Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Απάντηση Καρακώστα στον Δήμο Λεβαδέων για το «ανεπιθύμητος»

Αναφορικά με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων για την έκδοση ενός γελοίου και κατάπτυστου ψηφίσματος δια του οποίου κρίνομαι «ανεπιθύμητος» ως εκλεγμένος εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στις εθνικές επετειακές εκδηλώσεις όπως εκείνες της 25ης Μαρτίου, δηλώνω τα κάτωθι:

Ανεπιθύμητοι από το Λαό είναι οι μνημονιακοί λακέδες της Μέρκελ και του Σόιμπλε, που ξεπουλούν την Πατρίδα και εξαθλιώνουν τους Έλληνες.

Ανεπιθύμητοι από το Λαό είναι εκείνοι που φορτώνουν με δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια τους Έλληνες, τους έχουν καταδικάσει σε ανεργία, πείνα και δυστυχία και τους οδηγούν στην αυτοκτονία ή στη φυγή στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, την ίδια ώρα που λαμβάνουν εκατομμύρια ευρώ από τους ξένους για να παραχωρούν στους «πρόσφυγες» προνόμια τα οποία οι δημότες της Λιβαδειάς δεν πρόκειται να δουν ούτε στον ύπνο τους.

Ανεπιθύμητοι από το Λαό είναι εκείνοι που διαθέτουν το ποσό των 200.000 ευρώ για την αγορά και αναπαλαίωση του τζαμιού του Γαζή Ομέρ στη Λιβαδειά, αναβιώνοντας τα κατάλοιπα της οθωμανικής σκλαβιάς, ενώ από την άλλη «τιμούν» τάχα την Επέτειο της Εθνικής Επαναστάσεως του 1821.

Αντί να χρονοτριβεί εκδίδοντας γελοία ψηφίσματα τα οποία δεν εκφράζουν την πόλη αλλά μια κλίκα κονομημένων και βολεμένων «αντιφασιστών», των οποίων ο ανθρωπισμός αποτιμάται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (όσα δηλαδή εισέπραξαν ο Δήμος και οι Μ.Κ.Ο. για να υποδεχθούν… αυθορμήτως τους «πρόσφυγες»), θα συνιστούσα στο δημοτικό συμβούλιο να μεριμνήσει από τώρα για τον επόμενο χειμώνα, ώστε να αποτραπούν οι φετινές εικόνες ντροπής με το σύνολο σχεδόν των συνοικιών της Λιβαδειάς να παραμένουν αποκλεισμένες από τα χιόνια, επειδή η δημοτική αρχή «λησμόνησε» να προμηθευτεί αλάτι…

ΥΓ. Μπορεί το δημοτικό συμβούλιο (ομοφώνως…) να μας διευκρινίσει εάν η καταβολή των δημοτικών τελών από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι επιθυμητή ή ανεπιθύμητη; Περιμένω απάντηση.

  Με τιμή

Ευάγγελος Καρακώστας

Βουλευτής Βοιωτίας

Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικοί πίνακες κατάταξης ανέργων για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Ανάρτηση Οριστικών Πινάκων Κατάταξης ανέργων του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας για 24.251  θέσεις πλήρους απασχόλησης

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του που υπέβαλλαν αίτηση στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για όλους τους Δήμους της χώρας για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης» ότι αναρτήθηκαν σήμερα, 24 Μαρτίου 2017, στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικούwww.oaed.gr (στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2017») , ύστερα από σχετική Απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ καθ. Μ. Καραμεσίνη, οι ακόλουθοι πίνακες:
1.    ο Οριστικός Πίνακας Επιτυχόντων
2.    ο Οριστικός Πίνακας Επιλαχόντων και
2.    ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ο Οριστικός Πίνακας περιλαμβάνει τους ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα τοποθετηθούν για οκτώ μήνες στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμους), όπως έχουν καθοριστεί σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση. Η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους, είτε από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης ανέργων που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr


Οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί για τοποθέτηση ως επιτυχόντες καλούνται, εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους, να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν με τον Εργασιακό Σύμβουλο την πρώτη συμβουλευτική δράση και να παραλάβουν συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμους).      

