Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

«Χτύπησαν» δύο σπίτια σε μια μέρα στη Δομβραίνα

Δύο διαρρήξεις σπιτιών έγιναν σε μια μέρα στη Δομβραίνα Θηβών.
Οι άγνωστοι δράστες (πιθανόν Βούλγαροι)έδρασαν μέρα μεσημέρι αθόρυβα και γρήγορα. Και απο τα  δύο σπίτια,αφαίρεσαν αρκετά χρήματα και χρυσαφικά,ενώ οι ιδιοκτήτες έλειπαν σε εξωτερικές δουλειές.  Τα περιστατικά  αυτά  έχουν  αναστατώσει την ήρεμη κοινωνία της Δομβραίνας, με τους κατοίκους να τονίζουν ότι η ενίσχυση της Αστυνόμευσης είναι απαραίτητη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλεργία της άνοιξης: Τι πρέπει να αποφεύγετε

Οποιος λέει «Ανοιξη», λέει γύρη. Ετσι, για πολλούς η άνοιξη σημαίνει την επιστροφή του καλού καιρού αλλά για άλλους σημαίνει την αρχή των αλλεργιών.

Είναι η εποχή των ερώτων για τα φυτά, τα οποία αναπαράγονται και απελευθερώνουν την γύρη στον αέρα. Σήμερα, 21 Μαρτίου, στη Γαλλία τουλάχιστον, είναι η Ημέρα Αλλεργίας.
Επαναλαμβανόμενα φταρνίσματα, αλλεργική ρινίτιδα, τα μάτια και ο λαιμός είναι ερεθισμένα, μια αλλεργική αντίδραση στη γύρη μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική και αφορά ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Οι αλλεργίες της άνοιξης οφείλονται κυρίως στη γύρη, αλλά όχι μόνο: τα ακάρεα της σκόνης και σε μικρότερο βαθμό ορισμένα τρόφιμα όπως τα μήλα, τα ροδάκινα και τα αχλάδια που έχουν παρόμοια σύνθεση με τη γύρη, είναι πηγές αλλεργιών.

Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Το θετικό είναι ότι η εποχική αλλεργία μας ταλαιπωρεί μερικούς μόνο μήνες το χρόνο, κυρίως από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο.
Τις τελευταίες δεκαετίες, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αλλεργίες παρουσιάζουν σταθερή αύξηση. Πολλοί παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί μεταξύ αυτών η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο δυτικός τρόπος ζωής και τα γονίδια…

Ποιοί είναι οι κυριότεροι ένοχοι των αλλεργιών
Τα φυτά που συχνότερα προκαλούν αλλεργίες είναι τα αγρωστώδη, τα φυτά δηλαδή του αγρού, τα ζιζάνια, το γκαζόν, τα δημητριακά, τα λουλούδια του αγρού και κάποια δέντρα με συχνότερα το πεύκο, την ελιά, το κυπαρίσσι, την λεύκα, τον πλάτανο κλπ.
Ωστόσο η αλλεργία αφορά τη γύρη των παραπάνω φυτών και όχι τα προϊόντα ή τα παράγωγά του. Αν δηλαδή πάσχει κάποιος από αλλεργία στην ελιά ή στα δημητριακά θα υποφέρεις αν βρεθείς σε ελαιώνα ή σε χωράφι με σπαρτά αλλά μπορεί άφοβα να καταναλώσεις τους καρπούς τους όπως το λάδι, οι ελιές και τα δημητριακά.
Μερικά φρούτα επίσης μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό λόγω της παρόμοιας σύνθεσής τους με τη γύρη. Το λάθος του οργανισμού να μπερδεύει τις τροφές αυτές με τη γύρη μπορεί να  προκαλέσει ήπια αλλεργική αντίδραση με φρούτα όπως τα μήλα, τα ροδάκινα και τα αχλάδια. Επίσης πιθανή είναι η αντίδραση του οργανισμού στα πεπόνια και το σέλινο.

