Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Φονικό μετά από άγρια συμπλοκή στις Λιβανάτες

 Το φονικό έγινε απόψε λίγο πριν τις 8:00΄ στις Λιβανάτες Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας νεαρός Αλβανός πήγε στο σπίτι ενός συμπατριώτη του και τον απείλησε μαχαίρι. Λένε ότι υπήρχαν μεταξύ τους προσωπικές και οικονομικές διαφορές.

Ακολούθησε καβγάς και άγρια συμπλοκή, με αποτέλεσμα ο νεαρός Αλβανός με το μαχαίρι να καταλήξει νεκρός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επεισόδιο που κατέληξε σε φονικό ενεπλάκη και ένας Έλληνας, από τις Λιβανάτες που έτρεξε να βοηθήσει όταν άκουσε τον έναν να καλεί σε βοήθεια.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και σοκαρισμένη.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τον Αλβανό που συνεπλάκη με το θύμα, αλλά και τον Έλληνα που πήγε να βοηθήσει και βρέθηκε και αυτός μπλεγμένος στη θανατηφόρα συμπλοκή.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας την Κυριακή των Βαΐων στην Αλίαρτο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και  Λεβαδείας,κ.Γεώργιος την Κυριακή των Βαΐων, θα ιερουργήσει στὸν Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αλίαρτο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητές από την Θήβα και το Ειδικό Σχολείο Χαιρώνειας, στο Μουσειο Διστόμου

<<Συγκλονίστηκα! Και εγώ και οι μαθητές- όλοι μας! Δεν χωράνε στο μυαλό σου αυτά που συνέβησαν στην Σφαγή του Διστόμου...Φοβερά, απάνθρωπα πράγματα.Βαρβαρότητα...>>.
Η φιλόλογος Άρτεμις Ντίνου είναι η επικεφαλής της εκπαιδευτικής εκδρομής του 4ου Γυμνασίου Θήβας στο Μουσειο Θυματων Ναζισμού Διστόμου- ένα από τα Σχολεία  που από διάφορα μέρη της Ελλάδας επισκέπτονται το Διστομο- το Μαυσωλείο και το Μουσειο-  είτε  με μοναδικό προορισμό την Μαρτυρική κωμόπολη της Βοιωτίας είτε στο πλαίσιο ''πακέτου'' με  τους Δελφούς ή τον Όσιο Λουκά, ''την Αγιά Σοφιά της Ελλάδας'', που είναι ακριβώς διπλά.

Τόσο οι 49 μαθητές και μαθήτριες της Β' Γυμνασίου από την Θήβα όσο και οι καθηγήτριες  - η κ Ντίνου, η κ. Δήμητρα Βάλιου,της Αγγλικής Φιλολογίας και η κ Καλλιόπη Ζιώγου, της Θεολογίας - βαδίζουν σιωπηλές και προβληματισμένες προς το πουλμαν μετά την περιήγηση-προσκύνημα στο Μουσειο.

Η βιωματική γνώση ''δένει'' τόπους και ανθρώπους

Η κ Ντίνου σπεύδει να εξηγήσει ότι παρόλο που με τις βαρβαρότητες των Ναζί είναι ''εξοικειωμένη'', έχει συγκλονιστεί από την Σφαγή του Διστόμου: << Είμαι από το Πήλιο, κοντά από την μαρτυρική Δράκεια και ξέρω >>λεει και κομπιάζει ... Ξέρει, έχει βιώσει από τις αφηγήσεις κοντοχωριανών, ότι στην Δράκεια τον Δεκέμβρη του 1943 οι Γερμανοι εκτέλεσαν, πέντε- πέντε, 118 κατοίκους του χωριού και το αίμα τους κοκκίνισε το νερό στο ρέμα του χωριού.... <<Αλλά εδώ...Τι να πω...Απίστευτα... μαζικό έγκλημα, θηριωδία..>>. Δίπλα της, βουρκωμένες μαθήτριες...Δάκρυα από τα παιδιά της Θήβας, για τα 57 παιδιά του Διστόμου που ήταν μεταξύ των 228 σφαγιασθέντων :Η βιωματική γνώση και η μνήμη ''δένουν'' πλέον τους δυο τόπους που δεν απέχουν ούτε 70 χιλιόμετρα...

