Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ-Θύμα απατεώνα παραλίγο να πέσει ηλικιωμένη στη Δομβραίνα

Μάστιγα πάει να γίνει στην περιοχή μας,η εξαπάτηση συμπολιτών μας  για να τους αποσπάσουν χρήματα.
Μετά τις Θεσπιές (Δείτε ΕΔΩ) απατεώνες χτύπησαν και στη Δομβραίνα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress,όλα έγιναν σήμερα το μεσημέρι στη Δομβραίνα, όταν ένας άντρας με ένα κόκκινο αυτοκίνητο, σταμάτησε την 84χρονη,λίγο πριν μπεί στο σπίτι της και της είπε ότι γνώριζε την κόρη της και  ζήτησε να του δώσει 480 ευρώ για να μην χάσει την επιδότηση το παιδί της.
Μάλιστα τηλεφώνησε και στην κόρη της μπροστά της, πράγμα το οποίο φυσικά δε συνέβη αλλά κάλεσε προφανώς άλλο πρόσωπο για να γίνει πιστευτός.
Η ηλικιωμένη  δεν είχε χρήματα στο σπίτι και ο απατεώνας της είπε  να του δώσει ότι κοσμήματα έχει ως ενέχυρο και θα τα έδινε αυτος τα 480 ευρώ για να μη χάσει η κόρη της 6.000 ευρώ απο την επιδότηση.
Ευτυχώς η ηλικιωμένη κατάλαβε ότι ήταν απατεώνας και τον έδιωξε με τον τρόπο της .
ΠΡΟΣΟΧΗ  
Οι δράστες επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή των εγγονιών τους.

Τους προσεγγίζουν «δήθεν» ως απεσταλμένοι των συγγενών τους και με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η προσέγγιση συνήθως γίνεται κατά την έξοδο ή λίγο πριν την είσοδο στην κατοικία τους, έξω από Τράπεζες ή εμπορικά καταστήματα κ.λπ.

Οι τεχνικές, που χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους δώσουν τα χρήματα για λογαριασμό των οικείων τους, είναι ο αιφνιδιασμός και η παρουσίαση μιας αληθοφανούς οικονομικής ανάγκης που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς αναβολή. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες για να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους, προσποιούνται πως τηλεφωνούν στα οικεία πρόσωπα για να επιβεβαιώσουν την οικονομική ανάγκη, πλην όμως οι ηλικιωμένοι μέσα στην αναστάτωση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι συνομιλούν με συνεργούς των δραστών και όχι με τους συγγενείς τους.

Οι λόγοι που επικαλούνται οι δράστες για να αποσπάσουν χρήματα είναι συνήθως η εξόφληση ενός χρέους, η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απομνημονεύματα 1821 στη Θήβα– Παρουσίαση του βιβλίου “Στρατηγού Ευστράτιου Πίσσα

Ο εκδοτικός Οίκος Historical Quest σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου “Στρατηγού Ευστράτιου Πίσσα Απομνημονεύματα 1821″  σε επιμέλεια σχολιασμό του Γώργου Πύργαρη που θα γίνει την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας στην αίθουσα Αρμονία.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο εκδότης Σταύρος Χρονόπουλος, ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδοςς Δημήτρης Παντέλας και ο συγγραφέας/ιστορικός ερευνητής Γιώργος Πύργαρης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλικράτης: Ιδού οι οκτώ αλλαγές που προωθούνται (λίστα)

Οκτώ αλλαγές ανάμεσα τους η απλή αναλογική  με εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη στο β΄γύρο με 50%+1, η αποσύνδεση των εκλογών ΟΤΑ από τις ευρωεκλογές  προτείνει η Επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της. Όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής και γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Κωστας Πουλάκης:

-Πρώτον, προτείνεται ένα μοντέλο επαναοριοθέτησης των ασκούμενων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κρατική Διοίκηση αρμοδιοτήτων.

-Δεύτερον, εξειδικεύεται η «μοντελοποίηση» των Ο.Τ.Α., ώστε να αντιμετωπίζονται διακριτά ειδικές κατηγορίες Δήμων, όπως ιδίως οι νησιωτικοί και οι ορεινοί, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της μητροπολιτικής διακυβέρνησης.

