Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Στενή Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ.ΦΩΤΟ


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 7:30 το απόγευμα  στη θέση Τσούμπεζα Μαυρομματίου, λίγα χιλιόμετρα πριν την είσοδο της Αλιάρτου. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα έδωσαν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά.
Στο σημείο έσπευσαν  από την πρώτη στιγμή και επιχειρούσαν  ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που συνεχώς ενισχύονταν.
Επίσης,  έφτασαν στο σημείο της πυρκαγιάς, σκαπτικά μηχανήματα και ένα μικρό πυροσβεστικό  του Δήμου Αλιάρτου  Θεσπιέων,δυο υδροφόρες της Π.Ε. Βοιωτίας,ενώ ρίψεις νερού ακριβείας, πραγματοποιούσαν δυο δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα. Η φωτιά έκαψε 60 περίπου στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε κάποιο σημείο ήταν πεταμένα  φθαρμένα ελαστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού και να καλύψει την περιοχή για αρκετή ώρα.

Σβήστηκε η φωτιά.Στο σημείο παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπύρωσης.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης



 



 
 


 



Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Μεγάλη φωτιά έξω από την Αλίαρτο

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει πριν απο λίγη  ώρα  σε δασική έκταση στη Στενή Αλιάρτου. Ο πυκνός καπνός είναι ορατός από αρκετά χιλιόμετρα μακριά ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
Σε λίγο βίντεο και φωτογραφίες απο το σημείο
Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Tρεις μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Θηβών χαράσσουν πορεία στην Ψαλτική Τέχνη

Για άλλη μια φορά το Δημοτικό Ωδείο Θηβών με υπερηφάνεια ανακοινώνει τη συμμετοχή των μαθητών Κομνηνού Θωμά, Κοροβέση Απόλλωνα και Κραβαρίτη Χρυσοβαλάντη του τμήματος Βυζαντινής Μουσικής με καθηγητή τον κο Αντώνη Τσαρουχά στον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το Σάββατο στις 1/6/2017 αποσπώντας το Β-, Β- και Γ- βραβείο,στην κατηγορία τους, αντίστοιχα.
Ως διευθύντρια του Δ.Ω.Θ. νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ τόσο τους ταλαντούχους μαθητές μας όσο και τον Καθηγητή τους , που για μια ακόμη φορά δίνει τη δυνατότητα να αναγνωριστεί το Ωδείο μας εκτός της πόλεως μας, στηρίζοντας τα παιδιά ώστε να ανοίγουν τα φτερά τους στο χώρο της μουσικής. Ελπίζουμε και σε άλλες συμμετοχές των μαθητών του Ωδείου. ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ ΝΙΚΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δάση της Βοιωτίας λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Με βάση τον από 02-07-2017 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία κινδύνου 4) που ισχύει για την Δευτέρα, 03/07/2017,  για την  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
      Απαγορεύουμε  την κίνηση και την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 02ης Ιουλίου, ημέρα Κυριακή 2017,  έως και την   12η  βραδινή της 03ης Ιουλίου,  ημέρα  Δευτέρα,  στις  ακόλουθες περιοχές :

ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων - Κεραμίδι
Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο Ζαγαράς
Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
Θέση «Καραμπατσέικα» - Παλαιά οδός Λιβαδειά –Τσουκαλάδες
Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς.
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Δάσος Μοσχοποδίου
Δάσος Αγίας Τριάδας
Δάσος Κιθαιρώνα.
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Δάσος Δερβενοχωρίων.
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Περιαστικό  Δάσος Τ.Κ. Κοκκίνου
      Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.

Το Τμήμα  Πολιτικής  Προστασίας  (pprost@viotia.gr)  της Περιφερειακής  Ενότητας  Βοιωτίας  έχει ενημερώσει τις Αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς  και  τους Δήμους,  ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
       Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
      Επίσης  υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
      Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

      Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να αποταθούν στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610 - 29036 24ωρου  λειτουργίας), καθώς και στην ιστοσελίδα  (tpp-vio@pste.gov.gr) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tον "χτύπησε στο κεφάλι" ο καύσωνας τον Μπακογιάννη και έπιασε το τραγούδι- ΒΙΝΤΕΟ


Το Σαββατοκύριακο είναι «καυτό», με τον υδράργυρο να έχει εκτοξευτεί στα ύψη, ωστόσο για κάποιους η δουλειά δεν σταματά.

Αυτό ισχύει και για τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος πάντως έκανε ένα… μουσικό διάλειμμα, τραγουδώντας στο δρόμο με έναν συνεργάτη του το διαχρονικό τραγούδι «Το καλοκαιράκι».