Στις περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ με τους επιτυχόντες ωφελούμενους, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να εμφανιστούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες, εντός 30 εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων. Στην περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία των 30 εργάσιμων ημερών, οι επιτυχόντες αποκλείονται από τον Οριστικό Πίνακα.

Με στόχο τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων (συμβουλευτική και  κατάρτιση).

Αναλυτικότερα, τα ΚΠΑ2 όπου οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, θα προσφέρουν δύο δράσεις συμβουλευτικής στους ωφελούμενους του προγράμματος κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό. Η Δράση της Συμβουλευτικής είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους και χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στην πρώτη Συμβουλευτική ο Εργασιακός Σύμβουλος παρέχει πληροφόρηση στον ωφελούμενο σχετικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των τυπικών προσόντων (πρόγραμμα κατάρτισης) και καταγράφει την δήλωση του ωφελούμενου εάν επιθυμεί να το παρακολουθήσει ή όχι. Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση της δράσης της κατάρτισης είναι προαιρετική. Η δήλωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, η οποία γίνεται στη φάση της πρώτης συμβουλευτικής δράσης, αποτελεί οριστική επιλογή και δεν μπορεί να αλλάξει.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συμβουλευτικής, ο ωφελούμενος παραλαμβάνει από τον Εργασιακό Σύμβουλο το Συστατικό Σημείωμα προκειμένου να απευθυνθεί στον Επιβλέποντα Φορέα (Δήμο).

Η δεύτερη Συμβουλευτική πραγματοποιείται στο τέλος του Προγράμματος και αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό-επαναπροσανατολισμό των συμμετεχόντων.

Επισημαίνεται ότι την ευθύνη για την υπόδειξη και ενημέρωση των επιτυχόντων ωφελουμένων έχει η αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι.

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων στο πλαίσιο της καταβολής των πληρωμών τους, ο αριθμός καταθετικού λογαριασμού ΙΒΑΝ με υποχρεωτικά πρώτο δικαιούχο τον ωφελούμενο προσκομίζεται κατά τη διαδικασία της υπόδειξης.


Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα «Προγράμματα Απασχόλησης» / «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» / «Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος» καθώς και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).


.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων θα βραβεύσει τους δημότες αθλητές του Μαρία Λαμπίρη και Γιάννη Χαλιμούρδα

 Ο Δήμαρχος  και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου – Θεσπιέων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια, σε όλους τους  Βοιωτούς αθλητές για τις πρόσφατες διακρίσεις τους. Ιδιαιτέρως όμως συγχαίρουμε τους δημότες μας: Μαρία Λαμπίρη  για τις διακρίσεις της με την ομάδα των Special Olympics Βοιωτίας  στην Αυστρία και για τα χρυσά μετάλλια που κέρδισε και τον Γιάννη Χαλιμούρδα για το νέο ατομικό του  ρεκόρ στο άλμα εις ύψος.
Ο Δήμος μας σε ειδική εκδήλωση θα τους τιμήσει. 
Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου-ΑΦΙΕΡΩΜΑ


Παραμονή σήμερα του Ευαγγελισμού,γιορτάζει η Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου και πολλοί πιστοί θα ανέβουν στο Μοναστήρι  για να προσκυνήσουν. Η Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας, βρίσκεται στους πρόποδες του Ελικώνα και υποδέχεται κάθε χρόνο, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της γιορτής, εκατοντάδες πιστούς. 
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Ένα όμορφο ανοιξιάτικο πρωινό το Permissospres  ξεκίνησε για ένα αφιέρωμα  στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου ή αλλιώς η Παναγία του Ελικώνα, αφού το Μοναστήρι βρίσκεται στην καρδιά του Ελικώνα Βοιωτίας.
Κατά την άφιξή μας , μας υποδέχθηκαν οι μοναχές της Μονής με πολύ ζεστασιά, μας φίλεψαν και στην σκιά των ψηλών δέντρων μας μίλησαν για την ιστορία του Μοναστηρίου.  Τα γελαστά τους πρόσωπα και η καλοσυνάτη τους μορφή μας έκαναν να μείνουμε αρκετή ώρα μαζί τους. Περιηγηθήκαμε στους χώρους της Μονής, στον κυρίως ναό, στο υπόγειο Εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας όπου τα πολύ παλιά χρόνια λειτουργούσα και σαν κρυφό σχολειό, στην υπέροχη έκθεση, στην Τραπεζαρία και περιπλανηθήκαμε στους καταπράσινους και καθαρούς κήπους. Ο χώρος γεμάτος ευλάβεια, γεμίζει η ψυχή μας με μία απέραντη γαλήνη. Τα συναισθήματά μας απερίγραπτα, τόση ομορφιά σε συνδυασμό με ευλάβεια...
Έξω από τη Μονή μία πηγούλα στην είσοδο δίπλα σε έναν τεράστιο πλάτανο προκαλεί τον επισκέπτη να κάνει μία επίσκεψη και εκεί.
 Στις καταπράσινες και απότομες ανατολικές πλαγιές του Ελικώνα, σε υψόμετρο περίπου 650

