές περιοχές Σχηματαρίου και Οινοφύτων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής (π.χ Θριάσιο Πεδίο, Πειραιάς). Παρακολουθεί τις διεθνείς επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της εφοδιαστικής διοίκησης και των συναφών γνωστικών πεδίων και από το Σεπτέμβριο του 2016 εφαρμόζει αναμορφωμένο Πρόγραμμα Σπουδών προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις. Διεξάγει επιστημονική και τεχνολογική έρευνα σε σχετικά επιστημονικά πεδία και συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Σήμερα, στο Τμήμα ΔΣΕ εκπονούνται Ευρωπαϊκά Ερευνητικά προγράμματα με θέμα την πράσινη εφοδιαστική στην αγροδιατροφική αλυσίδα (Erasmus+), και την ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής (EEA grant).
Τα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος διαθέτουν εις βάθος γνώση και εμπειρία στα γνωστικά τους αντικείμενα, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τον δυναμισμό των Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την αποτελεσματική και άμεση διάχυση της πληροφορίας και εμπέδωσης των απαραίτητων γνώσεων προς όφελος των φοιτητών.
Το Τμήμα ΔΣΕ έχει αξιολογηθεί από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες με θετικά αποτελέσματα μέσω των διαδικασιών της Α.ΔΙ.Π. (2014) και επίσης έχει λάβει θετικά σχόλια κατά την πρόσφατη εξωτερική ιδρυματική αξιολόγηση μέσω Α.ΔΙ.Π.(2016).
Το Τμήμα ΔΣΕ επιδεικνύει από τους υψηλότερους δείκτες απασχολησιμότητας μεταξύ των Τμημάτων ΑΕΙ και εκτιμάται ότι στο μέλλον οι προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων θα είναι ακόμη καλύτερες, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το επάγγελμα του στελέχους logistics (logistian) θεωρείται ένα από τα 10 επαγγέλματα με την υψηλότερη ζήτηση.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Καθηγήτρια Αικατερίνη Μαρινάγη, Πρόεδρο του Τμήματος ή την κα Δ. Γιαννιώτου (τηλ. : 22620 22569, Fax: 22620 89605  email: secr_log@teiste.gr).

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων στους συμμετέχοντες αθλητές του 2ου Αγώνα Ορεινού Δρόμου ΛΕΒΑΔΟΣ

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου συγχαίρει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον 2ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου ΛΕΒΑΔΟΣ και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία του αγώνα.
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους Λιβαδείτες αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν:
1.    Γιώργο Διαλεκτό που απέσπασε την 1η θέση στη διαδρομή των 23,5 km ανδρών
2.    Άννα Μαργαρίτη που απέσπασε την 2η θέση στη διαδρομή των 23,5 km γυναικών
3.    Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου που απέσπασε την 3η θέση στη διαδρομή των 23,5 km γυναικών
4.    Γιώργο Κατσιφή που απέσπασε την 2η θέση στη διαδρομή των 10,8 km ανδρών και
5.    Γιώργο Μανιώτη που απέσπασε την 3η θέση στη διαδρομή των 10,8 km ανδρών.
Τέλος, συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που κατάφεραν να τερματίσουν και εύχομαι την επόμενη χρονιά να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων των διακριθέντων αθλητών από τη Λιβαδειά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σ. Σ.Ε. Επαρχίας Λιβαδειάς τίμησε τον Μητροπολίτη και τη Φανή Παπαθωμά


