Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Για τη Μεγάλη Δευτέρα μετατίθεται η πληρωμή της συνδεδεμένης βάμβακος



«Τεχνικούς λόγους» επικαλούνται για μια ακόμη φορά οι ιθύνοντες του ΟΠΕΠΕΠΕ για την καινούργια καθυστέρηση στην εξόφληση των παραγωγών σε ότι αφορά την ειδική ενίσχυση ύψους 170 εκατ. ευρώ στο βαμβάκι. Οι τελευταίες πληροφορίες από τη διοίκηση του οργανισμού θέλουν την πίστωση στους λογαριασμούς των παραγωγών να μην γίνεται την Παρασκευή (αύριο) και να προχωράει τελικά τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς η πληρωμή «χτυπούσε» στη λίστα των δικαιούχων για τη συνδεδεμένη των σπόρων σποράς λένε από τον Οργανισμό Πληρωμών.Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς η πληρωμή «χτυπούσε» στη λίστα των δικαιούχων για τη συνδεδεμένη των σπόρων σποράς λένε από τον Οργανισμό Πληρωμών.
Σημειωτέον ότι με βάση τις τελικές ανακοινώσεις η εν λόγω ενίσχυση θα ανέρχεται στα 74,94 ευρώ το στρέμμα.

Η μικρή καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του οργανισμού Γιώργο Αποστολάκη. Όπως ο ίδιος εξηγεί στο Agronews, το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς η πληρωμή «χτυπούσε» στη λίστα των δικαιούχων για τους σπόρους σποράς, με αποτέλεσμα να απαιτούνται εκ νέου διασταυρωτικοί έλεγχοι. Από τον οργανισμό θα μπορούσαν να αφήσουν πίσω για μια επόμενη πίστωση, τους 1.500 δικαιούχους για τη συνδεδεμένη των σπόρων σποράς, ωστόσο αποφάσισαν -όπως ο ίδιος λέει- να τρέξουν γρήγορα τους σχετικούς ελέγχους και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, προκειμένου να περιλαμβάνονται και αυτοί οι παραγωγή στην εν λόγω πίστωση, έστω κι αν χρειαστεί να καθυστερήσουν μια μέρα.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι για τη συνδεδεμένη των σπόρων σποράς ο προϋπολογισμός του 2016 ανέρχεται περίπου στα 2,9 εκατ. ευρώ, ποσό πολύ μικρό που θα μπορούσε τελικά να αποφασιστεί να μην επηρεάσει την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος που αφορά πολύ περισσότερο κόσμο και αγγίζει περί τα 170 εκατ. ευρώ.

Στην πληρωμή που θα ξεκινήσει από Δευτέρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα πιστωθούν συνολικά περί τα 200 εκατ. ευρώ και θα αφορούν την ειδική ενίσχυση βάμβακος και 5 συνδεδεμένες για τεύτλα, σπαράγγια, σπόρους σποράς, συμπύρηνο ροδάκινο για χυμό και σηροτροφία, καθώς και τις ενισχύσεις για τα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Οι αποφάσεις για τις 5 συνδεδεμένες που θα πληρωθούν

Το δρόμο για την πληρωμή των 5 συνδεδεμένων άνοιξαν οι σχετικές αποφάσεις με το ύψος της ενίσχυσης του 2016 για κάθε προϊόν, που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη 5 Απριλίου στη Διαύγεια. Ειδικότερα, η ενίσχυση για τα τεύτλα ανέρχεται στα 72,45 ευρώ το στρέμμα, για το σπαράγγι στα 50 ευρώ το στρέμμα, για τους σπόρους σποράς στα 43,89 ευρώ, για το συμπύρηνο ροδάκινο στα 16,7 ευρώ το στρέμμα, για τη σηροτροφία στα 251 ευρώ το κουτί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια Α.Ο.Θήβα σε Μπακογιάννη,Παπαθωμά


Ο Πρόεδρος Θανάσης Βυλλιώτης, το Δ.Σ. οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων του ΑΟ ΘΗΒΑ ευχαριστούν θερμά τον Περιφερειάρχη Κύριο Κωνσταντίνο Μπακογιάννη και την Αντιπεριφερειάρχη Κυρία Φανή Παπαθωμά και τους συνεργάτες τους για την άμεση ανταπόκριση που είχαν στο αίτημα μας να βοηθήσουν να διοργανώσουμε και συνδιοργανώσουμε τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ΦΙΛΟΙ ΒΑΖΕΧΑ-ΑΟ ΘΗΒΑ του οποίου τα έσοδα θα δουν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο-ΕΛΠΙΔΑ.


