Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Με τεράστια συμμετοχή η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας


ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 
                               
  Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, την 09/03/2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του διοικητηρίου της  Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη Λιβαδειά, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας.
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος Θεμάτων Μελετών & Επιμόρφωσης Αστυνομικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Σταύρος, ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος, ο Πρόεδρος της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας και ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ Γιώργος, ο Πρόεδρος της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδος κ. ΜΑΥΡΑΚΗΣ Αργύρης, ο Γεν.Γραμματέας της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδος και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος, ο νομικός σύμβουλος της Ε.Α.Υ.Βοιωτίας κ. ΖΩΓΡΑΦΟΣ Ιωάννης, ο προπονητής της ομάδος μπάσκετ της ΕΛ.ΑΣ Υπ.Β΄ κ. ΑΡΙΔΑΣ Παναγιώτης και ο Πρόεδρος της Αθλητικής και Ψυχαγωγικής Λέσχης  Μεδεών κ. ΣΑΛΙΠΑΣ Νικόλαος.

  Οι εργασίες ξεκίνησαν με την παρουσίαση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, ενώ στη συνέχεια ανεγνώσθη το εκδοθέν ψήφισμα της Γενικής Συνελεύσεως. Κατόπιν ο αναπληρωτής Δ/ντης της Δ.Α.Βοιωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΤΡΙΚΑΛΙΤΗΣ Νικόλαος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο νομικός σύμβουλος ανέλυσε στο ακροατήριο, με νομικούς όρους, τα σημαντικότερα σημεία του ψηφίσματος. Εν συνεχεία αποδόθηκε στους δύο πρώτους συναδέλφους το επίδομα τέκνου, της τάξης των 300 ευρώ, το οποίο έχει θεσπίσει η Ε.Α.Υ.Βοιωτίας για τα  μέλη της και ανακοινώθηκε η δωρεά προς την Ένωσή μας, εκ μέρους της Σωληνουργείας Κορίνθου, 36 τζάκετ της εταιρείας ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΑΜΙΔΗΣ Α.Ε. Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η στιγμή της βράβευσης από το Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Βοιωτίας, του εξαίρετου ήθους και υπόδειγμα συναδέλφου, αθλητή και δασκάλου πυγμαχίας κ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Χρήστου, για την προσφορά του στο Σώμα και το κοινωνικό σύνολο.

  Ακολούθως, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι απηυθύναν χαιρετισμό ενώ στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ενημέρωσαν τους συναδέλφους για τις τρέχουσες εξελίξεις, δίδοντας απαντήσεις  στα ζητήματα που μας απασχολούν.


  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας ευχαριστεί την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, καθώς  και τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό παρόν στην εκδήλωση. Θερμές ευχαριστίες επίσης προς τους συνδικαλιστικούς φορείς της Στερεάς Ελλάδος και στους εκπροσώπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ οι οποίοι έδειξαν για ακόμη μία φορά ότι στηρίζουν εμπράκτως την Ένωσή μας.


                                         ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ  Ζαχαρίας                             ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης
                  
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βοιωτίας για τα θέματα Υγείας στο Νομό μας