Οι ίδιες σκηνές, οι ίδιες εντυπώσεις με τους μαθητές και του εκπαιδευτικούς της Θήβας διαδραματίζονται στις αίθουσες ή στο προαύλιο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου και από επισκέπτες άλλων Σχολείων  από Αθήνα, Στερεά, Θεσσαλία κ.ά.,στρατιωτικών Σχολών, Πολιτιστικών φορέων, ΚΑΠΗ, συνδικάτων, κ.ά. που λόγω εποχής είναι πάρα πολλοί- συνολικά 12.000 επισκέπτες το έτος. Τις προάλλες επισκέφθηκαν το Μουσειο Θυματων Ναζισμού, μεταξύ άλλων φορέων,  τα παιδιά του Σχολείου Ειδικής Αγωγής που εδρεύει στην Χαιρώνεια. Ήταν μια ξεχωριστή δραστηριότητα που είχαν φροντίσει πολύ οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

 <<Να υπάρξει σύσταση από το Υπ. Παιδείας>>

''Θα ενημερώσω και τις άλλες τάξεις να έρθουν. Και όχι μόνο αυτό, θα μιλήσω και με τα άλλα Γυμνάσια και Λύκεια της Θήβας και γενικά της περιοχής να επισκεφθούν το Διστομο. Είναι βιωματική εμπειρία''  λένε οι καθηγήτριες από το 4ο Γυμνάσιο Θήβας. ''Θα αναρτήσουμε και τις εντυπώσεις των μαθητών με φωτογραφίες και στο site του σχολείου μας'' προσθέτουν, καθώς μαθητές και μαθήτριες έβγαλαν πολλές φωτογραφίες.. Το ίδιο εντυπωσιασμενοι φεύγουν τα παιδιά της ειδικής Αγωγής και οι συνοδοί τους : ''Το μήνυμα πρέπει να περάσει παντού'' λένε. Μια άλλη καθηγήτρια που συμμετείχε σε σεμινάριο στο Μουσειο τόνισε ότι η επίσκεψη στο Μουσειο Δίστομου πρέπει να υποδειχθεί στους Διευθυντές με σύσταση, ακόμα και από το Υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Τώρα πρέπει να στηρίξουμε τους αγρότες μας



 Στην ανάγκη κατάρτισης ενός εθνικού σχεδίου στήριξης της γεωργίας και της πρωτογενούς παραγωγής αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο 2ο Αγροτικό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τους άξονες στους οποίους πρέπει να βασιστεί ο σχεδιασμός του χάρτη αντιμετώπισης των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, ώστε ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει μέσο ανάπτυξης, με αύξηση των θέσεων εργασίας, της παραγωγής και των εξαγωγών.

«Η Στερεά Ελλάδα είναι μία αγροτική Περιφέρεια, με τον πρωτογενή τομέα να παράγει το 8% του Περιφερειακού ΑΕΠ και να απασχολεί το 19% του εργατικού δυναμικού. Συγκεντρώνει το 10% των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της χώρας (70.460), το οποίο είναι ωστόσο μικρού φυσικού και οικονομικού μεγέθους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το 77% των γεωργικών εκμεταλλεύσεων έχουν τυπική οικονομική απόδοση κάτω των 8000 €, που είναι το ελάχιστο μέγεθος που δέχεται ως επιλέξιμο, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη γεωργικών εκμεταλλεύσεων στο επενδυτικό Μέτρο. Εάν στα ανωτέρω μεγέθη προστεθεί και το οξύ πρόβλημα του ανθρώπινου δυναμικού, όπως αποτυπώνεται στους δείκτες γήρανσης και μορφωτικού επιπέδου, το πρόβλημα γίνεται τοξικό» τόνισε ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να αλλάξουν τα δεδομένα του πρωτογενούς τομέα.

Οι παρεμβάσεις αυτές, σύμφωνα με το κ. Μπακογιάννη, διακρίνονται σε 5 επίπεδα:

1.    Ριζική αναδιάρθρωση των μηχανισμών χάραξης και άσκησης γεωργικής πολιτικής.
2.    Δημιουργία ενός φορέα εκπροσώπησης των αγροτών μετά τη χρόνια απαξίωση των συνεταιρισμών σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όπου οι αγρότες έχουν ενεργό και σημαντικό ρόλο στην παραγωγική και εμπορική αλυσίδα.
3.    Κεντρικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την συνεργασία με τον αγροτικό κόσμο, όπως έγινε στη Στερεά Ελλάδα όπου η Περιφέρεια κλήθηκε και αντιμετώπισε με επιτυχία το πρόβλημα της Κωπαΐδας.
4.    Άμεση συνεργασία των παραγωγών με ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα για την επίτευξη στοχευμένης παραγωγής, αλλά και την απόκτηση τεχνογνωσίας και εκσυγχρονισμένων μεθόδων.
5.    Σύνδεση της παραγωγής με την αγροδιατροφή ,τον τουρισμό και τον πολιτισμό μας.

