Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Α΄ Βοιωτίας: Αποτελέσματα-Βαθμολογία

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής δεν ανέδειξε νικητή. Αμβρυσσέας και Ύπατο αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 σε μια πραγματική ματσάρα και όλα είναι ακόμα ανοικτά αφού η διαφορά των πέντε βαθμών παρέμεινε τη στιγμή που και ο Κιθαιρώνας μπήκε για τα καλά στο κόλπο ισοβαθμώντας με το Ύπατο στη δεύτερη θέση και υποδέχεται μάλιστα την ερχόμενη αγωνιστική τον Αμβρυσσέα σε ένα ακόμα ντέρμπι που θα καθορίσει πολλά για τη συνέχεια…

Κατά τα άλλα στη μάχη της ουρά ο Παμβαγιακός σάρωσε τον ΠΑΟΚ και τον «βύθισε»  στην τελευταία θέση. Σπουδαίες νίκες γι Μαυρομμάτι και Ολυμπιάδα ενώ η Δάφνη έχασε στην έδρα της από τον Παρνασσό.
Α’ Κατηγορία
17η αγωνιστική
Αμβρυσσέας – Ύπατο 3-3
Δάφνη – Παρνασσός 0-1
Αναγέννηση Σχ.- Δήλεσι 2-0
Απόλλων Ακρ. – Κιθαιρώνας 0-2
Παμβαγιακός – ΠΑΟΚ 5-0
Ολυμπιάδα – Ένωση 2-1
Μαυρομμάτι – Αρματηλάτης 2-0

Η Βαθμολογία
(σε 17 αγώνες)

Αμβρυσσέας————51–9——49
———————————————————
Κιθαιρώνας————–52-4——-44
Ύπατο——————–48-13——-44
Αναγέννηση Σχ.———29-20——34
Παρνασσός————–35-17——–30
Δήλεσι—————––17-26———-21
Ένωση——————25-27——19
Ολυμπιάδα————-19-29———-18
Αρματηλάτης————21-35——15
Απόλλων Ακρ.———18-43———-15
Δάφνη——————–20-33———15
Παμβαγιακός———17-45——––13
———————————————–
Μαυρομμάτι————14-38———-11
————————————————
ΠΑΟΚ——————–11-38——––10

18η αγωνιστική
Ένωση – Απόλλων Ακρ.
ΠΑΟΚ – Δάφνη
Κιθαιρώνας – Αμβρυσσέας
Παρνασσός – Μαυρομμάτι
Ύπατο – Δήλεσι
Ολυμπιάδα – Παμβαγιακός
Αρματηλάτης – Αναγέννηση Σχ.
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομόφωνα στο Δ.Σ. Αλιάρτου Θεσπιέων η αίτηση των κατοίκων του Ακραιφνίου για προσχώρηση στο Δήμο-ΒΙΝΤΕΟ


ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ Η ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
 Την προσάρτηση της Τοπικής Κοινότητας Ακραιφνίου  του Δήμου Ορχομενού στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων, ζήτησαν με αίτημά τους οι κάτοικοι του χωριού.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου -Θεσπιέων δέχτηκε το αίτημα 720 κατοίκων του Ακραιφνίου για ένταξη της κοινοτητάς τους στο Δήμο. Το αίτημα υποβλήθηκε μετά από συλλογή υπογραφών και επίκληση συγκεκριμένων λόγων για τους οποίους η ζωή τους θα είναι καλύτερη αν αλλάξουν Δήμο (Τράπεζες,Κέντρο Υγείας,Σχολεία,κτλ.).
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.,διάβασε τη επιστολή τους,καθώς και τη νομοθεσία που διέπει μια τέτοια μεταβολή.
Εκ μέρους των κατοίκων του Ακραιφνίου ο κος Παυλιώτης Ιωάννης ανέπτυξε το αίτημα και ζήτησε από τους Συμβούλους να το εγκρίνουν.
Τοποθετήθηκαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,που εξέφρασαν την σύμφωνη γνώμη τους,ενώ ο Αντιδήμαρχος κος Αραπίτσας ανέφερε πως αυτές είναι οι παρενέργειες του Καλλικράτη,ο οποίος αν λάμβανε υπόψη την πραγματικότητα θα έπρεπε το Ακραίφνιο να ανήκει στο Δήμο μας από το 2011.
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κος Σαγάνας Φίλιππος εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του,μίλησε για τη δυναμική του Δήμου μας και ευχήθηκε και άλλα χωριά να κάνουν το ίδιο που κάνει το Ακραίφνιο και να προσχωρήσουν στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Θετικός αλλά ιδιαίτερα συγκαταβατικός ήταν ο Δήμαρχος Ντασιώτης Γ. στην τοποθέτησή του. Χαρακτήρισε "ιδιαίτερα μεγάλη τιμή" για το Δήμο μας την αίτηση των κατοίκων του Ακραιφνίου,ωστόσο μίλησε για "απαραίτητες διευκρινήσεις",όπως:
1.Ο Δήμος Αλιάρτου -Θεσπιέων δέχεται ως οφείλει το αίτημα και δεν το προκαλεί.
2.Δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου Ορχομενού,αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το αίτημα ενός ολοκληρου χωριού.
3. Η απόφαση αλλαγής διοικητικών ορίων ένος Δήμου λαμβάνεται από την Κυβέρνηση.
4.Κάλεσε τους κατοίκους του Ακραιφνίου να εκμεταλευτούν την παρουσία τους στο Δήμο Ορχομενού και να απαιτήσουν πράγματα για το χωριό τους.
5. Τέλος είπε κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει τις μακροχρόνιες στενες σχέσεις των κατοίκων του Ακραιφνίου με αυτούς της Αλιάρτου,ούτε την επιθυμία όλων να συνυπάρξουν σε έναν κοινό Δήμο.
    Η συνεδρίαση τελείωσε με τη λήψη ομόφωνης απόφασης.

 Την υπαγωγή τους στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων ζητούν οι κάτοικοι του Ακραιφνίου.

Ένας από τους λόγους που οι κάτοικοι του χωριού θέλουν να προσαρτηθούν στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων είναι η απόσταση, καθώς το χωριό απέχει από την Αλίαρτο μόλις 14χλμ, ενώ από το Δήμο Ορχομενού 27 χλμ. Επίσης, οι κάτοικοι συναλλάσσονται και δέχονται υπηρεσίες από τα ΕΛΤΑ, τις Τράπεζες, το Κέντρο Υγείας κ.λπ. που εδρεύουν στην Αλίαρτο, ενώ καλύπτουν όλες τις εμπορικές ανάγκες τους από τα καταστήματα της Αλιάρτου.
Με απόλυτη βεβαιότητα οι κάτοικοι του Ακραιφνίου  δήλωσαν στο permisospress,ότι ο Δήμος Ορχομενού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του χωριού λόγω της μεγάλης απόστασης.
 Αναλυτικά οι λόγοι, που κατά την άποψή τους, θα πρέπει να ενταχθεί το Ακραίφνιο στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων στο έγγραφο που ακολουθεί:
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση







Διαβάστε Περισσότερα »

Η ταινία «Minions» στο Κινηματοθέατρο Μαυρομματίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση προς τιμήν των Εκπαιδευτικών των επαρχιών Θηβών και Αυλίδος στη Θήβα


Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ε.έ. με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας προς τιμήν των εκπαιδευτικών των επαρχιών Θηβών και Αυλίδος.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με Εσπερινό στον παλαιό Ναό του Αγίου Νικολάου της ενορίας Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θηβών χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατόπιν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του ως άνω Ναού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος απευθύνθηκε με θερμά λόγια προς τους εκπαιδευτικούς και το λειτούργημά τους ευχόμενος υγεία και δύναμη στο έργο τους και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο.

