Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Απάντηση στα δημοσιεύματά μας που αφορούν την Δ.Ε. Θίσβης


Με αφορμή δημοσιεύματά σας στην  ηλεκτρονική σας εφημερίδα, που αφορούν την Δημοτική  Ενότητα Θίσβης, (Δείτε ΕΔΩ την επιστολή) (Δείτε ΕΔΩ το  δημοσίευμα) υπογεγραμμένα ανώνυμα  από  «πολίτες της Θίσβης», ή από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης, δηλώνουμε ότι μας προκαλούν  ιδιαίτερη έκπληξη, μιας και πρόσφατα σε κοινή συνάντηση ΟΛΩΝ των Προέδρων της Ενότητάς μας και των Δημοτικών Συμβούλων υπό τον συντονισμό του Δημάρχου κ. Νικολάου Σπυρίδωνα και  μέσα από τον διάλογο, ουδέν ανάλογο ούτε καν ως υπόνοια ειπώθηκε παρρησία όλων και από κανένα Πρόεδρο ή τους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά αντιθέτως διαπιστώθηκαν:
A) η ύπαρξη πολλών και δύσκολων προβλημάτων αλλά και η κοινή μας διάθεση για αποφάσεις και επιλογές με σκοπό την επίλυσή των, είτε αυτά έρχονται από το παρελθόν είτε αφορούν την διαχείριση της καθημερινότητας και το παρόν.
Β) για άλλη μια φορά το τεράστιο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  ΟΛΕΣ οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων επτά ετών και έχουν οδηγήσει τον θεσμό σε εξαθλίωση κάτι που έχει ευθεία αντανάκλαση στα έργα και στις παρεμβάσεις που απαιτούνται και έχουν άμεσο χαρακτήρα. O πρόχειρα σχεδιασμένος και γεμάτος παθογένειες Καλλικράτης δεν είναι άμοιρος ευθυνών της σημερινής κατάστασης και με τις τελευταίες διαρροές για ενδεχόμενες αλλαγές του, υπάρχουν φόβοι για ακόμα χειρότερο μέλλον.
Γ) η δεδομένη μέχρι και την συνάντησή μας σύμπλευση ΟΛΩΝ των εκπροσώπων της Δ.Ε Θίσβης, τόσο σε ένα κοινό και ισχυρά διεκδικητικό πλαίσιο, όσο και στον καταμερισμό των πενιχρών δυνατοτήτων μας  με κύριο γνώμονα την αναλογικότητα και την ισομέρεια.
Δ) ο προγραμματισμός  για πρώτη φορά έτοιμων  προς μελέτη και εκτέλεση έργων, προϋπολογισμού άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ και στις πέντε Τοπικές Κοινότητες.
Τα πέντε χωριά μας έχουν δώσει μαθήματα ενότητας, ομοιογένειας και αποτελεσματικότητας τόσο κατά τα χρόνια εφαρμογής του Καποδίστρια, όσο και από την εφαρμογή του Καλλικράτη μέχρι σήμερα.
  Όσο αφορά το θέμα Πολίτες της Θίσβης και την ανακοίνωση του Εκπροσώπου της Τ.Κ Θίσβης και την διεκδίκηση αλλαγής Δήμου δηλώνουμε ότι, μας δημιουργεί τεράστια έκπληξη μιας και ουδέποτε υπέπεσε κάτι σοβαρό στην αντίληψή μας πέρα από φιλολογίες, τόσο μονομερώς όσο και οργανωμένα. Δηλώνουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι ξένα προς  εμάς. Δεν εξουσιοδοτήσαμε ουδέποτε και κανένα να ομιλεί ή να γράφει εξ ονόματός μας.  Ουδόλως μας εκφράζουν, είναι αποπροσανατολιστικά και διασπαστικά της σύμπνοιας που έχουν επιδείξει μέχρι και σήμερα οι πέντε Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης και μακριά από τα επίμαχα και μείζονα ζητήματα που μας απασχολούν.
 Δεν γνωρίζουμε αν εκφράζουν κάποια μικρή ομάδα πολιτών, γνωρίζουμε όμως ότι δεν εκφράζουν  εμάς και τους Δημότες μας και αποτελούν μάλλον μόνο προσωπικές απόψεις.  Ειλικρινά λυπούμαστε που οι τακτικές αυτές μας αναγκάζουν να εκφραστούμε και να αντιδράσουμε ανάλογα και καλούμε σε μια εξ αρχής στράτευση για το καλό του τόπου και των Δημοτών  μας.
 Βέβαια η σύμπνοια και οι κοινοί αγώνες απαιτούν σκληρή προσπάθεια και ανιδιοτελή προσήλωση στους κοινούς μας στόχους και ουδείς μπορεί να τα ακολουθεί εξ ανάγκης ή παρά την θέλησή του.
  Ζούμε με τις οικογένειές μας μονίμως στον τόπο μας και παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό,  μαζί  τον  Δήμαρχο κ. Σπύρο Νικολάου και όλους τους συναδέλφους της Δημοτικής Αρχής προσηλωμένοι  στο:  ΄΄ η ισχύς εν τη ενώσει ΄΄.
  Η Δημοκρατία και οι αρχές που υπηρετούμε μας κάνουν να σεβόμαστε την γνώμη του κάθε Πολίτη και ασφαλώς και των διαφόρων  Κινήσεων Πολιτών στην μάχη για ένα καλύτερο αύριο, ασχέτως αν η ιστορία μας έχει διδάξει πως κάποιες από αυτές είναι υποκινούμενες με σκοπό  την εξυπηρέτηση άλλων και αδιάφορων σε εμάς σκοπιμοτήτων.

 Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Θίσβης – Καμούτσης Αναστάσιος
 Ο Πρόεδρος Τ.Κ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ – Κιούσης Γεώργιος
 Ο Πρόεδρος Τ.Κ ΧΩΣΤΙΩΝ – Κατσίβελος Σεραφείμ
 Ο Πρόεδρος Τ.Κ ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ – Κεφαλάς Ευστάθιος
 Ο Πρόεδρος Τ.Κ ΕΛΛΟΠΙΑΣ – Σιαπάτης Στέργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα και Βαθμολογίες στα Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου Βοιωτίας


Α' Κατηγορια Βοιωτιας
Aποτελεσματα 20ης Αγωνιστικης
Ολυμπιαδα Οινοφυτων - Αμβρυσσεας Διστομου     0-3
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - Αρματηλατης                4-1
Παρνασσος Αραχωβας - ΑΟ Υπατο                           2-4
Ενωση ΑΣΑ - ΑΕ Δηλεσιου                                         4-1
Απολλων Ακραιφνιου - Παμβαγιακος                       1-2
Δαφνη Ερυθρων - ΑΟ Μαυρομματιου                      1-1`
ΠΑΟΚ Κυριακιου - Αναγεννηση Σχηματαριου       2-1

Α' Κατηγορια Βοιωτιας
η Βαθμολογια σε 20 Αγωνες
1. Αμβρυσσεας Διστομου           55
2. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου    53
3. ΑΟ Υπατο                                 53
4. Αναγεννηση Σχηματαριου    39
5. Παρνασσος Αραχωβας          34
6. Ενωση ΑΣΑ                             25
7. ΑΕ Δηλεσιου                           21
8. Δαφνη Ερυθρων                    20
9. Ολυμπιαδα Οινοφυτων         19
10. Απολλων Ακραιφνιου          18
11. Παμβαγιακος                        18
12. Αρματηλατης                        15
13. ΠΑΟΚ Κυριακιου                 16
14. ΑΟ Μαυρομματιου               12

Α' Κατηγορια Βοιωτιας
21η Αγωνιστικη Σαββατο 11 Μαρτιου
Αμβρυσσεας Διστομου - Απολλων Ακραιφνιου
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - Παρνασσος Αραχωβας
ΑΟ Υπατο - ΠΑΟΚ Κυριακιου
Αναγεννηση Σχηματαριου - Δαφνη Ερυθρων
Παμβαγιακος - ΑΟ Μαυρομματιου
Αρματηλατης - Ενωση ΑΣΑ
ΑΕ Δηλεσιου - Ολυμπιαδα Οινοφυτων

Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
Αποτελεσματα 17ης Αγωνιστικης Σαββατο 4 Μαρτιου
Νικη Λαφυστιου - Πανδαυλειακος           1-4     
ΑΟ Θεσπιακος - ΑΟ Υψηλαντης               2-3
Παναλιαρτος - Πανγεωργικος                  3-1

Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
17η Αγωνιστικη  Κυριακη 5  Μαρτιου
Γηπεδο Αγιας Αννας        15.30 μ.μ   Πηγασος Αγιας Αννας - Κυπαρισσος Αντικυρας
Γηπεδο Ασκρης                 15.30 μ.μ  ΑΟ Ασκρης - Ρηξη Λιβαδειας

Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
η Βαθμολογια σε 16 Αγωνες
1. Κυπαρισσος Αντικυρας      38
2. Πανδαυλειακος                  35*
3. ΑΟ Υψηλαντης                   34*
4. Παναλιαρτος                      30*
5. Πηγασος Αγιας Αννας       25
6. ΑΟ Θεσπιακος                    21*
7. Νικη Λαφυστιου                 20*
8. Πανγεωργικος                    19*
9. ΑΟ Παυλο                             8
10. ΑΟ Ασκρης                         4
11. Ρηξη Λιβαδειας                  4

*** οι ομαδες με Αστερακι εχουν ενα αγωνα περισσοτερο
Περισσότερα στο thivaspor1.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Μαυρομμάτι το "8ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδος" -ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε σήμερα μία από τις πιο σημαντικές αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις της χρονιάς, το  «Κλασσικό Ράλυ Ελλάδας» συνδιοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά από τις λέσχες ΦΙΛ.Π.Α. και  Σ.Ι.Σ.Α.

Στην φετινή εκδήλωση  συμμετέχουν περισσότερα από 80 ιστορικά αυτοκίνητα κι έχει δοθεί έμφαση σε κλασσικές, θρυλικές «ειδικές» και απαιτητικές «απλές» διαδρομές που θα διασχίσουν την Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα & Ευρυτανία.
Το ηλιόλουστο πρωινό του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του 1ου σκέλους από τους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης ενώ  στάση έγινε στη  Θήβα, συνεχίζοντας προς Χαιρώνεια και Λουτρά Υπάτης.
Στο Μαυρομμάτι δόθηκε η εκκίνηση της διαδρομής με κατεύθυνση προς Άσκρη,Αλίαρτο,Λιβαδειά,Μονή Λυκούρεση και Λέων Χαιρωνείας.
Τα αυτοκίνητα κινούνται σε κυρίως ορεινούς δρόμους, σε «κλασσικές» αλλά και «απαιτητικές» ειδικές διαδρομές, όπως Τζιμέικα, Μόδι, Ανάβρα, Μενδενίτσα, Μοσχοκαρυά, Αρχάνι & Ασβέστη και θα καταλήξουν για διανυκτέρευση στο Καρπενήσι.

Την Κυριακή 5/3 το πρωί τα πληρώματα θα επανεκκινήσουν από το Καρπενήσι για τις διαδρομές της 2ης ημέρας και θα κατευθυνθούν μέσω του Τυμφρηστού για απαιτητικές ειδικές στο Γαρδίκι, Κυριακοχώρι, Νικολίτσι και Μπράλο και ανασυγκρότηση στην γραφική Παύλιανη.

Μετά τις τελευταίες ειδικές σε Χάνια Ζαγκανά, Βίνιανη & Προσήλιο τα πληρώματα θα καταλήξουν στην Αράχωβα για ένα σύντομο διάλειμμα. Ο τερματισμός της εκδήλωσης θα γίνει στην Ακρόπολη αφού θα έχουν διανυθεί συνολικά 800 περίπου χιλιόμετρα και θα έχουν εκτελεσθεί 16 ειδικές διαδρομές ακριβείας, όλες με ενδιάμεσες πολλαπλές χρονομετρήσεις.Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

21 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα για διάφορα αδικήματα


Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα ένας άνδρας και μία γυναίκα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και μία γυναίκα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Πέντε (5) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, καθώς και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας,

•    (1) ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς και

•    (1) ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας.

Έξι (6) αλλοδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, της Ιστιαίας Ευβοίας, της Λαμίας, του Δομοκού και της Θήβας, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Δομοκού & Θηβών αντίστοιχα, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις άνδρες στη Χαλκίδα & στα Ψαχνά Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και των Αστυνομικών Τμημάτων Χαλκίδας & Νέας Αρτάκης, καθώς και μία γυναίκα σε περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία: 18χρονος οδηγός χωρίς δίπλωμα παρέσυρε και σκότωσε 14χρονη

Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από το νοσοκομείο Βέροιας στο ΑΧΕΠΑ, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή  - Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία
Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε χθες στις οκτώ το βράδυ στην οδό Ελ. Βενιζέλου, κοντά στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Αυτοκίνητο παρέσυρε ένα 14χρονο κορίτσι όταν εκείνο προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο. Η 14χρονη Κατερίνα Κυροπούλου κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από το νοσοκομείο Βέροιας.

Η άτυχη κοπέλα Κατερίνα Κυροπούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο που τραυμάτισε την 14χρονη οδηγούσε 18χρονος οδηγός, χωρίς δίπλωμα, καταγόμενος από το Νησί Ημαθίας ο οποίος  δεν πρόλαβε να αντιδράσει βλέποντας την μικρή Κατερίνα να περνά την διάβαση.

