Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ευχές απο τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων στους Διαγωνιζόμενους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις



Ευχές στους Διαγωνιζόμενους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Αγαπητές μαθήτριες –Αγαπητοί  μαθητές

          Μια σημαντική διαδρομή στην πορεία της ζωής σας ολοκληρώνεται  με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που τώρα αρχίζουν. Διαδρομή στην οποία γνωρίσατε, χαρές και απογοητεύσεις, φιλίες, συγκινήσεις αλλά και κούραση. Αυτή τη διαδρομή τη διανύσατε με μεγάλες προσπάθειες και θυσίες και  με αρωγούς τους γονείς ,αλλά και τους δασκάλους σας.
Ο αγώνας που δώσατε και φυσικά θα συνεχίσετε, ήταν δύσκολος και οι συνθήκες τον καθιστούν δυσκολότερο, αλλά είναι μονόδρομος για την  πρόοδό σας αλλά και για την προκοπή της πατρίδας που τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται όλους μας.  Ο αγώνας αυτός, είναι μια από τις πολλές μάχες που θα δώσει ο καθένας από σας στη ζωή του: είναι σημαντική αλλά δεν είναι η μοναδική.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στις εξετάσεις και καλή πορεία στη ζωή σας, επίσης να θυμάστε πάντα, τους ανθρώπους που σας στηρίζουν και να τους μιμείστε.

 
Ο    Δήμαρχος

Ντασιώτης Γεώργιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Πεζοπορία στην Κοιλάδα των Μουσών και στον Ανατολικό Ελικώνα

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Δ.ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΕΛΙΚΩΝΑΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8πμ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ(ΟΤΕ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ-ΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΙΧ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΡΗΣ ΣΤΙΣ 8.30πμ
ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΚΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΘΗΒΑΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΡΣΑΡΑΣ
Σκάλα, κρύα Βρύση, Πολιάνα, Αρχαίο θέατρο, Ιερό Μουσών, Αγία Αικατερίνη.
Ξενάγηση στον κύριο αρχαιολογικό χώρο.
Η κίνηση από γήπεδο Άσκρης μέχρι Σκάλα, από Πολιάνα μέχρι αρχαίο θέατρο και από Αγία Αικατερίνη μέχρι το γήπεδο θα γίνει με φορτηγό.
Πορεία μέσα στο δάσος, σε χωμάτινο μονοπάτι και υπό σκιά.
Διάρκεια μέχρι 4 ώρες
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ-ΜΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ-
ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γιορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς-Φωτογραφίες

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή πλήθους πιστών  γιόρτασε  η Αγία Τριάδα Λιβαδειάς,στον ομώνυμο ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στην Αγία Τριάδα, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεωργίου, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού.
Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας  στους δρόμους της Αγίας Τριάδας.
Το παρών τους έδωσαν,η Δήμαρχος Λεβαδέων κ.α.Πούλου,ο αντιδήμαρχος κ..Καρβούνης,   ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κουτσούμπας,ο πρώην βουλευτής κ.Καράμπελας,δημοτικοί σύμβουλοι  και ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Αγίας Τριάδας κ.Ράπτης.Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τον Δήμο Λεβαδέων,διοργάνωσαν  τριήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Πνεύματος.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΑΤΡΙΑΔΙΤΕΣ










Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ



Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητικοί Αγώνες Στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστροφή υπό το... βλέμμα των drones...


Με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων, η...
Υπηρεσία Μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση drone της.

Στο μεταξύ σε ισχύ βρίσκονται έκτακτα μέτρα της Τροχαίας από τις 16:00 έως τις 23:00, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία από τις 16:00 έως τις 23:00 για το ρεύμα εισόδου, ισχύσουν οι εξής απαγορεύσεις:

• Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

• Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 367+319), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας, από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) και στην Π.Ε.Ο. Λεπτοκαρυάς - Ευαγγελισμού (διαδρομή μέσω Κοιλάδας Τεμπών).

• Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

• Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

• Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) αυτής.

• Στην Ιονία Οδό στο τμήμα από τη [(Χ.Θ. 187+950 (Πέρδικα)] έως τη [(Χ.Θ. 134+435 (Σελάδες)] και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας (Χ.Θ. 106+197) έως τη (Χ.Θ. 10+872) και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου.

• Στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Πελοποννήσου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Καλαμάτα έως την Κόρινθο και από τη Σπάρτη έως το Λεύκτρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο 35χρονος Έλληνας που μαχαίρωσαν οι τρομοκράτες στο Λονδίνο


Ο Έλληνας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο είναι ο 35χρονος Antonio Φίλης.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο 35χρονος βρίσκεται στη Βρετανία από το 2011, έχει σπουδάσει Γεωπόνος - Τεχνολόγος τροφίμων και εργάζεται σε μια εταιρεία στο Λονδίνο.

"Ενώ οι άλλοι έτρεχαν να σωθούν ο γιος μου δεν έφυγε", δήλωσε στο LamiaRepor ο πατέρας του 35χρονου, Γιώργος Φίλης.

"Εμείς αρχικά ενημερωθήκαμε από τη φίλη του και στη συνέχεια μιλήσαμε και με τον ίδιο δυο φορές. Όπως είπαν και οι γιατροί φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο η αγωνία και η δική μου και της μητέρας του είναι μεγάλη γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά", πρόσθεσε.
 LamiaReport 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρεμιέρα αύριο για τις Πανελλήνιες -Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές

Ξεκινά από αύριο, Τρίτη 6 Ιουνίου, ο «Γολγοθάς» των πανελλαδικών εξετάσεων για 104.965 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) θα κάνουν φέτος το «ποδαρικό» στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται, στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 7 Ιουνίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Πάντως, τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος η διαδικασία των εξετάσεων είναι απλή, σε σχέση με την περυσινή «σπαζοκεφαλιά» της παράλληλης διενέργειας εξετάσεων με δύο συστήματα, λόγω της μετάβασης από το παλιό στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια.

Οι ώρες προσέλευσης και η διάρκεια εξέτασης των μαθημάτων

Γενικά, η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Όσον αφορά στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00, για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30, και μέχρι τις 14:30, για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15:00.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Τι απαγορεύεται να έχουν οι υποψήφιοι στην αίθουσα εξέτασης

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή αλλά αντικείμενα, έκτος από αυτά που επιτρέπονται συμφώνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή καλείται ο εφεδρικός-αναπληρωματικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων.

Αν ο υποψήφιος φέρει στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή κινητό ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο αλλού εξεταζόμενου, ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής Επιτροπής και το γραπτό του μηδενίζεται.

Εξάλλου, όσοι υποψήφιοι δεν λάβουν μέρος ή διακόψουν την εξέτασή τους σε ένα ή περισσότερα μαθήματα κατά τη διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου για σοβαρούς λόγους, θα μπορούν να συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, εξεταζόμενοι στο σύνολο των μαθημάτων που είχαν δηλώσει. Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο (4468/2017) και σχετική Υπουργική Απόφαση, δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις έχουν όσοι υποψήφιοι δεν λάβουν μέρος ή διακόψουν την εξέτασή τους σε ένα ή περισσότερα μαθήματα, εξαιτίας είτε σοβαρού λόγου υγείας, είτε λόγω ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α΄ βαθμού εξ αίματος σε ευθεία γραμμή ή β΄ βαθμού εξ αίματος σε πλάγια γραμμή, ο οποίος επήλθε εντός του μήνα που προηγείται του μήνα έναρξης των εξετάσεων και μέχρι τη λήξη αυτών.

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Πανελλαδικών, από τις 6 έως και τις 30 Ιουνίου, η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιείται μετά τις 12 το μεσημέρι. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η διέλευση, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από την πτέρυγα Δ του ισογείου και η αποχώρηση υπαλλήλων ή επισκεπτών πριν τις 12 το μεσημέρι.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι γιορτάζουμε του Αγίου Πνεύματος;

Την Κυριακή της Πεντηκοστής γιορτάζουμε την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού, με μορφή φωτιάς, σαν φλόγες πάνω στα κεφάλια τους, πενήντα μέρες μετά την ανάστασή Του και δέκα μέρες μετά την ανάληψή Του.

Η εορτή της Πεντηκοστής είναι εορτή της Αγίας Τριάδος, αφού με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος μαθαίνουμε ότι ο Θεός είναι Τριαδικός. Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έγινε κατά την ημέρα της Κυριακής.