Για το πέμπτο επίπεδο, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Στερεά Ελλάδα έχει κάνει την σύνδεση αυτή μέσω της συμμετοχής της στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις και δίνοντας την ευκαιρία σε παραγωγούς και τουριστικούς φορείς να συμπράξουν για την πρόοδο και στους δύο τομείς.

« Ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά η στόχευση, η μελέτη και οι ιδέες μπορούν να δώσουν στον ελληνικό πρωτογενή τομέα την παγκόσμια θέση που του αξίζει. Έχουμε τη γη, έχουμε τους ανθρώπους, αλλά σε κεντρικό επίπεδο δεν έχουμε σχέδιο. Αυτό χρειαζόμαστε τώρα για να βγούμε από το τέλμα» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων για την απώλεια του ευπατρίδη Θεσπιέα Βασιλείου Κάπρου

Συλλυπητήριο Μήνυμα
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του ευπατρίδη Θεσπιέα συνδημότη μας, ιατρού Βασίλειου Κάπρου, ο οποίος έφυγε πλήρης ημερών.
Ο ιατρός Βασίλειος Κάπρος χρηματοδότησε την διαμόρφωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων καθώς και τη δημιουργία του εργαστηρίου πληροφορικής του Λυκείου Θεσπιέων, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλες ανάγκες των κατοίκων.Συμπάσχουμε με τους οικείους του στο πένθος και ευχόμαστε στον εκλιπόντα καλό ταξίδι.
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Δείτε ΕΔΩ τα εγκαίνια της αίθουσας Βασιλείου  Κάπρου








Διαβάστε Περισσότερα »

Αεροσκάφος στην... εθνική οδό Αθηνών Λαμίας-Με χαμηλές ταχύτητες η κυκλοφορία

Με χαμηλή ταχύτητα κινούνται τα οχήματα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω μεταφοράς πολεμικού αεροσκάφους από την Τανάγρα στο Τατόι.

Η ταχύτητα των οχημάτων δεν  ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα. Τα μέτρα θα ισχύσουν από τον ανισόπεδο κόμβο Τανάγρας μέχρι τη γέφυρα Καλιφτάκη, ενώ οι διαβάσεις θα είναι ανοιχτές για όσους θέλουν να ακολουθήσουν άλλες διαδρομές.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δυσλειτουργία στην παροχή νερού λόγω βλάβης σε Νεοχώρι και Λεοντάρι


       Ενημερώνουμε τους Δημότες των τ.κ. Νεοχωρίου και Λεονταρίου,του Δήμου μας πως ενδέχεται να παρουσιαστεί δυσλειτουργία στην παροχή πόσιμου νερού λόγω βλάβης των αντλιών.  Ήδη οι αντλίες επισκευάζονται και εντός των επόμενων ημερών θα τοποθετηθούν.
       Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών μας


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ Πρόγραμμα για προληπτικό έλεγχο οστεοπόρωσης ξεκινά ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ξεκινά Πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας (οστεοπόρωση)

Ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), προγραμματίζει ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ έλεγχο για οστεοπόρωση σε γυναίκες του Δήμου άνω των 45 ετών, στο πλαίσιο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την οστεοπόρωση. Ο έλεγχος περιλαμβάνει μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται  σε γυναίκες που έχουν κάνει ολική υστερεκτομή, σε προεμμηνοπαυσιακές & μετεμμηνοπαυσιακές, καθώς και  σε ενήλικες (άντρες και γυναίκες) που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη, έχουν προβλήματα θυρεοειδούς ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.
Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, τις κάτωθι ημερομηνίες και ώρες:
•    Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 9:00 έως 15:00
•    Δευτέρα 10 Απριλίου και ώρα 9:00 έως 15:00
•    Τρίτη 11 Απριλίου και ώρα 9:00 έως 15:00
•    Τετάρτη 12 Απριλίου και ώρα 9:00 έως 15:00
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δημαρχιακό Κατάστημα Αλιάρτου και στο τηλέφωνο 22683-50235 κα Λέτη Μαρίνα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ για την οδική ασφάλεια των πολιτών της Βοιωτίας



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5-04-2017 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, με τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, Αγίου Βλασίου, Παρορίου, Κορώνειας, Ρωμαίικου, Σωληναρίου, Υψηλάντη, Πέτρας και Μαυροματίου.