Με ευκαιρία τις δηλώσεις του Πρόεδρου της ΝΟΔΕ Βοιωτίας της ΝΔ περί καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Υγείας θα θέλαμε να του θυμίσουμε την λαϊκή ρήση «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί».
Ξαφνικά βλέπουμε το όψιμο ενδιαφέρον των τοπικών στελεχών της ΝΔ για τις Δημόσιες δομές Υγείας του Νομού μας, αλλά από την άλλη έχουν  απώλεια μνήμης για όλες τις ισοπεδωτικές εφαρμοσμένες πολιτικές του παρελθόντος για την Υγεία  και την κατάσταση στην οποία είχαν φτάσει τα Νοσοκομεία του νομού μας και οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με δικιά τους ευθύνη.
Απαξίωσαν τον τομέα της Δημόσιας Υγείας με την συνεχή υποστελέχωση, την συνεχή μείωση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων, την διάλυση του ΕΟΠΥΥ, την ανυπαρξία κοινωνικής μέριμνας για τα λαϊκά στρώματα, την μετατροπή του σε πάρτι των εργολάβων, των διαπλεκομένων ΜΜΕ, των προμηθευτών και των φαρμακευτικών εταιρειών.
Πρώτη μας προτεραιότητα ήταν η κοινωνική μέριμνα με την καθιέρωση της πλήρους Υγειονομικής κάλυψης όλων των πολιτών από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ανεξάρτητα από ασφάλιση, την κατάργηση του 5ευρου για την απλή επίσκεψη στο Νοσοκομείο,  την κάλυψη και συνταγογράφηση από τον ΕΟΠΥΥ πολλών εξετάσεων που μέχρι τώρα δεν ήταν συνταγογραφούμενες και επιβάρυναν τους ασφαλισμένους ( ψηφιακή μαστογραφία, PET-CT κ.λ.π.), την μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (αυτών που δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και αυτών που έχασαν το ΕΚΑΣ), την δίκαιη και διαφανή λίστα χειρουργείου και συνεχίζουμε στην ανταπόδοση στην κοινωνία με νέα μέτρα  με στόχο την ασφάλεια που επιζητούν οι πολίτες.
Με συμμέτοχους τις τοπικές κοινωνίες, την καλοπροαίρετη κριτική και έλεγχο, κτίζουμε λιθάρι-λιθάρι, ξανά τη Δημόσια Υγεία και των δομών της στον Νομό μας.
Προσπαθούμε για την ανόρθωση του Νοσοκομείων με τις προσλήψεις που γίνονται τόσο σε Ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και προσωπικό για ενίσχυση των εργαστηριών. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση και καλυτέρευση των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και η επίτευξη του στόχου να εφημερεύουν τα Νοσοκομεία μας 30 μέρες τον μήνα με πλήρη εργαστηριακή κάλυψη.
Αφήνουμε τα εργολαβικά συμφέροντα έξω από τον χώρο της Υγείας αντικαθιστώντας τα με απευθείας συμβάσεις εργαζομένων όπως π.χ. με τις καθαρίστριες των  Νοσοκομείων, καθιερώνοντας σωστές εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους για ανάγκες παροχής υπηρεσιών πραγματικής Υγείας.
Σε άμεση προτεραιότητα για το 2017 προγραμματίζεται ξανά η ανάπτυξη του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  με την λειτουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας τόσο στην Θήβα όσο και στην Λιβαδειά. Μέριμνα μας είναι η στελέχωση όλων των Περιφερικών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας του Νομού μας.
Αυτή είναι η δράση και η απάντηση μας στους νοσταλγούς του παρελθόντος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το υπουργείο Άμυνας προσλαμβάνει 1.000 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης

Η κατάταξη θα γίνει μέσα στο 2017 - Από τους 1.000 «ΟΒΑ» 600 θα προσληφθούν από τον στρατό ξηράς και από 200 στο πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία
Το θεσμό του Οπλίτη Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) ενεργοποιεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθορίστηκε ότι 1.000 οπλίτες βραχείας περιόδου θα καταταχθούν το έτος 2017 με δυνατότητα παραμονής έως τρία χρόνια.

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι 1.000 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) θα κατανεμηθούν ως εξής:

- 600 για το Στρατό Ξηράς.

- 200 για το Πολεμικό Ναυτικό.

- 200 για την Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «το θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΒΑ περιγράφεται στο ισχύον άρθρο 13 του ν. 1911/1990-Α’ 166 και η ενεργοποίηση του θεσμού αποσκοπεί στην κάλυψη αναγκών μαχίμων μονάδων και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος θα ακολουθήσει η έκδοση των σχετικών προκηρύξεων, με μέριμνα των αντίστοιχων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου θα περιγράφονται λεπτομερώς οι σχετικές διαδικασίες και προϋποθέσεις, και οι οποίες θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των Γενικών Επιτελείων.

