Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Ήρθε το… καλοκαίρι! Ξεκίνησαν τα μπάνια στην Αλυκή-ΦΩΤΟ

Η αλήθεια είναι πώς η Βοιωτία ζει  ένα πρώιμο καλοκαίρι με τη θερμοκρασία να έχει φτάσει στους 30οC.
Τι κι αν αποχαιρετάμε τον Απρίλη για να υποδεχθούμε αύριο το Μάιο; "Μύρισε" καλοκαίρι και δεν είναι λίγοι αυτοί που σήμερα δεν περιορίστηκαν στο να κάνουν μία βόλτα στην παραλία της Αλυκής. Βούτηξαν κιόλας!

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του permisospress, στην Αλυκή,δεν ήταν λίγος ο κόσμος που εκμεταλλεύτηκε την ζέστη και επέλεξε να περάσει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην παραλία.
Η θάλασσα ήταν απλά… υπέροχη κι έτσι μικροί και μεγάλοι χάρηκαν με αυτόν τον τρόπο την  ζεστή μέρα της άνοιξης!

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Απόστολος Γκλέτσος: «Πέρασα έναν καρκίνο, και τι έγινε;»

Σε μια αποκάλυψη για ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του προέβη ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» του «Ε» για τη δουλειά του στον δήμο, είπε: «Οκτώ χρόνια εδώ, ήρθαμε με καρδιακά νοσήματα και φεύγουμε με καρδιακά και με καρκίνο στο στομάχι»!

«Ε, ναι, πέρασα έναν καρκίνο, και τι έγινε; Πάμε παρακάτω. Δεν πέθανα - ακόμα». Όταν η δημοσιογράφος του είπε ότι δεν το γνώριζε, απάντησε: «Ε, το λέω τώρα, και τι έγινε;». Σε νέα ερώτηση για το πότε συνέβη, απάντησε απλά: «Τώρα τέλειωσε, πάμε παρακάτω. Τέλειωσε... τέλειωσε όπως τελειώνουν αυτά. Ποτέ δεν τελειώνει, έναν καρκίνο τον παντρεύεσαι».

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη ιστορία με μίζες σε παπάδες και δικαστές


    Τι αποκάλυψαν οι «κοριοί».
Μια απίστευτη ιστορία, με μίζες που έδινε κύκλωμα σε παπάδες και δικαστές, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2015, όταν η... Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έφοδο σε εγκαταλελειμμένη κτηνοτροφική μονάδα στο Μαρτίνο Φθιώτιδας.
Στο εσωτερικό της παλιάς εγκατάστασης, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», τα στελέχη της υπηρεσίας βρήκαν 1.680 δενδρύλλια κάνναβης και εξοπλισμό για την υδροπονική καλλιέργεια του χασίς, όπως λαμπτήρες, ανεμιστήρες και ηλεκτρογεννήτριες. Της επιχείρησης στο Μαρτίνο είχε προηγηθεί πολύμηνη, μυστική έρευνα με επίκεντρο – αρχικά – 32χρονο υπήκοο Αλβανίας, γνωστό με το όνομα «Σωκράτης».
Η παρακολούθηση του ξεκίνησε στις αρχές του 2015 και οδήγησε μια διετία αργότερα στην αποκάλυψη ενός διευρυμένου δικτύου διαφθοράς με «άκρες» στη Δικαιοσύνη, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους αλλά και στην Εκκλησία. Μέλη του φέρονται να εισέπρατταν αμοιβές χιλιάδων ευρώ για να διευθετούν δικαστικές εκκρεμότητες «πελατών» τους, ενώ έχουν συμμετοχή σε σοβαρές φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, που αφορούν τη διαχείριση χρυσών ταμάτων από εμβληματικό, προσκυνηματικό χώρο.

