Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Πλημμύρες στον κάμπο της Κωπαΐδας από τις ισχυρές βροχοπτώσεις-ΒΙΝΤΕΟ


Πλημμύρισε για ώρες ο κάμπος της Κωπαΐδας, από τις πρόσφατες  καταιγίδες και έφεραν πολύ νερό στην ευρύτερη περιοχή.
Τα ποτάμια και τα ρέματα «φούσκωσαν» για τα καλά και το νερό απλώθηκε σε εκτάσεις με καλλιέργειες και όχι μόνο.Οι αντλίες της  Π.Ε.Βοιωτίας δουλεύουν στο φουλ,στον κάμπο της Κωπαΐδας, προκειμένου να αντλήσουν τα νερά από τα χωράφια.
Ευχαριστούμε πολύ τον Ιωάννη Χατζή για το βίντεο  που μας έστειλε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο Θήβα: Αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής που φέρεται να έκανε κόντρες με την Πόρσε


Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σταμάτησε και προσφέρθηκε να βοηθήσει τον τραγικό πατέρα

Έχουν περάσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή η μοιραία Πόρσε έχει πέσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου παρασέρνοντας στο θάνατο την άτυχη Αποστολία και το μόλις 3 ετών αγοράκι της.

Ο πατέρας, Υπάτιος Πατμάνογλου βγαίνει από τις τουαλέτες και δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί. Πώς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχασε τα πάντα.... Την αγαπημένη του σύζυγο και το 3χρονο αγοράκι του.

Δίπλα από το πάρκινγκ σταματάει ένα πολυτελές αυτοκίνητο Audi R8. Ο οδηγός κατεβαίνει και ρωτάει τον πατέρα αν χρειάζεται βοήθεια. Σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά, ο Υπάτιος Πατμάνογλου αποκαλύπτει το περιστατικό:

«Ήταν ένα Audi R8 πίσω του και πρέπει να πατιόντουσαν (σ.σ. να έκαναν κόντρες). Άδειος δρόμος δύο τέτοια αυτοκίνητα, πιθανολογώ, δεν είμαι σίγουρος, να είχαν σχέσεις ή φιλίες ή απλά να έτυχε... Δύο τέτοια αυτοκίνητα σε άδειο δρόμο... Μου είπε ο οδηγός του Audi αφού έκανε όπισθεν «θέλεις να σε βοηθήσω;». Ο οδηγός του έκλαιγε», ήταν τα λόγια του.
Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Σίλβα Κλέιτον ήταν ο οδηγός του Audi R8, το οποίο ακολουθούσε την μοιραία Porsche πριν σκορπίσει τον θάνατο στην Εθνική οδό.

Ο ίδιος πήγαινε στη Λάρισα για τις Απόκριες, καθώς είχε άδεια από την κυπριακή Ομόνοια, όπου αγωνίζεται και με το αυτοκίνητο του πέρασε ελάχιστα λεπτά μετά την φονική πρόσκρουση με το Honda Civic της οικογένειας Πατμάνογλου με αποτέλεσμα τους 4 νεκρούς.

Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι σταμάτησε με το όχημα του, ρώτησε τον Υπάτιο Πατμανόγλου αν θέλει βοήθεια και αφού έμεινε πέντε λεπτά εκεί αναχώρησε για τον προορισμό του.

«Πήγαινα στη Λάρισα. Πέρασα από το σημείο του τροχαίου και είδα φωτιά. Εκεί είναι ένα σημείο που έχει τουαλέτες. Ήθελα να σταματήσω να πάω στην τουαλέτα αλλά είδα φωτιά. Μόλις πλησιάζω, βλέπω να έχει φωτιά, δεν μπορούσα να πάω τουαλέτα και προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί Δεν μπορούσα να καταλάβω αν είχε συμβεί κάποιο ατύχημα. Αυτοκίνητο δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Είδα έναν άνθρωπο να ψάχνει μέσα στις φωτιές και πλησίασα να τον ρωτήσω αν θέλει κάτι. "Θέλεις κάποια βοήθεια;" του είπα. "Να φέρω τον πυροσβεστήρα;" Και ο άνθρωπος μου είπε ακριβώς αυτό "Τι να μου φέρεις; Είναι η γυναίκα μου και το παιδί μου εκεί μέσα...". Τι να πω; Εγω έχω παιδί στην ίδια ηλικία με το δικό του και αμέσως το μυαλό μου πήγε εκεί... Έμεινα εκεί πέντε λεπτά και έβλεπα τι γινόταν. Μαζί ήταν και άλλα άτομα που έβλεπαν».

