Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Απλήρωτες από τα Χριστούγεννα οι καθαρίστριες στα σχολεία της Βοιωτίας



 Ενώ υπολείπονται  15 ημέρες για το Πάσχα, οι εργαζόμενες συμβασιούχες καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων Βοιωτίας, με ευθύνη της Κυβέρνησης, παραμένουν απλήρωτες από τα Χριστούγεννα,  όπως καταγγέλλει στο permisospress, η Πρόεδρος των Καθαριστριών επαρχίας Λιβαδειάς κ.α. Πανωραία Τάτση.

Η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει τις εργαζόμενες, σύμφωνα με τη καταγγελία,καθώς από τη μια το ίδιο το Υπουργείο και από την άλλη το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ), που είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διεκπεραίωση της πληρωμής των καθαριστριών και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο για το σκοπό αυτό, ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλο, αδιαφορώντας εάν οι εργαζόμενες θα πληρωθούν ή όχι.
 Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι οι εργαζόμενες να στερούνται ακόμα και αυτή την πενιχρή αμοιβή, που κατά μέσον όρο δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ το μήνα, και να έχουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού οι ίδιες και οι οικογένειες τους.
Δεν μπορεί πια οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων Βοιωτίας καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια, να αγωνίζονται ώστε τα σχολεία των παιδιών μας να είναι καθαρά, ώστε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον και η Πολιτεία, για μια ακόμα φορά, να τις εμπαίζει, να τις κοροϊδεύει και να μην καταβάλει έγκαιρα τα δεδουλευμένα τους.
  Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ματιές στα χρόνια" Θηβαϊκά,ιατρικά και απίστευτα-Βιβλιοπαρουσίαση του Θηβαίου γιατρού Λουκά Ανανίκα



Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαιώθηκε από το ΣτΕ ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε

Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας απέτυχε.
Η προσπάθεια να ξανανοίξουν οι χωματερές στην Περιφέρειά μας επίσης απέτυχε.
Τα ήδη δρομολογημένα και σημαντικά έργα της Φωκίδας (Μονάδα κομποστοποίησης & Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων - ΧΥΤΥ) και της Θήβας (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων – ΜΕΑ) θα κατασκευασθούν με δημόσια χρηματοδότηση και όχι με Συμπράξεις Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα – (ΣΔΙΤ).
Με δημόσια χρηματοδότηση θα κατασκευασθούν και τα υπόλοιπα απαιτούμενα μεγάλα και σημαντικά έργα (Λαμίας & Χαλκίδας) καθώς και σειρά άλλων (μικρές μονάδες κομποστοποίησης και σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων).
 Δημόσια θα παραμείνει και η διαχείριση των έργων και εγκαταστάσεων στερεών αποβλήτων, όπως και σήμερα με την εποπτεία των Δήμων.
Μετά από 562 ημέρες (από 14/09/2015) ενός αδυσώπητου και λυσσαλέου πολέμου κατά του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, με πρωταγωνιστές πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, 2 ανώτατα δικαστήρια, έθεσαν τέρμα στην παραφιλολογία περί «μη νομιμότητας της μετατροπής της νομικής μορφής του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α)  Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α» και της λειτουργίας του.
Πιο συγκεκριμένα
Το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την υπ΄ αριθ. 3/2017 ομόφωνη απόφαση της 7μελούς μείζονος σύνθεσης, τελεσίδικα αποφάσισε ότι ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας νομίμως μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α και λειτουργεί.
Στην ίδια απόφαση δίνεται η σύμφωνη γνώμη για την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων – ΜΕΑ Θήβας.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας , με την υπ΄ αριθ. 923/2017 ομόφωνη απόφαση της 7μελούς μείζονος σύνθεσης, τελεσίδικα αποφάσισε ότι ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας νομίμως μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α και λειτουργεί.
Οι ομόφωνες αποφάσεις των 2 ανωτάτων δικαστηρίων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας της παραγράφου 6 του άρθρου 16 του Ν. 4071/2012, ότι δύναται να μετατραπεί η νομική μορφή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και όχι μετά από συγχωνεύσεις όλων των τοπικών Φο.Δ.Σ.Α στον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας.
Αυτή την αυτονόητη ανάγνωση και ερμηνεία του Ν. 4071/2012, κατανοητή ακόμη και από μη νομικούς, κάποιοι σκόπιμα την ερμήνευσαν ακριβώς αντίθετα και μέσα από την πιο μαύρη προπαγάνδα προσπάθησαν να ακυρώσουν τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και λύσεις για την Περιφέρειά μας και να σπιλώσουν θεσμούς και πρόσωπα.
Μια προπαγάνδα που δεν έλαβε υπόψη, όχι μόνο την γραμματική ερμηνεία του νόμου αλλά και την βασική δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας, στην συγκεκριμένη περίπτωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων και των οργάνων τους, δηλαδή των Δημοτικών Συμβουλίων.
Όσον αφορά τους δημόσιους λειτουργούς που μέσα από πράξεις, παραλείψεις, σκοπιμότητες & παράνομες συμπεριφορές δημιούργησαν ένα τεράστιο πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε, θα κληθούν να απολογηθούν στην δικαιοσύνη.
Η οικονομική ζημία που υπέστη ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε και κατ΄ επέκταση οι Δήμοι και οι πολίτες ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και αφορά τα διαφυγόντα έσοδα από την καθυστέρηση της κατασκευής της ΜΕΑ Θήβας για ενάμιση έτος.
Αυτά τα διαφυγόντα έσοδα θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ, μέσα από τις νόμιμες οδούς. 
 Αντίστοιχη ήταν και η περιβαλλοντική επιβάρυνση αφού όλα τα απορρίμματα οδηγούνταν προς υγειονομική ταφή, λόγω της καθυστέρησης κατασκευής και λειτουργίας της ΜΕΑ Θήβας και της μη εκτροπής των οργανικών απορριμμάτων αλλά και της ανάκτησης των ανακυκλώσιμων υλικών.
Και ενώ επί 18 μήνες κάποιοι εντός και εκτός προσπαθούσαν μανιωδώς να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια οργάνωσης του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας και να δημιουργήσουν την γνωστή εικόνα που βιώνουν άλλες περιοχές της χώρας μας, με τα απορρίμματα στους δρόμους, ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, με συνεργασία των Δήμων – Μελών του και περιφερειακή συνείδηση, προχώρησε στο κλείσιμο και την αποκατάσταση των χωματερών, στην στελέχωση του Φο.Δ.Σ.Α και την  ορθή λειτουργία των έργων, την ενιαία τιμολογιακή πολιτική (25,17 ευρώ/τόνος με το Φ.Π.Α για το 2017) για όλους τους ΧΥΤΑ και την υποβολή προτάσεων (συνολικού προϋπολογισμού 139.616.422,06) για ένταξη των απαιτούμενων έργων με δημόσια χρηματοδότηση.
Αυτά ακριβώς επιδίωκαν να ακυρώσουν όσοι σε καθημερινή βάση είχαν αναλάβει εργολαβικά να συκοφαντούν τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.
Ας το πάρουν απόφαση 
Τα απορρίμματα της Περιφέρειάς μας δεν θα τα διαχειριστούν ιδιώτες.
Δεν θα υπάρξει κερδοσκοπία στις πλάτες των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας.
Αυτά τα γνωρίζουν οι πολίτες της Περιφέρειάς μας και έχουν την δυνατότητα να αξιολογήσουν αυτό που βλέπουν να γίνεται στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων από τα ψέματα και την παραπληροφόρηση που τους βομβαρδίζουν.
Γνωρίζουν πολύ καλά ποιος συνέβαλε στο κλείσιμο των χωματερών και βοήθησε στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων όλης της Περιφέρειας και ποιοι αρνήθηκαν να επιβάλουν την εφαρμογή των νόμων.
Γνωρίζουν εντέλει ποιος προστατεύει επί της ουσίας το περιβάλλον, την δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον και ποιος στα λόγια.
Οι πολίτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να συγκρίνουν τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε με άλλους Φο.Δ.Σ.Α και άλλες περιοχές σε όλα τα δεδομένα (τιμολογιακή πολιτική, εισερχόμενες ποσότητες απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ, σχεδιασμός & εντάξεις έργων, ενίσχυση των Δήμων – Μελών του κ.α), τα οποία πάντα δημοσιοποιούνται και είναι στη διάθεση όλων.
Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος μιας άθλιας ιστορίας, στημένης σε κάθε της λεπτομέρεια με ηθικούς αυτουργούς και εκτελεστικά μέλη.
Αυτή η ιστορία διανθίσθηκε κατά καιρούς με λαμπρές ιδέες και συνθήματα περί αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, περί νομοθετικών πρωτοβουλιών για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των Φο.Σ.Δ.Α, περί της δήθεν αυτοδιάθεσης των Δήμων  και άλλα τέτοια.
Επειδή όμως η ζωή είναι σκληρή και η πραγματικότητα ακόμη περισσότερο, δεν είναι δύσκολο να συγκρίνει κανείς και να ελέγξει τα λόγια με τις πράξεις, διότι όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται.
Και όπως λέει και ο λαός μας «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».
Στην περίπτωσή μας βέβαια μας πήρε λίγο παραπάνω με κόστος για το περιβάλλον, τη χώρα και τους πολίτες.
Αυτό το κόστος, εξ ονόματος των δημοτών μας, θα ζητήσουμε μέσω της Δικαιοσύνης να το πληρώσουν οι έχοντες την ευθύνη, και όσοι νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν και να λειτουργούν έξω και πάνω από τους νόμους.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλλονται δώρο Πάσχα και επιδόματα ανεργίας

