Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Σκυλί δάγκωσε 12χρονο παιδί στις Θεσπιές

Επίθεση απο σκυλί δέχθηκε σήμερα το βράδυ λίγο μετά τις 9:00 12χρονο παιδί στις Θεσπιές.
Ο μικρός  έκανε ανέμελος τη βόλτα του στη περιοχή του Αγίου Χαραλάμπου,όταν ξαφνικά ένα σκυλί του όρμηξε και τον δάγκωσε στο πόδι.Απο τις φωνές του παιδιού έσπευσαν περαστικοί να το βοηθήσουν,ενώ οι γονείς του που βρισκόταν σε κοντινό σημείο το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου.Η πληγή του παιδιού καθαρίστηκε χειρουργικά, ενώ χρειάστηκε να γίνουν  ράμματα και  αντιτετανικός  ορός.
Το κακό έχει παραγίνει,φοβόμαστε να βγάλουμε τα παιδιά μας έξω, εδώ μιλάμε για μια κατάσταση που έχει ξεφύγει,υπάρχουν πολλά σκυλιά και ο ιδιοκτήτης τους δεν τα μαζεύει, είπαν οι γείτονες στο Permissospress

Η οικογένεια του 12χρονου,θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες εναντίον του ιδιοκτήτη των σκυλιών,σύμφωνα με πληροφορίες μας ξεπερνούν τα δέκα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπαράσταση απο τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων στους 77 διωκόμενους Βοιωτούς πολίτες


Όχι στην ποινικοποίηση των Κοινωνικών Αγώνων
Σθεναρά εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην ποινική δίωξη 77 Βοιωτών συμπολιτών μας, για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση κατά της υποβάθμισης των δομών υγείας του Νομού, που διοργανώθηκε τον Ιούλιο του 2014 από διάφορους φορείς μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η συμμετοχή τους σε νόμιμες και μη βίαιες κινητοποιήσεις, εκτός από ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα είναι κυρίως υποχρέωση προβλεπόμενη από το Σύνταγμα.
Προσωπικά ως Δήμαρχος οφείλω να τους ευχαριστήσω που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας καθ’οσον ένα από τα αιτήματα εκείνης της κινητοποίησης ήταν και η στήριξη του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου.
Στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εκδοθεί ψήφισμα υποστήριξης και φυσικά στις 23 Μαϊου, ημέρα της δίκης, θα ήμαστε στα δικαστήρια της Θήβας να εκφράσουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας.
Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου στο Διαγωνισμό Παιχνιδιού στο Scratchαπο


3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch (2016-17)
Ελληνική Μυθολογία – Scratchάροντας με ένα μύθο

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την ανάπτυξη ενός υπολογιστικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, καλλιεργώντας και προάγοντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.
Ο φετινός διαγωνισμός για το σχολικό έτος 2016-17 έχει θέμα:
-  «Ελληνική Μυθολογία – Scratchάροντας με ένα μύθο»
και ειδική θεματική με τίτλο:
- «Ελληνική Μυθολογία και Καζαντζάκης» στα πλαίσια συνεργασίας με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 2017 έχει ανακηρυχθεί ως “Έτος Καζαντζάκη” από το Υπουργείο Πολιτισμού.

O διαγωνισμός διοργανώνεται από το γραφείο του Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων,  Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής πανελλαδικά και το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου συμμετείχε με τους μαθητές:
Ευαγγελία Μπαρδώσα, Χρύσα Μπαρδώσα, Φωτεινή Βόγλη, Χαράλαμπο Κατσούλα, Φαίη Μπουντούλη με "προπονητή" τους τον εκπαιδευτικό Τσέλο Γεώργιο (ΠΕ19).

Το έργο που παρουσιάστηκε έχει τίτλο "Η Οδύσσεια με Ερωτήσεις" και είναι ένα παιχνίδι ερωτήσεων πολλάπλής επιλογής. Σε κάθε "σταθμό" του Οδυσσέα ο παίκτης τίθεται αντιμέτωπος με την ερώτηση και τις τέσσερις πιθανές απαντήσεις.
Εάν απαντήσει σωστά, το καραβάκι του Οδυσσέα προχωρά στον επόμενο σταθμό όπου αντιμετωπίζει μία νέα, σχετική ερώτηση. Υπάρχουν οκτώ σταθμοί προτού ο Οδυσσέας φτάσει στην Ιθάκη (Λωτοφάγοι, Κύκλωπας, Νησί Αιόλου, Νησί Κίρκης, Σειρήνες, Σκύλα και Χάρυβδη, Καλυψώ, Νησί των Φαιάκων). Εάν απαντήσει λάθος, ξεκινά από την αρχή.
Κάθε νέα φορά που παίζει κάποιος το παιχνίδι, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με διαφορετικές ερωτήσεις.
Η σελίδα του παιχνιδιού στον διαγωνισμό βρίσκεται εδώ:

http://festman.schoolab.gr/manage/2513/preview

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι εδώ:

https://scratch.mit.edu/projects/155191100/#player
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταγγέλλει την εταιρεία «ΖΟΥΡΑ»

