Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Σε κακό χάλι οι πινακίδες στη Λιβαδειά-Φωτογραφίες


  Σβησμένες, κολλημένα διαφημιστικά,μουτζουρωμένες πινακίδες, συνθέτουν την άθλια εικόνα της οδικής σήμανσης στη Λιβαδειά.
Η σήμανση της πόλης είναι σε άθλια κατάσταση, όπως βλέπουμε  στις πινακίδες του Δήμου Λεβαδέων. Δεν μπορεί στη  πρωτεύουσα της Βοιωτίας να υπάρχει εδώ και καιρό αυτή η κατάσταση.
ΑΣ ρίξει κάποιος υπεύθυνος μια ματιά  στο Ζάπειο,στην Ελευθερίου Βενιζέλου,στη Γεωργαντά αλλά και στις υπόλοιπες πινακίδες του δήμου που δείχνουν μια άσχημη εικόνα – εικόνα εγκατάλειψης.

    Θα υπάρξει κάποια παρέμβαση από τον Δήμο Λεβαδέων;;
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ροκ βραδιά στις Skiescafe με τους NOX DIE

ΟΙ NOX DIE είναι ένα τριμελές συγκρότημα
από την Αταλάντη. Δημιουργήθηκε το Μάη του 2011.
Με ένα μεγαλο ρεπερτοριο ανω των 170 κομματιων
και έχοντας δώσει πάνω από 70 LIVES σε μεγάλες αλλά
και μικρότερες πόλεις και φεστιβάλ της Κ.Ελλάδας,
επιμένουν σε ηχους classic rock,hard rock,blues rock,
pop rock και heavy metal, με covers αγγλόφωνων (Deep purple
Doors,Led zeppelin,Rory Gallagher,Gary Moore,Scorpions κ.α)
και ελληνόφωνων συγκροτηματων (Β.Παπακωνσταντινου,
Π. Σιδηρόπουλος ,Πυξ λαξ, Ξύλινα Σπαθιά, Υπόγεια Ρεύματα
κ.α.). Καθώς επίσης και κάποιων διασκευών (Μικρούτσικος, Σαββόπουλος κ.α.) αλλά και αρκετών δικών τους original κομματιών.
Skiescafe Mpampoylas Θεσπιές Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Παπαθωμά για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

     ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΤΗΣ Π. Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN



           Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε το 2006 ως Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο   Down. H πρωτοβουλία ανήκει στον Έλληνα γιατρό Στυλιανό Αντωναράκη,  καθηγητή της Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
     Στόχος ήταν και παραμένει , η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για το σύνδρομο Down.
     Με τη διπλή ιδιότητα της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας αλλά και της εκπαιδευτικού παιδιών με ειδικές ανάγκες θέλω να τονίσω ότι :

« Το σύνδρομο Down (ή αλλιώς τρισωμία 21), περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία , που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών.
     
    Ας σταματήσουν πια οι διαχωρισμοί . Οι συμπεριφορές μας απέναντί τους ας  είναι απαλλαγμένες από ρατσιστικές συμπεριφορές. Αναθρέφουμε και  εκπαιδεύουμε τα παιδιά με σύνδρομο Down  όπως όλα τα παιδιά του κόσμου.
    Τους συμπεριφερόμαστε με απόλυτο σεβασμό και τους αποδίδουμε τα δικαιώματα έτσι ως αυτά ορίζονται  στη χάρτα δικαιωμάτων του παιδιού.

         Τους το οφείλουμε συντεταγμένα ως κοινωνία (πολιτεία,                       
                               εκπαιδευτικοί και γονείς )» 
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Καραμπελιά στο Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

«Χρυσό» για την Λιβαδείτισα Ελίνα Μπάρτζου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Badminton U15 - U19