-Τρίτον, επανασχεδιάζονται οι θεσμοί ενδοδημοτικής αποκέντρωσης, ώστε να δημιουργηθούν ισχυρές τοπικές δομές στο εσωτερικό κάθε Δήμου, με ουσιαστικές αρμοδιότητες, οι οποίες – σε συνδυασμό με την ενίσχυση των θεσμών άμεσης κοινωνικής συμμετοχής – αναμένεται να αυξήσουν το αίσθημα εγγύτητας των πολιτών προς το θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

-Τέταρτον, αποσυνδέονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές, ενώ προτείνεται ως εκλογικό σύστημα για τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια η απλή αναλογική, με διατήρηση του θεσμού του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη που θα εκλέγεται, ως επικεφαλής του αντίστοιχου συνδυασμού, σε δεύτερο γύρο, αν χρειάζεται.

-Πέμπτον, προτείνεται ένα νέο, δημοκρατικό, αποτελεσματικό και διαφανές σύστημα οικονομικής διαχείρισης και δημοσιονομικής εποπτείας των Ο.Τ.Α., που θα εξασφαλίζει την οικονομική τους βιωσιμότητα, χωρίς να παραβιάζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλειά τους.

-Έκτον, ενισχύονται οι διαδικασίες συμμετοχικής κατάρτισης του προϋπολογισμού των Ο.Τ.Α., ώστε να έχει λόγο στον αυτοδιοικητικό σχεδιασμό και η τοπική κοινωνία.

-Έβδομον, προτείνεται η αλλαγή του τρόπου κατανομής της κρατικής επιχορήγησης των Ο.Τ.Α., βάσει ενός αλγορίθμου που θα λαμβάνει υπόψη το ελάχιστο κόστος λειτουργίας ενός Ο.Τ.Α. και θα κατατείνει στη μείωση των ανισοτήτων και στη στήριξη των μικρών και μειονεκτούντων Ο.Τ.Α., με ταυτόχρονη ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της είσπραξης των ιδίων εσόδων των Ο.Τ.Α.

-Όγδοον, επικαιροποιούνται οι διαδικασίες του αναπτυξιακού προγραμματισμού, με τη θεσμοποίηση συνεργειών μεταξύ όλων των βαθμίδων της διοίκησης και σταθερή συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι παρεμβάσεις του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων για βελτιώσεις σε δρόμους συνεχίζονται-ΦΩΤΟ


ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στην οδοποιϊα του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στους δρόμους του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων, από το εργατοτεχνικό προσωπικό του και το μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει για κάθε περίπτωση.
Σήμερα 24-2-2017 οι παρεμβάσεις αφορούσαν την κεντρική Λεωφόρο Αθηνών στην οποία αντικαταστάθηκε ο ασφαλτοτάπητας σε αρκετά σημεία που είχε φθαρεί.
Επίσης τσιμεντοστρώθηκε ο δρόμος που οδηγεί στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, το οποίο είναι  επισκέψιμο από  πλήθος δημοτών.
Παρόμοιες παρεμβάσεις έγιναν κατά τις προηγούμενες ημέρες σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και θα συνεχιστούν αμέσως μετά τις αργίες που ακολουθούν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίθανη αγγελία πώλησης ενός γαϊδάρου στη Ξάνθη - ΦΩΤΟ





Σε viral έχει εξελιχθεί η απίθανη αγγελία πώλησης ενός γαϊδάρου στη Ξάνθη.

Πρόκειται για μία αγγελία, στην οποία απεικονίζεται ένας γάιδαρος με ένα μικρό παιδί και φέρει τη λεζάντα "πωλείται χωρίς το παιδί".

Δείτε τη φωτογραφία από το xanthinea.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σχετικά με την κήρυξη εφαρμογής Βραχυπρόθεσμων Μέτρων Μείωσης των Εκπομπών Αιωρούμενων Σωματιδίων

