Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Σχεδόν έτοιμο το Μπασκετικό Παλατάκι του Μαυρομματίου-Φωτογραφίες

 Είναι σχεδόν έτοιμο κατασκευαστικά το παλατάκι του Μαυρομματίου και ελπίζουμε πολύ σύντομα, μέχρι τα τέλη Ιουλίου να γίνουν τα εγκαίνια.
Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Μαυρομματίου, είναι εφοδιασμένο με σύγχρονες εγκαταστάσεις, μπορεί να φιλοξενήσει επίσημους αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ και μπορεί να υποδεχθεί μέχρι και 390 καθήμενους θεατές.
Διαθέτει 2 μεγάλα αποδυτήρια με εσωτερικό χώρο ο οποίος περιλαμβάνει WC και ντουζιέρες ανά αποδυτήριο,  ιατρείο και σύστημα πυρόσβεσης.
Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.185.000 εκ. ευρώ με Φ.Π.Α.το οποίο ξεκίνησε το 2005 και επανεργοποιήθηκε η σύμβαση το 2016.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου απο το Π.Ε.Π.Στερεάς Ελλάδας και με τη συμμετοχή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Μαυρομματίου,που δεν χρειάστηκε  πολύ καιρό για να πραγματοποιηθεί, θα εξυπηρετεί και με το παραπάνω προπονήσεις συλλόγων σε αθλήματα του μπάσκετ, του βόλεϊ, αλλά και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Σε εξέλιξη είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του γυμναστηρίου.





Φωτογραφίες ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤaxΒrain:To Nέο Λογιστικό Γραφείο στη Θήβα που κάνει τη διαφορά



ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
 Ένα νέο λογιστικό γραφείο με εντελώς διαφορετική κουλτούρα από ότι έχετε συναντήσει μέχρι σήμερα, είναι πλέον γεγονός στην περιοχή της Θήβας.
 Είναι το πρώτο Λογιστικό Γραφείο στη Βοιωτία και από τα λίγα στην Ελλάδα που  προσφέρει:
1)  Πλήρης Ψηφιακή Αρχειοθέτηση του Φορολογικού Αρχείου των Πελατών του,
2) Αυτόματη αποστολή των υποχρεώσεων των πελατών του μέσω SMS ή E-mail,
3) Άμεση ενημέρωση των αλλαγών της νομοθεσίας.
Ειδικότερα:
Διατηρήστε τα έγγραφα σας ασφαλή. Στο γραφείο μας αναλαμβάνουμε την αρχειοθέτηση όλων των σημαντικών εγγράφων της επιχείρησης σας. Εφαρμόζοντας ένα καινοτόμο σύστημα ψηφιακής αρχειοθέτησης, μπορούμε να σας προωθήσουμε οποιοδήποτε έγγραφο της επιχείρησής σας μέσω email ή fax, εύκολα και γρήγορα, όποτε το χρειαστείτε!



 Μαζί μας δεν θα ξεχάσετε ποτέ τις πληρωμές του ΦΠΑ,του ΙΚΑ ή του φόρου Εισοδήματος αφού το ηλεκτρονικό μας σύστημα διαχείρισης αποστέλλει ΔΩΡΕΑΝ, σε όλους τους πελάτες, ειδοποιήσεις στο κινητό σας ή στο email σας.

Το ΤaxΒrain  πάει τις λογιστικές υπηρεσίες ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον. Αξιοποιούμε όλες τις νέες τεχνολογίες, για να δημιουργήσουμε αυτοματισμούς και ηλεκτρονικές ευκολίες, που θα κάνουν την σχέση σας μαζί μας, μια καθημερινή και απλή διαδικασία.


 Είτε έχετε Επιχείρηση- είτε είστε Ιδιώτης, είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Για αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε σας απασχολεί.
Γνωρίστε περισσότερα για εμάς, τις υπηρεσίες που προσφέρουμε καθώς και τις προσφορές μας στην ιστοσελίδα μας στο taxbrain.gr
και ΕΔΩ



Το γραφείο μας βρίσκεται στο Κέντρο της Θήβας επί της οδού Π. Δράκου 16 ( έναντι ταχυδρομείου) σε ένα μοντέρνο και λειτουργικό χώρο, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα λογιστικά προγράμματα μηχανογράφησης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς σύμφωνα με τις ανάγκες, την πρόοδο των τεχνολογιών και τις αλλαγές στη νομοθεσία.
Οι μέθοδοι διαχείρισης, παρακολούθησης και ενημέρωσης των πελατών μας, καθιστά το  γραφείο μας ένα πολύτιμο σύμμαχο σε κάθε επιχείρηση αλλά και απλό φορολογούμενο.
Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών λειτουργώντας πάντα με συνέπεια και αποτελεσματικότητα
 
 Αντιμετωπίζουμε όλους τους πελάτες μας υπεύθυνα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και εχεμύθεια, αρχές που αποτελούν τα θεμέλια της κάθε συνεργασίας μας.
Τηλ.επικοινωνίας  22620 26323 - 694 936 2120 - 694 456 2458
Παναγιώτη Δράκου 16 Θήβα, 32200 info@taxbrain.gr
 https://www.taxbrain.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται καύσωνας: Οδηγίες προστασίας από τη ζέστη...


