Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Το Α. Σ. "Ελπίδες Αλιάρτου" και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου έκοψαν την πίτα τους-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Το Αθλητικό Σωματείο "ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ " μαζί με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αλιάρτου έκοψαν την πρωτοχρονιατικη πίτα τους.
Πλήθος κόσμου έδωσε το "παρών" στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στη ταβέρνα "ΧΡΥΣΙΚΟΣ" στην Αλίαρτο,με τα παιδιά να κλέβουν την παράσταση. Ο Πρόεδρος κος Δημήτρης Αποστόλου ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο υγεία και μια δημιουργική χρονιά ,στις ομάδες μας καλή πορεία στα πρωταθλήματά τους και εν συνεχεία στους αθλητές μας καλή πρόοδο και καλή δύναμη να συνεχίσουν με ζήλο τον αθλητισμό γιατί  θα  τους βοηθήσει να γινουν καλύτεροι άνθρωποι και χρήσιμοι στην  κοινωνία.
 Παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Μπακομήτρος, γονείς και φίλοι των παιδιών, τα οποία ευχαριστήθηκαν την εκδήλωση, με τους τυχερούς να παραλαμβάνουν τα δώρα τους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥΠερισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρένο παρέσυρε και τραυμάτισε πεζό στην Αλίαρτο-ΦΩΤΟ

Όλα έγιναν σήμερα λίγο μετά τις 16:30,   όταν το τρένο παρέσυρε τον άτυχο 77χρονο στην έξοδο της Αλιάρτου προς Λιβαδειά,είχε πάει σύμφωνα με πληροφορίες μας να μαζέψει χόρτα. Δυστυχώς ο ηλικιωμένος δεν αντιλήφθηκε τη διερχόμενη αμαξοστοιχία,  με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι.
 Υπάρχει και το ενδεχόμενο ο ηλικιωμένος να παρασύρθηκε από το ισχυρό κύμα αέρα του τρένου και από την πτώση να τραυματίστηκε σε πέτρες.
 To θύμα αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και απο εκεί στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών, με τις επόμενες 48 ώρες να χαρακτηρίζονται κρίσιμες.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρένο παρέσυρε πεζό άνδρα στην Αλίαρτο


 Δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του ατυχήματος.
Η παράσυρση έγινε πριν από λίγη ώρα στις γραμμές του τρένου, στην έξοδο προς Λιβαδειά.
To θύμα αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και απο εκεί στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.



Οι πρώτες μαρτυρίες μιλάνε για πολύ σοβαρό τραυματισμό.Τα στοιχεία του θύματος αναζητούνται.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει την θανάτωση αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία 3 αδέσποτων σκυλιών, που βρέθηκαν στην περιοχή της μονής Λυκούρεσης, με αποτρόπαιο βασανισμό και κακοποίηση.

Ο Δήμος Λεβαδέων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περισυλλογή, στείρωση και επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με όσα  προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, ενώ παράλληλα δεν έχει σταματήσει τις προσπάθειες για την εξάλειψη αυτού του ανήθικου και παράνομου φαινομένου, που δεν τιμά κανέναν άνθρωπο που θέλει να θεωρείται πολιτισμένος.
 
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο τραυματίας του τροχαίου στον περιφερειακό Λιβαδειάς

Υπέκυψε μετά από επτά ημέρες  νοσηλείας ο 72χρονος οδηγός του Ι.Χ. ο οποίος  είχε τραυματιστεί σε σύγκρουση με απορριμματοφόρο του Δήμου Λεβαδέων.Το σοβαρό τροχαίο είχε σημειωθεί στις 31 Ιανουαρίου(Δείτε ΕΔΩ)στο περιφερειακό Λιβαδειάς και  από τότε  νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο των Αθηνών με σοβαρά τραύματα.Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress,ο άτυχος άντρας παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου  άφησε σήμερα  την τελευταία του πνοή.
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγ. Θωμά Τανάγρας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγ. Θωμά Τανάγρας

Πόσα ευχαριστώ να πούμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας τίμησαν με τη παρουσία τους και την ενέργειά τους στη κοπή της πίτας του συλλόγου μας.

