Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Υπαπαντή του Κυρίου: Τι γιορτάζουμε στις 2 Φεβρουαρίου

Αύριο 2 Φεβρουαρίου, η Χριστιανική πίστη γιορτάζει την Υπαπαντή του Χριστού, μία από τις 12 μεγάλες γιορτές (Δωδεκάορτον) της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.

Η ημέρα της Υπαπαντής εορτάζεται σε ανάμνηση του ερχομού Του στο Ναό των Ιεροσολύμων και στον καθαρισμό της Παναγίας από τη λοχεία. Ετυμολογικά σημαίνει προϋπάντηση και στον αγγλόφωνο κόσμο είναι γνωστή ως Candlemas.

Το εκκλησιαστικό γεγονός εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς και αναφέρει ότι συνέβη σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση του Ιησού. Επειδή, σύμφωνα με το νόμο, ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας , έπρεπε να αφιερωθεί στον Θεό και συγχρόνως οι γονείς να προσφέρουν σε Αυτόν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι περιστέρια.

Το ζευγάρι του Ιωσήφ και της Μαρίας προϋπάντησε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του και φωτίστηκε από το Άγιο Πνεύμα.

Τα βυζαντινά χρόνια, η Υπαπαντή γιορταζόταν ως μικρή γιορτή στις 14 Φεβρουαρίου, ωστόσο ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός την ανήγαγε σε δεσποτική το 542 και επέβαλε να εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, ζητώντας τη βοήθεια του Θεού για έναν λοιμό που έπληττε την επικράτεια του.

Σήμερα, μόνο η Αρμενική Εκκλησία τιμά την Υπαπαντή στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ οι «παλαιοημερολογίτες» γιορτάζουν την Υπαπαντή στις 15 Φεβρουαρίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έγκλημα στο Μαρτίνο-Τον πυροβόλησε και τον σκότωσε ο κουνιάδος

Το έγκλημα έγινε το μεσημέρι στη Λοκρίδα και συγκεκριμένα στο Μαρτίνο Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια γυναίκα μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς τον 65χρονο άνδρα της, ο οποίος είχε πυροβοληθεί και ήταν βαριά τραυματισμένος. Λίγο αργότερα ο άτυχος 65χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια τον 65χρονο πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα ο αδελφός της γυναίκας του σε αγροτική περιοχή του Μαρτίνου κοντά στη στάνη του δράστη.

Ως πιθανότερη αιτία φέρεται να είναι οι προσωπικές και κτηματικές διαφορές. Η καραμπίνα με την οποία έγινε το έγκλημα έχει βρεθεί και έχει κατασχεθεί από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας.
Ο ερχόμενος ως δράστης, ηλικίας επίσης 65 ετών, έχει συλληφθεί και αυτή την ώρα μεταφέρεται στο αστυνομικό μέγαρο Φθιώτιδας.
lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας
στην   GRIECHENLANDHIFE GREECE

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά την  ΜΚΟ GRIECHENLANDHIFE GREECE για την ενίσχυση του Παντοπωλείου μας με ζυμαρικά, παιδικές τροφές, υπνόσακους και κουβέρτες.
Η ΜΚΟ GRIECHENLANDHIFE GREECE είναι μία οργάνωση που προμηθεύει ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης για φιλανθρωπικούς σκοπούς  συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Πράξεις αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο  φανερώνουν την ευαισθησία μας απέναντι σε θέματα κοινωνικής μέριμνας αλλά και την πραγματική συμβολή μας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Συνεχίζουμε χάρη σε όλους εσάς που προσφέρετε!

Σας ευχαριστούμε!
Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας
στην   Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων, που στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσής τους στη Θήβα, ενίσχυσαν το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο με ποσότητα παιδικού γάλατος αξίας 500 ευρώ.

Πράξεις αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο  φανερώνουν την ευαισθησία μας απέναντι σε θέματα κοινωνικής μέριμνας αλλά και την πραγματική συμβολή μας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Συνεχίζουμε χάρη σε όλους εσάς που προσφέρετε!

