Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

"ΟΧΙ στη σπατάλη νερού" Καμπάνια του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-ΒΙΝΤΕΟ

ΟΧΙ στη σπατάλη νερού, Δεν σπαταλάμε άσκοπα το νερό,το νερό είναι πηγή Ζωής,είναι το σύνθημα για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,  στην καμπάνια που ξεκίνησε για να πείσει τους δημότες του, να μην κάνουν αλόγιστη χρήση στην κατανάλωση του πόσιμου νερού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκος Θηβαίος:“Χαιρετίζω τη δικαίωση του Λεβαδειακού από το Διαιτητικό Δικαστήριο


Δήλωση του βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου

Με αφορμή την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και την παραμονή του Λεβαδειακού τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Super League, ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Νίκος Θηβαίος δήλωσε:
“Χαιρετίζω τη δικαίωση του Λεβαδειακού από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Το μήνυμα σαφές. Φίλαθλοι, Διοίκηση, θεσμικοί παράγοντες της πόλης, με νηφαλιότητα και επιχειρήματα, ενωμένοι έδωσαν τη μάχη της νομιμότητας, πείθοντας τους θεσμικούς παράγοντες να λειτουργήσουν διακριτά και υπεύθυνα. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Λεβαδειακό με επιτυχίες στα γήπεδα που θα τιμούν την ομάδα και θα προβάλουν την πόλη μας.”



Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Υλίκης

Η Νέα Οδός ανακοινώνει την εκ νέου τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που είναι σε ισχύ από τις 13 Ιουνίου στον Αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ στην περιοχή της λίμνης Υλίκης, με στόχο τη διενέργεια εργασιών κατασκευής του τμήματος Υλίκη – Κάστρο. Η μεταβολή αφορά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, από την Τρίτη 11 Ιουλίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται ως εξής:

Α) Από το 99ο χλμ. έως το 98ο χλμ.  σε μια λωρίδα κυκλοφορίας στο υφιστάμενο ρεύμα προς Αθήνα.

Β) Από το 98ο χλμ. έως και το 95,5ο χλμ. θα πραγματοποιείται εκτροπή (αμφιδρόμηση των 2 ρευμάτων) στο νεοκατασκευασθέν τμήμα (στον κλάδο που μελλοντικά θα εξυπηρετεί το ρεύμα προς Αθήνα) με την κίνηση να διεξάγεται και πάλι από μια λωρίδα.

Τέλος, από την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία θα ισχύουν τα ακόλουθα:

Α) Αμέσως μετά τα μετωπικά διόδια της Θήβας και μέχρι το 95,5ο χλμ., η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Β) Από το 95,5ο χλμ. έως και το 98ο χλμ. θα πραγματοποιείται εκτροπή (αμφιδρόμηση των 2 ρευμάτων) στο νεοκατασκευασθέν τμήμα (στον κλάδο που μελλοντικά θα εξυπηρετεί το ρεύμα προς Αθήνα) με την κίνηση να διεξάγεται και πάλι από μια λωρίδα.

Γ) Στο 98ο χλμ. θα γίνεται επανείσοδος στο υφιστάμενο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση προς Λαμία το οποίο και διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη  σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.
thebest.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιλέξτε με σειρά προτεραιότητας τις νέες ειδικότητες του ΙΕΚ Θήβας

Σε συνέχεια του σχεδιασμού της πρότασης των Νέων Ειδικοτήτων του ΔΙΕΚ ΘΗΒΑΣ για το Επόμενο Εξάμηνο, σας ενημερώνουμε ότι από την επεξεργασία των επιλογών που έκαναν ενδιαφερόμε
νοι καταρτιζόμενοι (πάνω από 100 οι ενδιαφερόμενοι), οι ειδικότητες που εμφανίζουν Υψηλή Ζήτηση εμφανίζονται στον πιο κάτω σύνδεσμο. Παρακαλούνται όσοι συμμετείχαν αρχικά στην έρευνα αλλά και όσοι νέοι ενδιαφερόμενοι, να ακολουθήσουν των παρακάτω σύνδεσμο και να επιλέξουν με σειρά προτεραιότητας αυτή τη φορά έως 3 από τις προτεινόμενες Νέες Ειδικότητες!!

