Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

"Xτίζεται" o νέος Παναλίαρτος!!!

ΠANΑΛΙΑΡΤΟΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο νέος Παναλίαρτος, κάτω από τις οδηγίες του κ. Αγγελου Κυριάκου "χτίζεται", με την επίσημη προετοιμασία της ομάδας να ξεκινά στις 7 Αυγούστου, με στόχο ότι καλύτερο για τη νέα αγωνιστική σεζόν!

Σαν σωματείο, έχουμε αποδείξει ότι δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις ακαδημίες μας και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και φέτος, με τις εγγραφές των τμημάτων Junior και παιδικού, να ξεκινούν άμεσα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στα εξής τηλέφωνα: 697 3766675 και 6936802763

ΥΓ: Ολη η οικογένεια του Α.Π.Ο Παναλίαρτος, ευχαριστούμε τον κ. Οδυσσέα Κωτσαδάμ για τις υπηρεσίες του την περσινή σεζόν και του ευχόμαστε καλή προπονητική πορεία από εδώ και στο εξής.

Διαβάστε Περισσότερα »

3η Εβδομάδα Εθελοντισμού των εργαζομένων των Μύλων Λούλη

3η Εβδομάδα Εθελοντισμού της Μύλοι Λούλη
Κερατσίνι 20/6/2017: Στo πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Φροντίζουμε για το μέλλον» της Μύλοι Λούλη, ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία από 12 έως 16 Ιουνίου 2017 η 3η εβδομάδα εθελοντισμού.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε έξι διαφορετικές δράσεις που είχαν διοργανωθεί, κατόπιν εσωτερικής διαβούλευσης, σε Κερατσίνι, Αλμυρό και Θήβα.
Πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία μέσω κινητής μονάδας σε Σούρπη και Κερατσίνι, όπου συλλέχτηκαν 50 φιάλες αίμα.
Έγινε προετοιμασία εδεσμάτων για 50 παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» που είχαν προσκληθεί για να ξεναγηθούν στο Μύλο και στο Μουσείο Λούλη στο Κερατσίνι.
Ολοκληρώθηκε ο καλλωπισμός της παραλίας της Μιτζέλας στον Δήμο Αλμυρού, που περιλάμβανε επισκευές, βαψίματα και καθαριότητα. Τέλος, η Μύλοι Λούλη δώρισε 10 νέα παγκάκια,  που τοποθετήθηκαν σε όλο το μήκος της παραλίας.
Έγινε καθαρισμός σκεπής, κόψιμο χόρτων και καλλωπισμός προαύλιου χώρου της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου στη Θήβα.
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των εθελοντών στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό για προετοιμασία 500 δώρων και εδεσμάτων για τη καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών.

«Υπεύθυνα και δυναμικά θα συνεχίσουμε την εβδομάδα εθελοντισμού και στο μέλλον, μιας δράσης που γίνεται για εμάς πλέον θεσμός, θέτοντας ακόμη πιο υψηλούς στόχους με συνεργασία και κοινό όραμα για το κοινωνικό όφελος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Όλγα Μάνου, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Καμπανάκι» από τον Μπακογιάννη στην συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας

Με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκε σήμερα στην Χαλκίδα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευβοίας, Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αργύρης, ο κ.Μπακογιάννης, ενημέρωσε τον Υπουργό, τόσο για τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Στερεά Ελλάδα στον τομέα της Υγείας, όσο και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για να συμβάλλει στην επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την στήριξη του τομέα  Υγείας και αναπτύσσονται πέρα από τον τομέα ευθύνης της Περιφέρειας, όπως η οικονομική ενίσχυση για την προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής σε νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας αλλά και η παροχή οικονομικών κινήτρων για την στελέχωση τους. Παράλληλα, ενημέρωσε τον υπουργό για την εξέλιξη των έργων του νοσοκομείου Χαλκίδας και ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, όπως είναι οι ελλείψεις υλικών, η υποστελέχωση αλλά και οι ελλείψεις των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.  Τέλος, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Υπουργό, ο οποίος ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενέταξε το ποσό των 2 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μπορέσαμε να συζητήσουμε με τον υπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν στην Υγεία στην Στερεά Ελλάδα αλλά πρέπει να περάσουμε από το στάδιο της συζήτησης, στην πράξη. Δεν έχουμε χρόνο. Η κατάσταση είναι οριακή και χρειάζονται άμεσες λύσεις. Από την δική μας πλευρά, γίνεται μία υπερπροσπάθεια να καλύψουμε ανάγκες των νοσοκομείων χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα. Ωστόσο, πρέπει να δοθούν λύσεις και από το κεντρικό κράτος. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα στην Υγεία και παλεύουμε για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Δεν αρκούν, όμως, μόνο οι δικές μας πρωτοβουλίες αν το κράτος δεν αναλάβει τις ευθύνες του και αν δεν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας» δήλωσε ο κ.Μπακογιάννης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ξανθό.




