Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Πέφτει η θερμοκρασία την Πέμπτη -Πού θα βρέξει

Αστατος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη πιθανώς στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυρές και γρήγορη βελτίωση. στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και λίγα χιόνια στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση, στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινός ώρες στα βόρεια.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και γρήγορη βελτίωση.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και γρήγορα αίθριος.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο θερμαικό 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή γιορτάζει το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου Πλανά στο Νεοχώρι

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 Πανηγυρίζει

το Ιερόν  Ησυχαστήριον του Αγίου Νικολάου Πλανά εις το Νεοχώριον του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓYΡΕΩΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΊΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Κ ΩΡΑ 17.00 ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΉ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΩΙ Κ ΩΡΑ 7.30 Π.Μ.  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΉ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ.
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6975983968
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων !


“Και του χρόνου στο μέτρο!”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν φέτος  οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες. Δημότες και πάρα πολλοί επισκέπτες συμμετείχαν ενεργά στα αποκριάτικα παραδοσιακά έθιμα  με τα κεράσματα να είναι δωρεάν τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.

Στη Θήβα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή της Τυρινής,  με “το Προξενιό και τα Αρραβωνιάσματα”  του ξακουστού εθίμου της πόλης, από τον Παραδοσιακό Σύλλογο του Βλάχικου Γάμου Θήβας.  Από το μεσημέρι, οι παρέες των Βλάχων γύριζαν τις γειτονιές της πόλης της Θήβας μαζεύοντας τα παλικάρια του «μπουλουκιού» .
Την επόμενη μέρα, Καθαρά Δευτέρα το πρωί, τα «μπουλούκια» των Βλάχων,   συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδου για να γλεντήσουν μαζί με τους επισκέπτες και να πραγματοποιήσουν την τελετή του  «γάμου» με τον σκωπτικό διάλογο. Το γλέντι συνεχίστηκε  μέχρι αργά το βράδυ και οι Βλάχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ευχή: «και του χρόνου στο μέτρο!»

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης:
Tην Κυριακή της Τυρινής στο Καπαρέλλι με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις “ΚΙΘΑΙΡΩΝΕΙΑ” και στα Βάγια με  παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, φαγητό και κρασί. 
Την Καθαρά Δευτέρα  στις Πλαταιές  με τη “Γιορτή της Φασολάδας,  στην Ξηρονομή με  παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα και στα Βάγια με κούλουμα.

Σε όλες τις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο φωτογραφικό υλικό από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις: http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2017/03/2017.html
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θηβαίων



Με δύο αλλαγές στο σχήμα των Αντιδημάρχων ξεκινά η δεύτερη περίοδος της δημοτικής θητείας στο Δήμο Θηβαίων.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με την υπ' αρ. 232/2017 απόφασή του όρισε νέους Αντιδημάρχους για τις Δημοτικές Ενότητες Πλαταιών και Θίσβης τους κ.κ. Βασίλειο Κατσάρα  και Αναστάσιο Καμούτση  αντίστοιχα,  ενώ διατήρησε τους Αντιδημάρχους κ.κ. Παναγιώτη Τσαραμπάρη για τη Δημοτική Ενότητα Βαγίων, Ανδρέα Χατζησταμάτη και Σπυρίδωνα Κίτσο με καθ’ ύλην αρμοδιότητες.
Οι Αντιδήμαρχοι θα έχουν θητεία από 1-3-2017 έως 31-8-2019 και τους μεταβιβάστηκαν  συγκεκριμένες  αρμοδιότητες.
( Δείτε εδώ :
https://drive.google.com/file/d/0Bwe3sF911CPSb0JfY3pqYzVlQzg/view την απόφαση και αναλυτικά όλες τις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων) 

Mε αφορμή τις αλλαγές στο σχήμα των Αντιδημάρχων ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στις 28 Φεβρουαρίου 2017 έληξε  η θητεία των Αντιδημάρχων, σύμφωνα με το νόμο,  καθώς βρισκόμαστε στη μέση της θητείας μας. Ως εκ τούτου θεώρησα ότι πρέπει  να δοθεί η ευκαιρία και σε νέα πρόσωπα από τη δημοτική μας ομάδα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τόπο μας και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση το έργο της Δημοτικής Αρχής.
Η ανανέωση στο σχήμα των Αντιδημάρχων αφορά τη Δ.Ε. Πλαταιών και τη Δ.Ε. Θίσβης και εύχομαι στους νέους Αντιδημάρχους κ.κ. Κατσάρα και Καμούτση καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και στους κ.κ. Κίτσο, Χατζησταμάτη και Τσαραμπάρη- που παραμένουν Αντιδήμαρχοι- καλή συνέχεια στο έργο τους. 

