Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Χαλάει πάλι ο καιρός με τοπικές βροχές-ΒΙΝΤΕΟ

Xαλάει και πάλι ο καιρός την Τετάρτη με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και νότια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρώτικα.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νότια και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδος κυρίως στα δυτικά και νότια.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινέ ώρες στα Ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 32 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Στην Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά με σποραδικού όμβρους στα ορεινά.

ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νόρια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 έως 32 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών από τα δυτικά το βράδυ.

ΑΝΕΜΟΙ: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 έως 28 και στην Κρήτη κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά περιόδους πιο πυκνές.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια.

ΑΝΕΜΟΙ: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαιρετισμός Μπακογιάννη για τον Ασωπό με πολλά μηνύματα

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σχηματάρι η εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Τανάγρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο απορρύπανσης και εξυγίανσης της περιοχής του Ασωπού ποταμού.

Ο κ. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην τελετή τον Εξοχότατο  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο, μίλησε για την προσπάθεια ολόκληρης της κοινωνίας και των φορέων της Στερεάς Ελλάδας ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο ανάπτυξης.

«Τα νερά του Ασωπού που κάποτε μας διαιρούσαν, σήμερα μας ενώνουν», είπε χαρακτηριστικά και ανέπτυξε τους άξονες στους οποίους βασίζεται η προσπάθεια αναμόρφωσης του Ασωπού και ολόκληρης της βιομηχανικής ζώνης των Οινοφύτων για την επίτευξη του τελικού στόχου.

Διαβάστε τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Είναι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά που σας υποδεχόμαστε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σας ευχαριστούμε για την σταθερή υποστήριξη στην υπόθεση του Ασωπού, την οποία επισφραγίζετε με την παρουσία σας σήμερα εδώ.

Παναγιώτατε,

Καλωσορίζουμε με ταπεινότητα και σεβασμό τον πνευματικό ηγέτη της Ορθοδοξίας που με διορατικότητα εδώ και χρόνια έχει αφιερωθεί στην προστασία του περιβάλλοντος. Ως παγκόσμιο σύμβολο της μοναδικής σχέσης οικολογίας και πνευματικότητας, προσδίδετε διεθνή ακτινοβολία στην απαίτηση του τόπου μας για υγεία και ευημερία. Η παρουσία Σας σήμερα εδώ αποτελεί παγκόσμιας εμβέλειας μήνυμα σε μια περίοδο ανατροπών των διεθνών συσχετισμών για το περιβάλλον.

Μακαριώτατε,

Η ευχή και η ευλογία σας αποτελεί πάντοτε για εμάς έμπνευση και δύναμη. Πρώτος και σε ανύποπτο χρόνο μου αναφέρατε το μεγάλο πρόβλημα του Ασωπού. Μου ζητήσατε να σας υποσχεθώ πως θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτόν τον τόπο και σε αυτούς τους ανθρώπους που τόσο αγαπάτε. Αν φτάσαμε σήμερα έως εδώ, οφείλεται σε εσάς.

Άγιοι Πατέρες, κύριοι Υπουργοί, κύριες και κύριοι Βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι του πρώτου και του δευτέρου βαθμού της Αυτοδιοίκησης, κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Τη χώρα μας και το δημόσιο λόγο καλύπτει τα τελευταία χρόνια ένα βαρύ μαύρο και τοξικό σύννεφο που κουβαλάει μέσα του δηλητήριο, διχόνοια και μίσος.

Έχουμε μάθει δυστυχώς και σκεπτόμαστε με τεχνητά διλήμματα:

Ή εμείς ή αυτοί.

Ακόμη χειρότερα, ή εμείς ή κανείς.

Για πολλά χρόνια και εμείς εδώ τρώγαμε τα σωθικά μας.

Από τη μία το ιδιωτικό συμφέρον, από την άλλη το δημόσιο.

Από τη μία η ανάπτυξη, από την άλλη το περιβάλλον.