Η τελική πρόταση του ΔΙΕΚ ΘΗΒΑΣ κατόπιν εγγράφου του Υπουργείου θα κατατεθεί την Δευτέρα 17/07/2017!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Τον Προφήτη Ηλία γιορτάζει το Λεοντάρι



Διαβάστε Περισσότερα »

Καύσωνας: Κίνδυνος πυρκαγιάς στο αυτοκίνητό μας – Τι να προσέξουμε;

Κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα, η παλαιότητα των αυτοκινήτων, οι αυξημένες θερμοκρασίες αλλά και η πιθανότητα κακής ποιότητας (νοθευμένα) των καυσίμων , δημιουργούν ένα εκρηκτικό… κοκτέιλ στους Ελληνικούς δρόμους.

ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ, ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ (μηχανολόγος μηχανικός)

Σύμφωνα με πηγές από την Τροχαία,  αυτές τις ημέρες σχεδόν καθημερινά, αυτοκίνητα αναφλέγονται στους Εθνικούς δρόμους. Αποκορύφωση χτες στην Κακιά Σκάλα, όπου οδηγός απανθρακώθηκε στο όχημά του, το οποίο ανεφλέγη την ώρα που αυτό κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Η συντήρηση του αυτοκινήτου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το Α και το Ω.

Ποιο τεχνικά, ας δούμε τι γίνετε όσον αφορά στην απαγωγή θερμότητας στο χώρο του κινητήρα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα στριμωγμένο περιβάλλον στο οποίο γειτνιάζουν συμπιεστές και εναλλάκτες που δουλειά τους είναι αποβάλλουν θερμότητα στο περιβάλλον ψύχοντας τον αέρα είτε του θαλάμου επιβατών, είτε αυτόν που προορίζεται για συμπίεση και εισαγωγή στο θάλαμο καύσης του κινητήρα.

Επιπλέον καθότι στο χώρο του κινητήρα συντελείται καύση, αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες. Η θερμότητα αποβάλλεται μέσω του συστήματος εξάτμισης αλλά και από τα ψυγεία νερού και λαδιού. Τελικά όλη αυτή η θερμότητα καταλήγει στην ατμόσφαιρα. Η αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα πάνω από ένα σημείο οδηγεί σε αντίστοιχη μείωση της θερμοχωρητικότητας του μέσου, για συγκεκριμένη χρονική στιγμή και συγκεκριμένη ποσότητα αέρα.

Διευκρινίζουμε εδώ ότι ναι μεν οι μηχανικοί ορθώς θεωρούν άπειρη τη θερμοχωρητικότητα του περιβάλλοντος, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δε θέλουμε να ψυχθεί κάποτε ο χώρος του κινητήρα αλλά άμεσα. Επιπλέον ο αέρας χρήζει περισσότερης ψύξης για να συμπιεστεί ή να δροσίσει. Ως αποτέλεσμα της αύξησης θερμοκρασίας του αέρα έχουμε αρχικά αύξηση της θερμοκρασίας στο χώρο του κινητήρα. Μετά από ένα σημείο αυτό οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης, πτώση της απόδοσης και τελικά σε λειτουργία ασφαλείας εφόσον τα μεγέθη ξεπεράσουν κάποιες κρίσιμες τιμές. Επηρεάζονται περισσότερο οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου. Να τονίσουμε εδώ πως όλοι οι ντίζελ κινητήρες είναι υπερτροφοδοτούμενοι.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να μην ανεβάζετε στροφές στον κινητήρα, να μην τον πιέζετε για ώρα, να οδηγείτε ήπια και να μην ρυθμίζετε το κλιματιστικό κάτω από τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Μ’ αυτό τον τρόπο πιθανόν θα αμβλύνετε τα προβλήματα και πιθανόν θα ξεπεράσετε τον καύσωνα χωρίς απώλειες. Περιττό ίσως αλλά θα το αναφέρουμε ξανά ότι είναι απαραίτητο το αυτοκίνητό μας να είναι καλοσυντηρημένο για να ανταπεξέρχεται χωρίς προβλήματα σε τέτοιες συνθήκες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε δημόσια διαβούλευση ο κανονισμός λειτουργίας του πεζόδρομου της Θήβας

  Πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση  για τον κανονισμό λειτουργίας του πεζόδρομου
της οδού Επαμεινώνδα της Θήβας



Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ηλεκτρονικής διαβούλευσης σχετικά με τον
“Κανονισμό Λειτουργίας του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα”
θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 14 Ιουλίου και ώρα 14:00,
δημόσια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων
επί του εν λόγω θέματος, στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας.