Δράττομαι τις ευκαιρίας να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πρώην Αντιδημάρχους Θίσβης κ. Γιώργο Σκαλή και Πλαταιών κ. Γιώργο Μητσάκη για την πολύτιμη συμβολή τους στο έργο της Δημοτικής Αρχής. Είχαμε μία αγαστή συνεργασία και πιστεύω ότι καταφέραμε μαζί ένα σημαντικό και ουσιαστικό έργο για τις συγκεκριμένες ενότητες. Η συνεργασία μας φυσικά δεν σταματά καθώς θα συνεχίζουν ως Δημοτικοί Σύμβουλοι να στηρίζουν και να βοηθούν τον τόπο μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στην Πτολεμαΐδα: Το τελευταίο αντίο στην Αποστολία και τον Παυλάκη-ΒΙΝΤΕΟ

Θρήνος στην Πτολεμαϊδα στις κηδείες της μητέρας και του τρίχρονο παιδιού της που σκοτώθηκαν ακαριαία
- Τραγική φιγούρα ο Υπάτιος Πατμάνογλου που έφτασε υποβασταζόμενος και δείχνει να έχει καταρρεύσει
- "Ποτάμια" τα δάκρυα από τους γονείς και τις αδερφές της άτυχης Αποστολίας που βρίσκονται στην εκκλησία
- Βουβός ο πόνος των κατοίκων που ζουν το δράμα της οικογένειας - Συνεχής ενημέρωση με εικόνες

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο το δράμα των οικογενειών που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο φρικτό τροχαίο της Αθηνών – Λαμίας. Δραματικές στιγμές, σπαραγμός και ένα μεγάλο "γιατί" από τους συγγενείς και φίλους της οικογένειας Πατμάνογλου.

Η κηδεία πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης. Τραγική φιγούρα, ο σύζυγος της 33χρονης Αποστολίας και πατέρας του μικρού Παύλου, που σώθηκε από θαύμα καθώς είχε βγει από το όχημα δευτερόλεπτα πριν από την τραγωδία. Έφτασε στην εκκλησία υποβασταζόμενος και -σύμφωνα με οικογενειακούς του φίλους- έχει καταρρεύσει από τη στιγμή που είδε τα αγαπημένα του πρόσωπα στο ίδιο φέρετρο.

Στο πρόσωπό του αποτυπώνεται η θλίψη ενός ανθρώπου που έχασε τα στηρίγματα της ζωής του.

Τα σημάδια από τα εγκαύματα που υπέστη είναι πλέον εμφανή..

Η νεκρώσιμος ακολουθία των δύο θυμάτων πραγματοποιείται στην Πτολεμαΐδα με συγγενείς φίλους, αλλά και άλλους ανθρώπους που δεν γνώριζαν την οικογένεια να βρίσκονται εκεί για να πουν το τελευταίο "αντίο" στην άτυχη μητέρα και το μωρό της, καθώς και να συμπαρασταθούν στον τραγικό πατέρα!

Η μητέρα και η αδελφή της Αποστολίας, συντετριμμένες, έφτασαν στην εκκλησία μαυροντυμένες και κρατώντας στα χέρια τους την φωτογραφία της 33χρονης.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου, που είδε την σύζυγο και το παιδί του να καίγονται μέσα στο αυτοκίνητό του, στέκεται όρθιος με τη βοήθεια του αδελφού του και συγγενών, ενώ τα δάκρυα τρέχουν "ποτάμια" και από τις αδελφές και τους γονείς της άτυχης Αποστολίας.

Από χθες κοντά στην οικογένεια βρίσκεται ο πνευματικός πατέρας του Υπάτιου. Ο ιερέας που μίλησε με τον τραγικό πατέρα, λίγο μετά την τραγωδία..



Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμη η παιδική χαρά στο Μάζι Αλιάρτου

ΔΗΜΟΣ ΑΛΑΙΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ. Έτοιμη για πιστοποίηση και η παιδική χαρά του Μαζίου

Έτοιμη η παιδική χαρά του Μαζίου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Στην παιδική χαρά, όπως και στις υπόλοιπες που πιστοποιήθηκαν ή πρόκειται να πιστοποιηθούν, τοποθετήθηκαν  όργανα και ειδικά δάπεδα ασφαλείας, όπως επίσης λήφθηκε μέριμνα για τις συνθήκες ασφάλειας, πρόσβασης και ελέγχου του χώρου .
Η νέα παιδική χαρά του Μαζίου, όπως και οι υπόλοιπες του Δήμου μας, κατασκευάστηκε με ίδιους πόρους.
Ενημερώνουμε τους δημότες μας, πως η τοποθέτηση των οργάνων, πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές αποστάσεων μεταξύ τους, όπως και από κάθε τυχόν σημείο (τοίχους,δέντρα,κτλ) που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Κατά συνέπεια ο αριθμός και το είδος των οργάνων δεν εξαρτάται από την επιθυμία μας να τοποθετήσουμε περισσότερα ή μεγαλύτερα, αλλά όσα χωράνε σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές.
Η κατασκευή και η πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, αποτελεί δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάϊο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Λαϊκή Συνέλευση στη Θίσβη για αποχώρηση απο τον Δήμο Θηβαίων


