Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Σύριος αγόρασε χωράφι στην Άσκρη για να το κάνει μουσουλμανικό… νεκροταφείο!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Αγροτική έκταση σε περιοχή της Άσκρης του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, φέρεται να αγόρασε ένας Σύρος με σκοπό να την μετατρέψει σε νεκροταφείο μουσουλμάνων.
Αγγίζει τα όρια του απίστευτου ο τρόπος που βρήκε ένας Σύρος μετανάστης για να κερδίζει χρήματα από τους θανάτους άλλων προσφύγων και μεταναστών. Αγόρασε ένα χωράφι από κάτοικο της κοινότητας Άσκρη Βοιωτίας και το χρησιμοποιούσε ως… νεκροταφείο για μουσουλμάνους!
Είχε ήδη πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία ταφή - Φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με ένα γραφείο τελετών στην Αθήνα για να παραλαμβάνει της σορούς μουσουλμάνων που είχαν αποβιώσει και τους κήδευε εκεί.
 Φυσικά, ο εμπνευστής της πρωτοφανούς υπόθεσης δεν διέθετε την απαραίτητη άδεια, εκμεταλλεύτηκε ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα.



Οι πληροφορίες έφτασαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι συνέλαβαν τον Σύρο που έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα. Ο δράστης φέρεται να ομολόγησε ότι έχουν γίνει δυο κηδείες στο εν λόγω χωράφι. Ωστόσο, από τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν μόνο ένας τάφος και μία εκσκαφή. Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και εξετάζεται αν ο Σύρος είχε συνεργούς και αν είχε ευθύνη το γραφείο τελετών.
Για περίεργη δραστηριότητα στο σημείο, κάνει ο λόγο ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,σε δηλώσεις του  στο τηλεοπτικό κανάλι STAR και στο Permisospress
Φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσει η εισαγγελική εντολή εκταφής για τη διενέργεια νεκροψίας στη σωρό που έχει ταφεί στο σημείο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτα καταιγίδες και μετά καύσωνας -Στους ...37 η θερμοκρασία

Φοβερά σκαμπανεβάσματα επιφυλάσσει ο καιρός για τις επόμενες ημέρες μιας και οι εποχές θα αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο αναμένεται -με κάθε επιφύλαξη, διότι έχουμε ακόμη μπροστά μας σχεδόν μια εβδομάδα και ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές αν διατηρηθούν τα υπάρχοντα προγνωστικά στοιχεία - από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί άστατος.

Έτσι λοιπόν -από την Κυριακή έως και την Τετάρτη- προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, δηλαδή από το ύψος της Στερεάς και βορειότερα έως και τη Θράκη και ενδεχομένως και το βορειοανατολικό Αιγαίο ή ακόμη και περιοχές του νοτίου Αιγαίου κατά διαστήματα. Από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα παρουσιάσει και σχετική πτώση.

Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και από την Πέμπτη θα ξεκινήσει και η άνοδος της θερμοκρασίας. Τα στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι, πολύ θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική και την κεντρική Μεσόγειο, θα ταξιδέψουν προς τη χώρα μας και θα μας επηρεάσουν περίπου από την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου και για 1-2 ημέρες μετά.

Ο υδράργυρος θα εκτοξευθεί στις τιμές των 36-37°C για τα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο ακόμη και λίγο παραπάνω. Ασφαλώς, αυτές οι τιμές της θερμοκρασίας ελαφρώς θα μας δυσκολέψουν διότι δεν έχουμε συνηθίσει σε τόσο απότομη άνοδο της θερμοκρασίας ειδικά αυτές τις εποχές.

Για να γίνει κατανοητό πόσο απότομη θα είναι αυτή η (ενδεχόμενη) θερμή εισβολή, αρκεί να σας πω πως μέσα σε λίγα 24ωρα η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 10°C παραπάνω από την μέση τιμή για την εποχή, δηλαδή από τους 27°C θα βρεθεί σχετικά γρήγορα στους 36-37°C.

