Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Έκθεση Bυζαντινής Aγιογραφίας στο Νεοχώρι

Έκθεση Bυζαντινής Aγιογραφίας στο Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
Έκθεση Bυζαντινής Aγιογραφίας,διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"  η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 27 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου.
Την έκθεση συνθέτουν αγιογραφίες,φορητές εικόνες, φιλοτεχνημένες σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνική και ακολουθώντας τη βυζαντινή τεχνοτροπία.
Στην εκδήλωση που αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τη Βοιωτία, θα συμμετέχουν δέκα αγιογράφοι απο Βοιωτία και Αττική, η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θήβας ο "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ" η Χορωδία Λεύκτρων και τα χορευτικά τμήματα  της Άσκρης και της Αλιάρτου.


Τα έσοδα απο την εκδήλωση θα διατεθούν για την ανακαίνιση του Πολιτιστικού Κέντρου Νεοχωρίου.Τα εδέσματα και τα ποτά θα προσφέρονται δωρεάν  και αποτελούν προσφορά των Γυναικών του Νεοχωρίου.
Η στήριξη όλων σας  είναι σημαντική για το έργο του Συλλόγου.
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε 




Διαβάστε Περισσότερα »

Απο αύριο οι αιτήσεις για απαλλαγή τροφείων στο Βρεφονηπιακό και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ξεκινούν αύριο 24/5 έως και την Παρασκευή 09/6 οι αιτήσεις για την απαλλαγή  τροφείων στο Βρεφονηπιακό Σταθμό και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ)

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων για έβδομη συνεχή χρονιά υλοποιεί το πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που αφορά στην απαλλαγή των μητέρων από τη καταβολή τροφείων στις παρακάτω δομές:
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΤΗΛ. 22680 – 23.110   (Κωδ. Δομής: 386)
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΤΗΛ. 22680 – 22.430  (Κωδ. Δομής: 21743)
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΕΣΠΙΕΩΝ – Δ.Δ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ (Κωδ. Δομής: 21750)
Οι μητέρες που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα απολαύσουν της ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ του παιδιού τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, που θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των πιο πάνω εκπαιδευτικών δομών.
ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη συγκεκριμένη πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι υπάλληλοι – μόνιμοι και αορίστου χρόνου – των ΟΤΑ (α’ και β’ βαθμού).Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τις μητέρες – στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. – από Τετάρτη 24/05/2017 έως Παρασκευή 9/06/2017 ώρα 24.00.
Η ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΤΙΣ 24/05/2017 ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Ε.Τ.Α.Α   Α.Ε.. www.eetaa.gr  στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων www.aliartos.gov.gr
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και στην συνέχεια θα εκτυπώνονται και θα αποστέλλεται με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.
Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενες μητέρες να διαβάσουν προσεχτικά το Αναλυτικό Τεύχος Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για Ωφελούμενες Μητέρες, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. www.eetaa.gr καθώς επίσης και  στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων www.aliartos.gov.gr
Περισσότερες πληροφορίες για την ορθή συμπλήρωση  και υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για συμμετοχή στο πρόγραμμα  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στο Δημαρχιακό Κατάστημα Αλιάρτου (22683-50.235) , στο Παιδικό Σταθμό Θεσπιέων- Δ.Δ. Μαυρομματίου (22620-67.200) και στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr).
Παρακαλούνται ΟΛΕΣ οι μητέρες να υποβάλλουν την αίτησή τους για απαλλαγή τροφείων στις ανωτέρω ημερομηνίες.
Η διάθεση των θέσεων θα πραγματοποιείται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε. προς τις γυναίκες ωφελούμενες μέσω «εντολής τοποθέτησης».

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. NΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 21 ατόμων στο Γενικό Νοσοκοµείο Λιβαδειάς

Ανακοινώνεται η πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου,
συνολικά 21 ατόµων για την αντιµετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών
περιστάσεων του Γενικού Νοσοκοµείου Λιβαδειάς, που εδρεύει στη Λιβαδειά του
Νοµού Βοιωτίας.
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Ρότζερ Μουρ




Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός Ρότζερ Μουρ, γνωστός μεταξύ άλλων για τον ρόλο του πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών Τζέιμς Μποντ.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η οικογένειά του στον επίσημο λογαριασμό του ηθοποιού στο Twitter.