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

     Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Badminton U15 - U19 στο Λαύριο το Σ/Κ 18-19 Μαρτίου 2017 όπου ο σύλλογός μας συμμετείχε με 5 αθλητές. Στο πρωτάθλημα των U15 είχαν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες που ήταν γεννημένοι το 2002 – 2003 και δικαίωμα η μικρότερη κατηγορία 2004 – 2005. Στο πρωτάθλημα των U19 είχαν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες που ήταν γεννημένοι το 1998 – 1999 και με δικαίωμα η μικρότερη κατηγορία 2000 – 2001.
    Χρυσό μετάλλιο και πρώτη θέση για την Ελίνα Μπάρτζου (2001) στο μικτό U19 με συμπαίκτη τον Μάριο Μπουλίο (2000) του ΦΕΟ Θήβας και χάλκινο μετάλλιο και τρίτη θέση στο απλό της ίδιας κατηγορίας. Η Στεφανία Κωνσταντακάτου (2001) χάλκινο μετάλλιο και τρίτη θέση στο διπλό U19 με συμπαίκτρια την Δήμητρα Κρουστάλη (2001) επίσης του ΦΕΟ Θήβας και 5η θέση στο μικτό . Ο Λάμπρος Σώκος (2000)  κατέκτησε την 5η θέση στο διπλό αγοριών U19 με συμπαίκτη τον Παναγιώτη Βενιζέλο (2000) επίσης του ΦΕΟ Θήβας και την 17η στο απλό στην κατηγορία U19.
    Στην κατηγορία U15 το ζευγάρι  Γιώτα Σπυρίδου (2003)  και Γιάννης Σώκος (2002) κατέκτησαν την 9η θέση στο μικτό ενώ στο απλό η πρώτη κατέκτησε την 17η θέση και ο δεύτερος την 9η θέση.
    Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου η Ελίνα Μπάρτζου εξασφάλισε την συμμετοχή της στην αποστολή της εθνικής ομάδας για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία U19  που θα γίνει στην Ανδριανούπολη  της Τουρκίας.
Με τιμή
Για Το Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΑΡΤΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ        ΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Aναβολή των παραστάσεων του "ΜΕΝΓΚΕΛΕ" απο το Θηβαϊκό Πειραματικό θέατρο

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ "ΜΕΝΓΚΕΛΕ"ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΠΕΘΕ
(Θηβαϊκό Πειραματικό θέατρο)
Κυρίες και κύριοι,
Με θλίψη σας πληροφορούμε ότι ματαιώνονται οι επόμενες παραστάσεις του «Μένγκελε», μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που συνέβη σε έναν από τους ηθοποιούς 20 λεπτά πριν το τέλος της χθεσινοβραδινής μας (19-3-2017) παράστασης.
Οι νέες ημερομηνίες των παραστάσεων είναι οι 21,22,23 Απρίλη,στο «Υπόγειο του Πρώτου». Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους παρακολούθησαν τις παραστάσεις και ιδίως τους θεατές της τελευταίας βραδιάς για τη ψυχική τους συμμετοχή στο συμβάν καθώς και τους δύο γιατρούς που έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.
Τα τηλέφωνα και τα ονόματα των θεατών της τελευταίας παράστασης τα έχουν οι υπεύθυνοι κρατήσεων, οπότε θα ήταν μεγάλη μας η χαρά να είναι σε μια από τις επόμενες παραστάσεις μας, αρκεί να επιβεβαιώσουν με ένα τηλεφώνημά τους την ημέρα που επιθυμούν(Θα ήθελα προσωπικά να είναι όλοι μαζεμένοι, οι ίδιοι πάλι θεατές,στην ίδια ημερομηνία, για να τους ευχαριστήσω από κοντά για την ανθρωπιστική τους αντίδραση).
Τέλος θέλω να υπενθυμίσω ότι στις 23 Απρίλη, μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με το συγγραφέα Θανάσης Τριαρίδης
Τα τηλέφωνα κρατήσεων είναι τα ίδια για τις επόμενες παραστάσεις του Απρίλη (6944227563 //6978014134).
Σας ευχαριστούμε που μας στηρίζετε στα θεατρικά μας τολμήματα. Σας ευχαριστούμε που ερευνήσατε τον «Μένγκελε» του Θαν. Τριαρίδη μαζί με το ΘΗΠΕΘΕ .