Διαβάστε Περισσότερα »

Επικυρώθηκε η βαθμολογία - Πέφτει ο Ηρακλής και σώζεται ο Λεβαδειακός

Η Super League προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της σεζόν 2016-2017, τόσο για την κανονική διάρκεια, όσο και για τα πλέι οφ.

Η Λίγκα, αποφάσισε να τοποθετήσει τον Ηρακλή στην προτελευταία θέση εξαιτίας της μη αδειοδότησής του και ταυτόχρονα έφερε τον Λεβαδειακό μία θέση πιο πάνω, οπότε παραμένει στην κατηγορία.

Ωστόσο, ο «Γηραιός» για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο αποτελεί τη μόνη του ελπίδα για να μην υποβιβαστεί.

Η μοναδική ομάδα που ψήφισε εναντίον του υποβιβασμού του Ηρακλή ήταν ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» επίσης κατέθεσαν ένσταση σχετικά με την επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ, ζητώντας να αφαιρεθούν οι βαθμοί τόσο από τους ίδιους, όσο και από τον ΠΑΟΚ από την επόμενη χρονιά και όχι από τη φετινή του μίνι πρωταθλήματος. Αυτό όμως δεν πέρασε, με τον Ηρακλή να είναι η μόνη ομάδα που υποστήριξε τον Παναθηναϊκό.

sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός γκαράζ – αμαξοστασίων και αιθουσών καθαριότητας των δήμων Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά την   μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διαδήλωσαν χθες στο κέντρο της Αθήνας και μετά και την ομόφωνη απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς ενημερώνει τους πολίτες ότι:
1. Συνεχίζει τον αποκλεισμό όλων των γκαράζ – αμαξοστασίων-αιθουσών καθαριότητας ,  των δήμων Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας , καθώς και του Χ.Υ.Τ.Α. Λιβαδειάς.
2. Κανένα απορριμματοφόρο δεν θα κυκλοφορεί και δεν θα κάνει περισυλλογή απορριμμάτων. Θα πραγματοποιείται μόνο η αποκομιδή των νοσοκομειακών αποβλήτων και από άλλους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους.
3. Αποχή το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου 2017 από κάθε υπερωριακή απασχόληση.
4. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 θα πραγματοποιηθεί νέο Συλλαλητήριο στην Αθήνα και στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας. Για το λόγω αυτό προκηρύσσεται Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους (και των υπηρεσιών δηλαδή που δεν είναι σε αποκλεισμό η λειτουργία τους) των Ο.Τ.Α. από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας. Η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24). Θα ακολουθήσει Πορεία Διαμαρτυρίας στη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
5. Την ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 27 και 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 παραμένουν σε αποκλεισμό όλα τα γκαραζ – αμαξοστάσια – αίθουσες καθαριότητας.
6. Την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 προκηρύσσεται νέα γενική 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στους Ο.Τ.Α. και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα με πανελλαδική συμμετοχή, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24) και πορεία στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων κατακτήθηκαν με διαρκείς και επίμονους αγώνες στους δρόμους και στο πεζοδρόμιο. Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!!!

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ !!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…


                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                      ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα στις κερκίδες του γηπέδου Μπάσκετ Μαζίου

Τοποθέτηση καθισμάτων στις κερκίδες του γηπέδου Μπάσκετ Μαζίου
Ποιοτική αναβάθμιση του παιδότοπου Μαζίου με την τοποθέτηση καθισμάτων στις κερκίδες του γηπέδου Μπάσκετ. Υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο αυτόν εκτός από το γήπεδο μπάσκετ βρίσκεται και η σύγχρονη παιδική χαρά του Μαζίου,που πρόσφατα κατασκευάστηκε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε συλλήψεις σε Βοιωτία,Εύβοια και Φθιώτιδα για διάπραξη κλοπών


Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, τα οποία κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διάπραξη κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας


Συνελήφθησαν χθες (22-06-2017), σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Φθιώτιδας, συνολικά πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διάπραξη κλοπών και αποπειρών κλοπών. Επιπλέον ένας ημεδαπός κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στον κόμβο της Ριτσώνας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή καλωδίων χαλκού από γεώτρηση, σε ευρύτερη αγροτική περιοχή της Ριτσώνας.