Ο Ρότζερ Μουρ, που ενσάρκωσε επτά φορές τον πράκτορα 007 στον κινηματογράφο, άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελβετία από καρκίνο, διευκρίνισε σήμερα η οικογένειά του σε ένα δελτίο τύπου.

«Με βαριά καρδιά πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, Σερ Ρότζερ Μουρ, σήμερα στην Ελβετία έπειτα από μια σύντομη αλλά θαρραλέα μάχη ενάντια στον καρκίνο» έγραψαν τα παιδιά του ηθοποιού.

«Η αγάπη που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν τόσο μεγάλη που είναι αδύνατο να την περιγράψουμε με λέξεις» ήταν το μήνυμα της κόρης του Ντέμπορα και των γιων του Τζέφρι και Κρίστιαν στο δελτίο τύπου.

Ο Ρότζερ Μουρ έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Γκστάαντ (καντόνι της Βέρνης), όπου διαμένουν πολλοί εύποροι και διάσημοι, προτού μετακομίσει στο καντόνι του Βαλέ, στο Κρανς Μοντάνα, θέρετρο χειμερινών διακοπών που προσελκύει το διεθνές τζετ σετ.

Πρότυπο του Εγγλέζου τζέντλεμαν, ο Ρότζερ Μουρ έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «ο Άγιος» για να παγιώσει την φήμη του χάρη στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ.

Ενσάρκωσε τον διάσημο πράκτορα 007 σε επτά ταινίες, από το «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν» ("Live and Let Die") το 1973 έως το «Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος» ("A view to a kill") το 1985.

Εντούτοις είχε κριθεί «πολύ όμορφος» κι επομένως απορρίφθηκε για τον πρώτο 007 τον "Dr No" (1962). Αφού ο Σον Κόνερι ένιωσε ότι κουράστηκε από τον ρόλο του γόη των μυστικών υπηρεσιών που αγαπούσε ιδιαίτερα τον κίνδυνο και τις γυναίκες, ο Ρότζερ Μουρ πήρε τα ηνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν για τη Θήβα οι πρόσφυγες απο το Ελληνικό





Οι περίπου 700 άνθρωποι που έμεναν στους χώρους του πρώην αεροδρομίου μετεγκαθίστανται στη Θήβα - Ειδικά γερανοφόρα οχήματα απομάκρυναν τα κοντέινερ
Ξεκίνησε σήμερα η εκκένωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η μετεγκατάσταση των μεταναστών στις δομές της Θήβας.

Από  νωρίς το πρωί κλιμάκια των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη μετέβησαν στην παλιά αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου όπου και ενημέρωσαν τις ΜΚΟ και τους περίπου 700 μετανάστες που φιλοξενούνταν για την εκκένωση του χώρου. Πληροφορίες θέλουν και τον Γιάννη Μουζάλα να πέρασε νωρίς το πρωί από το Ελληνικό προκειμένου να παρακολουθήσει τη διαδικασία και να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους των ΜΚΟ οι οποίοι είχαν ενημερωθεί  από την προηγούμενη εβδομάδα για την επικείμενη επιχείρηση εκκένωσης.



Έτσι, σήμερα το σχέδιο πέρασε στην τελευταία φάση ωστόσο οι διαδικασίες όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες είχαν ξεκινήσει από το Σάββατο. Ειδικά γερανοφόρα οχήματα, έπιασαν “δουλειά” απομακρύνοντας τα κοντέινερ ενώ και ομάδες μεταναστών ξεκίνησαν να παίρνουν το δρόμο για τις δομές της Θήβας.

Σε αυτή τη φάση, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με την μετεγκατάσταση των μεταναστών σε άλλους καταυλισμούς ωστόσο η στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και κάποιοι θελήσουν να δημιουργήσουν θερμά επεισόδια.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τον έπιασαν στο Μουρίκι με 361 ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός στην περιοχή του Μουρικίου Βοιωτίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν συνολικά (361) ναρκωτικά δισκία

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθη χθες (22-05-2017) το απόγευμα στην περιοχή του Μουρικίου Βοιωτίας, ένας 44χρονος υπήκοος Ινδίας, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πρόχειρο παράπηγμα όπου διέμενε ο 44χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (361) ναρκωτικά δισκία.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη «φάκα» 25χρονος στη Λιβαδειά που είχε… μανία με τις μπαταρίες αυτοκινήτων

Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, ο οποίος
κατηγορείται για κλοπή και απόπειρες κλοπών συσσωρευτών ρεύματος από οχήματα

Συνελήφθη, χθες (22-05-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και απόπειρες κλοπών.

