Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Αύριο καθαρίζουμε την Αλυκή-Κάνε το καλό και βγάλτο απο το γυαλό !!!

Αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου στην παραλία της Αλυκής Βοιωτίας, θα γίνει καθαρισμός της παραλίας και καθαρισμός βυθού. Τον καθαρισμό της παραλίας τον εχει αναλάβει η LETS DO IT GREECE. Τον καθαρισμό του βυθού θα αναλάβει το Thalassa Diving Center Xalkidas με έμπειρους δύτες. Οποιοσδήποτε αυτοδύτης ή ελεύθερος δύτης επιθυμεί να συνδράμει , είναι καλοδεχούμενος!!!
Κάνε το καλό και βγάλτο απο το γυαλό !!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά - Από που και πως ξεκίνησε το έθιμο

Κατά την 1η Απριλίου, συνηθίζεται να λέγονται καλοπροαίρετα ψέματα λόγω εθίμου. Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που «γεννήθηκε» το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες, λαό της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι οποίοι ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο «κώδικας δεοντολογίας» των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου έθιμο.

Η δεύτερη εκδοχή, που θεωρείται και πιο βάσιμη ιστορικά, θέλει γενέτειρα του εθίμου την Γαλλία του 16ου αιώνα.

Μέχρι το 1564 η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η «1η Απριλίου». Την χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας Καρόλου του 9ου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά θεωρούνταν πλέον η 1η Ιανουαρίου. Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν. Το πείραγμα αυτό μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.

Το έθιμο αυτό ήρθε και στην Ελλάδα και διαφοροποιήθηκε αποκτώντας μια ελληνική χροιά. Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας.

Σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του. Επίσης το βρόχινο νερό της πρωταπριλιάς, θεωρούν μερικοί, ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Όσο για το «θύμα», πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τον «θύτη», θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο και πιθανότατα αν είναι παντρεμένος θα χήρεψει γρήγορα.

Σύμφωνα με τον Έλληνα λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το έθιμο αυτό αποτελεί ένα σκόπιμο «ξεγέλασμα των βλαπτικών δυνάμεων που θα εμπόδιζαν την όποια παραγωγή», όπως είναι η αρχή του μήνα τόσο για τον Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο υποχρεώνοντας πολλούς να λαμβάνουν διάφορα "αντίμετρα" (αλεξίκανα μέτρα).

Επίσης, και ο Έλληνας λαογράφος Γιώργος Μέγας συμφωνεί πως η πρωταπριλιάτικη «ψευδολογία» παραπλανά ελλοχεύουσες δυνάμεις του κακού, έτσι ώστε να θεωρείται από τον λαό ως σημαντικός όρος μαγνητικής ενέργειας (έλξης ή αποτροπής) για μια επικείμενη επιτυχία.

Τον προηγούμενο αιώνα, η τεχνολογία βοήθησε κάποιους να ξεγελάσουν χιλιάδες άτομα την ημέρα αυτή. Για παράδειγμα μια Αμερικάνικη εφημερίδα δημοσίευσε ένα άρθρο (στις αρχές του 20ού αιώνα), στο οποίο αναφερόταν ότι ο Τόμας Έντισον είχε εφεύρει μια μηχανή, η οποία μετέτρεπε το νερό σε κρασί. Οι μετοχές των εταιριών παρασκευής και διακίνησης οίνου, σημείωσαν κατακόρυφη πτώση στο χρηματιστήριο.

Ένα άλλο παράδειγμα μεγάλης πρωταπριλιάτικης φάρσας, είναι αυτή του δικτύου BBC το 1957. Τότε προβλήθηκε από το δίκτυο αυτό ένα ρεπορτάζ, στο οποίο Ιταλοί γεωργοί μάζευαν μακαρόνια από τα δέντρα που υποτίθεται ότι τα παράγουν.

Παρόμοια ρεπορτάζ συνεχίζονται όμως μέχρι και σήμερα σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ, που τις περισσότερες φορές αγγίζουν σημαντικά θέματα οικονομίας, διασκέδασης, κ.λπ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κινητά τηλέφωνα «σκότωσαν» 6.000 πεζούς το 2016!



Ραγδαία αύξηση στους θανάτους πεζών έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ και κύριος λόγος για αυτό είναι η χρήση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της οδήγησης ή ενώ διασχίζουν έναν δρόμο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο σχετική έκθεση του αμερικανικού Συλλόγου Οδικής Ασφάλειας, το 2016 σημειώθηκαν 6.000 θάνατοι πεζών, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί τα τελευταία 20 χρόνια. Επιπλέον, τα τελευταία 6 χρόνια, οι θάνατοι πεζών έχουν αυξηθεί κατά τέσσερις φορές σε σύγκριση με το συνολικό ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο πιο συνήθης παράγοντας για τέτοιου είδους ατυχήματα είναι η χρήση των κινητών τηλεφώνων.

