Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Παραιτήθηκε το Δ.Σ. του Α.Ο. ΘΗΒΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τελικός στο πόλεμο με τη λαμογιά και τη διαπλοκή χάσαμε.
Αναγνωρίζουμε πως είναι πιο δυνατοί απο εμάς, σε αυτό το επίπεδο.
Με πολύ μεγάλη μας λύπη είμαστε υποχρεωμένοι ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος,
ο Ταμίας, ο Γενικός Εφορος οτι παραιτούμαστε απο το διοικητικό συμβούλιο Α.Ο ΘΗΒΑΣ.
Εχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας.
Παραμένουμε στο πλευρό της ομάδας ως φίλαθλοι και θηβαίοι πολίτες και θα τη στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους στήριξαν την προσπάθεια μας αλλά και την υποψηφιότητα του καθένα μας ξεχωριστά στις εκλογές της ομάδας.


Ο Πρόεδρος    Διαμαντής Κονδάρος
Ο Αντιπρόεδρος   Αθανάσιος Κοτζιάς
Ο Ταμίας Στέργιος Βέλλιος
Ο Γενικός Εφορος  Κωσταντίνος Βενιζέλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρθαλάμης – Χρώματα,Βιομηχανικά Εργαλεία,Aγροτικά είδη Υδραυλικά στις Θεσπιές


Εδώ και 20 συναπτά έτη η οικογενειακή επιχείρηση του Βαρθαλάμη  Αθανασίου βασίζεται στις ανάγκες του κάθε ελεύθερου επαγγέλματος. Στο κατάστημά  μας μπορείτε να βρείτε βιομηχανικά εργαλεία, χρώματα, υδραυλικά  είδη, γεωργικά είδη όπως επίσης και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.
 Με την πάροδο του χρόνου έχουμε αποκτήσει εμπειρία σε κάθε ειδών κατάσταση.
 Μπορείτε να μας επισκεφθείτε στο κατάστημά  μας στις Θεσπιές Βοιωτίας απο  Δευτέρα μέχρι Σάββατο απο τις 8:00 εως τις 20:00
Το κατάστημα που έχει τα πάντα..." ...Έτσι είναι γνωστό στο ευρύ κοινό και ασφαλώς το σύνθημα αυτό δεν είναι τυχαίο.
Τηλ./fax 22620 65163



Διαβάστε Περισσότερα »

Μια σπάνια και πρωτότυπη εκδήλωση στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών



Την Κυριακή 18 Ιουνίου και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών (Τάχι) πραγματοποιήθηκε μια σπάνια αλλά και πρωτότυπη εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων με το Δημοτικό Ωδείο Θηβών. Μία εκδήλωση το 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Βυζαντινών Χορωδιών που είχε ως κέντρο την μαθητεία, την γνώση και την παράδοση.
Μία παράδοση της Βυζαντινής Μουσικής αλλά και τη εν γένει Παράδοσης όπως αυτή παραδόθηκε από τους δασκάλους μας και αυτή που οφείλουμε να παραδώσουμε σήμερα στα παιδιά μας για να έχουν και αυτά με τη σειρά τους να μεταδώσουν παράδοση αξίες και ιδανικά σε έναν κόσμο που όλο αλλοτριώνετε.
Στην Εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλαταιών κ. Αλέξης Φίλης, Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Βαγιών κ. Σωτήριος Δρένιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θηβών κ. Κωνσταντίνος Χαρέμης, ο Αιδεσιμολογιώτατος Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου και Αρχιερατικός Επίτροπος Δομβραίνης π. Στυλιανός Καλογεράκης, Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Θηβών π. Δανιήλ Στέφας, άλλοι κληρικοί της πόλης των Θηβών και πλήθος πιστών.
Στο 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Βυζαντινών Χορωδιών συμμετείχαν:
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ι. Ν. Παμμέγιστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου κ. Γεωργίου Στέρπη.
Η Βυζαντινή Παιδική Χορωδία και η Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θηβών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» Θηβών κ. αντώνιος Τσαρουχάς.
Ο Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών π. Ευάγγελος υποδέχθηκε και καλωσόρισε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και ευχήθηκε αυτή η εκδήλωση να είναι η έναρξη σπουδαίων εργασιών αλλά και προόδου των μαθητών.
Η κα Νίκη Πανταζάτου Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Θηβών παρουσίασε το έργο του Ωδείου το οποίο στελεχώνεται από άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, διαθέτει παιδαγωγικές γνώσεις, διασφαλίζει την ποιότητα της μάθησης και της σωστής επικοινωνίας με τα παιδιά.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Κωνσταντίνος Χαρέμης συνεχάρη τα μέλη των χορωδιών και τους χοράρχες για την κατάρτιση και την πρόοδο τους.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τιμητική εκδήλωση , μία πράξη ευχαριστίας προς τιμήν του Πρωτοψάλτη, καθηγητή του ΑΠΘ και Επιτίμου Καθηγητή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Αθανασίου Παπαζαρή.
Ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Θηβών κ. Ιωάννης Θανάσσου ανέγνωσε το βιογραφικό σημείωμα του Επιτίμου προσώπου και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ απένειμε την τιμητική διάκριση.
Ο κ. Παζαρής τόνισε την έννοια του δασκάλου. Ο δάσκαλος στη ζωή σας είπε χαρακτηριστικά είναι ο νοητός οδοδείκτης σας. Εξήρε το έργο των χορωδιών, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο έργο του Δημοτικού Ωδείου Θηβών και στο πρόσωπο του κ. Γεωργίου Χατζηχρονόγλου που θεμελίωσε την προσπάθεια αυτή και σήμερα μέσω των χορωδιών απολαμβάνουμε τους καρπούς των προσπαθειών του. Απευθυνόμενος προς τους μαθητές εξήρε το ρόλο του δασκάλου που πρέπει να έχουν στη ζωή τους. Να σέβεστε τους καθηγητές σας και να τους αγαπάτε όπως τους γονείς σας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση εκ μέρους της ενορίας του Αγίου Νικολάου του Νέου δύο μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας προς τιμή των αειμνήστων πατέρων Γεωργίου Μακρυγένη και Αλεξάνδρου Αγγουριά.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με το απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου του Νέου που έψαλαν οι χορωδοί υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανασίου Παπαζαρή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων στη δομή προσφύγων