Ειδικότερα, ο 25χρονος κατελήφθη να έχει προβεί στην αφαίρεση δύο (2) συσσωρευτών ρεύματος (μπαταρίες), από λεωφορείο εταιρείας, τους οποίους είχε τοποθετήσει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 25χρονος είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει συσσωρευτές ρεύματος από δύο επιπλέον οχήματα (Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο και εκπαιδευτικό λεωφορείο).

Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης κλοπών, καθώς και οι δύο συσσωρευτές ρεύματος, οι οποίοι αποδόθηκαν νομότυπα.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τι έγινε με τη δίκη των 80 πολιτών της Βοιωτίας που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο στα διόδια της Θήβας-ΒΙΝΤΕΟ


Στο αρχείο έθεσε το μονομελές πλημμελειοδικείο την υπόθεση της παραπομπής σε δίκη 80 πολιτών της Βοιωτίας που συμμετείχαν τον Ιούλιο του 2014 σε συλλαλητήριο στα διόδια της Θήβας, για την υποβάθμιση των δομών υγείας στο νομό.


Στο σύνολό τους, φερόμενοι ως κατηγορούμενοι και φορείς που βρέθηκαν στη δίκη έκαναν λόγο για ενέργεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των πολιτών.


Κάλεσαν παράλληλα την κυβέρνηση να καταργήσει σχετικό άρθρο του νόμου Βορίδη που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες πολιτών στους δρόμους προς όφελος των παραχωρησιούχων εταιρειών.

Τι έγινε με τη δίκη 80 πολιτών της Βοιωτίας που... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για τις ευθύνες ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς

Ευθύνες ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων από το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων  παρακαλούνται οι δημότες κάτοχοι ζώων συντροφιάς να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του κοινωνικού συνόλου.
Η κατοχή δεσποζόμενων ζώων διέπετε από σχετική νομοθεσία που προσδιορίζει τις συνθήκες φύλαξης, τον χώρο καθώς και τις ιατρικές πράξεις που πρέπει να γίνονται στα ζώα.
Ως εκ τούτου δεν θεωρείται δεσποζόμενο το ζώο που περιφέρεται στις γειτονιές. Δεσποζόμενο είναι αυτό που έχει συγκεκριμένο χώρο που  ο ιδιοκτήτης του τον ελέγχει απόλυτα.
Είναι θλιβερή η εικόνα να συλλέγονται αδέσποτα από το Δήμο σε κοινόχρηστους χώρους και εκ των υστέρων να προκύπτουν ιδιοκτήτες αυτών.
Παρακαλούμε για την τήρηση των υποχρεώσεων κατοχής ,φύλαξης και ιατρικής προστασίας των ζώων συντροφιάς. Η μη τήρηση αυτών των υποχρεώσεων επιφέρει αστικές αλλά και ποινικές κυρώσεις στους ιδιοκτήτες τους.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέοι του Ολυμπιακού Πειραιά στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου!



Ενα διαφορετικό <<μάθημα>> ιστορίας που τους συγκίνησε έντονα και τους καθήλωσε, βίωσαν οι παίκτες της Ομάδας Νέων του Ολυμπιακού Πειραιώς, επισκεπτόμενοι το Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού στο Διστομο, πριν τον αγώνα με την  ποδοσφαιρική Ομάδα ''Αμβρυσσέας'' της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας..

