Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Καίριο πλήγμα της Aσφάλειας Θηβών στα κυκλώματα ναρκωτικών-Τους έπιασαν στα πράσα με 5 κιλά χασίς!!!


Σημαντικό πλήγμα στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών, με την σύλληψη τριών ημεδαπών και την κατάσχεση περισσότερων από (4,7) κιλών ακατέργαστης κάνναβης

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω δύο εκ των συλληφθέντων, μετά από αγοραπωλησία ναρκωτικών σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, επί της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας

Πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε οικία και παρακείμενο αγρόκτημα σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες εντός κυψελών μελισσών, οι μεγαλύτερες ποσότητες των κατασχεθέντων ναρκωτικών 

Επιπλέον κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και πληθώρα κενών νάιλον συσκευασιών


Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν χθες (15-02-2017) απογευματινές και βραδινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και σε περιοχή της Αττικής, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 38, 47 και 75 ετών, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για κατοχή, διακίνηση και αγορά ναρκωτικών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, επί της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, να εισέρχεται ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 38χρονο.
Ακολούθως ο 38χρονος εξήλθε του ανωτέρω οχήματος και αφού συναντήθηκε με τον 47χρονο, ο οποίος τον ανέμενε στην περιοχή, προέβησαν σε μεταξύ τους αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ.
Επίσης στην κατοχή του 47χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, την οποία διαπιστώθηκε ότι είχε μόλις αγοράσει από τον 38χρονο.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (205) γραμμαρίων, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα σε οικία του 38χρονου και του 75χρονου, σε περιοχή της Αττικής, αλλά και σε παρακείμενο αγρόκτημα που υπήρχαν κυψέλες μελισσών, ιδιοκτησίας των δύο ανωτέρω συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες και κατασχέθηκαν (125) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (4) κιλών και (538) γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι από τις κατασχεθείσες νάιλον συσκευασίες, οι (119) ήταν ισοβαρείς (περιείχαν από -12- γραμμάρια) και έτοιμες προς πώληση.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν ακόμη μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, (300) νάιλον συσκευασίες κενές περιεχομένου και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι τρεις συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσικνοπέμπτη, και οι προετοιμασίες για τον Βλάχικο Γάμο στη Θήβα ξεκινούν!-BINTEO



Νταούλια και πίπιζες θα πλημμυρίσουν σήμερα Τσικνοπέμπτη τους δρόμους της Θήβας, που παραδοσιακά γιορτάζει αναβιώνοντας το έθιμο του Βλάχικου Γάμου.

    Σήμερα... πιάνονται τα προζύμια για τον Βλάχικο Γάμο, και τα μπουλούκια, δηλαδή οι παρέες των Βλάχων, συγκεντρώνονται το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Στην καρδιά της βοιωτικής πόλης ο κόσμος θα διασκεδάσει και θα χορέψει με νταούλια και πίπιζες, πριν χωριστεί για να γεμίσει τις ταβέρνες της Θήβας όπου θα φάει και θα γλεντήσει μέχρι το πρωί.

Οι εκδηλώσεις για τον Βλάχικο Γάμο, ένα κατάλοιπο της πανάρχαιας διονυσιακής λατρείας, κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα στην πόλη του Κάδμου όπου μεταφέρθηκε το έθιμο από την πατρίδα των Βλάχων, τις βουνοκορφές της Πίνδου.

Πλήθος κόσμου συμμετέχει κάθε χρόνο στο έθιμο, για την αναβίωση του οποίου στήνεται ολόκληρο σκηνικό με καλύβες των συμπεθέρων, άλογα κ.ά. Ο Βλάχικος Γάμος της Θήβας αποτελεί σατιρική παραλλαγή τέλεσης ποιμενικού γάμου, και ως αποκριάτικο έθιμο εμφανίζεται στην πόλη περί τα τέλη του 19ου αιώνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδοσιακό Kαρναβάλι στις Θεσπιές



Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα του Δ. Σ. του Δήμου Λεβαδέων για την εμφάνιση λύκων στον Ελικώνα και στον Παρνασσό