Με Τιμή


Το Δ.Σ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ακόμα φθηνότερο ρεύμα για δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου

Μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και τους πολύτεκνους που διαθέτουν μετρητή νυχτερινής κατανάλωσης με απαλλαγή τους από τη χρέωση για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, καθώς και σειρά ρυθμίσεων για τη βελτίωση του ΚΟΤ, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι όσοι υπερβαίνουν τα όρια κατανάλωσης που έχουν τεθεί για τις επιμέρους κατηγορίες δικαιούχων ΚΟΤ δεν θα χάνουν τη χαμηλή χρέωση, αλλά θα τιμολογούυνται με το κανονικό τιμολόγιο -ημερήσιο ή νυχτερινό- μόνο για τις υπερβάλλουσες κιλοβατώρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

Απαλλάσσεται από τη χρέωση Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) το σύνολο των καταναλώσεων των δικαιούχων του ΚΟΤ και του Τιμολογίου Πολυτέκνων μέχρι τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης, που ισχύουν για κάθε κατηγορία δικαιούχων.

Μέχρι σήμερα ίσχυε η απαλλαγή από τις χρεώσεις ΥΚΩ μόνον για τις καταναλώσεις ημέρας, με αποτέλεσμα να μην επωφελούνται οι δικαιούχοι του KOT, που διέθεταν και μετρητή νυχτερινής κατανάλωσης, από τις προβλεπόμενες εκπτώσεις στο σύνολο της κατανάλωσης τους.

Η σχετική διάταξη ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου για τις «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», το οποίο θα συζητηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, 10 και 11 Απριλίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ θα ακολουθήσει η έκδοση υπουργικής απόφασης.

«Η νέα διάταξη του ΥΠΕΝ, που εφαρμόζει ενιαία προσέγγιση ως προς τη μη επιβάρυνση με χρεώσεις ΥΚΩ ανεξάρτητα από τον χρόνο (ημέρα ή νύχτα) που πραγματοποιούνται οι καταναλώσεις, κρίθηκε επιβεβλημένη και δίκαια, γιατί το βασικό κριτήριο ένταξης στα συγκεκριμένα εκπτωτικά τιμολόγια αφορά ευπαθείς ομάδες καταναλωτών. Επιπλέον, η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, μέσω της μεγαλύτερης δυνατής ελάφρυνσης των οικονομικά ασθενέστερων καταναλωτών συνιστά πάγια επιδίωξη του ΥΠΕΝ», επισημαίνει το υπουργείο.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προωθούνται αλλαγές που θα προβλέπουν τα εξής:

    Συμπερίληψη και της νυχτερινής κατανάλωσης στην τιμολόγηση του ΚΟΤ, εφόσον η συνολική κατανάλωση (ημερήσια και νυχτερινή) δεν υπερβαίνει τις μέγιστες kWh που έχουν οριστεί για κάθε κατηγορία δικαιούχου.
    Κατάργηση της απένταξης από το KOT σε περιπτώσεις υπέρβασης της μέγιστης κατανάλωσης. Με το νέο πλαίσιο, σε αυτές τις περιπτώσεις οι ευπαθείς ομάδες δεν θα απεντάσσονται, αλλά θα τιμολογούνται με τις ανταγωνιστικές χρεώσεις των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση.
    Σε περίπτωση υπέρβασης των ορίων τετραμηνιαίας κατανάλωσης των δικαιούχων και εφόσον ο δικαιούχος τιμολογείται και με νυχτερινό τιμολόγιο, χρέωση της υπερβάλλουσας ενέργειας με βάση το νυχτερινό τιμολόγιο (για τη νυχτερινή κατανάλωση) και εφαρμογή των ανταγωνιστικών χρεώσεων ημέρας μόνο για την υπερβάλλουσα ενέργεια που απομένει.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι δικαιούχοι του ΚΟΤ αντιστοιχούν σε 645.262 μετρητές. Νέες αιτήσεις για ένταξη στο ΚΟΤ υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν οι δάσκαλοι της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας χαρίζουν "χαμόγελα στα παιδιά"

Όταν οι δάσκαλοι χαρίζουν
‘χαμόγελα στα παιδιά’.