μ. και 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Αλίαρτο, στις υπώρειες του χωριού Ζαγαρά, βρίσκεται το  μοναστήρι της Ευαγγελίστριας. Η απουσία ιστορικών πηγών σε συνδυασμό με τις πολλές και εκτεταμένες επεμβάσεις, κυρίως κατά τη δεκαετία του 1960, οπότε πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες τόσο στο καθολικό όσο και στα υπόλοιπα βοηθητικά κτίσματα, δεν επιτρέπουν τον ακριβή προσδιορισμό της ίδρυσης του μοναστηριού, η οποία τοποθετείται αόριστα στους Βυζαντινούς χρόνους. Το καθολικό ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του τετράστυλου σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο ναού. Πάνω από τη βόρεια θύρα εισόδου στο νάρθηκα σώζεται ανάγλυφη κτητορική επιγραφή, η οποία αναφέρεται σε εργασίες  ανακαίνισης του ναού που πραγματοποιήθηκαν το έτος 1656. Την περίοδο αυτή χρονολογείται η τριμερής διάταξη της στέγασης του νάρθηκα με τυφλό τρούλο στο κέντρο και τεταρτοσφαίρια επί ημιχωνίων στα πλάγια, τα οποία οφείλονται σε επίδραση της ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Στα δυτικά του νάρθηκα έχει προστεθεί σε μεταγενέστερη φάση εξωνάρθηκας, μέσω του οποίου το καθολικό προσκολλάται σε κτίριο της δυτικής πτέρυγας του μοναστηριακού συγκροτήματος. Στο εσωτερικό του ναού διατηρούνται σε κακή κατάσταση τοιχογραφίες που χρονολογούνται στους Όψιμους Μεταβυζαντινούς χρόνους. Στην ίδια περίοδο ανήκει το μικρό παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στον περίβολο της μονής
 Σας μεταφέρουμε με τις φωτογραφίες μας και το βίντεο που θα ακολουθήσει, στο κλίμα αλλά θα προτείναμε ανεπιφύλακτα η επόμενη επίσκεψή σας να είναι σε αυτό τον καταπράσινο χώρο, να συναντήσετε και να φιλοξενηθείτε από της μοναχές και την φιλικότατη  ηγουμένη και μετά μπορείτε να γευτείτε ντόπιο φαγητό από το χωριό της Ευαγγελίστριας λίγα λεπτά πιο πάνω.





 Το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα η μονή της Ευαγγελίστριας φαίνεται ότι γνώρισε οικονομική άνθηση, καθώς, εκτός από την ανακαίνιση του καθολικού το 1656, λίγα χρόνια αργότερα, το 1679, όπως αυτό μαρτυρείται από σιγίλλιο του πατριάρχη Διονυσίου, ο δραστήριος ηγούμενός της Παφνούτιος υπέβαλε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το τυπικό του κοινοβιακού μοναστηριού προς έγκριση, στο οποίο είχε ήδη απονεμηθεί σταυροπηγιακή ιδιότητα. Το σιγίλλιο του 1679 ανανέωσε και επικύρωσε τον επόμενο αιώνα ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ με νέο σιγίλλιο του 1798.

Οι μαρτυρίες που φωτίζουν την ιστορία της μονής τους επόμενους αιώνες παραμένουν ελάχιστες. Η Ευαγγελίστρια αποτελεί ένα από τα μοναστήρια που καταργήθηκαν επί Όθωνα μετά τη δημιουργία του ελληνικού κράτους και η περιουσία του περιήλθε στο Εκκλησιαστικό Ταμείο. Σήμερα λειτουργεί ως γυναικείο μοναστήρι και διαθέτει εργαστήριο υφαντών.