Πώς μπορεί να προφυλαχθεί κανείς

    Να αποφεύγονται τα πάρκα ή η εξοχή μεταξύ 5 π.μ. και 10 το πρωί όποτε υπάρχει «έκρηξη» γύρης.
    Να πλένονται τα μαλλιά και να αλλάζονται ρούχα συχνά για να μην μεταφέρουν τη γύρη που κατακάθεται σε αυτά.
    Καλύτερη η θάλασσα για εκδρομή παρά το βουνό. Το πυκνό φύλλωμα των δέντρων και η γύρη που μεταφέρεται με το αεράκι της άνοιξης, επιβαρύνουν τις αλλεργίες.
    Το τρίχωμα των ζώων λειτουργεί σαν συλλέκτης σκόνης και γύρης. Προσοχή στην υγιεινή και καθαριότητα του ζώου.
    Καθαριότητα στο κλιματιστικό ώστε το φίλτρο να κρατάει τα αλλεργιογόνα μακριά.
    Οδηγείστε με κλειστά παράθυρα, αφού η γύρη κατακάθεται στις μοκέτες και τα υφασμάτινα καθίσματα των αυτοκινήτων.
    Συχνός καθαρισμός στο υπνοδωμάτιο. Η μπουγάδα της άνοιξης απαιτεί συχνό πλύσιμο στις κουρτίνες, τα βιβλία και τα φυτά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου στο Δήμο Τανάγρας

Ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Δήμο Τανάγρας, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Mαρτίου 1821.
Δείτε το πρόγραμμα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου η Ακαδημία του Α.Ο.Θήβα

Σε ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά θα λάβουν μέρος οι ακαδημίες του ΑΟ ΘΗΒΑ, πρόκειται για το τουρνουά που γίνεται στην Πύλο με την ονομασία 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ και γίνεται υπό την αιγίδα της Δημοτικής Αρχής της COSTA NAVARINO και των ομάδων της ΑΟ ΠΥΛΟΥ, ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ και ΑΟ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ και θα διεξαχθεί από τις 10 Απριλίου έως τις 12 Απριλίου

Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά όπου λαμβάνουν μέρος και ομάδες από το εξωτερικό καθώς και ακαδημίες ομάδων της Super League. Ο ΑΟ ΘΗΒΑ θα λάβει μέρος με δύο τμήματα ένα Κ-13 και ένα Κ-11. Το τμήμα των Κ-13 θα αντιμετωπίσει ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος Αθηνών, ΑΟ Πύλος, Δόξα Πηγαδακιων Ζακύνθου, Α.Ο. Π.Κ. Πατίστα,  ΑΟ Παπαφλέσσα, Αίαντας Καλαμάτας και ΑΟ Μεθώνης ενώ από το εξωτερικό θα αντιμετωπίσει την Ρουμάνικη LUCEAFARUL DROBETA.

 Το Κ-11 θα αντιμετωπίσει την LUCEAFARUL DROBETA από την Ρουμανία την TORNADO PREMIUM ACADEMY από την Ινδία καθώς και τις Δόξα Πηγαδακιων Ζακύνθου, ΑΟ Πύλου, Α.Ο. Π.Κ. Πατίστα και τον ΑΟ Παπαφλέσσα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστική απόφαση του υπ. Παιδείας: Τον Σεπτέμβριο οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις

Οριστική απόφαση έλαβε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνοντας επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών τον Σεπτέμβριο. Το μέτρο αφορά όσους δεν μετάσχουν στις πανελλαδικές του Ιουνίου λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπ. Παιδείας «αποφάσισε τη διεξαγωγή επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων τον Σεπτέμβριο για όσους/ες υποψήφιους/ες δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, αφού εξέτασε όλες τις παιδαγωγικές, κοινωνικές και νομικές παραμέτρους του σύνθετου προβλήματος της καθιέρωσης επαναληπτικών εξετάσεων στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Οπως διευκρινίζει το υπουργείο «οι λεπτομέρειες των επαναληπτικών θα ανακοινωθούν, αφού πρώτα ξεκαθαριστούν ζητήματα νομικής φύσης που βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση από τις υπηρεσίες του υπουργείου».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου θα γίνει κανονικά, χωρίς να επηρεαστεί από τη διαδικασία των επαναληπτικών εξετάσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο η βράβευση του Αντώνη Μαζαράκη από την Ελληνική Γεωργική Ακαδημία για το ιστορικό λεύκωμα της Κωπαΐδας

