Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Με επιτυχία στέφθηκε ο 7ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου-Φωτογραφίες

Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες ανταποκρίθηκαν  στην 7η γιορτή ποδηλάτου που διοργάνωσε ο Δήμος Aλιάρτου Θεσπιέων και η Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου.
Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους διέσχισαν με το ποδήλατό τους τη διαδρομή των 5.500 χιλιομέτρων
Οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν  την Κυριακή στο γήπεδο μπάσκετ πίσω απο το Δημαρχείο,ο δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης"έκοψε" την κορδέλα και ξεκίνησε ο 7ος ποδηλατικός γύρος Αλιάρτου.
Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν το λαχνό τους και συμμετείχαν στην κλήρωση, με τον μεγάλο τυχερό, τον μικρό ποδηλάτη Σάλτα να κερδίζει ένα ποδήλατο προσφορά του καταστήματος ποδηλάτων Σκούρα.
Σε γενικές γραμμές η όλη εκδήλωση ήτανε  επιτυχημένη, με τους συμμετέχοντες να ξεπερνάνε τα 150 άτομα. Ο κόσμος το χάρηκε με τη ψυχή του,απόλαυσαν μια οργανωμένη ποδηλατοβόλτα και μας έδειξαν την σπουδαιότητα αυτού του απλού μέσου που λέγεται «ΠΟΔΗΛΑΤΟ»…

 ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΜΕ!!!











Διαβάστε Περισσότερα »

Η Porsche του Βακάκη έτρεχε με πάνω από 260 χλμ/ώρα πριν σκορπίσει τον θάνατο

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα έτρεχε η μοιραία Porsche που συγκρούστηκε τον περασμένο Φεβρουαρίου με το σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμανόγλου, στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Το τροχαίο αυτό δυστύχημα είχε σαν αποτελέσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» από την έρευνα του πραγματογνώμονα, που ορίστηκε από το Δημόσιον προκύπτει ότι την ώρα που ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης έχασε τον έλεγχο του οχήματος η ταχύτητα του αυτοκινήτου προσομοίαζε με αυτές που παρακολουθούν οι θεατές σε αγώνες ταχύτητας. Kαι τονίζεται ότι έτρεχε με ταχύτητα πάνω από 260 χλμ την ώρα!

Οπως επισημαίνεται, η πορεία της Porsche είχε απότομη απώλεια αέρα του οπίσθιου δεξιού ελαστικού. Ο αρμόδιος πραγματογνώμονας Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, ερευνά τι είναι αυτό που προκάλεσε το ατύχημα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συνδυασμό παραγόντων, εκ των οποίων τέσσερις έχουν μπει στο μικροσκόπιο, καθώς θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικοί. Ενας παράγοντας που ερευνάται είναι το κατά πόσο μπορεί να είχαν επηρεαστεί τα ελαστικά από τυχόν ακινησία της Πόρσε.

Στις περιπτώσεις που ένα αυτοκίνητο δεν κινείται συχνά παρατηρείται ότι μειώνεται η πίεση των ελαστικών, κάτι το οποίο μπορεί να καταπονήσει τα ελαστικά, ιδιαίτερα κατά την ανάπτυξη πολύ μεγάλης ταχύτητας. Υπενθυμίζεται ότι η μοιραία Porsche δεν ήταν το όχημα που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος οδηγός στην Ελλάδα και την οδήγησε εκτάκτως, διότι το δικό του αυτοκίνητο παρουσίασε πρόβλημα.

Ενας δεύτερος παράγοντας είναι το κατά πόσο το συγκεκριμένο ελαστικό που έσκασε μπορεί να είχε κάποιο «αφανές» πρόβλημα από παλαιότερη χρήση του αυτοκινήτου. Σε πολλές περιπτώσεις η καταπόνηση ενός ελαστικού (για παράδειγμα από απότομη πτώση σε λακκούβα) προκαλεί εσωτερικό πρόβλημα που δεν φαίνεται, παρότι κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να προκαλέσει μοιραία αποτελέσματα. Επίσης, δεν αποκλείεται στο τελικό πόρισμα να συμπεριληφθεί και κάποιος εξωγενής παράγοντας (δηλαδή που έχει να κάνει με το περιβάλλον όπου εκδηλώθηκε το δυστύχημα).

Ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο το κλατάρισμα να οφείλεται σε υπερθέρμανση, καθώς δεν βρέθηκαν ανάλογα σημάδια αλλοίωσης στο πέλμα.