Οδηγίες για την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, δίνει το υπουργείο Υγείας.

Με...
εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, αναφέρει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Επισημαίνεται, ότι οι Δήμοι πρέπει να συμμετάσχουν στη συνολική προσπάθεια, μεριμνώντας εγκαίρως για την οργάνωση και διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό και γενικότερα να συνεργαστούν με τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, εκτάκτων μεταβολών στα ωράρια λειτουργίας των διαφόρων υπηρεσιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στον περιορισμό της μετακίνησης μεγάλου αριθμού ατόμων κατά τις θερμότερες ώρες.

Οδηγίες προφύλαξης

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνέργεια με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κλπ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση, αλλά και στον θάνατο.

Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία.

Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με: αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμέτους, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης. Μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επακολουθεί κωματώδης κατάσταση και θάνατος.

Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά, θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος: πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό κλπ.

Μέτρα πρόληψης

Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κλπ).

Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως: πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών. Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών. Ολιγοθερμιδική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.

Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους).

Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά, εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κλπ.

Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι: Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κλπ.

Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως πχ τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δίδεται όταν οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυάζονται και με φαινόμενα αυξημένων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με παρέμβαση ΣΤΑΘΑ η εισαγγελική πρόταση για να καθίσει στο σκαμνί η Σαββαΐδου




Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» στην πρώην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, η εισαγγελέας εφετών Μαρία Γκανέ.

Η κ. Γκανέ προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή της κ.Σαββαΐδου σε δίκη για απόπειρα απιστίας με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς της αποδίδεται ότι «πάγωσε» πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET.

Η εν λόγω εταιρεία εμπλέκεται και σε υπόθεση τοκογλυφίας που εκκρεμεί στα δικαστήρια όπου μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος.

Η εισαγγελική λειτουργός με την ίδια πρόταση εισηγείται την απαλλαγή του κύριου μετόχου της GENNET, Κωνσταντίνου Τσουκαλίδη.
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από ερώτηση για τα «έργα και τις ημέρες» της επίμαχης εταιρίας που κατέθεσαν τον Αύγουστο του 2015 στη βουλή, οι τότε βουλευτές Ραχήλ Μακρή και Γιάννης Σταθάς. Παράλληλα, την κοινοποίησαν και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Οικονομικό Εισαγγελέα και τον Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Στην ερώτησή τους επικαλούνταν δημοσιεύματα και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για υπόθεση τοκογλυφίας που εμπλεκόταν η εταιρία. Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η είσπραξη του προστίμου των 78 εκ. Ευρώ είχε «κολλήσει» μετά από παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου τον Δεκέμβρη του 2015.

Κατόπιν αυτών η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στους επίκουρούς της Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου η οποίοι κατέληξαν στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης κατά της κ. Σαββαΐδου.

Η ΠΟΡΕΙΑ

Η αρχή του νήματος αυτής της υπόθεσης εντοπίζεται στις 22 Μαρτίου του 2013 όταν οι υπεύθυνοι της GENNET υποβάλουν αίτημα προς την Επιτροπή του άρθρου 70Α του Υπουργείου Οικονομικών για τη διοικητική επίλυση της φορολογικής τους διαφοράς που αφορούσε το πρόστιμο των 78 εκ. Ευρώ για έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Η Επιτροπή, αφού εξέτασε το αίτημα, εξέδωσε στις 27 Νοεμβρίου 2013 τέσσερις αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες τα αποτελέσματα του επανελέγχου που είχε διενεργήσει το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο (ΔΕΚ) Αθηνών ήταν βάσιμα ενώ έδινε το «πράσινο φως» για να υπαχθεί η εταιρία σε διοικητική επίλυση της διαφοράς όπως είχε αιτηθεί. Η GENNET όμως αρνήθηκε τελικώς να υπαχθεί .

Κατά των εν λόγω αποφάσεων άσκησε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια στις 24-12-2013 ισχυριζόμενη ότι όλες οι συναλλαγές της που σχετίζονταν με αγοραπωλησίες καπνών, ήταν πραγματικές. Δέκα ημέρες πριν, στις 10-12-2013, είχε υποβάλλει αίτηση έκδοσης απόφασης για διενέργεια επανελέγχου προς τον τότε ΓΓΔΕ Χάρη Θεοχάρη αλλά και προς τον γενικό διευθυντή οικονομικής επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομικών επικαλούμενη σωρεία νέων αποδεικτικών στοιχείων και ελαττώματα του προηγούμενου ελέγχου .