Για οποιαδήποτε αλλαγή στα προγνωστικά, διότι έχουμε ακόμη αρκετές ημέρες μπροστά μας, θα σας ενημερώσω με επόμενη ανακοίνωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Πιστώθηκαν τα προνοιακά επιδόματα Μαρτίου- Απριλίου

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο
Μάρτιος - Απρίλιος, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τους από την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη του Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών



Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου,  την Πέμπτη 4 Μαϊου 2017 στο Δημαρχείο της Θήβας.
Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν :
•    Απολογισμός πλημμυρικών φαινομένων-χιονοπτώσεων και παγετού στη ζώνη ευθύνης του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων
•    Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της Αντιπυρικής Περιόδου 2017 και το επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων- υπηρεσιών.
Η σύσκεψη ξεκίνησε με ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και στη συνέχεια για τα αναφερόμενα στη σχετική εγκύκλιο της Γ.Γ.Π. Προστασίας και το Μνημόνιο Ενεργειών του Δήμου, με σκοπό τη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή των πυρκαγιών της θερινής περιόδου.
Βάση και των εισηγήσεων των εμπλεκομένων φορέων (Π.Υ. Θήβας- Τμήμα Πολ.Προστασίας Π.Ε.Βοιωτίας, Δασαρχείο Θήβας, Κ.Ε.ΠΒ, Τροχαία Θηβών, Αστυνομία Θηβών, Τμήμα Πολ. Προστασίας Δήμου Θηβαίων ), καθορίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες με σκοπό την καλύτερη πυροπροστασία –πυρασφάλεια στη Ζώνη ελέγχου του Δήμου:
•    Διάθεση μηχανημάτων του Δήμου,  προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος .     
•    Συντήρηση και αντικατάσταση πυροσβεστικών υδροστομίων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Π.Υ.
•    Προληπτικός καθαρισμός βλάστησης σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας άλση, πάρκα κλπ., σε  ιδιόκτητα οικόπεδα σύμφωνα με τις Πυροσβεστικές Διατάξεις και του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010  «Καλλικράτης» , σε αγροτεμάχια με σιτοκαλαμιές ή υπολείμματα άλλων καλλιεργειών πλησίον των δασών Μοσχοποδίου, Κιθαιρώνα κλπ, ώστε να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη προς την πλευρά που γειτνιάζουν με αυτά.
•    Συνεχής ενημέρωση των πολιτών από το Δήμο, με ανάλογα Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις, για όλα τα παραπάνω μέτρα πρόληψης, σε συνεργασία με όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
•    Ενημέρωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Βοιωτίας για την εξέλιξη όποιας κατάστασης.
•    Επιτήρηση όλων των δασικών εκτάσεων και κυρίως των Δασών Μοσχοποδίου και Κιθαιρώνα και του αλσυλλίου της Αγ. Τριάδας από το Δήμο, τη Δασική Υπηρεσία, Εθελοντές κλπ.
•    Απαγόρευση της κυκλοφορίας, σε περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή με απόφαση  της Π.Ε. Βοιωτίας το μέτρο αυτό, στα Δάση Μοσχοποδίου και Κιθαιρώνα και Αγ.Τριάδα Τοπ. Κοιν. Θήβας, σε συνεργασία με ΕΛ.ΑΣ. Κ.Ε.ΠΒ, Δασαρχείο.
•     Εκπομπή περιπόλων από Κ.Ε.ΠΒ, Π.Υ και ΕΛ.ΑΣ σε περίπτωση υψηλού δείκτη επικινδυνότητας.
Οι παραπάνω ενέργειες-άξονες που συζητήθηκαν εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο  Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Θηβαίων για την άμεση εκτέλεσή τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών  κατά τη θερινή περίοδο 2017.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν o Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Χατζησταμάτης, ο  Διοικητής της Π.Υ. Θηβών κ.  Οικονόμου, ο Δασάρχης Θηβών κ. Αμοιρίδης, εκ μέρους του ΚΕΠΒ Θήβας ο Λοχαγός κ. Κουτσούκης, ο υπάλληλος  του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας κ. Μεταξάς, οι εκπρόσωποι της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων κ.κ..Καντίκας και  Μπακάλης και οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Θηβαίων κ.κ Παπαναστασίου και Θεοδωσιάδης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δίκτυο Τοπικής Ιστορίας «Σχεδιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για χώρους πολιτισμικής αναφοράς της Βοιωτίας»



