Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ανήλικοι πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτων και αγροτικών οχημάτων-βίντεο


Εικόνες που προκαλούν αίσθηση κυκλοφορούν στα social media και στο Youtube δείχνοντας ανήλικους σε επικίνδυνα κόλπα με μηχανές, αυτοκίνητα, φορτηγά, ακόμα και αγροτικά οχήματα όπως τρακτέρ.

Το ρεπορτάζ του Alpha παρουσίασε περιπτώσεις με μαγνητοσκοπημένα παιδιά να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι και τους γονείς τους δίπλα να τους δίνουν οδηγίες και συμβουλές. Ειδικότερα, σε αγροτικές περιοχές τα παιδιά «εκπαιδεύονται», όπως δήλωσε άνδρας στη κάμερα, οδηγώντας χωρίς δίπλωμα για να βοηθήσουν στα χωράφια. Ο ίδιος άνδρας ανέφερε πως «οδηγός γίνεσαι από μικρός, εμένα η αστυνομία με έπιασε στα επτά μου χρόνια».

Το παράδειγμα της Κοζάνης που κάλυψε το ρεπορτάζ είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε μικρότερες κοινωνίες, όπου όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει από μικρή ηλικία να βοηθούν στις εργασίες, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να οδηγούν παράνομα από πολύ μικρή ηλικία.Δείτε το βίντεο με εικόνες όπου γονείς επιτρέπουν στα παιδιά να οδηγούν παράνομα

Διαβάστε Περισσότερα »

Προγράμματα συστηματικής ψυχολογικής υποστήριξης σε δημότες από το Δήμο Λεβαδέων

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της προωθεί προγράμματα, πρωτοβουλίες και δράσεις σε ατομικό, ομαδικό και κοινοτικό επίπεδο που στόχο έχουν την ενημέρωση, στήριξη, την ευαισθητοποίηση, αλλά και την προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας των κατοίκων του Δήμου.
Στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών, δραστηριοποιείται εξειδικευμένη ψυχολόγος που παρέχει συστηματική ψυχολογική υποστήριξη σε δημότες, με ανάγκες όπως:
   Δυσκολίες στις σχέσεις γονέων - παιδιών.
    Συναισθηματικές δυσκολίες.
   Προβλήματα επικοινωνίας & συμπεριφοράς.
  Δυσλειτουργία οικογενείας.
   Τραυματικά συμβάντα / Διαχείριση Κρίσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται εργάσιμες ημέρες και ώρες στα εξής τηλέφωνα:
•    2261350860 κα Πολυτάρχου Δήμητρα (Ψυχολόγος)
•    2261350868 κα Μακρή Ελένη (Κοινωνική Λειτουργός)
Σας γνωρίζουμε ότι τηρείται αυστηρά το απόρρητο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Καταβολή προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2017

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τους από την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο χειρότερος και πιο κατεστραμμένος δρόμος της Βοιωτίας στην Κωπαΐδα-ΒΙΝΤΕΟ

Τον τίτλο του χειρότερου και πιο επικίνδυνου δρόμου διεκδικεί ο οδικός άξονας που συνδέει την Αλίαρτο με τον Ορχομενό μέσω της Κωπαίδας. Ο δρόμος στο μεγαλύτερο μέρος του έχει υποχωρήσει και ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος για τους διερχόμενους οδηγούς είναι εξαιρετικά υψηλός. Μελέτες υπάρχουν υποστηρίζει ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πηγή χρηματοδότησης.


Ο χειρότερος και πιο κατεστραμμένος δρόμος της... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση στο Συνεδριακό Θήβας από την Περιφέρεια Στερεάς για τους αγρότες

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δυνατότητες που παρέχει στους αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη, 16η  Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών, με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των αγροτών της Περιφέρειάς μας σχετικά με τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα επενδυτικά μέτρα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια καθώς και τα μέτρα που σχετίζονται με εκτάσεις και ζωικό κεφάλαιο.
 Εισηγητές της ημερίδας θα είναι στελέχη του Τεχνικού Συμβούλου της Περιφέρειας για τις δράσεις του ΠΑΑ. Θα ακολουθήσει διάλογος με τους συμμετέχοντες.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα προνοιακά επιδόματα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου


Ο Δήμος Θηβαίων γνωστοποιεί στους δημότες του δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 θα πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Η Κοινωνική και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων με αγαστή συνεργασία και έντονο το αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στα άτομα με αναπηρία, ενήργησαν με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ΑΜΕΣΑ, όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθούν εντός των καθορισμένων προθεσμιών τα επιδόματα στους δικαιούχους και ως εκ τούτου ο Δήμος Θηβαίων συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους πανελλαδικά που καταβάλλει επιδόματα του 2017 χωρίς καθυστερήσεις.





Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Η εκδήλωση διαμαρτυρίας που την καθιέρωσε

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας Μπάσκετ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμα «φωτιά» σε 2,2 ιδιοκτήτες ΙΧ -Ανασφάλιστα και δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Ειδοποιητήρια για πρόστιμα σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ και ένα εκατομμύριο μοτοσυκλέτες αναμένεται να αποσταλούν καθώς έπειτα από δύο χρόνια καθυστέρησης ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό όσων δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ και δεν τα έχουν ασφαλισμένα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης αφορούσε τους ιδιοκτήτες ΙΧ με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η/1/1996, ενώ οι ιδιοκτήτες παλαιότερων οχημάτων φαίνεται πως στάθηκαν τυχεροί και θα καθυστερήσει η αποστολή προστίμων.