Στη συζήτηση καλούνται να παραβρεθούν
 Δημότες, Φορείς και Σύλλογοι
που ενδιαφέρονται για το θέμα του Κανονισμού Λειτουργίας του πεζόδρομου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιόρτασε τον 1 χρόνο επαναλειτουργίας του το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών


Μία υπέροχη εκδήλωση, που ταξίδεψε το κοινό στα μουσικά μονοπάτια των Μ. Χατζηδάκη και  Μ. Θεοδωράκη, διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας,  σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων και τη συνδρομή του Δήμου Θηβαίων και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών –Βιοτεχνών επαρχίας Θηβών  (ΟΕΒΕ), το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους επαναλειτουργίας του Μουσείου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Σύλλογος Χορωδιακής Ελληνικής Παραδοσιακής και Κλασικής Μουσικής  των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, που ερμήνευσε  τα έργα αυτά, υπό τη διεύθυνση του κ. Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή και ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων κ. Γρηγόρης Βαφιάδης.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό του  συνεχάρη θερμά όλους τους εργαζόμενους του Μουσείου, τονίζοντας τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχημένη επαναλειτουργία του. Όπως είπε χαρακτηριστικά :
“Ένα μουσείο δεν είναι μόνο ένα ίδρυμα που ερευνά, αποκτά, διατηρεί, ερμηνεύει τα υλικά αντικείμενα των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους. Eίναι οι αρχαιολόγοι, οι ιστορικοί, οι μουσειολόγοι, οι επιμελητές, οι μουσειοπαιδαγωγοί, είναι το διοικητικό προσωπικό, είναι το προσωπικό συντήρησης, φύλαξης και καθαρισμού, είναι γενικά ένα σύμπλεγμα πολλών επιστημονικών κλάδων και ειδικοτήτων που συνεργάζονται αρμονικά και συμβάλλουν στην επιτυχημένη λειτουργία του.
To Μουσείο μας  είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, είναι εκείνο που έδωσε πνοή και ζωή στην ιστορική μας πόλη αλλά και στις γύρω περιοχές. Και  αυτό το οφείλουμε σε όλους εσάς που εργάζεστε αδιάλειπτα εδώ, που μας μάθατε την αξία του, που προσδώσατε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο σ' αυτό, μέσα από εκδηλώσεις, μέσα από σημαντικές ημερίδες, ώστε να το αγαπήσουμε και να είμαστε υπερήφανοι για αυτό.
Συγχαίρω από καρδιάς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή  και όλους τους υπαλλήλους του  Μουσείου  και  σας ευχαριστώ  που συμβάλετε, ο καθένας με την αρμοδιότητά του, στην επιτυχημένη επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.
Η Θήβα μας άξιζε αυτό το εμβληματικό Μουσείο, και ως γνήσιοι απόγονοι του Κάδμου, του Οιδίποδα, του Πίνδαρου, του Επαμεινώνδα, του  Ηρακλή,  έχουμε όλοι χρέος να το διαφυλάττουμε, να το προβάλουμε, να το στηρίζουμε”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Ποιες αίθουσες θα ανοίξουν για το κοινό -Μέτρα πρόληψης από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα


Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ,  από την Τρίτη 11-07-2017 μέχρι και το Σάββατο  15 – 07 - 2017 η θερμοκρασία στη Στερεά Ελλάδα  θα κυμανθεί από 37 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον καύσωνα, στο Δήμο Θηβαίων θα λειτουργούν από την Τετάρτη 12 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου από τις 08:00 έως τις 20:00 , οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι στο Δήμο Θηβαίων:

1) Δημοτική Ενότητα Θήβας: αίθουσα ΚΑΠΗ Θήβας
2) Δημοτική Ενότητα Βαγίων: αίθουσα Π.ΔΗΜΑΡΧEΙΟΥ   “ΠΕΤΡΙΝΟ”
3) Δημοτική Ενότητα Θίσβης: αίθουσα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ
4) Δημοτική Ενότητα Πλαταιών: αίθουσα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  Ι.Ν. ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης o Δήμος Θηβαίων υπενθυμίζει τους δημότες του και ειδικότερα σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να εφαρμόζουν σχολαστικά όλα τα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από τον καύσωνα και να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ:
Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, καθώς ορισμένα φάρμακα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.
Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Aν έχετε νεογνά βρέφη:
Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών όπως χαμομήλι, νερό κλπ.
Ειδικά για τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Aν έχετε ηλικιωμένους:
Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