Ο Αντώνης Μαζαράκης βραβεύεται για την δημιουργία του Ιστορικού Λευκώματος "Κωπαΐδα"  το σήμερα του παρελθόντος.
Η βράβευσής του θα γίνει από την Ελληνική Γεωργική Ακαδημία την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην βιβλιοθήκη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μια σπουδαία βράβευση σε εναν σπουδαίο άνθρωπο του τόπου μας και γενικότερα της Βοιωτίας ο οποίος αφιέρωσε 5 χρόνια από τον ελεύθερο χρόνο του για την συγγραφή αυτού του Ιστορικού λευκώματος το οποίο χαρίζει την γνώση και την εικόνα ενός από τα πολύ σπουδαία έργα που έγιναν στην χώρα μας και αποτελεί την πρώτη ξένη επένδυση κεφαλαίου στην Νεώτερη ιστορία μας από Γάλλους και Άγγλους επενδυτές.
Συγχαρητήρια στον Αντώνη Μαζαράκη για την σπουδαία αυτή ιστορική γνώση που χαρίζει τόσο στις νέες γενιές όσο και σε όλους τους καλλιεργητές της Βοιωτίας και όχι μόνον οι οποίοι πάνω από έναν αιώνα καλλιεργούν το έδαφος της Κωπαιδικής γης.

"
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή το 40ήμερο μνημόσυνο του Βαγγέλη Μπασιάκου

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα θα τελέσουμε 40ημερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυαγαπημένου μας Βαγγέλη Μπασιάκου, Βουλευτή Βοιωτίας, τ.Υπουργού.




       
            Η Σύζυγος            Ο Υιός              Η Αδελφή
           Οι συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι            
Διαβάστε Περισσότερα »

Διευρυμένη Συνεδρίαση Αυτοδιοικητικών Στερεάς και Θεσσαλίας για την προωθούμενη αλλαγή του Καλλικράτη




Λουκάς Υπερήφανος, Πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας:
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι απλός παρατηρητής, αλλά κύριος παράγοντας συνδιαμόρφωσης του νέου θεσμικού πλαισίου»

Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ:
«Στις 3 Απριλίου αποφασίζουμε για το μέλλον
της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών μας κοινωνιών»