Πάντως, οι πληροφορίες από το οπτικό υλικό αλλά και ο ισχυρισμός του ίδιου του Κλέιτον αναφέρουν ότι σε καμία περίπτωση δεν έκανε κόντρες το Audi R8 με την μοιραία Porsche του Γιώργου Βακάκη.

«Αυτός ο κύριος έκανε μια άτυχη δήλωση ότι σταμάτησε ένας μελαχρινός με ένα γρήγορο αυτοκίνητο που ίσως έκανε κόντρες. Και τα έλεγε χωρις να ξέρει τι και πώς. Το καταλαβαίνω ο άνθρωπος ήταν μέσα στον πόνο του, σε μια δύσκολη στιγμή. Έκανε μια δήλωση χωρίς να το σκεφθεί επειδή έχω ένα γρήγορο αμάξι...» ανέφερει ο Κλέιτον και συμπλήρωσε «Τον είδα να ψάχνει μέσα στις φωτιές και πήγα να τον βοηθήσω. Δεν είχε μείνει τίποτα» ενώ όπως διευκρινίζει στο ερώτημα αν είδε την Porsche στον δρόμο απάντησε ο Βραζιλιάνος «Δεν είδα τίποτα. Με έχουν ρωτήσει 500 άτομα από εκείνη την ημέρα. Μπορεί να πέρασε και να μην την πρόσεξα».
Ο Κλέιτον έχει παραδεχτεί ότι αυτός ήταν ο οδηγός που σταμάτησε ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έκανε κόντρα με τη μοιραία Πόρσε του 24χρονου Γιώργου Βακάκη.


Πηγές της Τροχαίας ξεκαθαρίζουν πως το υλικό από τις κάμερες δεν επιβεβαιώνει ότι το Audi R8 του Κλέιτον έκανε κόντρες με την Πόρσε του Γιώργου Βακάκη καθώς κινούνταν πολλά χιλιόμετρα πιο πίσω.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Ορχομενού

Ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 3 ατόμων, για την υλοποίηση της Πράξης “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ορχομενού”.

Ειδικότητες:

ΠΕ ή ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

ΔΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές 2017: Δείτε όλο το πρόγραμμα των Εξετάσεων

Πρεμιέρα στις 6 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ με Νεοελληνική Γλώσσα - Ακολουθούν, στις 7 του μηνός, με το ίδιο μάθημα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2017.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα την Τρίτη 6 Ιουνίου, ενώ οι μαθητές των Γενικών Λυκείων θα κάνουν πρεμιέρα μία μέρα μετά, στις 7 του μηνός. Και οι δύο κατηγορίες ξεκινούν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.



«Καθορίζουμε το πρόγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της Γ' τάξης ημερήσιων και της Δ' τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων έτους 2017, ως ακολούθως» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο και παραβάλει πίνακες με τις ημερομηνίες εξέτασης.

Οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα κρατήσουν 12 μέρες, ενώ οι μαθητές ΕΠΑΛ θα εξετάζονται για 15 μέρες. Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου.

Ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων, όπως και για τις ίδιες κατηγορίες ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Στην κατηγορία των ΕΠΑΛ, η εξέταση θα διαρκέσει 4 ώρες στο μάθημα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο.

Όσον αφορά στους υποψηφίους για τις ειδικές κατηγορίες μαθημάτων, το υπουργείο Παιδείας ορίζει πως «πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

- μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,

- μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

- των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,

- του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά».



«Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2017-18 ορίζουμε το διάστημα από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017» καταλήγει η ανακοίνωση.








Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα στοιχεία για την τραγωδία με την Πόρσε στη Θήβα



Ολοένα και περιπλέκεται η υπόθεση στο τραγικό τροχαίο με την Πόρσε στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας,στο Ύπατο Θηβών που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα.