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ                                ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΖΟΥΡΑ
              
          
Το Ε.Κ.Θήβας καταγγέλλει την εργοδοσία στις  πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»  η οποία προχωρά σε  απολύσεις όλων των μελλών του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων.

Η Διοίκηση της εταιρείας συνεχίζοντας την επίθεση στους εργαζόμενους και στο σωματείο,  επαναλαμβάνοντας  εκ νέου τα ίδια  προβλήματα  που είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν, μη καταβάλλοντας δεδουλευμένες αποδοχές, μη τηρώντας τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μη εφαρμόζοντας ωράρια εργασίας  και  τώρα με την ανοχή της κυβέρνησης προχωρά και σε απολύσεις συνδικαλιστών, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κτυπήσει την συνδικαλιστική δράση και κατ επέκταση τους  οργανωμένους αγώνες  για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, να παρέμβουν άμεσα και να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία της εταιρείας.

Το Εργατικό Κέντρο δηλώνει  την άμεση συμπαράσταση στους εργαζόμενους της εταιρείας «ΖΟΥΡΑ»  και καλεί  όλα τα  σωματεία της δύναμής μας με κάθε τρόπο να εκφράσουν την συμπαράσταση και την  αλληλεγγύη τους στο σωματείο και στους εργαζόμενους.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι πίνουν οι Έλληνες για να “ξεχνούν” τους φόρους


Σε εμφιαλωμένο ούζο και τσίπουρο στρέφουν την προσοχή τους οι καταναλωτές στα χρόνια της ύφεσης με τα διεθνή ποτά να παρουσιάζουν πτωτική τάση. Ανάμεσα στις διεθνείς μάρκες, το ουίσκι κυριαρχεί στην προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών καταλαμβάνοντας το 40% της κατανάλωσης. Ωστόσο, τα λευκά ποτά παρουσιάζουν σταθερά ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια.

Η οικονομική κρίση καθώς και η ακραία φορολόγηση που επιβλήθηκε στην κατηγορία αλκοολούχων ποτών μέσω του ειδικού φόρου κατανάλωσης, επηρέασαν καθοριστικά τις οικονομικές επιδόσεις της Diageo Hellas (η ελληνική θυγατρική ενός ομίλου που ελέγχει το 1/3 της παγκόσμιας αγοράς αλκοολούχων ποτών με brands όπως το Johnnie Walker, Haig και Gordon’s).

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας την τελευταία διετία παρατηρείτε σταθεροποίηση στην πώληση των «σκληρών» αλκοολούχων ποτών μετά από μια πενταετία (2009-2014), όπου η αγορά έχασε το 50% της αξίας της. Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη χρήση (01/07/2015 έως 1/6/2016) η Diageo Hellas εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξης των 142,2 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη προ φόρων κατά 1,2 εκατ. ευρώ ενώ απέδωσε στο Δημόσιο (ΕΦΚ, ΦΠΑ και λοιπούς φόρους) ποσό της τάξης των 97 εκατ. ευρώ.

Τα στελέχη της Diageo δεν παρέλειψαν να εκφράσουν για μια ακόμη φορά τον έντονο προβληματισμό τους για την υπερφορολόγηση του κλάδου αλλά και τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών, κυρίως από την Βουλγαρία που η φορολογία είναι 450% μικρότερη απ’ ότι στην Ελλάδα.
Υπολογίζεται πως το λαθρεμπόριο ποτών καταλαμβάνει πλέον το 1/5 της συνολικής κατανάλωσης, κοστίζοντας απώλειες εσόδων στο Κράτος που εκτιμώνται σε 130 εκατ. ευρώ μόνο από απώλειες ΕΦΚ.

Η δυσμενής φορολόγηση σε βάρος των αλκοολούχων ποτών, σε συνδυασμό με υφιστάμενες στρεβλώσεις μεταξύ των επιμέρους κατηγοριών και την αντικειμενική αδυναμία ελέγχου από μέρους της πολιτείας των συνθηκών παραγωγής -διακίνησης- εμπορίας, δεδομένης της υπο-στελέχωσης, του κόστους και της διασποράς των φαινομένων παραβατικότητας, έχουν οδηγήσει σε διόγκωση του λαθρεμπορίου, όπως αναφέρθηκε.