Κάλεσμα  σε  λαϊκή   συνέλευση  προς τους    κατοίκους  της   Θίσβης  -  Δόμβραινας - και  Χωστίων,
στο  δημοτικό   κατάστημα   της   Ενότητας   Θίσβης, στις 17-6-2017  20:00μ.μ. με   ΘΕΜΑ  απόσχιση   από  το  δήμο   Θηβαίων και προσχώρηση στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

  ΤΟΠΙΚΗ   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ   ΘΙΣΒΗΣ 




    
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Ελισσαίας στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος Πλαταιών

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστής Γερόντισσας Ελισσαίας, Καθηγουμένης της της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πλαταιών

Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πλαταιών τελέστηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου ε.έ. σε κλίμα συγκίνησης το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης Γερόντισσας Ελισσαίας. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος καθώς και το μνημόσυνο συμπαραστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου. Στο αναλόγιο διηκόνησε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου-Πελαγίας Ακραιφνίου.

Στη Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο συμμετείχε πλήθος πιστών που εγνώριζαν και συνδέονταν με την μακαριστή Γερόντισσα, οι οποίοι προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής της. Να αναφερθεί ότι κατά κοινή ομολογία καθώς περνούν οι ημέρες αποκαλύπτεται η φιλάνθρωπη δράση της μακαριστής Γερόντισσας.

Μετά την απόλυση εψάλη τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής Γερόντισσας Ελισσαίας.

Στη Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο συμμετείχε πλήθος πιστών που εγνώριζαν και συνδέονταν με την μακαριστή Γερόντισσα, οι οποίοι προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής της. Να αναφερθεί ότι κατά κοινή ομολογία καθώς περνούν οι ημέρες αποκαλύπτεται η φιλάνθρωπη δράση της μακαριστής Γερόντισσας.

Μετά την απόλυση εψάλη τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής Γερόντισσας Ελισσαίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, ώρα 17.30. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, οδός Κάδμου 7, με τα παρακάτω θέματα

α) Διοικητικός & οικονομικός απολογισμός για τη διαχειριστική περίοδο

     18/02/2016 – 31/12/2016

β) Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

γ) Τροποποίηση άρθρων Καταστατικού

δ) Προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων

ε) Τοποθετήσεις μελών Γενικής Συνέλευσης

Προσκαλούνται όλα τα μέλη, παλαιά και νέα, να παρευρεθούν και να υποστηρίξουν έμπρακτα και δυναμικά το έργο του συλλόγου και της Βιβλιοθήκης.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά και ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών (αρκεί να είναι ταμειακώς εντάξει για το τρέχον έτος), με τα ίδια θέματα, την ίδια ημέρα, στον ίδιο χώρο, στις 18.30 μμ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Μωραΐτης Δαμιανός, Πρόεδρος

Μαρίνη Εύα, Γραμματέας
"Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς", σύμφωνα με το άρθρο 10 (παρ. 3, 4, 7, 8)  του καταστατικού του, αποφάσισε στη συνεδρίαση του στις 10/02/2017 την προκήρυξη Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Ανδρέα Κουτσούμπα στην Α.Δ. Βοιωτίας και στον Δήμο Ορχομενού

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Στις 28 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς και συναντήθηκε με τους διοικητές των διευθύνσεων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα τρέχοντα θέματα, που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Α. Κουτσούμπας γνώστης των σχετικών ζητημάτων, λόγω και της ιδιότητάς του ως νομικού συμβούλου της Ένωσης Υπαλλήλων Βοιωτίας, δεσμεύθηκε ότι από την πλευρά του θα προσπαθήσει να συνδράμει στην άμεση επίλυσή τους. 
Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε το δήμο Ορχομενού, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανο, τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Νταβαλούμη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Λάμπρο Ρόδη, δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στη συνάντηση, επισημάνθηκαν τα κύρια προβλήματα του δήμου Ορχομενού και ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει μία στενή και αποδοτική συνεργασία με τους εκπροσώπους του δήμου ώστε να δρομολογηθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό για τα θέματα του δήμου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Χ.Β. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ          
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»                                   