Τα σημάδια από τα λάστιχα, μαρτυρούν πως η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο νεαρός οδηγός ήταν μεγάλη.

Τα τραύματα που έφερε η μικρή ήταν βαρύτατα και απέβησαν μοιραία για την ζωή της. Ο 18χρονος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.



Διαβάστε Περισσότερα »

“Μπούκαρε” με μαχαίρι σε σπίτι ηλικιωμένου στη Λιβαδειά και απέσπασε χρήματα και κοσμήματα

Συνελήφθη ημεδαπός, μετά από διάπραξη ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου στη Λιβαδειά

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς ενέχεται και στη διάπραξη τεσσάρων (4) κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής 


Συνελήφθη άμεσα, χθες (03-03-2017) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα προχθές το μεσημέρι, ο δράστης εισήλθε σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού στην ανωτέρω περιοχή και με την απειλή μαχαιριού, απέσπασε χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω ληστείας είναι ο 19χρονος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, λίγη ώρα πριν, είχε εισέλθει και σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και προσπάθησε να αφαιρέσει ένα χρυσό κόσμημα.

Δράστης εντοπίσθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού που είχε αποσπάσει από τον ηλικιωμένο, το οποίο και του αποδόθηκε.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 19χρονος ενέχεται επιπλέον στη διάπραξη τεσσάρων (4) κλοπών από οικίες σε περιοχές της Λιβαδειάς, οι οποίες διαπράχθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015, καθώς και τον Ιούνιο & Ιούλιο του 2016, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Πρώτοι Χαιρετισμοί στην Παναγία στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Θηβών-ΒΙΝΤΕΟ

Με κατάνυξη και  παρουσία πιστών ξεκίνησαν οι χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον πανέμορφο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Καλλιθέα του Δήμου Τανάγρας.Την πρώτη στάση των χαιρετισμών διάβασε ο ιερέας του ναού π. Παναγιώτης Παπαθεοδοσίου.

ΣΤΑΣΙΣ ΠΡΩΤΗ
Ἄγγελος πρωτοστάτης, οὐρανόθεν ἐπέμφθη, εἰπεῖν τῇ Θεοτόκῳ τό, Χαῖρε (ἐκ γ´)· καὶ σὺν τῇἀσωμάτῳ φωνῇ, σωματούμενόν σε θεωρῶν Κύριε, ἐξίστατο, καὶ ἵστατο κραυγάζων πρὸς αὐτὴν τοιαῦτα·

Χαῖρε, δι᾿ ἧς ἡ χαρὰ ἐκλάμψει· χαῖρε, δι᾿ ἧς ἡ ἀρὰ ἐκλείψει.

Χαῖρε, τοῦ πεσόντος Ἀδὰμ ἡ ἀνάκλησις· χαῖρε, τῶν δακρύων τῆς Εὔας ἡ λύτρωσις.

Χαῖρε, ὕψος δυσανάβατον ἀνθρωπίνοις λογισμοῖς· χαῖρε, βάθος δυσθεώρητον, καὶ Ἀγγέλωνὀφθαλμοῖς.

Χαῖρε, ὅτι ὑπάρχεις Βασιλέως καθέδρα· χαῖρε, ὅτι βαστάζεις τὸν βαστάζοντα πάντα.

Χαῖρε, ἀστήρ ἐμφαίνων τὸν Ἥλιον· χαῖρε, γαστὴρ ἐνθέου σαρκώσεως.

Χαῖρε, δι᾿ ἧς νεουργεῖται ἡ κτίσις· χαῖρε, δι᾿ ἧς βρεφουργεῖται ὁ Κτίστης.

Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καλός μας ο καιρός! Πρόγνωση καιρού για σήμερα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Στα δυτικά, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ, και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος, τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος και από το βράδυ αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα βόρεια, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια μέχρι 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αιθέριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 πρόσκαιρα μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος, τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 πρόσκαιρα μέχρι το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτική παρέμβαση από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς



       Η ΝΕΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ «ΠΡΟΘΥΜΩΝ» ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

