Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε, γιατί τσικνίζουμε

Τα κρέατα στη σχάρα, το κρασί να ρέει άφθονο και η τσίκνα να αναδίδεται στον αέρα.

Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (που είναι γνωστή και ως «Κρεατινή»), κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας».

Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου, ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.

Επίσης η Τσικνοπέμπτη αποτελεί, ουσιαστικά, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.

Η ημέρα της Πέμπτης επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Διέλυσε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών η Αστυνομία στη Φθιώτιδα -23χρονος αρχηγός-14 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά δεκατέσσερα (14) μέλη του κυκλώματος
 Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και το «αρχηγικό» στέλεχος, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας
Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται ακόμη έξι (6) άτομα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες τα μέλη του κυκλώματος
 Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, κατά την διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν περίπου (4) κιλά κάνναβης και ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και μεθαδόνης 
Επίσης κατασχέθηκαν όπλα, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, περισσότερα από (45.000) ευρώ, οχήματα, κινητά τηλέφωνα κ.α.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των κατασχεθέντων, είναι και ένα υπηρεσιακό πιστόλι, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του «αρχηγού» του κυκλώματος και είχε αφαιρεθεί τον Ιούνιο του 2013 από την οικία Ειδικού Φρουρού, σε περιοχή της Αττικής

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Φθιώτιδας.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (14-02-2017) το πρωί, συνελήφθησαν σε περιοχές της Λαμίας και της Στυλίδας, συνολικά δεκατέσσερα (14) μέλη του κυκλώματος (δεκατρείς άνδρες και μία γυναίκα), εκ των οποίων ένας υπήκοος Αλβανίας και όλοι οι υπόλοιποι ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως και 58 ετών.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Στυλίδας και Αταλάντης, ενώ διενεργήθηκαν έρευνες και στο Μενίδι Αττικής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης, χρησιμοποιήθηκαν και δύο σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. 
Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι το «αρχηγικό στέλεχος» του κυκλώματος, ημεδαπός ηλικίας 23 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα ένας 35χρονος ημεδαπός και ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται ακόμη έξι (6) άτομα (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας από 19 έως και 45 ετών. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς και τρεις υπηκόους Αλβανίας, εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Αλβανίας. Όπως προέκυψε οι ανωτέρω προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες τα μέλη του κυκλώματος.
Η πλήρης αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, επετεύχθη μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.
Αναλυτικότερα, η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του 2016, διέθετε ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση, αρχηγικό ρόλο στην οποία διαπιστώθηκε ότι είχε ο 23χρονος.
Τα μέλη του κυκλώματος, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του 23χρονου, προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη κ.λ.π.), τις οποίες αφού αρχικά απέκρυπταν σε ερημικές τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας, ακολούθως προέβαιναν στην περεταίρω εμπορία τους σε δεκάδες χρήστες (μεταξύ των οποίων και σε ανήλικους), σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών που εμπορεύονταν, αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ για την διευκόλυνση της παράνομης και εξακολουθητικής τους δράσης, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προσημειωμένο κώδικα και χρησιμοποιούσαν οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) ιδιοκτησίας τους.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών ερευνών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
•    (3) κιλά και (912,95) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
•    ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης,
•    (8) μπουκάλια που περιείχαν ποσότητα υγρής μεθαδόνης,
•    (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ναρκωτικά δισκία,
•    το χρηματικό ποσό των (48.685) ευρώ,
•    (3) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα replica,
•    αεροβόλο τυφέκιο και τυφέκιο τύπου φλόμπερ,
•    (1) μαχαίρι πολεμικό τύπου, με μήκος λάμας (48) εκατοστών,
•    (15) φυσίγγια πιστολιών και σιδερογροθιά,
•    πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών sim,
•    (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των κατασχεθέντων, είναι και ένα υπηρεσιακό πιστόλι, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του «αρχηγού» του κυκλώματος και είχε αφαιρεθεί τον Ιούνιο του 2013, μετά από διάπραξη κλοπής σε οικία Ειδικού Φρουρού, σε περιοχή της Αττικής.
Επίσης πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Τα μέλη του κυκλώματος αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση, για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.