Έξι δεκαετίες γιόρτασε το Σωματείο Συνταξιούχων Επαγγελματιοβιοτεχνών Επαρχίας Λιβαδειάς «Ο Άγιος Μηνάς» - Τιμητικές διακρίσεις στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κκ. Γεωργίου και της Αντιπεριφερειάρχη κας Φανής Παπαθωμά
Όταν πριν από 60 χρόνια, ιδρύθηκε το Σωματείο Συνταξιούχων Επαγγελματιοβιοτεχνών Επαρχίας Λιβαδειάς " Ο Άγιος Μηνάς" οι διεκδικήσεις και οι αγωνίες των ΜμΕ δεν ήταν το ίδιο, αλλά ήταν πάντοτε προς την κατεύθυνση της καλυτέρευσης των συνθηκών και των δικαιωμάτων ανθρώπων που πρόσφεραν σημαντικούς πόντους στην εγχώρια και τοπική οικονομία.
Σήμερα, έξι δεκαετίες μετά, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Κομματάς και τα μέλη του ΔΣ εξακολουθούν να στηρίζουν αυτό το συλλογικό του όργανο, κάτω από πολύ διαφορετικές καταστάσεις και φυσικά μέσα σ` ένα εντελώς αλλαγμένο κοινωνικό πλαίσιο εν γένει για τους συνταξιούχους στην πατρίδα μας, που η πρόσφατα έρευνα της ΓΕΣΕΒΕ φανέρωσε πως στηρίζουν στην πλειοψηφία τους και τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά.
Αυτό το μήνυμα μετέφερε – μεταξύ άλλων – και ο παριστάμενος Πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ κ. Γιώργος Καβαθάς, που τίμησε με την παρουσία του την επετειακή τους εκδήλωση, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, 22 Ιανουαρίου 2017 στο Κέντρο Γιούλας στο Πέρα Χωριό.
Εξ` ου και τα έξι συμβολικά κεριά που προστέθηκαν στην φετινή βασιλόπιτα, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος κκ. Γεώργιος μαζί με τον πρώην Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας π. Δημήτριο  και τον Αρχιδιάκονο π. Σεραφείμ.
Παρόντες ήταν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο π. Βουλευτής και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Γιάννης Σταθάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Γιώργος Βασιληάς και εκ μέρους του Δήμου Λεβαδέων ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέκος Μηττάς.
Η εκδήλωσή τους είχε, λοιπόν, επετειακό χαρακτήρα, γι` αυτό και έτυχε της στήριξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Βοιωτίας. Κι` όπως είθισται  σ` αυτή την ετήσια συνάντησή τους, το ΔΣ θέλησε να τιμήσει πρόσωπα που στην πορεία αυτών των ετών, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ηθική και την υλική στήριξη του το Σωματείου Συνταξιούχων Επαγγελματιοβιοτεχνών Επαρχίας Λιβαδειάς.

Αρχικά, στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κκ. Γεωργίου, το ΔΣ τίμησε την πολύχρονη και πολύπλευρη υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες και τις θρησκευτικές τους εκδηλώσεις. Την αναμνηστική πλακέτα απέδωσε ο αειθαλής Πρόεδρος κ. Γιάννης Κομματάς.
Ακολούθως, η τιμή έγινε στο πρόσωπο της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, που όχι μόνο αυτή τη φορά, αλλά πολλά χρόνια τώρα στηρίζει σιωπηλά τις δράσεις του Σωματείου.
Την τιμητική πλακέτα της - την απέδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Αγνιάδης- η κα Παπαθωμά την αφιέρωσε σ` όλους τους άξιους συνεργάτες της στην Π.Ε. Βοιωτίας και στους Βοιωτούς Περιφερειακούς Συμβούλους.
Ακολούθησαν δύο ακόμη αναμνηστικές διακρίσεις, στους βετεράνους επαγγελματιοβιοτέχνες κκ. Ιωάννη Ε. Σταθούλη και Ανδρέα Γ. Αγραφιώτη. Τις διακρίσεις αυτές ανέμειναν αντίστοιχα οι κκ. Γιώργος Καβαθάς και Γιάννης Ταγκαλέγκας.
Η επετειακή τους εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ενός βίντεο με στιγμιότυπα από την πολυετή αυτή διαδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Επαγγελματιοβιοτεχνών Επαρχίας Λιβαδειάς. Και του χρόνου!
 orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 12 Φεβρουαρίου το 2ο MaskaRun Ορχομενού