Το θέμα της συνάντησης αφορούσε την ανακοίνωση δημιουργίας 8 κόμβων , στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Βοιωτίας  ως το Δήμο Αλιάρτου  καθώς και θέματα που αφορούν διαδικαστικές ενέργειες ως προς τις απαλλοτριώσεις

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Β. , Φανή Παπαθωμά  τόνισε :

« Ξεκινάμε την κατασκευή 8 ισόπεδων κόμβων  Αγίου Βλασίου , Παρορίου , Κορώνειας , Ρωμαίικου , Σωληναρίου, Υψηλάντη, Πέτρας , Μαυροματίου, καθώς και δύο στην επαρχία Θηβών, Μιχαϊλίδη και Καναβαρίου.

Έργα τα οποία αποδίδονται στους πολίτες της Βοιωτίας και παρέχουν ασφάλεια στους διερχόμενους  οδηγούς στο οδικό μας δίκτυο.

Είναι το αποτέλεσμα της διεκδίκησης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , Κώστα Μπακογιάννη και η εξασφάλιση άνω των 5  εκ. € για τη  δημιουργία ισόπεδων κόμβων με όλα τα συνοδά τους έργα (φωτισμός –στηθαία , κ.λ.π.)


Υλοποιούμε και προχωράμε, αλλάζουμε την Βοιωτία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση από την Ομάδα Διάσωσης Λιβαδειάς - “Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης”


Eνημέρωση στους ωφελούμενους του προγράμματος “Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης” για την παροχή πρώτων βοηθειών πραγματοποίησε, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Ε.Ε.Δ) Κέντρο Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης Λιβαδειάς στο Συνεδριακό Κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης των ωφελούμενων και επίδειξης βασικών πρώτων βοηθειών σε έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης ή περιπτώσεις μικροατυχημάτων.

Η ΚΕΔΗΛ ευχαριστεί την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την συνεργασία της και τον χρόνο που διέθεσε για την ενημέρωση τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Οδηγός έκανε όπισθεν, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε

Ο άτυχος 59χρονος εγκλωβίστηκε και πνίγηκε με αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός
Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας όταν ένας άνδρας ηλικίας 59 ετών έπεσε με το αυτοκίνητό του, μάρκας TOYOTA RAV, στη θάλασσα και έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με το egnomi.gr πρόκειται για ιδιοκτήτη παγοποιείου στην Ιχθυόσκαλα ο οποίος μπήκε στο αμάξι του για να φύγει, έκανε όπισθεν και προφανώς από λάθος εκτίμηση, το αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα.

Ο άτυχος 59χρονος εγκλωβίστηκε και πνίγηκε με αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός από το αμάξι
.egnomi.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμαρχος Λεβαδέων: Το πείραμα της Λιβαδειάς πέτυχε