 Η Πρωταθλήτρια ομάδα Κ-20 του Ολυμπιακού -με επικεφαλής τον κόουτς Βασίλη Βούζα και τον Γενικό Αρχηγό Αριέλ Ιμπαγάσα - επισκέφθηκε το Δίστομο  για φιλικό αγώνα με την τοπική ομάδα που εστεφθη Πρωταθλήτρια Βοιωτίας και από το νέο έτος θα παιζει στην Γ' Εθνική. Μπορεί ο αγώνας να έληξε 2-6  υπέρ της ομάδας του Ολυμπιακού αλλά οι παίκτες της χειροκρότησαν θερμά τους αντιπάλους  τους καθώς ήταν η ''ημέρα'' τους και η φιέστα ήταν για αυτούς!
Άλλωστε η προηγηθείσα επίσκεψη στο Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού και ο φιλικός χαρακτήρας του παιχνιδιού δημιούργησε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο χώρο των αποδυτηρίων και  στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στην εξέδρα. Αλλά και ο αγώνας ήταν υπέροχος με τις ομάδες να χρησιμοποιούν όλο τους το ράστερ!
Το πόσο συγκινήθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού όταν έμαθαν την ιστορία της Σφαγής των 228 Διστομιτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944,αποτυπώνεται στο ότι σε όλη την διάρκεια της φιλοξενίας τους στο Διστομο, μετά τον αγώνα, φορούσαν στο στήθος τους το Μετάλλιο με την ένδειξη ''Μαρτυρική Πόλη Διστόμου'' που τους έδωσε ο Δήμος. Φάνηκε επίσης και  από το λιτή αλλά άκρως τιμητική ιδιόχειρη εγγραφή του κόουτς Βασ. Βούζα στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου:  <<Η Ομάδα Κ-20 του Ολυμπιακού Πειραιά αποτίει φόρο τιμής στα Θύματα του Διστόμου>>. Την αποστολή του Ολυμπιακού συνόδεψε στο Μουσείο ο Προεδρος του Αμβρυσσεα Διστόμου κ Ηλίας Καβαλαγιός και μέλη της διοίκησης. Ο κ. Καβαλαγιός για άλλη μια φορά τόνισε την σημασία να ετοιμαστεί άμεσα το γηπεδο για να μπορεί ο Αμβρυσσέας να φιλοξενεί τις ομάδες στην φυσική του έδρα και να γνωρίζουν την ιστορία του Διστόμου..
Τον αγώνα και την φιέστα παρακολούθησε, παρά την βροχή,πλήθος κόσμου και επίσημοι του πολιτικού και αθλητικού τομέα από όλη την Βοιωτία. 




Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην διαβούλευση για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό


«Πρόσκληση συμμετοχής στην διαβούλευση για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό»


Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ» σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, όλους τους Δήμους του Κορινθιακού και πολλούς τοπικούς φορείς, πραγματοποιούμε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με κεντρικό σύνθημα: «Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό; Όχι Ευχαριστώ», στοχεύοντας:

Στην προστασία του ιδιαίτερου χώρου του Κορινθιακού Κόλπου που χαρακτηρίζεται από μοναδικά φυσικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά,
Στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Κορινθιακού Κόλπου για να μειωθεί και καταργηθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας,
Στην κατάθεση προτάσεων στη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Κορινθιακού Κόλπου για γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.
Στα πλαίσια της εκστρατείας θα γίνουν πολλές δράσεις, όπως: α) ενημέρωση χιλιάδων μαθητών γυμνασίου - λυκείου, β) παραγωγή και διανομή ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου και τσαντών πολλαπλών χρήσεων, γ) πραγματοποίηση διαδικτυακής διαβούλευσης για τοπικά μέτρα πολιτικής μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας, δ) δύο σεμινάρια εκπαιδευτικών, και ε) εκδηλώσεις σε 6 Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου και πολλές άλλες ενέργειες δημοσιοποίησης.
Στο link: http://ecorec.gr/ecorec/index.php Πείτε την γνώμη σας για την μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό, παρουσιάζονται τα εν δυνάμει μέτρα πολιτικής που μπορούν να εφαρμοσθούν και μπορεί ο ερωτώμενος να καταχωρεί την εκτίμησή του, για κάθε μέτρο πολιτικής, για το εάν συμφωνεί ότι μπορεί να εφαρμοσθεί στο Δήμο του. Το ερωτηματολόγιο μπορούν να το απαντήσουν από τους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, αλλά και από όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Παρακαλείστε στο τέλος να δηλώσετε εάν κατοικείτε ή όχι σε Δήμο του Κορινθιακού Κόλπου και ποιος είναι αυτός ο Δήμος.
Πραγματικά θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν μπορούσατε να προωθήσετε το παρόν e-mail σε όλες τις επαφές σας με την προτροπή να διαθέσουν 5 μόνο λεπτά για να απαντήσουν το ερωτηματολόγιο, ώστε να έχουμε μία πολύ καλή εικόνα από τις προθέσεις των πολιτών σε τοπικό επίπεδο σε ένα στατιστικά σημαντικό δείγμα απαντήσεων. Εννοείται ότι και εσείς μπορείτε να το απαντήσετε.
Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική, τα δεδομένα που συλλέγονται ανώνυμα και οι απαντήσεις σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας. Τα αποτελέσματα από την έρευνα θα δημοσιοποιούνται σταδιακά κατά την διάρκεια των δράσεων της εκστρατείας και στο τέλος των δράσεων θα δημοσιοποιηθούν συνολικά στα ΜΜΕ.
       Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Πολιτικό Μηχανικό, Χάρη Σανιδά το Νομαρχιακό Τμήμα Π.Ε. Βοιωτίας του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς  στα πλαίσια της καλής συνεργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Χάρης Σανιδάς, και οι κ.κ. Παναγώτας Αντώνης, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπή Ν. Βοιωτίας του ΤΕΕ, Μπράλιος Ιωάννης, Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Κουτσοπούλου Αγγελική – Ειρήνη, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και Πανουργιάς Θωμάς Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Έγινε ένας ουσιαστικός κι εποικοδομητικός διάλογος όπου ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΕΕ συζήτησαν με την Αντιπεριφερειάρχη και  της εξέθεσαν τις απόψεις τους, για τα σημαντικά θέματα που αφορούν το Νομό.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χάρης Σανιδάς  από πλευράς τους  τόνισαν ότι ο διάλογος και η άριστη συνεργασία θα συνεχιστούν, γιατί επιδίωξη όλων, είναι η επίλυση των προβλημάτων του Τεχνικού κόσμου και των Έργων  που προγραμματίζονται και απασχολούν  τη Βοιωτία.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σάφι Ρούσος: Ελληνίδα η πιο μικρή αγνοούμενη από την επίθεση στο Μάντσεστερ;