Από τη μία οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες, από την άλλη τα παιδιά μας.

Καρκινοβατούσαμε. Δημιουργούσαμε προβλήματα αντί να τα λύνουμε.

Όλες αυτές τις αντιθέσεις εμείς σήμερα εδώ τις πνίγουμε, και τις πνίγουμε συμβολικά στα νερά του Ασωπού που κάποτε μας διαιρούσαν και σήμερα μας φέρνουν πιο κοντά.

Γιατί κάτι στα αλήθεια διαφορετικό συμβαίνει σήμερα εδώ. Και δίνει μια ηχηρή απάντηση.

Πετύχαμε μια σύνθεση την οποία επικυρώνει με την παρουσία της η πολιτειακή, η πνευματική και η θρησκευτική ηγεσία του τόπου στο ύψιστο επίπεδο.

Πριν από δύο χρόνια πήραμε μια απλή απόφαση: να πάψουμε να γκρινιάζουμε, να μεμψιμοιρούμε και να αλληλοκατηγορούμαστε. Να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Χωρίς να περιμένουμε τα πάντα από το Κράτος. Από κάτω προς τα πάνω. Με πίστη στις δικές μας δυνάμεις.

Καθίσαμε γύρω από ένα τραπέζι. Αυτοδιοίκηση, βιομηχανίες και ολόκληρη η κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας.

Και όταν σηκωθήκαμε, μετά από έναν εξαντλητικό διάλογο και μια μακρά, επίμονη και επίπονη, διαβούλευση, δώσαμε τα χέρια πάνω από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βασισμένο σε τρείς άξονες:

    πρώτος και κυριότερος η δημόσια υγεία,
    δεύτερος το περιβάλλον, η εξυγίανση και απορρύπανση ενός δηλητηριασμένου για χρόνια τόπου,
    τρίτος η βιώσιμη ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τρέξαμε. Δεν επιτρέψαμε να χαθεί χρόνος. Και όπου μπορούσαμε υποκαταστήσαμε και συμπληρώσαμε το κράτος.

Θεσπίσαμε παρατηρητήρια υγείας και περιβάλλοντος, δρομολογήσαμε την οριοθέτηση του ποταμού και τον εντοπισμό, επιτέλους, της εστίας της υπάρχουσας ρύπανσης, μελετήσαμε και οριοθετήσαμε επιχειρηματικό πάρκο εξυγίανσης και ανάπτυξης, με όλες τις αναγκαίες υποδομές όπως ο βιολογικός καθαρισμός, τα δίκτυα και η χωροταξική και πολεοδομική του οργάνωση (ήδη προχθές καταθέσαμε τη μελέτη οριοθέτησης της άτυπης και άναρχης βιομηχανικής συγκέντρωσης, κάνοντας το καθοριστικό πρώτο βήμα για το βιομηχανικό πάρκο). Σχεδιάσαμε την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση για να παρέμβουμε στην ευρύτερη περιοχή αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.   Ένα πλήρες, δηλαδή, σχέδιο δράσης.

Και έτσι από την ιδέα σήμερα έχουμε ήδη περάσει στην πράξη.


Κυρίες και κύριοι,

Αν πριν από δύο χρόνια λέγατε σε έναν κάτοικo της ευρύτερης περιοχής πως σήμερα θα είμαστε εδώ να προχωράμε ένα έτοιμο σχέδιο, στηριζόμενο μάλιστα από όλους εσάς, θα τσιμπιόταν. Και θα είχε δίκιο. Γιατί μέχρι τότε, δεν ένιωθε απλώς, ήταν, ένας πολίτης ξεχασμένος, αόρατος στα όργανα της πολιτείας, ένας πολίτης β’ κατηγορίας βυθισμένος σε ένα γιγαντιαίο πρόβλημα που κανένας δεν τολμούσε να αγγίξει.

Τολμήσαμε, δουλέψαμε και μας πίστεψε.