Η μονή σήμερα έχει  14 μοναχές, που εκτός από τα λατρευτικά τους καθήκοντα, ασχολούνται και με πολλές άλλες διακονίες.
Η μονή πανηγυρίζει εκτός από την 25 Μαρτίου Εορτή του Ευαγγελισμού, κι όλες τις εορτές Της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Δείτε τα θέματα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 4η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1 Περί έγκρισης πρακτικών της 3ης/2017 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
2 Περί αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2017.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος
Οικονομικών)
3 Περί της τροποποίησης μελέτης του έργου με τίτλο ΄΄ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ
ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ(κωδ.πράξης :OΠΣ -
ΕΡΓΟΡΑΜΑ 341250,ΣΑ075/8 ,ΥΕ2).(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
4 Περί έγκρισης του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών για την εκτέλεση του έργου
΄΄ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΄΄ στο ΔΔ Μαυρομματίου του Δήμου Αλιάρτου -
Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Βαρουξής)
5 Περί της τροποποίησης στο Ο.Τ.153 και Ο.Τ.145 σχεδίου πόλεως Αλιάρτου.(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)
6 Περί του προγραμματισμού προσλήψεων πτυχιούχων φυσικής αγωγής με σχέση εργασίας
ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τα προγράμματα ΄΄Άθληση για Όλους ΄΄ 2017-2018
, στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Αραπίτσας)
7 Περί της λήψης απόφασης για το όργανο διανομής και φύλαξης των υδάτων άρδευσης, το
χρόνο έναρξης και λήξης της αρδευτικής περιόδου 2017 , τον αριθμό των θέσεων
υδρονομέων και τον τομέα για τον οποίο προορίζεται κάθε θέση σύμφωνα με το αρθ.4
αρ.1&2 του Β.Δ 28.3/15-4-1957, στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
8 Περί έγκρισης Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου
Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
9 Περί ορισμού τριών (3) δημοτικών συμβούλων για την κατάρτιση και τήρηση μητρώου από
την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας , προσώπων που θα συγκροτούν τις επιτροπές διαγωνισμού
των έργων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
10 Περί ορισμού Προέδρου και μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αλιάρτου -
Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
11 Περί της έγκρισης διενέργειας εμποροπανήγυρης στην Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου από
11-16 Ιουνίου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
12 Περί του καθορισμού αδειών Υπαίθριου Εμπορίου (στάσιμο & πλανόδιο ) , για το έτος
2017.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
13 Περί της συγκρότησης επιτροπής Μητρώων Αρένων έτους 2017 , του Δήμου Αλιάρτου -
Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
14 Περί της επιστροφής χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα από
κατασχετήρια.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
15 Περί της αποδοχής ΚΑΠ μηνός Μαρτίου 2017.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια απο τη Δήμαρχο Λεβαδέων στους αθλητές των Special Olympics Βοιωτίας για το νέο χρυσό μετάλλιο

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια της προς  τους αθλητές των Special Olympics Βοιωτίας Ζένια Ζαννιά , Χρήστο Θηβαίο , Λάμπρο Κόντο και Μαρία Λαμπίρη, για την κατάκτηση και νέου χρυσού μεταλλίου στα 4χ100μ στις χιονορακέτες, στους 11ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics που πραγματοποιούνται στην Αυστρία.
Μια ακόμα σημαντική αθλητική διάκριση έρχεται να προστεθεί στις σπουδαίες διακρίσεις που απόσπασαν οι αθλητές και οι αθλήτριες από την περιοχή μας φέτος, καταδεικνύοντας το εξαιρετικό έργο που γίνεται από τους προπονητές των αθλητικών συλλόγων που μαζί με τους αθλητές προπονούνται, αγωνίζονται, θέτουν υψηλούς στόχους και τους κάνουν πραγματικότητα. 
Καλή συνέχεια στους αθλητές που βρίσκονται στην Αυστρία. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και δικαίωση στις προσπάθειες που καταβάλουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά για την 25η Μαρτίου