Ο μισθός των οπλιτών που θα εκφράσουν την επιθυμία να παραμείνουν για ακόμη τρία χρόνια στον στρατό ξηράς, το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγορεύτηκε η μετακίνηση οπαδών του ΚΑΔΜΟΥ ΘΗΒΩΝ στην Αταλάντη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση, καθώς και η διάθεση εισιτηρίων, στους φιλάθλους της ομάδας Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΥ ΘΗΒΩΝ, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αταλάντης Φθιώτιδας, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων Α.Σ. ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ – Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ, την προσεχή Κυριακή (12-03-2017) και ώρα 17:00, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, περιόδου 2016 – 2017, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεβαδέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι την Δευτέρα 13 Μαρτίου  και την Τρίτη 14 Μαρτίου  2017 και ώρες 10:00 – 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων (Δωδεκανήσου 12), διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Παντοπωλείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή νερού στην Αλίαρτο

Διακοπή νερού στην Αλίαρτο από τις 4μμ περίπου λόγω σπασμένου Κεντρικού Αγωγού.
Tο συνεργείο του Δήμου είναι στο σημείο και θα αποκαταστήσει τη βλάβη.
Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών
εκ του Δήμου
ΝΕΟΤΕΡΑ
 Δόθηκε νερό από άλλον αγωγό και η βλάβη θα αποκατασταθεί αύριο το πρωϊ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον καταυλισμό της Θήβας έπιασαν τους ληστές με την καραμπίνα

Συνελήφθησαν άμεσα δύο εκ των δραστών της χθεσινής ληστείας που διαπράχθηκε σε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η οποία πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Πυρίου Θηβών

Αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη συνεργός τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό


Συνελήφθησαν άμεσα, χθες (09-03-2017) αργά το απόγευμα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η οποία πραγματοποιήθηκε στον οικισμό του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας, δύο (2) εκ των δραστών της ληστείας που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι, σε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 40 και 24 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη συνεργός τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα οι τρεις δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε εγκαταστάσεις της ανωτέρω επιχείρησης, όπου ένας εξ αυτών απείλησε με κυνηγετικό όπλο υπάλληλο της επιχείρησης που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον αύλιο χώρο αυτής.

Στη συνέχεια ο δράστης κατευθύνθηκε στο γραφείο της επιχείρησης, όπου πυροβόλησε με το κυνηγετικό όπλο το τζάμι της πόρτας και αφού εισήλθε στο εσωτερικό του, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την σύλληψη δύο εκ των δραστών, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα όλα τα στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν από την ενδελεχή έρευνα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, καθώς και μέρος του χρηματικού ποσού από την διάπραξη της ληστείας, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 40χρονου.

Όπως διακριβώθηκε, οι δράστες προέβησαν πρόσφατα στην αλλαγή χρώματος του οχήματος που κατασχέθηκε, ενώ λίγο πριν την σύλληψή τους είχαν προετοιμαστεί για την επαναφορά του χρώματος στην πρότερη κατάστασή του, προκειμένου να δυσχεράνουν τον έργο των Διωκτικών Αρχών για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους.     

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την έρευνα και το προανακριτικό διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Κυριακή

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα επηρεαστούν:

Από Παρασκευή (10/03/2017)

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Ευβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αύριο Σάββατο (11/03/2017)

Η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς τις πρωινές ώρες η κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή (12/03/2017)

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα οι Κυκλάδες.
Για περισσότερες πληροφορίες, για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύ-νους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων οι πολίτες μπορούν να αποταθούν:

1.    Στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610-29036) 24ωρου  λειτουργίας, &  στο     e-mail (pprost@viotia.gr)  του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας της              Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
2.    Στην ιστοσελίδα  (www.civilprotection.gr)  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
3.    Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.emy.gr.

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Κεντρική Μακεδονία, η

Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια, τα

νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Ποιοί φταίνε» για τη Δ.Ε. Θίσβης !

  «ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»


«Οι άλλοι φταίνε» για τη Δ.Ε. Θίσβης !

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από δημοσίευμα στο διαδίκτυο, για τις παρασκηνιακές ενέργειες και διεργασίες της δημοτικής αρχής που αφορούν τη Δ.Ε. Θίσβης, με στόχο να «καλοπιάσει» και επί της ουσίας να χειραγωγήσει τους πολίτες, κάνοντας το άσπρο μαύρο για να καμφθούν οι αντιδράσεις τους.