          Η   κυβέρνηση των Νεομνημονιακών  «προθύμων»  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.
H τάχα διαπραγμάτευση  μοναδικό στόχο έχει την εφαρμογή και  εξειδίκευση των αντιλαϊκών μέτρων που ψήφισαν τον Αύγουστο του 2015, μαζί  με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.
Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν στην περαιτέρω εξαθλίωση  της εργατικής οικογένειας και  ελληνικής κοινωνίας . Οι μόνοι κερδισμένοι από τις μνημονιακές πολιτικές  είναι οι  διεθνείς και ντόπιοι τραπεζίτες - τοκογλύφοι, καθώς και τα διεθνή και ντόπια μονοπώλια.
 Η Κυβέρνηση των «προθύμων»  καλεί  και  εγκαλεί τους  εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους  αγρότες ακόμα και τους ανέργους να πληρώσουν  τα χρέη που δημιούργησαν οι τραπεζίτες -τοκογλύφοι με τις πλάτες των «προθύμων»  κυβερνήσεων.
Η μόνη λύση είναι διαγραφή του χρέους, έξοδος από την Ευρωζώνη και Ε.Ε., λαϊκός  ξεσηκωμός για ανατροπή των μνημονιακών  κυβερνήσεων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική λαϊκή κυριαρχία.
                                              
                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Κουτσούμπα στον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Γιάννη Ταγκαλέγκα

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Γιάννη Ταγκαλέγκα επισκέφθηκε το πρωί ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ  Ανδρέας Κουτσούμπας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν το νομό, κυρίως στην περιοχή του Ασωπού ποταμού.

Μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω το νέο Βουλευτή της Ν.Δ στην Βοιωτία και φίλο Ανδρέα Κουτσούμπα, για την εξέλιξη της υλοποίησης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναλύοντας τα βήματα ένα προς ένα, στην κατεύθυνση της απορρύπανσης και εξυγίανσης του Ασωπού ποταμού. Συζητήσαμε για μελλοντικά έργα υποδομής που αφορούν στην βελτίωση και αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και συμφωνήσαμε ότι στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο Περιφερειάρχης μας Κώστας Μπακογιάννης ώστε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα να μετατραπεί σε ένα από τα σημαντικά αναπτυξιακά κύτταρα της οικονομίας της περιοχής μας θα είμαστε σύμμαχοι . Εύχομαι στον κ. Κουτσούμπα  δύναμη  στα νέα του καθήκοντα ώστε να βοηθήσει την πατρίδα στις δύσκολες ημέρες που διάγει, εμπνεόμενος από τον πολιτικό πολιτισμό του αξιομακάριστου προκατόχου του, Ευάγγελου Μπασιάκου.”

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές σήμερα στα σιδηροδρομικά δρομολόγια Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Προσωρινή ταλαιπωρία αναμένει σήμερα το επιβατικό κοινό που ταξιδεύει με τρένα για Αθήνα-Θεσσαλονίκη- Αθήνα, λόγω των εργασιών που θα εκτελεστούν στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Τιθορέας-Λιανοκλαδίου από τον ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο τμήμα από τις 4:00 το πρωί του Σαββάτου έως και τις 4:00 το πρωί της Κυριακής, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αναγκαστεί να μετεπιβιβάζει τους επιβάτες από τα τρένα σε λεωφορεία στη διαδρομή μεταξύ Τιθορέας-Λιανοκλαδίου και αντίστροφα.

Τα δρομολόγια των βραδινών αμαξοστοιχιών, που αναχώρησαν στις 23:55 από Αθήνα (αμαξοστοιχία 600) και στις 23:00 (αμαξοστοιχία 601) από Θεσσαλονίκη δεν επηρεάστηκαν ενώ το Σάββατο δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1510 με ώρα αναχώρησης 19:17 από την Αθήνα προς το Λιανοκλάδι και 1511 με ώρα αναχώρησης 6:49 από το Λιανοκλάδι προς την Αθήνα.

Ειδικότερα, οι επιβάτες που αναχωρούν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη σήμερα μετά τις 7:00 το πρωί θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία στο σταθμό της Τιθορέας μέχρι το Λιανοκλάδι και από εκεί θα επιβιβάζονται στο τρένο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα οι επιβάτες από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα μετά τις 5:13 το πρωί θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία στο σταθμό του Λιανοκλαδίου μέχρι την Τιθορέα και από εκεί θα επιβιβάζονται σε τρένο και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους μέχρι την Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλιάρτου στο εργοστάσιο Δ.ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε.- ΚΩΠΑΪΣ Α.Ε.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2017 η Α’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων τομάτας Δ.ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε.- ΚΩΠΑΪΣ Α.Ε.. Η ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου ήταν πολύ ευχάριστη και άκρως ενδιαφέρουσα. Η δράση αυτή προσέφερε επιπλέον γνώσεις και εμπειρίες στους μαθητές.
 Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

    ΜΕΪΔΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