Οι δύο πραγματογνώμονες άλλαξαν, στην ιστορία φαίνεται να έχει συμμετοχή ένα Audi το οποίο οδηγούσε γνωστός ποδοσφαιριστής, ενώ στο προσκήνιο έρχεται και η μαρτυρία μιας γυναίκας.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου- οδηγός του Honda που έχασε σε μία στιγμή σύζυγο και παιδί- είχε υποστηρίξει ότι «Ήταν ένα Audi R8 πίσω του και πρέπει να πατιόντουσαν (σ.σ. να έκαναν κόντρες). Άδειος δρόμος δύο τέτοια αυτοκίνητα, πιθανολογώ, δεν είμαι σίγουρος, να είχαν σχέσεις ή φιλίες ή απλά να έτυχε… Δύο τέτοια αυτοκίνητα σε άδειο δρόμο…».

Μάλιστα μετά τη σύγκρουση- και ενώ είχε προσπεράσει το σημείο- ο οδηγός του R8 έκανε όπισθεν και του ζήτησε αν θέλει βοήθεια: «Μου είπε ο οδηγός του Audi αφού έκανε όπισθεν «θέλεις να σε βοηθήσω;». Ο οδηγός του έκλαιγε».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, με τα videos επιβεβαιώνεται η ύπαρξη αυτού του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, οκτώ λεπτά μετά την πρόσκρουση της Porsche στο Honda Civic, ένα Audi R8 διήλθε από το σημείο και οι αστυνομικοί εντόπισαν πως ανήκει σε γνωστό ποδοσφαιριστή.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει αναφέροντας ότι από τις 19 κάμερες που υπήρχαν στα 50 χιλιόμετρα από τα διόδια των Αφιδνών, μέχρι και το πάρκινγκ, το R8 ακολουθούσε την Porsche χωρίς ωστόσο να εμπλακεί σε κόντρα μαζί της. Απλά, τα δύο οχήματα κινούνταν σε παράλληλες πορείες. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει στις Αρχές για όλα όσα είδε να συμβαίνουν εκείνο το απόγευμα στην εθνική οδό.`

Η αλλαγή πραγματογνωμόνων

Την περασμένη Δευτέρα η Εισαγγελία Θηβών διόρισε δύο πραγματογνώμονες από τη Βοιωτία ώστε να ασχοληθούν με την υπόθεση της Porsche ωστόσο ο διορισμός τους κράτησε μόνο λίγες ώρες. Ένας ζήτησε να παραιτηθεί, κάτι το οποίο έγινε, ενώ ο δεύτερος ενεπλάκη σε τροχαίο και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Έτσι αντικαταστάθηκαν από δύο πραγματογνώμονες από την Αθήνα. Παράλληλα δύο ακόμη θα ασχοληθούν με τον αυτοκινητόδρομο και ό,τι έχει να κάνει με το οδόστρωμα, το πάρκινγκ και τις τουαλέτες. Κοιτούν αν το πάρκινγκ και οι τουαλέτες στο σημείο του δυστυχήματος έχουν κατασκευαστεί με τις σωστές προδιαγραφές.

Μάλιστα γι’ αυτό το θέμα αναμένεται να υπάρξει συνεργασία των πραγματογνωμόνων προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί στο 82,4ο χιλιόμετρο, δηλαδή ένα χιλιόμετρο πριν σκάσει το πίσω δεξιό λάστιχο της Porsche 911 S άρχισε να χάνει αέρα. Δύο είναι τα ενδεχόμενα. Πρώτον ότι το αυτοκίνητο εισήχθη στην Ελλάδα με τα συγκεκριμένα ελαστικά, τα οποία ήταν πάνω από μια δεκαετία, συνεπώς καταπονημένα, ακατάλληλα και σε συνδυασμό με την υψηλή ταχύτητα (πάνω από 250χλμ.) άρχισαν να διαλύονται. Έτσι μέσα σε ένα χιλιόμετρο το πίσω λάστιχο έχασε όλο του τον αέρα, καταστράφηκε και η Porsche μπήκε πλαγιολισθαίνοντας στο πάρκινγκ και με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Το άλλο ενδεχόμενο είναι η Porsche να πάτησε κάτι στο δρόμο και το λάστιχο να αρχίσει να ξεφουσκώνει.

