Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Πήρε υπογραφή το ΦΕΚ της Αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ - Πότε ξεκινά στην Αλίαρτο


Επιτέλους η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει σάρκα και οστά!
Στις 4 του μήνα πήρε υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ΦΕΚ της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.
Πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι αλλαγές σε όλες τις περιοχές, όπου υπάρχουν εξασφαλισμένες οι κτηριακές δομές, ενώ στις υπόλοιπες θα καθυστερήσει η εφαρμογή μέχρι να εξασφαλιστούν.
Ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής  κοινωνίας της Αλιάρτου   υλοποιήθηκε.
Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιάρτου,που σε λίγες μέρες θα εποπτεύει όλο το Δήμο,  έγιναν οι  απαραίτητες εργασίες για την βελτίωση των συνθηκών τόσο για το προσωπικό του τμήματος, όσο και για τους δεκάδες επισκέπτες του.

 Δείτε   ΕΔΩ  όλα  όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως



 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Στερεάς για τους αγρότες στη Λιβαδειά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

διοργανώνει

ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Οι Δυνατότητες που παρέχει στους Αγρότες της Περιφέρειάς μας

το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020»

την  Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου  2017 και ώρα  17.00

στην Αίθουσα  Συνεδρίων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας

(Φίλωνος 35- 39 , Λιβαδειά)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

17.00 - 17.30: Προσέλευση

17.30 - 17.45: Χαιρετισμός από Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας

κα  Φανή Παπαθωμά

17.45 - 18:00: Εισαγωγή – Παρουσίαση Ημερίδας

Αντιπερ/χης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

κος Κώστας Αποστολόπουλος

18.00 - 18.45: Παρουσίαση των Επενδυτικών Μέτρων που  Διαχειρίζεται η  Περιφέρεια

Εισηγητής: Νίκος  Βώρος,  Δρ. Χημ Μηχανικός,

18.45 - 19.15: Ερωτήσεις - Απορίες

19.15 -19.45:  Παρουσίαση των Μέτρων που σχετίζονται με  εκτάσεις και ζωικό κεφάλαιο – Οριζόντια Μέτρα

Εισηγητής: Δημήτρης Λιανός, Μs MMM

19.45 - 20.30: Ερωτήσεις - Απορίες

Οι εισηγητές της ημερίδας είναι στελέχη του Τεχνικού Συμβούλου της Περιφέρειας για τις δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης
Διαβάστε Περισσότερα »

Το αδιαχώρητο στην κοπή πίτας της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ


  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
                                    ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ 
                    
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της  πρωτοχρονιάτικης πίτας  της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας το Σάββατο  4  Φεβρουαρίου 2017 στο κοσμικό κέντρο «ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ» στο άλσος  Μοσχοποδίου στην Θήβα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου στους παρευρισκομένους αναφέροντας  το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι επαγγελματίες έχοντας ως στόχο την διαφύλαξη ,μελέτη και προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, την κοινωνική και πολιτιστική τους ανάπτυξη αλλά και την ανάπτυξη της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής.
Στην συνέχεια ευλόγησε την βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας Πάτερ Γεώργιος Παπαγεωργίου.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν:
-    Ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας   ,κ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
-    Η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας   ,κα. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΡΑΜΗ 
-    Ο Πρόεδρος του ΕΟΒΕΑΜΜ,  κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
-    Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Σωματείου Συνεργείων και Επισκευής Αυτοκινήτων , κ. ΞΕΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σημείο αναφοράς η παρουσία του Αντιπροέδρου της ΓΣΕΒΕΕ ,κ. ΑΣΜΑΤΟΓΛΟΥ , του Προέδρου της Ομοσπονδίας της Εύβοιας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ , κ. ΘΑΛΛΑΣΗ , αλλά και του Προέδρου Επιμελητηρίου Βοιωτίας , κ. ΑΓΝΙΑΔΗ.

Στην εκδήλωση είχαμε την χαρά να παρευρίσκονται ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ,ο Διευθύνων Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή του STAR Κεντρικής Ελλάδας , κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ , η Πρόεδρος και το Δ/Σ της Ομοσπονδίας Ορχομενού , ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας  , ο Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας .

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την δημοσιογράφο Παναγιώτα  Βυλλιώτη  που παρουσίασε την εκδήλωση και έδωσε έναν άλλο τόνο σε μία κατάμεστη αίθουσα καθώς επίσης και όλα τα ΜΜΕ που παρευρέθησαν στην εκδήλωση

                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
                   Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                    ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ             ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόκριες στο Δήμο Θηβαίων-Όλο το Πρόγραμμα

Δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ:https://drive.google.com/file/d/0Bwe3sF911CPSdzluMXpKM0FUNjQ/view
Διαβάστε Περισσότερα »

ο Αστροφυσικός "θρύλος" της NASA Σταμάτης Κριμιζής στο Γ.Ε.Λ.Σχηματαρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΕΛ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
8 Φεβρουαρίου 2017

Ζυγώνουν οι μέρες. Την Παρασκευή η μεγάλη τιμή για το σχολείο μας να απευθύνει στους μαθητές μας ο Αστροφυσικός "θρύλος" της NASA, ο Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής ομιλία με θέμα:
Ένα σύγχρονο έπος για την κατάκτηση του Σύμπαντος: από τον Ερμή στον Πλούτωνα σε 50 χρόνια.
Όποιος επιθυμεί, μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εννέα μεγάλες ανατροπές φέτος σε Πανελλαδικές και Γ' Λυκείου

Άλλες φέρνουν ανατροπή στο πρόγραμμα των μαθητών και άλλες ευνοούν τους αποφοίτους - Δείτε τη λίστα
Σε εννέα μεγάλες αλλαγές για την Γ' Λυκείου και τις Πανελλαδικές εξετάσεις έχει προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας με άλλες να φέρνουν ανατροπή στο πρόγραμμα των μαθητών και άλλες να ευνοούν τους αποφοίτους.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι εννέα αλλαγές έχουν ως εξής:

1. Για πρώτη φορά θα προηγηθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις των πανελλαδικών

2. Οι πανελλαδικές θα διεξαχθούν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου με «διάλλειμμα», δηλαδή, περίπου 10 ημερών από τις ενδοσχολίες για τους υποψηφίους

3. Καταργούνται οι επαναληπτικές πανελλαδικές προκειμένου να αντιμετωπιστεί και το φαινόμενο «τραβηγμένων από τα μαλλιά» περιπτώσεων υποψηφίων που δηλώνουν ασθένεια για να κερδίσουν επιπλέον ημέρες διαβάσματος

4. Οι επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις θα διεξάγονται τον Ιούνιο αντί του Σεπτεμβρίου

5. Τρεις περίοδοι εξετάσεων για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Γ΄ Λυκείου. Για τους πρώτους είναι Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο, για τους δεύτερους είναι Μάιος, Ιούνιος και Σεπτέμβριος

6. Οριστική θεσμοθέτηση της κατηγορίας του 10% με δυνατότητα στους υποψηφίους να διατηρήσουν το βαθμό τους από τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές και να τον χρησιμοποιήσουν τα επόμενα δύο χρόνια για τη συμμετοχή τους στην κατηγορία του 10% με εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις.

7. Για την κατηγορία του 5% για υποψήφιους με σοβαρές παθήσεις για φέτος θα ενταχθούν όσοι συμπεριλαμβάνονται τόσο στην προηγούμενη λίστα όσο και στην καινούργια

8. Νέα Μηχανογραφικά Δελτία. Ιδιαίτερα ευνοημένοι οι υποψήφιοι του 2ου, 3ου και 5ου επιστημονικού πεδίου

9. Για πρώτη φορά θεσμοθετείται η είσοδοσ των υποψηφίων από Επαγγελματικά Λύκεια που συμμετέχουν στις πανελλαδικές σε πανεπιστήμια με ποσοστό 1%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τριπλό χτύπημα των ληστών χρηματοκιβωτίων στη Βοιωτία-Τα μαύρα τζιπ που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.