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με την εμφάνιση λύκων στον Ελικώνα και Παρνασσό
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος σχετικά με την εμφάνιση λύκων στον Ελικώνα και Παρνασσό:
“Οι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας των οποίων τα αιγοπρόβατα βόσκουν στον ορεινό όγκο του Ελικώνα και του Παρνασσού, αντιμετωπίζουν τα τελευταία 8 έτη σοβαρό πρόβλημα από τους λύκους ή αγριόσκυλα κατά τη βόσκηση των κοπαδιών τους.
Από έντονες διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων αλλά και από μαρτυρίες πολιτών της Π.Ε. Βοιωτίας συμπεραίνουμε ότι τα τελευταία έτη έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των λύκων κυρίως στους ορεινούς όγκους αλλά και σε ολόκληρη τη Βοιωτία. Με αποτέλεσμα και ελλείψει άλλης τροφής να κατασπαράσσουν τα αιγοπρόβατα της περιοχής, φθάνοντας πολλές φορές μέχρι τους οικισμούς και τη θάλασσα.
Οι απώλειες σε μερικές περιοχές έχουν φθάσει στο 50% του ζωικού κεφαλαίου.
Οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται, καθημερινά χειμώνα-καλοκαίρι για 24 ώρες να προφυλάσσουν τα ζώα τους επωμιζόμενοι τις αναγκαίες δαπάνες.
Η αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ δεν καλύπτει την πραγματική ζημία διότι είναι αδύνατον οι κτηνοτρόφοι να βρουν το σύνολο των θανατοθέντων ζώων ώστε να καταγραφούν από τον ΕΛΓΑ. Επίσης, πολλά ζώα τραυματισμένα ψοφούν μετά από μερικές μέρες, ενώ άλλα διασπείρονται τρομαγμένα και τραυματισμένα σε απόκρημνα σημεία όπου ψοφούν και είναι αδύνατο να βρεθούν.
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για τη λύση του προβλήματος.
Ειδικά , σε εφαρμογή παλαιοτέρων αποφάσεων, να γίνει έλεγχος αν πράγματι πρόκειται για λύκους ή αγριόσκυλα. Επίσης να γίνει προσπάθεια καταγραφής του πληθυσμού των αγρίων αυτών ζώων και να ληφθεί μέριμνα για την ανεξέλεγκτη αύξησή του διότι διαφορετικά σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει κτηνοτροφία στις πληττόμενες περιοχές. Τέλος να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την καλύτερη αποζημίωση των κτηνοτρόφων στην πραγματική απώλεια του ζωικού κεφαλαίου.”

Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμη για πιστοποίηση η παιδική χαρά στο Νεοχώρι

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ.ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
 Έτοιμη η παιδική χαρά της τ.κ. Νεοχωρίου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η παιδική χαρά ετοιμάστηκε και είναι έτοιμη για πιστοποίηση.
Η νέα παιδική χαρά του Νεοχωρίου, όπως και οι υπόλοιπες του Δήμου μας, κατασκευάστηκε με ίδιους πόρους.
Η κατασκευή και η πιστοποίησή όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, αποτελεί δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάϊο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Ε.Δ. Στ. Ελλάδας σε Σκουρλέτη: Με αποφάσεις δήμων οι παρατάσεις συμβάσεων

 Να καθορίζουν οι δήμοι τις παρατάσεις των συμβάσεων και τον αριθμό των συμβασιούχων, ζητά ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και δήμαρχος Ορχομενού, Λουκάς Υπερήφανος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.

Ο κ. Υπερήφανος υποστηρίζει ότι η ενεργοποίησης της παράτασης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των Δήμων.

Αναλυτικά η επιστολή

“Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4429/2016: «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας» παρατείνονται μέχρι το τέλος του 2017 οι συμβάσεις για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών, των ανεξαρτήτων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α..