«Ο οδηγός ήταν νηφάλιος. Οταν όμως τρέχεις με τέτοιες ταχύτητες, αρχίζεις να βλέπεις μπροστά σου το δρόμο σε οβάλ σχήμα, το οποίο σε μέγεθος δεν είναι μεγαλύτερο από τον πάτο μίας κανάτας με νερό. Το κατά πόσο ο οδηγός είχε την απόσταση και το χρόνο να αντιδράσει είναι υπό διερεύνηση. Οι χειρισμοί θα ελεγχθούν με βάση τα ίχνη που έχουμε και την ταχύτητα που θα υπολογιστεί ότι είχε αναπτύξει», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το όχημα συγκρούστηκε σε δύο διαφορετικά σημεία πριν φτάσει στο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμανόγλου. Η πρώτη σύγκρουση έγινε στην άκρη διαζώματος που διαχωρίζει το δρόμο με το πάρκινγκ αυτοκινήτων και η δεύτερη στο πεζοδρόμιο του πάρκινγκ. Ως αιτίες πρόκλησης του δυστυχήματος εξετάζονται: Η απειρία του οδηγού, η υψηλή ταχύτητα και η κατάσταση των ελαστικών. ενώ να σημειωθεί πως πριν από το σημείο της τραγωδίας υπήρχαν δύο ταμπέλες που υπενθύμιζαν το ανώτατο όριο ταχύτητας.

Παράλληλα εξετάζονται στοιχεία που θα μπορούσαν να δείξουν αν ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης φρέναρε ή όχι πριν από τη σύγκρουση.

 eleftherostypos.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Αλίαρτο για τα εγκαίνια του Παμβοιωτικού Κέντρου Προστασίας του Παιδιού -ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου  πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου  τα εγκαίνια του Παμβοιωτικού Κέντρου Προστασίας του Παιδιού στην Αλίαρτο.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος,πλαισιούμενος απο Ιερείς της πόλης της Αλιάρτου.

Αμέσως μετά τον αγιασμό,  ο  Πρόεδρος του  Παμβοιωτικού Κέντρου κ.Κόλλιας,μίλησε για τη σημασία που έχει αυτό το Κέντρο,χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Θηβαίος και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Νικολάου.
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά και όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ξεναγήθηκαν στους χώρους του Παμβοιωτικού Κέντρου Προστασίας του Παιδιού.
Την  εκδήλωση έκλεισε μουσικά η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θήβας ο "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ"
 


 

 
 
 
Πλούσιο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι τρεις νεκροί της τραγωδίας στο Άδενδρο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου όταν για άγνωστη αιτία, η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στην οποία επέβαιναν εκτροχιάστηκε στο χωριό Άδενδρο, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.  Οι δύο από τους νεκρούς είναι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, ο μηχανοδηγός, Ματθαίος Καλόπουλος και ο  ο προϊστάμενος κίνησης της μοιραίας αμαξοστοιχίας Αριστείδης Καλαμπαλίκης, όπως επίσης και ο επιβάτης Δημήτρης Μικρόπουλος, γιατρός και πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Ματθαίος Καλόπουλος - Μηχανοδηγός

Ο 46χρονος μηχανοδηγός, Ματθαίος Καλόπουλος ο οποίος έχασε τη ζωή του ακαριαία από τη σφοδρή σύγκρουση πάνω στο διώροφο σπίτι.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα, οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ αποχαιρέτησαν τον συνάδελφό τους: «Μαύρη Κυριακή ξημέρωσε για την οικογένεια της έλξης καθώς από χθες το βράδυ  δεν βρίσκεται κοντά μας ένας αδελφικός φίλος και συνάδελφος που έχασε την ζωή του στο καθήκον. Τα λόγια τούτες τις ώρες είναι περιττά, όλοι γνωρίζαμε ποιος ήταν ο Μάνθος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.  Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να τον έχουμε πάντα στην μνήμη και στην καρδιά μας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ!»’.
Αριστείδης Καλαμπαλίκης - προϊστάμενος κίνησης της αμαξοστοιχίας

Από τα συντρίμμια του τρένου ανασύρθηκε νεκρός και ο προϊστάμενος κίνησης της αμαξοστοιχίας Αριστείδης Καλαμπαλίκης.

Συγκλονισμένος από το τραγικό δυστύχημα φίλος και συνάδελφος του προϊστάμενου της αμαξοστοιχίας αποχαιρετά τον άτυχο Αριστείδη Καλαμπαλίκη μέσω του λογαριασμού του στο Facebook αναρτώντας μία φωτογραφία του και γράφοντας το παρακάτω μήνυμα: «Ένας φίλος και Συναδέλφος έφυγε πριν από λίγο. .Ο Αριστείδης ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ  Προϊστάμενος  Αμαξ/χιων θύμα του χθεσινού τραγικού Συμβάντος στο Αδενδρον Δυστυχώς υπέκυψε στα πολυτραυματα του..Καλό σου ταξίδι ΆΡΗ. .Εδώ κάτω εμείς που μείναμε ωφειλουμε να ουρλιαξουμε και να φωνάξουμε ότι δεν είμαστε Αριθμοί ότι δεν μας αντιμετοπιζουν ως Πρέπει ή εργοδοσία και οι κυβερνήσεις ότι Φίλε Άρη και Μανθο δεν επιστρέψετε ποτέ από την δουλειά σας στην  οικογένεια σας ότι δεν καταφέρατε να πάρετε Μεροκάματο Γιατί; Τώρα πρέπει να μπουν όλα επί τάπητος. .Αιώνια σας ή μνήμη».
Δημήτρης Μικρόπουλος - επιβάτης

Ο γιατρός Δημήτρης Μικρόπουλος, επιμελητής Α Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής είναι το τρίτο θύμα της τραγωδίας στο Άδενδρο. Ο Μικρόπουλος είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό των ΑΝΕΛ στη Χαλκιδική.