Στις 6-2- 2014 η προϊσταμένη της διεύθυνσης εσόδων εισηγείται απόρριψη της αιτήσεως κρίνοντας ότι τα στοιχεία που επικαλείτο η εταιρία είχαν ήδη ληφθεί υπόψη.

Την εισήγηση έκανε αποδεκτή η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της υπηρεσίας και στις 11-2-2014 η διεύθυνση ελέγχων γνωστοποίησε στην αιτούσα ότι η αίτηση απορρίφθηκε.

Κι ενώ είχαν προηγηθεί αυτά, το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου του 2014 δόθηκε σε υπάλληλο της διεύθυνσης ελέγχου από τον προϊστάμενο της ένα απλό αντίγραφο της αιτήσεως επανελέγχου με ημερομηνία 9-12-2013 το οποίο ήταν ανυπόγραφο και χωρίς καμία υπηρεσιακή σημείωση. Δηλαδή δεν είχε ούτε αριθμό πρωτοκόλλου ούτε ημερομηνία κατάθεσης. Όπως διαπιστώθηκε ήταν ίδια με αυτή που είχε καταθέσει η εταιρία ένα χρόνο πριν...

Για τους λόγους αυτούς συντάσσεται εισήγηση στις 12-12-2014 με την οποία ζητείται και πάλι απόρριψη του επανελέγχου. Με αυτή την εισήγηση συμφωνούν όλα τα μέλη της γενικής διεύθυνσης φορολογικής διοίκησης.

Παρόλα αυτά στις 30-12-2014 η κ.Σαββαΐδου έδωσε τη σχετική εντολή.

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Από την πλευρά της πάντως η κ.Σαββαΐδου είχε αρνηθεί τα όσα της αποδίδονται υπεραμυνόμενη του δικαιώματός της να διατάσσει επανελέγχους, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι ο επανέλεγχος δεν σημαίνει «πάγωμα» του προστίμου και ευνοϊκή μεταχείριση μίας εταιρίας, αλλά το αντίθετο καθώς μπορεί να οδηγήσει σε καταλογισμό μεγαλύτερων φόρων και προστίμων.

Κατά την πρώην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων δε, ο επανέλεγχος δεν ακυρώνει τον καταλογισμό του προστίμου αλλά συνεκτιμάται από το δικαστήριο, το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει το πρόστιμο.

real.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 2 ατόμων στο Δήμο Θηβαίων


Ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 2 ατόμων, για την υλοποίηση της Πράξης “Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων” στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020».
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με το ΚΤΕΛ έφερνε ναρκωτικά στη Θήβα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (220) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (11-05-2017), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων και ερευνών για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με προμήθεια ναρκωτικών ουσιών του 28χρονου, από περιοχή της Αθήνας, με σκοπό την περεταίρω διακίνησή τους, ο συλληφθείς εντοπίστηκε να επιβαίνει σε λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση.

Κατά την πραγματοποίηση προσωρινής στάσης του λεωφορείου, σε ευρύτερη περιοχή της Θήβας, διενεργήθηκε έλεγχος σε σακίδιο πλάτης του 28χρονου, μέσα στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον σακούλα, που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (220) γραμμαρίων.

Επίσης στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης για την διακίνηση των ναρκωτικών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με σκοπό την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοψήφισμα στο Ακραίφνιο για απόσχιση απο τον Δήμο Ορχομενού και προσάρτησή του στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Με αυξημένη πλειοψηφία το ΔΣ Ορχομενού υπερψήφισε το αίτημα των κατοίκων του Ακραιφνίου για την διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα την απόσχιση του χωριού από το Δήμο Ορχομενού και την προσάρτησή του στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τοπικό συμβούλιο του χωριού πρόσφατα αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος της απόσχισης και αμφισβήτησε τη διαδικασία συλλογής υπογραφών. Κατά της απόσχισης τάχθηκε και ο Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος.
tvstar.gr

Τι αποφάσισε το ΔΣ Ορχομενού για το Ακραίφνιο από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηχηρή επιτυχία της Αστ. Διεύθυνσης Ευρυτανίας– Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες
Στο πλαίσιο ευρείας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά της στελέχη
Συνελήφθησαν επιπλέον πέντε (5) άτομα για κατοχή ναρκωτικών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, οι οποίοι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης
 Για την εξάρθρωση της σπείρας, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε περιοχές του Καρπενησίου, της Αθήνας και της Λευκάδας
Όπως διακριβώθηκε τα μέλη της, έχοντας διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, προμηθεύονταν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην πόλη του Καρπενησίου, αλλά και σε περιοχές της Αθήνας και της Λακωνίας
Κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης και κεταμίνης, πιστόλι replica, στιλέτα, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα κ.α.

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγαν με μεθοδικότητα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση ημεδαπών, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην πόλη του Καρπενησίου, αλλά και σε περιοχές της Αθήνας και της Λακωνίας.