Λάζαρος Παπαδόπουλος

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ - Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί: Αυτό είναι το e-mail που δεν πρέπει να ανοίξετε ΠΟΤΕ

«Συναγερμός» στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για μεγάλη απάτη μέσω Διαδικτύου – Πώς με ένα e - mail απατεώνες «κλέβουν» τα προσωπικά σας στοιχεία και «αδειάζουν» τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς.

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για απόπειρα απάτης με υπολογιστή κατά συρροή σχηματίσθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

H διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες πολιτών για απατηλά - παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λάμβαναν, με τα οποία γινόταν προσπάθεια αλίευσης προσωπικών δεδομένων, οικονομικής φύσεως, μέσω απατηλών ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, τα συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημέρωναν τους παραλήπτες, ότι δήθεν επίκειται τραπεζική συναλλαγή σε βάρος τους, μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας που προσφέρεται από τραπεζικό ίδρυμα, για την ακύρωση της οποίας, οι παραλήπτες έπρεπε να ακολουθήσουν διάφορους συνδέσμους (links) που υποτίθεται ότι θα τους μετέφεραν στον ιστότοπο της Τράπεζας, πλην όμως δρομολογούνταν σε ιστοσελίδες αλίευσης προσωπικών δεδομένων (phishing sites) με στόχο την αθέμιτη απόκτηση των προσωπικών τους δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω των μηνυμάτων προέτρεπαν τους παραλήπτες, να εισάγουν προσωπικά τους στοιχεία, όπως όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) καθώς και στοιχεία πιστωτικών καρτών, έτσι ώστε οι διαχειριστές-δράστες αυτών των απατηλών ιστοσελίδων να αποκτήσουν αθέμιτη πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπ’ όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων και δεδομένων από τους αρμόδιους παρόχους τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων και ιδίως των απατηλών ιστοσελίδων που χρησιμοποιούνταν για το ηλεκτρονικό «ψάρεμα» («phising sites») προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.
Από την έρευνα προέκυψαν δύο αλλοδαπές εταιρίες διαχείρισης-φιλοξενίας (hosting) των επίμαχων απατηλών ιστοσελίδων με έδρα χώρες του εξωτερικού και απεστάλησαν αιτήματα, προς τις εμπλεκόμενες αλλοδαπές Αρχές για τις δικές τους ενέργειες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους.
Επιπλέον συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου:

-Να μην ανταποκρίνονται ούτε να απαντούν σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων μπορεί ακόμη να ζητούνται και προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.

-Να μην αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσωπικά τους στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο κ.τ.λ.), οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ numbers) κ.λπ.

-Να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser) αντί να χρησιμοποιείτε υπερσυνδέσμους (links) όταν αποστέλλοντας μαζί με μηνύματα για να αποφευχθεί μια μορφή απάτης που μοιάζει με το «ψάρεμα» (phishing) και λέγεται «pharming» (παραπλάνηση) και η οποία κάνει ανακατεύθυνση των χρηστών από τις νόμιμες τοποθεσίες διαδικτύου (Web) σε απομιμήσεις, με σκοπό την κλοπή προσωπικών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88
Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBERKID
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Aler » : https://twitter.com/CyberAlertGR

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Στερεά Ελλάδα και στην Γερμανία


Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού της Περιφέρειας για την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας της Στερεάς Ελλάδας, πέντε επιχειρήσεις παραγωγής οίνου συμμετέχουν στην διεθνή έκθεση οίνου και ποτών «Prowein» που διεξάγεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις, οίνου και ποτών, στον κόσμο που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες παραγωγούς, επισκέπτες, δημοσιογράφους και εμπόρους.

Η Περιφέρεια στηρίζει την συμμετοχή των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, κρίνοντάς τη επιβεβλημένη από τα στοιχεία που δείχνουν ό,τι η αγορά της Γερμανίας απορροφά έως και το 50% των ελληνικών εξαγωγών οίνου. Επίσης, δίνεται ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για την επαφή και τη σύναψη συμφωνιών των παραγωγών και εμπόρων με επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.