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των προσφύγων (20 Ιουνίου) η  κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων ,επισκέφτηκε το Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Θηβαίων με μέλη από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Θηβαίων , της Πρόνοιας και Τοπικών συλλόγων
Κατά την επίσκεψη , μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε τους χώρους φιλοξενίας από κοντά, να  συναντήσουμε φορείς και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο ,να πληροφορηθούμε για το αντικείμενο κάθε φορέα και οργάνωσης  , για τις ανάγκες που υπάρχουν, καθώς και με τι δραστηριότητες μπορούν να ασχοληθούν  εθελοντικές ομάδες φορέων και πολιτών.Επίσης, ενημερώσαμε τα στελέχη των οργανώσεων, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου , το πλαίσιο που υπάρχει για τις γυναίκες πρόσφυγες- θύματα βίας  και για τα παιδιά τους και τους παρείχαμε έντυπο υλικό του Κέντρου.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας  ,με σκοπό την συνεργασία και την διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και δημιουργικής απασχόλησης τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες πρόσφυγες και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από τους χώρους φιλοξενίας ,όσο και από την οργάνωση που υπάρχει ,με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των προσφύγων που διαβιώνουν στην Δομή.
Η επίσκεψη αυτή , συγκαταλέγεται στις ευρύτερες δράσεις του Κέντρου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  τόσο για την λειτουργία του Κέντρου όσο και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει . 
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Παναλίαρτο ο… πρωταθλητής Άγγελος Κυριάκου





Tην πιο σπουδαία μεταγραφική επιτυχία των τελευταίων χρόνων σε θέμα προπονητή έκανε ο Παναλίαρτος. Ο πρωταθλητής Άγγελος Κυριάκου αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας σε μια προσπάθεια να βγει από την… αφάνεια και να δημιουργηθεί ένα ισχυρό σύνολο για την άνοδο στα «σαλόνια» της Βοιωτίας. Ο πρώην προπονητής του πρωταθλητή Αμβρυσσέα συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση του Παναλιάρτου που με αυτή την πρόσληψη δείχνει να έχει μεγαλεπήβολα σχέδια.


«Η διοίκηση του Α.Π.Ο Παναλίαρτος, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία της με δύο προπονητές. Προπονητής της ανδρικής ομάδας από σήμερα θα είναι ο κ. Αγγελος Κυριάκου και της παιδικής, ο κ. Νίκος Γρίλιας!»
stereasports.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων καλεί τους παραγωγούς για δηλώσεις ζημιάς απο χαλαζόπτωση και βροχόπτωση



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς από Χαλαζόπτωση ή Βροχόπτωση
στις 16 και 17 Ιουνίου 2017, στις γεωργοκτηνοτροφικές καλλιέργειες»

Ενημερώνονται οι παραγωγοί του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, των οποίων η φυτική παραγωγή υπέστη ζημιές από ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ή ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ, στις 16 και 17 Ιουνίου 2017, μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς στον ανταποκριτή του ΕΛ.Γ.Α. μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.

Δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα ληφθούν υπόψη.

Τέλη εκτίμησης καταβάλλει ο παραγωγός με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς ως κατωτέρω:
Για ζημιές στη φυτική παραγωγή:
Α. Αροτραίες καλλιέργειες : ένα ευρώ ( 1,00 €) ανά στρέμμα.
Β. Αμπελοειδή , κηπευτικά , ακτινίδια : δύο ευρώ (2,00 €) ανά στρέμμα.
Γ. Καλλιέργειες σιτηρών: 0,5 € ανά στρέμμα
Δ. Καρποφόρα δένδρα : δέκα λεπτά του ευρώ (0,10 € ) ανά δένδρο όταν τα δένδρα αναπτύσσονται σε ελεύθερα ή γραμμοειδή (υποστηριγμένα) σχήματα.
Ε. Καλλιέργειες υπό κάλυψη γενικά (δεν περιλαμβάνεται η χαμηλή κάλυψη): δέκα ευρώ (10,00 €) ανά στρέμμα.
ΣΤ. Καλλιέργειες δρεπτών ανθέων : είκοσι ευρώ (20,00 €) ανά στρέμμα.
Η. Καλλιέργειες φυτωρίων και καλλιέργειες καλλωπιστικών θάμνων - δένδρων : σαράντα ευρώ (40,00 €) ανά στρέμμα.
Θ. Καλλιέργειες γλαστρικών φυτών : πενήντα ευρώ (50,00 €) ανά στρέμμα.

Απαραίτητα δικαιολογητικά :
1. Δήλωση ΟΣΔΕ 2017
2. Ταυτότητα
3. Α.Φ.Μ.
4. Αρ. Λογαριασμού Τράπεζας
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α.

Συγκεκριμένα:
Για την Δ.Ε. Αλιάρτου: κα Καθήκουρη Αναστασία  22680-23918
Για την Τ.Κ. Άσκρης: κα Μαρία Άννα  22683-50218
Για τις Τ.Κ. Νεοχωρίου – Θεσπιέων – Λεονταρίου – Μαυρομματίου: κος Φροσυνός Λουκάς 22683-50214


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμη για παιγνίδι η παιδική χαρά του Κάστρου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Έτοιμη η παιδική χαρά του Κάστρου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Στην παιδική χαρά, όπως και στις υπόλοιπες που πιστοποιήθηκαν ή πρόκειται να πιστοποιηθούν, τοποθετήθηκαν  όργανα και ειδικά δάπεδα ασφαλείας, όπως επίσης λήφθηκε μέριμνα για τις συνθήκες ασφάλειας, πρόσβασης και ελέγχου του χώρου .
Η νέα παιδική χαρά του Κάστρου, όπως και οι υπόλοιπες του Δήμου μας, κατασκευάστηκε με ίδιους πόρους.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινάει, με μικρή καθυστέρηση λόγω απρόβλεπτων λόγων , η κατασκευή των παιδικών χαρών Σωληναρίου, Λεονταρίου και Συνοικισμού Ευρυτάνων οι οποίες θα ολοκληρωθούν ταχύτατα
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Θυρανοίξια στο Ησυχαστήριο Αγίου Νικολάου Πλανά στο Νεοχώρι





Το Σάββατο 17 Ιουνίου ε.έ. τελέστηκαν τα θυρανοίξια των παρεκκλησίων Αγίας Τριάδος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Νικολάου Πλανά στο Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.

Την ακολουθία των θυρανοιξίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος
imtl.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοτική Μουσική Βραδιά απο τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαυρομματίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την παγκόσμια ημέρα Προσφύγων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου και αποτελεί ημέρα μνήμης για τα θύματα των πολέμων.
Ας αναλογιστούμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν κατακτηθεί με αγώνες και ότι οι αιτίες των πολέμων δεν δημιουργούνται από τους λαούς που επωμίζονται τις καταστροφικές συνέπειές τους. Η καλλιέργεια και ο σεβασμός των αξιών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, εξασφαλίζουν την ειρηνική συνύπαρξή μας.
Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει το τίμημα των πολέμων και της προσφυγιάς.
Ο Δήμος Λεβαδέων μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης (ΚΕΔΗΛ) υλοποιεί το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά, προσφέροντας σε 70 οικογένειες προσφύγων, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Η προσπάθειά μας συντέλεσε στην αλλαγή του τρόπου φιλοξενίας των προσφύγων στη χώρα μας, επανέφερε τα χαμόγελα στα ταλαιπωρημένα πρόσωπά τους και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.
Η σημερινή ημέρα ας αποτελέσει αφορμή να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στη διπλανή μας πόρτα, να μάθουμε τις ιστορίες τους και να μοιραστούμε τις αγωνίες και τα όνειρα τους.
Το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά υλοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε Περισσότερα »