Σχετικά με  την κήρυξη εφαρμογής Βραχυπρόθεσμων Μέτρων Μείωσης των Εκπομπών Αιωρούμενων Σωματιδίων (ΑΣ10) από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καθώς και την προβλεπόμενη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τις ημέρες που ισχύει το μέτρο.
Η διαδικασία της λήψης βραχυχρόνιων μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια (ΑΣ10) είναι συγκεκριμένη και καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία με την υπ’ αριθ.  Δ5/ΗΛ/Β/Φ29/οικ.23823 (ΦΕΚ 3274/Β/23-12-2013) τροποποίηση Υπουργικής Απόφασης  Δ5-ΗΛ/Φ29/16027/6-8-2010 «Εφαρμογή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου» (ΦΕΚ Β΄1403/6-9-2013) όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.
Μέσα από τα μέτρα που προβλέπονται και λαμβάνει κάθε φορά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, απορρέει και η μηδενική χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο καθώς και η μείωση στους υπολοίπους οικιακούς καταναλωτές ως ποσοστό επί της κατανάλωσης, σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων.
Η απόφαση του Περιφερειάρχη αποστέλλεται στη ΔΕΗ, στον ΔΕΔΔΗΕ και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ταυτόχρονα, ενημερώνεται η αντίστοιχη εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ για τον χωρικό προσδιορισμό ισχύος των μέρων αυτών. (πχ. δήμος εφαρμογής εκτάκτων μέτρων)
Τις διαδικασίες αυτές τηρεί παγίως και ανεξαιρέτως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει κατ’ επανάληψη προχωρήσει στην κήρυξη βραχυπρόθεσμων μέτρων, δίνοντας  ιδιαίτερη βαρύτητα σε σημαντικά θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας αντιμετωπίζοντάς τα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Μετά από τηλεφωνική ενημέρωση που είχαμε από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ (ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ / Δ/ΝΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ / Τμήμα Διαχείρισης Σχέσεων Πελατών) η μείωση ως ποσοστό της κατανάλωσης θα γίνει στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των καταμετρήσεων.
Σε συνέχεια δε της άμεσης τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ζητώντας επισήμως ενημέρωση για την διαδικασία που ακολουθείται, προκειμένου να δρομολογηθεί η άμεση ενσωμάτωση των εκπτώσεων στους λογαριασμούς.
Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Ταγκαλέγκας ανέφερε τα εξής:
«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποδεικνύει έμπρακτα τη μεγάλη της ευαισθησία σε θέματα που άπτονται της προστασίας του Περιβάλλοντος, αλλά και της δημόσιας υγείας. Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κινηθήκαμε όταν εγκαταστήσαμε και τους μετρητές αιθαλομίχλης στις πρωτεύουσες και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, μέσω τον οποίων ενεργοποιούμαστε άμεσα, σε περίπτωση υψηλών δεικτών στις μετρήσεις ρύπανσης. Όπως και έγινε σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα. Οι υπηρεσίες μας προέβησαν άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες, όπως και θα πράξουν αναλόγως όποτε και αν χρειαστεί και αναμένουμε εξηγήσεις από τη ΔΕΗ για τη διευθέτηση και τη λύση του προβλήματος που η ίδια δημιούργησε».



Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Χωροταξίας και Περιβάλλοντος
 Γιάννης Ταγκαλέγκας
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας: Βαφτίζουν “συμβιβασμό” την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Δήμου Θηβαίων

Βαφτίζουν "συμβιβασμό" την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Δήμου και την απεμπόληση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και δεν ενημερώνουν κανέναν πολίτη, αποκρύπτοντας δυο μήνες τώρα το πρακτικό που έφτιαξαν.

Στις 16.12.2016 συγκλήθηκε η περιβόητη επιτροπή που αποφάσισε η πλειοψηφία και η μνημονιακή αντιπολίτευση του Δήμου Θηβαίων για να βρει ... "συμβιβασμό", δηλαδή για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του καταπατητή των κοινοχρήστων πραγμάτων της Θίσβης, δρόμου και αιγιαλού παραλίας στη Νούσα της Θίσβης, της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ.
Προ 20 περίπου ημερών, λόγω παντελούς έλλειψης ενημέρωσης, ζήτησα πληροφορίες από το Δήμαρχο Θηβαίων, ο οποίος με πληροφόρησε ότι συγκλήθηκε η επιτροπή και έλαβε απόφαση να οδεύσει στον "συμβιβασμό", που περιλαμβάνει διάνοιξη δρόμου για άλλη παραλία εκτός του όρμου της Νούσας! (στη λεγόμενη "Ντράσσα"), παρόλο που η οι κάτοικοι της Θίσβης με δύο λαϊκές συνελεύσεις τους έχουν εναντιωθεί σε αυτή την πρόταση, την οποία θεωρούν προσχηματική για να καταργηθούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα στους υπάρχοντες κοινόχρηστους χώρους της Νούσας Θίσβης. Με πληροφόρησε μάλιστα ότι απόφαση αυτή ήταν ομόφωνη, όπως είπε μετά από ερώτηση μου και στο προχθεσινό συμβούλιο.
Ζήτησα λοιπόν από τότε το πρακτικό, που μου υποσχέθηκε ότι θα μου το έστελνε, αλλά ακόμα δεν μου απέστειλε τίποτα.
Ζητώ λοιπόν τόσο από το Δήμαρχο, όσο και από τους επικεφαλής των τριών παρατάξεων της μειοψηφίας, που έχουν λάβει το πρακτικό να το δημοσιοποιήσουν για να μάθει ο κόσμος τι ετοιμάζουν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος του Δήμου μας και σε βάρος της ιστορικής περιοχής της Κοινότητας Θίσβης και των πολιτών της.
Ο "συμβιβασμός" τους,  δεν είναι τίποτα άλλο παρά χάρισμα στα ιδιωτικά συμφέροντα της δημόσιας και κοινόχρηστης γης.

