Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ανακαινίστηκε και Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


 Πλήρως ανακαινισμένο το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου
Παραδόθηκε σήμερα πλήρως ανακαινισμένο το Κ.Υ.Αλιάρτου . Η ανακαίνισή του αφορά στο σύνολό της την εγκατάσταση, δηλαδή ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, επισκευές κεραμοσκεπής και τοιχοποιίας, καθώς και εσωτερικό και εξωτερικό βάψιμο ολόκληρου του κτιρίου.
Το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα έγινε με σύμπραξη φορέων όπως ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιάρτου ,αλλά και ιδιωτών επιχειρηματιών της περιοχής.(Δείτε ΕΔΩ την σχετική ανάρτηση)
Στη συνάντηση, που έγινε στο Κέντρο Υγείας κατόπιν πρόσκλησης του Διευθυντή κου Χαμπίπη Κων/νου, παραβρέθηκαν ,εκτός από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι χορηγοί ( ΚΩΠΑΪΣ Α.Ε, ΒΕΧΡΩ Α.Ε., X.Γκατζούνης- Ρετέλας A. O.E., Παναγιώτου Β, Αποστόλου Λ, Θεοδωρογιάννης Τ.) ,ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος, ο Πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου κ.κ Κολοβός Ηλίας ,ο κος Νέστορας Αντωνίου Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς  , η κα Βαλλά Ευμορφία Διοικητής Νοσοκομείων Λιβαδειάς –Θήβας, ο Υποδιοικητής κος Αγάτσας, ο κος Τσάτσης Μιχαήλ Διευθυντής Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας, ο κος Τοπάλης Κων/νος Διοικητής Τροχαίας και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου.
Όλοι εξήραν την ενέργεια ανακαίνισης του Κέντρου Υγείας και έδωσαν συγχαρητήρια στους χορηγούς.
Ο Δντ/της του Κ.Υ. καλωσορίζοντας τους καλεσμένους τους ευχαρίστησε για την ανακαίνιση  που έγινε για πρώτη  φορά από το 1987 που λειτούργησε το Κ.Υ. Αλιάρτου και αναφέρθηκε στη σημαντική στήριξη που απολαμβάνει καθημερινά.
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κος Κολοβός Ηλίας, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία αυτή λέγοντας πως δεν είναι η πρώτη και φυσικά δε θα είναι η τελευταία και έγινε με γνώμονα τη αγάπη προς τον τόπο μας.
Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ανέφερε : «…. Η ανιδιοτελής αυτή σύμπραξη, γίνεται από φορείς και πολίτες και δηλώνει τη μεγάλη αγάπη όλων για τον τόπο μας. Με τον τρόπο αυτόν ξεπερνούμε τις δυσκολίες και δυσκαμψίες της πολιτείας και δηλώνουμε πως, σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής των πολιτών, μας ενώνει όλους  η κοινή επιθυμία να δώσουμε λύσεις. Επίσης η ενέργεια αυτή αποτελεί πρόκληση για την πολιτεία να στηρίξει το Κέντρο Υγείας στα σημεία που εμείς δεν μπορούμε, δηλαδή στην στελέχωσή του  με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στα υπόλοιπα θα βοηθήσουμε όλοι εμείς…..».
ο κος Νέστορας Αντωνίου Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς ,αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία ανακαίνισης του Κ.Υ και συνεχάρη όλους του εμπλεκόμενους, ενώ αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο που οδεύει προς ψήφιση στη βουλή ,τόνισε πως αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, ενώ πρότεινε και συνεργασία με το Δήμο σε διάφορες δράσεις, αποσπώντας την θετική γνώμη του Δημάρχου.
Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
 










Διαβάστε Περισσότερα »

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Ηρακλή - Οριστικά στην Super League ο Λεβαδειακός!

Στην Super League θα αγωνίζεται και την ερχόμενη χρονιά ο Λεβαδειακός. Όπως έγινε γνωστό, το Διαιτητικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Ηρακλή (με ψήφους 5-0) για να ανατραπεί η απόφαση της Super League να τοποθετήσει προτελευταίο τον Γηραιό στη βαθμολογία και οι Βοιωτοί θα παίξουν για ακόμη μία σεζόν στην πρώτη κατηγορία.