Τα ευρήματα
Τα ευρήματα της πολύμηνης έρευνας περιγράφονται σε πολυσέλιδη αναφορά των επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ που υπεβλήθη στα τέλη του 2016 στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας. Σήμερα, για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις ξεχωριστές εισαγγελικές έρευνες, που αφορούν τις επιμέρους δράσεις του κυκλώματος. Πρόσφατα, μάλιστα, κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες ενώπιον του εισαγγελέα αξιωμάτουχοι που μετείχαν στην έρευνα.

Ο «πρόεδρος»
Κεντρικό ρόλο στις δραστηριότητες του δικτύου φέρεται να είχε ένας 42χρονος Έλληνας, τον οποίο οι συνεργάτες του προσφωνούσαν «πρόεδρο». Την περίοδο της έρευνας έμενε σε πολυτελές διαμέρισμα στα νότια προάστια, γευμάτιζε καθημερινά σε ακριβά εστιατόρια και οδηγούσε τζιπ αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ για λαθρεμπόριο χρυσού από ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας. Ως άμεσοι συνεργάτες του εμφανίζονται δύο ακόμα Έλληνες, ηλικίας περίπου 40 ευρών, εκ των οποίων ο ένας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση των ναρκωτικών.

Στη διάρκεια των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσαν επαφές με άτομα από τον χώρο της Δικαιοσύνης, της Πολιτικής και της Εκκλησίας χάρη στις οποίες «πουλούσαν» εξυπηρετήσεις σε τρίτους. Προέκυψαν μάλιστα ισχυρές ενδείξεις για χρηματισμό ακόμα και ιερωμένου, με τη μεσολάβηση του οποίου εξασφάλιζαν προνομιακές, εμπορικές σχέσεις με εκκλησιαστικά ιδρύματα της χώρας.