   Δυναμική ήταν η παρουσία των δασκάλων στις 13 Μαρτίου 2017 στον 1ο επίσημο ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΣΕΠΕ Βοιωτίας – ΣΕΠΕ Φθιώτιδας με σκορ 2-1, παρόλο που η ποδοσφαιρική ομάδα ΣΕΠΕ Βοιωτίας (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας) είναι μια νεοσύστατη ομάδα.
   Σκοπός  της εκδήλωσης αυτής ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για το ‘ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ’ και γι αυτό , κατά τη διάρκεια του αγώνα, μαθητές των Σχολείων μάζευαν χρήματα με τον ειδικό κουμπαρά από τους θεατές της κερκίδας, οι οποίοι εμψύχωναν τους δασκάλους τους – ποδοσφαιριστές. Το  ποσό που συγκεντρώθηκε ανέρχεται στα 203 Ευρώ.

   Στο ημίχρονο του  αγώνα τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορες μουσικοπαιδαγωγικές δραστηριότητες                      (μαθητές/τριες της κερκίδας και η  ποδοσφαιρική ομάδα του Ηλία Λιόντου) από την εμψυχώτρια  Φωτεινή Ζαρογιάννη.

  Ευχαριστούμε θερμά την ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ που μας παραχώρησε τα γηπεδάκια στις εγκαταστάσεις του Αγίου Σπυρίδωνα, τους διαιτητές του αγώνα για την άριστη διαιτησία τους κ.κ. Βασιληά Κωνσταντίνο , Α’ Καρβούνη Λουκά , Β’ Μπατσιάκο Λουκά (εκπαιδευτικοί ).

Τον γιατρό του αγώνα κ. Κωνσταντή Θωμά για τις δωρεάν υπηρεσίες που μας προσέφερε και τον κ. Ηλία Λιόντο για την ευχάριστη παρουσία και  συμμετοχή της παιδικής ποδοσφαιρικής του ομάδας.
    Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους  μας εκπαιδευτικούς του Νομού Φθιώτιδας που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας .

  Ο επόμενος αγώνας της ΣΕΠΕ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ  θα διεξαχθεί στο 1ο δεκαήμερο του Μαΐου με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Φλόγα (Σύλλογος γονιών  παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια).

    Σας περιμένουμε  όλους ΕΚΕΙ  μικρούς και μεγάλους
  για να χαρίσουμε ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

  Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε εκπαιδευτικός που εργάζεται σε Σχολείο της περιοχής μας .
                                                                                                               Υπεύθυνη ομάδας
                                                                                                         Δερματίδου  Ελισάβετ
                                                                                                              Τηλ . 6944853828.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνες Μπάσκετ Κορασίδων και Παμπαίδων του Γ.Σ.Αλιάρτου με ΚΑΔΜΟ και Αναγέννηση Μαλεσίνας


Διαβάστε Περισσότερα »

89 προσαγωγές και 43 συλλήψεις σε αστυνομικές επιχειρήσεις στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα τρία (43) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν συνολικά (961) άτομα και (815) οχήματα, προσήχθησαν (89) άτομα και βεβαιώθηκαν (165) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (05-04-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (961) άτομα, εκ των οποίων (734) ημεδαποί και (227) αλλοδαποί, καθώς και (815) οχήματα.

Προσήχθησαν: (89) άτομα, εκ των οποίων (61) ημεδαποί και (28) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (43) άτομα, εκ των οποίων (29) ημεδαποί και (14) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και Ένταλμα σύλληψης για ληστεία που εκκρεμούσε σε βάρος του.
•    (2) ημεδαποί, για κλοπή τροχοφόρου.
•    (2) ημεδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα (Ένταλμα σύλληψης για ληστεία και καταδικαστική Απόφαση για κλοπή).
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.
•    (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα & περί αλλοδαπών.
•    (7) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (9) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (4) ημεδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•    (3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (1) ημεδαπός, για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, απειλή και εξύβριση.
•    (1) ημεδαπός, για επαιτεία.


Κατασχέθηκαν:

•    Ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
•    (143) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    (900) παιδικά αθύρματα.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.


Βεβαιώθηκαν συνολικά: (224) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (165) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (35) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (5) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (5) για ΚΤΕΟ και (117) λοιπές παραβάσεις]. 