Η μεγάλη, διπλή γιορτή του Έθνους, που τιμούμε στις 25 Μαρτίου, εκπέμπει μηνύματα ενότητας, πίστης και αγωνιστικής ετοιμότητας.
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, σηματοδοτεί το χαρμόσυνο μήνυμα της πίστης και της ελπίδας.
Η Εθνική Παλιγγενεσία αποτέλεσε την αντάξια συνέχεια των αγώνων των αρχαίων Ελλήνων για την ελευθερία και  τη δημοκρατία και επιβεβαίωσε ότι ο Ελληνικός πολιτισμός και η Ελληνική ψυχή, ήταν ο φάρος που καθοδήγησε όλους τους λαούς του κόσμου, από τα αρχαία χρόνια, στο μονοπάτι της αξιοπρέπειας.
Ο  Ελληνισμός σήμερα δοκιμάζεται μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο σκληρό. Πολλά συμβαίνουν χωρίς να εξαρτώνται από τις δικές μας προσπάθειες, αλλά μπορούμε να τα οδηγήσουμε με τις δικές μας αποφάσεις και τις δικές μας δράσεις.
Είναι χρέος και καθήκον μας απέναντι στους  ηρωικούς προγόνους μας, απέναντι στη πατρίδα μας αλλά και στις επόμενες γενιές, να υπερασπιστούμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας και να διασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον της πατρίδας και του λαού μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Θηβαίου στον Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Γιάννη Ταγκαλέγκα

Επίσκεψη του Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νικόλαου Θηβαίου στον Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος

 Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Βοιωτία κ. Νικόλαος Θηβαίος ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υλοποίησης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου 207/2015 στην κατεύθυνση της εξυγίανσης της περιοχής του Ασωπού ποταμού. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης κ.Ιωάννης  Μελισσάρης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον  Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Βοιωτία Νικόλαο Θηβαίο, για την εξέλιξη της υλοποίησης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναλύοντας τα βήματα ένα προς ένα, στην κατεύθυνση της απορρύπανσης και εξυγίανσης του Ασωπού ποταμού. Μετά από ένα εποικοδομητικό διάλογο, συμφωνήσαμε και δεσμευθήκαμε ότι Θα είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο Περιφερειάρχης μας Κώστας Μπακογιάννης, και στην οποία θέλω να τονίσω ότι δεν χωρούν ούτε κόμματα ούτε χρώματα,  ώστε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα να μετατραπεί σε ένα από τα σημαντικά αναπτυξιακά κύτταρα της οικονομίας της περιοχής μας, της περιφέρειας μας αλλά και γενικότερα της  χώρας.”
           
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ο εθνοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 ενάντια στον οθωμανικό ζυγό αποτελεί μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.
Με σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» και μετά από ένα σκληρό αγώνα εννέα ετών, οι Έλληνες κατάφεραν να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό και να δημιουργήσουν το ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος. 
H 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο στην πορεία του ελληνισμού και διαχρονικό παράδειγμα στάσης ζωής και αγώνα όχι μόνο για εμάς τους Έλληνες, αλλά και για κάθε άνθρωπο που μάχεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων του, ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος και θρησκεία.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 για ανεξαρτησία και με όραμα την αυτοδιάθεση του λαού και το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας ώστε με ομοψυχία και αλληλεγγύη να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 8χρονο αγοράκι στο Σχηματάρι



Συνελήφθη ο 39χρονος οδηγός - Σε κρίσιμη κατάσταση το παιδάκι.

Το τροχαίο έγινε χθες στις 12:00 περίπου μεσημέρι στον επαρχιακό δρόμο από το Σχηματάρι προς Δήλεσι.

Ο οδηγός του ΙΧΕ κινούταν προς Δήλεσι όταν ξαφνικά το άτυχο αγοράκι, που είναι ρομά 8 ετών, διέφυγε της προσοχής των παππούδων και πετάχτηκε στο δρόμο.

Ο 39χρονος προσπάθησε να το αποφύγει αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να το παρασύρει και να το τραυματίσει σοβαρά.

