Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Το χαλάζι "τσάκισε" τα αμπέλια στην Άσκρη-Αυτοψία αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ.Ζαννιά-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Τις «πληγές» που άφησε πίσω της η κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας μετρούν οι αμπελουργοί της Άσκρης.
Η χαλαζόπτωση που έπληξε την Παρασκευή την Άσκρη , οι θυελλώδεις άνεμοι,  είχαν ως αποτέλεσμα να καούν οι νεαροί βλαστοί και να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά η δυναμική των αμπελιών.
Μία πρώτη επιτόπια εκτίμηση της έκτασης των ζημιών έκανε σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ.Ζαννιά,τη Διευθύντρια και τον Τμηματάρχη εκτιμήσεων του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λαμίας,συνοδευόμενοι απο τους  βουλευτές κ.κ.Θηβαίο και Κουτσούμπα, τους αντιδημάρχους του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.κ. Μαλέση,  Παπαθανασίου και παραγωγούς της Άσκρης.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα  του permisospress, ο  κ.Ζαννιάς,χαρακτήρισε πολύ μεγάλη την καταστροφή στα αμπέλια, με βάση τα όσα είδε μέχρι τώρα, ωστόσο, το πρόβλημα είναι σε εξέλιξη και η έκτασή του θα φανεί τις επόμενες ημέρες, οπότε  θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα των ζημιών, ακόμη και εκείνων που σήμερα δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί.
Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει ο κ.Ζαννιάς,  οι αμπελουργοί θα πρέπει να επισκεφθούν το αμπέλι τους και εφόσον διαπιστώσουν ζημιές να προχωρήσουν στις σχετικές δηλώσεις στους κατά τόπους αντιπροσώπους,προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους αγρότες.
Για  αποθαρρυντική  εικόνα που παρουσιάζουν οι αμπελώνες της Άσκρης μίλησε ο κ.Θηβαίος.
Την ίδια ώρα πάντως, οι αμπελουργοί της Άσκρης ζητούν να προχωρήσουν γρήγορα οι εκτιμήσεις των ζημιών και εκφράζουν την αγωνία τους ότι αν δεν γίνουν άμεσα, θα βγουν οι επόμενοι βλαστοί,αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο αμπελουργός θα βγάλει σταφύλια,είναι όλα καμένα,  με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην αποτυπωθεί σωστά το ύψος των ζημιών.

 






Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση - τελευταία ευκαιρία για ανασφάλιστα ΙΧ έως τις 14 Ιουλίου

Ακυρώνονται προσωρινά τα πρόστιμα - παράβολα των 250 ευρώ για το 1,1 εκατ. φορολογούμενους οι οποίοι έλαβαν ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο ότι βρίσκεται στην κατοχή τους ανασφάλιστο Ι.Χ.

Το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε νωρίτερα αποφάσισε ότι δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο σε 1,1 εκατ. φορολογούμενους που έλαβαν ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο μέσω του taxisnet ότι βρίσκεται στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα, καθώς θα τους δοθεί μια τελευταία ευκαιρία για να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματος.

Παράλληλα, επειδή μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και τουλάχιστον 400.000 φορολογούμενοι που είτε έχουν ασφαλισμένο το όχημά τους είτε έπεσαν θύματα των λαθών που υπάρχουν στα διάφορα αρχεία των οχημάτων των κρατικών υπηρεσιών μέχρι τις 14 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί νέα διασταύρωση θα επιχειρηθεί να διορθωθούν τα λάθη που υπάρχουν στα σχετικά αρχεία.

Οσον αφορά τους περίπου 11.000 φορολογούμενους που ήδη προχώρησαν στην ασφάλιση του οχήματός τους και στην πληρωμή του παραβόλου - προστίμου των 250 ευρώ, αυτό θα τους επιστραφεί άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών με πιστωτικό. Ωστόσο, για την επιστροφή θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα περάσει από τη Βουλή.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάστηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να μειωθεί το πρόστιμο - παράβολο για τα ανασφάλιστα δίκυκλα από τα 250 ευρώ στα 100 ευρώ. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι παρά το γεγονός ότι θα διενεργηθεί νέα διασταύρωση μετά τις 14 Ιουλίου, καλό θα ήταν όσοι φορολογούμενοι εμφανίζονται να είναι ανασφάλιστοι βάσει λάθους που έχει γίνει από την ασφαλιστική τους εταιρεία, να επικοινωνήσουν μαζί της για τη διόρθωση. Αντίθετα, όσοι έχουν στην κατοχή τους οχήματα για τα οποία έχει δηλωθεί κλοπή, έχουν κατατεθεί πινακίδες ή έχουν αποσυρθεί καλό θα ήταν να περιμένουν τη νέα διασταύρωση προκειμένου στη συνέχεια να διαπιστώσουν αν εμφανιστούν και πάλι ως κάτοχοι ανασφάλιστου ΙΧ.

