Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο ακραίου καύσωνα: Στη Λάρισα τηγανίζουν αυγά στον ήλιο

   
Ξεπέρασε τους 44 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος χθες στη Λάρισα σε μια από τις πιο καυτές ημέρες του καλοκαιριού.

Ο Λαρισαίος οπερατέρ και χρήστης του διαδικτύου Πασχάλης Μάντης, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο τείνει να γίνει viral.

Όπως γράφει στη λεζάντα που συνοδεύουν τα πλάνα που αναρτήθηκαν στο YouTube, η μέση θερμοκρασία στη Λάρισα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κυμαίνεται από 38 μέχρι 43 βαθμούς ενώ στις πιο ακραίες μέρες καύσωνα, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 49 βαθμούς.

Στο παρακάτω βίντεο, ο ίδιος αναφέρει ότι η θερμοκρασία κάτω από τον καυτό ήλιο φτάνει μέχρι και τους 60 βαθμούς κελσίου. Στα πλάνα ο ίδιος τοποθετεί ένα τηγάνι στο έδαφος, προσθέτει λίγο λάδι και σπάει το αυγό το οποίο στη συνέχεια τηγανίζεται σχεδόν σαν να είναι τοποθετημένο σε μάτι κουζίνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή του Α.Ο. Υψηλάντη

                 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο  Αθλητικός  Όμιλος Υψηλάντη ευχαριστεί τις εταιρείες:


PURE OLEA
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΕΤΑΙΡEIA  ΓΡΑΝΙΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α.Ε.

για την ευγενική τους  χορηγία στο Σύλλογό μας.  Η ενέργεια αυτή δείχνει την ευαισθησία σας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και βοηθάει την ομάδα μας  στην αντιμετώπιση των οικονομικών  υποχρεώσεων σε μια εποχή μάλιστα οικονομικής κρίσης που η Πολιτεία δεν συνεισφέρει κατά το ελάχιστο.
Σας ευχαριστούμε πολύ  για την προσφορά σας  και να ξέρετε ότι σας θεωρούμε ισότιμα μέλη  του Συλλόγου μας.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ Βοιωτίας για τον θάνατο της Μαρίας Τσίκνα

Συλλυπητήρια  ανακοίνωση

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας με λύπη πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός της απώλειας της συναδέλφισσας Μαρίας Τσίκνα, εκπαιδευτικού - φιλολόγου του Γυμνασίου – Λ.Τ. Κυριακίου.
  Η εκλιπούσα ξεχώρισε για το εκπαιδευτικό ήθος και την υπευθυνότητά της, τη συναίσθηση της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης. Πάντοτε με χαμόγελο και δημιουργική διάθεση, με σεμνότητα και συνέπεια, άφησε πίσω της τα ίχνη μιας παρουσίας που τίμησε το ρόλο του Εκπαιδευτικού.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσας.

Καλό σου ταξίδι, αγαπημένη μας Μαρία ...

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 - Ο -
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      - Η -
                                                                                  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
                                                                                 ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

"Έφυγε" απο τη ζωή ο πατέρας του Απ. Γκλέτσου



 Δύσκολες ώρες για το Δήμαρχο Στυλίδας και την οικογένειά του.

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Ευστάθιος Γκλέτσος, πατέρας του Δήμαρχου Στυλίδας.

Ο 76χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός της αεροπορίας τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην "Κλινική Λαμίας", όπου σήμερα κατέληξε.

Άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Βάσω και τα δυο παιδιά Άννα και Απόστολο, που ήταν στο πλευρό του όλες τις δύσκολες ώρες.
lamiareport.gr
Αύριο 2-7-2017 και ώρα 7μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδας κηδεύουμε τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού Ευστάθιο Γκλέτσο του Αποστόλου.
Θερμή παράκληση της οικογένειας , όχι στεφάνια.
Διαβάστε Περισσότερα »

23 νέες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, (23) άτομα για διάφορα αδικήματα


Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Λαμία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για κλοπή χρηματικού ποσού από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (σουγιάς) και ένα κλειδί πασπαρτού.