«Ένας σημαντικός παράγοντας για την αύξηση του αριθμού των θανάτων πεζών πιθανόν οφείλεται στη χρήση smartphones από όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου, κάτι που αποσπά την προσοχή τόσο των οδηγών όσο και των πεζών», αναφέρεται στην έκθεση.

Άλλοι παράγοντες που έχουν συμβάλει στην αύξηση τέτοιου είδους ατυχημάτων είναι η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς το 34% των πεζών και το 15% των οδηγών που έχασαν τη ζωή σε θανατηφόρα ατυχήματα, βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.
Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από όλες τις αμερικανικές πολιτείες το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας:Νομικά και πολιτικά απαράδεκτη απόφαση των μνημονιακών παρατάξεων στο Δήμο Θηβαίων


Σε καταστρεπτικά και μη αναστρέψιμα γεγονότα οδηγούνται τα δημόσια και κοινόχρηστα πράγματα στον όρμο της Νούσας Θίσβης προς όφελος ιδιωτικής εταιρείας.
Με μια πολιτικά και νομικά απαράδεκτη απόφαση οι δημοτικοί σύμβουλοι των μνημονιακών δυνάμων του δημοτικού συμβουλίου Θήβας ενέκριναν το πρακτικό της παράδοσης των κοινοχρήστων χώρων στη ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τη ΒΙΠΕ Θίσβης. Επιτηρητής της διαδικασίας ήταν ο κ. Κουδούνης, εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρείας, που συμμετείχε και στην επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου, παρόλο που ήταν ο εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρείας με την οποία ο Δήμος ήταν αντίδικος, και που με προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ήτοι την 266/2015 ο Δήμος ζητούσε την άρση της παρανομίας της ιδιωτικής εταιρείας! Η εταιρεία πρότεινε να φτιάξει δρόμο για άλλη παραλία στα όρια άλλης κοινότητας και όχι να βρεθεί λύση για να μπορέσουν να συνεχίζουν να πηγαίνουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Θίσβης στην παραλία Αγγελή του όρμου της Νούσας στη Θίσβης. Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η πρόταση και αποδέχτηκε έτσι να σταματήσει η δυνατότητα των κατοίκων να χρησιμοποιούν τα κοινόχρηστα πράγματα, δρόμο, παραλία αιγιαλό . Και παρόλο που δήθεν στα λόγια δεν παραιτείται δήθεν του δικαιώματος με την υπογραφή του πρακτικού συμβιβασμού εισηγήθηκε και υπέγραψε την παραίτηση από την κυριότητα του δημοτικού δρόμου και την παύση της χρήσης του και της παραλίας από τους πολίτες, αφού δεν κάνει καμία ενέργεια για να υπερασπιστεί την ιδιοκτησία του δρόμου, τον οποίο η εταιρεία ευθέως ονομάζει δικό της!. Ο Δήμαρχος Θηβαίων αρνήθηκε να εφαρμόσει την ομόφωνη 266/2015 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία είχε ενταλθεί να λάβει όλα τα παραίτητα μέτρα για τον παράνομο αποκλεισμό της πρόβσασης των πολιτών στο δρόμο και στην παραλία της Νούσας. Μεθόδευσε, παρά την ύπαρξη δύο γενικών συνελεύσεων των κατοίκων της Θίσβης, με την οποία ζητούσαν την άρση του παράνομου αποκλεισμού και τη διαφωνία τους για άνοιγμα οδού σε άλλη «παραλία» την Ντράσσα, και για την υποστήριξη των συμφερόντων της εταιρείας, την αλλαγή της απόφασης αυτής και τη λήψη άλλης απόφασης για τον δήθεν «συμβιβασμό». Δεν έλαβε υπόψη του την σαφή γνωμοδότηση της Συμπαραστάτριας του δημότη για να υπερασπιστεί τα κοινόχρηστα και δημόσια πράγματα της περιοχής!
 Και έφθασε στην τελική πράξη της παράδοσης των δημοτικών και δημοσίων πραγμάτων: Στην υπογραφή του πρακτικού «συμβιβασμού» και στην εισήγηση του στο δημοτικό συμβούλιο να το ψηφίσουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου!
 Χωρίς όμως να τηρήσει τα ελάχιστα τυπικά: Δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του νόμου για τον εξώδικο συμβιβασμό, ενώ δεν υπήρχε καμία εισήγηση από Υπηρεσίες του Δήμου. Υπήρχε όμως επιστολή μηχανικού-συνεργάτη της ιδιωτικής εταιρείας για την προσπάθεια επίσπευσης των εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων για την κατασκευή του δρόμου!
Την απόφαση έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Νικολάου, Χαλβατζή, ΣΥΡΙΖΑ (κόρδατζη) και Κατσέλη. Μειοψήφησα και απουσίαζε η Λαική Συσπείρωση.
Πρωτοφανή γεγονότα δυστυχώς. Καμία πρόνοια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Δήμου! Η δημοτική πλειοψηφία του κ. Νικολάου, οι δύο παρατάξεις Χαλβατζή και Κατσέλη σε πλήρη συμπόρευση με την δημοτική αρχή και «βασιλικότεροι του βασιλέως» και ο λυπηρός και τραγικός τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δια του συμφωνούντος σε όλα με το δήμαρχο, κ. Κόρδατζη, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του Δήμου, αλλά δυστυχώς για το Δήμο Θήβας, για την πόλη και τα χωριά μας, βρισκόμαστε σε μια πολιτική σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, που ωθεί σε καταστρεπτικά και μη αναστρέψιμα γεγονότα το δημόσιο συμφέρον και τον ίδιο το Δήμο.
Θανάσης Σκούμας
Διαβάστε Περισσότερα »