Διαβάστε Περισσότερα »

Καταραμένη σύμπτωση ...από το ίδιο μπαλκόνι που έπεσε ο 6χρονος στην Κηφισιά, είχε αυτοκτονήσει και 18χρονη μαθήτρια

Μια τραγική ιστορία ήρθε στο φως μετά την πτώση του 6χρονου αγοριού από το μπαλκόνι στην Κηφισιά. Από το ίδιο μπαλκόνι είχε αυτοκτονήσει και μια 18χρονη μαθήτρια.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 1997, μία 18χρονη από την Νίκαια όταν έμαθε από έναν συμμαθητή της ότι «κόπηκε» σε δύο μαθήματα στις Πανελλήνιες, πήρε ένα σακβουαγιάζ και αποχώρησε από το σπίτι της.

Μετά από μερικές ώρες έφτασε στην οδό Ζηρίνη 23 στην Κηφισιά, χτύπησε το κουδούνι του άγνωστου διαμερίσματος του 4ου ορόφου και ζήτησε από τον τότε ένοικό του να την αφήσει να μπει προκειμένου να πλύνει τα ματωμένα χέρια της.

Ο 70χρονος ανυποψίαστος της επέτρεψε να εισέλθει στο διαμέρισμά του ωστόσο η νεαρή κοπέλα δεν επισκέφθηκε το μπάνιο, αλλά από μια ανοικτή πόρτα βγήκε στο μπαλκόνι και πήδηξε στο κενό. Αμέσως οι ένοικοι της πολυκατοικίας ειδοποίησαν τις Αρχές και η κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΚΑΤ, εισήχθη στο χειρουργείο και στις 15:00, την ίδια μέρα υπέκυψε στα τραύματά της. Το τραγικό της όλης ιστορίας είναι ότι το μπαλκόνι από το οποίο έκανε την μοιραία βουτιά θανάτου τότε η 18χρονη, είναι το ίδιο με αυτό που έπεσε το Σάββατο ο 6χρονος.




Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις ασκούμενων δικηγόρων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναρτήθηκε η πράξη-πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων ασκούμενων δικηγόρων που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της πρακτικής τους άσκησης στην Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και στα Γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας  στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας [Λιβαδειά], και Ευρυτανίας [Καρπενήσι].

Η πρόσκληση αναρτήθηκε με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας. Οι τρεις ασκούμενοι δικηγόροι μπορούν να πραγματοποιούν την πρακτική τους στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον διάστημα έξι (6) μηνών και μηνιαία αποζημίωση 600 ευρώ ο καθένας.

Η δαπάνη για κάθε ασκούμενο, καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει και  δημοσίευση αντίστοιχης πρόσκλησης και για το Γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

"ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ" & "ΒΑΙΑΝΑ" στον Κινηματογράφο Θήβας


ΔΗ.Κ.Ε.Θ.  
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

                                                                                                              
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2/17 - ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2/17

“ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ: Hell or High Water”

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Δυο αδέλφια, ο Τόμπι, ένας συνηθισμένος, διαζευγμένος πατέρας που προσπαθεί να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για το γιο του, και ο Τάνερ, ένας ευέξαπτος, πρώην κατάδικος, θα συνεργαστούν για να ληστέψουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που έχει κάνει κατάσχεση στην οικογενειακή τους περιουσία. Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αμείλικτου Τεξανού Ranger.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Μακένζι
Παίζουν: Κρις Πάιν, Μπεν Φόστερ, Τζεφ Μπριτζες, Γκιλ Μπίρμγχαμ
Είδος: Περιπέτεια
Διάρκεια: 102 λεπτά
Υποψήφια για 4 Όσκαρ
   
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9.15 μ.μ.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2/17 - ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2/17

“ΒΑΙΑΝΑ: Vaiana” (Μεταγλωττισμένο)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η "Βαϊάνα", μια ριψοκίνδυνη έφηβη σαλπάρει σε μια τολμηρή αποστολή για να σώσει το λαό της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Βαϊάνα θα συναντήσει τον κάποτε ισχυρό ημίθεο Μάουι, που θα την καθοδηγήσει στο να γίνει μια εξαιρετική εξερευνήτρια. Μαζί θα ταξιδέψουν στα ανοιχτά συναντώντας γιγάντια τέρατα και αντίξοες συνθήκες, και στην πορεία η Βαϊάνα θα εκπληρώσει το όραμα των προγόνων της, ανακαλύπτοντας παράλληλα και αυτό που πάντα αναζητούσε: την πραγματική της ταυτότητα.