Θήβα 24.02.2017
Θανάσης Σκούμας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο του 5ου Γυμνασίου Θήβας


Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία «Κατσέλης
Ενεργειακή», και ιδιαίτερα στον κο Κατσέλη Αθανάσιο, τόσο της Διεύθυνσης του
σχολείου όσο και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας, για την
ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά σας .
Με τη συνεισφορά σας συμβάλλετε σημαντικά στην εξοικονόμηση πόρων του
σχολείου μας καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια εκτός από την αυτονόητη αξία που έχει
στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, λειτουργεί ως παραδειγματική πράξη με
αξία διδακτική προς όλους, μικρούς και μεγάλους.
Ο Δ/ντής του Σχολείου Αρ. Μπουλίος
Διαβάστε Περισσότερα »

120 προσαγωγές και 41 συλλήψεις σε αστυνομικούς ελέγχους στην Στερεά Ελλάδα

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (41) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (934) άτομα και (896) οχήματα, προσήχθησαν (120) άτομα και βεβαιώθηκαν (195) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (23-02-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευτύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (934) άτομα, εκ των οποίων (754) ημεδαποί και (180) αλλοδαποί, καθώς και (896) οχήματα.

Προσήχθησαν: (120) άτομα, εκ των οποίων (81) ημεδαποί και (39) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (41) άτομα, εκ των οποίων (30) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (1) ημεδαπός, για διάπραξη κλοπής.
•    (2) αλλοδαποί, για διάπραξη απόπειρα κλοπής.
•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (5) ημεδαποί & (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (5) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπός, για αντιποίηση και παράβαση νομοθεσίας περί εράνων & λαχειοφόρων αγορών.
•    (1) ημεδαπός, για απλή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.
•    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (12) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (2) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (221) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (195) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (25) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (5) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (156) λοιπές παραβάσεις.}
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (11) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (7) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.




   
    



Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων για τα εξώδικα που κοινοποιεί η ΔΕΗ στους αγρότες

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε τακτική συνεδρίασή του στις 30 Ιανουαρίου 2017, μετά από ενημέρωση που έγινε από τον παρευρισκόμενο Πρόεδρο του «ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΗΒΩΝ»  κ. Ηλ.Χατζηδούρο,   για το θέμα που έχει προκύψει με τα εξώδικα που κοινοποιεί η ΔΕΗ στους αγρότες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς αυτήν, από τη χρήση γεωτρήσεων, στα οποία αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης, και κατόπιν διαλογικής συζήτησης  κατέληξε στο  ακόλουθο ομόφωνο Ψήφισμα :