Διευρυμένη συνεδρίαση των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού της  Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο Κάστρου Λαμίας με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση για την προωθούμενη αλλαγή του Καλλικράτη. Η συνεδρίαση έγινε υπό την αιγίδα της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Το παρών έδωσαν περισσότεροι από 150 αυτοδιοικητικοί, μεταξύ των οποίων 31 Δήμαρχοι και 40 Αντιδήμαρχοι.
Η συνεδρίαση των αιρετών του Α’ βαθμού αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του οικοδεσπότη Δημάρχου Λαμιέων, κ. Σταυρογιάννη, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην πόλη της Λαμίας, ζήτησε να δοθεί επιτέλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο θεσμικός ρόλος που της αρμόζει, στη βάση των προτάσεων που έχει καταθέσει η ΚΕΔΕ, με τη συνδρομή των ΠΕΔ, στο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης. 
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά τον υπερκομματικό χαρακτήρα που πρέπει να διέπει την Αυτοδιοίκηση σε όλες τις βαθμίδες της. «Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ οφείλουμε να βάλουμε στην άκρη τις κομματικές μας ταυτότητες και να ενωθούμε κάτω από τα κοινά μας προβλήματα και με στόχο την αναβάθμιση των Δήμων μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Υπερήφανος επίσης ανέφερε ως παράδειγμα συνεργασίας την υπερκομματική λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας. «Η ενότητα των παρατάξεων που απαρτίζουν το Διοικητικό μας Συμβούλιο, γύρω από τους κοινούς μας στόχους, η οποία φανερώνεται από τις ομόφωνες αποφάσεις μας, αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικοί, ουσιαστικοί και παραγωγικοί στο έργο μας. Έτσι και σε εθνικό επίπεδο πρέπει να συνεργαστούμε χωρίς να έχουμε κρυφή ατζέντα και να εξυπηρετούμε σκοπιμότητες, για το καλό των τοπικών μας κοινωνιών και των Δήμων μας». Τέλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας επεσήμανε: «Στη συγκεκριμένη συζήτηση για τη διοικητική μεταρρύθμιση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι απλός παρατηρητής, αλλά κύριος παράγοντας συνδιαμόρφωσης του νέου θεσμικού πλαισίου».
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχο Μουζακίου, κ. Γιώργο Κωτσό, ο οποίος ανέδειξε την πολιτική διάσταση του θέματος της μεταρρύθμισης, αναφέροντας ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για μεταρρύθμιση στην τοπική Αυτοδιοίκηση και να μη συζητάμε για τη συνολική μεταρρύθμιση του Κράτους. «Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε και να έχουμε μια σύγχρονη αυτοδιοίκηση, όταν το ίδιο το κράτος δεν εκσυγχρονίζεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωτσός.
Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος κάλεσε τους αιρετούς όλης της χώρας σε πανστρατιά, προκειμένου να αναχαιτιστεί η προσπάθεια που γίνεται με στόχο την υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Η ΚΕΔΕ έχει ξεκινήσει ένα αυτοδιοικητικό οδοιπορικό από άκρη εις άκρη της χώρας, με στόχο την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών για τη δρομολογούμενη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη», τόνισε ο κ. Πατούλης ενώ στη συνέχεια διεμήνυσε ότι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που θα διεξαχθεί την 3η Απριλίου στην Αθήνα, ότι: «Εμείς είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για το μέλλον του θεσμού μας και των τοπικών μας κοινωνιών». Κλείνοντας, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε: «Όποιος οραματίζεται να περάσει μεταρρύθμιση με νυχτερινές τροπολογίες και ερήμην της Αυτοδιοίκησης, πλανάται πλάνην οικτράν. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για τους πολίτες, χωρίς τους πολίτες».
Τοποθετήσεις έγιναν ακόμη από τον επικεφαλής της παράταξης της ΚΕΔΕ «Νέα Αυτοδιοίκηση», κ. Γ. Ιωακειμίδη, τον επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας», κ. Δ. Μπίρμπα, τον κ. Γ. Τσιάμη ως μέλος της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και τον κ. Ν. Σακούτη, ως εκπρόσωπο της νεοσυσταθείσας παράταξης «Συντονισμός Αιρετών».
Τη δυσανασχέτησή τους σχετικά με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και τις προωθούμενες θεσμικές αλλαγές, εξέφρασαν οι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, που έλαβαν τον λόγο, τονίζοντας πως επιθυμούν έναν δημόσιο, δημοκρατικό και ουσιαστικό διάλογο επί της δρομολογούμενης διοικητικής μεταρρύθμισης, με μια Κυβέρνηση όμως που θα έχει ευήκοα ώτα.
Της διευρυμένης συνεδρίασης, προηγήθηκε συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλη και των Προέδρων των ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Υπερήφανου και Θεσσαλίας, κ. Κωτσού με τα τοπικά και περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι τρείς Πρόεδροι αφού ανέλυσαν τις απόψεις τους, συμφώνησαν ότι τα τοπικά ΜΜΕ είναι πολύ σημαντικά για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών και κάλεσαν τους εκπροσώπους τους να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης στον αγώνα που δίνει για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, που στόχο θα έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αρτιότερη λειτουργία των Δήμων.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ








Διαβάστε Περισσότερα »

"Στην εποχή της απόλυτης μοναξιάς" Ομιλία στο Λύκειο Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση ΟΠΕΚΕΠΕ για ΟΣΔΕ στο Συνεδριακό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων στους αθλητές και αθλήτριες του Αθλητικού Συλλόγου "Αναγέννηση Λιβαδειάς"

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σωτήρης Καρβούνης εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους προς τους αθλητές και αθλήτριες του Αθλητικού Συλλόγου “Αναγέννηση Λιβαδειάς”, οι οποίοι απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Badminton U15 – U19 που διεξήχθη στο Λαύριο (18-19 Μαρτίου 2017).
Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους γονείς και στους προπονητές των παιδιών, καθώς και στον Αθλητικό Σύλλογο “Αναγέννηση Λιβαδειάς” που στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών και καταφέρνουν να πετυχαίνουν σημαντικά αποτελέσματα στις διοργανώσεις που συμμετέχουν, κάνοντας όλους εμάς υπερήφανους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 65 νέα οχήματα ενισχύει την Αστυνομία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Υλικοτεχνική υποδομή από την Περιφέρεια για την Αστυνομία στη Στερεά Ελλάδα

Την ένταξη της προμήθειας αστυνομικού εξοπλισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε λεπτομέρειες των προμηθειών, προϋπολογισμού 2.011.500 ευρώ. Με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας χρήσης του οδικού δικτύου της Στερεάς Ελλάδας από τους πολίτες, τους διερχόμενους και τους επισκέπτες.