Σήμερα, με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Ασωπός και το πρόβλημα της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής ρύπανσης της χώρας, που φέρει το όνομά του, βγαίνει και επισήμως από την αφάνεια και την κουκούλα της απραξίας. Αναδεικνύεται και πολεμιέται.

Περπατήσαμε στον δρόμο που ανοίξανε προσωπικότητες όπως ο  Αθανάσιος Παντελόγλου. Με συνταξιδιώτες τον Δήμαρχο Βασίλη Περγάλια, τον Πατέρα Γιάννη Οικονομίδη, το Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνιων Νίκο Κουδούνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Βρασίδα Ζάβρα, τον Υπουργό Αλέξη Χαρίτση και την Ευρωπαία Επίτροπο Κορινά Κρετού και βέβαια τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Γιάννη Ταγκαλέγκα και τους συνεργάτες μας στην Περιφέρεια που πίστεψαν και ξενύχτησαν πάνω από αυτή την προσπάθεια.

Μα πάνω από όλα με κάθε πολίτη της περιοχής μας, με την εμπιστοσύνη και την υπομονή του.

Οι στόχοι μας, λοιπόν, είναι ξεκάθαροι. Υπάρχει για πρώτη ίσως φορά  σχέδιο.  Συγκεκριμένο, συνολικό. Συνεκτικό, μελετημένο κα στιβαρό. Οι χρηματοδοτήσεις έχουν ξεκλειδώσει. Είμαστε όλοι μαζί, και έχουμε ισχυρούς συμπαραστάτες.

Είμαστε όμως ακόμα στην αρχή. Και έχουμε πολύ δουλειά.

Χρειάζεται χρόνος.

Θέλει αντοχές, επιμονή, αφοσίωση και πίστη.

Κυρίως, όμως, χρειάζεται να διατηρήσουμε πάση θυσία την ενότητα που με κόπο πετύχαμε.

Επιτρέψτε μου να απευθυνθώ ειδικά στους παριστάμενους Υπουργούς και Βουλευτές, αδιακρίτως, όλων των κομμάτων.

Είναι και δική σας ευθύνη η ενότητα αυτή. Υιοθετήστε την

Όπως εξαρτάται και από εσάς , αν η υλοποίηση του σχεδίου μας θα τρέξει ακόμα πιο γρήγορα. Οι διαδικασίες μπορούν να απλοποιηθούν και να  επισπευσθούν, όταν, όπως εδώ, το εθνικό συμφέρον το επιτάσσει.  Εμείς δεσμευόμαστε  να σας ενοχλούμε συνεχώς με συγκεκριμένες πάντα προτάσεις και λύσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή μας δουλειά.










Διαβάστε Περισσότερα »

Απέλυσαν και χτύπησαν μετανάστη-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Ακόμη ένας μετανάστης εργάτης έπεσε θύμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και βίας.
          Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της « Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε» (πλαστικές τσάντες) όχι μόνο απέλυσε τον συνάδελφο αλλά προχώρησε και σε άσκηση σωματικής βίας σε βάρος του, όταν εκείνος ζήτησε το χαρτί της απόλυσης και άλλα προσωπικά του έγγραφα, που είχε προσκομίσει στην εργοδοσία.
          Άμεση ήταν η αντίδραση στη βία της εργοδοσίας απ΄ την πλειοψηφία των συναδέλφων στο εργοστάσιο, που σταμάτησαν την παραγωγή.
          Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της « Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε» και το καθεστώς παραβίασης των όρων αμοιβής και εργασίας που έχει επιβάλλει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ενώ δεν υπάρχει πόσιμο νερό, τουαλέτες, χώρος για την πραγματοποίηση των διαλειμμάτων, την ίδια στιγμή οι χώροι παραγωγής είναι ζωσμένοι με κάμερες παρακολούθησης.
          Όλα αυτά συμβαίνουν με την απουσία ή και την ανοχή ακόμη των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου εργασίας.
          Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων, την σύσταση εργοστασιακής επιτροπής και την απόφασή τους για συνέχεια με νέα 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 5 Ιουνίου, για την ανάκληση της απόλυσης και για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
          Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα τους και αντιπροσωπεία του Σωματείου μας θα παραβρεθεί στο χώρο την Δευτέρα το πρωί.