Η οκτάχρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσος είχε πάει στην συναυλία με τη μαμά της και την αδερφή της που νοσηλεύονται τραυματισμένες
Το όνομα της 8χρονης Σάφι Ρόουζ Ρούσος (Saffie Rose Roussos) εμφανίζεται στα κοινωνικά δίκτυα και στις ανακοινώσεις της βρετανικής αστυνομίας μεταξύ των αγνοουμένων από την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το κατά πόσο η μικρή αγνοούμενη είναι Ελληνίδα, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί οι εθνικότητες των αγνοουμένων από τη βρετανική αστυνομία.

Η 8χρονη είχε πάει στη συναυλία μαζί με τη μαμά της και την μεγαλύτερη αδερφή της

Το facebook έχει γεμίσει με την φωτογραφία της, ενώ συγγενείς και φίλοι συνεχίζουν με αγωνία την προσπάθεια να την εντοπίσουν.

«Η φίλη της αδερφής μου και οι κόρες της ήταν στην συναυλία. Η Σάφι, οκτώ χρονών, αγνοείται ακόμα. Η μαμά της Λίζα και η αδερφή της Ας βρίσκονται στο νοσοκομείο, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους» γράφει μια γυναίκα, εκλιπαρώντας όποιους μπορούν να βοηθήσουν. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Σταθά για την αναμενόμενη υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας Αλιάρτου – Διστόμου και Σχηματαρίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ




Προς:-  Υπουργό Υγείας
                         Κον Ανδρέα Ξανθό
- Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
    Κον Παύλο Πολάκη
Κοινοποίηση: Διοικητή 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
     Κον  Νέστορα Αντωνίου