Μάλιστα, ανέβασε σχετικό βίντεο στο Facebook γράφοντας: “Όταν πρέπει να δουλεύεις με καύσωνα. Οι 40 βαθμοί μας χτύπησαν στο κεφάλι».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Νέο λύκειο» από τον Σεπτέμβριο -Οι αλλαγές που έρχονται

Αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, «ψαλίδι» στα διδασκόμενα μαθήματα και μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις, είναι μερικές από τις αλλαγές που φέρνει το υπ. Παιδείας για το Λύκειο από τον Σεπτέμβριο.

Παρόλα αυτά, αναβάλλεται για αργότερα η κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς- σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»- αυτή δεν θα περιλαμβάνεται στο νέο σχέδιο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων παραμένει το Εθνικό Απολυτήριο, αλλά το αδιέξοδο της διασφάλισης του αδιάβλητου έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην ηγεσία. Οι προτάσεις που έχουν συζητηθεί στο τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνουν κλήρωση θεμάτων και βαθμολόγηση γραπτών από καθηγητές άλλων σχολείων, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του απολυτήριου Λυκείου και ο βαθμός να αποτελεί το εισιτήριο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αλλά πρόσφατα ο Κώστας Γαβρόγλου παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει πώς θα εξασφαλίσει το αδιάβλητο του νέου εισαγωγικού συστήματος.

Την ίδια ώρα που εγκαταλείπεται το φιλόδοξο σχέδιο για την κατάργηση των Πανελληνίων, το υπουργείο Παιδείας στοχεύει να θεσπίσει, λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, την υποχρεωτική φοίτηση στην Α’ Λυκείου, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Η αναμόρφωση του Λυκείου θα γίνει σταδιακά. Αν και η θέσπιση θα προχωρήσει από φέτος, η εφαρμογή του νόμου θα ξεκινήσει με την Α’ Λυκείου φέτος (σχολικό έτος 2017-2018), τη Β’ Λυκείου από το 2018-2019 και θα ολοκληρωθεί με την Γ’ Λυκείου το 2019-2020.

Οι αλλαγές:

    Σε πρώτο στάδιο, θα θεσπιστεί υποχρεωτική φοίτηση στην Α’ Λυκείου. Οι μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν μετά το απολυτήριο του Γυμνασίου τη φοίτησή τους, έχοντας όμως την επιλογή να διαλέξουν τύπο Λυκείου. Ειδικότερα, η υποχρεωτικότητα δεν θα αφορά μόνο στο Γενικό Λύκειο, αλλά σε όλους τους τύπους (Επαγγελματικό, Μουσικό και Καλλιτεχνικό). Στη συνέχεια, η υποχρεωτική φοίτηση θα θεσπιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Β’ Λυκείου και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 θα αφορά συνολικά στο Λύκειο. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει σκοπό να καταπολεμήσει το φαινόμενο της εγκατάλειψης του σχολείου και την εργασία κάτω των 18 ετών.
   
    Υπάρχει ένα ζήτημα με τις μεταγυμνασιακές δομές, όπως οι σχολές του ΟΑΕΔ ή οι ΕΠΑ.Σ., οι οποίες έχουν πάρει παράταση λειτουργίας μέχρι και το 2021. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, θα συνεχιστεί η λειτουργία τους κατά το άμεσο μέλλον, όμως η «βιωσιμότητά» τους θα εκπνεύσει στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σε επίπεδο προτάσεων, όχι όμως συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να κρατήσει κάποιες από αυτές τις δομές και να εγγράφονται μόνο ενήλικες που έχουν απολυτήριο Γυμνασίου. Μέχρι πρότινος, που η υποχρεωτική φοίτηση αφορούσε μέχρι και το Γυμνάσιο, μπορούσαν να εγγράφονται και ανήλικοι μαθητές με απολυτήριο Γυμνασίου.
   
    Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται ψαλίδι στις ενδοσχολικές εξετάσεις. Η λίστα των μαθημάτων, όμως, που θα βρεθούν εκτός, δύο μήνες πριν ανοίξουν τα σχολεία, είναι ακόμα υπό συζήτηση.
   
    Οι μεγάλες αλλαγές θα έρθουν στη Β’ Λυκείου από τον Σεπτέμβριο του 2018. Τα διδασκόμενα μαθήματα αναμένεται να περικοπούν στο μισό. Συζητείται και πρόταση να είναι επτά τα διδασκόμενα μαθήματα στη Β’ Λυκείου και τέσσερα στην Γ’ Λυκείου, αν και υπάρχουν πιέσεις να ανέβει λίγο ο αριθμός των διδακτικών αντικειμένων.
   
    Μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται και η αναμόρφωση των περισσότερων προγραμμάτων σπουδών. Μετά την υποχώρηση με το μάθημα των Θρησκευτικών αναμένεται το τελικό πόρισμα για το μάθημα της Ιστορίας. Η επόμενη συζήτηση θα αφορά στις φυσικομαθηματικές σπουδές. Ειδικότερα, τα βιβλία των Μαθηματικών έχουν κριθεί σε κάποιες τάξεις ως προβληματικά, με το υπουργείο να ανοίγει τη συζήτηση για τον εξορθολογισμό της ύλης αλλά και τον εκσυγχρονισμό της εκμάθησης των θετικών σπουδών.
   
    Η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει και στην ομαδοποίηση των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών. Η νομοθέτηση αναμένεται εντός του 2017 και θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος, 2018-2019.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Βοιωτία και Φωκίδα


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Κυριακή, για την...
Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα), την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία) και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φωκίδα, Βοιωτία), σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Χάρτης περιοχών που τέθηκαν σε «κόκκινο συναγερμό»

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Φοβούνται φαινόμενο Πορτογαλίας

«Ο καύσωνας αφαιρεί την υγρασία και αυξάνει την καύσιμη ύλη στα δάση. Αυτό σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα. Ας ελπίσουμε να μην κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Πορτογαλία». Η φράση ανήκει σε αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος τον οποίο επικαλείται ο "Ελεύθερος Τύπος".

Ο ίδιος προσθέτει ότι η Αττική, δέκα χρόνια μετά τον πύρινο όλεθρο στην Πάρνηθα, είναι πιο αποψιλωμένη σε πυροσβεστικό προσωπικό από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Η πύρινη λαίλαπα στην Πορτογαλία, που στοίχισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 204, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις πυροσβεστικές υπηρεσίες όλης της Ευρώπης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάσα δροσιάς το Εργατικό Φεστιβάλ στη Λιβαδειά

Μια ανάσα δροσιάς, μέσα στον καύσωνα που πλήττει την πόλη, υπήρξε το Εργατικό Φεστιβάλ των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την Παρασκευή το βράδυ στο πάρκο της Λιβαδειάς (Ζάππειο).
Πλήθος φίλων παρακολούθησε την εκδήλωση που είχε σαν θέμα τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την προσφυγιά που προκαλούν. Ανάμεσά τους ξεχώριζαν αρκετοί από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιοχή.
Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία από το συνδικαλιστικό στέλεχος, Βάλσαμο Συρίγο, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου του Λαυρίου, που ανέλυσε τις αιτίες που γεννούν τις επεμβάσεις «βοήθειας» στις χώρες της ευρύτερης περιοχής μας και την υποκριτική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης ΣΙΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέναντι στους ξεριζωμένους που δημιουργούν αυτοί οι ίδιοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και τα τσιράκια τους.
Μετά το τέλος της ομιλίας, ο χώρος μετατράπηκε σε υπαίθριο κέντρο λαϊκής διασκέδασης με ζωντανή μουσική και παραδοσιακό Λιβαδείτικο σουβλάκι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανηγύρι στη Καλλιθέα Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο και σήμερα -Υποχωρεί ο καύσωνας από το βράδυ

Το «κύμα» καύσωνα θα σαρώσει και σήμερα την Ελλάδα, καθώς το θερμόμετρο θα καταγράψει υψηλές θερμοκρασίες.

Από τις βραδινές ώρες αναμένεται η υποχώρηση του καύσωνα που έχει πλήξει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια,  αλλά νωρίτερα το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμη και στους 43 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Κυριακής στα βόρεια κυρίως ορεινά, που βαθμιαία θα ενταθούν, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

«Το πρώτο ''καυτό κύμα'' αναμένεται να αρχίζει να υποχωρεί την Κυριακή, καθώς στα δυτικά αρχίζει και πέφτει η θερμοκρασία στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος ο οποίος διευκρινίζει ότι τη Δευτέρα η κατάσταση βελτιώνεται, καθώς «η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση στους 33 με 36 βαθμούς».



Αρνιακος από Enikos_gr Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αίθριος. Από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, που το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα ενταθούν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα στα ανατολικά ανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 42 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στα βόρεια με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στην Ήπειρο από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 ως 38 και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο από 25 έως 43 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο από 20 έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στη βόρεια και δυτική Θεσσαλία.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 26 έως 43 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 28 έως 40 και στην Κρήτη τοπικά έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 28 έως 40 και πιθανόν έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 27 έως 43 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αίθριος. Από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί ενισχυόμενοι.

Θερμοκρασία: από 23 έως 41 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