Mail-φωτιά στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνει η ΕΛ.ΑΣ. και σε ένα mail που έφτασε στο αρχηγείο της λίγες ημέρες μετά το τροχαίο από μια γυναίκα όπου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το εφιαλτικό απόγευμα.

Αστυνομικές πηγές λένε ότι η γυναίκα κινούνταν με 120 χλμ. στη μεσαία λωρίδα όταν είδε τη μοιραία Porsche να την πλησιάζει σαν σίφουνας. Μάλιστα αναφέρει ότι από την ταχύτητα που πέρασε δίπλα της το δικό της αυτοκίνητο σηκώθηκε στον αέρα. Μάλιστα τρόμαξε και λίγο έλειψε να χάσει τον έλεγχο του αμαξιού. Η γυναίκα αναμένεται επόμενες ημέρες να κληθεί να δώσει αναλυτική κατάθεση.
eleftherostypos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο κυνήγι των κουνουπιών η Π.Ε. Βοιωτίας

Προγραμματισμός ενεργειών καταπολέμησης κουνουπιών περιόδου 2017

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Διοικητήριο με την συμμετοχή του Προέδρου της Π. Ε. Δ. και  Δημάρχου Ορχομενού, κ. Λουκά Υπερήφανου, του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη και εκπροσώπων όλων των Δήμων της Π. Ε. Βοιωτίας, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για το έργο της  καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Αθανασίου Καρακάτζα και του Γενικού Δ/ντή Σταύρου Τσελά.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, τόνισε ότι:

 «Τα κουνούπια είναι φορείς μετάδοσης ασθενειών και η έγκυρη καταπολέμηση συνιστά προληπτική κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού της Περιφέρειας.
Η Περιφέρεια θα προχωρήσει  σε επίγεια αλλά και με εναέρια μέσα καταπολέμησης προνυμφών ώστε έγκαιρα να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα.

Επίσης η Π. Ε. Βοιωτίας σε συνεργασία με τους Δήμους θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ενημέρωση των πολιτών, για την προστασία όλων των ευαίσθητων χώρων, καταυλισμούς Ρομά, σχολεία, κατασκηνώσεις κ.λ.π.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είμαστε η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που έχουμε συνεχή ροή καταπολέμησης κουνουπιών 2ετίας με εστιασμένες παρεμβάσεις σε δυο άξονες:
1.της όχλησης και
2.της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η υγεία των πολιτών ήταν και παραμένει πρώτο μας μέλημα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγοράζει ακίνητα ο Δήμος Θηβαίων


Η ολοκλήρωση της σύνθεσης της Δημοτικής Αρχής της  Θήβας  αλλά και η αγορά ακινήτων , είναι τα βασικά θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στις 15 του μηνός, ημέρα  TETAΡΤΗ  και ώρα 18:00 . Η Ημερήσια Διάταξη είναι συγκεκριμένα η εξής:

    1ο. 2η Αναμόρφωση Δημοτικού Προϋπολογισμού οικ. έτους 2017.
    2ο. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.)»
    3ο. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.).
    4ο. Ορισμός Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Θηβαίων και επιλογή παραγωγικών τάξεων που θα συμμετάσχουν στη σύνθεσή της.