Με διόδια δημοπρατήθηκε ο Περιφερειακός δρόμος της Αλιάρτου-Όλες οι λεπτομέρειες

Ένα έργο πνοής για την Αλίαρτο,γίνεται πραγματικότητα μετά από συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής.
Πρόκειται για  ένα έργο που προετοιμάστηκε μέχρι το τελευταίο χαρτί, από το Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων  και μετά από 5 χρόνια συντονισμένης δουλειάς, μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησής του.
 Με απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς  που είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου,δόθηκε  το πράσινο φως για την κατασκευή του Περιφερειακού Αλιάρτου.
Το έργο προϋπολογισμού 8,5 εκ. ευρώ,συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ''ΕΤΠΑ'' μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς.
Ο περιφερειακός δρόμος θα είναι  μήκους 3,8χλμ και θα ξεκινά απο τον Μύλο του Λάμπρου,  θα κατευθύνεται γύρω από την πόλη, περνώντας απο το Μαλάκι,τη διασταύρωση Μαζίου και θα καταλήγει στην Αεροπορία όπως βλέπουμε και στον χάρτη. .
 Ακόμη θα κατασκευαστούν  δύο γέφυρες και  κάτω διαβάσεις τοπικών οδών,κιβωτοειδείς οχετοί και τεχνικό περιφερειακής τάφρου.
Ο νέος δρόμος θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την Αλίαρτο,βελτιώνοντας έτσι την  ποιότητα ζωής των κατοίκων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress, η εγκατάσταση του εργολάβου θα γίνει  τον Ιούνιο του 2017 και  η κατασκευή του έργου αναμένεται να  ολοκληρωθεί σε 9 μήνες.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ
Σε κάθε χωράφι, από όπου θα περνάει ο δρόμος, θα τοποθετηθεί ταμπέλα  πριν γίνει οποιαδήποτε ενέργεια. Το ποσό για τις απαλλοτριώσεις ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Στα ψιλά γράμματα η σύμβαση παραχώρησης αναφέρει ότι η εταιρεία θα εγκαταστήσει και θα λειτουργήσει  σταθμούς διοδίων,  με πλήρη έλεγχο όλων των εισόδων και εξόδων του Έργου.
Παντού διόδια-Βοήθειά μας!!!

 Πιστό στο έθιμο της Πρωταπριλιάς το permisospress
Η «είδησή» μας για τον Περιφερειακό Αλιάρτου έγινε ιδιαίτερα πιστευτή. Μάλιστα, κάποιοι την αναμετέδωσαν.Το πρωταπριλιάτικό μας δημοσίευμα,λοιπόν, πέτυχε 100%.
Άντε, και του  χρόνου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Πύργος της Άσκρης


Πύργος της φράγκικης περιόδου περίπου 2 χλμ δυτικά από το σύγχρονο χωριό Άσκρη Βοιωτίας.
Η χρονολογία κατασκευής δεν είναι γνωστή αλλά είναι σίγουρα φράγκικος και πρέπει να χτίστηκε κάποια στιγμή τον 13ο ή τον 15ο αιώνα. Ανατολικά του πύργου βρίσκονται ερείπια μεσαιωνικού οικισμού που ονομαζόταν «Παναγιά» και είναι γνωστό ότι τον 17ο αιώνα ήταν ήδη εγκαταλειμμένος όπως προκύπτει από την αναφορά του Άγγλου περιηγητή Sir George Wheler από το 1676.