Τριπλό ήταν το χτύπημα των ληστών χρηματοκιβωτίων τις τελευταίες ώρες (ξημερώματα Τρίτης και Τετάρτης) καθώς εισέβαλλαν στα Μπισκότα Παπαδοπούλου, στους Μύλους Ασωπού και στο εργοστάσιο SEPTONA, όλα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο, έχει εντοπίσει την... αχίλλειο πτέρνα τους την οποία οι αξιωματικοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν. Ποια είναι αυτή; Οτι σε όλες τις ληστείες χρησιμοποιούν μαύρα τζιπ BMW Χ5, προφανώς γιατί τα θεωρούν «βολικά» για την φόρτωση και μεταφορά χρηματοκιβωτίων. Επίσης, φαίνεται να έχουν άτομο με ειδίκευση στην διάρρηξη χρηματοκιβωτίων στον οποίο αναθέτουν… εργολαβικά τις κλοπές τους.

Ετσι, τώρα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν όλες τις κλοπές τέτοιων οχημάτων, ενώ έχουν δοθεί εντολές σε αστυνομικούς υπηρεσιών πρώτης γραμμής να ελέγχουν με προσοχή τους επιβάτες που κινούνται με τέτοια αυτοκίνητα.

Οι τρεις ληστείες

Στις 03:30 της Τετάρτης τουλάχιστον πέντε άτομα, χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα, έφθασαν έξω από το εργοστάσιο Μπισκότα Παπαδοπούλου στα Οινόφυτα. Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους δύο φύλακες ηλικίας 50 και 39 χρόνων, τους έδεσαν και στη συνέχεια κινήθηκαν στο εσωτερικό της επιχείρησης. Δεν εντόπισαν ή δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιο χρηματοκιβώτιο, πήραν μόνο 300 ευρώ σε κέρματα από ένα συρτάρι και το κινητό τηλέφωνο ενός φύλακα.

Στις 04:30, 6-7 άτομα έφθασαν στο εργοστάσιο των Μύλων Ασωπού και καθώς δεν υπήρχαν φύλακες οι δράστες ανέβηκαν στον 2ο όροφο από όπου απέσπασαν ένα χρηματοκιβώτιο με άγνωστο μέχρι στιγμής περιεχόμενο.

Το μαύρο Χ5 που είχε κλαπεί την προηγούμενη μέρα από την περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, βρέθηκε καμένο στις 05:30 στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Την προηγούμενη ημέρα, τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 03:00 πέντε άτομα δύο εκ των οποίων κρατούσαν κοντάκανα κυνηγετικά όπλα μπήκαν στο εργοστάσιο ειδών προσωπικής υγιεινής Septona και ακινητοποίησαν τον 50χρονο φύλακα. Στη συνέχεια ο ένας από τους δράστες επιτηρούσε τον υπάλληλο και οι υπόλοιποι αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο και το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο. Διέφυγαν αφού αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο του φύλακα για να μην ειδοποιήσει άμεσα την αστυνομία.

Οι τρεις επιθέσεις έγιναν στην περιοχή των Οινοφύτων και στην ίδια ακτίνα, κάτι που κάνει τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν πως πρόκειται για υποομάδες της ίδιας συμμορίας, οι οποίες αποτελούνται από μικτές ομάδες, ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και Ρομά


Διαβάστε Περισσότερα »

Η "Jackie" στον Κινηματογράφο Θήβας

Η "Jackie" στον Κινηματογράφο Θήβας από 9 έως 15/2
 Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Η Τζάκι συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομιά του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

Αμερικανικογαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Πάμπλο Λαραΐν με τους: Νάταλι Πόρτμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Μπίλι Κράνταπ, Γκρέτα Γκέργουιγκ

Διάρκεια: 99'

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Ε. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