Δύο (2) ημεδαποί στην περιοχή του Καρπενησίου και στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Β’ Ο.Π.Κ.Ε. των Τμημάτων Ασφαλείας Καρπενησίου & Χαλκίδας αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα τρεις ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας & Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, καθώς και ένας αλλοδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα (Ένταλμα σύλληψης – Αποφάσεις).

Ημεδαπός στην περιοχή του Καρπενησίου, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και (30) κυνηγετικά φυσίγγια.

Επτά (7) αλλοδαποί, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας και ειδικότερα:

(2) στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας,

(1) ομοίως στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας,

(1) στη Λαμία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας,

(1) στη Στυλίδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας,

(1) στην Άμφισσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άμφισσας – Δελφών και

(1) στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.


Έξι (6) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

(3) αλλοδαποί στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας,

(1) αλλοδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας,

(1) αλλοδαπός στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς και

(1) ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς.

Τέλος, ημεδαπός στη Θήβα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτήρηση με drone της Πυροσβεστικής στα Δερβενοχώρια - ΒΙΝΤΕΟ



Ένα μη στελεχωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε σήμερα πτήσεις επιτήρησης στην περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Η εικόνα από την κάμερα του αεροσκάφους μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος καθ´ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.

Οι πτήσεις των drones της ΕΛ.ΑΣ και του Π.Σ. εντάσσονται από φέτος στα επιχειρησιακά σχέδια του Πυροσβεστικού Σώματος, στην αντιπυρική περίοδο, ως εργαλείο έγκαιρου εντοπισμού δασικών πυρκαγιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Νεοχώρι Βοιωτίας

Σε μία μοναδική για το φυσικό της κάλλος πλαγιά του Ελικώνα και σε αρκετά κοντινή απόσταση από το γραφικό Νεοχώρι(λίγα μόλις λεπτά έξω από την πόλη της Θήβας), βρίσκεται η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.
Η ίδρυση της Μονής χάνεται στο διάβα του χρόνου και μόνο η ιστορικότητα της τοποθεσίας μας υποψιάζει για τη δόξα της στο μακρινό παρελθόν. Ο παλαιοχριστιανικός ναός στην Κοιλάδα των Μουσών και η κεντρική τοποθεσία που σήμερα ονομάζεται Επισκοπή, είναι τεκμήρια μιας πρωτοχριστιανικής κοινότητας. Πολλά διάσπαρτα παλαιοχριστιανικά γλυπτά ή εντοιχισμένα σε ναούς, σε μοναστήρια, σε ιδιωτικές κατασκευές, στις περιοχές των Θεσπιών, της Άσκρης, της Ξηρονομής και της Θίσβης συντηρούν την ελπίδα ότι και άλλα αξιόλογα παλαιοχριστιανικά σπαράγματα φυλάσσονται στα σπλάγχνα του Νεοχωρίου, πιθανότατα δε στα ριζώματα της Ζωοδόχου Πηγής.
Στην εποχή του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη και επί αυτοκράτορος Μανουήλ Κομνηνού (1143-1180) η Θήβα είναι Μητρόπολη και υπάγονται σε αυτήν πέντε επισκοπές. Στην περίοδο τούτης της ακμής υψώθηκαν σε όλο το χώρο της Βοιωτίας εξαιρετικά μνημεία, που έμειναν μάρτυρες της πολιτιστικής πορείας των κατοίκων της. Σ’ αυτούς τους χρόνους θρυλείται από προφορικές παραδόσεις πως χτίστηκε το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, στο Νεοχώρι.
Δυστυχώς, όμως, οι κατά καιρούς σεισμοί, στους οποίους είναι ευάλωτη η περιοχή, οι βαρβαρικές επιδρομές και οι ξενικές κατοχές επέφεραν πολλές καταστροφές. Αν κι έχει ανακηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο με υπουργική απόφαση και έκδοση του ΦΕΚ: ΥΑ 36534/2169/21-3-1959, ΦΕΚ 122/Β/4-4-1959, το καθολικό της Μονής υπέστη ολοσχερή καταστροφή στους χρόνους της Τουρκοκρατίας και σώζεται μόνο ένα κομμάτι του τοίχου από το Ιερό Βήμα, αρμονικά «δεμένο» με τον νεοανεγερθέντα ναό.
Στις 24 Μαρτίου 1957 έγινε έναρξη των εργασιών αναστήλωσης του κατεστραμμένου ναού απο τους κατοίκους του Νεοχωρίου. Ο ναός, βασιλική μετά τρούλου, έχει όλα τα γνωρίσματα του βυζαντινού ρυθμού σε μικρή κλίμακα: αγκαλιάζει τους πιστούς δούλους του Θεού του Ζώντος που προσέρχονται με κατάνυξη, χωρίς καμία επιτήδευση, κανένα φτιασίδωμα. Είναι μια λιτή, απέριττη εκκλησία, με χαμηλό φωτισμό, που αποπνέει αβίαστα μιαν ατμόσφαιρα μυσταγωγική, ικανή να ζεστάνει τις καρδιές των προσκυνητών.