Επίσκεψη στη Λιβαδειά πραγματοποίησαν, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Μουζάλας, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Μπαλάφας και αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  με επικεφαλής τον κ. Philippe Leclerc, στο πλαίσιο ενημέρωσης και  αποτύπωσης της προόδου του έργου που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ για την φιλοξενία των προσφύγων σε διαμερίσματα.
Ο κ. Μουζάλας, ο κ. Μπαλάφας και ο κ. Leclerc συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και συζήτησαν σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού, ενώ στη συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Παλιό Δημαρχείο παρουσία εκπροσώπων φορέων της πόλης.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων, αφού τους καλωσόρισε στη πόλη, αναφέρθηκε στην επιτυχή υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα στη Λιβαδειά με την υποστήριξη της UNHCR και την συνεργασία του κ. Μουζάλα.
Υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και ταυτόχρονα συμβάλλει στην καλλιέργεια των αρχών αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, ενώ απορρέουν οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Στη συνέχεια τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή καταβάλλει προσπάθεια για τη διασφάλιση ισορροπιών μεταξύ των ασθενέστερων δημοτών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου και των ωφελούμενων προσφύγων.
Εξέφρασε την άποψη ότι το πείραμα της Λιβαδειάς πέτυχε και ότι αποτελεί μια καλή πρακτική για όλους τους Δήμους, και θα μπορούσε να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα του εθνικού σχεδιασμού για το προσφυγικό.
Κλείνοντας, σημείωσε ότι στη Λιβαδειά φιλοξενούνται ήδη 294 ωφελούμενοι, ενώ μέχρι το τέλος τους 2017 έχει συμφωνηθεί η φιλοξενία 420 ωφελούμενων αιτούντων άσυλο και υποψήφιων μετεγκατάστασης.
Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας αναφέρθηκε επίσης, στην επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε στη Λιβαδειά και το οποίο αποτελεί έναυσμα για την προώθηση υλοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων και σε άλλους Δήμους με την συνεργασία της κυβέρνησης, της UNHCR και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σημείωσε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των camp από 45 σε 23 με την αύξηση δημιουργίας νέων θέσεων διαμονής σε διαμερίσματα σε Δήμους όλης της χώρας.  Για τον σκοπό αυτό, έχει εξασφαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδότηση για 10.000 θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα το 2017 με δυνατότητα επέκτασης και το 2018.
Ανέφερε ότι μεταξύ του Υπουργού και της UNHCR συζητείται η δυνατότητα παροχής αντισταθμιστικών ωφελημάτων στις τοπικές κοινωνίες, που θα αφορούν σε δομές υγείας, εκπαίδευσης και κοινωνικής προστασίας.
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κ. Philippe Leclerc τόνισε ότι βρίσκεται στη Λιβαδειά για να γιορτάσουμε την επιτυχία υλοποίησης του προγράμματος στην πόλη, καθώς αποτελεί έμπρακτη λύση  για την επίτευξη ενός βιώσιμου τρόπου διαχείρισης του προσφυγικού με κοινά οφέλη και για την τοπική κοινωνία και για τους πρόσφυγες και σίγουρα αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής και για άλλους Δήμους της χώρας.
Ανέφερε επίσης, ότι η στήριξη και η συμμετοχή των εκπροσώπων της Εκκλησίας, της κοινωνίας των πολιτών και η απαραίτητη ενημέρωση των δημοτών ενισχύουν την επιτυχία του προγράμματος στους Δήμους. 
Τέλος, τον λόγο πήραν δυο ωφελούμενοι του προγράμματος, οι οποίοι μετέφεραν την εμπειρία τους από τη διαμονή τους στη Λιβαδειά και ευχαρίστησαν την Δήμαρχο Λεβαδέων, την  UNHCR και την ελληνική κυβέρνηση για την ευκαιρία που τους δόθηκε να ζήσουν αξιοπρεπώς και με ασφάλεια.
Μετά το πέρας της συνέντευξης κατευθύνθηκαν στο χώρο των κοινών δραστηριοτήτων που είχε οργανώσει η ΚΕΔΗΛ, όπου συνομίλησαν με αρκετούς ωφελούμενους, έπαιξαν ποδόσφαιρο, ζωγράφισαν με τα μικρά παιδιά και γεύτηκαν τα τοπικά και αραβικά εδέσματα που είχαν μαγειρέψει οι εθελόντριες από το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες και από τις πρόσφυγες – γυναίκες που φιλοξενούνται στη Λιβαδειά.
ΚΕΔΗΛ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα του Λεβαδειακού στον κόσμο να πάει την Κυριακή στο γήπεδο- Γενική είσοδος 10 ευρώ

Την Κυριακή ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Ολυμπιακό με τους Βοιωτούς να γνωστοποιούν πως θα υπάρχει γενική είσοδος με 10 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «H ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, που βρέθηκε κοντά της το Σάββατο, στον αγώνα με τη Βέροια.

Η παρουσία τους και ο παλμός τους ήταν ο 12ος παίκτης βοηθώντας στην επίτευξη της πολύτιμης νίκης.

Η ΠΑΕ θέλοντας να δείξει το πόσο σημαντική είναι η παρουσία  και η φωνή του φίλαθλου κόσμου του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ στο γήπεδο, ανακοινώνει ότι στον αγώνα της Κυριακής με τον ΟΣΦΠ η τιμή του εισιτηρίου για τις Θύρες 1 & 3 είναι 10€».