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,
Σήμερα το πρωί η εργοδοσία της “ΜΟΡΝΟΣ” ζήτησε εκτάκτως να συναντήσει το εργοστασιακό Σωματείο όπου και ανακοίνωσε την απόφασή της να σταματήσει την παραγωγική δραστηριότητα του τμήματος των Βαρελιών, να πουλήσει τον εξοπλισμό, τις μηχανές κ.α και να προχωρήσει στην απόλυση τεσσάρων συναδέλφων μας με πολυετή προϋπηρεσία και συγκροτημένα δικαιώματα.
    Σε νέα παρέμβαση που έγινε αργότερα από το εργοστασιακό Σωματείο διαπιστώθηκε ότι οι απολύσεις είναι έξι. Προστέθηκε ένας ανώτερος διοικητικός υπάλληλος και ένας λιθογράφος. Από το σύνολο έξι (6) οι δύο χαρακτηρίστηκαν από την εργοδοσία ως οικειοθελείς αποχωρήσεις.
    Η “ΜΟΡΝΟΣ” εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση που επικαλείται λόγους «υστέρησης ανταγωνιστικότητας» για την ως άνω απόφασή της.
    Αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατάρτιση νέας επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε στη “ΜΟΡΝΟΣ”, ενώ και σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου Φιλίππου, έχει εκδηλωθεί νέα επίθεση της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους (απολύσεις στην ΚΑΝΑΚΗΣ, νέες μειώσεις μισθών στη ΜΙΜΙΚΟΣ, «εθελούσιες» εξόδους στην ELBISCO κ.α).
    Οι εργαζόμενοι στη “ΜΟΡΝΟΣ” έχουν πικρή πείρα από τους λόγους ανταγωνιστικότητας που επικαλείται η εργοδοσία. Για τους ίδιους λόγους ο Βιομήχανος τα προηγούμενα χρόνια έπαυσε την παραγωγική δραστηριότητα και άλλων τμημάτων (είδη οικιακής χρήσης, GASKETS, κάδοι –γλάστρες) πουλώντας μηχανές, άλλον εξοπλισμό και πελατολόγιο σε «ανταγωνιστές».
    Αυτές οι επιλογές σε τίποτα δε ζημιώνουν τον βιομήχανο. Αντίθετα βρίσκονταν στην κατεύθυνση άντλησης μεγαλύτερου κέρδους.
    Όλα τα βάρη μετακυλήθηκαν στις πλάτες των εργαζομένων. Από τη μια οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα και το αίμα τους παρήγαγαν τα κέρδη την περίοδο που και λόγω των επενδύσεων στον μηχανολογικό εξοπλισμό ο Βιομήχανος είχε το πάνω χέρι στον «ανταγωνισμό» με τους άλλους καπιταλιστές του κλάδου.
    Απ΄την άλλη, πάλι οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που πλήρωσαν τις επιλογές της εργοδοσίας, με αύξηση της εντατικότητας, κατάργηση ειδικοτήτων, απολύσεις, αφού το προσωπικό συρρικνώθηκε από 710 άτομα το 2003 σε 400 περίπου σήμερα και ακόμα λιγότερα τα προηγούμενα χρόνια.
    Από τα ανωτέρω επιβεβαιώνεται ότι και σε συνθήκες κρίσης αλλά και σε περιόδους ανάκαμψης της καπιταλιστικής παραγωγής οι εργαζόμενοι μονίμως πληρώνουν το μάρμαρο. Πολύ περισσότερο σήμερα που έχει διαμορφωθεί ένα αντεργατικό καθεστώς από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το οποίο όχι μόνο δεν κατήργησε η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά το ενισχύει και από πάνω.
    Διέξοδος για να δουν άσπρη μέρα οι εργαζόμενοι μπορεί να υπάρξει μόνο με την ενωτική αγωνιστική δράση ενάντια στην πραγματική αιτία που ευθύνεται για το κλείσιμο των εργοστασίων, τις απολύσεις, την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, και αυτά έχουν όνομα: είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και το κυνήγι του κέρδους.
   
Συνάδελφοι,
    Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις απολύσεις τους υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
    Χαιρετίζουμε την απόφαση της έκτακτης Γ.Σ των εργαζομένων στη ΜΟΡΝΟΣ να απαντήσουν στην επίθεση της εργοδοσίας αρχικά με 2ωρες στάσεις εργασίας στην έναρξη κάθε βάρδιας από αύριο Τετάρτη 1 Μαρτίου μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου, όπου σε νέα Γ.Σ θα εκτιμήσουν την κατάσταση.
    Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και καλούμε τα μέλη μας και άλλα Σωματεία, ιδιαίτερα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Ομίλου να σταθούν αγωνιστικά στο πλευρό των εργαζομένων της ΜΟΡΝΟΣ.
    Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της ΜΟΡΝΟΣ και απαιτούμε να ανακαλέσει τις απολύσεις. Οι ισχυρισμοί της ότι δεν μπορεί να απορροφήσει τους συναδέλφους στο εργοστάσιο μόνο ως αστείοι φαντάζουν, τη στιγμή που από την αρχή του χρόνου έχει κάνει πάνω από 25 προσλήψεις εποχικού προσωπικού (φθηνών και χωρίς δικαιώματα εργαζομένων).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