 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ   «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»     
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός της ανακομιδής και μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου του Λεβαδέως



Διαβάστε Περισσότερα »

Aσφαλτοστρώνεται ο δρόμος Κυριάκι -Λαζαραίϊκα μετά απο συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με το Αλουμίνιον της Ελλάδος

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής Λεβαδέων με τη Δ/νση του εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδος
Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής αποτελούμενη από τη Δήμαρχο Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Χρήστο Κυπραίο, Σωτήρη Καρβούνη και Αθανάσιο Φορτώση και το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου κ. Ελισάβετ Λίλιου επισκέφθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 τη Διεύθυνση του εργοστασίου “Αλουμίνιον της Ελλάδος” για συζήτηση – συνεργασία στα πλαίσια των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής  Ευθύνης του Ομίλου.
Η συνάντηση με τη Διεύθυνση της εταιρείας πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα κατά την οποία συζητήθηκαν διάφορα θέματα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας που θα συμβάλλουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην προσφορά υπηρεσιών προς την τοπική κοινωνία.
Κατά τη συζήτηση ανακοινώθηκε από την πλευρά της εταιρείας, η άμεση έναρξη ασφαλτόστρωσης δύο χιλιομέτρων του δρόμου που ενώνει το Αλουμίνιον της Ελλάδας με το Κυριάκι, στη θέση Λαζαραίϊκα, ενώ και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξει έγκαιρη συνεργασία για τον  προγραμματισμό περαιτέρω δράσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Aυτοκτόνησε 66χρονος στον Διόνυσο Ορχομενού

Ένας 66χρονος , αποφάσισε να βάλει τέρμα στην ζωή του, στον Διόνυσο Βοιωτίας.
Τον αυτόχειρα , τον βρήκαν απαγχονισμένο σήμερα το πρωί .Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τον πρόσφατο χαμό της συζύγου του
Για την υπόθεση έχει επιληφθεί το Aστυνομικό Τμήμα Ορχομενού.

e-hani
Διαβάστε Περισσότερα »

2ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Συνεδριακό Θήβας



Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Συνεδριακό Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων προς τους υποψήφιους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων



Με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου εύχεται στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν σε αυτές, καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους, ώστε να ανταμειφθούν οι κόποι τους και να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν θέσει.
Οι εξετάσεις που ξεκινούν σήμερα είναι η αφετηρία μιας συνεχούς διαδικασίας μόρφωσης και καλλιέργειας που συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, αποτελούν ένα σημαντικό σταθμό, αλλά όχι και την τελευταία ευκαιρία για να κατακτήσουμε να όνειρά μας.
Καλή σας επιτυχία!

Διαβάστε Περισσότερα »

Όποιος μεθυσμένος οδηγός προκαλεί θανατηφόρο τροχαίο θα χάνει το δίπλωμα οδήγησης


Όποιος οδηγός προκαλεί θανατηφόρο τροχαίο υπό την επήρεια αλκοόλ θα χάνει αυτομάτως για 5 χρόνια την άδεια του.

Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπεται προσθήκη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στην οποία αναφέρεται πως σε οδηγό κάθε μορφής οχήματος που προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα, και οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος (άνω του 0,50 g/l) αφαιρείται επί τόπου η άδεια ικανότητας οδηγού για διάστημα 5 ετών.