Ωστόσο, ο Ηρακλής δεν ήταν ο μόνος που είχε καταθέσει προσφυγή. Τον ίδιο δρόμο είχε ακολουθήσει και ο Άρης, προσπαθώντας να διεκδικήσει την άνοδό του από την Football League αλλά με ψήφους 4-1 απορρίφθηκε και αυτή!

Αυτό σημαίνει ότι ο Λεβαδειακός θα είναι η 16η ομάδα της Super League, ενώ Άρης και Ηρακλής θα αγωνίζονται στην Football League, με τον ΠΑΟΚ να είναι πλέον ο μόνος εκπρόσωπος της Θεσσαλονίκης στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεμελιώθηκε ο Ι.Ναός Αγίας Ζώνης και Αγίων Αθανασίου και Βασιλείου στο Κοιμητήριο Ταχίου-ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 στις 12.30 το μεσημέρι  ετέθη από τον Σεβ.Μητροπολίτη μας κ.Γεώργιο  ο Θεμέλιος Λίθος του Ιερού Ναού Αγίας Ζώνης και Αγίων Αθανασίου και Βασιλείου στο Κοιμητήριο της Ενορίας Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών.
Παρόντες ως συμπροσευχόμενοι και συγχαίροντες για το Πνευματικό και Αγιαστικό αυτό Γεγονός ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Σπυρίδων Νικολάου,ο Αντιδήμαρχος και Ενορίτης μας κ.Ανδρέας Χατζησταμάτης,ο Δημ.Σύμβουλος κ.Α.Σταίκος,ο Δωρητής  και Κτήτορας του Ναού κ.Στυλιανός Λαλιώτης και πολλοί Ενορίτες που αψήφησαν τον καυτό ήλιο  και ήλθαν για να ζήσουν την σπάνια αυτή Εκκλησιαστική Τελετή.

Εκ του Ι.Ν







Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδρομή προσφύγων στους Αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Λεβαδέων-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκπαιδευτική εκδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Λεβαδέων  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 από την Κοινωφελή του Επιχείρηση (ΚΕΔΗΛ) για τους ωφελούμενους  του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης».
Συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάση Αλεστά,  και μέλη της ομάδας, επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό Μουσείο της Χαιρώνειας και το κάστρο του Πανοπέα στον Άγιο Βλάσιο.
Οι επιμορφωτικές δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο ενσωμάτωσης και ένταξης των προσφύγων στη τοπική κοινωνία, καθώς και για την ενημέρωση και την πληροφόρησή τους σχετικά με την ιστορία του τόπου που διαμένουν.
Η ΚΕΔΗΛ ευχαριστεί για την υποδοχή και την φιλοξενία τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Χαιρώνειας και Αγίου Βλασίου, κ. Καρανάσο Αθανάσιο και κ. Σπυρόπουλο Αθανάσιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Βλασίου.





Διαβάστε Περισσότερα »

Από την Πέμπτη τα προνοιακά επιδόματα από τον Δήμο Λεβαδέων

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Μαΐος - Ιούνιος, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τους από την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση για τις παιδικές χαρές του Δήμου Θηβαίων

Παιδικές Χαρές  Δήμου Θηβαίων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης και ανάπλασης τριών (3) παιδικών χαρών στο Δήμο Θηβαίων: μία (1) στον Πούρο, μία (1) στην πλατεία της συνοικίας Κοντίτο και μία (1) στη Τ.Κ. Δομβραίνας.

Επί πλέον, βρίσκονται στις προβλεπόμενες διαδικασίες για υλοποίηση (κατασκευή) και τρεις (3) ακόμα παιδικές χαρές μία (1) στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, μία (1) στην Τ.Κ. Ξηρονομή και μία (1) στην Τ.Κ. Καπαρελλίου.