Σας ευχαριστούμε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βοιωτία ο Γιάννης Μπαλάφας στις 3 και 4 Φεβρουαρίου



Διήμερη επίσκεψη στη Βοιωτία θα πραγματοποιήσει στις 3 και 4 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για επικοινωνία και ενημέρωση των πολιτών, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την πρώτη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης:

Παρασκευή 3/2/17

10.00. Επίσκεψη στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Οινόφυτα και συνάντηση με το Δήμαρχο Οινοφύτων κ. Περγάλια Βασίλειο.

12.30. Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

14.30. Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αλιάρτου και συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Ντασιώτη Γεώργιο.

Σάββατο 4/2/17

10.00. Επίσκεψη στην πόλη της Θήβας, επιθεώρηση των έργων προετοιμασίας του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων και συνάντηση με το Δήμαρχο Θήβας κ. Νικολάου Σπυρίδωνα.

13.00. Συνάντηση με τη Δήμαρχο της Λιβαδειάς κ. Πούλου Γιώτα, ομιλία του Υφυπουργού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς, συζήτηση με τους πολίτες και τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα στη Θήβα για την πρόληψη του καρκίνου με ομιλητή τον καθηγητή χειρουργικής Γ. Ζωγράφο

Πρόσκληση: Ημερίδα στη Θήβα με θέμα την πρόληψη του καρκίνου και ομιλητή τον καθηγητή χειρουργικής Γ. Ζωγράφο

Ο Δήμος Θηβαίων, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων “Επαμεινώνδας”, η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών  και   η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (παράρτημα Θήβας), υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών διοργανώνουν ημερίδα το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας με θέμα :
“Πρόληψη Καρκίνου” και ομιλητή τον Καθηγητή Χειρουργικής κ. Γεώργιο Κ. Ζωγράφο
Αναπληρωτή Πρύτανη Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α. Γ.Ν.Α. "Ιπποκράτειο".

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της  ίδρυσης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Θηβαίων. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Εννέα συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Βοιωτία

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για διάπραξη κλοπών από οικία ηλικιωμένης.
Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, για παράβαση νομοθεσίας περί επιταγών, κατ’ εξακολούθηση.

 Πέντε (5) ημεδαποί σε περιοχές της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς της           Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας & Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για επαιτεία. 

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και δύο στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, ένας ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, καθώς και ένας αλλοδαπός στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) ημεδαποί στο Μαντούδι Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαντουδίου, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Δύο (2) αλλοδαποί και ειδικότερα μία γυναίκα στην Αταλάντη Φθιώτιδας και ένας άνδρας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αταλάντης & Νέας Αρτάκης αντίστοιχα, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.
Ημεδαπός στο Μαντούδι Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαντουδίου, για παραβίαση δικαστικής Απόφασης.
Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 20 ατόμων στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς


Στην προκήρυξη πρόσληψης 20 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου προχωρά η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, που εδρεύει στη Λιβαδειά του Νομού Βοιωτίας.

Αναλυτικά οι θέσεις και όλες οι λεπτομέρειες της Προκήρυξης δείτε ΕΔΩ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Μπακογιάννη οι αγρότες



Αντιπροσωπεία των αγροτών της Φθιώτιδας δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ,Κώστας Μπακογιάννης. Οι εκπρόσωποι επέδωσαν ψήφισμα στον κ. Μπακογιάννη, ενώ, κατά τη συνάντηση, μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με το κόστος παραγωγής αλλά και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης, κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να υπάρξει μία κοινή απόφαση από το σύνολο του και δήλωσε:

«Σε μία περίοδο που δοκιμάζονται όλοι, έτσι δοκιμάζονται και οι αγρότες. Δίνουν έναν υπαρξιακό αγώνα, έναν αγώνα έναντι του υπέρογκου κόστους παραγωγής και της υπερφορολόγησης τους. Έναν αγώνα για την επαγγελματική τους επιβίωση. Η Στερεά Ελλάδα είναι μία αγροτική περιφέρεια, η οικονομία της βασίζεται και στην πρωτογενή παραγωγή και θα πρέπει να την στηρίξουμε. Είμαστε στο πλευρό τους».