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε το έργο των συγκεκριμένων συμβασιούχων άκρως σημαντικό και χρήσιμο για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων μας καθώς και για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση της υγιεινής των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Κύριε Υπουργέ,

Αυτό που μονίμως δεν λαμβάνεται υπόψη στην προκήρυξη θέσεων με τη μορφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και στην προκειμένη περίπτωση, στην αυτοδίκαιη παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων κατά ένα χρόνο είναι η διαφορετικότητα των αναγκών των Δήμων μας. Εντελώς διαφορετικές είναι οι ανάγκες για την καθαριότητα ενός ορεινού Δήμου σε σχέση με τις ανάγκες ενός παραλιακού τουριστικού Δήμου κι υπό το πρίσμα αυτό εντελώς διαφορετικά κατανεμημένες χρονικά θα είναι κι οι ανάγκες του σε προσωπικό. Επίσης, εντελώς διαφορετικές είναι οικονομικές δυνατότητες του κάθε Δήμου σε σχέση με τους γειτονικούς ακόμη Δήμους ή και τους υπόλοιπους ανά τη χώρα.

Στα πλαίσια της με αρίθμ. 10/10-02-2017 ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού μας Συμβουλίου και προκειμένου να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα, οι οικονομικές δυνατότητες και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των Δήμων κρίνεται απαραίτητη η θεσμοθέτηση της ενεργοποίησης τέτοιου είδους συμβάσεων μετά από απόφαση των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων. Αδιαμφησβήτητα, οι Δήμοι είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τις χρονικές περιόδους κατά τις οποίες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το προσωπικό καθαριότητας (ή και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων) και θα πρέπει η γνώμη τους να λαμβάνεται υπόψη, αν πραγματικά θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Ευελπιστούμε για μια θετική αντιμετώπιση του αιτήματός μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή συνεργασία”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Xειροπέδες σε 55χρονο διακινητή στη Θήβα-Έκρυβε μέσα στο Ι.Χ. 4 λαθρομετανάστες

Συνελήφθη 55χρονος αλλοδαπός στη Θήβα, ο οποίος εντοπίστηκε να μεταφέρει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναντι χρηματικής αμοιβής, τέσσερις (4) μη νόμιμους αλλοδαπούς


Συνελήφθη, προχθές (14-02-2017) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 55χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο 55χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, να μεταφέρει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τέσσερις (4) αλλοδαπούς και συγκεκριμένα δύο υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 23 και 31 ετών, καθώς και δύο υπηκόους Νεπάλ, ηλικίας 27 και 37 ετών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν διότι στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι μεταξύ του 55χρονου και ενός ακόμη συνεργού του τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, προηγήθηκε συνεννόηση για την μεταφορά των ανωτέρω αλλοδαπών, έναντι χρηματικής αμοιβής, από περιοχές της Αθήνας και της Θήβας, με τελικό προορισμό την Πάτρα Αχαΐας.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του 55χρονου.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο 55χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.ΘΕΣΠΙΩΝ

Ενημερώνουμε τους Δημότες της Δ.Ε. Θεσπιέων,ότι ολοκληρώθηκε η γενική συντήρηση του κεντρικού αντλιοστασίου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας. Η συντήρηση περιελάβανε εργασίες εντός του αντλιοστασίου (ηλεκτρικούς πίνακες, βάνες, συστήματα επικοινωνίας κ.τ.λ.),αλλά και εκτός  με την αποστολή των προωθητήρων νερού σε ειδικό συνεργείο.
      Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων προέβη  στην ενέργεια αυτή, λόγω των μειωμένων απαιτήσεων σε νερό αυτή την εποχή και ενόψει της θερινής περιόδου.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων διεκδικεί το βραβεί “Bravo”

Ένα ακόμα βραβείο διεκδικεί ο Δήμος Θηβαίων για το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα του Δήμου Θηβαίων», μετά το ΧΡΥΣΟ βραβείο που έλαβε στα “Best City Awards 2016”.

Πρόκειται για τα βραβεία “ BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS”, η ψηφοφορία των οποίων για τους πολίτες άνοιξε στις 9 Φεβρουαρίου και λήγει στις 5 Μαρτίου 2017 στην ηλεκτρονική πλατφόρμαhttp://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting

Τα βραβεία αφορούν την αξιολόγηση και ανάδειξη των καλύτερων πρωτοβουλιών και δράσεων που αναπτύχθηκαν στη χώρα μας σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Υπευθυνότητας και προέρχονται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών.