«Στον οδηγό οχήματος (ή κάθε μεταφορικού μέσου) που προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα, ο οποίος οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος και η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 0,50 g/l αφαιρείται επί τόπου η άδεια ικανότητας οδηγού για διάστημα πέντε (5) ετών. Κατά της παραπάνω απόφασης της αστυνομικής αρχής, ο οδηγός δύναται να προσφύγει ενώπιον του κατά τόπο αρμοδίου εισαγγελέα πλημμελειοδικών για την ακύρωση της πράξης αφαίρεσης ή τη μείωση του χρόνου αφαίρεσης. Μετά την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο του αρμοδίου δικαστηρίου, η προσφυγή του προηγουμένου εδαφίου απευθύνεται μόνο προς το δικαστήριο το οποίο μπορεί να συνεδριάσει και πριν από την εκδίκαση της κύριας ποινικής υπόθεσης κατά την αυτόφωρη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, το ποινικό δικαστήριο κατά την κρίση του, συνεκτιμώντας τις συνθήκες τέλεσης της πράξης και την προσωπικότητα του δράστη, μπορεί να επιμηκύνει την αφαίρεση της άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα έως πέντε (5) επιπλέον έτη. Αν ο ίδιος οδηγός μετά την παρέλευση της πενταετίας ή του χρόνου που ορίσει το ποινικό δικαστήριο καταληφθεί να οδηγεί και πάλι υπό την επήρεια οινοπνεύματος αφαιρείται επί τόπου και δια βίου η άδεια ικανότητας οδηγού», σημειώνεται στο νομοσχέδιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις



   Με την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου καλούνται να δώσουν  τη μάχη για τη διεκδίκηση μιας θέσης στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

  Είναι μια ημέρα σταθμός για τους μαθητές όπως και αυτές των εξετάσεων που θα ακολουθήσουν, γιατί το διάβασμα, οι στερήσεις και οι κόποι τους, ζητούν δικαίωση.

 Τους εύχομαι να δείξουν ψυχική δύναμη, ηρεμία, διαύγεια πνεύματος και οι προσπάθειές τους θα δικαιωθούν.


ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ – ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : «Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα».



Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες.
Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργια με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στο θάνατο. Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με: αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμέτους, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης. Μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επακολουθεί κωματώδης κατάσταση και θάνατος.
Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά, θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος: πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό κ.λ.π.

Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:
1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).
2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.
3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως:
• Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.
• Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών.
• Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.
4. Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες ( ντους ).
5. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα ( μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ. λ. π.
6. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:
• Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών
• Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.
• Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.
7. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.
8. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δίδεται όταν οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυάζονται και με φαινόμενα αυξημένων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Συγκεκριμένα:
Σε περίπτωση υπέρβασης ορίων του όζοντος στον ατμοσφαιρικό αέρα, το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει σχετικές οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης ειδικά των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, οι οποίες έχουν ως εξής:«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Επίσης, για την προστασία της δημόσιας υγείας από αιωρούμενα σωματίδια (Α.Σ.10), το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει την με αρ. πρωτ. ΔΥΓ2/Γ.Π.οικ.3191/14.1.14 (ΑΔΑ: ΒΙΨΠΘ-ΩΣ1) εγκύκλιο με συστάσεις προς το κοινό, οι οποίες σε περίπτωση υπέρβασης ανάλογα με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων αναρτώνται στον ιστότοπο του Υπουργείου (·         http://www.moh.gov.gr/articles/news/3005-systaseis-gia-thnatmosfairikh-rypansh)
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιες 2017: Αυτά είναι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας στα ΕΠΑΛ


Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας εξετάστηκαν σήμερα, στην πρεμιέρα των πανελλήνιων εξετάσεων, οι υποψήφιοι των ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Τα θέματα που έπεσαν είναι τα παρακάτω:

Δείτε εδώ τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλη Κυκλοφορίας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα και ποιοι περισσότερα το 2018


Με τέσσερα νέα κριτήρια θα υπολογίζονται τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Ειδήσεις» τα οποία περιλαμβάνουν τον κυβισμό, την παλαιότητα, την τιμή αγοράς αλλά και τις εκπομπές ρύπων.