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτές και Αργίες Φεβρουαρίου – Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα


Ο Φεβρουάριος ή αλλιώς Φλεβάρης είναι ο δεύτερος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο και έχει 28 ημέρες, ενώ όταν το έτος είναι δίσεκτο έχει 29.

Ο Φεβρουάριος αρχίζει με τρεις γιορτές: του αγίου Τρύφωνα, της Υπαπαντής και του αγίου Συμεών.

Ας δούμε αναλυτικά:

1 Φεβρουαρίου του Αγίου Τρύφωνα
Ο άγιος Τρύφωνας θεωρείται φύλακας των αμπελιών.

2 Φεβρουαρίου της Υπαπαντής
Γιορτάζεται σε ανάμνηση της συναντήσεως του Συμεών με το παιδίον Ιησού (Λουκ., 2.25). Οι γεωργοί τιμούσαν τη γιορτή και έκαναν προβλέψεις σχετικά με τον καιρό: “Καλοκαιριά της Παπαντής, Μαρτιάτικος χειμώνας”. Και με τη σοδειά: “Παπαντούλα χιονισμένη, και τ’αμπάρια γιομισμένα! Παπαντή καλοβρεμένη, η κοφίνα γεμισμένη.”

3 Φεβρουαρίου του Αγίου Συμεών
Ο Άγιος τιμάται από τις εγκύους, που έλεγαν παρετυμολογώντας: «για να μη γεννηθεί το παιδί σημειωμένο».

10 Φεβρουαρίου του Αγίου Χαραλάμπους
Ο Άγιος είναι προστάτης και θεραπευτής των λοιμικών νοσημάτων και ιδιαίτερα της πανώλης. Αν σ΄ένα χωριό υπήρχε η υποψία πανώλης και υπήρχε εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο τότε ξεκινούσε η λεγόμενη περίζωση. Έδεναν στην πόρτα της εκκλησίας μια κλωστή ή ένα μικρό λευκό ύφασμα. Ξετύλιγαν το κουβάρι της κλωστής και μ αυτό κύκλωναν όλα τα σπίτια. Άφηναν το χωριό περιζωσμένο για σαράντα μέρες που ο αριθμός αυτός πάντα παρείχε στους ανθρώπους την απόλυτη προστασία. Τις κλωστές αυτές και από το κουβάρι και από το λευκό ύφασμα τις έκαναν φυλακτά.

11 Φεβρουαρίου του Αγίου Βλάση
Ο Άγιος Βλάσης ήταν ο φύλακας των κοπαδιών και προστάτης κατά του λύκου, του τσακαλιού και των άγριων ζώων. Εκείνη την ημέρα υπήρχε το έθιμο της κοινής εστίασης και το ειδικό φαγητό ήταν στάρι κομμένο, μαγειρεμένο με μέλι και βούτυρο το λεγόμενο Χασούλ ή φαγητό από κρέας προβάτων ή κατσικών.

19 Φεβρουαρίου της Αγίας Φιλοθέης
Η Αγία Φιλοθέη είναι μαζί με τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, πολιούχος της Αθήνας.

22 Φεβρουαρίου της Αγίας Ανθούσας
Το όνομα Ανθή, Άνθη ή Ανθούλα στην λαογραφική του εξήγηση θέλει την επιδίωξη της υγείας και της ομορφιάς.

23 Φεβρουαρίου του Αγίου Πολύκαρπου
Ο Άγιος είναι προστάτης των γεωργών και των περιβολιών.

29 Φεβρουαρίου του Αγίου Κασσιανού
Κάθε τέσσερα χρόνια που το έτος είναι δίσεκτο, την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, δηλαδή στις 29 του μήνα, γιορτάζει ο Άγιος Κασσιανός. Η περίεργη αυτή γιορτή, έδωσε αφορμή για διάφορες λαϊκές ερμηνείες και περιπαίγματα.