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι:

• από την Παρασκευή 07.04.2017 θα καταβάλλεται το δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
• από την Παρασκευή 07.04.2017 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 07.04.2017 μέχρι και 23.04.2017.


Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί εξακολουθεί να ισχύει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαβάστε γιατί συνελήφθησαν 58 άτομα στη Στερεά το τελευταίο 24ωρο

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά πενήντα οκτώ (58) άτομα

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι (5) άτομα για κλοπές, (1) άτομο για απόπειρα κλοπής, (9) άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και (3) άτομα για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν συνολικά (1.299) άτομα και (959) οχήματα, προσήχθησαν (129) άτομα και βεβαιώθηκαν (287) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, δενδρύλλια κάνναβης, κυνηγετικά όπλα, ποσότητες αδασμολόγητων πακέτων τσιγάρων και καπνού, διάφορα είδη παραεμπορίου κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (29-03-2017), σε τέσσερις (4) Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Ευβοίας Ευρυτανίας και Φθιώτιδας), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.299) άτομα, εκ των οποίων (1.009) ημεδαποί και (290) αλλοδαποί, καθώς και (959) οχήματα.

Προσήχθησαν: (129) άτομα, εκ των οποίων (94) ημεδαποί και (35) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (58) άτομα, εκ των οποίων (39) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (3) ημεδαποί, για διάπραξη κλοπών.
•    (2) ημεδαποί, για διάπραξη κλοπής και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής.
•    (9) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (2) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
•    (1) ημεδαπός και (2) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
•    (1) ημεδαπή και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς Καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (8) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (7) ημεδαποί και (7) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (4) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (1) ημεδαπός, για αντίσταση, εξύβριση και κακόβουλη βλασφημία.
•    (4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.
•    (14) δενδρύλλια κάνναβης.
•    (36) ναρκωτικά δισκία.
•    Αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη, αναμεμειγμένα με καπνό.
•    Μεταλλικός τρίφτης κάνναβης.
•    (2) κυνηγετικά όπλα.
•    (1.003) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    (192) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.
•     Προϊόντα κλοπής (μεταλλικά αντικείμενα).
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.