•    (5) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (10) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (33) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (11) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πάσχα στη Λιβαδειά-Όλο το Πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 2017

Κυριακή 2 Απριλίου 2017
•    19:00 Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Βοιωτίας Χορωδιακό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή της Χορωδίας Επτανησίων Φθιώτιδας “Ιωάννης Κουντούρης”, της Δημοτικής Χορωδίας Αγιάς Λάρισας, της Χορωδίας Ιτέας και της Δημοτικής Χορωδίας Δήμου Λεβαδέων

Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου 2017
•    11:00 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς φτιάχνουμε πασχαλιάτικα στολίδια (από την Δ.Κ. Λιβαδειάς) και η ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς θα προσφέρει δωρεάν πασχαλινά καλαθάκια
•    16:30 Διοικητήριο Κυνήγι του κρυμμένου πασχαλιάτικου αυγού (παιχνίδι για παιδιά) με την υποστήριξη εθελοντών

Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2017
•    11:00 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, στολίζουμε λαμπάδες (από την Δ.Κ. Λιβαδειάς)

Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2017
•    11:00 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, πασχαλινό bazaar από το ΕΚΕΨΥΕ Λιβαδειάς και την ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2017
•    11:00 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, πασχαλινό bazaar από το ΕΚΕΨΥΕ Λιβαδειάς, την ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς και το Δημόσιο ΙΕΚ Λιβαδειάς

Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017
•    11:00 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, πασχαλινό bazaar από το ΕΚΕΨΥΕ     Λιβαδειάς

Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 2017
•    10:00 Πηγές της Κρύας παραδοσιακό σούβλισμα αρνιών με κέρασμα για όλους τους επισκέπτες.  Ρουμελιώτικο γλέντι με παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα του Τάκη Κατσούλη
•    10:00 Καλωσόρισμα επισκεπτών στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη με κεράσματα σε συνεργασία με τον Λαογραφικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδειάς “Το Γαϊτανάκι”
•    21:00 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς μουσική παράσταση με τίτλο “Μια Αγκαλιά Τραγούδια” με τους Αρετή Κετιμέ, (τραγούδι), Κωτσίνη Γιώργο (κλαρίνο), Κόττορο Μανώλη (βιολί, τραγούδι), Αγγελόπουλο Γιώργο (τραγούδι) Κωνσταντίνου Θωμά (λαούτο, τραγούδι), Μερετάκη Κώστα (κρουστά), Κορκόβελο Κλέαρχο (σαντούρι)
•    Πυροτεχνήματα

Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017
•    20:00 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς                  
    Βράβευση μαθητών για τις ζωγραφιές του Πάσχα
    Παραδοσιακή μουσική και παραδοσιακοί χοροί από τις     χορευτικές ομάδες     των Συλλόγων: Πολιτιστική Ανάπτυξη “Ο ΛΑΪΟΣ”     Θήβας, Πνευματικό Κέντρο Σταυρού του Δήμου Λαμιέων, Λαογραφικό &     Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδειάς “ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ”, Σαρακατσαναίων     Βοιωτίας,     Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς, Αθλητικό Πολιτιστικό     Σύλλογο Γυναικών     Λιβαδειάς,  Πελοποννησίων Βοιωτίας, Εργαστήρι     Παραδοσιακών Χορών     Λιβαδειάς και Ποντίων “Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” 

Τρίτη 18 Απριλίου 2017
•    20:30 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς                  
    Συναυλία - Party από το μουσικό σχήμα “Walkman the Band”

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017
•    10:00 Τσούγκρισμα αυγών” στο ΚΑΠΗ του Δήμου Λεβαδέων

Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου 2017
•    11:00 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς φτιάχνουμε μαγιάτικα στεφανάκια (από την Δ.Κ. Λιβαδειάς)
•    Βράβευση καλύτερης φωτογραφίας “Πάσχα στη Λιβαδειά”

Εκθέσεις
•    Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου 2017 – Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 στη Νεροτριβή έκθεση προϊόντων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “ΕΡΚΥΝΑ”
•    Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2016 – Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 στη ισόγειο του Νερόμυλου Έκθεση φωτογραφίας από την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Αθλητικές εκδηλώσεις
•    Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2017
    17:00 Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, σκάκι “σιμουλτανέ” από τον Σκακιστικό     Όμιλο Λιβαδειάς

•    Τρίτη 18 Απριλίου 2017 – Σάββατο 22 Απριλίου 2017 Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς Τελική Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων Χάντμπολ
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποβολή αιτήσεων εθελοντών για τη δημοτική κατασκήνωση του Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι και το φετινό καλοκαίρι, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, θα λειτουργήσει η κατασκήνωση του Δήμου στη θέση “Παλιομηλιά Ελικώνα” για τη φιλοξενία παιδιών οικογενειών χαμηλού εισοδήματος, προσφέροντας τους ψυχαγωγία, ξεκούραση και αναψυχή μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις σε ένα φυσικό τοπίο μοναδικής ομορφιάς.
Ο Δήμος καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την λειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017  στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων (Σοφοκλέους 15, 1ος όροφος). Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι τελειόφοιτοι της Β’ τάξης Λυκείου και να μην είναι πάνω από 25 ετών.
Οι αιτήσεις διατίθενται στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ενώ για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με την κα Μαγδαληνή Ιωάννου στο τηλ. 22613-50857.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ.του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 10η  Απριλίου 2017, ημέρα Δευτέρα- και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

            Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.    Υποχρεωτική Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2017 σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΚΥΑ 23976/2017 ”παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού έτους 2017”.
2.    Αποδοχή όρων για την λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου αναχρηματοδότησης των ήδη συναφθέντων δανείων του Δήμου Λεβαδέων Ν. Βοιωτίας με το Τ.Π. και Δανείων σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 &2 του άρθρου 81 του Ν. 4316/2014 , όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 73 του Ν. 4445/2016 και ισχύει.”
3.     Αποδοχή ποσού 100.000 ΕΥΡΩ που αφορά Χρηματοδότηση του Δήμου Λεβαδέων από το Υπουργείο Εσωτερικών για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες (ΣΑΕ055)
4.    Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος
5.    Ανατροπή της αριθμ.274/2017 Απόφασης ανάληψης Υποχρέωσης.
6.    Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων έτους 2017(2/2017 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής).
7.    Καθιέρωση εξαίρεσης από την εφαρμογή της πενθήμερης εργασίας και καθιέρωση σε 24ωρη λειτουργία όλες τις ημέρες της εβδομάδας και Κυριακές και αργίες του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λεβαδέων.
8.    Έγκριση υλοποίησης με ίδια μέσα, του έργου «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λεβαδέων» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002049.
9.    Έγκριση Απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου (3) «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λεβαδέων» της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο , Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002200.
10.    Έγκριση Απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου (1) «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λεβαδέων» της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002200.
11.    Έγκριση Απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου (2) «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Δομή Παροχής Συσσιτίου» της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο , Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002200.
12.    Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας  Δήμου Λεβαδέων
13.    “Έγκριση διενέργειας προμήθειας τροφίμων και λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου παιδικών -βρεφονηπιακών σταθμών , Δημοτικής Κατασκήνωσης , Κοινωνικού Παντοπωλείου, Δημοτικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων και Γάλακτος εργαζομένων του Δήμου Λεβαδέων για το έτος 2017”.
14.    Έγκριση της αριθ. 20/23-3-2017 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου Δήμου Λεβαδέων
15.    Σύσταση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου:” ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ”.
16.    Σύσταση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου:”ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ”
17.    Σύσταση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου:”ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΡΥΑΣ”.
18.    Διατήρηση ή μη κενωθέντος περιπτέρου που βρίσκεται στη Δ.Κ. Λιβαδειάς.(Απόφαση 16/2017 Επιτροπή Ποιότητας Ζωής)
19.    Αποδοχή της υπ’ αριθμόν 22 / 7-02-2017 Τεχνικής Μελέτης που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λεβαδέων και φέρει τον τίτλο : « Επισκευή σχολικών συγκροτημάτων »
20.    Απομάκρυνση κουβουκλίου περιπτέρου από την κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, λόγω επικινδυνότητας. (Απόφαση 18/2017 Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).
21.    Έγκριση γενομένης δαπάνης που αφορούν στη δαπάνη πραγματοποίησης του εορτασμού της ευλογίας της σημαίας της επανάστασης για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τον οθωμανικό ζυγό
22.     Προγραμματισμός εορταστικών εκδηλώσεων Αγίου Γεωργίου και διάθεση πίστωσης
23.    Προγραμματισμός εκδήλωσης για την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων Χειροσφαίρισης.

            

                                          O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                      
                                                       Ανδρέας Διαμαντόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδεχόμαστε την Άνοιξη και τα χελιδόνια στην κεντρική πλατεία της Θήβας!

«ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2017»

Κυριακή 9 Απριλίου, ώρες 11:00-13:30
  
Η Ορνιθολογική μας προσκαλεί και πάλι να γιορτάσουμε τον ερχομό της άνοιξης και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη χελιδονοφωλιά!
Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με το μακρύ ταξίδι των χελιδονιών και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους τις φωλιές και αφού στεγνώσουν θα τις τοποθετήσουν στο σπίτι τους.
Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9/4, ώρες 11.00 – 13.30 στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας με την υποστήριξη του Δήμου.

Σας περιμένουμε!