 Κατά τις ανασκαφές βρέθηκαν τρεις εικόνες μεγάλης ιστορικής κι αρχαιολογικής αξίας αγιογραφημένες επάνω σε μεμβράνη οι οποίες απεικόνιζαν την Παναγία ως Ζωοδόχο Πηγή, τον Άγιο Γεώργιο και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Δυστυχώς, οι δύο εικόνες εκλάπησαν από χέρι βέβηλο και σήμερα σώζεται μόνον η μικρή εικόνα του Αγίου Αρχαγγέλου.
Στο καινούργιο τέμπλο εκατέρωθεν της Ωραίας Πύλης, προβάλλουν τέσσερις δεσποτικές εικόνες, όπου στ’ αριστερά έχουμε τη Ζωοδόχο Πηγή με την Παναγία Βρεφοκρατούσα και στα δεξιά  τον Χριστό Ένθρονο με τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Παρακείμενο του κεντρικού υψηλότερου κλίτους έχει χτιστεί άλλο, μικρότερο σε διάσταση, όπου δεσπόζουν οι εικόνες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας. Εκεί, είναι ορατή και η μεσοτοιχία, που σώζεται από τον πρώτο, βυζαντινό ναό. Στον Πρόναο, σε ξεχωριστή θέση, προβάλλει άλλη εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, πλησίον του σκευοφυλακίου. Όλες οι εικόνες ανάγονται στη μεταβυζαντινή περίοδο και χρήζουν συντήρησης, προκειμένου ν’ αποκαλυφθεί στους πιστούς η τέχνη τους.
Η εύρεση της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής οδήγησε τους ανασκαφείς στο συμπέρασμα ότι κάπου εκεί υπάρχει Αγίασμα, το οποίο βρέθηκε μετά από κοπιαστικές προσπάθειες των Νεοχωριτών και που σώζεται όπως βρέθηκε, δίπλα στο ναό.

Το 2009 ήρθε στο Μοναστήρι η Γερόντισσα Αρσενία και με την ολόθερμη στήριξη των πιστών, έγιναν σημαντικά έργα υποδομής, όπου το κατέστησαν καύχημα σε όλη την περιοχή.
Κοντά στο Καθολικό ανάβουμε κερί στο γραφικό ξωκλήσι που αφιερώθηκε σε δύο  νεοφανείς Αγίους, μάρτυρες της πίστης μας, στον Άγιο Λουκά Κριμαίας και στον Όσιο Εφραίμ.

Το Μοναστήρι γιΤο ΜονΤο  To Μοναστήρι γιορτάζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου.