Θέμα: Υποβάθμιση Κέντρων Υγείας Διστόμου- Αλιάρτου – Σχηματαρίου    και κατά συνέπεια υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Νομό Βοιωτίας
   Με  βάση ενημερώσεις Ιατρών και εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Διστόμου- Αλιάρτου  και  Σχηματαρίου αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα η υποβάθμιση των  Κέντρων Υγείας στο Νομό Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα δεν θα εφημερεύουν όλο το 24ωρο αλλά μόνο το πρωί ή και στην καλύτερη των περιπτώσεων  και το απόγεμα. Με λίγα λόγια θα μετατραπούν  σε Αγροτικά  Ιατρεία.
Αυτό θα είναι πλήγμα για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική περίθαλψη των περιοχών, διότι:
-Το Κέντρο Υγείας  Διστόμου εξυπηρετεί  χιλιάδες κατοίκους  του Δήμου  Δ.Α.Α. , όσο και των όμορων νομών, Δήμο Δελφών και Δήμο Λιβαδέων, καθώς και επισκέπτες.
Στην περιοχή υπάρχει η μεγαλύτερη Βιομηχανική μονάδα της Ελλάδος, το Αλουμίνιο της Ελλάδος , όπως και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, το μεγαλύτερο της χώρας,  που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Διστόμου.
-Το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου βρίσκεται στην καρδιά το Νομού και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες τόσο από τον Δήμο Λιβαδέων όσο και από το Δήμο Θηβαίων και Ορχομενού.
-Το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου βρίσκεται στην καρδιά της μεγαλύτερης βιομηχανικής ζώνης στην Ελλάδα, με χιλιάδες εργαζόμενους.
Η υποβάθμιση θα είναι ένα ακόμη πλήγμα προς τους πολίτες που βάλλονται από τις μνημονιακές πολιτικές, μειώσεις συντάξεων, μισθών, αύξηση ανέργων σε μια αγροτική περιοχή, που είναι ο Νομός Βοιωτίας,  σε συνδυασμό και με την υπολειτουργία των  δύο Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας υποβαθμίζεται πλήρως τόσο η Πρωτοβάθμια, όσο και η Δευτεροβάθμια ιατρική περίθαλψη του Νομού.

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
          Πρώην    Βουλευτής
Διαβάστε Περισσότερα »

Η εκδίκηση του ελέφαντα: Καταπλάκωσε τον κυνηγό που τον πυροβόλησε

Ένα μέλος της κυνηγετικής ομάδας του Theunis Botha, πυροβόλησε έναν ελέφαντα, με αποτέλεσμα καθώς αυτός σωριάστηκε στο έδαφος να καταπλακώσει και να σκοτώσει τον γνωστό κυνηγό.

Ο Botha ήταν 51 έτους και καταγόταν από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Ο ίδιος είχε ταξιδέψει ως επικεφαλής μιας ομάδας στο Ζιμπάμπουε με σκοπό να κυνηγήσει άγρια ζώα.

Όταν όμως αυτός και η ομάδα του βρέθηκαν μπροστά σε ένα κοπάδι ελεφάντων, ένας από τους συνεργάτες του πυροβόλησε έναν ελέφαντα και αυτός με την σειρά του έπεσε και καταπλάκωσε τον γνωστό κυνηγό.

Ένας εκπρόσωπος των πάρκων της Ζιμπάμπουε και των αρχών της άγριας ζωής στην Αφρική, δήλωσε πως το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή και πως ο ελέφαντας ξεψύχησε κυριολεκτικά πάνω στο πτώμα του Botha.

Ο Botha, πατέρας πέντε παιδιών, συνήθιζε να συμμετέχει σε εκδρομές στις οποίες κυνηγούσε λιοντάρια και λεοπαρδάλεις με την βοήθεια της ομάδας του και των κατάλληλων κυνηγετικών σκυλιών.

Μάλιστα λέγεται πως πολύ συχνά ταξίδευε στις ΗΠΑ προκειμένου να βρει πλούσιους πελάτες που θα επιθυμούσαν να λάβουν μέρος στο κυνήγι.

Επίσης, ο Botha υπήρξε πολύ στενός φίλος με έναν άλλον κυνηγό που προσφάτως έχασε την ζωή του από επίθεση κροκοδείλων. Ο τελευταίος ονομάζεται Scott van Zyl, ήταν 44 χρονών και είχε πάει και αυτός για κυνήγι στην Ζιμπάμπουε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έλλειψαν τα σχόλια που κατακρίνανε το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κυνηγάνε και σκοτώνουνε άγρια ζώα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Νεφώσεις αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας




Από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, και στις τοπικές βροχοπτώσεις θα προστεθούν όμβροι και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και κατά περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι
Σήμερα Τρίτη αναμένονται αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο. Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειώνονται στα ηπειρωτικά από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και πριν το μεσημέρι. Από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, και στις τοπικές βροχοπτώσεις θα προστεθούν όμβροι και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και κατά περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά Ελλάδα. Η θερμοκρασία στο νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσει άνοδο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Αναλυτική η πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