Απόκριες

Τελώνου & Φαρισέου (αρχή): Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017
Του Ασώτου: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017
Τσικνοπέμπτη: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017
Της Απόκρεω: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017
Της Τυροφάγου: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μεγάλη Σαρακοστή

Καθαρά Δευτέρα: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετήσια μουσική εκδήλωση απο τον Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς
Πρόσκληση
Σας προσκαλούμε στην ετήσια μουσική εκδήλωση - κοπή πίτας του Συλλόγου μας
 που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017
  (ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.) στο "Αμφιθέατρο" στη Λιβαδειά.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε Περισσότερα »

Δυναμικά ξεκινάει το 2017 για το Το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς


Το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς ξεκινάει δυναμικά τις εκδηλώσεις του για το 2017. 
Για 2η συνεχόμενη χρονιά η παράσταση «Παραμύθια για 4 χέρια»                                     θα παρουσιαστεί στο Θολωτό της Κρύας το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.
Με την καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία της καθηγήτριας του Ωδείου μας                     κ. Φιλιώς Στάμου, οι μεγαλύτεροι μαθητές ερμηνεύουν στο πιάνο μαζί με τη δασκάλα τους έργα Stravinsky, Dvorak, Faure, Bizet, Arensky.
Τα παραμύθια αφηγείται ο Γιώργος Λάιος.
Σας περιμένουμε!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στη Θήβα για τον Φεβρουάριο



Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς:Είμαστε δίπλα στους τραυματίες συναδέλφους μας

Σχετικά με το τροχαίο  που συνέβη χθες στον περιφερειακό δρόμο της Λιβαδειάς και ενεπλάκη και απορριμματοφόρο του Δήμου Λεβαδέων , ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς θα ήθελε να ενημερώσει ότι: οι τρεις συνάδελφοί μας γλίτωσαν τα χειρότερα , είναι εκτός κινδύνου ( οι δυο συνάδελφοι θα πάρουν σύντομα εξιτήριο , ο τρίτος είναι σοβαρότερα και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ) σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου ( τους οποίους παρεμπιπτόντως θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια , όπως και όλο το προσωπικό - νοσηλευτικό και διοικητικό - για την άμεση ανταπόκρισή τους και τον επαγγελματισμό τους).Να ευχαριστήσουμε επίσης την Διοικήτρια του Νοσοκομείου για το έντονο ενδιαφέρον της και την παρουσία της δίπλα στους συναδέλφους μας.
 Ευχόμαστε ειλικρινά και ο άλλος εμπλεκόμενος στο τροχαίο να είναι καλά στην υγεία του και να μην διατρέξει κανένα κίνδυνο. Ως Σύλλογος Εργαζομένων ήμασταν παρόντες και θα  είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν και για  όποια ενέργεια απαιτείται.
 Ευχόμαστε σε όλους περαστικά και σύντομα γεροί και στις οικογένειές τους.


                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





       ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                  ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

“Υγεία για όλους”:Κινητή μονάδα υγείας στο Διοικητήριο της Π.Ε Βοιωτίας στη Θήβα

Πρόγραμμα
“Υγεία για όλους” : Κινητή μονάδα υγείας στις 5/2  στον προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου ΠΕ Βοιωτίας στη Θήβα για δωρεάν γυναικολογικές & οδοντιατρικές εξετάσεις