Εφαρμόζοντας το 'εκ Θεού άρξασθε' ο πάπα Γιώργης ευλόγησε τη πίτα συλλόγου. Ακολούθησε ο απολογισμός της χρονιάς από τον πρόεδρο Χρήστο Κατσιφή. Προσφέρθηκαν εδέσματα που πλουσιοπάροχα προσέφεραν κυρίες του συλλόγου, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκαναν να παρευρεθούν κοντά μας:

    Η αντιδήμαρχος Οινοφύτων, Γεωργία Καμπιώτου
    Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Γιάννης Γκίνης
    Ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Αναστασίου
    ο πρόεδρος της κοινότητας, Σωτήρης Κοκώσης
    Μέλη του συλλόγου Γυναικών Κλειδίου, τα οποία ενίσχυσαν και οικονομικά τον σύλλογό μας
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Κεραυνού Αγ. Θωμά
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Γυναικών Αγίου Θωμά.
    Τον Κώστα Λεοντή για την ηχητική κάλυψη
    Τα υπέροχα παιδιά με τα έγχορδα και τα κρουστά που μας ταξίδεψαν
    Όλο αυτόν τον υπέροχο κόσμο που ήρθε και διασκέδασε με τη ψυχή του, γιορτάζοντας το άνοιγμα του Τριωδίου

Να μας έχει ο Θεός καλά, πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε.




Διαβάστε Περισσότερα »

Πιθανή διακοπή νερού αύριο,στο Mάζι Αλιάρτου

Πιθανή διακοπή νερού αύριο,7 Φεβρουαρίου, στον οικισμό Μαζίου

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Μαζίου, ότι πιθανότητα αύριο να υπάρξει διακοπή και δυσλειτουργία στην παροχή ποσίμου νερού, ο λόγος είναι οι τελικές εργασίες σύνδεσης της νέας γεώτρησης με το δίκτυο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πλευρό του Λεβαδειακού ο Α.Ο.Θήβα

 Σήμερα στις 18:00 μετά την προπόνηση οι ποδοσφαιριστές και το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ θα αναχωρήσουν για το  Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς για να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό αγώνα της SUPER LEAGUE ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ώστε να βρεθεί στο πλευρό του Λεβαδειακού και εμπράκτως για το σημερινό δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Πλατανιά και θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στον Λεβαδειακό σε κάθε παιχνίδι της SUPER LEAGUE.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στου ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού για το σημερινό παιχνίδι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα



Με τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μπαλάφα συναντήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του στην περιοχή, με σκοπό την επίβλεψη των έργων στο υπό κατασκευή Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Θήβα (πρώην εργοστάσιο Σαγίρογλου).
Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες  προχωρούν ικανοποιητικά και αφορούν στη διαμόρφωση του εσωτερικού του χώρου με κατασκευή δωματίων (υπνοδωμάτια, κουζίνες, τουαλέτες), που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των προσφύγων, κυρίως οικογενειών , ώστε να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Σχετικά με το θέμα των προσφύγων ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος θα συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου, ζητώντας όμως η μετεγκατάσταση των προσφύγων να πραγματοποιηθεί, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι εργασίες τόσο στο εσωτερικό του κέντρου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, και εφόσον έχει τακτοποιηθεί και το θέμα της εισόδου- εξόδου σε αυτό προκειμένου να διασφαλιστεί με ασφάλεια η κυκλοφορία.
Επίσης, έθεσε υπόψη και του κ. Υφυπουργού ότι ο Δήμος είχε ζητήσει από Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα να εξετασθεί η δυνατότητα  φιλοξενίας  προσφύγων, σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και σπίτια καθώς στην πόλη  υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα προς ενοικίαση, που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες, με την προϋπόθεση ότι δεν θα τοποθετηθούν κοντέινερς στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα της μετεγκατάστασης των δημοτών ΡΟΜΑ από τον καταυλισμό που διαμένουν σήμερα. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για τα σημαντικά θέματα παραβατικότητας που σημειώνονται στον εν λόγω καταυλισμό για τα οποία πρέπει ΑΜΕΣΑ να βρεθεί λύση.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Κίτσος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
 





Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με καταιγίδες και χαλάζι

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. Σήμερα Δευτέρα (06/02/17):

1) το Ιόνιο, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανόν το βράδυ η δυτική και κεντρική Μακεδονία.

β. Αύριο Τρίτη (07/02/2017) :

1) Μέχρι τις πρωινές ώρες η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο.

2) κατά διαστήματα η Πελοπόννησος, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

γ. Την Τετάρτη (08/02/2017) οι ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας αλλά από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύ-νους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων οι πολίτες μπορούν να αποταθούν:

1.    Στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610-29036) 24ωρου  λειτουργίας, &  στο     e-mail (tpp-viotia@pste.gov.gr)  του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας της   Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
2.    Στην ιστοσελίδα  (www.civilprotection.gr)  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
3.    Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.emy.gr.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 8η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη - και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.
            Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.    Άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα Πειραιώς
2.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.(Η εισήγηση θα σας σταλεί ηλεκτρονικά)
3.    Αποδοχή της με αρ. πρωτ.  53/09.01.2017 (ΑΔΑ: ΩΛ7Θ7ΛΗ-Χ5Δ) απόφασης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για ένταξη της πράξης : «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λεβαδέων» προϋπολογισμού 533.520,00€ στο Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».
4.    Προγραμματισμός εορταστικών εκδηλώσεων με τίτλο “Γαϊτανάκι στη Λιβαδειά 2017” και διάθεση πίστωσης..
5.    Εγκριση 2ου Α.Π.Ε του έργου : “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Δ.Δ ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ”
6.    Συγκρότηση Eπιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών  σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 4412/2016 , για το έτος 2017.

                                      
                                                                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
,
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ε.Κ.Λιβαδειάς: Σύγχρονο «δουλεμπόριο» απο εταιρεία εξόρυξης βωξίτη στη Φωκίδα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



            ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

             ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ    ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ     ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
                 ΕΞΟΡΥΞΗΣ   ΒΩΞΙΤΗ  ΣΤΗ  ΦΩΚΙΔΑ


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά εταιρείας εξόρυξης Βωξίτη, στη Φωκίδα, η οποία με μεθόδους τρομοκρατίας και εκφοβισμό προσπάθησε να εκβιάσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές Συμβάσεις Εργασίας με πολύ χαμηλές αποδοχές, καταστρατηγώντας κάθε εργατικό δικαίωμα και οδηγώντας τους στο σύγχρονο  « δουλεμπόριο».
Τέτοιες μέθοδοι είναι κατακριτέες και άμεσα πρέπει να παρέμβει τόσο η Πολιτεία, όσο και η Δικαιοσύνη, διότι  προσβάλουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των εργαζομένων.
Αυτές οι μέθοδοι θυμίζουν « άλλες εποχές» και θα βρουν απέναντι όλο το Εργατικό Κίνημα και όλη την κοινωνία.




                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    
Διαβάστε Περισσότερα »

Ι.Μ.Οσίου Λουκά-Η Αγιά Σοφιά της Στερεάς Ελλάδας! ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ



Η Αγία Σοφία της στερεάς Ελλάδος! Το μοναστήρι που θεωρείται το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα

Ένα μοναστήρι 1.000 ετών, προστατευόμενο μνημείο της UNESCO, υποδέχεται καθημερινά πλήθος επισκεπτών που υποκλίνονται στην απαράμιλλη αισθητική και την αναμφισβήτητη αρχιτεκτονική του αξία.