Χτισμένο στους νότιους πρόποδες του Ελικώνα, σε υψόμετρο 340 μέτρων στο όμορφο Νεοχώρι του  Δήμου  Aλιάρτου Θεσπιέων. Ο δρόμος είναι ελάχιστα ανηφορικός – ασφαλτοστρωμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γερόντισσα Αρσενία στο τηλέφωνο 2262065441
Αρσενία στο τηλέφωνο 2262065441

 Περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebbok
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Δεν πρέπει να ξαναγεμίζουμε τα πλαστικά μπουκάλια νερού

Λίγο που οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής μας αναγκάζουν να πίνουμε συνέχεια νερό, λίγο που η τσέπη μας δεν μας επιτρέπει να αγοράζουμε 4-5 μπουκαλάκια νερό από το περίπτερο σε καθημερινή βάση, όλοι ξαναγεμίζουμε κάποιες φορές το άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού. Το ήξερες όμως ότι αυτό είναι επικίνδυνο για τη υγειά, με τις γυναίκες να διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι μίας χρήσεως, κοινώς δεν έχουν φτιαχτεί για να γεμίζουν ξανά και ξανά, με τις χημικές ουσίες που περιέχονται σε αυτά να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, κάποια από αυτά μπουκάλια μπορεί να περιέχουν δισφαινόλη Α (BPA) -μια αμφιλεγόμενη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παρασκευή τους και μπορεί να διαταράξει ορισμένες ορμόνες. Μάλιστα, η κορυφαία Βρετανή διατροφολόγος Dr. Marilyn Glenville που ειδικεύεται στην γυναικεία υγεία, ανέφερε στο site Good Housekeeping ότι μπορεί να επηρεάσουν την ωορρηξία και να αυξήσουν τον κίνδυνο ορμονικών προβλημάτων, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η ενδομητρίωση και ο καρκίνος του μαστού.

Βέβαια, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα για το πώς επηρεάζει η δισφαινόλη Α (BPA) τους ανθρώπους και πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να μιμείται τις ορμόνες και να παρεμβαίνει στο ενδοκρινικό σύστημα των αδένων το οποίο απελευθερώνει ορμόνες στο σώμα. Όπως προτείνουν δε, είναι αναγκαία η περαιτέρω έρευνα. Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι υπέρμαχοι της ολοκληρωτικής απαγόρευσης της χρήσης της, ισχυρίζονται ότι μπορεί να οφείλεται για την αύξηση της εμφάνισης σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του μαστού και οι καρδιακές παθήσεις.

Μπορεί τα παραπάνω να επηρεάζουν κυρίως τις γυναίκες, όμως το ξαναγέμισμα των πλαστικών μπουκαλιών νερού κρύβει και άλλους κινδύνους, που επηρεάζουν όλους. Ο λόγος για τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο μπουκάλι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού site Treadmill Reviews, σε εργαστηριακές έρευνες που έγιναν σε μπουκάλια νερού που είχαν χρησιμοποιηθεί για μία εβδομάδα από αθλητές, διαπιστώθηκε ότι ο μέγιστος αριθμός βακτηρίων ξεπέρασε τις 900.000 μονάδες σχηματισμού αποικιών ανά τετραγωνικό εκατοστό κατά μέσο όρο. Κι αν αυτό από μόνο του δεν σου λέει τίποτα, να ξέρεις ότι στο καπάκι της τουαλέτας σου υπάρχουν λιγότερα βακτήρια! Ανησυχητικό είναι επίσης και το γεγονός, ότι 60% των μικροβίων που βρήκαν, μπορούν να σε αρρωστήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στη Λιβαδειά

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει και θα βρίσκεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στη Λιβαδειά στην εκδήλωση που διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς έξω από το Art Cafe Αστραδενή (Πεζόδρομος Ορφέως, 22611 00920)

Ημέρες προβολών: Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Ιουλίου. Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Περισσότερα »

«Καυτό» σαββατοκύριακο -Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούςΒΙΝΤΕΟ

Το «κύμα» καύσωνα κορυφώνεται αυτό το διήμερο, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο.

Εκτός από την αποπνικτική ζέστη, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν και τη μεταφορά σκόνης.


Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο:

ΑΤΤΙΚΗ
Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος ο καιρός στην Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Αίθριος ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 40 και στην Κεντρική Μακεδονία κατά τόπους έως 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Τάσος Αρνιακός: Σε αυτές τις περιοχές θα... από Enikos_gr ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 21 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά από 25 έως 37 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 41 και κατά τόπους έως 43 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Αίθριος ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 και στην νότια Κρήτη τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Αίθριος ο καιρός στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