Την τρέχουσα σχολική χρονιά (2016-2017) δημιουργήθηκε και  λειτουργεί στο νομό μας το Δίκτυο Τοπικής Ιστορίας με θέμα: «Σχεδιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για χώρους πολιτισμικής αναφοράς της Βοιωτίας». Το δίκτυο είναι υπό το συντονισμό και την καθοδήγηση του Σχολικού Συμβούλου Φιλόλογων Ν. Βοιωτίας Ευστράτιου Μαϊστρέλλη  και συμμετέχουν ήδη 19 σχολεία της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Το Δίκτυό μας εγκρίθηκε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Αρ. Πρωτ. : Φ13.1/ 18939 /Δ2/6-2-2017 του ΥΠ.Π.Ε.Θ.), κατόπιν της θετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) με το με αρ. πρωτ. 3/19-01-2017 Απόσπασμα Πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του, και θα έχει διετή διάρκεια.
Στόχος μας είναι, αφού μελετήσουμε με τους/τις μαθητές/τριες μας το χώρο ή το μνημείο ή το μουσείο… που επιλέξαμε, να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού με ποικίλες δραστηριότητες βιωματικού τύπου, ώστε να καθίσταται γόνιμη και δημιουργική μια διδακτική επίσκεψη στο συγκεκριμένο χώρο. Απώτερος στόχος μας να προχωρήσουμε σε μια συγκεντρωτική έκδοση του παραχθέντος υλικού, που θα αφορά τους χώρους πολιτισμικής αναφοράς όλου του Νομού και θα μπορεί να αξιοποιηθεί από όποιο σχολείο επιθυμεί να επισκεφθεί την περιοχή μας ως έναυσμα για τη δημιουργία και υλοποίηση του δικού του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας συμμετέχει στο Δίκτυο  υποστηρίζοντας τη διαδικτυακή παρουσία του  Δικτύου. Εδώ  www.sekthivas.mysch.gr\dti\index.html μπορείτε να βρείτε τις Επιμορφωτικές Δράσεις του Δικτύου, τα σχολεία που συμμετέχουν στο Δίκτυο και κυρίως τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που έχουν υλοποιήσει σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους του νομού μας.
 ΕΚ Θήβας
Νίκος Ευθυμίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Γενικά αίθριος, αλλά με πιθανότητες μεμονωμένων βροχών

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.
Σήμερα Παρασκευή στην κεντρική και βόρεια χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο καθώς και στο Ιόνιο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου.
ΑΝΕΜΟΙ: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Από δυτικές διευθύνσεις 3 ως 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 ως 24 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Από δυτικές διευθύνσεις 3 ως 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ακριβές αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Θήβα

Η Θήβα  θα υποδεχθεί στις 14 Μαίου, ακριβές αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Δίστομο: Μάθημα Ιστορίας για αξιωματικούς του Πυροβολικού Θήβας


«Βολές» στη λήθη των εγκλημάτων των Γερμανών Ναζί από τους  άνδρες και τις γυναίκες του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας (ΚΕΠΒ) στο Μαρτυρικό Δίστομο!
Αυτό ήταν το νόημα της επίσκεψης ομάδας είκοσι αξιωματικών και υπαξιωματικών του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας (ΚΕΠΒ) στο Μαυσωλείο  και το ''Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού'' αλλά και στην πλούσια ''Αρχαιολογική Συλλογή'' Διστόμου!
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο επιμόρφωσης των στελεχών της Μονάδας σε θέματα που σχετίζονται με την αρχαία αλλά και νεότερη Ιστορία του τόπου και την ευαισθητοποίησή τους στα σύγχρονα ζητήματα και προβληματισμούς κοινωνικού χαρακτήρα.
Η συγκίνηση περίσσεψε τόσο κατά την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ με το χρονικό της Σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, την ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου - και εν συνέχεια του Μαυσωλείου, στον ομώνυμο λόφο όπου φυλάσσονται τα οστά των νεκρών. Ιδιαίτερα ουσιαστικές ήταν οι ερωτήσεις στους υπεύθυνους του Μουσείου και η συζήτηση  για τις συνθήκες της Σφαγής, τα στρατιωτικά ντοκουμέντα γύρω από αυτήν αλλά και την αξίωση για τις αποζημιώσεις
Είχε προηγηθεί η επίσκεψή τους  στην ιδιαίτερης αξίας ''Αρχαιολογική Συλλογή'' που διατηρεί το Υπουργείο Πολιτισμού στο παρακείμενο διατηρητέο κτίριο του παλιού Σχολείου- στον τοίχο του οποίου εκτελέστηκαν οι πρώτοι 12 από τα 228 θύματα του  μαύρου Ιούνη του ΄44 .
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