Το μοναστήρι του Οσίου Λουκά, που βρίσκεται στη δυτική πλαγιά του Ορους Ελικών, κάτω από την ακρόπολη του Αρχαίου Στείριου, είναι γνωστό ως « Η Αγία Σοφία της Ρούμελης» και χτίστηκε τον 11ο αιώνα μ.Χ. σύμφωνα με την βυζαντινή αρχιτεκτονική της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγα λόγια για την ιστορία της Μονής
Σύμφωνα με πληροφορίες που αντλούμε από το βίο του Οσίου Λουκά, ο ίδιος είναι ο θεμελιωτής της μοναστηριακής ζωής στη Μονή, αφού ασκήτευσε εκεί κατά τα τελευταία επτά έτη της ζωής του ( 946-953 ).
Ο Όσιος Λουκάς ήταν αγαπητός στον πληθυσμό της περιοχής λόγω του ότι ασκούσε φιλανθρωπικό έργο, ενώ είχε και την ξεχωριστή ικανότητα να προβλέπει τα μέλλοντα να συμβούν.
Η περιοχή απέκτησε ιδιαίτερο προσκυνηματικό ενδιαφέρον εξαιτίας της φήμης ότι το λείψανο του ήταν θαυματουργό και έτσι πολλοί επισκέπτονταν τη Μονή για να θεραπευτούν. Γι” αυτό και με την πάροδο του χρόνου τα αρχικά κτίσματα έδωσαν τη θέση τους σε άλλα πιο μεγαλοπρεπή.
Αν και το μοναστήρι ήκμαζε ιδιαιτέρως ως το 1200, αργότερα υπέστη πολλές επιδρομές και καταστροφές από Φράγκους ( λίγο μετά το 1204 ), Καταλανούς ( 15 Μαρτίου 1311 ), Τούρκους ( 1460, 1714-15, 1822-23 ) και Γερμανούς ( 1943 ).
Βέβαια έπειτα από κάθε λεηλασία ακολουθούσε η αποκατάσταση των κτισμάτων. Εξαιτίας όλων αυτών των γεγονότων η ζωή του μοναστηριού από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει ταυτιστεί με την πολυτάραχη πορεία του Ελληνικού Έθνους. Η Μονή σήμερα Σήμερα το μοναστήρι αντανακλά μια διαφορετική εικόνα.Υπήρξε κέντρο γραμμάτων και τεχνών και κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε ως κρυφό σχολειό.

Είναι ίσως το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα στο οποίο νιώθετε ότι βρίσκεστε πίσω στο χρόνο, απευθείας στην εποχή του Βυζαντίου. Ο ναός του Οσίου Λουκά είναι ένα μέρος που θα πρέπει να επισκεφτεί κάθε Έλληνας έστω και μια φορά στην ζωή του.

Ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τον όσιο που ασκήτεψε εκεί και υπήρξε πολύ  αγαπητός στον κόσμο, στα μάτια του οποίου έβλεπε έναν φιλάνθρωπο και θεραπευτή με προφητικές ικανότητες.
Όταν «κοιμήθηκε» χτίστηκε προς τιμήν του ένα εκκλησιαστικό συγκρότημα με όλο το μεγαλείο και τον πλούτο της βυζαντινής αρχιτεκτονικής, που αποτέλεσε υπόδειγμα για τα μεταγενέστερα.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως όπως είναι ο Παρθενώνας το σύμβολο για την αρχαία Ελλάδα, έτσι είναι και ο Όσιος Λουκάς το σύμβολο για την βυζαντινή Ελλάδα.

Καθαρά από θέμα μηχανικής, είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, με τέλεια ακουστική και εκπληκτική εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού.