Συνελήφθησαν προχθές (10-05-2017), στο Καρπενήσι, στην Αθήνα, στη Λευκάδα και στην Καστοριά, συνολικά εννέα (9) μέλη της σπείρας, ηλικίας από 21 έως και 37 ετών, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά της στελέχη.
Η εξάρθρωση της σπείρας, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Καρπενησίου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ στις περιοχές της Αθήνας και της Λευκάδας, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν επιπλέον πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως και 32 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης.
Η αποδόμηση της εγκληματικής σπείρας, επετεύχθη μετά από συστηματική και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.
Αναλυτικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το τελευταίο τρίμηνο του 2016, διέθετε ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση (διακριτούς ρόλους), με σκοπό την προμήθεια και περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών ουσιών.
Όπως διακριβώθηκε, η διακίνηση των ναρκωτικών διεξαγόταν συνήθως με αποστολή ασυνόδευτων δεμάτων (με ψευδή στοιχεία παραληπτών), μέσω του ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας, είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς (courier), με τα μέλη της σπείρας να αποκομίζουν παράνομα οικονομικά οφέλη.


Επίσης στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη ημεδαποί, μέλη της σπείρας, οι οποίοι αναζητούνται.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και κεταμίνης,
σπόροι κάνναβης και αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, αναμεμειγμένα με καπνό,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
(3) τρίφτες κάνναβης και τρεις (3) πίπες καπνίσματος κάνναβης,
τυποποιημένες κενές νάιλον συσκευασίες, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
πιστόλι replica,
(2) στιλέτα,
πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
συσκευή λέιζερ,
(2) φύσιγγες αερίου αεροβόλου όπλου και φυσίγγιο πιστολιού,  
χρηματικό ποσό,
πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM,
δίκυκλη μοτοσικλέτα και δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το Μάζι Αλιάρτου-Όλες οι Εκδηλώσεις


Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζίου «Κισσούσα»
Διήμερο εκδηλώσεων
Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζίου «Κισσούσα» σας προσκαλεί στις
διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις (18 και 20 Μαΐου) για τον θρησκευτικό εορτασμό των
πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Μάζι Αλιάρτου.

ημέρα εκδηλώσεων:
Πέμπτη 18 Μαΐου 2017: Θεατρική παράσταση «Στον άλλο κόσμο που θα πας» από το
θεατρικό εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ. Στο γήπεδο μπάσκετ στο Μάζι.
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ. Τιμή Εισόδου: 5 € το άτομο.

ημέρα εκδηλώσεων
Σάββατο 20 Μαΐου 2017: Μετά το πέρας της λιτάνευσης της ιεράς εικόνος των Αγίων
Κωνσταντίνου και Ελένης θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί στο γήπεδο μπάσκετ
στο Μάζι, από τα κάτωθι χορευτικά:
 Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζίου «Κισσούσα»
(Τμήμα Παιδικό και Τμήματα Ενηλίκων)
 Επιμορφωτικός Σύλλογος Διονύσου
 Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας « Οι Καταρράκτες»
Είσοδος Ελεύθερη
Σας περιμένουμε….
Από το Δ.Σ
.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 42 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 15η  Mαΐου 2017, ημέρα Δευτέρα- και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

            Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1. Εκλογή Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου λόγω παραίτησης του κ. Γκικόπουλου Σπυρίδωνα.
2. Έγκριση  σύναψης δανείου για την εκτέλεση του έργου «Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας και περιβάλλοντος χώρου για την χρήση δημοτικών υπηρεσιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».
3. Αναμόρφωση προΰπολογισμού οικον. Έτους 2017 (152/2017 Απόφαση της Ο.Ε)
4. Αναμόρφωση προΰπολογισμού οικον. Έτους 2017 (166/2017 Απόφαση της Ο.Ε)
5. Έγκριση  έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Δ΄τριμήνου 2016 (153/2017 Απόφαση Ο.Ε)
6. Έγκριση  έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Α΄τριμήνου 2017 (154/2017 Απόφαση Ο.Ε)
7. Εγκριση της οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας της Αναπτυξιακής Α.Ε Ο.Τ.Α “Ελικώνας -Παρνασσός” και έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λεβαδέων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ίδιας εταιρείας.(η εισήγηση θα σας σταλεί ηλεκτρονικά)
8. Ανάθεση στην εταιρεία  NEUROPUBLIC Α.Ε για ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ για τις ανάγκες των Διοικητικών Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων
9. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων έτους 2017(3/2017 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής).
10. Αποδοχή της υπ αριθμ. 2280/20.4.2017 (ΑΔΑ: 68ΖΑ7ΛΗ-Μ6Ζ) Απόφαση Ενταξης του Εργου “Αποπεράτωση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και μερικής αναδιαρρύθμισης στο υπάρχον κτίριο στη θέση της υπό κατάργηση ΑΠΧ του 6ου Δημοτικού σχολείου Λιβαδειάς “ στο Ε.Π “Στερεά Ελλάδα 2014-2020”.
11. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του Εργου “ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  Χ.Υ.Τ.Α ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”
12. Έγκριση Φακέλου του Έργου (ΦτΕ) με τίτλο “Τεχνικές μελέτες ίδρυσης νέου κοιμητηρίου Τ.Κ Αγίου Γεωργίου”.
13. Έγκριση Φακέλου του Έργου (ΦτΕ) με τίτλο “Τεχνικές μελέτες επέκτασης νέου κοιμητηρίου Δ.Κ Λιβαδειάς”.
14. Έγκριση Φακέλου του Έργου (ΦτΕ) με τίτλο “ Σύνταξη τευχών δημοπράτησης για την πράξη <Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας (πρώην κτίριο Πανεπιστημίου) και περιβάλλοντος χώρου , με εφαρμογές ενεργειακής αναβάθμισης , για την χρήση δημοτικών υπηρεσιών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων”.
15. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του Εργου : “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ”
16. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του Εργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ Δ.Κ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ”
17. Υλοποίηση Προγράμματος Δακοκτονίας  έτους 2017.
18. Έγκριση γενομένων δαπανών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων Πάσχα 2017
19. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τελών χρήσης  κοινοχρήστων χώρων ετών 2013 και 2015 λόγω λανθασμένης εγγραφής- Αναστασίου Φωτίου .
20. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο παραβάσεων ΚΟΚ λόγω  ακύρωσης της κλήσης-Βιέννα Λουκά
21. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τελών χρήσης  κοινοχρήστων χώρων ετών 2014-2015 λόγω λανθασμένης εγγραφής -Γκώνιας ΑΕ
22. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω ηλεκτροδότησης ακινήτου -Δανιά Δημητρίου
23. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης   περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω ηλεκτροδότησης ακινήτου- Δανιά Ιωάννη.
24. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από καταλόγους τελών άρδευσης λόγω μη καλλιέργειας -Καρατζά Δημητρίου
25. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο παραβάσεων ΚΟΚ έτους  2015 λόγω ακύρωσης της κλήσης -Καϊλη Λουκά
26. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης  περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω ηλεκτροδότησης ακινήτου- Μακρή Δημητρίου
27. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω ηλεκτροδότησης ακινήτου -Μακρή Κων/νου
28. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο επιστροφών αχρεωστήτως  καταβληθέντων χρηματικών ποσών λόγω εξόφλησης οφειλής- Μαργαρίτη Ευθυμίας
29. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από καταλόγους τελών άρδευσης λόγω  λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης -Μιμίκου Γεωργίου
30. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από καταλόγους τελών λαϊκών αγορών  λόγω μη συμμετοχής -Μόσχου Γεωργίου
31. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από καταλόγους τελών άρδευσης λόγω  λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης -Μπαλάσκα Σωτηρίου
32. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω μεταβίβασης ακινήτου -Παντελοπούλου Αλεξάνδρας
33. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω μεταβίβασης- Παντελόπουλου Αθανασίου
34. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω μεταβίβασης- Παντελόπουλου Δημητρίου
35. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) λόγω μεταβίβασης- Παντελόπουλου Παναγιώτη
36. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από καταλόγους τελών άρδευσης λόγω  λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης- Πέτσα Παναγιώτη
37. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο παραβάσεων ΚΟΚ έτους  2016 λόγω ακύρωσης της κλήσης- Στάμου Αριστείδη
38. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από καταλόγους τελών άρδευσης λόγω  λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης - Τασούλα Πέτρου
39. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από καταλόγους τελών άρδευσης λόγω  λανθασμένης τιμής χρέωσης -Τσούχλου Μαρίας
40. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από καταλόγους τελών άρδευσης λόγω  λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης -Χαιρόπουλου Θεόδωρου
41. Εισήγηση χρηματοδότησης Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ) από το Δήμο Λεβαδέων με το ποσό των 20.000 ΕΥΡΩ..
42. Προγραμματισμός για την συνδιοργάνωση Εκδήλωσης-Γιορτής για το πρόγραμμα Κολύμβησης  της  Γ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων» και διάθεση πίστωσης
                           

                                          O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                     
                                                       Ανδρέας Διαμαντόπουλος

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστολή λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας λόγω μεταστέγασης



Από την Τρίτη 2 Μαϊου 2017 και μέχρι το τέλος Ιουνίου αναστέλλεται η λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Τμήματος Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταστέγασή της στο νέο της κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου.
Η Βιβλιοθήκη, την ανωτέρω ημερομηνία, παραμένει κλειστή για το κοινό και δέχεται ΜΟΝΟ επιστροφές βιβλίων.

