Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Σεισμός 3,8R στη Θήβα- Έγινε αισθητός και στην Αττική

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 6 χιλιόμετρα από τη Θήβα
- Ωστόσο ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος και έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα
- Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είχε μέγεθος 4,1 ρίχτερ

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,1 ρίχτερ ενώ το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δίνει το σεισμό 3,8 ρίχτερ.

Έγινε στις 16:54 το απόγευμα με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα Βόρεια της Θήβας.Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 2 χιλιόμετρα. Για το λόγο αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός ενώ πολλοί τον ένιωσαν και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο enikos.gr ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός έγινε αισθητός στη Βοιωτία και την Αττική, είχε μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του, ήταν η ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Υλίκης.
Όπως επισήμανε,  το εστιακό βάθος υπολογίζεται από 5 έως 10 χιλιόμετρα και ήταν ο λόγος για τον οποίο ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική και στις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Χορεύει....ο Α.Ο. Μαυρομματίου



Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα ώρα μηδέν...

Αδιέξοδο πλέον στην Θήβα, καθώς καμία διοικητική εξέλιξη στη βοιωτική ομάδα μετά την αποχώρηση του Κονδράρου

Αβέβαιο φαντάζει το μέλλον στη Θήβα, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος να την αναλάβει ενόψει της νέας χρονιάς. Ο Θανάσης Βυλλιώτης είχε προαναγγείλει την παραίτησή του πριν το τέλος της σεζόν κα το έκανε πράξη, δηλώνοντας αδυναμία να συνεχίσει. Ο Διαμαντής Κονδράρος εξέφρασε ενδιαφέρον για τους «κοκκινόμαυρους», ανέλαβε την ομάδα, αλλά λίγες μέρες μετά υπέβαλλε την παραίτησή του, αφήνοντας αιχμές για πόλεμο που του γίνεται.

Η Θήβα αυτή τη στιγμή έχεις μόλις τρία δελτία νεαρών παικτών, ενώ δεν υπάρχει διοίκηση και τεχνικό επιτελείο. Αν δεν βρεθεί άμεσα κάποιος ενδιαφερόμενος επενδυτής ή δεν αναλάβει πρωτοβουλίες ο δήμος, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος η ομάδα να μη δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
sportstonoto.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας νέος Βοιωτός ταλαντούχος διαπρέπει στην Βυζαντινή Μουσική

Ένας δικός μας άνθρωπος ένας ακόμη ταλαντούχος νέος της Βοιωτίας, ο οποίος συνεχίζει την αλυσίδα της Βυζαντινής μας Μουσικής Παράδοσης.
Ο Νικόλαος Κρουστάλης περάτωσε τις σπουδές του στη Βυζαντινή Μουσικής και πήρε το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από το Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο Νικόλαος Κρουστάλης ήταν μαθητής του Δημητρίου Αναδιώτη Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών και τα τελευταία 5 χρόνια του Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τΧ.Ε Γεωργίου Χατζηχρονόγλου υπό την καθοδήγηση του οποίου κατάφερε να επιτύχει και τον σημερινό στόχο.
Ο Νικόλαος Κρουστάλης απο τη Θήβα, σήμερα ψάλει ως Λαμπαδάριος στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών.
Ως πρόεδρος του συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών και αδελφικός του φίλος εύχομαι πάντα επιτυχίες!!!
Αντώνιος Τσαρουχάς



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοφανή ποσότητα των 700 κιλών από κλεμμένα κοσμήματα βρήκαν στο Χαλάνδρι

Περισσότερα από 700 κιλά χρυσαφικά, ασημικά, κοσμήματα, ακόμα και διαμάντια, βρέθηκαν από την Ασφάλεια σε δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι.

Ο θησαυρός εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεσαι, για την μεγάλη υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας της Δυτικής Αττικής» και συγκεκριμένα δύο οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες διέπρατταν ληστείες και κλοπές από σπίτια και εταιρείες σε όλη την Ελλάδα και εξαρθρώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι, νοίκιαζε ένας 43χρονος κλεπταποδόχος από το Μενίδι, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες μέρες, στις 16-6-2017.

Η αξία των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στα δύο διαμερίσματα, (πανάκριβα ρολόγια, δαχτυλίδια, σταυροί, κ.λ.π.), είναι πολύ μεγάλη, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ από την Ασφάλεια Αμαρουσίου, που εξιχνίασε την υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και πάνω από 100.000 ευρώ μετρητά σε κρύπτες των παραπάνω διαμερισμάτων.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωση τους θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Στεβενίκο θυμάται την Αρβανίτικη γλώσσα...



Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Εβδομάδα-καμίνι για τη χώρα: Πότε και για πόσες ημέρες θα ξεπεράσει τους 40°C

Άγιος Βασίλειος Καπαρελλίου



Μπορεί οι κάτοικοι της Δυτικής Ευρώπης να έχουν ήδη βιώσει το πρώτο «κύμα» καύσωνα, 41 βαθμοί Κελσίου στη νότια Ισπανία, όμως στα Βαλκάνια οι «καυτές» καλοκαιρινές θερμοκρασίες μόλις ξεκίνησαν.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και θα φτάσει στα όρια καύσωνα από την Πέμπτη.

Τo Σάββατο, το θερμόμετρο έφτασε στους μετεωρολογικούς σταθμούς της ΕΜΥ τους 37 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη, και τη Λάρισα και στους 36 στη Μυτιλήνη και την Ελευσίνα.

Αντίστοιχες θερμοκρασίες αναμένονται και σήμερα, Κυριακή, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει», κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στους 37 με 38 βαθμούς.

Όμως σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας αναμένονται μεσημεριανές μπόρες.

Δευτέρα και Τρίτη η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα (μέγιστες 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα).

Όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μπορεί οι θερμοκρασίες να είναι λίγο υψηλότερες από τις κανονικές, όμως η δομή της ατμόσφαιρας δεν παρουσιάζει τυπική δομή καύσωνα.

Πάντως, τη Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη (λιγότερο) θα εκδηλωθούν μεσημεριανές καταιγίδες στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό (πιθανόν να επηρεαστούν και άλλες μη ορεινές περιοχές σε Ήπειρο, Στερεά, Πελοπόννησο, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία).

Από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει κι άλλο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή και το Σάββατο το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά (38 βαθμοί Κελσίου στην Αθήνα), ενώ από την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και αρκετή ζέστη αναμένουμε την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν σποραδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πυκνότερες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας όπου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 16 έως 34 στη βόρεια Ελλάδα, 20 έως 35 και τοπικά 36 στη δυτική Ελλάδα, 20 έως 32 στο βόρειο Αιγαίο και από 20 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια έως 3 και τοπικά στα πελάγη 4 με 5 μποφόρ. 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