Ο ιερός υμνογράφος αποκαλεί την Πεντηκοστή τελευταία εορτή από πλευράς αναπλάσεως και ανακαινίσεως του ανθρώπου: “Την μεθέορτον πιστοί και τελευταίαν εορτήν εορτάσωμεν φαιδρώς, αύτη εστί Πεντηκοστή, επαγγελίας συμπλήρωσις και προθεσμία”.

Την Κυριακή λοιπόν εορτάζουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή, εκείνη την ημέρα ήλθε το Άγιο Πνεύμα στους Μαθητές του Χριστού.

Όπως αναφέρεται και στο Συναξάρι της ημέρας:

Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, Κυριακῇ ὀγδόῃ ἀπὸ τοῦ Πάσχα, τὴν ἁγίαν Πεντηκοστὴν ἑορτάζομεν.

Στίχοι

Πνοῇ βιαίᾳ γλωσσοπυρσεύτως νέμει,

Χριστὸς τὸ θεῖον Πνεῦμα τοῖς Ἀποστόλοις.

Ἐκκέχυται μεγάλῳ ἑνὶ ἤματι Πνεῦμ’ ἁλιεῦσι.

Ταῖς τῶν ἁγίων Ἀποστόλων πρεσβείαις, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ἐλέησον ἡμᾶς. Ἀμήν.

Την Δευτέρα εορτάζουμε πάλι την Αγία Τριάδα αφού γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι κοινή είναι η ενέργεια του Τριαδικού Θεού και ποτέ δεν μπορεί να χωρισθή και να απομονωθή ένα Πρόσωπο από τα άλλα Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. Όμως οι άγιοι Πατέρες μας πού έβαλαν σε άριστη σειρά και τάξη όλα τα θέματα της πίστεως μας, για να δώσουν τιμή στο Άγιο Πνεύμα, όρισαν να το εορτάζουμε και κατά την Πεντηκοστή, αλλά και ξεχωριστά σήμερα.

Ξεκάθαρο είναι το υπόμνημα του Συναξαρίου:

Τη αύτη ήμερα, Δευτέρα της Πεντηκοστής, αυτό το Πανάγιον και ζωοποιόν και παντοδύναμον εορτάζομεν Πνεύμα, τον ένα της Τριάδος Θεόν, το ομότιμον και ομοούσιον και ομόδοξον τω Πατρί και τω Υίω.

Στίχοι

Πᾶσα πνοή, δόξαζε Πνεῦμα Κυρίου,

Δι’ οὗ πονηρῶν πνευμάτων φροῦδα θράση.

Τῇ ἐπιφοιτήσει τοῦ ἁγίου Πνεύματος, πρεσβείαις τῶν Ἀποστόλων σου, Χριστὲ ὁ Θεός, ἐλέησον ἡμᾶς. Ἀμήν.

Εμείς πού γιορτάζουμε τη δική μας Πεντηκοστή, πρέπει να γνωρίζουμε ότι την ήμερα αυτή, όταν εορταζόταν η Πεντηκοστή των Εβραίων, ήλθε το Άγιο Πνεύμα στους Μαθητές του Χριστού.

Επειδή, λοιπόν, οι Άγιοι Πατέρες θεώρησαν καλό να ξεχωρίσουν τις γιορτές για να τιμήσουν με τον τρόπο αυτό το μεγαλείο του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, γι’ αυτό την επομένη της Πεντηκοστής, την Δευτέρα, εορτάζουμε το Πανάγιο Πνεύμα, πού είναι μία υπόσταση της Αγίας Τριάδος.

Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, 10 ημέρες μετά την Ανάληψη του Χριστού και 50 ημέρες μετά την Ανάσταση, οι Δώδεκα Απόστολοι ήταν συγκεντρωμένοι σε ένα σπίτι στα Ιεροσόλυμα. Εκείνη την ημέρα ήταν η εβραϊκή γιορτή της Πεντηκοστής, ημέρα που γιορτάζουν το ότι ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις Δέκα Εντολές στο Όρος Σινά. Ξαφνικά, ακούστηκε μία δυνατή βροντή στον ουρανό και όλοι είδαν δώδεκα γλώσσες που θύμιζαν φωτιά να κατεβαίνουν από τον ουρανό και να μπαίνουν στο σπίτι όπου βρίσκονταν οι Απόστολοι. Κάθε μία από τις γλώσσες στάθηκε πάνω από το κεφάλι του κάθε Απόστολου. Κατά τον Αγ. Γρηγόριο Παλαμά, με αυτές τις πύρινες γλώσσες πήρε μορφή το Αγ. Πνεύμα.