Για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμου ( σύνολο 16) έχουν συνταχθεί οι μελέτες που απαιτούνται, ώστε σταδιακά να υλοποιηθούν από νέες πηγές χρηματοδότησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα: Στους 41°C η θερμοκρασία την Τετάρτη και την Πέμπτη

Μικρή σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πιο αναλυτικά, η μέγιστη τιμή της θα φθάσει κατά τόπους:

    Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας την Τρίτη (11-07-2017) στα βόρεια τους 37, στα υπόλοιπα τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη (12-07-2017) και την Πέμπτη (13-07-2017) τους 39 με 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
    Στις παραθαλάσσιες, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη την Τρίτη (11-07-2017) τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη (12-07-2017) τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη (13-07-2017) τους 37-38 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.
    Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές την Τρίτη (11-07-2017) τους 31 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη (13-07-2017) τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (14-07-2017) η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Σάββατο (15-07-2017) σε όλη τη χώρα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 12η  Ιουλίου 2017, ημέρα Τετάρτη- και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

       

    Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :


1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ.έτους 2017 (Απόφαση 284/20107 της Ο.Ε)
2. Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Λεβαδέων για τη σύσταση νέων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας (άρθρο 24 Ν 4479/17.(Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει την 11/7/2017,  θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά την Τετάρτη).
3. Εγκριση προγραμματισμού πρόσληψης μονίμου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα Δ.Ε και Υ.Ε προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στο ΥΠ.ΕΣ για την κάλυψη των αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
4. Λήψη απόφαση για την απασχόληση προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με νέες συμβάσεις σύμφωνα με τις εξαιρετικές προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 24 του Ν. 4479/17.
5. Εγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στ. Ελλάδος και Δήμου Λεβαδέων για την διαχείριση αρδευτικών γεωτρήσεων και ορισμός δυο δημοτικών συμβούλων στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης εφαρμογής της.
6. Επιστροφή ποσών προνοιακών επιδομάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων .
7. Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του Εργου : “ΕΠΙΣΚΕΥΗ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ”
8. Εγκριση διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού για “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 4Χ4, ΕΝΟΣ ΜΙΝΙ ΕΚΣΚΑΦΕΑ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ (ΒΑΝ)”
9. Εγκριση Πρωτοκόλλου  Οριστικής Παραλαβής για την προμήθεια ‘ “ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ”.
10. Εγκριση Πρωτοκόλλου  Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για την εργασία ‘ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΨΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ”
11. Εγκριση Πρωτοκόλλου  Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας “ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ”για το διάστημα από 7/4/2017 έως 7/6/2017.
12. Εγκριση Πρωτοκόλλου  Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας “ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ” για το διάστημα από 21/4/2017 έως 28/6/2017.
13. Σύσταση (Ορισμός) επιτροπής  παροχής γνώμης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία (άρθρο 199 παρ 6 Ν. 3463/06)
14. Συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς σε χορωδιακό φεστιβάλ.
15. Εγκριση γενομένων  δαπανών για την πραγματοποίηση εορτασμού Αγίου Πνεύματος στην Τ.Κ. Δαύλειας.
16. Εγκριση γενομένων  δαπανών που αφορούν τις δαπάνες Συν-διοργάνωσης Εκδήλωσης -Γιορτής για το πρόγραμμα Κολύμβησης της Γ΄τάξης Δημοτικών Σχολείων.
17. Εγκριση γενομένων  δαπανών για την πραγματοποίηση του 15ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Τ.Κ Αγίου Γεωργίου.
18. Εξέταση αίτησης διαγραφής βεβαιωμένης οφειλής από κατάλογο (Τ.Α.Π) του οφειλέτη Κωτσαδάμ Λουκά του Κων/νου λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
19. Ακύρωση της αριθμ. 87/2017 ΑΔΣ περί έγκρισης διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση βοσκοτόπου  στη θ΄ρεση “ΓΟΡΙΤΣΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” της Τοπικής Κοινότητας Παρορίου Δήμου Λεβαδέων.
20. Παραχώρηση δυο αιθουσών του 1ου Δημοτικού σχολείου Λιβαδεάς στο ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
21. Έγκριση της αριθμ.65/2017 Απόφασης της ΚΕ.ΔΗ.Λ περί της  2ης  αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2017 .
22. Πραγματοποίηση πολιτιστικών ,μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων “Τροφώνεια   2017” και διάθεση πίστωσης.
23. Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο: “Βελτίωση Δημοτικής Οδοποιϊας (2016)”.