Καθιερώθηκε ως θεσμός με την πρώτη διοργάνωση σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και τώρα έρχεται ο δεύτερος αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

To MaskaRun, είναι ένας πρωτότυπος αγώνας ο οποίος διοργανώνεται στον Ορχομενό και πήρε σάρκα και οστά από μια ιδέα για την διεξαγωγή αγώνα δρόμου-περιπάτου, με στόχο την τόνωση και την προβολή των Καρναβαλικών εκδηλώσεων. Την ιδέα συνέλαβε, επεξεργάστηκε και πρότεινε ο Μπάμπης Ζαννιάς την οποία αγκάλιασε και υλοποιεί ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού. Συνεργάτες στην διοργάνωσης είναι ο Δήμος Ορχομενού, η Μοτολέσχη Ορχομενού και η ιστοσελίδα www.asopichos.gr

Στις 12 Φεβρουαρίου λοιπόν ο Ορχομενός είναι έτοιμος να υποδεχτεί και πάλι τους συμμετέχοντες που θα πάρουν εκκίνηση για τα 2.200μ. στις 11:00 το πρωί από την Πλατεία Σκριπούς (Αγίου Σώστη), θα διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο της πόλης και θα τερματίσουν στην Κεντρική Πλατεία (Ηρώου) όπου θα τους περιμένουν εκπλήξεις, χορός και πλήθος κόσμου να γιορτάσουν μαζί.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι διοργανωτές εξασφάλισαν με την συμπαράσταση των χορηγών να μοιράσουν δωρεάν μπλουζάκια, μετάλλια και βέβαια, το απαραίτητο αξεσουάρ από μια μάσκα ματιών για όλους.
Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση τη δήλωση συμμετοχής ,για την παραλαβή των δώρων και βέβαια μέχρι εξαντλήσεως τους.

Όσοι θέλουν να πάρουν μέρους θα πρέπει να βιαστούν και να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα www.maskarun.gr στο μενού επικοινωνία και στο FB Maskarunhttps://web.facebook.com/TheMaskaRun/?fref=tshttps://web.facebook.com/Maskarun-1914897298746721/?fref=ts ή στο email themaskarun@gmail.com ή στο τηλ 6970833376 (κα Εφη) και στο email info@ppso.gr και στο FB Καρναβάλι Ορχομενού.

Τι είναι το MaskaRun;
Είναι μια πολύχρωμη γιορτή, δρόμος-περίπατος στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι.
Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στον Ορχομενό το 2016.
Κύριο χαρακτηριστικό είναι η συμμετοχή και ο τερματισμός, η χαρά της άσκησης, της ομαδικότητας.
Μια πρόσκληση αλλαγής τρόπου ζωής, διέξοδος από την ρουτίνα της καθημερινότητας.
Αυτή η διασκέδαση συνδέεται με τις καρναβαλικές δραστηριότητες ενώ το MaskaRun αποτελεί προπομπό των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού Ορχομενού.
Στο κλίμα αυτό οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται από τους διοργανωτές να φέρουν μια… νότα Αποκριάς πάνω τους. Μπορούν να φορούν αποκριάτικες στολές, να μακιγιαριστούν, να φορούν μάσκα ματιών ή ένα καπέλο.

Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του εμπνευστή του MaskaRun Ορχομένιου δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά: Η τόνωση της τοπικής κοινωνίας, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, η εξωστρέφεια, ο εθελοντισμός, η προβολή των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και μέσω όλων αυτών του τόπου μας.