Διαβάστε Περισσότερα »

Οχι τηλέφωνα σε παιδιά κάτω των 12 ετών-15 οδηγίες από τον Ιατρικό Σύλλογο για τη χρήση των κινητών

Οδηγίες για την ορθή χρήση των κινητών τηλεφώνων εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Μεταξύ άλλων συστήνει να μην χρησιμοποιούμε τα κινητά σε αυτοκίνητα, τρένα και αεροπλάνα, να μην τα φέρνουμε σε επαφή με το σώμα μας, να κάνουμε όσο το δυνατό λιγότερη χρήση των wifi και σε καμία περίπτωση να μην επιτρέπουμε τη χρήση κινητών σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί εξέδωσαν 15 οδηγίες προς τους πολίτες για την ασφαλή χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Διαβάστε αναλυτικά:

    Χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο λογικά και για σύντομα τηλεφωνήματα.
    Παιδιά κάτω των 12 ετών καλό είναι να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα.
    Μην βάζεις το κινητό σε επαφή με το κεφάλι σου.
    Μην κάνεις χρήση κινητού στο αυτοκίνητο, τρένο, αεροπλάνο ή ανελκυστήρα.
    Μην κάνεις χρήση κινητού όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, ή έγκυες γυναίκες γύρω σου.
    Κράτησε το κινητό μακριά από το σώμα σου.
    Όταν κάνεις χρήση κινητού, κράτα απόσταση από άλλους.
    Μην τοποθετείς το κινητό στην τσέπη σου.
    Τη νύχτα κλείνε πάντα το κινητό σου και απενεργοποίησε το Wi Fi.
    Μην παίζεις παιχνίδια στο κινητό τηλέφωνο on-line, βάλτο σε airplane mode.
    Ασύρματα LAN (Wi FI) μπορούν να σε εκθέσουν σε ακτινοβολία μικροκυμάτων.
    Περιόρισε το Wi Fi και κάνε χρήση σταθερής - ενσύρματης σύνδεσης.
    Όταν το σήμα που δέχεσαι είναι κακό μην τηλεφωνείς.
    Αν έχεις πρόσβαση σε σταθερή γραμμή, κάνε χρήση αυτής κατά προτεραιότητα.
    Απενεργοποίησε επιλογές Wi Fi, Bluetooth, και Data, όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Ο δρ Μέτσης επεσήμανε ότι ερευνητικά ιδρύματα, ακαδημαϊκοί και αξιόλογοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας που καταγράφονται σήμερα μέσα στον αστικό ιστό δεν είναι ασφαλή.

«Τα πορίσματα μελετών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, για τα αρνητικά συμπτώματα στην υγεία, με έμφαση στο σύνδρομο της ηλεκτρομαγνητικής υπερευαισθησίας που σε κάποιες χώρες έχει πάρει μορφή επιδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, δε, ότι νέες εφαρμογές, όπως η τεχνολογία του 5G και οι έξυπνοι μετρητές που θα αντικαταστήσουν τους αναλογικούς μετρητές της ΔΕΗ, θα αυξήσουν την ακτινοβολία και θα επηρεάσουν την καθημερινότητα μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει  την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και ώρα 13.30 στη ΔΔΕ Βοιωτίας με κεντρικό αίτημα την πραγματοποίηση διορισμών στην Εκπαίδευση που να καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.

Διεκδικούμε την εξομοίωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.


          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καταγγέλλει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
ή αλλιώς ασπιρίνη για τον καρκίνο
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για ακόμη μία φορά καταγγέλλει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ουσιαστικά αποτελούν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που εμπορεύονται την ανάγκη του άνεργου για μεροκάματο.
Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας που διεκδικούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών και απαιτούμε από  την Δημοτική Αρχή άμεσα να βρει λύση στο πρόβλημα των εργαζόμενων. Να πάψει να αποποιείται τις ευθύνες της γιατί είναι πρόκληση και ειρωνεία όταν έχει στηρίξει όλη αυτήν την πολιτική, να λέει  στους εργαζόμενους ότι μοναδικός υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση είναι  ο διαχειριστής του προγράμματος δηλαδή ο ΟΑΕΔ.
Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους μας, να προχωρήσουν μαχητικά μέχρι να πληρωθούν και το τελευταίο ευρώ που τους οφείλεται. Να διεκδικήσουν ίδια δικαιώματα , αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας και την πάλη μας για μια αξιοπρεπή ζωή κόντρα στην φτώχια, την εξαθλίωση, στους μισθούς πείνας.
Καλούμε τους συνάδελφους στα προγράμματα, μαζικά να συμμετέχουν  συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου την Παρασκευή 7 Απρίλη στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς στις 7.00 το απόγευμα.
Έχουμε την πείρα, κάνουμε το βήμα.
Το ΔΣ του Σωματείου
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενεργοποιεί τη δομή στήριξης αστέγων Χαλκίδας