Με θέμα το πρόγραμμα “Υγεία για όλους” , που τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Βοιωτίας, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρη Αργύρη, των Δημάρχων Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και Λιβαδειάς κας Γιώτας Πούλου και των Προέδρων των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας κκ. Μόρφως Βαλλά και Αντώνη Αγάτσα.
Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος κλιμάκιο γιατρών θα βρίσκεται στις 4 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στο προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου στην πόλη της Λιβαδειάς και στις 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9:00π.μ. – 14:00 μ.μ. στον προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου ΠΕ Βοιωτίας στην πόλη της Θήβας ( οδός Μακαρίου 1) με κινητή μονάδα Υγείας, η οποία θα είναι εξοπλισμένη για γυναικολογικές εξετάσεις, οδοντιατρικές εξετάσεις και εξετάσεις Μαστού.
Οι ωφελούμενοι του εν λόγω προγράμματος είναι:
– Άτομα που βιώνουν ή κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό και δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας.
– Άνεργοι Ρομά
– Πρόσφυγες
– Άνεργοι Γιατροί, Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί
Όπως δήλωσαν οι δύο Αντιπεριφερειάρχες:
“Για να πετύχει το πρόγραμμα χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται.
– Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού.
– Υπηρεσίες Υγείας.
– Νοσοκομεία.
– Μονάδες ΠΕΔΥ
Με την ευθύνη που διακρίνει όλους μας, ελπίζουμε και ευχόμαστε για Καλή Επιτυχία του προγράμματος. Άλλωστε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη, θέτει σε πρώτη προτεραιότητα εθελοντικές δράσεις εστιασμένες στον πολίτη”

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για όλους», με την υποστήριξη των Υπουργείων Υγείας , Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.





Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ντέρμπι της χρονιάς...το Σάββατο στο Κλειστό Αλιάρτου



Τον κρισιμότερο μέχρι στιγμής αγώνα της χρονιάς δίνει το Σάββατο το παιδικό τμήμα  μπάσκετ Γ.Σ.Αλιάρτου απέναντι στον Άρη Αμφίκλειας,  στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου.
Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν και το ματς ξεκινά στις 12:00.
Όλοι στο γήπεδο δυνατά για τα παιδιά μας.









Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σάκης Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη (video)

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην Ελλάδα τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη; Ο Σάκης Αρναούτογλου έχει όλες τις απαντήσεις για τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών...

Δείτε το βίντεο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδρύθηκε Φιλοζωϊκός Σύλλογος στη Λιβαδειά

Σύλλογος «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ : ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι συγκροτήθηκε σύλλογος με σκοπό την φροντίδα των ζώων και την προαγωγή της φιλοζωίας στην πόλη και στην περιοχή μας.
Ο σύλλογος είναι ανοιχτός σε όλους και όλες που θα ήθελαν να συμμετέχουν ή να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο στο έργο μας. Ένα έργο δύσκολο καθώς καθημερινά εγκαταλείπονται αδέσποτα ενώ πολύ συχνά είμαστε μάρτυρες δηλητηριάσεων με φόλες, κακοποιήσεων αλλά και βασανιστικών συνθηκών διαβίωσης ζώων που έχουν ιδιοκτήτες. Οι στειρώσεις των ζώων, οι εμβολιασμοί, η προσωρινή φιλοξενία ζώων και η προώθηση της υιοθεσίας τους απαιτούν διαρκή φροντίδα και υλικά μέσα, όπως επίσης και η διαπαιδαγώγηση και η ενημέρωση για την ορθή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Γιατί τα ζώα κατανοούν και συναισθάνονται και η φιλοζωία είναι μέτρο του πολιτισμού μας. Είμαστε αισιόδοξοι/ες γιατί η περιοχή μας έχει αρκετούς ευαισθητοποιημένους πολίτες που τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότεροι.
Ευχαριστούμε θερμά όσους μας υποστήριξαν μέχρι σήμερα με διάφορους τρόπους και σας περιμένουμε για να συνεχίσουμε μαζί.
Το προσωρινό Δ.Σ. και τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη από όρια

Γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη από όρια
του Ιωάννη Θειακούλη, πρώην Σχολικού Συμβούλου, συγγραφέα