Όσον αφορά στα πρόστιμα, για τη μη πληρωμή ΚΤΕΟ είναι στα 150 ευρώ και το ειδοποιητήριο θα καταφθάσει μέσω TAXIS. Από την άλλη, στην περίπτωση των ανασφάλιστων, το πρόστιμο είναι 250 ευρώ και στους ιδιοκτήτες των οχημάτων θα δοθεί χρονικό περιθώριο μόλις οκτώ ημερών για να το πληρώσουν, αλλιώς αυτό θα διπλασιαστεί, θα φτάσει δηλαδή στα 500 ευρώ.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν το 1995, αυτοί υπολογίζεται ότι είναι περίπου 500.000.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καθυστέρηση της διασταύρωσης αυτοκινήτων αυτών οφείλεται στο γεγονός πως έχουν εντοπιστεί χιλιάδες οχήματα της δεκαετίας του ’60, του ’70, του ’80 και του ’90 τα οποία το σύστημα τα «βλέπει» να κυκλοφορούν ενώ στην πραγματικότητα έχουν καταστραφεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν online στοιχεία καθώς στο παρελθόν οι μεταβολές γίνονταν χειρόγραφα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τα τελευταία χρόνια η διεθνής μέρα γυναικών είτε περνάει απαρατήρητη είτε έχει αποπολιτικοποιηθεί. Οι περισσότεροι σήμερα δεν γνωρίζουν καν ότι οι ρίζες της ημέρας βρίσκονται στον αγώνα των Αμερικανίδων εργατριών στην υφαντουργία ή ότι μια κινητοποίηση γυναικών στη Ρωσία ενάντια στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο το 1917 ήταν η σπίθα για την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του τσάρου και το ξεκίνημα της ρωσικής επανάστασης.
 Σήμερα δεν ξεχνάμε τις γυναίκες που διαχρονικά αγωνίσθηκαν, πολέμησαν, θυσιάσθηκαν για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, δικαιώματα, ισότητα.
Φέτος στις 8 του Μάρτη, ελπίζουμε ότι οι γυναίκες και αυτοί που τις υποστηρίζουμε, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε πολιτικές δράσεις σε όλο τον κόσμο για να τραβήξουμε την προσοχή στις συνθήκες εργασίας των γυναικών της εργατικής τάξης και στον αγώνα που χρειάζεται για να μετασχηματίσουμε αυτές τις συνθήκες.
Η ημέρα της γυναίκας μας θυμίζει ότι τα δικαιώματα και η ελευθερία κατακτούνται όταν αγωνίζεσαι σθεναρά γι' αυτά και μάχεσαι χωρίς εκπτώσεις.
 ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες από τη "Γαλάτεια" που πλήττει την Ελλάδα

Όπως αναμενόταν, έτσι κι έγινε. Η "Γαλάτεια" ήρθε στην ώρα της με βροχές και καταιγίδες δημιουργώντας και μικρά προβλήματα σε περιοχές στην Ελλάδα. Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό κατέφτασε το απόγευμα της Τρίτης, αλλά δεν θα καθίσει πολύ. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου.

Πάντως, για σήμερα Τετάρτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικά έντονα φαινόμενα, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας θα σταματήσουν, ενώ το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικός καταιγίδες, παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα δυτικά, τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα βόρεια, από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα βόρεια, τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα όμως θα εξασθενίσουν.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα νότια.
Ανεμοι: στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε ανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά περιόδους ισχυρές.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας



Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου δήλωσε σχετικά :
“Στις 8 Μαρτίου τιμούμε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για την κατοχύρωση της συμμετοχής τους με ίσους όρους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.  Ως Δημοτική Αρχή, θεωρούμε πρωταρχικής σημασίας την ενδυνάμωση του ρόλου και της θέσης της γυναίκας τόσο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων όσο και εν γένει στην κοινωνία.
Μέσα από τις δομές μας : “Συμβουλευτικό Κέντρο κατά της Βίας των Γυναικών”, “Παιδικοί Σταθμοί”, “Βοήθεια στο Σπίτι”, “Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας”, “Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ”, “Κοινωνικό Παντοπωλείο”, “Κοινωνικό Φροντιστήριο”, “Κοινωνική Υπηρεσία Δ. Θηβαίων” κα, προσπαθούμε να στηρίζουμε τη γυναίκα και τα παιδιά της, δίνοντας προτεραιότητα κυρίως στην άνεργη γυναίκα, τη χαμηλά αμειβόμενη, την ανασφάλιστη, την μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, την πολύτεκνη μητέρα, την κακοποιημένη γυναίκα, τη συνταξιούχο.
Eύχομαι σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά και δημιουργικά, με υγεία και δύναμη, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε και να στηρίξουν, όπως μόνο εκείνες γνωρίζουν με το αστείρευτο θάρρος τους,  την οικογένεια και την κοινωνία. ”




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