Βεβαιώθηκαν συνολικά: (328) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (287) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (59) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (3) για ΚΤΕΟ και (219) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (11) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    (8) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (8) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (12) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς στο Συνεδριακό Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Δημόσια διαβούλευση για θερμαλιστικό πάρκο στη Στερεά

Τη στρατηγική της Περιφέρειας για την εξειδίκευση στις υπηρεσίες και τις υποδομές του τουρισμού ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την έναρξη της ημερίδας με θέμα «Η εμπειρία της επιχειρηματικής ανακάλυψης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Η δημιουργία Θερμαλιστικού Πάρκου».

Η ημερίδα αποτελεί ένα σκέλος της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας να θέσει σε δημόσια διαβούλευση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων επιχειρήσεων του τουρισμού, την προοπτική δημιουργίας θερμαλιστικού πάρκου, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών, από όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρονται για τον θεραπευτικό τουρισμό.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Στερεάς Ελλάδας, μέσω των συνεργειών όλων των επιχειρήσεων και των φορέων του κλάδου.

Στα πλεονεκτήματα της Στερεάς Ελλάδας για την δημιουργία ενός θερμαλιστικού πάρκου αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος μίλησε για τον σημαντικό αριθμό ιαματικών πηγών, αναγνωρισμένης αξίας από τα αρχαία χρόνια, για το εξαίρετο βιοκλίμα της περιοχής, τις δυνατότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον, την υψηλού επιπέδου φιλοξενία και την πλούσια γαστρονομία.

«Δεν περιμένουμε το κεντρικό κράτος να μας «σώσει». Έχουμε προχωρήσει πολλά βήματα μπροστά και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες όλοι μαζί. Ό,τι κάνουμε μέχρι σήμερα, γίνεται με συζήτηση, ιδέες και προτάσεις, γι’ αυτό επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Αυτό το δρόμο ακολουθούμε και στον τουρισμό. Μαζί με όλους τους φορείς του κλάδου, συζητάμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε. Το θερμαλιστικό πάρκο εντάσσει την Στερεά Ελλάδα σε μία μεγαλύτερη μερίδα του παγκόσμιου τουρισμού. Εξειδικεύουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε και ανοιγόμαστε και στο κοινό που έχει την ανάγκη και την επιθυμία του θεραπευτικού τουρισμού» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητείται κοπέλα για γραμματεία σε Ιατρείο στη Θήβα

Ιδιωτικό Ιατρείο στη Θήβα επιθυμεί να προσλάβει άτομο για τη θέση γραμματείας/βοηθού ιατρείου με πλήρη απασχόληση και πενθήμερη εργασία.

Κύρια καθήκοντα:

Γραμματειακή υποστήριξη
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση ασθενών κ προγραμματισμός ραντεβού
Διαχείριση εισερχόμενων κλήσεων
Βοήθεια στις κλινικές πράξεις
Απαραίτητα προσόντα:

Πολύ καλή γνώση και χειρισμός του MS Office,
Άνεση στην τηλεφωνική επικοινωνία και καλή χρήση του προφορικού λόγου,
Ευχάριστη και θετική διάθεση,
Ευγενική προσωπικότητα,
Προσοχή στις λεπτομέρειες, σχολαστικότητα, συνέπεια, οργάνωση,
Ηλικία έως 18-30 ετών

Επιθυμητά προσόντα:

Προϋπηρεσία σε παρόμοια θέση
Πτυχίο νοσηλευτικής ή διοίκησης μονάδων υγείας.

Aποστολή βιογραφικών στο e-mail: info@taxbrain.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία για την έκδοση άδειας χρήσης νερού