Ανακοίνωση
Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 κλήθηκα τηλεφωνικώς να σχολιάσω την πολιτική επικαιρότητα σε πρωινή εκπομπή του ρ/σ ΣΕΙΡΙΟΣ fm. Εκεί κατήγγειλα το κάτωθι περιστατικό:
Ξημερώματα της 25ης Μαρτίου 2016 προσήχθησαν στην αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας τέσσερα άτομα τα οποία έριχναν από ΙΧ αυτοκίνητο φυλλάδια με απειλητικό εις βάρος μου περιεχόμενο. Η αστυνομική διεύθυνση δεν με ενημέρωσε ως όφειλε για το περιστατικό προκειμένου να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου, καθώς οι επιβαίνοντες και προσαχθέντες ήσαν ο γιος του βουλευτή Βοιωτίας του Σύριζα και τρεις υποψήφιοι της Ανταρσία. Κατόπιν -προφανώς- πολιτικής παρέμβασης, η αστυνομία κουκούλωσε το περιστατικό για να μην εκτεθεί ο βουλευτής του Σύριζα, ο γιος του και τα στελέχη της ακροαριστερής Ανταρσία, όλοι δηλαδή εκείνοι που με θράσος χιλίων πιθήκων χαρακτηρίζουν την Χρυσή Αυγή ως «παρακράτος».
Ο βουλευτής του Σύριζα επέλεξε να απαντήσει με τις γνωστές μαρξιστικές μπούρδες αλλά για την «ταμπακιέρα» κουβέντα! Πρόκειται για τον μνημονιακό πολιτικάντη ο οποίος προ μηνών δήλωνε σε συνέντευξή του πως «συναντά άτομα στο δρόμο που του λένε πως δεν τους ενδιαφέρει αν θα τους κόψει η κυβέρνηση επιπλέον 50 ή 100 ευρώ, αρκεί να κλείσουν τα κανάλια»!
Ερωτάται, λοιπόν, ο μνημονιακός «αγωνιστής» της αριστεράς:
Ήταν ή δεν ήταν ο γιος του που προσήχθη στην Ασφάλεια Λιβαδειάς και αφέθηκε άρον-άρον ελεύθερος για να μην δημιουργηθεί πολιτικό ζήτημα;

ΥΓ. Προκαλώ τον μνημονιακό πολιτικάντη σε δημόσιο διάλογο, σε μέσο της αρεσκείας του. Εάν κάνει το κορόιδο, τον παραδίδω στη χλεύη του Βοιωτικού Λαού.


                                                                            Με τιμή

                                                                          Ευάγγελος Καρακώστας
                                                                   Βουλευτής Βοιωτίας

                                                               Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Eθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή στη Θήβα

 Την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου από τις 9.30- 2.00 το μεσημέρι η ομάδα αιμοδοτών Θήβας οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του ναού Αγίου Νικολάου (απέναντι από τα δικαστήρια).

Η ομάδα λειτουργεί για περισσότερα από 30 χρόνια και έχει διοργανώσει πάνω από 100 αιμοδοσίες. Πολλαπλασιάζοντάς το επί το 100 φτάνουμε στον μαγικό αριθμό 10.000 φιάλες. Με βάση αυτό το νούμερο χιλιάδες συμπολίτες μας εγχειρίστηκαν, πολλοί τραυματίες κέρδισαν τον θάνατο, πολλά παιδιά με μεσογειακή αναιμία και άλλες παθήσεις καταφέρνουν και ζουν.

Από αυτή την «μυσταγωγία» έχουν περάσει χιλιάδες Θηβαίοι. Κάποιοι ξεκίνησαν να δώσουν για πρώτη φορά αίμα …«με φόβο αλλά και πάθος» και σήμερα έχουν γίνει παππούδες και γιαγιάδες γεμίζοντας καρτέλες συμμετοχής. Έχουν περάσει φοιτητές, εργαζόμενοι σε εργοστάσια, άνεργοι, υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, μετανάστες, Άνθρωποι (με κεφαλαίο Α) που ενώ τους πονούσε η μέση ή ήταν άρρωστοι δεν έπαιρναν παυσίπονα για μέρες προκειμένου να δώσουν αίμα. Τέτοιες καταστάσεις ζούμε, συνήθως, στις αιμοδοσίες μας και μας κάνουν περηφάνους που είμαστε κομμάτι της ομάδας. Η ενορία, με τον παπά της και τους επιτρόπους πάντοτε παρόντες. Ηθικά, οικονομικά, πρακτικά!!!