                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ


             
    Μία από τα ίδια τα όσα είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος κατά την επίσκεψή του στο Σχηματάρι στις 10/5/2017.
Σύμφωνα με όσα ο ίδιος ανέφερε τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί από όσα έχει εξαγγείλει και η σημερινή κυβέρνηση παρά μόνο χαρτιά, χαρτιά, χαρτιά!
Συγκεκριμένα:
1.Το Γραφείο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στα Οινόφυτα δεν έχει      στελεχωθεί.
2.Δεν έχει καταργηθεί η απαράδεκτη τροποποίηση της ΚΥΑ για τον Ασωπό.
3.Υποβαθμίζονται συνεχώς οι Ελεγκτές Περιβάλλοντος.
4.Δεν έχει ακόμη υπάρξει ούτε κατ’ ελάχιστο συμμόρφωση της χώρας με την καταδικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2013.

Όχι άλλα  λόγια!
Είναι ώρα για πράξεις!


ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ

                                                                                     Πρώην    Βουλευτής
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 5 ατόμων στο Δήμο Λεβαδέων

Ανακοινώνεται η πρόθεση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων να συνάψει συμβάσεις μίσθωσης έργου συνολικού αριθμού πέντε (5) ατόμων των παρακάτω ειδικοτήτων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος προσωρινής στέγασης υποψηφίων προς μετεγκατάσταση και αιτούντων άσυλο (Πρόγραμμα Relocation της Υπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ) χρονικής διάρκειας από την υπογραφή της Σύμβασης έως 31/12/2017 :

 Ενός (1) Βοηθού Διοίκησης

 Ενός (1) Κοινωνικού Λειτουργού

 Δύο (2) Διερμηνέων

 Ενός (1) Συνοδού
Δείτε την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

To ψήφισμα του Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων για τον θάνατο του Ιωάννη Καρρά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς, με την αγγελία του απρόσμενου θανάτου  του πρώην δημοτικού συμβούλου του Δήμου Λεβαδέων και προέδρου της πρώην Κοινότητας Κυριακίου Ιωάννη Καρρά, συνήλθε σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, προκειμένου να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και υπευθυνότητα το δημόσιο βίο, συμβάλλοντας στην επίλυση προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.
Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:
1. Να εκφράσει προς την οικογένεια του μεταστάντος την βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια
2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκ μέρους της Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου
3. Να δοθεί το όνομά του σε οδό της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου
4. Να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα στην κηδεία του, να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος και να αποσταλεί στα τοπικά ΜΜΕ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή ο 7ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Μια φορά κι έναν καιρό στη Θήβα…




Την επομένη κιόλας ημέρα της κυκλοφορίας του, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, η πόλη της Θήβας επιφύλαξε μια μοναδική έκπληξη στο νέο βιβλίο του π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕ… από τα παραμύθια του χθες στην αλήθεια του σήμερα!». Πριν καλά-καλά γίνει γνωστό ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο, 700 περίπου άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» και γέμισαν ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων και τον περιβάλλοντα χώρο για να παρακολουθήσουν την βιβλιοπαρουσίασή του.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Στη συνέχεια για το βιβλίο μίλησαν με ζωντανό και γλαφυρό τρόπο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρας και Εφημέριος του Ι.Ναού Παναγίας Λαοδηγήτριας.




Μεταξύ άλλων οι ομιλητές ανέφεραν ότι το βιβλίο έχει μια μοναδική πρωτοτυπία και είναι το πρώτο που κυκλοφορεί μ᾿ αυτό το περιεχόμενο! Ο συγγραφέας μάς αποκαλύπτει τους θησαυρούς που κρύβονται στα παιδικά μας παραμύθια και που είναι τόσο χρήσιμοι στην ενήλικη καθημερινότητά μας. Εάν στην παιδική μας ηλικία ήταν η συντροφιά μας, τώρα που μεγαλώσαμε, τα παραμύθια με το βαθύ τους νόημα έχουν μια απίστευτη δύναμη την οποία και μας προσφέρει μέσα από την καρδιά του ο π. Σπυρίδων!
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε με την χαρακτηριστική της φωνή που συναρπάζει τους ακροατές της ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, η ραδιοφωνική παραγωγός Σοφία Χατζή.


Τη βραδιά έκλεισε με ευχαριστίες, φανερά συγκινημένος, ο συγγραφέας του βιβλίου π. Σπυρίδων Βασιλάκος.

Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος
Στο τέλος, ο ενθουσιασμός και η χαρά όλων των παρευρεθέντων ήταν διάχυτος, γιατί είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την πρωτοτυπία που κρύβει το βιβλίο σε κάθε του σελίδα!
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων και της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και μεταδόθηκε ζωντανά από το συνδρομητικό κανάλι Β.Α.Ι.