    Για πολλά χρόνια στην πατρίδα μας στο ζήτημα της διαπαιδαγώγησης κυριαρχούσε η αυστηρότητα και η τιμωρία. Την κατάσταση αυτή διαδέχθηκε μια χαλαρότητα. Στις μέρες μας απαιτείται ένας επανακαθορισμός της παιδαγωγικής, προκειμένου να μειώνεται το υπερτροφικό «εγώ» του παιδιού. Το παιδί πρέπει να εντάσσεται στην κοινωνική πραγματικότητα. Η δημοκρατία θέτει όρια και κανόνες. Η ίδια η φύση θέτει επίσης όρια. Τα όρια των παιδιών ξεκινούν από την τήρηση των κανόνων των παιχνιδιών και στη συνέχεια η προτεραιότητα δίνεται στην τήρηση των κοινωνικών κανόνων.
    Τα παιδιά διαφέρουν ως προς τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία, γι’ αυτό απαιτείται μια ξεχωριστή προσέγγιση για το καθένα απ’ αυτά. Για παράδειγμα ένα παρορμητικό παιδί, που ανεβαίνει σε μάντρες, κάγκελα, κτλ χρειάζεται περισσότερα όρια.
    Ως γονείς δεν θα πρέπει να υποδουλωνόμαστε στην παντοδυναμία του παιδιού. Δεν μπορεί κάποιος να έχει τα πάντα στη ζωή του. Η στέρηση και η έλλειψη με εξαίρεση την αγάπη- που πρέπει να δίνεται απλόχερα- παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας.
    Μερικοί γονείς συναγωνίζονται για το ποιος είναι πιο αρεστός. Σήμερα προσεγγίζουμε την παιδαγωγική των ορίων. Σύμφωνα με την άποψη αυτή, η δημοκρατία δεν μετατρέπεται σε ασυδοσία. Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να μας μαγεύουν και βρίσκονται στο επίκεντρο της ζωή μας. Αποτελεί λάθος να ικανοποιούμε όλες τους τις απαιτήσεις και ιδιοτροπίες. Θα πρέπει να μάθουν να αναστέλλουν την παρόρμησή τους.
    Τα όρια και οι κανόνες βοηθούν το παιδί να νιώθει ασφάλεια. Όταν λείπουν τα όρια, η πραγματικότητα μπορεί να είναι χαοτική. Με τη θέσπιση των ορίων, το παιδί ξέρει τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Οριοθετεί το χώρο και το βοηθά να δομήσει την προσωπικότητά του και να γίνει αυτόνομο άτομο. Μερικοί γονείς αποφεύγουν να θέτουν όρια, γιατί δυσκολεύονται να χειριστούν την παραβίασή τους. Οι γονείς δεν θα πρέπει να ικανοποιούν όλα τα «θέλω» και τα «καπρίτσια» των παιδιών τους.
    Αυστηρά είναι τα όρια που αφορούν τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα, την ασφάλεια και τη διαχείριση του χρήματος. Τα παιδιά δεν θα πρέπει να έχουν την εντύπωση πως έχουν μόνο δικαιώματα και οι γονείς τις υποχρεώσεις. Θα πρέπει να μάθουν να καρτερούν, να σέβονται τους άλλους και κυρίως να καταλάβουν πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι γύρω τους. Θέτοντας στο παιδί όρια, αποκτά κατεύθυνση και προσανατολισμό.
    Μερικοί γονείς υποτιμούν κάποιες καταστάσεις, εκλογικεύοντας, με τη φράση «παιδιά είναι, θα μεγαλώσουν».
    Όταν οι γονείς έχουν θετική στάση αποδοχής και θέτουν όρια στη συμπεριφορά τους, τότε αυτά αποκτούν υψηλότερη αυτοεκτίμηση και έντονο το συναίσθημα της πληρότητας. Κινητοποιούνται  και αποκτούν καινούριες δεξιότητες, που τα βοηθούν να ανοίξουν τα φτερά τους και να ικανοποιήσουν τα όνειρά τους και τις ελπίδες τους.
    Τα παιδιά δοκιμάζουν τα όρια, τις αντοχές και ανοχές των γονιών τους, ειδικά όταν αυτοί δεν κρατούν σταθερή στάση. Μερικοί γονείς έχουν την εντύπωση πως αν βάλουν όρια, θα πάψουν να εισπράττουν την αγάπη των παιδιών τους. Στην ουσία όμως κερδίζουν την εκτίμησή τους.
    Τα όρια μπορούν να αντικαταστήσουν τις ποινές και τις τιμωρίες και να δημιουργήσουν μια αρμονική σχέση, χρησιμοποιώντας τις φυσικές και λογικές συνέπειες των πράξεών τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Παραλίγο θανατηφόρο τροχαίο λόγω… εντόμου!