Και το δέος που νιώθει κανείς επισκεπτόμενος το χώρο, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν σκεφτούμε ότι χτίστηκε πριν από μια χιλιετία με πολύ λιγότερα τεχνικά και υπολογιστικά μέσα από την σημερινή εποχή.
Είναι ένα οικοδόμημα που την ίδια στιγμή είναι αυτοκρατορικά μεγαλοπρεπές με μοναδικά και εντυπωσιακά χρυσά ψηφιδωτά, αλλά με έναν μαγικό τρόπο μπορεί και σου μεταδίδει και το πνεύμα της κατάνυξης και της ταπεινότητας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διασκέδασε και έκοψε την πίτα ο "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1982 ΒΑΓΙΩΝ"- ΦΩΤΟ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη για το 2017 και πανηγυρική συγκέντρωση του "ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1982 ΒΑΓΙΩΝ".
Στην κατάμεστη αίθουσα του Τάσου Μερκούρη στο Κασνέσι Βαγίων, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
 Μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά,με την ορχήστρα του Παπαναστασίου Σωτήρη,
το κέφι έφτασε στο αποκορύφωμα και η βραδιά ολοκληρώθηκε  με χορό και τραγούδι.Φωτο απο την Χριστίνα Κρητικού


Διαβάστε Περισσότερα »

Εσύ, τι θα ντυθείς φέτος στο Καρναβάλι Ορχομενού;


ΟΙ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ
ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1)ΣΤΟΛΕΣ ΝΕΚΡΩΝ -ΚΟΥΚΟΥΓΕΡΟΙ (ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)
2)ΣΤΟΛΕΣ ΜΕΞΙΚΑΝΩΝ - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΔΟΥΝΗ
3)ΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΤΣΑΠΡΑ
4)ΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΚΗΣΗ ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
5)ΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΒΡΟΧΗ,ΣΥΝΝΕΦΟ,ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ-Α Κ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Ή ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.

Όσοι θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για τις ΣΤΟΛΕΣ,
πρέπει να απευθυνθείτε στους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ των ΓΚΡΟΥΠ
orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία -Ερχονται βροχές και καταιγίδες


Σταδιακή αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας που από τα δυτικά θα ενισχυθούν με βροχές και καταιγίδες που τη νύχτα αναμένεται να επεκταθούν ανατολικότερα.

Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου αλλά και αργά τη νύχτα στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη τοπικά 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο ως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία.

ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά ως 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 ως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και τη νύχτα στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 ως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στην Πελοπόννησο και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία και τη Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και από το απόγευμα πιθανόν ως 8 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 9 ως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που τη νύχτα και από τα δυτικά θα αυξηθούν.

ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες νοτιοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ βαθμιαία από το μεσημέρι νότιοι 5 με 7 και τοπικά ως 8 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια το πρωί και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι 4 με 6, στα βόρεια ως 7 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ και από τα δυτικά θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα δυτικά τμήματα του νομού πρόσκαιρη καταιγίδα.

ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία νότιοι στα ανατολικά και νότια ως 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 9 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί ασθενείς.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 7 ως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Α.Ο ΘΗΒΑ ευχαριστεί τους φιλάθλους

Ο Πρόεδρος Θανάσης Βυλλιώτης, το Δ.Σ. οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ ΘΗΒΑ ευχαριστούν θερμά για την παρουσία του φίλαθλου κοσμου του ΑΟ ΘΗΒΑ και για την στήριξη του προς τους παίχτες της ομάδας μας τους οποίους έσπρωξαν προς την νίκη.

Ο Πρόεδρος Θανάσης Βυλλιώτης δήλωσε οτι ευχαριστεί και προσωπικά τους φιλάθλους του ΑΟ ΘΗΒΑ που ήρθαν στο στάδιο για το σημερινό νικηφόρο παιχνίδι και οτι πρέπει να έρθει κι άλλος κόσμος στο γήπεδο διότι η ομάδα αυτή την στιγμή ειναι 5η θέση του βαθμολογικού πινακα. Ας σκεφτούμε τι έχει καταφέρει αυτη ομάδα μέχρι στιγμής!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