Σκηνοθεσία: Ρον Κλέμεντς, Τζον Μούσκερ
Ακούγονται: Μιχάλης Κουϊνέλης (Stavento), Μαρίνα Σάττι
Animation
Διάρκεια: 107 λεπτά

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 6.30 μ.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παναλίαρτος κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα



Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία καθ. Χειρουργικής Γ. Ζωγράφου στη Θήβα


Για θέματα που άπτονται τον επιστημονικών του γνώσεων και συγκεκριμένα για τον καρκίνο και την πρόληψη αυτού, μίλησε στη Θήβα ο Καθηγητής Χειρουργικής κ. Γεώργιος Ζωγράφος, Αναπληρωτής Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α.- Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2016.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων “ Επαμεινώνδας” , η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών και το Παράρτημα Θήβας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, και τελούσε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας.  Πραγματοποιήθηκε, δε, στο πλαίσιο της επικείμενης ίδρυσης Ελεύθερου Πανεπιστημίου στο Δήμο Θηβαίων αλλά και στο πλαίσιο μίας εκστρατείας ενημέρωσης με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Ο Καθηγητής Χειρουργικής με λόγο άρτιο και κατανοητό μίλησε για τους συνήθεις καρκίνους (δέρματος, μαστού,  τραχήλου της μήτρας,  πνεύμονα,  παχέος εντέρου, προστάτη) δίνοντας έμφαση στις προληπτικές εξετάσεις και στον υγιεινό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει άσκηση και σωστή διατροφή, περνώντας το μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.  Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους παρευρισκομένους.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου καλωσορίζοντας στη Θήβα τον κ. Ζωγράφο. Παράλληλα, ανέφερε τις δράσεις του Δήμου και της ΔΗΚΕΘ σε θέματα πρόληψης καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ορκωμοσία Αποφοίτων Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Θήβα



Στην τελετή καθομολόγησης και απονομής πτυχίων στους αποφοίτους του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Θήβα, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, στις 14 Φεβρουαρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε συνεχάρη θερμά τους πτυχιούχους και τους ευχήθηκε να έχουν καλή σταδιοδρομία. Τους ευχαρίστησε επίσης που συνέδεσαν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους με την πόλη της Θήβας λέγοντάς τους ότι : “Για μας θα είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στον τόπο μας”.

Θερμές ευχαριστίες απεύθυνε επίσης στους καθηγητές των φοιτητών που συνέβαλαν στην πρόοδό τους καθώς και στους γονείς τους που τους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. 