Στη συνέχεια στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.Παύλος ανέπτυξε το θέμα: «Ποια είναι η αληθινή παιδεία;» Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος με τον μεστό του λόγο μίλησε για την αληθινή παιδεία που θα πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας σύμφωνα με τους Τρείς Ιεράρχες.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος παρέθεσε δεξίωση στους εκπαιδευτικούς και είχε την ευκαιρία επικοινωνίας μαζί τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετήσιος Χορός Ένωσης Μικρασιατών Θήβας-ΦΩΤΟ


Σε ένα κατάμεστο κέντρο  πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός  της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιανουαρίου στο Μοσχοπόδι Θήβας!
Με τον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου στους παρευρισκόμενους,  παρουσιάστηκαν τα όσα σημαντικά κατάφερε η Ένωση το 2016, με τις δράσεις των τμημάτων της κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε .
Η Ένωση και τα μέλη της, ως κύριος και ουσιαστικός εκφραστής των Μικρασιατών της Θήβας, έχοντας ως όραμα την ανάδειξη και προώθηση του Μικρασιατικού πολιτισμού, έθεσε  τους στόχους για το 2016 καθώς οι προσδοκίες είναι ακόμη μεγαλύτερες.
Με αυτά ως δεδομένα , συνεχίζεται η λειτουργία του Θεατρικού εργαστηρίου, της χορωδίας, των χορευτικών τμημάτων, του καλλιτεχνικού εργαστηρίου, του τμήματος παραμυθοκατασκευών και του τμήματος εκμάθησησης Αγγλικών.
Παράλληλα στην εκδήλωση τιμήθηκαν Μικρασιάτες , που στήριξαν τους καταστατικούς σκοπούς της και βοήθησαν όποτε τους ζητήθηκε, τις δράσεις του συλλόγου αλλά παράλληλα πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας.
Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκε  η καθηγήτρια κα Αγνή Δεληκωνσταντίνου για την προσφορά της στην Ε.Μ.Θ. και η Προισταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή για την προσφορά της στην πολιτιστική ανάδειξη της πόλης της Θήβας. 
Σημείο αναφοράς η παρουσία του Προέδρου της Εστίας Νέας Σμύρνης κου Γιάννη Παπαδάτου καθώς και  των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς με την Πρόεδρό τους κα Αθηνά Τσίγκα.
Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. των παλαιμάχων Ιωνικού Αστέρα, το Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Βλάχικου γάμου, τον σύλλογο Ισμήνη,  καθώς και το Δ.Σ. της μικτής Χορωδίας ΔΟΘ   που παρευρέθησαν  και φυσικά τα μέλη των τμημάτων του συλλόγου μας που συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό.
Στην εκδήλωση είχαμε τέλος την χαρά να πρευρίσκονται  ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, η Αντιπεριφεριαρχης περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά , ο Βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Χατζησταμάτης και  Δημοτικοί Σύμβουλοι .

Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοδος της θερμοκρασίας με βροχές σήμερα

Έως και 17 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική
Nεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη δυτική ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο, και το νότιο και ανατολικό Αιγαίο, όπου και θα σημειωθούν και ασθενείς τοπικές βροχές, αναμένονται σήμερα στη χώρα. Η ορατότητα στην κεντρική και βόρεια χώρα θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας και προς το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 4 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 16, και στην Κρήτη από 8 έως 17.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδυνές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 από το απόγευμα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα
πραγματοποιηθεί την 7η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 στο Δημοτικό
Κατάστημα.
Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής
Επιτροπής στο τηλέφωνο 2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
2. Παροχή πάγιας προκαταβολής Δήμου για το έτος 2017.
3. ΄Εγκριση δαπάνης ποσού 174.592,00 ευρώ και διάθεση πίστωσης για «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ».
4. ΄Εγκριση δαπάνης ποσού 8.476,64 ευρώ και διάθεση πίστωσης ποσού 6.400,00 ευρώ για
υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας στο Δήμο.
5. ΄Εγκριση δαπάνης ποσού 2.200,00 ευρώ και διάθεση πίστωσης για τον έλεγχο οικονομικών
καταστάσεων του Δήμου.
6. ΄Εγκριση δαπάνης ποσού 258.841,94 ευρώ για εργασίες επισκευής – συντήρησης ,
προμήθειας ελαστικών και διάθεση πίστωσης ποσού 215.127,35 ευρώ για το έτος 2017
(πολυετής δαπάνη).
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζική η συμμετοχή στην ημερίδα για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2017, με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή στην Αθήνα η ημερίδα για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων.
Την ημερίδα διοργάνωσε το Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ε.ο.αν) και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και συμμετοχή της ΚΕΔΕ.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν το θεσμικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, ενώ παρουσιάσθηκαν και καλές πρακτικές διαχείρισης βιοαποβλήτων από Φο.Δ.Σ.Α & Δήμους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωκράτης Φάμελλος και κ.Γιάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελος Καπετάνιος.
Κοινή ήταν η διαπίστωση τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των ομιλητών ότι η ορθή διαχείριση των βιοαποβλήτων αποτελεί κομβικό σημείο τόσο για την επίτευξη των στόχων που θέτει το νέο ΕΣΔΑ και τα ΠΕΣΔΑ όσο και για περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη της ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας.
Η θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, για την δημιουργία ομάδων εργασίας, με αντικείμενο την εξειδίκευση των θεμάτων και άμεσης προώθησης των ενεργειών για επίλυση των προβλημάτων με στόχο την κατασκευή των έργων διαλογής στην πηγή και εκτροπής των οργανικών αποβλήτων, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και άμεσα το Δίκτυο θα στείλει τις προτάσεις του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Το Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α θα συνεχίζει τις πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την ΚΕΔΕ και τους εμπλεκόμενους φορείς, για την ανάδειξη θεμάτων μείζονος σημασίας που άπτονται της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλες 20 συλλήψεις σε ελέγχους στη Στερεά



Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι (20) άτομα για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι (20) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Λίμνη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας & Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του τελωνειακού κώδικα.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πραγματοποίηση νομότυπης έρευνας στην οικία του συλληφθέντα, κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, ζυγαριά ακριβείας, (148) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και (50) αυτοσχέδια τσιγάρα με αδασμολόγητο καπνό.

Ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. Κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ένα σπρέι πιπεριού. 

Πέντε (5) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας και ειδικότερα τρεις από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ένας από αστυνομικούς Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και ένας από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες κάνναβης και δισκίο φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή.

Ημεδαπή στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν (300) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Πέντε (5) αλλοδαποί σε περιοχές της Θήβας, Άμφισσας, Στυλίδας, Ομβριακής Δομοκού και Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Άμφισσας, των Αστυνομικών Τμημάτων Στυλίδας & Δομοκού, καθώς και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας αντίστοιχα, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Δύο (2) ημεδαποί στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας & του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Αλλοδαπός στη Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου. Επιπλέον στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Ημεδαπή στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.

Τέλος, ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ 840.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ/ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!!



Ο Βουλευτής Βοιωτίας και αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος έφερε στη Βουλή, με πρόσφατες Ερωτήσεις του, δύο πολύ σημαντικά κοινωνικά προβλήματα: α) τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της Κυβέρνησης, είτε πρόκειται για δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, είτε για κατασχέσεις εισοδημάτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, για 839.056 οφειλέτες, καθώς και τη θλιβερή πραγματικότητα όπου ένας στους δύο φορολογούμενους έχει χρέη στην εφορία, με το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν εντός του 2016 να αγγίζει τα 13,906 δισ. Ευρώ και β) τις μεγάλες ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, με μεγάλους χαμένους τουλάχιστον 150.000 ασφαλισμένους που ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη.
Οι σχετικές Ερωτήσεις έχουν ως εξής:

«ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τον Υπουργό Οικονομικών.

ΘΕΜΑ: Ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, ύψους 13,9 δις Ευρώ, που αφορούν έναν στους δύο φορολογούμενους! Κατασχέσεις για 840.000 οφειλέτες!
Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ένας στους δύο φορολογούμενους έχει χρέη στην εφορία, με το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν εντός του 2016 να αγγίζει τα 13,906 δισ. Ευρώ! Ωστόσο το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο, καθώς δεν περιλαμβάνονται οι οφειλές που έχουν συσσωρευτεί από έμμεσους φόρους υπέρ τρίτων, μη καταβολή μισθωμάτων, από καταπτώσεις εγγυήσεων, μη καταβολή προστίμων και παραβόλων, καθώς και οι οφειλές που έχουν συσσωρευτεί στα τελωνεία. Από το σύνολο του οφειλόμενου αυτού ποσού ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, εισπράχθηκαν τελικά 2,727 δισ. Ευρώ, μέσω ρυθμίσεων και κατασχέσεων. Έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, είτε πρόκειται για δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, είτε για κατασχέσεις εισοδημάτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, για 839.056 οφειλέτες. Συνολικά, ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία έχουν 4.146.483 άτομα! Από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα των 81,384 δισ. Ευρώ οι εισπράξεις από τις αρχές του 2016 ανέρχονται σε 2,475 δισ. Ευρώ. Ενώ οι μισοί από όσους εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχουν αποβληθεί, λόγω αδυναμίας τους να ανταποκριθούν. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.Υπουργός