    5ο. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Σχολική Επιτροπή των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου αυτής.
    6ο. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, Σχολική Επιτροπή των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου αυτής.
    7ο. Ορισμός των μελών της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και  Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων, λόγω λήξης της θητείας αυτών.
    8ο. Αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και αποδοχή χρηματοδότησης.
    9ο. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Θηβαίων στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την πράξη «Βελτίωση τάπητα στίβου δημοτικού σταδίου Θήβας (Α” φάση)».
    Λήψη απόφασης για τη διενέργεια προφορικής, φανερής, πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκποίηση κινητών πραγμάτων του Δήμου και ορισμός μελών της Επιτροπής εκτίμησης της αξίας του προς εκποίηση υλικού, σύμφωνα με το άρθρο 186 του Ν.3463/06.
    Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου για το χρονικό διάστημα ενός (1) έτους.
    Λήψη απόφασης για την πρόθεση αγοράς ακινήτων στον Παλαιό Προσφυγικό Συνοικισμό και ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης της αξίας αυτών (σχετ. η υπ’ αριθ. 432/2008 Α.Δ.Σ.).
    Έκφραση γνώμης προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου, πλανόδιου εμπορίου, το ύψος και τον τρόπο είσπραξης του καταβαλλόμενου Τέλους.
    Λήψη απόφασης για τον εορτασμό των Εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου & 28ης Οκτωβρίου, τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης μας και έγκριση της δαπάνης.
    Έγκριση πρακτικής άσκησης της Ζγκούρη Ευθυμίας του Βασίλ, σπουδάστριας στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας (Σχολή Επαγγελμάτων υγείας και Πρόνοιας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας), στο Δήμο Θηβαίων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

O Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την υλοποίηση της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεάς Ελλάδας 2014-2020» – ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (10), στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, που εδρεύει στην Αλίαρτο Ν. Βοιωτίας.

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 και λήγει την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 15:00.
Δείτε την  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 1/2017 (Αρ. Πρωτ.: 1696/01.03.2017)
  2. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΟΧ
  3. ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ
  4. ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΟΧ 5 (word) / (pdf)
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Συλλόγου Γυναικών Θεσπιών στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών θα επισκεφθεί την Κυριακή 26/03/2017 το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και θα ξεναγηθεί μέσω εικονικής πραγματικότητας στην  Αγιά Σοφιά!
Μετά την ξενάγηση θα ακολουθήσει βόλτα στην περιοχή Γκάζι.
Ώρα αναχώρησης 8:30 π.μ. από την αγορά.
Τιμή Λεωφορείου και Ξενάγησης: 18 €
Δηλώσεις συμμετοχής έως 21/03/2017 στο τηλέφωνο
22620-65378 (κα. Μπαμπούλα Σωτηρία)


Το Δ.Σ.
Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Θεσπιών


Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλους –Δεκτά όλα τα παιδιά 3 ετών

Βαθιά ανάσα θα πάρουν χιλιάδες οικογένειες με το μέτρο που σχεδιάζεται για τους Δημόσιους παιδικούς σταθμούς όπου θα γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά από 2,5 – 3 ετών και άνω.

Το σενάριο που διαρρέεται λέει μάλιστα ότι το παραπάνω μέτρο εντάσσεται στα λεγόμενα αντίμετρα της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος το πρόγραμμα έχει πάρει ήδη την έγκριση των τροϊκανών και έχει υπολογιστεί πως έχει ένα κόστος της τάξης των 500 εκατομμυρίων.

Με βάση το πρόγραμμα αυτό θα ενισχυθούν οι εγκαταστάσεις και θα γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού ώστε να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά, άσχετα από το εάν οι γονείς τους είναι εργαζόμενοι ή όχι.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει να αναπτύσσεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες στις αρχές του 2019.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία, όπως αναφέρεται είναι πως δεν αφορά μονάχα στα παιδιά των εργαζομένων αλλά και των ανέργων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δηλώσεις Βερστάγκερ πυκνώνουν τα σύννεφα για τη Λάρκο

Όπως δήλωσε στη βουλή ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, το ΔΣ της Λάρκο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη συμφωνία για την προμήθεια ρεύματος από τη ΔΕΗ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επικύρωσή της από τη Γενική Συνέλευση.

Ωστόσο τα προβλήματα για τη βιομηχανία, τα οποία διογκώνονται και συσσωρεύονται διαχρονικά, δε σταματούν στη διευθέτηση του κόστους ρεύματος και του χρέους που έχει συσσωρευτεί προς τη ΔΕΗ. Και αυτό γιατί υπάρχει πάντα η απειλή της υπόθεσης των παράνομων κρατικών ενισχύσεων και της επιστροφής συνολικά 135 εκατ. ευρώ βάσει της απόφασης του 2014.