Επηρέαζαν αποφάσεις δικαστηρίων
Οι ερευνητές του ΣΔΟΕ στο πόρισμά τους επισημαίνουν ότι ο αποκαλούμενος «πρόεδρος» και οι συνεργάτες του, χάρη σε γνωριμίες και επαφές με τρεις τουλάχιστον δικαστικούς υπαλλήλους πιθανόν δε και με δικαστικούς λειτουργούς επηρέαζαν αποφάσεις δικαστηρίων, αποκτούσαν πρόσβαση σε δικαστικά έγγραφα, «εξαφάνιζαν» εντάλματα ή περιοριστικούς όρους εις βάρος κατηγορουμένων κ.ά. Στα τέλη του 2015, για παράδειγμα, ζήτησαν αμοιβή 12.000 ευρώ προκειμένου με τη μεσολάβηση τους να τύχει ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης γιατρός που κατηγορείτο για τον θάνατο ασθενούς. Τις 5.000 ευρώ θα κρατούσαν οι ίδιοι και τα υπόλοιπα 7.000 ευρώ ο εισαγγελέας της έδρας ή «Εισά”»όπως τον αποκαλούσαν. «Είναι ξεκάθαρα φιλικός. Ακολουθεί μια πολιτική αντικειμενική με ήπια υποστήριξη προς τον δικό μου. Είπε ότι το 90% θα το καθαρίσουμε. Θα κάνει την πρόταση και τον ακούν γιατί είναι προϊστάμενος εκεί», λένε σε μεταξύ τους συνομιλίες.
Σε άλλες περιπτώσεις αποκαλύπτεται ότι ζήτησαν αμοιβή 10.000 ευρώ προκειμένου να εξαφανίσουν από φάκελο δικογραφίας βούλευμα για την άρση απορρήτου σε τηλέφωνο υπόπτου, άλλαξαν τα νούμερα στο πινάκιο για να αποφύγουν «σκληρές» συνθέσεις δικαστήριων και «έσβησαν» περιοριστικούς όρους εις βάρος κατηγορουμένων. «Βγήκε η σύνθεση για το δικαστήριο. Θα το πάμε τελευταίο νούμερο να πάρουμε αναβολή», ακούγονται να λένε σε μια από τις εκατοντάδες καταγεγραμμένες -από την ΕΥΠ- συνομιλίες τους οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Η «χοντρή»
Οι παρεμβάσεις στις δικαστικές διαδικασίες γίνονταν με τη μεσολάβηση επίορκων δικαστικών υπαλλήλων. Κεντρικό ρόλο ανάμεσα σ' αυτούς είχε εργαζόμενη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η «χοντρή» όπως την αποκαλούσαν ο «πρόεδρος» και τα υπόλοιπα μέλη του δικτύου, αμείβονταν άλλοτε σε μετρητά και άλλοτε σε είδος. Σε μια περίπτωση, ενδεικτικά, ζήτησε και πήρε μια τσάντα αξίας 1.850 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση απαίτησε για τις υπηρεσίες της ένα ζευγάρι γυαλιά και μια κρέμα προσώπου αξίας 680 ευρώ.
Από την έρευνα του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι ο «πρόεδρος» και οι συνεργάτες του ήταν αφανείς ιδιοκτήτες εταιρείας εμπορίας χρυσού, που είχε αναλάβει τη «διαχείριση» των ταμάτων από προσκυνηματικό χώρο. Τι ακριβώς έκαναν; Μετέφεραν τα χρυσά τάματα στην Τουρκία για λιώσιμο και καθαρισμό και στη συνέχεια απέδιδαν το χρυσάφι (σε πλάκες) στο εκκλησιαστικό ίδρυμα. Όπως όμως οι ίδιοι ανέφεραν σε συνομιλίες τους, δεν ακολουθούσαν τις νόμιμες διαδικασίες («δεν είναι νόμιμο αυτό που κάνουμε, δεν δικαιολογείται τίποτα από τις συναλλαγές που έχουμε κάνει») κάτι που τους απέφερε μεγάλα οικονομικά οφέλη («πείραζαν» την περιεκτικότητα του κράματος σε χρυσό), ενώ για να διατηρούν σε ισχύ τη σύμβασή τους με την Εκκλησία έδιναν «μίζες» σε ιερωμένους (ο παπάς ο μεγάλος προχθές μας ζήτησε 10.000 ευρώ μίζα).
Όταν μάλιστα ένα από τα φορτία χρυσού δεσμεύθηκε από τελωνειακή αρχή της χώρας, κατάφεραν να αποδεσμεύσουν -όπως ανέφεραν στις συνομιλίες τους- χάρη στη διαμεσολάβηση στελέχους του υπουργείου Οικονομικών. «Θέλει πολύ λεπτό χειρισμό, διότι αν ξυπνήσουν θα μας βρει κανένα πρόστιμο που δεν θα ξέρουμε από που να φύγουμε και εμείς και το ίδρυμα» έλεγαν σε συνομιλίες τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικο Οδοιπορικό στο Σωληνάρι-Φωτογραφίες

Ένα φωτογραφικό ταξίδι μέσα απο  τον  φακό του Permisospress στο Σωληνάρι, του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
Σωληνάρι το μπαλκόνι της Κωπαΐδας και όχι άδικα αφού φημίζεται για την εξαιρετική θέα που προσφέρει προς την πεδιάδα.
Το Σωληνάρι είναι χωριό του νομού Βοιωτίας του δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων. Είναι χτισμένο στις πλαγιές του Ελικώνα, πάνω από την πεδιάδα της Κωπαΐδας, σε υψόμετρο 260 μέτρων. Έχει πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 2011 , 444 κατοίκους.

Οι κάτοικοι ασχολούνται κατα κύριο λογο με την γεωργία καθώς η Κωπαΐδα  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το χωριό .Επίσης  υπάρχει η ενασχόληση με την κτηνοτροφία  και γενικότερα  με τον πρωτογενή τομέα
Οι φυσικές ομορφιές που δεσπόζουν με την πλούσια βλάστηση καθώς και τα μοναστήρια του Αγ.Νικολάου και της Αγ.Παρασκευής που βρίσκονται σε μικρή απόσταση απο το χωριό αποτελούν πόλο ελξης για τους επισκέπτες
Ο ιερός Ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος δεσπόζει στο κέντρο του χωριού όπου κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου΄ τελείται  πανηγυρική δοξολογία με παρουσία πλήθος κόσμου

Το Δημοτικό Σχολείο Σωληναρίου βρίσκεται σε προνομιακή θέση με μοναδική θέα. Πρόκειται για κτίσμα των αρχών της δεκαετίας του 1970 με μοντέρνα αρχιτεκτονική. Απαριθμεί περίπου 40 μαθητές.  
 Επιφανείς επιστήμονες κατάγονται απο το χωριό οι οποίοι διέπρεψαν και διαπρέπουν  στον τομέα τους.