Πως ψηφίζεις:

    Μπαίνεις στην πλατφόρμαhttp://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting
    Επιλέγεις κατηγορία βραβείων (π.χ. ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην κατηγορία ENVIRONMENT)
    Επιλέγεις οργανισμό ( π.χ. ΔΗΜΟΙ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ)
    Πατάς “Αναζήτηση”
    Βρίσκεις το έργο που θέλεις να αξιολογήσεις και να ψηφίσεις


    Ενημερώσου, Αξιολόγησε & Ανάδειξε τα καλύτερα προγράμματα.
    Διάλεξε προγράμματα από κάθε συμμετέχουσα ομάδα και ψήφισε περισσότερες από μια θεματικές ενότητες.
    Η γνώμη σου μετράει και συμμετέχει στη συνολική αξιολόγηση.

Η ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή  έως 5 Μαρτίου 2017.

Για την εγκυρότητα της ψηφοφορίας, απαιτείται προσωπικό email.



Σημείωση: Επειδή έχουν παρατηρηθεί κάποια προβλήματα από ορισμένες συσκευές κινητών, προσπάθησε να εισέλθεις στην ψηφοφορία από σταθερό υπολογιστή
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάρτης στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς συντροφιά με τις Λιβαδείτισες συγγραφείς

ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
                     

Μάρτης στη Βιβλιοθήκη

συντροφιά με τις Λιβαδείτισες συγγραφείς

Α. Αγγελίνα-Ζωγράφου & Ν. Μπλούτη-Καράτζαλη


Φέτος η βιβλιοθήκη θα υποδεχθεί το Μάρτη συντροφιά με τις συγγραφείς,   Αργυρώ Αγγελίνα-Ζωγράφου και Νικολίτσα Μπλούτη-Καράτζαλη

Με αφορμή «Το παραμύθι του Μάρτη» της Αργυρώς Αγγελίνα-Ζωγράφου, παιδιά και συγγραφείς θα έχουν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν, να παίξουν, να τραγουδήσουν και να δημιουργήσουν το μαρτιάτικο βραχιόλι που θα φορέσουν όπως κάθε χρόνο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22, 23, 24, 28 Φεβρουαρίου και 1, 2 Μαρτίου 2017, πρωινές ώρες στον 3ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Απευθύνονται σε παιδιά τάξεων Δημοτικών Σχολείων.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Βιβλιοθήκη και στο τηλ. 22610.89970
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ σε Θήβα,Χαλκίδα και Ομόμοια

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ - ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

Δε θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας.
Όλοι στα Συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. στις 21 Φλεβάρη.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Έχουμε πολύ πικρή πείρα από τις περίφημες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση για την υπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Για μας έχουν τους μισθούς των 200-300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές. Πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, έχουν συμφωνήσει στο νέο γύρο επίθεσης με νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, στην παγίωση των αιματοβαμμένων  "πρωτογενών πλεονασμάτων" .
Ότι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι του κάθε κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν μνημόνια! Έτσι και σήμερα ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις απαιτούν νέα μόνιμα μέτρα, διατυπώνουν τους πόθους τους ξεκάθαρα. Στο εβδομαδιαίο δελτίο των βιομηχάνων διαβάζουμε πως «χρειαζόμαστε ένα "Ελληνικό Μνημόνιο Plus", που θα ξεπερνάει το manual (εγχειρίδιο) των δανειστών».
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους
Πάνω στα αποκαΐδια, χτίζουν τη μελλοντική ανάκαμψη των κερδών τους πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων. Θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερα φτηνά εργατικά χέρια, εργάτες με αλυσίδες. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους.
Σπέρνουν πάλι ψέματα και αυταπάτες!
Δυναμώνουν ξανά οι εκβιασμοί και οι απειλές. Στο οπλοστάσιο τους επανέρχονται μία-μία όλες οι δοκιμασμένες μέθοδοι εκβιασμού. Βάζουν τους εργαζόμενους να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, να μπουν στη μέση των Συμπληγάδων, της δήθεν “καλής” ΕΕ και του “ανάλγητου” ΔΝΤ.
Στον ρυθμό των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και επιζητούν τα μνημόνια διαρκείας αλλά και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, μας θέλουν στην αδράνεια, το συμβιβασμό στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας.
Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματα μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις. Αντιθέτως, αρπάζουν συνεχώς!
Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι να ορθώσουμε τοίχος. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την μικρομεσαία αγροτιά που στα μπλόκα του αγώνα αγωνίζεται απέναντι στον κοινό αντίπαλο, απέναντι στα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Οι φτωχοί αγρότες που τσακίζονται με τους φόρους, το ψηλό κόστος παραγωγής - τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους, την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή,
με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