    Είναι γνωστά σε όλους τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος ως αποτέλεσμα της χρόνιας οικονομικής κρίσης της Χώρας, τα οποία επιδεινώνονται καθημερινά από την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις αυξημένες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές που επιβλήθηκαν. Ιδιαίτερα τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής της Θήβας πλήττονται από κακόβουλες, ατεκμηρίωτες και ανεύθυνες διαδόσεις σχετικά με την ποιότητά τους. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους αγρότες μας τη στιγμή που ο πρωτογενής τομέας θα έπρεπε να αποτελεί το εφαλτήριο για την έξοδο της Χώρας από την κρίση.
    Η επαπειλούμενη διακοπή της ηλεκτροδότησης των αγροτικών γεωτρήσεων από τη ΔΕΗ λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για τους αγρότες, αφού ένας μεγάλος αριθμός αυτών θα αδυνατεί πλέον να καλλιεργήσει τα χωράφια του.
    Στα πλαίσια αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων, η οποία θα είναι καταστροφική για τους αγρότες και να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια ευνοϊκής ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που προέρχονται από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για τη χρήση των γεωτρήσεων.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    ΤΑ ΜΕΛΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                    Δ.ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ                                         ΑΝ.ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ
                                    Β.ΚΑΤΣΑΡΑΣ
                                    ΣΠ.ΚΙΤΣΟΣ
                                    Ι.ΚΟΝΤΟΥ
                                    Δ.ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ
                                    Γ.ΜΗΤΣΑΚΗΣ
                                    Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
                                    ΑΛ.ΣΤΑΙΚΟΣ
                                    Γ.ΣΚΑΛΗΣ
                                    Δ.ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ
                                    Γ.ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑΣ
                                    Π.ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ
                                    Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
                                    Κ.ΧΑΡΕΜΗΣ
                                    ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
                                    Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
                                    ΓΡ.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
                                    ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ
                                    Β.ΣΩΤΗΡΧΟΣ   
                                    Π.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
                                    Γ.ΚΑΤΣΕΛΗΣ




Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες για πρόληψη κλοπών και γενικά εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας

Συμβουλές προς τους πολίτες για πρόληψη κλοπών και γενικά εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, αλλά και σε όσους θα επισκεφτούν δημοφιλής καρναβαλικούς προορισμούς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λαμβάνοντας πολύ απλά μέτρα προστασίας, τα οποία θα δυσχεράνουν ή ακόμα και θα αποτρέψουν τη διάπραξη διαρρήξεων στις οικίες τους όσο και κλοπών σε βάρος τους.
Πιο συγκεκριμένα:
•    Βεβαιωθείτε πριν την απομάκρυνσή σας από το σπίτι ότι έχετε ασφαλίσει καλά, όλες τις εξωτερικές πόρτες και τα παράθυρα της οικίας σας, καθόσον βάσει των στοιχείων πολλές διαρρήξεις οικιών συμβαίνουν από ανασφάλιστες θύρες ή παράθυρα.
•    Κατά την απουσία σας, να μην αφήνετε κλειδιά περιμετρικά του σπιτιού, όπως σε γλάστρες, περβάζια, κάτω από πατάκια εισόδου κ.α..
•    Να μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά μέσα στο σπίτι ή το διαμέρισμα.
•    Να μην κοινοποιείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απουσία σας από την οικία.
•    Να μην αφήνετε τα γραμματοκιβώτια γεμάτα από έντυπα και περιοδικά ή την είσοδο της οικίας γεμάτη με διαφημιστικά φυλλάδια στο κεφαλόσκαλο, διότι αποτελούν ενδείξεις που υποδηλώνουν την απουσίας σας.
•    Να αποφεύγετε να αφήνετε σκάλες ή διάφορα έπιπλα και άλλα ογκώδη αντικείμενα σε εξωτερικούς χώρους (αυλές και κήπους) που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επίδοξους δράστες να αναρριχηθούν,
•    Να αφήνετε κάποιο φως αναμμένο, (καλό θα ήταν με χρονοδιακόπτη κατά τις νυχτερινές ώρες).
•    Να ενεργοποιείτε πάντα το σύστημα συναγερμού (αν υπάρχει).


Κατά τις εξόδους σε καταστήματα:
•    Να μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό ή τα κλειδιά σας έκθετα πάνω σε τραπέζια.
•    Να μην αφήνετε, το μπουφάν ή το σακάκι, τη τσάντα ή το τσαντάκι μέσης, επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά, με χρήματα ή πορτοφόλια στο εσωτερικό τους.
Κατά τις μετακινήσεις σας ως πεζοί ή την κατά την παρακολούθηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων:
(Πορτοφόλι – Τσάντα)
•    Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
•    Μη βάζετε το πορτοφόλι σας στην πίσω τσέπη παντελονιού.
•    Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες σας.
•    Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.
•    Σε περίπτωση αρπαγής τσάντας, εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα σας, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
•    Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.
(Κινητό Τηλέφωνο)
•    Διατηρήστε το κινητό σας τηλέφωνο αθέατο, στην τσέπη σας ή την τσάντα σας, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.
•    Μη δίνετε εύκολα το κινητό σας σε κάποιον άγνωστο, ο οποίος σας ζήτησε να κάνει μία «επείγουσα κλήση», χωρίς να ερευνάτε και να βεβαιώνεστε για το ότι πράγματι υπάρχει τέτοια ανάγκη.
•    Μην εμπιστεύεστε έναν άγνωστο, ο οποίος θα σας ζητήσει να δει το κινητό σας για να διαπιστώσει εάν είναι αυτό που «έχασε» ή για να εξετάσει το μοντέλο ή για άλλη παρόμοια δικαιολογία.