Με την τελευταία μάλιστα δημοσιευμένη επιστολή του προέδρου της Τ.Κ. Θίσβης, ο  οποίος αποκλείστηκε από τον "μυστικό δείπνο", μένει έκθετη και η δημοτική αρχή, αλλά και οι πρόεδροι των υπόλοιπων τοπικών κοινοτήτων της περιοχής.

Δημιουργούνται μεγάλα ερωτηματικά για τη στάση, το σκοπό και το περιεχόμενο των «διεργασιών». Το παρασκήνιο όμως και οι εσωτερικές ισορροπίες δεν αφορούν τους πολίτες. Με το παρασκήνιο δε λύνονται τα προβλήματα, ούτε και θα καμφθούν οι αντιδράσεις.

Η δημοτική αρχή, αντί να προχωρήσει σε μια στοιχειώδη αυτοκριτική για την πλήρη ανυπαρξία και εγκατάλειψη της περιοχής έξι χρόνια τώρα από την έναρξη εφαρμογής του Καλλικράτη, μεταθέτει τις ευθύνες αλλού. Φταίνε οι κυβερνήσεις, ο Καλλικράτης, τα δύσκολα προβλήματα.

Για άλλη μια φορά πετά την μπάλα στην εξέδρα για να καλύψει τις δικές της αδυναμίες.

Η επιστολή που υπογράφουν ο νέος αντιδήμαρχος και οι πρόεδροι τεσσάρων από τις πέντε τοπικές κοινότητες είναι ένα γράμμα κενό περιεχομένου και δεν εκφράζει το αίσθημα των πολιτών. Μια «φιλολογική» προσέγγιση που δε λέει τίποτα και ταυτόχρονα λέει τόσα πολλά. Δε λέει τίποτα γιατί είναι μακριά από την ουσία, μακριά από την πραγματικότητα της απουσίας και εγκατάλειψης που εμφανίζει η περιοχή. Και λέει ταυτόχρονα τόσα πολλά για την αδυναμία της δημοτικής αρχής να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τόσο της συγκεκριμένης περιοχής, όσο και του δήμου συνολικότερα.

Μάθαμε επίσης στην επιστολή αυτή, ότι συναντήθηκαν υπό το συντονισμό του δημάρχου οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Θίσβης και οι δημοτικοί σύμβουλοι για να κάνουν «ωραίες» και αισιόδοξες διαπιστώσεις.

Ποιοι ήταν οι συμμετέχοντες σύμβουλοι ; Με ποιο κριτήριο προσκλήθηκαν; Πότε έγινε αυτή συνάντηση;

Βάζουμε αυτά τα απλά ερωτήματα γιατί και εμείς όπως όλοι οι πολίτες ενημερωθήκαμε μέσα από το δημοσίευμα.

Όσον αφορά το θέμα του δημοσιεύματος για αλλαγή δήμου, εμείς πιστεύουμε ότι οι πολίτες έχουν δίκιο να είναι απογοητευμένοι και θυμωμένοι με την ανεπάρκεια της παρούσας δημοτικής αρχής και  πολύ καλά κάνουν και διεκδικούν τα αυτονόητα, αλλά η ανακαίνιση ενός τέτοιου θέματος λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από τα πραγματικά προβλήματα. Το πρόβλημα δεν είναι γεωγραφικό ή χωροταξικό. Έχει να κάνει με την ανεπάρκεια και την ατολμία της δημοτικής αρχής, που δυστυχώς δεν έχει καταφέρει τόσα χρόνια να αντιμετωπίσει ούτε τα απλά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 12 πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά από φυτοφάρμακα

Μια ετήσια έκθεση από την Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας διαπίστωσε ότι σχεδόν το 70% των δειγμάτων 48 τύπων συμβατικών προϊόντων ήταν μολυσμένα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Το καλό σε αυτό, είναι πως παρατηρείται μια διαφορά προς τα κάτω 6,6 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με πέρυσι.

Ο οδηγός Καταναλωτή EWG, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, κατατάσσει την μόλυνση από φυτοφάρμακα δημοφιλών φρούτων και λαχανικών βασιζόμενος σε περισσότερα από 36.000 δείγματα των προϊόντων που ελέγχθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και τον Οργανισμό Τροφίμων και Ποτών.