Ανακοίνωση του Δήμου Λεβαδέων για τους αιτούντες αδειών χρήσης νερού

Κατόπιν της έκδοσης της υπ΄αριθμ. 140424/14-3-2017 (Φ.Ε.Κ. 814Β/14-03-2017) κοινής υπουργικής απόφασης, οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι ή ενοικιαστές ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης που κάνουν χρήση ύδατος,  ενημερώνονται τα ακόλουθα:
Σε περίπτωση λήξης ή έλλειψης άδειας χρήσης ύδατος,  ο ενδιαφερόμενος εφόσον μέχρι την έκδοση της παραπάνω  κοινής υπουργικής απόφασης,  δεν έχει ήδη προσκομίσει στον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας τον αριθμό πρωτοκόλλου της υποβληθείσας αίτησης, υποχρεούται να προσκομίσει βεβαίωση υποβολής αίτησης για ανανέωση ή έκδοση άδειας χρήσης νερού, κατά περίπτωση.
Η ανωτέρω βεβαίωση εκδίδεται από τον φορέα υποδοχής της αίτησης σύμφωνα με το υπόδειγμα  που  παρατίθεται στην ανωτέρω απόφαση και πρέπει να κατατεθεί στον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας  στο διάστημα     έως 14 Μαΐου 2017.
Αρμόδιοι  υπάλληλοι :
κα. Χατζημανώλη  Γεωργία,  Δήμος Λεβαδέων, Σοφοκλέους 15, 2ος όροφος  Τηλέφωνο επικοινωνίας 2261350871
και  κα. Αγγελοπούλου Αγγελική -Τοπική Κοινότητα Χαιρώνειας
Τηλέφωνο επικοινωνίας  2261351206
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λιβαδειά τη Δευτέρα ο Γιάννης Μουζάλας



Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 θα επισκεφθούν τη Λιβαδειά ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Μουζάλας και ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κ. Philippe Leclerc, οι οποίοι θα συναντηθούν με τη Δήμαρχο Λεβαδέων στις 11:00 π.μ. στο κτίριο του Δημαρχείου.
Σκοπός της επίσκεψής τους είναι η αποτύπωση της προόδου που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “ΔΙΑΜΟΝΗ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ” στη Λιβαδειά από την ΚΕΔΗΛ, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο Παλιό Δημαρχείο και ώρα 12:00 μ.μ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Νεφώσεις, βροχές αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός αναμένεται περισσότερο βροχερός.  Οι νεφώσεις θα είναι πυκνές τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα. Πάντως η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο της τάξης των 2 έως 3 βαθμών.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 ως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια και βελτίωση αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στις Κυκλάδες.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: Στα βόρεια λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Στα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 22 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λογαριασμοί ΔΕΗ: Όποιος περάσει τις 2000 κιλοβατώρες στο τετράμηνο… καίγεται

Με μεγάλες προσαυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, που αφορούν κυρίως τους χειμερινούς μήνες, από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, έρχονται αντιμέτωπες μεγάλες κατηγορίες καταναλωτών.

Οι χρεώσεις, οι οποίες κλιμακώνονται ανάλογα με την κατανάλωση, δεν αντιστοιχούν απλώς στα ποσά που εισπράττει η ΔΕΗ ΔΕΗ+0,37% ή άλλος πάροχος για την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και στις «λοιπές χρεώσεις» που προσαυξάνουν τον λογαριασμό έως και κατά 76% -μάλιστα- προ φόρων.

Ο χειμώνας φέτος ήταν πολύ βαρύς και το πετρέλαιο θέρμανσης πανάκριβο λόγω και της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Έτσι, χιλιάδες ήταν τα νοικοκυριά που αύξησαν τη χρήση άλλων θερμαντικών μέσων (ηλεκτρικά καλοριφέρ, ηλεκτρικές κουβέρτες, αφυγραντήρες ή κλιματιστικά) με αποτέλεσμα να «γράψει» και περισσότερες κιλοβατώρες το ρολόι της ΔΕΗ. Πολλοί ήταν αυτοί που «έσπασαν το φράγμα». Ποιο είναι αυτό; Οι 2000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.

Όπως φαίνεται και στα στοιχεία που ακολουθούν, το πραγματικό κόστος μιας κιλοβατώρας αν προστεθούν και οι φόροι και οι λοιπές χρεώσεις, κυμαίνεται από 0,1695 ευρώ έως 0,17056 ευρώ για όσους έχουν κατανάλωση (στο κανονικό τιμολόγιο) έως και 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Για όσους ξεπεράσουν αυτό το όριο, η χρέωση εκτοξεύεται στα 0,20645 έως 0,209745 ευρώ. Πρόκειται για «καπέλο» της τάξεως του 23% στο σύνολο του λογαριασμού.