ΘΗΒΑ 18:30
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ    ΧΑΛΚΙΔΑ  18:30
    ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ    ΑΘΗΝΑ  18:30
ΟΜΟΝΟΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου για τον θρησκευτικό φανατισμό

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ–ΘΕΣΠΙΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
(συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)

Tην Παρασκευή17Φεβρουαρίου 2017& ώρα 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων(Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου) θα πραγματοποιηθεί ομιλία
ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Ιησούς Χριστός: Σημείον αντιλεγόμενον,
στην εποχή του & σήμερα»
Ο θρησκευτικός φανατισμός και οι διαστάσεις του
ΟΜΙΛΗΤΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΑΝΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ – Αναπληρωτής Καθηγητής
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενδιαφέρον για το διατηρητέο νερόμυλο των Αγ. Θεοδώρων από το Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων



Τη Θήβα επισκέφτηκαν μέλη του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων  (ΙτΕΜ) προκειμένου να δουν από κοντά το διατηρητέο κτίριο του μύλου των Αγ. Θεοδώρων που βρίσκεται πλησίον της “Κρήνης του Οιδίποδα”, το οποίο  πέρασε πρόσφατα στην ιδιοκτησία του Δήμου Θηβαίων προς αξιοποίηση αλλά και να επισκεφτούν το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας.

Τα μέλη του ΙτΕΜ ξενάγησαν στο μύλο των Αγ. Θεοδώρων ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Παπαβασιλείου. Μαζί τους ήταν και η κα. Κουρούνη Ισμήνη, της οποίας η μεταπτυχιακή εργασία, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αφορούσε  το Nερόμυλο και την αποθήκη Βυλλιώτη στη Θήβα.

Το Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων (Ι.τ.Ε.Μ.) είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με κύριους σκοπούς:
•    την έρευνα, καταγραφή, μελέτη και προστασία των ιστορικών μορφών μύλων στον Ελληνικό χώρο, καθώς και των συγγενών παραδοσιακών ενεργειακών συστημάτων
•    τη δημιουργία αρχείου με λειτουργία σχετικού Κέντρου Τεκμηρίωσης
•    την εξειδίκευση επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού
•    την ίδρυση Μουσείου της Ιστορίας των Μύλων
•    την οργάνωση τοπικών και διεθνών συναντήσεων, εκθέσεων, εκδόσεων
•    την παραγωγή ταινιών και άλλων δραστηριοτήτων που θα προβάλλουν τους μύλους
H Πρόεδρος του ΙτΕΜ κα Μαρία Γρυπάρη εξέφρασε την επιθυμία για συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων στο πλαίσιο αξιοποίησης και ανάδειξης του εν λόγω μύλου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τους δασικούς χάρτες της Στερεάς Ελλάδας



Παρέμβαση της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας  για τους δασικούς χάρτες και κατάθεση πρότασης στο περιφερειακό Συμβούλιο.

Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να   πάρει απόφαση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται μέσω των δασικών χαρτών.