Η προμήθεια περιλαμβάνει:

- 16 Αστυνομικά Αυτοκίνητα τύπου SUV υπηρεσιακού χρωματισμού
- 5 Αυτοκίνητα οχήματα για την μεταφορά κάτω των 10 ατόμων
- 2 Γερανοφόρα φορτηγά και ανατρεπόμενα οχήματα
- 42 Αστυνομικά αυτοκίνητα υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού
- 65 Ασύρματοι πομποδέκτες αυτοκινήτων
- 10 Φορητά ραντάρ

«Βοηθάμε την Ελληνική Αστυνομία για να μας βοηθήσει. Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για το οδικό μας δίκτυο που βασίζεται σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά στην επισκευή, την καλή συντήρησή τους και τον εκσυγχρονισμό τους. Ο δεύτερος αφορά στην ασφάλεια των μετακινήσεων και την εποπτεία τους. Την εικόνα των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί για να κάνουν τη δουλειά τους, την βλέπετε, δεν χρειάζεται να την σχολιάσω.  Καθημερινά οι ίδιοι καταγγέλλουν την έλλειψη των αυτονόητων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Αυτό κάναμε, κυνηγήσαμε το αυτονόητο . Τρέξαμε για να εξασφαλίσουμε πόρους που θα τους επιτρέψουν να κάνουν τη δουλειά που θέλουμε όλοι εμείς που καθημερινά χρησιμοποιούμε τους δρόμους της Στερεάς Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε συλλήψεις στη Βοιωτία για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είκοσι δύο (22) άτομα για διάφορα αδικήματα


Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, κατηγορούμενος για διάπραξη κλοπής και αποπειρών κλοπών. Ειδικότερα ο συλληφθείς παραβίασε περίφραξη προαύλιου χώρου συνεργείου – ηλεκτρολογείου αυτοκινήτων και ακολούθως διέρρηξε (12) συνολικά οχήματα, αφαιρώντας τελικά από το εσωτερικό ενός εκ των οποίων ένα ραδιοκασετόφωνο και την μπαταρία του.

Δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενοι για απόπειρες κλοπών. Ειδικότερα οι συλληφθέντες διέρρηξαν επαγγελματικό γραφείο, αποθήκη και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό τους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (τροχός & ψαλίδα κοπής μετάλλων).
Δύο (2) αλλοδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και πακέτων τσιγάρων. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.
  Αλλοδαπός στον Ελαιώνα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Θηβών.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Χαλκίδα, στη Λαμία & στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Λαμίας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης αντίστοιχα, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.

Εννέα (9) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    (5) ημεδαποί σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α., της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. και των Α’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας. 

•    (1) αλλοδαπός και (1) ημεδαπός στη Λαμία, καθώς και (1) αλλοδαπός στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας & του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης αντίστοιχα. Επιπλέον ένας εκ των αλλοδαπών, στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.
Τρεις (3) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Χαλκίδα και ένας στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας αντίστοιχα, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα γιορτάσει ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου; ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων ανακοινώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ω Ν

Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς για τον θάνατο του Ιωάννη Λέτη


ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς μετά την ενημέρωσή του για το  θάνατο του πρώην Διευθυντή του Σχολείου ΙΩΑΝΝΗ ΛΕΤΤΗ συνήλθε σε συνεδρίαση και ύστερα από εισήγηση της Διευθύντριας κ. Ευτυχίας Λαμπίδη  η οποία εξήρε την προσωπικότητα, το εκπαιδευτικό ήθος και την ανεκτίμητη προσφορά του εκλιπόντος στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση του νομού Βοιωτίας,  αποφάσισε τα εξής:
Να παραστεί ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς στην εξόδιο ακολουθία.
Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό ημερήσιο τύπο και στην ιστοσελίδα του σχολείου.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή νερού σε Θήβα,Αμπελοχώρι,Νεοχωράκι και Ελεώνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η  Δ.Ε.Υ.Α.Θ ανακοινώνει ότι, όπως  μας γνωστοποιήθηκε από την Ε.Υ.Δ.Α.Π  Α.Ε θα εκτελεστούν προγραμματισμένες  εργασίες  στο κανάλι του Μόρνου και θα υπάρχει αδυναμία υδροληψίας την Τετάρτη 22-03-2017 .
Συνεπώς  Θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στην Θήβα, στο Αμπελοχώρι, στο Νεοχωράκι  και στον  Ελεωνα  από  τις  10:00 πμ  έως  19:00 μ.μ