Περισσότερες πληροφορίες: Σπύρος Ψύχας, Υπεύθυνος εκδηλώσεων, τηλ. 6974510976,
                                              e-mail: spsychas@ornithologiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε 33χρονος με καραμπίνα μέσα στο αυτοκίνητό του στη Δροσιά Χαλκίδας

Μετά το τραγικό περιστατικό στην Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας, όπου ένας 60χρονος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι, πριν από λίγη ώρα μία νέα τραγωδία συγκλονίζει την Εύβοια.

Ένας 33χρονος αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Δροσιάς.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, ο 33χρονος σηκώθηκε τα ξημερώματα για να πάει στη δουλειά του σε εργοστάσιο της βιομηχανικής ζώνης Οινοφύτων, όμως είχε πάρει τη μοιραία απόφαση.

Αντί να πάει στην εργασία του, ο 33χρονος στάθμευσε το αυτοκίνητό του στο λιμάνι της Δροσιάς. Είχε μαζί του μια καραμπίνα, με την οποία αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας πρόωρα τέλος στη ζωή του.

Ο αυτόχειρας εντοπίστηκε μετά από λίγη ώρα, αλλά ήταν ήδη νεκρός και η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
egnomi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς νερό για μέρες η παραλία της Λιβαδόστρας- Το ένα πρόβλημα μετά το άλλο στα Λεύκτρα


 Το ένα πρόβλημα μετά το άλλο στα Λεύκτρα.Μετά την εγκατάλειψη του κτιρίου της Τ.Κ.(Δείτε ΕΔΩ) ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα με το νερό στη παραλία της Λιβαδόστρας.
Χωρίς νερό ούτε για για τις ανάγκες στις τουαλέτες των σπιτιών  παραμένει για 4 ημέρες η περιοχή της Λιβαδόστρας  των Λεύκτρων  καθώς φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με την αντλία που τροφοδοτεί τον οικισμό  σύμφωνα με τον Πρόεδρο  Λεύκτρων Κο Τσσραμπάρη ο οποίος έχει από καιρό ενημερώσει την Δημοτική Αρχή με έγγραφό του που έχει κοινοποιήσει σε κάθε αρμόδιο. Δυστυχώς τα προβλήματα θα είναι μεγάλα ενόψει  των διακοπών του Πάσχα όπου ο οικισμός θα γεμίσει από κόσμο. Εδώ και 2,5 χρόνια η  νέα δεξαμενή  που είχε χρηματοδοτήσει η πρώην ΝΑ Βοιωτίας και  που θα λύσει το πρόβλημα, είναι έτοιμη όπως και ο αγωγός, αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του Προέδρου των Λεύκτρων και του πρώην Αντιδημάρχου Κου Μητσάκη αυτές  έπεσαν στο κενό.
 Εδώ και τώρα λύση  ζητά ο Πρόεδρος Λεύκτρων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δασικές εκτάσεις: Εξαγορά με 30 ευρώ τον μήνα σε 100 δόσεις

Κατατέθηκε προς συζήτηση στη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ για την τροποποίηση διατάξεων της δασικής νομοθεσίας.

Tο νομοσχέδιο προβλέπει την απλοποίηση των αιτήσεων εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων, τη μείωση του κόστους εξαγοράς και τη δυνατότητα εξόφλησης σε εκατό δόσεις, ενώ δίνει το δικαίωμα ύπαρξης κατασκευών που εξυπηρετούν τις γεωργικές δραστηριότητες σε αυτές τις εκτάσεις.

Μάλιστα όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν την εξαγορά ως και σε 100 δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι βασικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται αφορούν στην απλοποίηση και προώθηση της διαδικασίας αιτήσεων εξαγοράς ή και χρήσης (με την καταβολή ανταλλάγματος) εκχερσωμένων εκτάσεων, οι οποίες θα αναστέλλουν την κύρωση του δασικού χάρτη μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης από τα δασαρχεία, τη μείωση του κόστους εξαγοράς ή και χρήσης της έκτασης με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των δόσεων καθώς και τη δυνατότητα ύπαρξης κατασκευών που εξυπηρετούν τη γεωργική δραστηριότητα σε παραχωρηθείσες εκτάσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ρύθμιση του άρθρου 1 για την αναδάσωση, που αφορά εκτάσεις μέχρι τέσσερα στρέμματα, καθώς προβλέπει ότι η υποχρέωση του δικαιούχου συνίσταται μόνο στην καταβολή δαπάνης για την υλοποίηση της αναδάσωσης.