Υπεγράφη σήμερα η προγραμματική σύμβαση για το «πρόγραμμα ενίσχυσης των πολιτών που υποφέρουν από τη φτώχεια» μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εύβοιας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να καλύψει το κενό χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος. Η δομή, που αφορά στη λειτουργία κέντρου διημέρευσης για αστέγους, θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας, με διάρκεια 6 μήνες και φορέα υλοποίησης το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας.

Για την αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή της σύμβασης:

«Όταν πρόκειται για ανθρώπους που υποφέρουν, για αστέγους, για οικογενειάρχες που βρέθηκαν στον δρόμο από τη μία μέρα στην άλλη, δεν τίθεται θέμα αρμοδιοτήτων και γραφειοκρατίας. Εντοπίσαμε ένα κενό που υπάρχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος και θεωρήσαμε ηθική υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να συνεχιστεί. Τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες. Κρατάμε ζωντανή ακόμη μία κοινωνική δομή γιατί η ανθρωπιά στους καιρούς που διανύουμε δεν έχει υπογραφές και πρωτόκολλο, έχει άμεσες αποφάσεις και δράση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

''ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΖΩΝΤΑΝΗ'' για τα παιδιά με καρκίνο, στα Άσπρα Σπίτια, Παρ.Διστόμου!

''ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΖΩΝΤΑΝΗ'' για τα παιδιά με καρκίνο της ''Φλόγας''!
Μαθητική Εκδήλωση με Μουσική & Θέατρο αλλά και αλληλεγγύη! Σήμερα Τετάρτη στα Άσπρα Σπίτια Παρ. Διστόμου, στις 8 μμ

Με αυτό το σύνθημα - ''ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΖΩΝΤΑΝΗ'' -οι μαθητές του Γυμνάσιου Αντίκυρας και του Λυκείου Άσπρων Σπιτιών οργανώνουν σήμερα Τετάρτη στις 8 μμ στο Σινέ ''Φίλιππος'' μια εκδήλωση με Θέατρο και Μουσική. Αλλά ταυτόχρονα στήνουν και μια ''γέφυρα'' ευαισθητοποίησης και συμπαράστασης προς την ΦΛΟΓΑ, το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, με στόχο να προκειμένου να ενισχυθούν οι Ξενώνες που διατηρεί για τα παιδιά που νοσηλεύονται στις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας αλλά και οι ΄άλλες δράσεις του ξεχωριστου αυτού Συλλόγου που έχει μια σημαντική παρουσια στην περιοχή μας!
Έτσι στο χώρο του Κινηματογράφου ''Φίλιππος'' στην Παραλία Διστόμου και στο πλαίσιο της μαθητικής εκδήλωσης- και με επαγγελματίες του είδους-, θα λειτουργήσει περίπτερο της ΦΛΟΓΑΣ με διάφορα είδη, χρήσιμα και πρακτικά, για δώρα ή για δικές σας ανάγκες- ένα χαμόγελο συμπαραστασης και ελπίδας προς τα πάσχοντα παιδιά, μια ανάσα επιβίωσης του Συλλόγου και του έργου του.

Οι μαθητές δίνουν την ευκαιρία στην ΦΛΟΓΑ- την φέρνουν κοντά μας, σε συνεργασία με μέλη του Συλλόγου από την περιοχή μας : Από όλους μας περιμένουν να πάμε στην Εκδήλωσή τους και μαζί με το κέφι και το χαμόγελο μας να ρίξουμε μια ματιά και στο Περίπτερο της ΦΛΟΓΑΣ! Κάτι θα είναι εκεί που μας περιμένει για να γίνει η ''γέφυρα'' που θα μας φέρει πιο κοντά σε εκείνα τα παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα, μέρες που έρχονται.
 Να πάμε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος και σήμερα ο καιρός, που θα σημειωθούν βροχές

Άστατος θα είναι ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, σήμερα Τετάρτη, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το βράδυ στην Κρήτη.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών, στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και το μεσημέρι – απόγευμα. Το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