Το τροχαίο έγινε νωρίς το μεσημέρι στο 188ο χλμ της εθνικής οδού, λίγο πριν τη διασταύρωση του Μώλου.

Το φορτηγό – ψυγείο κινούταν στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όταν ξαφνικά ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στις μπάρες.

Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε. Τύχη βουνό όμως είχαν και οι άνθρωποι του τεχνικού συνεργείου που εργαζόταν εκεί δίπλα στο σημείο που ετοιμάζεται το νέο πάρκινγκ με τις τουαλέτες για τους διερχόμενους οδηγούς και ταξιδιώτες.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το τζάμι του οδηγού του φορτηγού είχε σπάσει και ξαφνικά μπήκε ένα έντομο και τον «χτύπησε» στο μάτι. Ο οδηγός αντιδρώντας ενστικτωδώς έκλεισε τα μάτια και μέσα στο επόμενο δευτερόλεπτο το τεράστιο όχημα βρέθηκε εκτός δρόμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Στοκχόλμη σε έκθεση τουρισμού,γαστρονομίας και πολιτισμού η Στερεά Ελλάδα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  θα συμμετέχει στην έκθεση τουρισμού, γαστρονομίας και  πολιτισμού“MEDITERRANEANPANORAMA ”,που θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας, την Στοκχόλμη από 17 έως 19 Μαρτίου 2017.

Το Mediterranean Panorama, που θα αναπτυχθεί σε χώρο 8.000 τ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο της Στοκχόλμης Stockholmsmässan, θα ενσωματώσει και θα μετεξελίξει το Grekland Panorama, την έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα, το οποίο ανέτρεψε τα εκθεσιακά δεδομένα στη Σουηδία και κατέγραψε μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία τρία χρόνια. Η επισκεψιμότητα της 3ης έκθεσης Grekland Panorama τον Φεβρουάριο 2016, έφθασε τους 11.000 επισκέπτες, και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Σουηδίας.

Παράλληλα με την τουριστική έκθεση δίνεται η δυνατότητα να προβληθούν αγροδιατροφικά προϊόντα από κάθε χώρα. Εξαιρούνται τα αλκοολούχα ποτά και τα προϊόντα ψυγείου.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο τη διασύνδεση και ανάπτυξη συνεργειών του αγροδιατροφικού μας κλάδου με αυτόν του τουρισμού, καλούμε όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να διαθέσουν δείγματα από τα προϊόντα τους καθώς και έντυπο διαφημιστικό υλικό, τα οποία θα παρουσιαστούν από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στο περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας. Σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν γευστικές δοκιμές και ειδικές επιδείξεις.

Επιπλέον, όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να έχουν εκπρόσωπο στο περίπτερο μας, θα πρέπει να μας αποστείλουν άμεσα τα στοιχεία του, ώστε να μεριμνήσουμε για την κάρτα εισόδου στην έκθεση. Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής του εκπροσώπου καλύπτονται από την επιχείρηση. Η φόρτωση και αποστολή των εκθεμάτων στη Σουηδία δεν περιλαμβάνει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις.

Παρακαλούμε πολύ όπως μας ενημερώσετε για το ενδιαφέρον σας άμεσα στο τηλ. 2221353543 ή στο e-mail info@agrifoodcentralgreece.gr (Υπεύθυνη: κα Δέσποινα Καμπουροπούλου) και όπως μας αποστείλετε τα προϊόντα σας αυστηρά μέχρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Εύβοιας (Λ. Χαϊνά 93 – Χαλκίδα, 3ος όροφος, γραφείο 321).


 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