  Ευχαριστούμε το Πρόεδρο της Τ.Κ.Σωληναρίου κ.Τακμάκη για τη συνεργασία μας.




 
  Περισσότερα ΕΔΩ





Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλιάρτου Θεσπιών για την Εργατική Πρωτομαγιά



Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες !
Για έβδομη συνεχή χρονιά και με τάση προς το χειρότερο όλοι οι εργαζόμενοι, οι αγρότες μας και οι συνταξιούχοι του δήμου μας όπως άλλωστε και όλοι οι Έλληνες υφίστανται έναν πρωτοφανή βιασμό από τις πολιτικές που έφεραν στην χώρα μας τα μνημόνια και αυτές που τα συνεχίζουν χωρίς να νοιώθουν καθόλου ντροπή : Άνθρωποι χωρίς πολιτικό ανάστημα διαχειρίζονται τις τύχες μας σαν να μην υπάρχουμε υπακούοντας τυφλά στα ντόπια και ξένα αφεντικά τους: ισοπεδώνουν τα πάντα σέρνοντας το εργατικό δυναμικό της χώρας σε εξευτελιστικές συμβάσεις εργασίας όπου αυτές υπάρχουν, σπρώχνουν και δείχνουν τον δρόμο του ξενιτεμού στον μέλλον της χώρας μας στους νέους μας και τέλος βάζουν στο κρεβάτι του Προκρούστη τους συνταξιούχους μας και ανάλογα με τις ορέξεις τους, τους πετσοκόβουν. Τι θα  κάνουμε λοιπόν!!!

Θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν το έγκλημα εις βάρος μας; Και επειδή ποτέ δεν μας χαρίστηκε τίποτα, καιρός είναι να ξεσηκωθούμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο! Που δεν είναι άλλο από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.

Φίλες και φίλοι η πρωτομαγιά δεν είναι πανυγηράκι και αργία να το γιορτάσουμε με σουβλάκια και μπύρες στον καταρράκτη, όπως κάποιοι ευαγγελίζονται.
 Η εργατική πρωτομαγιά είναι ΑΠΕΡΓΊΑ και σας καλούμε όλους να πάρουμε μέρος στις εκδηλώσεις και τα συλλαλητήρια για να διατρανώσουμε  την αντίθεση μας σε όσα μας συμβαίνουν και να τιμήσουμε όσους θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ζωής της αξιοπρέπειας και της εργασίας .
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Φίλιππος Σαγάνας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΣΤΟΜΟ : Χαμόγελα για την Γ' Εθνική, αλλά και αίτημα για σωστές υποδομές στο γήπεδο (βίντεο)


Θέλουμε να υψώσουμε την σημαία του ''Αμβρυσσέα'' Διστόμου και έξω από από όρια της Βοιωτίας, τόνισε σε δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι ''Ε'' ο Πρόεδρος της ιστορικής ομάδας του Μαρτυρικού Διστόμου κ Ηλίας Καβαλαγιός  με την ευκαιρία της ανόδου της Ομάδας στην Γ' Εθνική.

Η συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας ενός, μικρού τόπου αλλά με πολύ μεγάλη ιστορία λόγω της Σφαγής από τους Γερμανούς το 1944 και τους αγωνες για δικαίωση και αποζημίωση, στην Γ' Εθνική Κατηγορία, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και πέραν της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας.