1.    Πώς θα αντιμετωπισθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει εισέλθει η οικονομία, δεδομένου ότι, οι δεκάδες πρόσθετοι φόροι που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων;
2.    Πώς και πότε αναμένεται να εισπραχθούν τα παραπάνω ληξιπρόθεσμα χρέη και με ποια κριτήρια προτεραιότητας ως προς την είσπραξη;
3.    Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των αποβληθέντων από τη ρύθμιση των 100 δόσεων;
4.    Πώς θα επιτευχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας με τέτοιο εφιαλτικό μέγεθος οφειλών;
                                                                                                   Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΘΕΜΑ: Ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, με μεγάλους χαμένους τουλάχιστον 150.000 ασφαλισμένους!!

Οι ασφαλιστικές διατάξεις της Κυβέρνησης φέρνουν μεγάλες ανατροπές σε τουλάχιστον 150.000 ασφαλισμένους που ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη, καθώς η αύξηση των ορίων ηλικίας για όσους κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2017 θα τους  επιβαρύνει, τελικά, επιπλέον με 3 έως 21 μήνες, πλήττοντας κυρίως τις μητέρες ανηλίκων και όσους έβγαιναν με μειωμένη σύνταξη πριν από τα 62 έτη. Από το 2018 και μετά ισχύουν διαφορετικές ρυθμίσεις και αυξάνεται περισσότερο η ηλικία συνταξιοδότησης. Κατόπιν αυτών,  
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1.    Πώς προτίθεται η Κυβέρνηση να αντισταθμίσει το κοινωνικό και οικονομικό κόστος που διατάξεις, όπως οι παραπάνω, επιφέρουν στους ασφαλισμένους, παρέχοντας μια ανάσα στους δικαιούχους, με δεδομένο το ήδη επιβαρημένο κλίμα, λόγω της βαθιάς ύφεσης, της ανεργίας, της αδυναμίας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς και της αβεβαιότητας του οικονομικού κλίματος;
2.    Ποια τα αναμενόμενα οφέλη για τα ασφαλιστικά ταμεία από τις παραπάνω διατάξεις;


                                                                                                   Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ

Πρόσκληση συμμετοχής
επιχειρήσεων & παραγωγών
                                       στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

“7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ”
(31/3– 2/4/2017, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Αθήνα)

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει για πρώτη φορά στο “7o Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην Αθήνα, με στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των ελαιοκομικών προϊόντων και του συνόλου του παραγωγικού της κεφαλαίου.

Το Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό της ελαιοκομίας στην Ελλάδα και στηρίζεται από τους φορείς του κλάδου και την ελληνική επιστημονική κοινότητα Στόχος του είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού ελαιολάδου, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των επιτραπέζιων ελιών στο καταναλωτικό, στο εμπορικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης ελαιοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού. Παράλληλα με το φεστιβάλ πραγματοποιείται επιστημονικό συνέδριο για την Ελιά & το Ελαιόλαδο καθώς και ο 5ος Διαγωνισμός «Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων». 

Οι παραγωγοί και οι συνεταιρισμοί που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, θα λάβουν χώρο στο ενιαίο διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (108 τ.μ.), το οποίο στηρίζεται οργανωτικά και οικονομικά από την Περιφέρεια. Το κόστος συμμετοχής για κάθε εκθέτη ανέρχεται στα €100 (το ΦΠΑ περιλαμβάνεται).

Παρακαλούμε τους παραγωγούς που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 15 Φεβρουαρίου 2017, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (αποστολή στο e-mail: siozou.e@evia.pste.gov.gr ή στο fax: 2221353555).
Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, (Αρμόδια Υπάλληλος: κα Ελευθερία Σιώζου, Τ. 2221353594).


Ο Αντιπεριφερειάρχης
Αναπτυξιακού  Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας
Θεμιστοκλής Χειμάρας 
Ο Aντιπεριφερειάρχης
Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής
Κώστας Αποστολόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