<< Καβιρομαχίες >> ΣΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ από την Α΄ τάξη του Γ.Ε.Λ. Βαγίων

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του ΓΕ.Λ. Βαγίων παρευρέθηκαν στην 3η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος, με τίτλο: «ICARUS: μια πτήση στον ψηφιακό ουρανό», η οποία πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Eco Zone των Εκδόσεων ΚΕΡΚΥΡΑ – ECONOMIA (Βλαχάβα 6-8, Μοναστηράκι).
Εκεί είχαν προσκληθεί από την Κίνηση Πολιτών για την προστασία των αρχαίων θεάτρων «Διάζωμα» προκειμένου να παρουσιάσουν το επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι «Καβιρομαχίες» που κατασκεύασαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σχολικού προγράμματος «Οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Α΄ τάξης του ΓΕ.Λ. Βαγίων μάς ξεναγούν στο Καβίρειο».
Το παιχνίδι απέσπασε τα θετικά σχόλια των παρευρισκομένων ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες ανανέωσαν το ραντεβού τους με το ΔΙΑΖΩΜΑ για την επόμενη σχολική χρονιά, όπου προσκλήθηκαν να παρουσιάσουν το πολιτιστικό τους πρόγραμμα σε μαθητές άλλων σχολείων.
Ευχαριστούμε τον μεγάλο μας χορηγό την εταιρία KAOUSSIS A. S.A. για την οικονομική στήριξη που μας προσέφερε για την υλοποίηση του προγράμματος.
Σ.Γ.Κ.ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΓΙΩΝ






Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Eνημερωτική ομιλία με θέμα: "ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ" στον Άγιο Θωμά Τανάγρας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

Eνημερωτική ομιλία με θέμα: ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΚΑΠΗ Αγίου Θωμά Τανάγρας
Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:30
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
- Σωτήρης Κουτσομήτρος – Γεωπόνος
  Οφέλη – Κριτήρια – Διαδικασία Αναγνώρισης
- Νίκος Διαμαντίδης – Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης
  Δυνατότητες ΧρηματοδότησηςΕνημερωτική 
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαμαρτυρία ΕΛΜΕ Βοιωτίας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ




Με έκπληξη διαβάσαμε ότι για το σχολικό έτος 2017-2018 η δήλωση προτίμησης για εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ. θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τις 19-6-2017 έως τις 23-6-2017 και η εγγραφή των μαθητών θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2017.

Πρόκειται λοιπόν να εφαρμοστεί για πρώτη φορά μια διαδικασία εγγραφής στα ΕΠΑ.Λ. παρόμοια με αυτή που ακολουθείται σε δομές κατάρτισης (ΙΕΚ – ΟΑΕΔ).
Ζητάμε να αποσυρθούν άμεσα οι εγκύκλιοι:
α) 89047/ΓΔ4/26-5-2017
β) Φ1α/91085/Δ4/31-5-2017
οι οποίες καταπατούν την αρχή ισότητας που ισχύει στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς μεταβάλλουν τη περίοδο και τον τρόπο εγγραφής μαθητών μόνο για τα ΕΠΑ.Λ.

Με τις παραπάνω εγκυκλίους αποδυναμώνεται το μαθητικό δυναμικό των ΕΠΑ.Λ. και σε συνδυασμό με την ισχύουσα νομοθεσία για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών που απαιτούνται για τη δημιουργία τομέων και ειδικοτήτων, είναι σίγουρο ότι δεν θα λειτουργήσουν δεκάδες τμήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Δεν δίνεται η δυνατότητα να δηλωθούν όλες οι Ειδικότητες των Τομέων, όσων προφανώς πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους σε κάθε ΕΠΑΛ. Η απόφαση για το ποιες ειδικότητες θα δημιουργηθούν τη χρονιά 2017-18 έπρεπε να έπεται των δηλώσεων προτίμησης των μαθητών.