Γιατί MaskaRun;
Συνδέει τον αγώνα δρόμου Run με το γεγονός, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται, απόκριες καρναβάλι Maska.
Η ονομασία λοιπόν θα έπρεπε να περικλείει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το σκοπό τον οποίο δημιουργήθηκε.
Έτσι γεννήθηκε το MskaRun.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα  www.maskaRun.gr την οποία σχεδίασε η quadraweb και έκανε προσφορά στην εκδήλωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο συζητούνται οι προσφυγές της ΛΑΡΚΟ κατά της Κομισιόν


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο συζητούνται σήμερα οι προσφυγές της ΛΑΡΚΟ κατά δύο αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την επιστροφή στο Δημόσιο 136 εκατ. ευρώ πλέον τόκων ως παράνομη κρατική ενίσχυση και της απόφασης της Κομισιόν που θεωρεί ότι το ποσόν αυτό θα βαρύνει τη ΛΑΡΚΟ, ακόμα και αν πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία.
Πρόκειται για παλαιές υποθέσεις, που ξεκινούν τον Μάρτιο του 2013. Μάλιστα στις αρχές Δεκεμβρίου 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων στη ΛΑΡΚΟ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρυπνία για την Υπαπαντή στον Ι.Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Το ''Αρχείο Πολέμου'' Αθήνας συναντά το ''Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού'' Διστόμου


Άλλη μια ''έξοδος'' για το ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Διοικούσας Επιτροπής του να  ανοίξει ''παράθυρα'' συνεργασίας με παραπλήσιους φορείς σε όλη την Ελλάδα και με στόχο το περαιτέρω άνοιγμα στην κοινωνία :Αυτή την φορά  ήταν η ενημέρωση των μελών και των φίλων του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ στην έδρα του στην Αθήνα όπου στεγάζεται η  ιδιωτική συλλογή βιβλίων, περιοδικών και άλλου έντυπου και ακουστικού υλικού, ντοκιμαντέρ, φωτογραφιών και στρατιωτών μοντέλων του Ανδρέα Φρέρη και της Αναμπελλας Λέβιν- Φρέρη. Μια συλλογή  που σχετίζεται με κάθε όψη του πολέμου, εστιάζεται όμως στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ενημέρωση για τους σκοπούς του Μουσείου και  το υλικό του αλλά  και  μια ευρεία παρουσίαση του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η  Ναζιστική  Γερμανία στις 10 Ιουνίου 1944 στο Δίστομο, έκανε ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε του Μουσείου Χρήστος Παπανικολάου, οποίος παρουσίασε και σχετικό οπτικό  και έντυπο υλικό. Παράλληλα  για εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ  προσφέρθηκαν αντίτυπα του βιβλίου του Τάκη Λάππα- του πρώτου βιβλίου  για το αποτρόπαιο έγκλημα στο Δίστομο που γράφτηκε και εκδόθηκε λίγους μόλις μήνες μετά την Σφαγή.

Η πρωτοβουλία για την εκδήλωση προέκυψε από τον  Ανδρέα Φρέρη και την Αναμπελλα Λέβιν- Φρέρη όταν πριν λίγες εβδομάδες επισκέφθηκαν το Δίστομο- το Μουσειο και το Μαυσωλείο- συγκινήθηκαν από το χρονικό της Σφαγής και εντυπωσιάσθηκαν από τον τρόπο παρουσίασης και αφήγησης. Και ζήτησαν και οργάνωσαν - ενώ ήταν στο εξωτερικό- μια εκδήλωση στο ''δικό τους σπίτι'', μια ενημέρωση για τα μέλη, τους φίλους και τους επισκέπτες  του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Ήταν μια ''πρώτη συνάντηση'' για γνωριμία του Αρχείου Πολέμου με το Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού.<< Δεν έχουμε ξαναζήσει μια τόσο ζεστή και ανθρώπινη ενημέρωση- περιήγηση σε Μουσείο. Αυτό που νιώσαμε στο Δίστομο είναι πρωτόγνωρο>> είπαν ευχαριστώντας για την ξεναγηση στον Χρ. Παπανικολάου , καλώντας τον ταυτόχρονα στην έδρα του  δικού τους φιλόξενου ''Αρχείου'', για παρουσίαση του  Μουσείου Διστόμου στους δικούς τους  προσκεκλημένους..