Επαφές με αντικείμενο την επιχειρηματική εξωστρέφεια, πραγματοποίησε και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μετέβη, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Θέμη Χειμάρα, στη Γερμανία, στο πλαίσιο της έκθεσης. Για τη συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αύξηση των εξαγωγών και της προώθησης της παραγωγής μας είναι μαραθώνιος. Βρισκόμαστε σε ένα διαρκές τρέξιμο σε όλο τον κόσμο για να επιτύχουμε το στόχο μας. Να κάνουμε ότι μπορούμε ως ομάδα με τους καλλιεργητές, τους παραγωγούς, τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες μας, για να ξεκολλήσουμε από τη μιζέρια και να δημιουργήσουμε τους δικούς μας ρυθμούς ανάπτυξης. Ήδη η προσπάθεια αποδίδει καρπούς και γι αυτό δεν θα σταματήσουμε, θα γυρίσουμε όλο τον κόσμο και θα δείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά για την οικονομία μας. Η συμμετοχή μας εδώ είναι σημαντική και χαίρομαι γιατί το κρασί της γης μας βρίσκει φανατικούς οπαδούς από κάθε γωνιά του πλανήτη».



Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

  Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε συνάντηση Φορέων την  Τετάρτη 15  Μαρτίου 2017 και ώρα 6,30΄το απόγευμα , στο Εργατικό Κέντρο,  με θέμα:
«Πλειστηριασμοί πρώτης Κατοικίας , Κόκκινα δάνεια,
  Ενημέρωση – Οργάνωση – Αλληλεγγύη »
Αποφασίστηκε έκδοση κοινού Ψηφίσματος των Φορέων και εκδήλωση για ενημέρωση – οργάνωση.
Οι Φορείς που πήραν μέρος ήταν:
- ΕΛΜΕ Νομού Βοιωτίας
- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς
- Επιμελητήριο Βοιωτίας
- Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
- Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
- Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς
- Οδοντιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς
- Σωματείο  Υδραυλικών

                                          Για       το       Δ.Σ.
            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση βιβλίου της ΄Αννας Μπιθικώτση με μουσική εκδήλωση στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

4η Συνάντηση της Επιτροπής για το πρόγραμμα LIFE στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και Καλλίδρομο


4η Συνάντηση της Επιτροπής των  ενδιαφερόμενων μερών για το πρόγραμμα
  LIFE στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο

Πραγματοποιήθηκε στην Λαμία την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 η 4η συνάντηση της Επιτροπής ενδιαφερόμενων μερών που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης  της δράσης F.2 του έργου LIFE11 NAT/GR/1014 “ForOpenForests”  «Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων  Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και το Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας».
Η Περιφέρεια ως εταίρος έχει αναλάβει την κατασκευή οργανωμένων υποδομών σε περιοχές των βουνών Καλλιδρόμου και Οίτης που βρίσκονται εντός του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, με σκοπό την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, την ενθάρρυνση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για επισκέψεις και γνωριμία με τις ομορφιές του τόπου, αλλά συγχρόνως και διασφάλιση της ακεραιότητας της φύσης.
Οι εργασίες προς υλοποίηση περιλαμβάνουν, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της βατότητας  μονοπατιών, την τοποθέτηση ξύλινων περιπτέρων ενημέρωσης με υλικό για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα των βουνών, την κατασκευή πυροφυλακίων και υδατοδεξαμενών, την διαμόρφωση οργανωμένων χώρων ημερήσιας αναψυχής με διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης ώστε να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη κατασκήνωση και η περίφραξη εποχικών λιμνίων ώστε αφενός να διενεργηθούν ερευνητικές εργασίες από τους εταίρους της Περιφέρειας και αφετέρου να προστατευθούν από  ανθρώπινες δραστηριότητες με αρνητικές επιπτώσεις.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης  Ταγκαλέγκας ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των υποχρεώσεων των εταίρων του προγράμματος έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι για την εξέλιξη της υλοποίησης του έργου. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι στη συνάντηση συμμετείχαν και πολίτες  εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σε διάφορα θέματα, για τις οποίες  εδόθησαν απαντήσεις κατά την ενημέρωση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εταίρους μας για την εξαιρετική δουλειά τους, αλλά και τον Διευθυντή και τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας. Ευχαριστώ τον επικεφαλής εταίρο του προγράμματος, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, για τα αντανακλαστικά που επέδειξε στο πρόσφατο τραγικό γεγονός της Λίμνης Νευρόπολης,  αλλά θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω δημόσια την Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς η οποία το ανέδειξε. Τέλος εύχομαι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε άριστο κλίμα συνεργασίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ανάδειξη της αισθητικής αξίας των δασών, συμμεριζόμενοι και την δέσμευση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για δράσεις με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνικο-οικονομική ζωή των τοπικών κοινωνιών”.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων

Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου και καθιερώθηκε το 1966 σε ανάμνηση του τραγικού συμβάντος του εν ψυχρώ πυροβολισμού 70 ανθρώπων με εντολή της ρατσιστικής κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής.
Σήμερα, όλος ο κόσμος συγκλονίζεται από μεγάλα κύματα προσφύγων λόγω των πολέμων που προκαλούν τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα.  Η Ελλάδα στην ιστορία της δοκιμάστηκε με αυτά τα προβλήματα και παρά τη δύσκολη  οικονομική της κατάσταση αντιμετωπίζει το προσφυγικό πρόβλημα σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Αντιστεκόμαστε στην κατηγοριοποίηση και περιθωριοποίηση των ανθρώπων με γνώμονα το χρώμα, τη θρησκεία και την καταγωγή τους. Η διαφορετικότητα, στοιχείο της φύσης, συμβάλει στη δημιουργία κοινωνιών που χαρακτηρίζονται από ιδέες ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.
Ο Δήμος Λεβαδέων λειτουργεί διαχρονικά στο πλαίσιο αυτών των αρχών και σήμερα υλοποιεί το  πρόγραμμα της φιλοξενίας προσφύγων μέσω της ΚΕΔΗΛ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες – θύματα πολέμου.  
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι με όλους τους λαούς της γης και θα αγωνιζόμαστε ενάντια στους πολέμους για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.   
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαλυπτήρια για τον Πανάγιο Τάφο - ΦΩΤΟ



Όλα είναι έτοιμα στα Ιεροσόλυμα για την παράδοση του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, την Τετάρτη.

Πρόκειται για ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς διαθέτει αξία όχι μόνο θρησκευτική αλλά και πολιτιστική. Παράλληλα, υπενθυμίζει τους άρρηκτους δεσμούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με τον Ελληνισμό, που πρωτοστάτησε στην κατασκευή του, όταν οι Αρμένιοι έκαψαν το Κουβούκλιο το 1808.

Όπως εξηγούν στο «Έθνος» επιστήμονες-ερευνητές, τότε σήμανε για πρώτη φορά «εθνικός συναγερμός» στους Έλληνες, που χρηματοδότησαν την ανακατασκευή του.

Η παράδοση του Κουβουκλίου θα γίνει ενώπιον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Οι εργασίες, που είχαν στόχο τη διάσωσή του, υλοποιήθηκαν από διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Το Κουβούκλιο θα παραδοθεί όπως ήταν πριν. Δύο μόνο είναι οι καινοτομίες.

Πρώτον, τοποθετήθηκε σταυρός στην κορυφή και δεύτερον, ανοίχτηκε παράθυρο στα μάρμαρα του δεύτερου θαλάμου, που βρίσκεται ο τάφος του Ιησού, ώστε να φανεί μέρος του βράχου.

Παρά την αναγκαιότητά του, το έργο δεν ήταν αυτονόητο. Για να υλοποιηθεί, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος έπρεπε να εξασφαλίσει τη συμφωνία των άλλων δύο θρησκευτικών κοινοτήτων, του Τάγματος των Φραγκισκανών, και των Αρμενίων.