                                           O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                     
                                                       Ανδρέας Διαμαντόπουλος

Διαβάστε Περισσότερα »

Φρικτός θάνατος άνδρα σε μετωπική με θεριζοαλωνιστική μηχανή στην Ασωπία


ΣΟΚ προκαλούν οι λεπτομέρειες του φρικτού τροχαίου στη κοινωνία της Ασωπίας,με αποτέλεσμα τον θάνατο του συγχωριανού τους.
Το τροχαίο αυτό δυστύχημα συγκλόνισε πραγματικά την Ασωπία,οι κάτοικοι αδυνατούν να το πιστέψουν πως έχασε τη ζωή του ο 56χρονος και μάλιστα με αυτό τον τρόπο.

Τραγικός επίλογος για έναν 56χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Ασωπία.


Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής στις 10:30 (09/07/2017), όταν η θεριζοαλωνιστική μηχανή με χειριστή έναν 55χρονο από την Ασωπία κινούνταν προς Καλλιθέα. Από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν ένας 56χρονος συγχωριανός του με το αυτοκίνητό του.

Τα δυο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά με αποτέλεσμα να βρει επί τόπου τραγικό θάνατο ο οδηγός του αυτοκινήτου.Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τρακτέρ που οδηγούσε 55χρονος συγκρούστηκε στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Ασωπίας-Καλλιθέας με το όχημα που οδηγούσε 56χρονος.
Για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βοιωτία                                          


Χθες (09-07-2017) το βράδυ, στην 1η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Ασωπίας – Καλλιθέας (Ασωπία Βοιωτίας), αγροτικό μηχάνημα που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 56χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 56χρονου.

Ο οδηγός του αγροτικού μηχανήματος συνελήφθη.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κόλα του Γ.Σ.Αλιάρτου στο summer camp του Παναθηναϊκού

Ο Αιμίλιος Κόλα του Γ.Σ.Αλιάρτου έδωσε το παρών αυτές τις μέρες στο summer camp που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός έχοντας καλή παρουσία.

Μάλιστα, ο Κόλα κέρδισε και το διαγωνισμό στα τρίποντα!
eviabasket.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων:Μέχρι την την Δευτέρα 17 Ιουλίου οι αιτήσεις αποζημίωσης από τον καύσωνα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς από Καύσωνα στις καλλιέργειες (μέχρι και την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017)

Ενημερώνονται οι παραγωγοί του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιών των οποίων η φυτική παραγωγή (ΑΜΠΕΛΙΑ, ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΚΤΛ.) υπέστη ζημιά από τον ΚΑΥΣΩΝΑ στις 2 Ιουλίου, μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς στον αρμόδιο ανταποκριτή ΕΛΓΑ μέχρι και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017.

Δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα ληφθούν υπόψη.

Τέλη εκτίμησης καταβάλλει ο παραγωγός με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς ως κατωτέρω:

1. Για ζημιές στη φυτική παραγωγή:

Α. Αροτραίες καλλιέργειες : ένα ευρώ ( 1,00 €) ανά στρέμμα.

Β. Αμπελοειδή , κηπευτικά , ακτινίδια : δύο ευρώ (2,00 €) ανά στρέμμα.

Γ. Καλλιέργειες σιτηρών: 0,5 € ανά στρέμμα

Δ. Καρποφόρα δένδρα : δέκα λεπτά του ευρώ (0,10 € ) ανά δένδρο όταν τα δένδρα αναπτύσσονται σε ελεύθερα ή γραμμοειδή (υποστηριγμένα) σχήματα.

Ε. Καλλιέργειες υπό κάλυψη γενικά (δεν περιλαμβάνεται η χαμηλή κάλυψη) : δέκα ευρώ (10,00 €) ανά στρέμμα.

ΣΤ. Καλλιέργειες δρεπτών ανθέων : είκοσι ευρώ (20,00 €) ανά στρέμμα.

Η . Καλλιέργειες φυτωρίων και καλλιέργειες καλλωπιστικών θάμνων-δένδρων : σαράντα ευρώ (40,00 €) ανά στρέμμα.