Σύντομη παρουσίαση του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
To Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΔΣΕ), (Logistics Management), του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ιδρύθηκε το 2005 με έδρα τη Θήβα και παρέχει σε περισσότερους από 1600 φοιτητές, τα απαραίτητα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες στο γνωστικό αντικείμενο της εφοδιαστικής διοίκησης (Logistics Management) και ευρύτερα της διοίκησης στην εφοδιαστική αλυσίδα (Supply Chain Management).
Το Τμήμα ΔΣΕ στοχεύει στην προσφορά της κατάλληλης εκπαίδευσης, αναπτύσσοντας στους φοιτητές του Τμήματος τις δεξιότητες & ικανότητες που θα τους εξασφαλίσουν επιτυχή επιστημονική και επαγγελματική εξέλιξη.
Παράλληλα το Τμήμα ΔΣΕ συνεργάζεται και με τις παραγωγικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που εδρεύουν κυρίως στις βιομηχανικές περιοχές Σχηματαρίου και Οινοφύτων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής (π.χ Θριάσιο Πεδίο, Πειραιάς). Παρακολουθεί τις διεθνείς επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της εφοδιαστικής διοίκησης και των συναφών γνωστικών πεδίων και από το Σεπτέμβριο του 2016 εφαρμόζει αναμορφωμένο Πρόγραμμα Σπουδών προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις. Διεξάγει επιστημονική και τεχνολογική έρευνα σε σχετικά επιστημονικά πεδία και συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Σήμερα, στο Τμήμα ΔΣΕ εκπονούνται Ευρωπαϊκά Ερευνητικά προγράμματα με θέμα την πράσινη εφοδιαστική στην αγροδιατροφική αλυσίδα (Erasmus+), και την ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής (EEA grant).
Τα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος διαθέτουν εις βάθος γνώση και εμπειρία στα γνωστικά τους αντικείμενα, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τον δυναμισμό των Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την αποτελεσματική και άμεση διάχυση της πληροφορίας και εμπέδωσης των απαραίτητων γνώσεων προς όφελος των φοιτητών.
Το Τμήμα ΔΣΕ έχει αξιολογηθεί από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες με θετικά αποτελέσματα μέσω των διαδικασιών της Α.ΔΙ.Π. (2014) και επίσης έχει λάβει θετικά σχόλια κατά την πρόσφατη εξωτερική ιδρυματική αξιολόγηση μέσω Α.ΔΙ.Π.(2016).
Το Τμήμα ΔΣΕ επιδεικνύει από τους υψηλότερους δείκτες απασχολησιμότητας μεταξύ των Τμημάτων ΑΕΙ και εκτιμάται ότι στο μέλλον οι προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων θα είναι ακόμη καλύτερες, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το επάγγελμα του στελέχους logistics (logistian) θεωρείται ένα από τα 10 επαγγέλματα με την υψηλότερη ζήτηση.




Διαβάστε Περισσότερα »

Χοροεσπερίδα της Γυναικείας Χορωδίας Ι.Π.Ναού Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Ανεμοι βόρειων διευθύνσεων που στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φθάνουν τα 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 ως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 ως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από -4 ως 11 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 ως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 7 ως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 3 ως 13 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ βορειοανατολικοί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 ως 12 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 ως 12 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

'Χρυσώθηκε'' η Ομαδα Taekwon-Do Διστόμου στο Διεθνές Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών!



Ένας 10χρονος με ...στυλ!

Με ένα χρυσό μετάλλιο στο στήθος του μικρότερου αθλητή της επέστρεψε η Ομαδα Taekwon-Do Διστόμου που συμμετείχε,  στο μεγαλύτερο Διεθνές Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών στην Ελλάδα, στο κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης, στην Αθήνα.

Οι αθλητές του Διστόμου  που συμμετείχαν, πριν μερικές ημέρες, στο 14ο Athens Challenge Tournament , την μεγάλη γιορτή του Kick Boxing ,ήταν οι: Αντωνία Λούκα (17 ετών), Βλάσης Μπέλλος (12 ετών) , Γιάννης  Μπαλαγούρας(12 ετών) και ο 10χρονος Στάθης Π.Πίτσος  ο οποίος κατέκτησε τη πρώτη θέση στην κατηγορία light contact.  Ο Στάθης αγωνίστηκε τόσο δυναμικά που  υποχρέωσε τον αντίπαλό του αθλητή να παραιτηθεί από τον αγώνα!

Ο Εκπαιδευτής της Ομαδας  Taekwon-Do Διστόμου Αναστάσιος Ευθυμιάτος  - που διδάσκει σε τμήματα παίδων, εφήβων και ενηλίκων-με δήλωσή του ευχαρίστησε τους αθλητές του Διστόμου για την συμμετοχή και την εμφάνισή τους τους στο Διεθνές Πρωτάθλημα και τους εκπαιδευτές του συνεργαζόμενου συλλόγου ''Ευκλέα''  κ.κ. Ευστάθιο Καβαδία, Θεόδωρο Λώλη  και Ιωάννη Καραγιώργο για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Το 14ο Athens Challenge Tournament  πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας WAKO και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing (ΠΟΚ).

Πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση Kick Boxing που διεξάγεται στην Ελλάδα και την 5η μεγαλύτερη διοργάνωση Kick Boxing σε όλη την Ευρώπη, βάση της επίσημης βαθμολογίας των πρωταθλημάτων της WAKO, με συνολικά περισσότερους από 1.500 αθλητές κάθε χρόνο στα στυλ του Kick Boxing (Point Fighting, Light Contact , Kick Light, Low Kick, forms) και self-defense.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 350 αθλητές από 19 χώρες όπως Αγγλία , Νορβηγία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σκωτία, Κύπρο, Ελβετία, Ολλανδία, Ρωσία, Τουρκία Ισπανία και φυσικά Ελληνικές συμμετοχές από κάθε γωνία της Ελλάδος -από Ιωάννινα έως Ρόδο και από Κιλκίς έως την Κρήτη. Οι 25 κορυφαίοι  διεθνείς διαιτητές της WAKO που ήρθαν από όλη την Ευρώπη, μαζί με τους 25 κορυφαίους Έλληνες διαιτητές, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί  στο κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης, στα Άνω Λιόσια, μια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγέλες λύκων ξεκληρίζουν κοπάδια με αιγοπρόβατα στη Βοιωτία

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΓΕΛΕΣ ΛΥΚΩΝ Ή ΑΓΡΙΟΣΚΥΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ 
 Οι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας των οποίων τα αιγοπρόβατα βόσκουν στον ορεινό όγκο του Ελικώνα και του Παρνασσού. αντιμετωπίζουν τα τελευταία 10 έτη σοβαρό πρόβλημα από τους λύκους  ή τα αγριόσκυλα κατά την βόσκηση των κοπαδιών τους .
        Από έντονες διαμαρτυρίες όλων των κτηνοτρόφων αλλά και τις μαρτυρίες πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας  Βοιωτίας τα τελευταία έτη έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των λύκων ή των αγριόσκυλων  κυρίως στην περιοχή του Ελικώνα, του Παρνασσού αλλά και σε ολόκληρη την Βοιωτία. Με αποτέλεσμα μην υπάρχοντας άλλης τροφής να κατασπαράσσουν τα αιγοπρόβατα της περιοχής και φθάνοντας πολλές φορές μέχρι τους οικισμούς και  την θάλασσα για τροφή .
         Η απώλεια του αριθμού των ζώων σε μερικές Τοπικές Κοινότητες έχει φθάσει στα τελευταία    χρόνια έως 50 % του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής.
         Οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται,  καθημερινά Χειμώνα – Καλοκαίρι, για 24 ώρες να είναι δίπλα στα ζώα για να τα προστατέψουν με τις ανάλογες δαπάνες που συνεπάγονται .
        Η αποζημίωση εκ μέρους του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει την πραγματική ζημία διότι είναι αδύνατον οι κτηνοτρόφοι να βρουν το σύνολο των θανατοθέντων ζώων ώστε να τα καταγράψουν οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ επίσης πολλά ζώα τραυματίζονται και ψοφούν μετά από μερικές ημέρες ενώ αλλά διασπείρονται τρομαγμένα και τραυματισμένα σε απόκρημνα σημεία ανάμεσα σε βράχους , θάμνους , σπηλιές κ.τ.λ. όπου ψοφούν και είναι αδύνατον να βρεθούν .
        Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς σε εφαρμογή παλαιοτέρων αποφάσεων (102154/6535/23-11-06 και 102155/Υ6536/23-11-06 του Υ.Α.Α&Τ.) να γίνει έλεγχος με την λήψη βιολογικών δειγμάτων  εάν πράγματι  είναι καθαρόαιμοι λύκοι ή αγριόσκυλα.    Επίσης να γίνει μελέτη ώστε να καταγραφεί, στα πλαίσια των δυνατοτήτων ο αριθμός των υπαρχόντων αυτών αγρίων ζώων και να ληφθεί μέριμνα για την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού αυτών  διότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει κτηνοτροφία στις ανωτέρω περιοχές .
    Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών
     Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
 Γιώργος   Ζιώγας
Γιώργος  Σκλάβος
   Λουκάς  Παπαιωάννου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