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη οργή των αγροτοκτηνοτρόφων και άλλων λαϊκών στρωμάτων που έχουν κάποια ιδιοκτησία.Το ΚΚΕ ήδη έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Οι δασικοί χάρτες υλοποιούν την κρατική πολιτική για τα δάση, όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, και έχει στόχο την παραχώρηση χρήσης δασικών περιοχών σε μονοπωλιακούς ομίλους . Η ανάρτηση τους αποκάλυψε τις πολιτικές ευθύνες των προηγουμένων κυβερνήσεων και της σημερινής, αφού φαίνονται καθαρά οι αλλαγές στη χρήση και τον χαρακτήρα των δασών και των δασικών εκτάσεων.

Ιδιαίτερη ευθύνη έχει η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία δεν κατάργησε  τον ν.4280/2014 των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί τα δάση εμπόρευμα και κατοχυρώνει σε αυτά την δράση των επιχειρηματικών ομίλων.

Άλλωστε οι δασικοί χάρτες, όπως και το κτηματολόγιο, περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο, που ψήφισαν  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ. Έτσι επιβεβαιώνεται η πρόθεση για πιο επιθετική εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα των δασών.

Πρόβλημα έχει δημιουργήσει και ο χαρακτηρισμός ως αναδασωτέων πολλών εκτάσεων που ανέκαθεν ήταν γεωργικές και όχι δασικές. Ακόμα, προβλήματα εμφανίζονται και από άλλες αιτίες (πχ γεωργική γη, η οποία έχει εγκαταλειφτεί και βρίσκεται κοντά σε δασικές εκτάσεις και στην οποία λειτούργησε η φυσική αναδάσωση).

Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών έχουν προκύψει τα εξής προβλήματα:

    Η αμφισβήτηση του χαρακτήρα των γεωργικών εκτάσεων οι οποίες ανέκαθεν και σήμερα καλλιεργούνται, είναι επιλέξιμες και λαμβάνουν ενισχύσεις και επιδοτήσεις. Η μη ακριβής αποτύπωσή τους θα αμφισβητήσει τη δυνατότητα συνέχισης της γεωργικής δραστηριότητας ή της επιλεξιμότητας βοσκήσιμων εκτάσεων, με αποτέλεσμα αγρότες να στερηθούν αγροτικό εισόδημα, αλλά και τον κίνδυνο να τους απαιτηθεί η επιστροφή των κάθε είδους ενισχύσεων – επιδοτήσεων που έλαβαν στο παρελθόν.
    Τα νέα τσουχτερά χαράτσια, δηλαδή το τέλος που καλούνται να πληρώσουν λαϊκά στρώματα, για προσφυγές – ενστάσεις – αντιρρήσεις για το χαρακτήρα των εκτάσεων, καθώς και τα υπόλοιπα έξοδα για ιδιώτη δασολόγο, δικηγόρο, μηχανικό, τοπογραφικά, για τη σύνταξη της ένστασης, τα οποία διαμορφώνονται από 300-4.000 ευρώ. Ποσά απαγορευτικά για χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και εργαζομένους που δεν έχουν αποταμιεύσεις, αλλά μόνο χρέη που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει τα αποτελέσματα της αστικής πολιτικής στη γη και τη χρήση της, που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των κάθε φορά επενδυτικών σχεδίων των μονοπωλιακών ομίλων στο συγκεκριμένο τομέα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

    Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος τα ανάγκασε να μπουν και χωρίς δική τους ευθύνη.
    Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός τους χαρακτήρας, ενώ περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς καμιά επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.
    Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των εκτάσεων που έχουν χαρακτηριστεί αναδασωτέες και πριν την πυρκαγιά δεν ήταν δασικές, χωρίς να ευνοηθούν καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες αλλαγές χρήσης, χαρακτήρα και προορισμού εκτάσεων.
    Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων,  πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.
    Να αντιμετωπισθούν οι καταπατήσεις των μεγαλοαγροτών μεγαλοκτηνοτρόφων, μεγαλοξενοδόχων, μεγαλοκατασκευαστών και λοιπών επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά αναγνώρισή τους.
    Ριζική αναθεώρηση του πλαισίου, των κριτηρίων και των στόχων των δασικών χαρτών στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Kαιρός -Συννεφιά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Aνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού, Δωδεκάνησα 
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