Προφανώς, όμως, δεν είναι όλα ρόδινα. Από την επόμενη κιόλας μέρα γίνεται ένας συνεχής αγώνας να εξυπηρετηθούν- σε περίπτωση ανάγκης- αιμοδότες και μη. Πολλά τηλέφωνα, πολλές οι ανάγκες, αρκετοί εκνευρισμοί (ευτυχώς λίγες φορές), δύσκολη η διαχείριση. Βλέπεις και το νοσοκομείο μας δεν έχει κέντρο αιμοληψίας. Έχεις να αντιμετωπίσεις τον αιμοδότη που «απαιτεί» το αίμα του γιατί έπεσε η μητέρα του και θέλει 4-5 φιάλες. Ανάγκη με ομάδα μηδέν ρέζους αρνητικό ζητάει η άλλη και δεν υπάρχει ως απόθεμα. Η γιαγιά του γηροκομείου δεν έχει κανέναν συγγενή και χρειάζεται αίμα επειδή έχει 21 αιματοκρίτη. Δύσκολα πράγματα. Και γίνονται δυσκολότερα όταν δεν είσαι αιμοδότης και όταν έχεις να αντιμετωπίσεις το οικογενειακό πρόβλημα υγείας από τη μια και την εξεύρεση αίματος από την άλλη.

«Κυριακή κοντή γιορτή», λοιπόν. Γιατί πραγματικά η ημέρα της αιμοδοσίας είναι μια γιορτινή μέρα.
Ilias Trampakoulos
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Ο.Ε:΄Άμεση ανάγκη για έκτακτο κονδύλιο θέρμανσης

Άμεση ανάγκη για έκτακτο κονδύλιο θέρμανσης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει επανειλημμένα τονίσει και αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που αφορά στις περικοπές των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία οι οποίες εφαρμόζονται εδώ και χρόνια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
H διαρκής μείωση της οικονομικής επιχορήγησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων, με πρόσχημα τις μνημονιακές δεσμεύσεις,  επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Τα ποσά που διατίθενται στις σχολικές μονάδες σε καμία περίπτωση δεν αρκούν ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων (πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ, υλικά καθαρισμού, γραφική ύλη, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο).
Φέτος, η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων λειτουργεί δίχως την απαιτούμενη θέρμανση αφού τα (ούτως ή άλλως) λιγοστά κονδύλια, δεν επιτρέπουν την πλήρη θέρμανση των κτηρίων που παραμένουν σε λειτουργία από τις 7.00 π.μ. μέχρι και τις 4.00 μ.μ., με τα προβλήματα να γίνονται δραματικά στις περιοχές που έχουν υποστεί, κυριολεκτικά, την επέλαση του χιονιά.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί επιβεβλημένη την χορήγηση έκτακτου κονδυλίου θέρμανσης για τις σχολικές μονάδες ως ένα πρώτο άμεσο βήμα. Η πλήρης κάλυψη των αναγκών λειτουργίας   των σχολείων παραμένει το καίριο ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί εάν και όταν αποφασίσει να στηρίξει στην πράξη το δημόσιο σχολείο. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένος σήμερα ο καιρός με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ
Σήμερα Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Αιγαίο, την κεντρική και δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, και την βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή παρά μόνο στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα υπάρξει μικρή πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στο Ιόνιο από το απόγευμα βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια 6 και σταδιακά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές και το βράδυ λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση: Ημερίδα στη Θήβα με θέμα την πρόληψη του καρκίνου και ομιλητή τον καθηγητή χειρουργικής Γ. Ζωγράφο



Ο Δήμος Θηβαίων, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων “Επαμεινώνδας”, η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών  και   η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (παράρτημα Θήβας), υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών διοργανώνουν ημερίδα το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας με θέμα :
“Πρόληψη Καρκίνου” και ομιλητή τον Καθηγητή Χειρουργικής κ. Γεώργιο Κ. Ζωγράφο
Αναπληρωτή Πρύτανη Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α. Γ.Ν.Α. "Ιπποκράτειο".

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της  ίδρυσης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Θηβαίων. 


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