Σήμερα τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα, την παλαιότητα και τις εκπομπές ρύπων. Επομένως το νέο δεδομένο στον υπολογισμό των Τελών Κυκλοφορίας 2018 αφορά στην τιμή αγοράς.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού αναμένεται να οδηγήσει σε αυξήσεις των ποσών σε περίπου 1,8 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ενώ αντίθετα θα οδηγήσει σε μειώσεις των ποσών καταβολής σε περίπου 1,7 εκατ. οχημάτων.

Ωστόσο εγκυμονεί ο κίνδυνος να καταγραφούν πάρα πολλά λάθη στον τρόπο υπολογισμού καθώς από την μία μεριά έχουμε τα παλιά αυτοκίνητα που θεωρητικά ο συντελεστής παλαιότητας θα μειώνει το ύψος των Τελών Κυκλοφορίας αλλά από την άλλη μεριά οι εκπομπές ρύπων που μπορεί να αυξάνουν το τελικό ποσό πληρωμής δεν υπάρχουν.

Αν πάλι στα πολύ παλιά οχήματα που δεν υπάρχουν οι εκπομπές ρύπων διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς αλλά μειωθούν τα ποσά λόγω παλαιότητας τότε από κάπου θα πρέπει να καλυφθούν οι απώλειες που θα δημιουργηθούν στα έσοδα του Προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς το έλλειμμα που είναι πιθανό να δημιουργήσουν τα παλιά οχήματα είναι πολύ πιθανό να καλυφθούν από τα νεότερα, πιο καθαρά και ακριβά αυτοκίνητα.

Ειδικότερα πάνω από 1,7 εκατ. αυτοκίνητα έχουν ηλικία μεγαλύτερη από 13 έτη, δηλαδή η πρώτη άδεια κυκλοφορίας τους έχει εκδοθεί πριν το 2004. Αντίστοιχα πάνω από 1,8 εκατ. οχήματα έχουν 1η Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η/1/2005 εκ των οποίων μόλις 500.000 έχουν κυκλοφορήσει την τελευταία πενταετία.

Αν λοιπόν μειωθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας σε 1,7 εκατ. οχήματα τότε είναι δεδομένο ότι θα επιβαρυνθούν τα υπόλοιπα 1,8 εκατ. αυτοκίνητα με επιπλέον χαράτσια ώστε ο τελικός λογαριασμός να είναι κοντά στα έσοδα που θα αναγράφει ο Προϋπολογισμός.

Για αυτό τον λόγο, εκτιμούν στελέχη της αγοράς, το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει να εισάγει τον συντελεστή της αξίας αγοράς στον τρόπο υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας ώστε οι ιδιοκτήτες των ακριβών αυτοκινήτων να πληρώνουν πολύ υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να υπολογίσει τις απώλειες που σημειώνουν οι αξίες αγοράς σε ένα αυτοκίνητο που έχει κυκλοφορήσει ακόμη και μόλις ένα μήνα ή χειρότερα μετά από 2 ή 3 χρόνια κυκλοφορίας.