Ο πύργος βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της θρυλικής από την αρχαιότητα Κοιλάδας των Μουσών. Στον απέναντι λόφο, στη θέση «Πυργάκι», σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων προς τα δυτικά από τον Πύργο της Άσκρης βρίσκεται άλλος πύργος ο οποίος κτίστηκε από τους Θεσπιείς λίγο πριν τα 371 π.Χ. (μάχη Λεύκτρων) προκειμένου να ελέγχουν τις κινήσεις των Θηβαίων. Ο πύργος αυτός δεν αξιοποιήθηκε από τους μεταγενέστερους ούτε καν από τους Φράγκους και έτσι, ως αμιγώς αρχαίος πύργος, δεν συμπεριλαμβάνεται στο site.
Δομικά, Αρχιτεκτονικά, Οχυρωματικά Στοιχεία

Η βάση του πύργου έχει διαστάσεις 8,7x8,7μ. Έχει καταρρεύσει μεγάλο μέρος του και το ανώτερο σωζόμενο ύψος είναι 7 μέτρα.
kastra.eu
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Πριν το Πάσχα η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος

Πριν από το Πάσχα, θα καταβληθεί η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος, διαβεβαιώνει η διοίκηση του ΟΓΑ, παρέχοντας, παράλληλα, διευκρινίσεις, με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα και φήμες σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια, το οικογενειακό επίδομα χορηγείται με την υποβολή της αίτησης Α21, μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης, οπότε και ελέγχονται, μέσω του συστήματος του TAXIS NET, τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησής του, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Όμως, όπως είναι γνωστό, η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και το σύστημα του taxis net παραμένει κλειστό. Επειδή το οικογενειακό επίδομα αφορά σε περισσότερες από 740.000 οικογένειες που βρίσκονται κατά τεκμήριο σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο ΟΓΑ χορηγεί την 1η δόση με μορφή προκαταβολής με βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους. Μάλιστα, για τον περιορισμό των ποσών που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους, δόθηκε, ήδη από το 2016, ως προκαταβολή η πληρωμή του 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α’ τριμήνου του 2016, που περιόρισε σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά».

Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, η διαδικασία χορήγησης που προετοιμάζει ο Οργανισμός, είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που ακολουθήθηκε το 2016. «Οποιαδήποτε ημερομηνία καταβολής του οικογενειακού επιδόματος που ακούγεται, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, για τη βοήθεια των συμπολιτών μας, οι Υπηρεσίες του ΟΓΑ μεριμνούν, ώστε η πρώτη δόση να καταβληθεί οπωσδήποτε, πριν το Πάσχα, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως» σημειώνει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός σήμερα -Τοπικές βροχές στα νοτιοανατολικά

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο.

Στα νοτιοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο εντάσεως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στη Βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια ήταν η ατζέντα στη συνάντηση Μπακογιάννη Χαρίτση



Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Κατά τη συνάντηση, που συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας για την εξυγίανση του Ασωπού αλλά και τις πρωτοβουλίες που ήδη υλοποιούνται για την επιχειρηματική και εμπορική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για ένα πλήρες σχέδιο, βασικό στοιχείο του οποίου είναι μια Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, η οποία βασίζεται σε δύο άξονες στρατηγικής. Ο πρώτος αφορά στην επίλυση του περιβαλλοντικού προβλήματος που έχει λάβει εθνικές διαστάσεις και ο δεύτερος στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής που μπορεί να αντλήσει πόρους από την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η χρόνια αδικία που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα από την υποχρηματοδότησή της, λόγω της ύπαρξης βιομηχανικής ζώνης στα Οινόφυτα. Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε τη στήριξη του υπουργείου για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και να αντληθούν τα κονδύλια που στερείται σήμερα η Περιφέρεια λόγω ενός στατιστικού λάθους.

Την ικανοποίησή του για την ουσιαστική συζήτηση εξέφρασε ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση και δήλωσε:

«Χαίρομαι γιατί από τη μία πλευρά έγινε αντιληπτό το έργο που κάνουμε για να κερδίσουμε το στοίχημα εξυγίανσης του Ασωπού, αλλά και της ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής και από την άλλη, διότι τόσο ο υπουργός όσο και ο γενικός γραμματέας, διαπίστωσαν την αδικία που ζούμε όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Αντλούμε μικρότερα κονδύλια λόγω του στατιστικού λάθους που μας εμφανίζει ως πλούσια περιφέρεια από τη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων. Έχω φτάσει έως την Ευρώπη για το θέμα αυτό και δεν θα σταματήσω να το φωνάζω όπου κι αν βρίσκομαι γιατί δικαιούμαστε χρήματα που θα είχαν γίνει έργα για όλους τους πολίτες και δεν τα λαμβάνουμε για λόγους γραφειοκρατίας. Οφείλω και πρέπει να πω ότι και σήμερα συνεχίσαμε μία πολύ καλή συνεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Ευχαριστώ τόσο τον κ. Χαρίτση όσο και τον κ. Κορκολή για την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν καθώς επίσης και για την ουσιαστική συνδρομή τους στο έργο μας».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