Διαβάστε Περισσότερα »

26 νέες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είκοσι έξι (26) άτομα για διάφορα αδικήματα


Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ένας στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και ένας στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Ημεδαπή στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, κατηγορούμενη για κλοπή τροχοφόρου και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αλλοδαπός στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (1.204) γραμμαρίων.

Οκτώ (8) άτομα και ειδικότερα δύο αλλοδαποί & δύο ημεδαποί σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Διστόμου & Ορχομενού, καθώς και τέσσερις ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Αλλοδαπός στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, για πλαστογραφία. Κατασχέθηκε μία πλαστή βεβαίωση κατάθεσης αιτήσεως για άδεια παραμονής.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα τρεις σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, καθώς και των         Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. & Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός & ένας αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και κατά περίπτωση, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Τέλος, ημεδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες


Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας η σημερινή

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στη λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).

Στη σύγχρονη εποχή η Αμερικανίδα κοινωνική ακτινίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης, το άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της» σύμφωνα με το 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Καρπενήσι



Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός εκδηλώθηκε στις 7:44 το πρωί της Κυριακής, 14 χιλιόμετρα ανατολικά του Καρπενησίου.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηλά το θερμόμετρο και σήμερα -Σε ποιες περιοχές θα πέσουν μπόρες

Μικρή πτώση σημειώνει η θερμοκρασία σήμερα, Κυριακή, σε ό,τι αφορά τις μέγιστες τιμές, στα δυτικά και τα βόρεια.

Ομως, στις υπόλοιπες περιοχές, το θερμόμετρο θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ νωρίς το πρωί και το βράδυ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρεις διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί στο Σαρωνικό τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 4 με 5, πρόσκαιρα νωρίς το πρωί και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 26 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτροχιασμός τρένου Intercity έξω από τη Θεσσαλονίκη -2 νεκροί, 7 τραυματίες-BINTEO,ΦΩΤΟ


Δύο νεκροί και επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά,  είναι ο τραγικός απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας Intercity που σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ του Σαββάτου, 200 μέτρα από το Άνδεδρο, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ τα θύματα είναι ηλικίας 39 και 50 ετών.

Από τους επτά τραυματίες, οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, οι δυο είναι πολυτραυματίες και  ένας διασωληνωμένος, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Η αμαξοστοιχία I/C58 με 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό, εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όταν στις 21:45 του Σαββάτου, για άγνωστο λόγο  εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το Άδενδρο και  στη συνέχεια το κινητήριο βαγόνι προσέκρουσε σε κτίριο  το οποίο και διαπέρασε.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν 28 διασώστες και 3 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς, ωστόσο, στη νεότερη ανακοίνωσή της λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, αναθεώρησε τον αριθμό των νεκρών προς τα κάτω, στους 2.

Το τρένο έπεσε πάνω σε σπίτι!

Τα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας, μετά τον εκτροχιασμό «μπήκαν» σε σπίτι, στο οποίο μάλιστα εκείνη την ώρα βρίσκονταν δύο άτομα, τα οποία είχαν τύχη βουνό. Σαστισμένος με ό,τι προηγήθηκε, αλλά και με το φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ένας εκ των δύο διασωθέντων δήλωνε λίγο αργότερα ότι τρόμαξε πολύ κατά την πρόσκρουση και από το φόβο του πήδηξε έξω από το σπίτι.

Την ίδια ώρα, αυτόπτης μάρτυρας, ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του 'Αδενδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία του γείτονά του επισήμανε: "Είδα το χάρο με τα μάτια μου. Άκουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τρένο να πλησιάζει και να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου", είπε χαρακτηριστικά.



Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που υπολογίζονται στα 100 άτομα, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σε δέκα, ανέρχονται οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρονται στα νοσοκομεία 'Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.

Προσπάθειες γίνονται ακόμη να απεγκλωβιστούν οι δύο μηχανικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 75-100 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.



"Είδα το χάρο με τα μάτια μου", είπε ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία του γείτονά του. "'Ακουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τρένο να πλησιάζει και να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.


Συγκλονιστική μαρτυρία: Είδα τον χάρο με τα... από Enikos_gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