Την παρουσίαση των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» συντόνισε ο θεολόγος, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Μπάρλας.
Τίμησαν με την παρουσία τους: ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, Ιερείς, Μοναχοί και Μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας,  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και λοιπές αρχές της πόλης της Θήβας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιβλιοπαρουσίαση προσέλκυσε πολλούς φίλους του βιβλίου από την Αθήνα, τον Πειραιά και περιοχές της Αττικής!
Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρό τροχαίο με μηχανή στον δρόμο Αταλάντης - Λιβαδειάς




Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 45χρονος δικυκλιστής...

Το τροχαίο έγινε στις 11:15΄ το πρωί στον επαρχιακό δρόμο Αταλάντης - Λιβαδειάς, στο ύψος του χωριού Σφάκα Λοκρίδας.

Ο 45χρονος δικυκλιστής, από την Αταλάντη, έχασε τον έλεγχο από άγνωστη αιτία. Σύμφωνα με πληροφορίες η μηχανη βγήκε εκτός δρόμου και διαλύθηκε.

Δυστυχώς ο 45χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν φορούσε κράνος, τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου δίνει μάχη για τη ζωή του.

Προανάκριση για το τροχαίο διενεργεί το Α.Τ. Αμφίκλειας
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα μέτρα και τα αντίμετρα της επόμενης τετραετίας



Ενώ στο Μπάρι συζητείται σε επίπεδο Washington Group η συζήτηση για το χρέος και τα πλεονάσματα μετά το 2018, το οικονομικό επιτελείο βάζει στην Αθήνα τις τελευταίες πινελιές στον εφαρμοστικό νόμο των μέτρων της δεύτερης αξιολόγησης που περιλαμβάνει μέτρα από το 2017 μέχρι και το 2020.

Ο πρώτος στόχος της Κυβέρνησης είναι να πετύχει το κλείσιμο της αξιολόγησης και πλέον να αναμένεται με αξιώσεις συνολική συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα μέχρι και το Eurogroup της 15ης Ιουνίου αφού όπως άφησε να εννοηθεί χθες στην Βουλή ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος η συνολικής συμφωνία μέχρι και τις 22 Μαϊου συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

Το πολυνομοσχέδιο με τον μακροσκελέστατο τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 – 2021 και λοιπές Διατάξεις» θα κατατεθεί ή σήμερα το βράδυ ή το πρωί του Σαββάτου και θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών της βουλής από την Δευτέρα θα εκπληρώσει μέρος των υποχρεώσεων της Αθήνας και θα αφορά περίπου 80 προαπαιτούμενα της Αθήνας που χρειάζονται νομοθέτηση.

Ανάμεσα τους θα υπάρχουν μέτρα από το 2017 μέχρι και το 2020.

Άμεσα θα ισχύσουν οι αλλαγές που αποφασίστηκαν στο εργατικό και το συνδικαλιστικό νόμο το άνοιγμα των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές το χρόνο και τα ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείου που θα εφαρμοστούν άμεσα.

Στα μέτρα του 2018 περιλαμβάνονται η αύξηση της εισφοράς για τους ελευθέρους επαγγελματίες μέσου του υπολογισμού των εισφορών στο ακαθάριστο εισόδημα και τα μέτρα ύψους 530 εκατ. ευρώ από περικοπές δαπανών και επιδομάτων για το επόμενο χρόνο.

Το 2019 θα έχουμε την περικοπή των συντάξεων με «ταβάνι» μείωση 18% σε κύριες και επικουρικές και μαζί τα αντίμετρα ύψους 1% του ΑΕΠ σε επιδόματα για άστεγους, σχολικά γεύματα μείωση στην φαρμακευτική δαπάνη των συνταξιούχων επιδόματα για βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Το 2020 θα εφαρμοστεί η μείωση της έκπτωσης φόρου κατά 650 ευρώ και αν πιαστούν οι δημοσιονομική στόχοι οι μειώσεις φορολογίας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα τον ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%.

Ειδικότερα σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, τα αντίμετρα περιλαμβάνουν:

1) Επιδότηση ενοικίου,

2) Συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.

3) Αύξηση δικαιούχων δωρεάν πρόσβασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

4) Επέκταση του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων.

5) Αύξηση και επέκταση του οικογενειακού επιδόματος.

6) Προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

- Επιδότηση Ενοικίου.

Συνολικά ωφελούμενα είναι 600.000 νοικοκυριά. Ωφελούμενοι θα είναι σε ατομικό επίπεδο με ετήσιο εισόδημα 9.846 ευρώ και μια τετραμελής οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 20.677 ευρώ.

Ετησίως η επιδότηση ενοικίου ή δανείου πρώτης κατοικίας θα είναι 600 ευρώ για 1 άτομο, 900 ευρώ για 2 άτομα, 1200 ευρώ για οικογένεια με 2 παιδιά, 1350 ευρώ με 3 παιδιά και 1500 ευρώ για 4 παιδιά.