Η φοροδιαφυγή μεγαλώνει συνεχώς, με το λαθρεμπόριο ποτών να καταλαμβάνει πλέον το 1/5 της συνολικής κατανάλωσης, κοστίζοντας απώλειες εσόδων στο κράτος που εκτιμώνται σε 130 εκατ. ευρώ, μόνο από απώλειες ΕΦΚ, ενώ ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά την παράνομη παραγωγή και διακίνηση δυνητικά επικίνδυνων χύμα αποσταγμάτων, τα οποία είναι πολλαπλάσια σε ποσότητα των νόμιμων πωλήσεων, δημιουργώντας «μαύρη» τρύπα 300 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.

Τη διόγκωση του λαθρεμπορίου επιτείνει η δυσμενής θέση της Ελλάδας ως προς τη φορολογία των ποτών στην ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΦΚ στα αλκοολούχα στην Ελλάδα είναι 40% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ-28 και 450% πάνω από τη γειτονική Βουλγαρία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη με βροχή την Κυριακή -Στους 29 ο υδράργυρος

Τοπικές βροχές στα  βόρεια και μεμονωμένες καταιγίδες τα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες προβλέπει η ΕΜΥ γαι την Κυριακή.

Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι τοπικά 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα και πιθανόν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανόν στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά



Η οργάνωση της ΚΝΕ στη Λιβαδειά, με την συμμετοχή μελών και φίλων της, παρουσίασε τη δική της  άποψη για τη στάση και τη δράση της νεολαίας στα σημερινά προβλήματα της παιδείας και του μεταναστευτικού που είναι το άμεσο αποτέλεσμα των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή της μεσογείου.

Η εκδήλωση έγινε στο δημοτικό πάρκο (Ζάππειο) στις 7.30μμ

Με την ώριμη ομιλία της η σ. Μαρία Σβολιαντοπούλου, έδειξε πως οι νέοι, όχι μόνο δεν στερούνται ιδανικών και οράματος, όπως θέλουν παρουσιάσουν όσοι βολεύονται από την αδράνεια και την αδιαφορία, αλλά αντίθετα, συνειδητοποιούν τις πραγματικές αιτίες που κρύβονται πίσω, τόσο από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της παιδείας, του κοινωνικού κράτους και γενικότερα της ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους, όσο και από τις οξύνσεις στις διακρατικές σχέσεις και τις πολεμικές συγκρούσεις που κάνουν εκατομμύρια δυστυχισμένους ανθρώπους να αναζητούν, πολλές φορές χάνοντας και τη ζωή τους, ένα ειρηνικό τόπο για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Και ότι, οι αιτίες αυτές, έχουν ένα κοινό παρονομαστή που λέγεται ανταγωνιστικότητα στην αναζήτηση του καπιταλιστικού κέρδους. Στην ανταγωνιστικότητα που όλες, οι μέχρι τώρα αστικές κυβερνήσεις θυσιάζουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού σαν καλοί υπάλληλοι του κεφαλαίου που είναι. Με πρωταθλητή, στη χώρα μας, την «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που με αδιαντροπιά συλλέγει εύσημα από κάθε λογής αντιδραστικό οργανισμό για τις αντιλαικές του επιδόσεις κοροϊδεύοντας με ψεύτικες ελπίδες το λαό.


Στη συνέχεια ακολούθησε απαγγελία ποιητικών αποσπασμάτων διαφόρων προοδευτικών ποιητών με θέμα την πάλη για το δίκιο, την ειρήνη και τον ανθρωπισμό.

Ακολούθησε εργασία ομάδας μαθητών με θέμα το μαρτύριο της προσφυγιάς που ζουν άνθρωποι που, μέχρι πριν λίγο καιρό, ζούσαν ήρεμοι και αμέριμνοι στις χώρες τους με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους όπως εμείς σήμερα, ώσπου κάποια στιγμή, χωρίς να το περιμένουν, χωρίς να το θελήσουν, χωρίς να ρωτηθούν έγιναν ξένοι στην πατρίδα τους και άρχισαν να χάνουν γονείς, παιδιά, συγγενείς και φίλους. Κι όσοι τυχεροί έζησαν αναγκάστηκαν να αναζητήσουν, τουλάχιστον σωτηρία από τις βόμβες, σε άλλα μέρη όπως και η χώρα μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από το νεανικό συγκρότημα της ΚΝΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