Πάντως, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, όποιος πολίτης θέλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζητήματα του ΙΧ του που ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες έχει το δικαίωμα να επισκεφτεί τις αρμόδιες υπηρεσίες με τα σχετικά δικαιολογητικά και να αποκαταστήσει την εικόνα του οχήματός του στα κρατικά αρχεία. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά Ελλάδα: 1,8 εκατ. ευρώ για τη νέα σχολική περίοδο



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 της Στερεάς Ελλάδας και των έργων που αφορούν στην προετοιμασία της επόμενης σχολικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκαν τρεις νέες προσκλήσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1.815.685 ευρώ που στοχεύουν στην έγκαιρη προετοιμασία, αλλά και στη διατήρηση ή δημιουργία θέσεων εργασίας και αφορούν σε:
«Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής (2017-2018)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.394.440 ευρώ.
Η πράξη αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.
«Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής σε παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (2017-2018)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 27.925 ευρώ.
Η πράξη αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, καθώς και όποιο άλλο πρόσωπο είναι κηδεμόνας παιδιού με αναπηρία), θέσης φροντίδας και φύλαξης βρεφών, νηπίων, παιδιών, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία .
«Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», συνολικής δημόσιας δαπάνης 393.320 ευρώ.
Η πράξη αφορά στη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το σχολικό έτος 2017-2018, μέσω της στελέχωσής τους με το αναγκαίο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) – Σχολικοί Νοσηλευτές.
Πρόκειται για τις προσκλήσεις του Άξονα Προτεραιότητας 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ», που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
«Είναι σημαντικό, όλες οι διαδικασίες που αφορούν στην προετοιμασία για τη νέα σχολική περίοδο και ειδικά για παιδιά και γονείς που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, να τρέξουν γρήγορα χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις. Κάνουμε όσα πρέπει από τώρα και γι αυτό καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, ώστε να μη προκληθεί κανένα πρόβλημα στην έναρξη της νέας χρονιάς αλλά και να διατηρήσουμε ή να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.  Σε ότι μας αφορά ως Περιφέρεια, θα είμαστε έτοιμοι» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την έκδοση των προσκλήσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Ν. Θηβαίου στης πληγείσες αγροτικές περιοχές Άσκρης – Μαυρονερίου


Στην Άσκρη και στο Μαυρονέρι Βοιωτίας βρέθηκε ο βουλευτής του Νομού, Νίκος Θηβαίος, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ,  κ Αθανάσιο Ζαννιά και κλιμάκιο εκτιμητών γεωπόνων. Στην περιοχή της Άσκρης Θεσπιών καταγράφονται εκτεταμένες ζημιές κυρίως στα αμπέλια. Ο κ. Θηβαίος σημείωσε πως «παρά την πρώτη εικόνα που είναι αποκαρδιωτική, η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα αποκαλύψει το μέγεθος της καταστροφής, που ελπίζουμε να μην είναι πολύ μεγάλο.» Στην περιοχή Μαυρονερίου Δαύλειας - Αγίου Βλασίου οι ζημιές εντοπίζονται σε αρκετά είδη αγροτικής καλλιέργειας και σε κάποιες περιπτώσεις οι πρώτες εκτιμήσεις είναι απαισιόδοξες.
Τόσο στην Άσκρη όσο και στο Μαυρονέρι έγινε συζήτηση με τους αγρότες και αναλυτική ενημέρωσή τους από τον Αντιπρόεδρο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής. Ο βουλευτής από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως «οι προσπάθειες όλων καθώς και οι συνεχείς έλεγχοι που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν σα στόχο την δίκαιη και πραγματική καταγραφή των ζημιών, καθώς και την έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών.»

Από το Γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας
Νίκου Θηβαίου

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΙΣΜΗΝΙΟΥ



Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων δράση για την ανακύκλωση χαρτιού


Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α’βαθμιας και Β’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και την εθελοντική ομάδα του Δήμου “Λεβαδρώ” πραγματοποίησαν στις σχολικές μονάδες της Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά) την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 δράση για την ανακύκλωση χαρτιού με ανταποδοτικά οφέλη για τα σχολεία . Η δράση συνεχίζεται και στις σχολικές μονάδες της Β’βαθμιας Εκπαίδευσης.
Όσοι γονείς μαθητών της Α’βαθμιας Εκπαίδευσης δεν πρόλαβαν να συμμετάσχουν στην εν λόγω δράση, παρακαλούνται να στείλουν την ποσότητα χαρτιού που επιθυμούν να ανακυκλώσουν στο ισόγειο του πρώην Πανεπιστημίου στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων (Δ/νση: Δημ. Ιωάννη Ανδρεαδάκη) από τις 7:00 – 13:30 καθημερινά. Η συλλογή χαρτιού θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 23 - 30 Ιουνίου 2017.
Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

70χρονος, φίλος του θύματος ο δράστης του άγριου φονικού στον Άγιο Κωνσταντίνο -Ξυλοκόπησε, μαχαίρωσε και πάτησε με αυτοκίνητο το θύμα

70χρονος, φίλος του θύματος ο δράστης του άγριου φονικού στη Φθιώτιδα -Ξυλοκόπησε, μαχαίρωσε και πάτησε με αυτοκίνητο το θύμα

Ένας 70χρονος φέρεται να βρίσκεται πίσω από την άγρια δολοφονία 57χρονου από τη Γλυφάδα, η σορός του οποίου βρέθηκε σε πάρκινγκ της παλαιάς εθνικής οδού, κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 70χρονο, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα και με τον οποίο το θύμα είχε φιλικές σχέσεις εδώ και έναν χρόνο περίπου.