Θ . Καλλιέργειες γλαστρικών φυτών : πενήντα ευρώ (50,00 €) ανά στρέμμα.

Όσοι έχουν υποστεί ζημία από το τον καύσωνα σε καλλιέργειες που δήλωσαν και στο Χαλάζι 17-6-2017 δεν επιβαρύνονται με νέα τέλη.

Απαραίτητα δικαιολογητικά :

1 .Δήλωση ΟΣΔΕ 2017

2. Ταυτότητα

3. Α.Φ.Μ.

4. Αρ. Λογαριασμού Τράπεζας .

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α.

Συγκεκριμένα:

Για την Δ.Ε. Αλιάρτου: κα Καθήκουρη Αναστασία – Τηλ.: 22680-23918

Για την Τ.Κ. Άσκρης: κα Μαρία Άννα – Τηλ.: 22683-50218

Για τις Τ.Κ. Νεοχωρίου – Θεσπιέων – Λεονταρίου – Μαυρομματίου: κος Φροσυνός Λουκάς – Τηλ.: 22683-50214
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις

Ξεκίνησαν οι
θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Πάντως αν και πάρα πολλά καταστήματα προχώρησαν το δεκαήμερο που μας πέρασε σε γενναίες προσφορές οι τιμές από σήμερα σε πολλά προϊόντα αναμένεται να πέσουν έως και 70%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος τριήμερος καύσωνας από αύριο -Σε ποιες περιοχές θα φθάσει τους 42°C

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει την χώρα την εβδομάδα που μπήκε με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται την Τετάρτη και την Πέμπτη και τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Δευτέρα, 10 Ιουλίου, ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Για την υπόλοιπη εβδομάδα η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ προβλέπει για κάθε μέρα ξεχωριστά:

Τρίτη 11-07-2017
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, και στο ανατολικό Αιγαίο 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Τετάρτη 12-07-2017
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα βορειοανατολικά ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πέμπτη 13-07-2017
Καιρός: Αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 14-07-2017
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση.

Σάββατο 15-07-2017
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα κεντρικά ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: μικρή πτώση στα βόρεια.

Καλλιάνος: Τετάρτη και Πέμπτη το πικ του καύσωνα

Ανάλογη και η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο που προβλέπει τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ειδικότερα στην πρόβλεψή του αναφέρει:

Καύσωνας από την Τρίτη έως την Πέμπτη

Τριήμερος θα είναι ο καύσωνας σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές της χώρας να ξεπερνά με ιδιαίτερη ευκολία και τους 40°C. Οι περιοχές που θα βιώσουν περισσότερο αυτόν τον καύσωνα, δηλαδή τα τμήματα που θα σημειωθούν οι μέγιστες τιμές στη θερμοκρασία είναι :

    η Κεντρική Μακεδονία
    η Θεσσαλία
    η Στερεά Ελλάδα
    η Δυτική και Ανατολική Πελοπόννησος
    τα Ανατολικά τμήματα των Δωδεκανήσων
    η Νότια Κρήτη

Το πικ του καύσωνα θα είναι την Τετάρτη και την Πέμπτη

Παρ' όλο που έχουμε μπροστά μας μια ιδιαίτερα ζεστή εβδομάδα, η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες. Αυτό θα είναι και το "πικ" του καύσωνα όπως χαρακτηριστικά λέμε στις θερμές εισβολές. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 42°C αυτό το διήμερο ή αν συμβεί αυτό θα είναι φαινόμενο πολύ τοπικού χαρακτήρα. Δεν αποκλείεται να δούμε και 43°C σε κάποια περιοχή της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, έστω και με μειωμένη πιθανότητα να συμβεί αυτό.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή

Από την Παρασκευή και πρώτα από τον βορρά θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας. Και στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθεί μικρή υποχώρηση του υδραργύρου αλλά όχι κάτι το αξιόλογο. Το Σάββατο θα γίνει αισθητή η πτώση αυτή και στην κεντρική Ελλάδα, ενώ ουσιαστική "δροσιά" θα πρέπει να περιμένουμε από την Κυριακή και στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