<<Το Δίστομο δικαιούται να χαμογελά>

Το Σάββατο είχε αφιέρωμα στην άνοδο του Αμβρυσσέα το κανάλι ''Ε''  και το πρωί της Κυριακής έχει ζωντανή σύνδεση με Δίστομο το Ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ (101,8), ενώ η πορεία και η δράση του συλλόγου - αθλητική και κοινωνική- 'έχει καταγραφεί από πολλά ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας.
<<Το Διστομο δικαιούται να χαμογελά>> ειπε κ Καβαλαγιος , θυμίζοντας την 89ετή πορεία του Αμβρυσσέα, που ξ αναστήθηκε στα πόδια του  μετά την Σφαγή του 1944 όπου μεταξύ των θυμάτων ήταν και ποδοσφαιριστές.

Αίτημα για σωστό γηπεδο!

Το αίτημα του Συλλόγου να μπορέσει την επόμενη σαιζόν στην φυσική του έδρα, μέσα στο Διστομο, έθιξε ο Αρχηγός της Ομαδας κ Ηλίας Αβράμπος καθώς η συμμετοχή στην Γ Εθνική απαιτεί αυστηρότερες προδιαγραφές υποδομών. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής τόνισε στο ''Ε' ότι πρέπει να υπάρξουν οι σχετικές προ υποθέσεις στο Δημοτικό Γήπεδο - έκληση που απευθύνεται ουσιαστικά από όλους τους κατοικους του Διστόμου και της ευρύτερης περιοχής, σε όλα τα επίπεδα της συντεταγμένης πολιτείας. Είναι κάτι που πρέπει όλοι να το δουν από τωρα!

Δειτε ΄το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή ''Τώρα, ο,το συμβαίνει'' της Φαίης Μαυραγάνη, στο ''Ε'':
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη και μπόρες σήμερα -Πού αναμένεται να βρέξει

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Κυριακή.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια. Μικρή πτώση σημειώνει η θερμοκρασία, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Κυριακή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στην Ήπειρο τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών βροχών, κυρίως στην ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω απο 1000 ελέγχους και 48 συλλήψεις-Μεγάλωσαν οι δουλειές της Αστυνομίας στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (48) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.100) άτομα και περισσότερα από (800) οχήματα, προσήχθησαν (102) άτομα και βεβαιώθηκαν (229) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (28-04-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.147) άτομα, εκ των οποίων (873) ημεδαποί και (274) αλλοδαποί, καθώς και (840) οχήματα.

Προσήχθησαν: (102) άτομα, εκ των οποίων (63) ημεδαποί και (39) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (48) άτομα, εκ των οποίων (31) ημεδαποί και (17) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (1) ημεδαπός και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) ημεδαπός, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.
•    (1) ημεδαπός, για πλαστογραφία.
•    (1) αλλοδαπός, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
•    (8) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (12) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (8) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (4) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (1) ημεδαπός, για ενδοοικογενειακή βία.
•    (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•    (3) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
•    Αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.
•    (1) ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.
•    Διάφορα εργαλεία και είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (258) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (229) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (59) για υπερβολική ταχύτητα, (6) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη) (4) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (152) λοιπές παραβάσεις.}
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (8) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (9) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (9) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακήρυξη της ΕΛΜΕ Βοιωτίας για την Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά, το νόημα, o συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης και οι Αξίες της παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους - μισθωτούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στους αγρότες, τη  νεολαία, τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε κάθε πολίτη και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται απ’ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της βαρβαρότητας, να συμμετέχουν στη φετινή εκδήλωση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων της Βοιωτίας για την Εργατική Πρωτομαγιά συγκροτώντας ένα ενιαίο μέτωπο ΑΓΩΝΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών και των ανθρωποκτόνων μνημονίων που διαλύουν την Πατρίδα και την Κοινωνία.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας, των κοινωνικών αγαθών και των δημοκρατικών κατακτήσεων.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι, μπορούμε να το πετύχουμε!

Η 1η του ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !

 - Ο -
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      - Η -
                                                                    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ        ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