Μάλιστα τα στελέχη από το κλάδο του αυτοκινήτου επισημαίνουν στο Enikonomia.gr πως η περίφημη Επιτροπή που ασχολείται με την φορολογία στα αυτοκίνητα πραγματοποιεί το ένα λάθος μετά το άλλο και αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η περίφημη Επιτροπή που ασχολείται με την φορολογία στα αυτοκίνητα κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν ακούει τους παράγοντες της αγοράς. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο νέος τρόπος υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης στα τελωνεία ο οποίος άνοιξε το δρόμο στις εισαγωγές παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων εξαιτίας του πολύ χαμηλού Τέλους Ταξινόμησης και έκανε απαγορευτική την εισαγωγή νεότερων μοντέλων. Από την άλλη μεριά στα καινούρια αυτοκίνητα που το κόστος εκτελωνισμού υπολογίζεται με βάση την Αξία Λιανικής προ Φόρων παρατηρείται πως πολλές εισαγωγικές καταθέτουν καταλόγους ημέρας με χαμηλότερες Αξίες Λιανικής προ Φόρων ώστε να πληρώνουν χαμηλότερους τελωνειακούς δασμούς στα οχήματά τους και την επόμενη ημέρα τους αλλάζουν παρουσιάζοντας αυξημένες Αξίες Λιανικής και πάλι! Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν υπολογιστούν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 τα οποία θα υπολογίζονται σύμφωνα με τον κυβισμό, την παλαιότητα, την αξία αγοράς και τις εκπομπές ρύπων. Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για περισσότερους από 1,8 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ενώ αντίθετα θα ευνοηθούν τα ρυπογόνα και μη ασφαλή οχήματα. Καλό θα ήταν τα Τέλη Κυκλοφορίας να καταργηθούν εντελώς και να μπει ένας πρόσθετος φόρος στα καύσιμα ώστε τα Τέλη Κυκλοφορίας να είναι απολύτως αναλογικά καθώς από τη μία μεριά ένα όχημα με κινητήρα υψηλού κυβισμού, ρυπαίνει περισσότερο αλλά και καταναλώνει μεγάλες ποσότητες καυσίμου. Οπότε άμεσα το κόστος χρήσης θα αυξηθεί. Αντίθετα τα οχήματα μικρού κυβισμού δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καυσίμων αλλά ούτε και ρυπαίνουν. Οπότε το κόστος χρήσης θα είναι χαμηλότερο».

Ωστόσο το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν επιτρέπει σύμφωνα με πληροφορίες την αντικατάσταση των Τελών Κυκλοφορίας από ένα νέο φόρο στα καύσιμα.

Επίσης τις τελευταίες ημέρες η περίφημη επιτροπή για την φορολογία στα αυτοκίνητα πραγματοποιεί μπαράζ επαφών με τελωνειακούς και εκτελωνιστές ώστε να αποφασίσει αν θα πραγματοποιήσουν αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης αλλά και στη διαδικασία εκτελωνισμού των οχημάτων ενώ παράλληλα εξετάζει να αλλάξει και οι παράλογες προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες αλλάζουν τα Euro στα αυτοκίνητα και ειδικότερα πολλά αυτοκίνητα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro6 στην Ελλάδα «βαφτίζονται» Euro5!

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ειδήσεις»

Διαβάστε Περισσότερα »

«Καθαρός Ασωπός-Από την ιδέα στην πράξη» Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στο Σχηματάρι



  Με σύνθημα «Καθαρός Ασωπός-Από την ιδέα στην πράξη» πραγματοποιούνται εφέτος οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στο Σχηματάρι.

Οι εκδηλώσεις, που τελούν υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου,
περιλαμβάνουν ένα σύνολο περιβαλλοντικών δράσεων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αλλά και συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Την Κεντρική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 15.00
 αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους,
η Α.Ε., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος,
ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος,
αλλά και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών.

Την Κεντρική Εκδήλωση μπορείτε να δείτε ζωντανά από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
www.pste.gov.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός σήμερα ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και τοπικές νεφώσεις

Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες - Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ
Σήμερα Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα, αλλά κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες.

Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις από τα δυτικά κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Μακεδονίας.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ το πρωί στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 30 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
ΑΝΕΜΟΙ: Ασθενείς και στο Ιόνιο τοπικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 ως 30 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 32 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
ΑΝΕΜΟΙ: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 και στα ανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 28 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 28 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
ΑΝΕΜΟΙ: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 30 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 ή 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 29 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Θήβας

Λόγω έργων έχει σχηματιστεί ουρά έξι χιλιομέτρων
Μετ' εμποδίων πραγματοποιείται η επιστροφή των εκδρομέων στο κλεινόν άστυ. Όπως έγινε γνωστό, στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της Θήβας, έχει σχηματιστεί ουρά που φθάνει περίπου τα 6 χλμ λόγω έργων που γίνονται στην περιοχή.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι προσεχτικοί και να έχουν υπομονή ώστε να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