«Είναι μια διαδικασία σύνθετη και πολύπλοκη» εξηγούν κύκλοι του Πατριαρχείου. Προσκεκλημένοι στο «πανορθόδοξο, παγχριστιανικό και παγκόσμιο γεγονός» της παράδοσης του Κουβουκλίου είναι κυρίως δωρητές. Το Πατριαρχείο θεωρεί ότι η τελετή θα στείλει μήνυμα συνεργασίας, ειρήνης και συνδιαλλαγής, σε μια περιοχή με πολλές εντάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις υδρονομέων στο Δ. Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας


Ο δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας καλεί όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως υδρονομείς, με τους όρους που αναφέρονται παρακάτω, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την Δευτέρα 20.03.2017 έως και την Παρασκευή 24.03.2017.
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 22α Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη - και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

            Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :
1.    Προγραμματισμός προσλήψεων πτυχιούχων φυσικής αγωγής με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τα προγράμματα “Άθληση για Όλους” 2017-2018.,
2.    Προγραμματισμός προσλήψεων καλλιτεχνικού-διδακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου (άρθρο 12 παρ.14 του ν. 4071/2012, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθριο 48 του Ν. 4325/2015) για τις ανάγκες του Δημοτικού Ωδείου Δήμου Λεβαδέων.
3.    Προγραμματισμός Σύναψης Σύμβασης Μίσθωσης Έργου για την ιατρική παρακολούθηση των μελών των Κ.Α.Π.Η Δήμου Λεβαδέων
4.    Ορισμός τριών (3) δημοτικών συμβούλων για την κατάρτιση και τήρηση μητρώου από την ΠΕΔ Στ. Ελλάδος , προσώπων που θα συγκροτούν τις επιτροπές διαγωνισμού των έργων.
5.    Παράταση της υπ αριθμ 8140/8-4-2016 σύμβασης ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ (300.560,04€ΧΩΡΙΣ Φ.Π.Α).
6.    Κατανομή συνολικού ποσού 90.543,98 € (Α΄δόση 2017) για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Α/θμιας ,Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων.
7.    ΄Eγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων σε βάρος των ΚΑ της πάγιας προκαταβολής του τρέχοντος προϋπολογισμού 2017.
8.      Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: ΒΕΛΤΙΩΣΗ
ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Δ.Δ. ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
9.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου : « ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ » .  
10.    Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού & Τακτοποιητικού Πίνακα του έργου :“ΕΠΙΣΚΕΥΗ  7ΟΥ
       ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ” .
11.     Έγκριση 2ου ΑΠΕ και Τακτοποιητικού (Τελικού) για το έργο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ».
12.    Έγκριση 5ου ΑΠΕ και Τακτοποιητικού  Πίνακα  για το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ».
13.    Λήψη απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου:”ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ”
14.    Σύσταση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: “ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΧΥΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”.
15.    Σύσταση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου:”ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΕΝΟΠΟΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΑΓΚΑΚΗ , ΟΔΟΥ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ, ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΟΔΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ)”
16.    Λήψη Απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου:”ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΥΛΟΥ”.
17.    Έγκριση 1ου ΑΠΕ και Τακτοποιητικού &1ου Π.Κ.Ν.Τ.Μ  για το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΕΩΣ ΣΤΡΟΦΗ ΝΤΑΟΥΜΗ ».
18.    Σύναψη δανείου και κατάρτιση όρων για την εκτέλεση του έργου «Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας και περιβάλλοντος χώρου για την χρήση δημοτικών υπηρεσιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».
19.    Οργάνωση και Λειτουργία της κατασκήνωσης του Δήμου Λεβαδέων στη θέση “Παλιομηλιά” Ελικώνα για το έτος 2017.
20.    Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων με τίτλο Γαϊτανάκι στη Λιβαδειά 2017
21.    Προγραμματισμός εκδήλωσης εορτασμού εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου και διάθεση πίστωσης
22.    Προγραμματισμός για την πραγματοποίηση χορωδιακού φεστιβάλ στη Λιβαδειά και διάθεση πίστωσης
23.    Προγραμματισμός επετειακού εορτασμού της ευλογίας της σημαίας της επανάστασης για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τον οθωμανικό ζυγό και διάθεση πίστωσης.
24.    Έγκριση κανονισμού άρδευσης Δήμου Λεβαδέων.
25.    Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων άρδευσης οικον έτους 2017.
26.    Τροποποίηση της υπ αριθμ 353/2016 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής , περί καθορισμού τελών κοινοχρήστων χώρων έτους 2017 και εφεξής.
27.    Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου έως 2 μήνες για την λειτουργία της Δημοτικής Κατασκήνωσης