Το πρόβλημα επαναφέρει στο προσκήνιο, η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρίτ Βερστάγκερ, η οποία απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, τονίζει ότι η Επιτροπή έχει κινήσει τις δικαστικές διαδικασίες που προβλέπονται όταν ένα κράτος μέλος δε συμμορφώνεται σε αποφάσεις και πρόστιμα για κρατικές ενισχύσεις. Η Επίτροπος αποκαλύπτει ότι η DGCOMP κίνησε τις δικαστικές διαδικασίες που προβλέπονται στο άρθρο 108 παρ. 2 της Συνθήκης της ΕΕ, καθώς η Ελλάδα δε συμμορφώθηκε με την απόφαση που εκδόθηκε το 2014 για την υπόθεση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων. 

Η απάντηση της κ. Βεστάγκερ, έρχεται μετά από ερώτηση που κατέθεσε για τη Λάρκο η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, η οποία ζήτησε να πληροφορηθεί ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κομισιόν για την προστασία των περίπου 1500 θέσεων εργασίας της βιομηχανίας. Επίσης η ευρωβουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί εάν η Κομισιόν παρακολουθεί την πρόοδο γύρω από την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Βεβαίως και μόνο το γεγονός ότι η Επίτροπος απάντησε η ίδια στην ερώτηση έχει τη δική της σημασία. Ωστόσο και το περιεχόμενο της απάντησης της Δανής Επιτρόπου προκαλεί εύλογες ανησυχίες για τις προθέσεις της Κομισιόν γύρω από το μέλλον της βιομηχανίας. Ειδικότερα, η κ. Βερστάγκερ κάνει μία σύντομη αναδρομή στην απόφαση της 27ης Μαρτίου του 2014 που υποχρέωνε την Ελλάδα να ανακτήσει ενίσχυση ύψους 135 εκατ. ευρώ (συν τόκους) για παράνομες κρατικές εγγυήσεις και εισφορές κεφαλαίου που χορηγήθηκαν στη Λάρκο.

Επίσης η Επίτροπος σημειώνει ότι την ίδια ημέρα εκδόθηκε από την Επιτροπή απόφαση που έκρινε ότι η πώληση μέρους των περιουσιακών στοιχείων της Λάρκο μέσω δύο χωριστών διαγωνισμών δεν συνεπαγόταν οικονομική συνέχεια και συνεπώς η νέα οντότητα δε θα έφερε ευθύνη για την ανάκτηση των ασυμβίβαστων ενισχύσεων.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην απάντηση της Επιτρόπου "Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε την απόφαση αυτή και η ΛΑΡΚΟ υπέβαλε αίτηση για ακύρωση των δύο αποφάσεων της Επιτροπής στις 6 Ιουνίου 2014".

"Μέχρι στιγμής, δεν υλοποιήθηκε ούτε η επιστροφή της παράνομης ενίσχυσης ούτε η κοινοποιηθείσα πώληση περιουσιακών στοιχείων" σημειώνει στην απάντησή της η Επίτροπος Βερστάγκερ καταλήγοντας "ενόψει αυτής της κατάστασης, η Επιτροπή, στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, κίνησε δικαστικές διαδικασίες βάσει του άρθρου 108 παράγραφος 2 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη μη εφαρμογή της απόφασης ανάκτησης".

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σταθάκης είχε κάνει λόγο για πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρηθεί η Λάρκο υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, χωρίς μάλιστα να υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Ωστόσο καθίσταται σαφές ότι οι κυβερνητικές προθέσεις προσκρούουν στην εν εξελίξει δικαστική διαδικασία και στην απόφαση της Επιτροπής είτε να ζητήσει την πλήρη εφαρμογή της απόφασης για ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων ύψους 135 εκατ. ευρώ είτε την επανενεργοποίηση του σχεδίου για ιδιωτικοποίηση και μάλιστα μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας (δύο χωριστών διαγωνισμών).

Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Τις πρωινές ώρες προβλέπονται τοπικές βροχές στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ΒορειοανατολικούΑιγαίου και χιονοπτώσεις στα ορεινά
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου τις πρωινές ώρες προβλέπονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, με βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε σήμερα Δευτέρα.

Περαιτέρω πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 ως 12 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το πρωί στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις Βόρειες Κυκλάδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια και ανατολικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 15 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας νωρίς το πρωί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 12 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