Το μέγιστο ποσό του επιδόματος θα φτάνει τα 150 ευρώ το μήνα δηλαδή 1800 το χρόνο και ο μέσος όρος του επιδόματος είναι 83,3 ευρώ το μήνα (1000 ευρώ το χρόνο). Ενδεικτικά, το ποσό του επιδόματος για νοικοκυριό του ενός ατόμου θα είναι 50 ευρώ το μήνα, για κάθε επιπλέον άτομο του νοικοκυριού 25 ευρώ το μήνα, και για κάθε παιδί 12,5 ευρώ το μήνα.

- Συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.

Με μηνιαίο ατομικό εισόδημα έως 700 ευρώ η συμμετοχή στα φάρμακα θα είναι μηδενική και ισχύει για όλα τα φάρμακα και για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Εδώ περιλαμβάνονται συνολικά 5.295.728 άτομα δηλαδή το 60,4% του συνόλου των πολιτών.

Με μηνιαίο ατομικό εισόδημα από 701-1200 ευρώ η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη θα είναι μειωμένη κατά 50% (από 10% στο 5% και από 25% στο 12,5%). Ο πληθυσμός που είχε μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα συνεχίζει να έχει μηδενική συμμετοχή ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατηγορίας. Αυτό το μέτρο αφορά το 79,45% στο σύνολο του πληθυσμού.

- Αύξηση δικαιούχων δωρεάν πρόσβασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η αύξηση των ωφελούμενων απ’ το μέτρο έως το 2020, υπολογίζεται να φθάσει συνολικά τα 45.000 άτομα. Ειδικότερα, το 2017 οι ωφελούμενοι θα είναι 90.000, το 2019 θα είναι 120.000 (+30.000) και το 2020 θα είναι 135.000 (+15.000).

- Επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων.

Το μέτρο αφορά 448.500 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, δηλαδή συνολικά το 50% των μαθητών, με έμφαση σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχιας.

- Αύξηση και επέκταση του οικογενειακού επιδόματος.

Το επίδομα τέκνων αυξάνεται για όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες. Το ποσό δεν είναι ίδιο για όλες τις κατηγορίες, αλλά προσαυξάνεται για όλους με έμφαση στο 1ο και στο 2ο παιδί.

Ειδικότερα, πριν το μέτρο, μια οικογένεια με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ έπαιρνε μηνιαίως 40 ευρώ δηλαδή 480 ευρώ το χρόνο, ενώ μετά το μέτρο θα παίρνει 60 ευρώ το μήνα, δηλαδή 720 ευρώ το έτος. Μια οικογένεια με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ, έπαιρνε πριν το μέτρο 54 ευρώ το μήνα και 648 ευρώ το χρόνο, ενώ μετά το μέτρο θα παίρνει 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή 1200 ευρώ το χρόνο. Μια οικογένεια με 2 παιδιά και εισόδημα έως 18.000 ευρώ το χρόνο, πριν το μέτρο έπαιρνε 26 ευρώ το μήνα (312 ευρώ το χρόνο) και μετά το μέτρο θα παίρνει 75 ευρώ το μήνα (900 ευρώ το χρόνο).

- Προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Από τα προγράμματα αυτά υπολογίζεται να δημιουργηθούν 30.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα με έμφαση στους τομείς του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας.

Ένα κομμάτι του νομοσχεδίου θα περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 -2021 όπου όπως είναι γνωστό θα περιγράφονται και τα μέτρα μετά το 2018 αλλά και η υποχρέωση της Ελλάδας να πετυχαίνει για τέσσερα χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.

Την Δευτέρα 15 του μήνα θα συνεδριάσει ξανά η ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης (Euro working group) εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup της μεθεπόμενης Δευτέρας όπου θα εξεταστεί αν όλα τα προαπαιτούμενα βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.

Στις ημέρες που θα ακολουθήσουν τα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι και την Πέμπτη 18 του μήνα ώστε να μεταφραστούν και να σταλούν στην Κομισιόν για να συντάξει την έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδας που θα κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση για την Ελλάδα.

Παράλληλα θα πρέπει να αποφασίσει και το πως θα δοθεί στην Ελλάδα η δόση των 7 δις ευρώ για να καλύψει τις υποχρεώσεις χρέους του Αυγούστου.



enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα »

"Το Δικαίωμα στη Μητρότητα" Εκδήλωση απο την Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Σύννεφα, ήλιος , σκόνη και άνοδος της θερμοκρασίας

Όπως και εχτές θα συνεχίσει ο καιρός σήμερα, με ζέστη, σκόνη και κάποιες ασθενείς βροχές σε ορεινά της χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 τοπικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 28 βαθμούς Kεlσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα βόρεια.
ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και μετά το μεσημέρι στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας μέχρι το μεσημέρι.
ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 27 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