Αυτό έγινε  στην έδρα του ''Αρχείου'' (στην οδό Μηθύμνης 36, στην Πλατεία Αμερικής) και η εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχής :<< Δεν μας έμαθες μόνο πράγματα από την ιστορία του Διστόμου που δεν ξέραμε. Μας έκανες κυρίως να νιώσουμε πως γνωριζόμαστε από παλιά και ότι περπατήσαμε στους ίδιους δρόμους>>, σχολίασαν η Αργυρώ και  ο Νίκος Μητρογιαννόπουλος που παρακολούθησαν την εκδήλωση. << Εκείνο που μπορώ να σου μεταφέρω αντικειμενικά είναι πως από τους παρευρισκόμενους δεν υπήρξε ούτε ένας που να μην συγκλονίστηκε από όσα είπες και έδειξες>>, συμπλήρωσαν.

Τι είναι το Αρχείο Πολέμου

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν για το ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ σκοπός του  είναι να εκθέτει διάφορα είδη υλικού ώστε να παρέχει μια πολύπλευρη και σφαιρική εικόνα του πολέμου, συνδυάζοντας κείμενα, εικόνες, ήχο και μοντέλων.

Η πλειονότητα του έντυπου υλικού είναι στην αγγλική γλώσσα, υπάρχει όμως και εκτεταμένο ελληνικό υλικό, καθώς και μικρός αριθμός βιβλίων και περιοδικών στα γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και κινεζικά. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος καλύπτεται λεπτομερώς, με αναφορές σε όλα τα μέτωπα: το δυτικό, το ανατολικό, της Μέσης Ανατολής, όπως και αυτό του Ειρηνικού.

Κάποια βιβλία αφορούν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και άλλους (αρχαίους ελληνικούς, ναπολεόντιους κλπ) πόλεμους. Καλύπτονται επίσης οι πόλεμοι της σύγχρονης Ελλάδας, από το 1821 έως σήμερα, με έμφαση στον ιταλογερμανικό πόλεμο και τον εμφύλιο.

Η συλλογή οπτικού υλικού αφορά κυρίως στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και περιλαμβάνει τόσο ντοκιμαντέρ που κυκλοφορούν στην αγορά όσο και σπάνιο υλικό, μεγάλο μέρος του οποίου είτε δεν διατίθεται στην αγορά είτε δεν διατίθεται καθόλου και προέρχεται από όλον τον κόσμο. Αυτό το κινηματογραφημένο υλικό ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες, ντοκιμαντέρ καθιστώντας το μία από τις πλουσιότερες, παγκοσμίως, ιδιωτικές συλλογές με θέμα τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το κινηματογραφημένο υλικό δεν σχετίζεται μόνο με τις μάχες και τα μέτωπα, αλλά αφορά επίσης σε όπλα, τακτικές, προσωπικότητες, πολιτικές και την κοινωνία της εποχής του πολέμου. Υπάρχουν επίσης ταινίες στρατιωτικής εκπαίδευσης της εποχής.

Μεγάλος αριθμός ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην Ελλάδα και περιλαμβάνει σπάνιο υλικό, καθώς και μια μοναδική συλλογή έγχρωμων ταινιών από την Ελλάδα, της περιόδου 1934-1950.

Η συλλογή μοντέλων καλύπτει σχεδόν αποκλειστικά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο .Υπάρχουν μοντέλα των περισσότερων τύπων τεθωρακισμένων οχημάτων, στρατιωτών και εξοπλισμού από τις μεγάλες μάχες και τα μέτωπα, καθώς και αντιπροσωπευτικοί τύποι αεροσκαφών (μαχητικών και βομβαρδιστικών).

Τέλος, υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη και μοναδική συλλογή επαγγελματικά κινηματογραφημένων συνεντεύξεων, που πραγματοποιήθηκαν ειδικά για τους σκοπούς του Αρχείου, με Έλληνες βετεράνους του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου και του Εμφυλίου.

Το Αρχείο είναι ανοικτό σε όλο το ενήλικο κοινό με ιστορικά ενδιαφέροντα. Η επίσκεψη είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό του Αρχείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