Οι απόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ σχ. Έτους 2016-17 οι οποίοι δεν θα πετύχουν σε σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν για απόκτηση πτυχίου σε ειδικότητες πρώτης επιλογής τους, αφού αρκετοί τομείς θα έχουν κλείσει λόγω έλλειψης του αναγκαίου αριθμού μαθητών.

Με τον βιαστικό αυτό τρόπο της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής (χρησιμοποιώντας κωδικούς TAXISNET) σε πολύ κλειστά χρονικά περιθώρια, αποτρέπει τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ΕΠΑ.Λ. και τα οδηγεί στην γενική εκπαίδευση.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας:
• Να αποσύρει τις αιφνιδιαστικές εγκυκλίους και να κάνει πράξη τα λόγια για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
• Να σεβαστεί τούς μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές, που στελεχώνουν και θα στελεχώσουν τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας.
• Να μην κλείσει κανένας τομέας και καμία ειδικότητα στα ΕΠΑ.Λ. που αποτελούν βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας.
• Να δώσει το δικαίωμα στους μαθητές παλαιών τύπων ΕΠΑ.Λ με ανεπαρκή φοίτηση στη Γ΄ τάξη ημερησίων και Δ΄ Εσπερινών ΕΠΑ.Λ να αποκτήσουν απολυτήριο και πτυχίο.
• Η έγκριση λειτουργίας τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ να γίνεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

– Ο –
ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Η –
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπόθεση θρίλερ στη Φωκίδα: Βρέθηκε μισοφαγωμένο πτώμα με σφαίρα στο κεφάλι

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε στο νησάκι Άγιος Αθανάσιος, κοντά στην Ιτέα
Μια υπόθεση μυστηρίου εκτυλίσσετε από το απόγευμα στη Φωκίδα καθώς σε ένα νησάκι πολύ κοντά στην Ιτέα,στον Άγιο Αθανάσιο βρέθηκαν υπολείμματα σκελετού.

Τα οστά βρήκε μια παρέα νεαρών που είχε πάει εκεί με βάρκα για βόλτα.

Αμέσως ενημέρωσαν τους αστυνομικούς, που με την συνδρομή του λιμενικού, έφτασαν στο ακατοίκητο νησάκι.

Σύμφωνα τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας που έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Τα υπολείμματα του σκελετού θα μεταφερθούν στην Λαμία προκειμένου να εξεταστούν από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αποστολία Ακριβούση.
patrastimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ν'αραδιαστείτε στο χορό" Μουσικοχορευτική παράσταση στο Συνεδριακό Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαίρι από σήμερα, καύσωνας το Σαββατοκύριακο!

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει έρθει εδώ και αρκετές ημέρες, όμως μόνο τέτοιο δεν θύμιζε ο καιρός με τη συννεφιά, τις βροχές και τις καταιγίδες ενίοτε που παρέπεμπαν σε... φθινόπωρο.

Αυτό όμως αλλάζει, καθώς από σήμερα ανεβαίνει η θερμοκρασία, γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα ζήσουμε τον πρώτο μεγάλο καύσωνα του καλοκαιριού με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε αρχικά πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν, δίνοντας στα ορεινότερα βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε πεδινές περιοχές της Θράκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις. Στα νότια γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Aγρυπνία γα το Γενέσιο του Τιμίου Προδρόμου στον Ι.Ν Αγ.Νικολάου του Νέου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας και Ν. Θηβαίου με τον Α.Σ. Ορχομενού



Την Παρασκευή 16/6/2017 η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, με την παρουσία του βουλευτή Νίκου Θηβαίου, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορχομενού.
Στη συνάντηση αναφέρθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες της περιοχής, όπως η πορεία εκκαθάρισης του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας και οι δυνατότητες διευθέτησης των χρεών των αγροτών. Στο θέμα αυτό, ο βουλευτής τόνισε πως έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών και περιμένει άμεσα την απάντηση, για την οποία και θα τους ενημερώσει.
Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών του β’ εξαμήνου του 2016, η πορεία εκκαθάρισης της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς, το θέμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους νέους αγρότες, καθώς και το πρόβλημα των κλοπών αγροτικών προϊόντων από μικρή ομάδα Ρομά της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής κ. Θηβαίος, διαβεβαίωσε πως τα παραπάνω ζητήματα θα τεθούν στα αρμόδια Υπουργεία και θα υπάρξει ενημέρωση των αγροτών σε νέα συνάντηση.
Από το Γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας
Νίκου Θηβαίου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