Δράστης και θύμα, μάλιστα, συνέφαγαν μαζί στον Άγιο Κωνσταντίνο λίγο πριν από το στυγερό έγκλημα.

Γιατί τον σκότωσε

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, το θύμα συμφώνησε με τον δράστη να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του από τη Χαλκίδα, όπου διέμενε σε έναν φίλο του, στη βόρεια Ελλάδα, έναντι αμοιβής 500 ευρώ.

Αφού ο 57χρονος παρέλαβε τον 70χρονο, σταμάτησαν στον Άγιο Κωνσταντίνο για φαγητό. Όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο για να συνεχίσουν, ο 57χρονος ζήτησε εκείνη τη στιγμή τα χρήματα, λέγοντας ότι διαφορετικά δεν θα συνέχιζε το ταξίδι.

Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε ο δράστης, το θύμα σταμάτησε με το αυτοκίνητο στο σημείο που έγινε η δολοφονία και άρχισε να πετάει κάτω τα πράγματά του σε έξαλλη κατάσταση. Εκεί αρχικά πιάστηκαν στα χέρια, ενώ στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται ο 70χρονος δράστης, το θύμα πήρε ένα μαχαίρι που είχε στο αυτοκίνητο. Ο 70χρονος άρπαξε το μαχαίρι από τον 57χρονο και άρχισε να τον μαχαιρώνει με μανία. Αμέσως μπήκε στο αυτοκίνητο του θύματος και φεύγοντας μέσα στον πανικό του πέρασε από πάνω του.

Όλες αυτές τις ημέρες ο 70χρονος δράστης περιπλανιόταν κάπου στη Βόρεια Ελλάδα με το αυτοκίνητο του θύματος. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, που είχαν ταυτοποιήσει τα στοιχεία του από την έρευνα που είχαν κάνει, κατάφεραν τελικά χθες το απόγευμα να τον εντοπίσουν σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και να τον μεταφέρουν στο αστυνομικό μέγαρο Λαμίας.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ολονύχτια ανάκριση. Ο δράστης αρχικά αρνιόταν οποιαδήποτε σχέση με το θύμα και το έγκλημα. Τελικά όμως φέρεται νωρίς το πρωί να «έσπασε» και να ομολόγησε.

Ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Η πιο μεγάλη μέρα του χρόνου σήμερα με το θερινό ηλιοστάσιο

Μπαίνει επίσημα το καλοκαίρι
Μπορεί ο καιρός να έμοιαζε φθινοπωρινός τις τελευταίες μέρες, ωστόσο το καλοκαίρι ξεκινάει επίσημα από σήμερα και ταυτόχρονα ο υδράργυρος παίρνει την ανηφόρα.

Το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας.

Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο θα συμβεί το χειμερινό ηλιοστάσιο και θα αρχίσει ο χειμώνας.

Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.

Σταδιακά, οι μέρες θα αρχίσουν να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά την φθινοπωρινή ισημερία
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε με ένα κλικ αν εμφανίζεται ασφαλισμένο το όχημά σας

Για να ελέγξει κανείς εάν το όχημα του βρίσκεται στη λίστα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή του το υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει να συνδεθεί με το site του “Επικουρικού Κεφαλαίου”.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποια από τα δηλωμένα οχήματα στη λίστα με τα ανασφάλιστα, δεν είναι στην ουσία ανασφάλιστα και ίσως ασφάλισαν το αυτοκίνητό τους λίγο πριν αναρτηθεί το πρόστιμο, οπότε αυτό δεν ισχύει. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι ο κάτοχος να απευθυνθεί στην εταιρεία που ασφάλισε το αυτοκίνητό του, ώστε να κάνουν μαζί το ανάλογο αίτημα διαγραφής από τη λίστα.

Όμως πώς μπορούμε να ελέγξουμε αν το όχημα μας βρίσκεται (ή όχι) στη λίστα των ανασφάλιστων που έχει το υπουργείο Οικονομικών;

Πατήστε ΕΔΩ και άμεσα θα το μάθετε!

Με το παραπάνω Link συνδέεστε με το site του “Επικουρικού Κεφαλαίου”. Εκεί συμπληρώνετε το ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας και τον κωδικό ασφαλείας (για να διαπιστώσει το σύστημα ότι είστε πραγματικός επισκέπτης και όχι Robot) και άμεσα μαθαίνετε την απάντηση!

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινός και σήμερα ο καιρός - Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τμήματα της Δυτικής, Κεντρικής Στερεάς, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου περιμένουμε σήμερα Τετάρτη.

Τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα Ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα Ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα Ορεινά της Θεσσαλίας.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΛΕΣΒΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