(Συναλλαγές σε ΑΤΜ)
•    Κατά την ανάληψη χρημάτων από Αυτόματα Τραπεζικά Μηχανήματα (Α.Τ.Μ.) εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. και ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
•    Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε προβλήματος κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
•    Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.
•    Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.
Σε κάθε περίπτωση κλοπής ή διάρρηξης, ακόμα και σε απόπειρα, οι πολίτες να καλούν άμεσα το 100 ή το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα


Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα πραγματοποιηθεί την 28η  Φεβρουαρίου 2017,  ημέρα  Τρίτη και ώρα 13.00 στο Δημοτικό Κατάστημα.

Τα  θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι το εξής:

1.Αλλαγή θέσης κάδου στην οδό Γαλαξειδίου.

2.Αλλαγή θέσης κάδων στην οδό Δημ. Ανδρεαδάκη.

3.Αλλαγή θέσης κάδων στην οδό Δ. Παπασπύρου.

4.Απομάκρυνση κάδων από το χώρο του Επισκοπείου.

5.Τοποθέτηση κάδου στην περιοχή προς Τζιμεϊκα.

6.Εξέταση αιτήματος κ. Ρεμπάπη Νικόλαου για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Καραγιαννοπούλου 163.

7.Εξέταση αιτήματος κ. Ρεμπάπη Νικόλαου για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Καραγιαννοπούλου 18.

8.Εξέταση αιτήματος κας Αγγελή Χαρίκλειας για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Λ. Νίκαινα 43.

9.Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος “Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ποτών (Πρατήριο Άρτου)” στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Χαιρώνειας , ιδιοκτησίας Κουτουλούκη Γαρυφαλλιάς.

10.Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος “Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ποτών (Παντοπωλείο)” στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας , ιδιοκτησίας Μάνεση Γεωργίου.

11.Εξέταση αιτήματος κ Κουτσούμπα Κων/νου περί παραχώρησης θέσης στάθμευσης.

12.Αλλαγή χρήσης του αναψυκτηρίου στο Πάρκο του Λέοντος στην Τ. Κ. Χαιρώνειας.


Η Πρόεδρος της Επιτροπής

Πούλου Γιώτα
 Δήμαρχος Λεβαδέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη 15.000 ανέργων

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων των επιχειρήσεων για την πρόσληψη των ανέργων στο πλαίσιο των δυο προσκλήσεων του ΟΑΕΔ που αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης για τη δημιουργία 15.000 θέσεων εργασίας για ανέργους άνω των 50 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τις δημόσιες προσκλήσεις πρόκειται, για:

Α) «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών».

Β) «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών».

Το πρώτο πρόγραμμα, σύμφωνα με την πρόσκληση, απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό άνω των είκοσι (20) θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, οι ενισχύσεις του οποίου εντάσσονται στο Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό (Καν. 651/2014) με διακριτικό τίτλο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών».

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Κοι.Σ.Π.Ε. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν προσωπικό άνω των είκοσι (20) θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.

Το δεύτερο πρόγραμμα, σύμφωνα με την πρόσκληση, αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό έως είκοσι (20) θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, οι ενισχύσεις του οποίου εντάσσονται στο Κανονισμό de minimis (Καν.1407/2013) με διακριτικό τίτλο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών».

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων, ηλικίας άνω των 50 ετών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Κοι.Σ.Π.Ε. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με προσωπικό έως είκοσι (20) θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, και ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συντάξεις: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Από σήμερα, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 02 Μαρτίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Μαρτίου για το έτος 2017.

Αναλυτικά:

- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2017) ημέρα Παρασκευή.

- Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2017) ημέρα Παρασκευή.

- Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη.

- Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη.

- ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη.

- Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 2 Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

- Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2017) ημέρα Παρασκευή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα-Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές σήμερα Παρασκευή σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Θα παρουσιαστούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη ενώ οι ομίχλες θα παρουσιαστούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί που στο αιγαίο τοπικά θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος από το απόγευμα αραιές νεφώσεις από τα δυτικά τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βρόχων τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου στην Ηπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα βόρεια 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τον Οκτώβριο το πραγματικά γρήγορο ίντερνετ στην Ελλάδα


    Ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο εώς και 300 Mbps (!) στις πρώτες περιοχές που θα λειτουργήσουν τα δίκτυα νέας γενιάς από τον ΟΤΕ και τους ανταγωνιστές του.
    Η μάχη για τις 20.000 καμπίνες.

Από τις αρχές Οκτωβρίου θα μπορούν οι πρώτοι τυχεροί να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες από 100 μέχρι 300 Mbps μέσω της τεχνολογίας... super vectoring που ετοιμάζονται να προσφέρουν ο ΟΤΕ, η Vodafone και η Wind.

Τότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα επενδύσεων για τα δίκτυα νέας γενιάς, με βάση τον κανονισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Στόχος είναι να καλυφθούν οι επιδιώξεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε το 50% των νοικοκυριών στην Ε.Ε. να έχουν πρόσβαση τουλάχιστον 100 Mbps μέχρι το 2020. Η Ελλάδα σήμερα συγκαταλέγεται στους ουραγούς της Ε.Ε., με βάση τις ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Οσο για τις πρώτες περιοχές όπου θα παρέχονται υπηρεσίες με βάση τα νέα δίκτυα, προς το παρόν είναι επτασφράγιστο μυστικό (πριν από λίγο πάντως, η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε τις περιοχές που αποτελούν προτεραιότητα για τον ΟΤΕ). Με βάση τον κανονισμό, ο ΟΤΕ κατέθεσε ήδη τον κατάλογο των περιοχών τις οποίες θα καλύψει με δίκτυα νέας γενιάς μέχρι και 80%.

Για τις περιοχές που ο ΟΤΕ δηλώνει πως δεν θα φτάσει αυτό το ποσοστό, οι Vodafone και Wind έχουν προθεσμία δύο μηνών, ώστε να δηλώσουν σε ποιες εξ αυτών θα επενδύσουν (με υποχρέωση κάλυψης 40% σε 28 μήνες). Η διοίκηση της Vodafone στον παρελθόν είχε αναφερθεί πάντως σε περιοχές προτεραιότητας όπως ο Βύρωνας, η Φρεαττύδα κ.λπ.

Αναμένεται, πάντως, πεδίον δόξης λαμπρό για τους εργολάβους που θα αναλάβουν να κατασκευάσουν τα δίκτυα νέας γενιάς και να εγκαταστήσουν τις χιλιάδες καμπίνες που θα απαιτηθούν.

Για παράδειγμα, ο ΟΤΕ διέθετε στο τέλος του 2016 περίπου 6.500 καμπίνες για την παροχή υπηρεσιών VDSL (με μια αναβάθμιση πλακέτας μπορούν να παρέχουν και υπηρεσίες super vectoring) και εντός του οκταμήνου επιδιώκει να φτάσουν τις 12.500, δηλαδή σχεδόν να διπλασιαστούν! Μάλιστα προ ημερών η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε αύξηση των επενδύσεων για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς από 1,3 σε 1,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2017-2020.

Η μάχη των τριών εταιρειών δίνεται για περίπου 20.000 καμπίνες που θεωρούνται «πρώτης κατηγορίας» όσον αφορά στις δυνατότητες εμπορικής εκμετάλλευσης. Βρίσκονται, δηλαδή, σε περιοχές όπου τα νοικοκυριά αντέχουν να πληρώσουν μια γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι πρώτες περιοχές όπου θα λειτουργήσουν δίκτυα οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home - FttH).

Η διοίκηση της Vodafone έχει ξεκαθαρίσει πως ορισμένες περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος θα καλυφθούν σχεδόν πλήρως με FttH, που προσφέρει πολλαπλάσιες ταχύτητες έναντι του super vectoring.

Οι Vodafone και Wind έχουν ανακοινώσει πως θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς. Στην ουσία, θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά εντός συγκεκριμένων περιοχών ή σε κάποιες περιοχές θα αναπτύξει υποδομές ένας εκ των δύο παρόχων. Η διοίκηση της Vodafone έχει ανακοινώσει επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στα δίκτυα νέας γενιάς για τα επόμενα χρόνια.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