Αρχικά το παιδάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, στη συνέχεια όμως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Ο οδηγός συνελήφθη, ενώ προανακριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί το Α.Τ. Σχηματαρίου.
    LamiaReport.gr
  

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Νικολάου στους μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας για τη διάκρισή τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής



Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας, για τη σημαντική διάκρισή τους στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αποκλειστικά για μαθητές του Λυκείου, με θέμα «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα» που διοργάνωσε ο WRO Hellas.  Ο τελικός του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο Σάββατο 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ και το 2ο ΓΕΛ Θήβας κατέκτησε την τρίτη θέση.

Οι μαθητές Γρηγόρης Κουτουλάκης, Στράτος Κουτουλάκης, Ασημίνα Μήτση, Βασιλική Γλύκα και Αλέξανδρος Σοϊλεμεζίδης, με καθοδηγητή τους τον εκπαιδευτικό  κ. Αδάμ Νικόλαο, εμπνευσμένοι από την ενασχόληση μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας με την αγροτική παραγωγή, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την εφαρμογή του αυτοματισμού και της πράσινης ενέργειας στον τομέα αυτό. Τα πιο σημαντικά σημεία της εργασίας τους ήταν η κατασκευή ενός οχήματος σποράς, ενός αυτοματοποιημένου και ελεγχόμενου, μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, συστήματος άρδευσης, καθώς και μιας μικρής ανεμογεννήτριας και μιας συστοιχίας ηλιακών συλλεκτών, τα οποία θα τροφοδοτούν με την απαραίτητη ενέργεια όλη την εγκατάσταση.
Όλα τα παραπάνω δημιουργήθηκαν από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Θήβας υπό τη μορφή λειτουργικής μακέτας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη συγχαρητήρια επιστολή του ο κ. Δήμαρχος:
“Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Θήβας με ορθή εκπαιδευτική καθοδήγηση, με επινοητικότητα αλλά και ομαδική εργασία, απέδειξαν ότι αυτός ο τόπος μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του, καθώς έχει νέους και νέες που καινοτομούν σε διάφορα πεδία. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για το υψηλό επίπεδο μόρφωσης και ικανοτήτων των μαθητών μας”.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων στο 2ο ΓΕΛ Λιβαδειάς που στέφθηκαν πρωταθλητές Στερεάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σωτήρης Καρβούνης εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους προς την ομάδα αρρένων καλαθοσφαίρισης του 2ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς που στέφθηκαν πρωταθλητές Στερεάς Ελλάδας στους Σχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης της Περιφέρειας.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια και επιτυχία στο σημερινό ημιτελικό αγώνα που θα δώσει η ομάδα του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς με την ομάδα Γενικού Λυκείου της Λάρισας. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλή Επιτυχία στους Θηβαίους αθλητές του Badminton απο τον Δήμαρχο Θηβαίων

Ευχές Δημάρχου Θηβαίων στους αθλητές του ΦΕΟΘ για τη συμμετοχή τους στους Βαλκανικούς Αγώνες Badminton

« Καλή Επιτυχία και Δύναμη στους τρεις (3) αθλητές του ΦΕΟ Θήβας,   Μιχαήλ-Μάριος Μπουλίος, Γιώργος Τσιώλης και  Δήμητρα - Καλομοίρα Κρουστάλη, που συμμετέχουν στην εθνική ομάδα Batminton, που λαμβάνει μέρος στους Βαλκανικούς Αγώνες κατηγορίας U-19 στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας  24 - 26 Μαρτίου 2017.

Οι Θηβαίοι αθλητές μας, που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία κάτω των 19 ετών U-19, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους,  πιστεύω ότι μαζί και με τους υπόλοιπους τέσσερις (4) αθλητές της εθνικής αποστολής,  θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στους Βαλκανικούς και θα σημειώσουν σημαντικές επιτυχίες, αποδεικνύοντας πως η χώρα που γέννησε το αθλητικό ιδεώδες, συνεχίζει να αναπτύσσει και να προάγει τον αθλητισμό και δεν σταματά παρά τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής.

Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές , στους προπονητές και στους γονείς τους που τους στηρίζουν. Η σκέψη μας και η θετική μας ενέργεια θα είναι μαζί τους. Καλή Επιτυχία.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου»

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:"Ανεπιθύμητη" η Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
“Το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς αναγνωρίζοντας την μαρτυρική ιστορία του τόπου, τα θύματα, τους αγώνες των κατοίκων και τα ανεξίτηλα σημάδια από το σαρωτικό πέρασμα του ναζισμού από το τόπο και την πόλη που η κεντρική της πλατεία έχει μνημείο εκτελεσμένων από τους ναζί, την δυναμική και έμπρακτη αντίθεση των πολιτών της πόλης σε κάθε είδους φασιστική, ναζιστική και μισαλλόδοξη προπαγάνδα, επιβεβαιώνει ότι ο ναζισμός, ο ρατσισμός, ο φασισμός και γενικότερα η μισαλλοδοξία δεν μπορεί να φωλιάσει στη Λιβαδειά, την πόλη που με ανθρωπιά άνοιξε τις πόρτες των σπιτιών της στους κατατρεγμένους πρόσφυγες.
Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι της μεγάλοεργοδοσίας, τα τσιράκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Έχουν αναλάβει εργολαβία το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος, όπου σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και των μονοπωλίων. Ο λαός με την δράση του και τους αγώνες του, όπως και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α.
Για την προστασία των πολιτών και την προάσπιση του λαού απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο και τα μισαλλόδοξα μηνύματα της Χρυσής Αυγής που αποτελεί τη βάση της ναζιστικής ιδεολογίας της, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών, θεωρούνται ως ανεπιθύμητα πρόσωπα σε κάθε εθνική επετειακή εκδήλωση. ”

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του οδηγού της φονικής Πόρσε

Ένα μήνα μετά το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα οι τοξικολογικές εξετάσεις σε πρώτη φάση έδειξαν ότι ο  Γιώργος Βακάκης δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ενώ οι αναλύσεις συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν ο 24χρονος οδηγός της μοιραίας Πόρσε είχε κάνει χρήση άλλων ουσιών.
Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση με τη φονική Πόρσε της οικογένειας Βακάκη έξω από τη Θήβα ανήμερα της Αποκριάς, ένα μήνα μετά το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους ανάμεσα τους και ένα μικρό παιδί.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις σε πρώτη φάση έδειξαν ότι ο 24χρονος δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ενώ οι αναλύσεις συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν ο Γιώργος Βακάκης είχε κάνει χρήση άλλων ουσιών. Από τις αρχές της εβδομάδες ξεκίνησαν οι κλήσεις για κατάθεση μαρτύρων και έτσι από τα γραφεία της Τροχαίας πέρασαν οι γονείς του συνοδηγού της Πόρσε Ανδρέα Γεωργακόπουλου, οι οποίοι κατέθεσαν όσα γνώριζαν και έδειξαν διατεθειμένοι να ψάξουν δικαστικά να βρουν ποιος ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού τους.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Τροχαίας  επικοινώνησαν με τον ποδοσφαιριστή Σίλβα Κλέιτον ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο και αφού έκαναν μια πρώτη κουβέντα τον ενημέρωσαν για το πότε πρέπει να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση καθώς ο Βραζιλιάνος παίκτης ήταν ο άνθρωπός που πέρασε οκτώ λεπτά μετά το φονικό τροχαίο από το σημείο, σταμάτησε και συνομίλησε με τον Υπάτιο Πατμάνογλου.

Οι έρευνες της Τροχαίας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς όμως είναι βέβαιο ότι θα περάσουν μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία και διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να πάρει η υπόθεση το δρόμο της δικαιοσύνης. Μάλιστα λόγω της σοβαρότητας αλλά και της δημοσιότητας που έχει λάβει απασχολεί τα υψηλά κλιμάκια της Αστυνομίας που ζητούν καθημερινά ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι έρευνες. Αποτέλεσμα, να ερευνάται κάθε πτυχή της υπόθεσης και με «οδηγό» τα βίντεο της Νέας Οδού, να ψάχνονται τα πάντα σε βάθος.