Συνεπώς, όποιος περάσει τις 2000 κιλοβατώρες στο τετράμηνο… καίγεται. Ιδού και τα ποσά που το αποδεικνύουν. Σημειωτέον, οι πίνακες δεν περιλαμβάνουν ούτε τα δημοτικά τέλη και φόρου που επίσης εισπράττονται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ούτε και το τέλος υπέρ της ΕΡΤ.
ΠΙΝΑΚΑΣ 1

Οι υπολογισμοί αφορούν σε τριφασική παροχή για 120 ημέρες κατανάλωσης και περιλαμβάνονται όλες οι «μονοπωλιακές χρεώσεις» και οι φόροι που βαραίνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

Στον δεύτερο πίνακα, υπολογίζεται το πραγματικό κόστος ανά κιλοβατώρα αλλά και η αναλογία των ειδικών χρεώσεων επί της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι, φαίνεται και η ζημιά για την «τσέπη», κάθε φορά που ξεπερνά κανείς τις 2000 κιλοβατώρες.
naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας σε Θήβα και Αυλίδα



Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή 2 Απριλίου, Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!



Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας βρίσκονται σε ρυθμούς «Let’s Do It Greece», καθώς πλησιάζει η μέρα για τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας, όπου η Ελλάδα θα γίνει ομορφότερη!
Στόχος, οι χιλιάδες πολίτες που μοιραζόμαστε το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούμε σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας και προστατεύοντας περισσότερα από 1.000 σημεία, μέσα σε 1 μέρα!

Η φετινή συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, καθώς για την Κυριακή 2 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη περισσότεροι από 3.100 φορείς σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, περιβαλλοντικοί, ποδηλατικοί, σπηλαιολογικοί, καταδυτικοί, αθλητικά σωματεία, φορείς πολιτικής προστασίας, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι σε όλη τη χώρα, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, τουριστικοί φορείς, εταιρείες, ιδιώτες, μουσεία, πανεπιστήμια, σχολεία, ο ΣΕΓΑΣ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ τη δράση έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Επιπλέον, με την έγκριση του Υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη ξεκινήσει η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s Do It Greece 2017», σε περισσότερα από 1.400 σχολεία της χώρας. Οι δράσεις των σχολείων μαζί με όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 2 Απριλίου έχουν ήδη ξεκινήσει να αποτυπώνονται στον διαδραστικό Χάρτη Δράσεων (www.letsdoitgreece.org/map). Την ίδια ημέρα, αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Κύπρο, στο πλαίσιο της παγκύπριας εθελοντικής εκστρατείας “Let’s Do It Cyprus”, με τις δύο χώρες να συντονίζονται και να συνεργάζονται, για ένα κοινό σκοπό.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, οι Εθνικοί Υποστηρικτές του Let’s Do It Greece που συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών της εκστρατειας στο πλαίσιο της  zero budget φιλοσοφία της δράσης. COSMOTE, TITAN, SANITAS, Asset Ogilvy, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ίδρυμα Λασκαρίδη, Ολυμπία Οδός, Μ-STAT, The Mall Αthens, E-Infinity, Antipollution, SKF και Interamerican στηρίζουν και προωθούν το Let’s Do It Greece σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ως χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και πλήθος ΜΜΕ από όλη την Ελλάδα μεταφέρουν τον παλμό της πανελλήνιας δράσης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, μπορείς κι εσύ να γίνεις κομμάτι αυτής της Οικογένειας. Σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει δίπλα σου μια δράση με Εθελοντές που χρειάζονται τη βοήθειά σου. Και αν πιστεύεις ότι η συμβολή σου είναι ασήμαντη, θυμήσου ότι oι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από τις πιο μικρές, τις πιο απλές ιδέες. Στις 2 Απριλίου, κάνε κι εσύ το πρώτο βήμα. Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