 Η   Δ.Ε.Υ.Α.Θ  ζητάει  την  κατανόηση  σας και παρακαλούμε για την αποθήκευση και χρήση νερού στις ελάχιστες απαιτούμενες ποσότητες , προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η  ομαλή υδροδότηση.

    Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
    Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας

    Αλέκος Στάικος
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιθανή διακοπή νερού στη Δ.Ε.Πλαταιών λόγω εργασιών στο υδραγωγείο του Μόρνου

Ενημέρωση για προγραμματισμένες εργασίες στο υδραγωγείο του Μόρνου

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει  ότι  στις 22/3/2017 λόγω εργασιών της ΕΥΔΑΠ στο υδραγωγείο του Μόρνου, θα παρατηρηθεί μείωση και πιθανή διακοπή της τροφοδοσίας των εγκαταστάσεων διύλισης, κατά το χρονικό διάστημα από 10:00 έως 19:00, που αφορά τις περιοχές Λεύκτρα, Λιβαδόστρα, Καπαρέλλι, Αγ. Βασίλειο, Πλαταιές, Μελισσοχώρι και Λουτουφί.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επ. Λιβαδειάς συμμετέχει στην Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχει στην
Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα των Δημοσίων Υπαλλήλων , που προκήρυξε η  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες Υπηρεσίες. Με τον Ν4369/2016 η αξιολόγηση συνδέεται με τον μισθό, τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, την κινητικότητα  και μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις.
Με τη ρομφαία της αξιολόγησης επιδιώκεται ο πειθαναγκασμός και η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκεντρώσει τα έντυπα αξιολόγησης που θα αποσταλούν στους εργαζόμενους και τα ίδια να τα επιστρέψει στις αρμόδιες διοικητικές αρχές.
Συναδέλφισσες – οι , το έχουμε ξανακάνει όλοι μαζί!!Με συλλογικό αγώνα και πάλι , δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει η προσχηματική διαδικασία της αξιολόγησης από την διοικητική ιεραρχία.

                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δηλώστε συμμετοχή στο 1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου Μαζίου "Η ΚΙΣΣΟΥΣΑ"


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η καλοκαιρία -Στους 21 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο ανοιξιάτικος καιρός θα συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη 21/3 στην Αττική.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο/ Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίστς στα βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Διασχίζουμε τον Ολμειό ποταμό


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Δείτε τα αποτελέσματα για τον κοινωνικό τουρισμό 2017 (πίνακες)

Αναρτήθηκαν στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων και αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

    από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή
    από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015:

    είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή
    έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
    έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
    συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας),

καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 150.000 άτομα, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.



Για να δείτε τα αποτελέσματα κλικ εδώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας



Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας με λύπη πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός της απώλειας του συνταξιούχου εκπαιδευτικού και πρώην Διευθυντή του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς Ιωάννη Λέττη.
Ο εκλιπών άφησε πίσω σου τα ίχνη μιας παρουσίας που τίμησε το ρόλο του Δασκάλου,  ξεχώρισε για το ήθος του, την συναίσθηση της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης. Πάντα με την καλοσύνη και το χαμόγελο, με τη σεμνότητα και τη συνέπεια αλλά και με αποφασιστικότητα που τον χαρακτήριζαν έδωσε όλες τις δυνάμεις του για τη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση της Βοιωτίας, για τον καθένα εκπαιδευτικό και μαθητή ξεχωριστά.
Η παρουσία του στην επαγγελματική και εκπαιδευτική μας ζωή αποτελεί συμβολικό παράδειγμα αναφοράς για όλους μας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.
Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας αντί στεφάνου θα καταθέσει συμβολικό χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Λιβαδειάς εις μνήμη του εκλιπόντος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ        ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 24 θέματα συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την  21η   Μαρτίου   2017, ημέρα  Τρίτη  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.