Με το άρθρο 2 τακτοποιούνται εκτός από το θέμα των κατασκευών που προορίζονται αποκλειστικά για αγροτική καλλιέργεια και το θέμα της δυνατότητας υποβολής ως αποδεικτού στοιχείου για την κατοχή ακινήτου και των ένορκων βεβαιώσεων. Να σημειώσουμε ότι εντός των εκτάσεων που διέπονται από τη δασική νομοθεσία και μέχρι πρότινος διατίθεντο αποκλειστικά για γεωργική καλλιέργεια, πλέον θα επιτρέπονται κατασκευές που θα εξυπηρετούν την ίδια την καλλιέργεια. Για παράδειγμα, δεξαμενές νερού, γεωτρήσεις, μετρητές ΔΕΗ και υπόστεγα.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στο άρθρο 3 του νομοσχέδιου δίνεται η δυνατότητα και χερσαίες εγκαταστάσεις υδατοκαλλιεργειών και αστεροσκοπεία να εντάσσονται στις επιτρεπτές επεμβάσεις και να βρίσκονται εντός εκτάσεων που προστατεύει η δασική νομοθεσία, ξεμπλοκάροντας με αυτό τον τρόπο τις διαδικασίες για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών. Δεν εξαιρούνται από την απαγόρευση εγκατάστασης μονάδων πρωτογενούς τομέα οι εθνικοί δρυμοί και τα δάση που είναι σε απόσταση 1.000 μέτρων από θάλασσα (θαλάσσια δάση) ή 1.000 μέτρων εκατέρωθεν εθνικών δρόμων ή σε απόσταση 3.000 μέτρων από τουριστικές πόλεις, αρχαιολογικούς χώρους κ.ά.

 iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ -'ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ-ΟΠΟΥ ΛΟΓΟΣ, ΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΜΕΛΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ
Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΤΑΣΗ!

     ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΥΓΟΥ
    ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠ. ΘΗΒΩΝ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ».
  

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλικός αγώνας Φιλανθρωπικού χαρακτήρα "Φίλοι Βαζέχα- ΑΟ Θήβα"

Την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 17:30 στο Δημοτικό στάδιο Θήβας ο ΑΟ ΘΗΒΑ και οι ΦΙΛΟΙ ΒΑΖΕΧΑ δίνουν ΕΛΠΙΔΑ.

Ο ΑΟ ΘΗΒΑ πιστός στο ραντεβού κάθε χρόνο δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο διοργανώνοντας αυτό το σπουδαίο φιλικό του οποίου τα έσοδα θα δοθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο-ΕΛΠΙΔΑ στον οποίο θα λάβουν μέρος σπουδαία ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου όπως Βαζέχα, Λυμπερόπουλος, Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος, Κοτσώλης, Κυργιάκος και πολλοί άλλοι.

Σας καλούμε στο Δημοτικό στάδιο Θήβας για έναν αγώνα διαφορετικό, για έναν αγώνα στην ΖΩΗ και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε όλοι το έργο του Συλλόγου Φίλων Παίδιων με Καρκίνο-ΕΛΠΙΔΑ διότι κάποιοι δίνουν έναν μεγαλύτερο αγώνα τον αγώνα της ΖΩΗΣ!

Πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ειδικό περίπτερο όπου όποιος θέλει θα μπορεί να γίνει εθελοντής δότης Μυελού των Οστών η οποία συλλογή είναι απλή αφού γίνεται από το στόμα με την συλλογή του σάλιου.

Ο αγώνας γίνεται με την ευγενική χορηγία  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ας δώσουμε όλοι ΕΛΠΙΔΑ σε αυτά τα παιδιά!

Τιμή Πρόσκλησης 5 Ευρώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή στη Λιβαδειά



Το ΠΑΜΕ διοργανώνει την Παρασκευή 7 του Απρίλη συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Στη Λιβαδειά, τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούν εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, άνδρες και γυναίκες στις 7.οο το απόγευμα της Παρασκευής, στη Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, για να διαδηλώσουν μαζικά εναντίον των παλιών και νέων μέτρων λιτότητας και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στη δουλειά και στη ζωή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτικές Επισκέψεις της ΕΛΜΕ Βοιωτίας σε σχολικές μονάδες της Λιβαδειάς



Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επισκέψεις στις σχολικές μονάδες 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς και 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς από μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας και το μέλος Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Νικηφόρο Κωνσταντίνου. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για θέματα της τρέχουσας εκπαιδευτικής επικαιρότητας καθώς και για τις συναντήσεις της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Παιδείας.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στο Επιμελητήριο Βοιωτίας στη Λιβαδειά με θέμα «Το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα των εκπαιδευτικών» και ομιλητή το νομικό σύμβουλο της ΟΛΜΕ κ. Μ. Φιλιππίδη ο οποίος και απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων εκπαιδευτικών.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 - Ο -
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        - Η -
                                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                             ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
   


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπροστά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση



Τους τρόπους με τους οποίου εφαρμόζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ως προσκεκλημένος του Ινστιτούτου για την Τοπική Διακυβέρνηση και τις Πολιτικές Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).
Στην εκδήλωση με θέμα «Η σημασία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Προϋποθέσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ανέπτυξε τους άξονες στους οποίους βασίζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με στόχο την πλήρη διαφάνεια, όπως είπε χαρακτηριστικά, τη μείωση του κόστους λειτουργίας όλων των υπηρεσιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας προς όφελος των πολιτών.
 Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε:
1.    Στη λειτουργία της νέας ιστοσελίδας της Περιφέρειας, η οποία αποτελεί μία διαδραστική πλατφόρμα ενημέρωσης, επικοινωνίας αλλά και πλήρους ελέγχου από τους πολίτες, των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
2.    Στην ψηφιακή υπογραφή υπαλλήλων και στελεχών της Περιφέρειας που μειώνει το χρόνο εξυπηρέτησης του πολίτη, ο οποίος χρειαζόταν να περιμένει για την επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών.
3.    Στην ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων που αποτελεί καίριο χτύπημα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες στις οποίες υποβάλλονται πολίτες και υπάλληλοι.
4.    Στην Εφαρμογή διαχείρισης Προσωπικού για τον πλήρη συντονισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας.
5.    Στο διπλογραφικό σύστημα στου οποίου την εφαρμογή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρωτοπόρησε.
6.    Στην ‘Έξυπνη Περιφέρεια.
7.    Στο Κέντρο Καινοτομίας Open.
8.    Στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης OGP.

«Αυτές είναι μέθοδοι λειτουργίας που θεσπίσαμε από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων μας στην Περιφέρεια, υλοποιήσαμε άμεσα και τις εκσυγχρονίζουμε διαρκώς. Είμαστε στο 2017 και θεωρώ αναξιοπρεπές να μην υπάρχει πλήρης διαφάνεια και δικαίωμα ελέγχου από όλους τους πολίτες προς κάθε δημόσια υπηρεσία και οργανισμό, μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αυτό που θέλουμε είναι η Περιφέρειά μας να είναι ένα ανοιχτό βιβλίο για όλους. Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας μας, όπως ήδη έχουμε κάνει, για να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα στους τομείς στους οποίους υπάρχει ανάγκη και έχουμε ως βασικό στόχο να τελειώνουμε με την γραφειοκρατία για να σταματήσει επιτέλους όλος αυτός ο παραλογισμός με θύμα τον πολίτη. Βασικό μας όπλο σε όλο αυτό, είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση» επισήμανε κατά την παρουσίαση ο κ. Μπακογιάννης.

Δείτε  http://www.pste.gov.gr/?page_id=31573 ολόκληρη την παρουσίαση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη Στερεά Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι βροχές -Στους 21 βαθμούς η θερμοκρασία

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη. Τα φαινόμενα αυτά θα παρατηρηθούν στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι από το απόγευμα θα πνέουν και δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι. Στα νότια, μάλιστα, οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά μέχρι και τα 6 μποφόρ.


Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και μενμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένε ςμε πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια το μεσημέρι - απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι - απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τιο μεσημέρι - απόγευμα. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Θανατηφόρο τροχαίο στο Κάστρο

Σφοδρό τροχαίο σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας,στην έξοδο προς Κάστρο.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του permisospress, ο  οδηγός ενός ΒΑΝ  αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και έπεσε  με ταχύτητα πάνω σε προπορευόμενη νταλίκα.Από το τροχαίο νεκρός ανασύρθηκε ο 48χρονος  οδηγός του ΒΑΝ,αφού το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Θήβας.

 Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βοιωτία                                            

Χθες (05-04-2017) το βράδυ, στην 115η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Κάστρο Βοιωτίας), στο ρεύμα προς Λαμία, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 48χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (επικαθήμενο) που οδηγούσε ένας 60χρονος υπήκοος Σερβίας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 48χρονου.

Ο οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου συνελήφθη.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