Όπως σημειώνεται οι φράουλες περισσότερο από κάθε άλλο φρέσκο φρούτο είναι γεμάτες από υπολείμματα φυτοφαρμάκων ακόμα κι όταν καθαρίζονται και συσκευάζονται.

Παράλληλα, σχεδόν εξίσουν βρώμικα είναι λαχανικά και φρούτα ιδιαίτερα δημοφιλή όπως το σπανάκι, τα νεκταρίνια και τα μήλα.

Η βρώμικη δωδεκάδα

    1.φράουλες
    2.σπανάκι
    3.νεκταρίνια
    4.μήλα
    5.ροδάκινα
    6.αχλάδια
    7.κεράσια
    8.σταφύλια
    9.σέλερι
    10.ντομάτες
    11.πιπεριές
    12.πατάτες

H καθαρή δεκαπεντάδα

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται φρούτα και λαχανικά που δεν φανταζόμαστε, όπως το καλαμπόκι, τα σπαράγγια, η μελιτζάνα, αλλά και το λάχανο!


    1. γλυκό καλαμπόκι
    2. αβοκάντο
    3. ανανάς
    4. λάχανο
    5. κρεμμύδια
    6. κατεψυγμένος γλυκός αρακάς
    7. παπάγια
    8. σπαράγγια
    9. μάνγκο
    10. μελιτζάνα
    11. πεπόνι μελιτώματος
    12. ακτινίδια
    13. πεπόνι κανταλούπ
    14. κουνουπίδι
    15. γκρέιπφρουτ

Πηγή: Environmental Working Group

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Στερεά Ελλάδα στο Βερολίνο



Μόνο θετικά σχόλια έχει προκαλέσει η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ITB» στο Βερολίνο. Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση του τουρισμού, η Περιφέρεια συνεχίζει να δίνει το «παρών» σε όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις προβολής των τοπικών προϊόντων και των τουριστικών υποδομών της Στερεάς Ελλάδας. Το Βερολίνο αποτελεί τον 5ο σταθμό για τον σκοπό αυτό καθώς έχουν προηγηθεί οι επιτυχείς συμμετοχές σε αντίστοιχου κύρους διεθνείς εκθέσεις στο Λονδίνο, το Τελ Αβίβ, το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι.

Με σκοπό την ενίσχυση των επαφών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έκθεσης για την προσέλκυση τουριστών, στο Βερολίνο βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να στηρίξει τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του τουρισμού.  Είναι σημαντικό ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας σε αυτή, αλλά και τις άλλες εκθέσεις, αποφασίστηκε έπειτα από διάλογο με τους επιχειρηματίες του αντικειμένου που υπέδειξαν τις σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις που θα προωθήσουν και θα προβάλουν την Στερεά Ελλάδα.

Στον απολογισμό της πρώτης ημέρας της έκθεσης, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Έχουμε δημιουργήσει μία καλή ομάδα με όλους τους ανθρώπους του τουρισμού της Στερεάς Ελλάδας. Αποφασίσαμε ότι θα γυρίσουμε τον κόσμο αλλά θα πετύχουμε τον στόχο μας. Να κάνουμε την Στερεά Ελλάδα πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, να δείξουμε σε όλους ότι δεν διαθέτουμε μόνο τη φυσική ομορφιά που έχουμε κληρονομήσει, αλλά και υποδομές που θα ζήλευαν πολλοί στην Ευρώπη. Έχουμε τεχνογνωσία, έχουμε τη θέληση και αυτό θέλουμε να το κάνουμε γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Για κάθε επισκέπτη που κερδίζουμε ανοίγουν θέσεις εργασίας, ενισχύεται η οικονομία μας και αντιμετωπίζουμε την κρίση. Είναι μάχη, αλλά έχουμε δυνατά όπλα».


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος ο καιρός: Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή. 

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά ενώ θα εκδηλωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι ια σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα είναι πιθανόν κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανόν πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Έπιασαν τους ληστές με τις καραμπίνες

Πατέρας ρομά με τους δύο γιους του είχαν πυροβολήσει και αρπάξει 3.500 ευρώ - Αναζητείται ακόμα ο ένας γιος
Μέσα σε λίγες ώρες η αστυνομία έπιασε τους δυο από τους τρεις ληστές που μπούκαραν χθες το μεσημέρι με καραμπίνες σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Θήβα.