Τα   θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    Eκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής για την περίοδο από 01/03/2017 έως και 31/08/2019.
2.    Τροποποίηση της 47/14-2-2017 (ΑΔΑ:ΩΦ3ΖΩΛΗ-Φ17) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί «Ανάγκης σύναψης δανείου και κατάρτιση όρων για την εκτέλεση του έργου «Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας και περιβάλλοντος χώρου για την χρήση δημοτικών υπηρεσιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
3.    Κατακύρωση συνοπτικού διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ , ΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ & ΥΛΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ & ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ 2017».
4.    ΄Εγκριση πρακτικών φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση τμήματος πλακόστρωτου κοινόχρηστου χώρου εμβαδού 63 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή του πάρκινγκ της Κρύας πλησίον της εισόδου του Λαογραφικού Μουσείου Λιβαδειάς.
5.    ΄Εγκριση της 24/2017 απόφασης της Δημάρχου Λεβαδέων για άσκηση ένστασης κατά της με αριθ. Πρωτ. 1590/2017 απόφασης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση χρηματοδότησης της πράξης «ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»  με κωδικό ΟΠΣ 5000579  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΄΄Στερεά Ελλάδα΄΄.
6.    ΄Ασκηση έφεσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά κατά 1)της 14/2015 απόφασης του Μονομελούς Διοηκητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς και 2)της ΑΕ με την επωνυμία ‘’TERLANA AE ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΚΤΩΝ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ’’.
7.    ΄Ασκηση έφεσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά κατά 1)της 16/2015 απόφασης του Μονομελούς Διοηκητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς και 2)της ΑΕ με την επωνυμία ‘’TERLANA AE ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΚΤΩΝ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ’’.
8.    ΄Ασκηση έφεσης ή μη κατά της 242/2016 αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Λιβαδειάς και κατά του Ευσταθίου Ιωάννου.
9.    ΄Ασκηση έφεσης κατά της 17/2017 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς και κατά του Ιωάννη Δούκα.
10.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 19.996,24 για Εργασίες κλαδέματος ψηλών και επικίνδυνων δένδρων.
11.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 8.999,99 ευρώ για Προμήθεια ανταλλακτικών.
12.    ΄Εγκριση δαπάνης ποσού 2.999,81 ευρώ και διάθεση πίστωσης για προμήθεια χημικού υλικού.
13.    ΄Εγκριση δαπάνης ποσού 7.999,49 ευρώ και διάθεση πίστωσης για προμήθεια σάκων απορριμμάτων.
14.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης ποσού 8.499,58 ευρώ για προμήθεια ειδών ένδυσης – προστασίας εργαζομένων.
15.    Έγκριση δαπάνης ποσού 4.997,20 ευρώ και διάθεση πίστωσης για Κατεδάφιση κτιρίων (σε κοινόχρηστους χώρους , ετοιμόρροπα και επικίνδυνα ).
16.    ΄Εγκριση δαπάνης ποσού 9.845,60 ευρώ και διάθεση πίστωσης για προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού για τις υπηρεσίες του Δήμου.
17.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 9.598,95 ευρώ για προμήθεια διαφόρων εργαλείων.
18.    ΄Εγκριση Τεχνικών  Προδιαγραφών και τευχών της 41/2017 Μελέτης με τίτλο «Προμήθεια Ηλεκτρολογικού Υλικού».
19.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 44.986,75 ευρώ για προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού.
20.    ΄Εγκριση δαπανών συνολικού ποσού 149.506,34 ευρώ και διάθεση πιστώσεων ΚΑ που που αφορούν λοιπές αποδόσεις.
21.    ΄Εγκριση δαπάνης ποσού 379,44 ευρώ και διάθεση πίστωσης για δημοσίευση απόφασης Δημάρχου για ορισμό Αντιδημάρχων.
22.    ΄Εγκριση δαπάνης ποσού  13.088,20  ευρώ  για δαπάνη στείρωσης – εμβολιασμών περίθαλψης αδέσποτων σκύλων Δήμου Λεβαδέων και διάθεση πίστωσης ποσού 6.732,48 ευρώ για το έτος 2017.
23.    Καθορισμός όρων διακήρυξης για προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού έτους 2017.
24.    Καθορισμός τελών άρδευσης οικονομικού έτους 2017.  


                                                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ      
                                                           ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