Ο mr. Jumbo, Απόστολος Βακάκης, μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί και δεν αναμένεται να κληθεί για κατάθεση πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο με το μοιραίο αυτοκίνητο. Η Τροχαία περιμένει απαντήσεις από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για το ποια είναι τα συνεργεία που συντηρούσαν το αυτοκίνητο, πριν απευθυνθεί στον Απόστολο Βακάκη για τις περαιτέρω λεπτομέρειες. Από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, αναμένεται να περάσουν όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή με το δυστύχημα. Από τους ανθρώπους που συντηρούσαν την Πόρσε μέχρι και οι πυροσβέστες με τους αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο. Φυσικά και οι υπάλληλοι της Νέας Οδού οι οποίοι έβλεπαν από 19 κάμερες το αυτοκίνητο να διαγράφει μια αλλόκοτη πορεία που μοιραία οδήγησε στο θάνατο και δεν σήκωσαν το τηλέφωνο να ενημερώσουν την Τροχαία όπως είθισται να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις θα κληθούν για κατάθεση.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το σκέλος των τεχνικών συμβούλων, όλες οι πλευρές σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ορίσει πραγματογνώμονες οι οποίοι θα αναλάβουν να διερευνήσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης για λογαριασμό των πελατών τους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται ότι η αιτία του τροχαίου είναι το σκάσιμο του πίσω δεξιού ελαστικού το οποίο άρχισε να χάνει αέρα ένα χιλιόμετρο πριν το σημείο εκτροπής, όμως οι αξιωματικοί της Τροχαίας δεν είναι ακόμα σε θέση να πουν με βεβαιότητα γιατί το λάστιχο στο 82.4 χιλιόμετρο άρχισε να ξεφουσκώνει. Πρόκειται για υπερθέρμανση λόγω της παλαιότητας ή για κάποιο αντικείμενο που βρέθηκε στο δρόμο; Μια απάντηση που θα δώσουν οι δύο πραγματογνώμονες που έχουν διοριστεί για να ερευνήσουν το αυτοκίνητο, οι δύο στους οποίους έχει ανατεθεί να ερευνήσουν τον αυτοκινητόδρομο αλλά και οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων για όλα τα Ταμεία

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Απριλίου 2017 στους δικαιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και των υπολοίπων ταμείων του υπουργείου Εργασίας, αλλά και οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑ. Οι συντάξεις του Απριλίου του 2017 θα καταβληθούν στους συνταξιούχους από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 04 Απριλίου.

Αναλυτικά:

– Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

– Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

– Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 03 Απριλίου 2017 ημέρα Δευτέρα.

– Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 03 Απριλίου 2017 ημέρα Δευτέρα.

– Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

– Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Απριλίου 2017 ημέρα Τρίτη.

– Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος ο καιρός το τριήμερο

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας το μεσημέρι - απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα της πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα το πρωί ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου το μεσημέρι -απόγευμα τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 23 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμθιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 7 ως 22 βαθμούς κελσίου.

Σάββατο
Καιρός: Γενικά αίθριος. πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.

Κυριακή
Καιρός: Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τρίτη η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση και εγκρίθηκαν εντός Φεβρουαρίου 2017, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ποσό των 31.014.459,76 ευρώ θα καταβληθεί σε 142.087 δικαιούχους και αφορά συνολικά 328.220 άτομα. Η συγκεκριμένη πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ κατ’ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί με πίστωση όλου του ποσού που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους έχουν δηλώσει και όχι εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

400 παιδιά για την "διεκδίκηση χιονονιφάδας" στον Παρνασσό

400 παιδιά στον χειμερινό αθλητισμό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση "διεκδίκησης χιονονιφάδας" για παιδιά από 6-12 ετών. Πρόκειται για μία αθλητική-δημιουργική δράση που οργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων και τον Ελληνικό Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Αμφίκλειας και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στον Παρνασσό από τις 13 έως τις 19 Μαρτίου.

Περίπου 400 παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανέβουν στο βουνό να φορέσουν σκι και να κάνουν μάθημα με έμπειρους εκπαιδευτές και να περάσουν σε ειδικά διαμορφωμένα πάρκα δεξιοτεχνίας.  

Η συμμετοχή της Περιφέρειας σε τέτοιες δραστηριότητες, όπως τόνισε μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, θα είναι διαρκής για να ανοίγουν νέοι δρόμοι δημιουργίας, άθλησης και εποικοδομητικής ενασχόλησης όλων των παιδιών. Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ελληνικού Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Αμφίκλειας για την άρτια οργάνωση της δράσης και την άψογη συνεργασία με τους ανθρώπους της Περιφέρειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