Η ληστεία που έγινε το μεσημέρι ήταν όπως όλα δείχνουν οικογενειακή υπόθεση. Τρεις ρομά, πατέρας και δυο γιοι, μπούκαραν με τις καραμπίνες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ακινητοποίησαν απειλώντας με τις καραμπίνες τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό.

Στη συνέχεια προχώρησαν προς το γραφείο που ήταν το ταμείο, όπου το άνοιξαν πυροβολώντας την πόρτα. Πήραν περίπου 3.500€, καθώς επίσης και έναν χαρτοφύλακα που όμως φέρεται να είχε μέσα μόνο έγγραφα.

Οι ληστές διέφυγαν προς την περιοχή της Ριτσώνας και παρά την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας αρχικά κατάφεραν να ξεφύγουν.

Οι αστυνομικοί όμως αξιοποιώντας τις μαρτυρίες που είχαν στη διάθεσή τους, μετά από εκτεταμένες και συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν να εντοπίσουν τον πατέρα με τον ένα γιο και να τους συλλάβουν, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές θέμα χρόνου είναι και η σύλληψη και του τρίτου ληστή.
 LamiaReport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Γυναίκες εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενες ενοικιάστριες και κλέβουν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό άγνωστων γυναικών, οι οποίες αφαιρούν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή από ιδιοκτήτες σπιτιών, με το πρόσχημα της ενοικίασης διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ήδη, έχουν καταγραφεί περιστατικά κλοπών από σπίτια και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των αγνώστων γυναικών, αρχικά πληροφορούνται για την ενοικίαση των διαμερισμάτων από αγγελίες τόσο σε εισόδους πολυκατοικιών ή κεντρικών σημείων των πόλεων, όσο και από αγγελίες. Στη συνέχεια παρουσιάζονται στους ιδιοκτήτες των ακινήτων ως ενδιαφερόμενες ενοικιάστριες, ζητώντας να δουν το διαμέρισμα. Συνήθως, το προς ενοικίαση διαμέρισμα βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το σπίτι του ιδιοκτήτη ή σε πολύ κοντινή απόσταση. Μόλις, λοιπόν, οι άγνωστες φθάσουν στο σπίτι του ιδιοκτήτη προσπαθούν να μπουν μέσα, ζητώντας, για παράδειγμα, ένα ποτήρι νερό, ώστε διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και αλλά άτομα μέσα στο διαμέρισμα. Ακολούθως, οι άγνωστες γυναίκες και ο ιδιοκτήτης ξεκινούν για να πάνε στο διαμέρισμα που ενοικιάζεται. Όμως, εάν ο ιδιοκτήτης φεύγοντας δεν κλειδώσει την πόρτα, τότε η μία από τις δύο γυναίκες επικαλείται πως πρέπει να κάνει ένα επείγον τηλεφώνημα και δεν πηγαίνει στο διαμέρισμα. Όση ώρα η συνεργός της απασχολεί τον ιδιοκτήτη, βλέποντας το προς ενοικίαση διαμέρισμα, παραβιάζει την πόρτα του διαμερίσματος του ιδιοκτήτη και αφαιρεί κοσμήματα και χρήματα. Αμέσως μετά, πηγαίνει στο προς ενοικίαση διαμέρισμα, συναντά την συνεργό της και φεύγουν, ενώ ο ιδιοκτήτης αντιλαμβάνεται την κλοπή όταν έχουν, πλέον, εξαφανιστεί.

Επίσης, σύμφωνα με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, πολλές φορές οι άγνωστες γυναίκες προσπαθούν να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή, με τη μέθοδο της απασχόλησης. Ειδικότερα, όση ώρα βρίσκονται μέσα στο σπίτι, η μία συνομιλεί με τον ιδιοκτήτη του προς ενοικίαση διαμερίσματος, ενώ η δεύτερη, με το πρόσχημα ότι θα ήθελε λίγο νερό, ερευνά τους χώρους του σπιτιού, για να βρει χρήματα και κοσμήματα, ώστε να τα αφαιρέσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