Κατασχέθηκαν δύο κουλούρες καλωδίου χαλκού, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (μεταλλικός λοστός, κατσαβίδι, τσάπα, κασμάς, σκεπάρνι, κόφτες μετάλλων και λάμες πριονιού).

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, συνελήφθη 29χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή προϊόντων από εμπορικό κατάστημα της περιοχής.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στη Χαλκίδα, ομοίως από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για απόπειρες κλοπών σε οχήματα, εντός ιδιωτικού χώρου στάθμευσης εταιρείας.

Τέλος, στην τέταρτη περίπτωση, χθες το βράδυ στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διάπραξη κλοπής από οικία στην ανωτέρω περιοχή. Κατασχέθηκε μία τηλεόραση και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της. Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης:Απειλούμενοι ή Συναλλασσόμενοι ;


   «ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»
Απειλούμενοι ή Συναλλασσόμενοι ;

Με αφορμή το ατυχές και καταδικαστέο συμβάν ξυλοδαρμού του Αντιδημάρχου Θήβας, το οποίο εξ’ όσων γνωρίζουμε έχει οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, προς διαλεύκανση των αιτίων και την τιμωρία των υπευθύνων, έχοντας βέβαια την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας, εντύπωση και προβληματισμό μας προκαλεί η ανακοίνωση εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων ότι “η Θήβα δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται”.

Εμμέσως πλην σαφώς συνδυάζουν το γεγονός με την εν γένει δράση του Αντιδημάρχου, εις ότι αφορά τα θέματα του Δήμου και βεβαίως αφήνουν να εννοηθεί ότι κάποιοι δολίως και παράνομα προσπαθούν να φοβίσουν την Δημοτική Αρχή και να πλήξουν τα συμφέροντα του Δήμου.

Εάν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι πρώτοι που πρέπει να ενημερωθούν είναι οι συνδημότες μας και βεβαίως οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, διότι αφορά όλους μας και όχι μόνο τα πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής.

Βεβαίως είναι γνωστό ότι οι συναλλαγές με τέτοιου είδους συμφέροντα έχουν σχεδόν πάντα την ίδια κατάληξη.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να λειτουργήσει για όλα τα δημόσια θέματα που αφορούν το Δήμο και τους συμπολίτες μας, με πλήρη διαφάνεια και ισονομία. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσει επιτυχώς κάθε είδους παρέμβαση και θα αποφύγει σχέσεις και γεγονότα που είναι ξένα προς την χρηστή και εύνομη Διοίκηση

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκκληση του Δήμου Λεβαδέων στους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.  
Παρακαλούνται οι δημότες να δείξουν κατανόηση και να περιορίσουν την εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους.
Ιδιαιτέρως παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να φυλάσσουν στους χώρους τους τα υλικά συσκευασίας (χαρτόκουτα, κλπ), έτσι ώστε να μην υπάρξει υπερβολική συσσώρευση ογκωδών απορριμμάτων στους κάδους, έως ότου αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου μεταδιδόταν live στο Facebook: Το βίντεο-σοκ

Η πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου σε περιοχή του Σχινιά μεταδόθηκε live στο Facebook, καθώς ο υπάλληλος της εταιρείας ασφαλείας που επέβαινε στο ελικόπτερο την κατέγραφε με το κινητό του.

Στο προφίλ του άτυχου άνδρα στο Facebook υπάρχει ακόμα το βίντεο από τη μετάδοση, που ξεκίνησε στις 09:23 το πρωί και διαρκεί περίπου ενάμισι λεπτό. Αρχικά φαίνεται πως το ελικόπτερο είναι σε σχετικά μεγάλο ύψος, αφού ο υγροβιότοπος του Σχινιά φαίνεται από ψηλά. Ωστόσο, στη συνέχεια, όσο συνεχίζεται η πτήση ο χειριστής του ελικοπτέρου φαίνεται να μειώνει το ύψος στο οποίο πετάει το ελικόπτερο.

Το σοκαριστικό όμως είναι ότι ξαφνικά η εικόνα διακόπτεται βίαια -προφανώς είναι η στιγμή της συντριβής.

Δείτε το βίντεο:
Το χρονικό της συντριβής του ελικοπτέρου

Η πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου συνέβη στην περιοχή του Σχινιά, με δύο από τους τρεις επιβαίνοντες να χάνουν τη ζωή τους. Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, έπεσε σε βαλτώδη περιοχή στον υγροβιότοπο του Σχινιά. Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο (και ο άνδρας που μετέδιδε live την πτήση) ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης χωρίς τις αισθήσεις τους και λίγο μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου και έναν φύλακα στην περιοχή του Σχινιά. Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ο τρίτος επιβάτης είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η Πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δύο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε σε σύρματα και κατέπεσε.