                                   O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                         Ανδρέας Διαμαντόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχει στην
 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. για όλους τους συμβασιούχους – παρατασιούχους για την ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 από την αρχή της πρωινής βάρδιας έως και τις 11.30 το πρωί .

  ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιτέλους, ήρθε η πρώτη μέρα της άνοιξης

Το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 12:29 ώρα Ελλάδας θα υπάρξει εαρινή ισημερία. Θα αρχίσει έτσι και επίσημα η 'Ανοιξη του 2017 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Τη Δευτέρα ο Ήλιος θα λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης και η διάρκεια της μέρας και της νύχτας θα είναι περίπου ίδια. Μετά τις 20 Μαρτίου, στο βόρειο ημισφαίριο (και στην Ελλάδα) η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς σε βάρος της νύχτας έως το θερινό ηλιοστάσιο, ενώ το αντίστροφο θα συμβεί στο νότιο ημισφαίριο.

Οι ισημερίες -η εαρινή και η φθινοπωρινή- καθορίζουν την έναρξη της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τα ηλιοστάσια -το θερινό και το χειμερινό- προσδιορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα αντίστοιχα. Η άνοιξη δεν έχει σταθερή ημερομηνία έναρξης και η πρώτη μέρα της ποικίλει ανάμεσα στις 19 (πιο σπάνια), στις 20 (συνήθως) και στις 21 Μαρτίου, ανάλογα με το έτος.

Για μια ακόμη χρονιά φέτος θα συνεχιστεί η ανεπαίσθητη συρρίκνωση της διάρκειας της 'Ανοιξης, η οποία θα είναι πιο σύντομη κατά σχεδόν ένα λεπτό της ώρας σε σχέση με πέρυσι. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η 'Ανοιξη μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο και ό,τι χάνει, το κερδίζει σε διάρκεια το καλοκαίρι.

Σήμερα, στο βόρειο ημισφαίριο ο χειμώνας διαρκεί περίπου 89 μέρες (λιγότερες από όλες τις εποχές), η άνοιξη σχεδόν 93 μέρες, το καλοκαίρι σχεδόν 94 μέρες (περισσότερες από όλες τις εποχές) και το φθινόπωρο σχεδόν 90 μέρες. Συνολικά, η θερμότερη περίοδος του έτους (άνοιξη και καλοκαίρι) είναι περίπου μία εβδομάδα μεγαλύτερη σε διάρκεια από την ψυχρότερη (φθινόπωρο και χειμώνας).

Η διάρκεια της άνοιξης μειώνεται περίπου ένα λεπτό της ώρας κάθε χρόνο, ενώ ο χειμώνας μειώνεται σχεδόν κατά μισό λεπτό ετησίως. Αντίστροφα, η διάρκεια του καλοκαιριού μεγαλώνει με ετήσιο ρυθμό ενός λεπτού (που χάνει η άνοιξη), ενώ του φθινοπώρου αυξάνει κατά μισό λεπτό (που χάνει ο χειμώνας).

Έτσι, όσο περνάνε τα χρόνια, το καλοκαίρι μεγαλώνει σε βάρος της άνοιξης και το φθινόπωρο σε βάρος του χειμώνα. Υπολογίζεται ότι το έτος 3000 το καλοκαίρι θα διαρκεί 93,92 μέρες στο βόρειο ημισφαίριο, η άνοιξη 91,97 μέρες, το φθινόπωρο 90,61 μέρες και ο χειμώνας 88,74.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