Τι γιορτάζουμε του Αγίου Πνεύματος;

Ο λόγος που το Αγ. Πνεύμα εμφανίστηκε με τη μορφή πύρινων γλωσσών ήταν αφενός για να δείξει ότι Πατήρ, Υιός και Αγ. Πνεύμα είναι ομοούσιοι και αφετέρου ότι το κήρυγμα των Αποστόλων έχει διπλή ενέργεια, όπως η φωτιά: να φωτίζει τους πιστούς και να παραδίδει τους άπιστους στο πυρ.

Η επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος ήταν η εκπλήρωση της υπόσχεσης που έδωσε ο Χριστός πριν την Ανάληψη. Το Αγ. Πνεύμα, λοιπόν, στάλθηκε για να φωτίσει τους Αποστόλους και να δυναμώσει το έργο τους.

Έπειτα από την επιφοίτηση, οι Απόστολοι βγήκαν από το υπερώο και άρχισαν να κηρύττουν στους Ιουδαίους που βρίσκονταν στα Ιεροσόλυμα, μιλώντας στον καθένα στη γλώσσα του «για τα θαυμαστά έργα του Θεού». Ως αποτέλεσμα, έπειτα και από το κήρυγμα του Πέτρου, βαφτίστηκαν εκείνη την ημέρα 3.000 νέα μέλη της χριστιανικής εκκλησίας και κάπως έτσι ιδρύθηκε η Εκκλησία.

Όπως είχε υποσχεθεί ο Χριστός στους Αποστόλους, από τότε το Αγ. Πνεύμα είναι δίπλα στην Εκκλησία, δίπλα στους πιστούς, καθοδηγεί την Εκκλησία και βοηθάει τους ανθρώπους να γνωρίσουν τον Θεό και να μπορέσουν να αγωνιστούν για τη Σωτηρία της ψυχής τους.

Η Πεντηκοστή είναι εβδομαδιαία εορτή δηλαδή εορτάζεται όλες τις ημέρες της εβδομάδας με ιδιαίτερη έξαρση το Σάββατο. Από τις μεθεόρτιες ημέρες ξεχωρίζει η Δευτέρα που είναι αφιερωμένη στο Άγιο Πνεύμα όπου και επαναλαμβάνεται ομοίως όλη η ακολουθία της Κυριακής. Η ημέρα είναι αργία ακριβώς για να μπορούν πολλοί άνθρωποι να συγκεντρωθούν στην εκκλησία και να παρακολουθήσουν τη θεία Λειτουργία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Χαλκίδα και Λαμία ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης

Σας προσκαλούμε στην επιστημονική συνάντηση στη Χαλκίδα, 11 Ιουνίου 2017, στο ξενοδοχείο Παλίρροια (Ελ. Βενιζέλου 2, Χαλκίδα, ΤΚ 34100) με θέμα "Εξέταση προβλημάτων της Εύβοιας και ειδικών προβλημάτων επαγγελματιών και καταστηματαρχών του νησιού. 'Ωρα 7μμ - 10μμ. Κεντρική ομιλία : Βασίλης Λεβέντης. Ομιλητές : Μάριος Γεωργιάδης (Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της 'Ενωσης Κεντρώων και βουλευτής Α' περιφέρειας Αθηνών) και Νίκος Χατζηαθανασίου (στέλεχος της 'Ενωσης Κεντρώων). Είσοδος ελεύθερη. Διοργάνωση : Ηγέτες του Κέντρου. Φορέας 'Ερευνας και Επιμόρφωσης. Περισσότερες πληροφορίες : 210 5220357 Email : info@antidiaploki.gr

Σας προσκαλούμε στην επιστημονική συνάντηση στη Λαμία, 10 Ιουνίου 2017, στο ξενοδοχείο Samaras (Αθανασίου Διάκου 14. Λαμία,   ΤΚ 35100) με θέμα τη διοικητική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. 'Ωρες : 8μμ - 10μμ. Κεντρική ομιλία : Βασίλης Λεβέντης. Είσοδος ελεύθερη. Διοργάνωση : Ηγέτες του Κέντρου. Φορέας 'Ερευνας και Επιμόρφωσης. Περισσότερες πληροφορίες : 210 5220357 Email : info@antidiaploki.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος καιρός με συννεφιά, τοπικές βροχές αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα του Αγίου Πνεύματος στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 ή 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