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή αποφοίτησης του Γ.Ε.Λ. Σχηματαρίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σάββατο ο τελικός παμπαίδων Κάδμου Α-Μαλεσίνας Α στη Λιβαδειά!

Ο τελικός του πρωταθλήματος παμπαίδων μεταξύ Κάδμου Α’-Μαλεσίνας Α’ θα γίνει το Σάββατο στις 18:00 στο ουδέτερο κλειστό της Λιβαδειάς σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΚΑΣΕ.

Με αυτό τον αγώνα, θα ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για φέτος σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα, με το ραντεβού να ανανεώνεται πλέον για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη!
eviabasket.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί καθυστέρησε η σύμβαση της ΔΕΗ με τη Λάρκο-Όλο το παρασκήνιο

Τη σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με τη ΛΑΡΚΟ, υπέγραψε η διοίκηση της ΔΕΗ, μετά από τις σχετικές εγκρίσεις από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων.


Αιτία της καθυστέρησης ήταν ο όρος που προέβλεπε την εξόφληση του ποσού τουλάχιστον 3 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα απευθείας από τον ή τους μεγαλύτερους πελάτες της ΛΑΡΚΟ, δυνάμει εκχώρησης ισόποσων απαιτήσεων της προς αυτούς.

Η εκχώρηση αυτή διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει, γιατί οι απαιτήσεις είχαν ήδη ενεχυριαστεί από τις τράπεζες. Κατόπιν ακολούθησαν νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και η πενταετούς διάρκεια σύμβαση, που περιέχει γενναίες εκπτώσεις επί του ανταγωνιστικού σκέλους ενέργειας, υπεγράφη τελικά χθες.

Η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «με την υπογραφή της σύμβασης οι σχέσεις των δύο εταιρειών μετά από μια μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας και αδιεξόδων, εισέρχονται σε νέα φάση, καθώς σε συνδυασμό και με την από 15.2.2017 απόφαση της διαιτησίας, η οποία ρύθμισε τα της τιμολόγησης της παρεχόμενης στη ΛΑΡΚΟ ηλεκτρικής ενέργειας για την περίοδο 1.7.2010-31.12.2013 και τα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής νικελίου, η εταιρεία έχει πλέον τη δυνατότητα να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ».

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια διευκόλυνσης και εκφράζει την ελπίδα η ΛΑΡΚΟ να ξεπεράσει τα όποια προβλήματά της και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη, προς όφελος όλων.

Η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών προβλέπει μεταξύ άλλων, τη σύσταση ενεχύρου ύψους 3 εκατ. ευρώ το μήνα σε τραπεζικό λογαριασμό της ΛΑΡΚΟ, έναντι των χρεών της εταιρείας προς τη ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι το συνολικό χρέος της ΛΑΡΚΟ ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ, με τη ΔΕΗ, εκτός από προμηθευτή ενέργειας, να αποτελεί και μέτοχο της εταιρείας με ποσοστό 11%.
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός ο ιάπωνας δύτης είναι φίλος με ένα ψάρι εδώ και 25 χρόνια!-ΒΙΝΤΕΟ


Μια σχέση αγάπης μεταξύ ανθρώπου και ψαριού
Μια παραλία στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου φιλοξενεί την πιο παράξενη φιλία ανθρώπου και ζωικού βασιλείου.

Ο δύτης Χιρογιούκι Αρακάουα και το ψάρι με όνομα Γιορίκο είναι φίλοι εδώ και 25 χρόνια, μιας και ο Ιάπωνας είναι επιστάτης ενός υποθαλάσσιου λατρευτικού χώρου του σιντοϊσμού και κατεβαίνει στον βυθό καθημερινά.

Το μόνο που έχει να κάνει πια ο δύτης είναι να χτυπήσει το μέταλλο ώστε να εμφανιστεί ο καλός του φίλος και να απολαύσουν μερικές στιγμές παρέα.

Ακόμα και φιλάκια του δίνει ο άνθρωπος, για τέτοια τυφλή εμπιστοσύνη μιλάμε…
Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 34 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος -Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την χώρα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού, ενώ θα σημειωθεί και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Λέσβος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,5R στα Λουκίσια



Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21.27 την Πέμπτη δυτικά της Χαλκίδας σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Κέντρου (EMSC).

Το επίκεντρο εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά απο τα Λουκίσια,10 χιλιόμετρα δυτικά της Χαλκίδας και 57 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Το εστιακό βάθος του σεισμού να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