Η εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων πρόληψης είναι σημαντική καθώς μπορεί κατά τη διάρκεια του καύσωνα να δημιουργηθούν παθολογικές καταστάσεις με συμπτώματα όπως : λιποθυμία, πτώση αρτηριακής πίεσης, εμετοί, ταχυπαλμία. Επίσης και σύνδρομο θερμοπληξίας με σπασμούς, αυξημένη θερμοκρασία σώματος ακόμη και έμφραγμα.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να δοθούν οι πρώτες βοήθειες, έκδυση ρούχων, τοποθέτηση παγοκύστεων σε τράχηλο, μασχάλες κ.τλ. και να γίνει διακομιδή στο Νοσοκομείο.




Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Βόλου με τον 55χρονο επιχειρηματία που έκανε «διακοπές» με 14χρονη

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης 55χρονου, γνωστού επιχειρηματία του Βόλου, στην Κέρκυρα, για αποπλάνηση ανήλικης.

Σύμφωνα με τα όσα ήρθαν στο φως χθες, ο 55χρονος συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκου, καθώς είχε πάει διακοπές στην Κέρκυρα μαζί με μια 14χρονη.

Το κορίτσι σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα των υπαλλήλων του ξενοδοχείου. Το παράξενο ζευγάρι τούς είχε τραβήξει την προσοχή και διακριτικά παρακολοθούσαν τις κινήσεις τους. Μάλιστα, ήταν δύο καμαριέρες που έσωσαν την 14χρονη από το βιασμό, καθώς την άκουσαν να φωνάζει «άφησέ με ήσυχη, θέλω να φύγω» και αμέσως ειδοποίησαν τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου.

Τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά από την αστυνομία, ωστόσο στην πόλη του Βόλου το θέμα συζητείται ευρέως και λέγεται ότι πρόκειται για πασίγνωστο επιχειρηματία που διατηρεί και σούπερ μάρκετ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 55χρονος είναι παντρεμένος και έχει και ένα παιδί.

Ολα αυτά, βέβαια, δεν τον εμπόδισαν να εκπληρώσει τις άρρωστες ορέξεις του. Ο 55χρονος φαίνεται πως είχε πει ψέματα στη σύζυγό του ότι θα πάει για δουλειές, ενώ είχε κλείσει ολιγοήμερο ταξίδι στην Κέρκυρα με την 14χρονη.

Και όπως όλα δείχνουν, έχει συλληφθεί άλλωστε, όλα αυτά γίνονταν με τη συγκατάθεση και τη συνέργεια της μητέρας της μικρής. Ο 55χρονος επιχειρηματίας φαίνεται ότι εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι ήταν άνεργη και φτωχή και δελεάζοντάς την με χρήματα και τρόφιμα αποσπούσε τη συγκατάθεσή της.  Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις και με την 18χρονη, σήμερα, αδελφή της 14χρονης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο άνδρας από το Βόλο οδηγήθηκε στον ανακριτή και ισχυρίστηκε ότι δεν προχώρησε στην σεξουαλική πράξη με την ανήλικη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ιταλοί, Έλληνες, Ισπανοί, Δανοί αρχαιολόγοι ψάχνουν την Αρχαία Θήβα

Η … ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το θερμόμετρο φλερτάρει με τους 40°C και όλοι ταμπουρωνόμαστε στα σπίτια μας με τα κλιματιστικά και αποφεύγουμε τις μετακινήσεις. Φωτεινή εξαίρεση ένα πολύβουο μελίσσι που δουλεύει ακατάπαυστα στο κέντρο της Θήβας και στα σπλάχνα της Καδμείας.
Πρόκειται για την ανασκαφική ομάδα της Αρχαιολογικής Εταιρείας που, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, με βουρτσάκια, καρότσια, σκαλιστήρια, , φτυάρια,κόσκινα, με τα χέρια και με πολύ σεβασμό προσπαθεί να φέρει στο φως «κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα». Ιταλοί, Έλληνες, Ισπανοί, Δανοί (;) αρχαιολόγοι έρχονται στην ξακουστή Θήβα με δικά τους έξοδα και μέσα στο λιοπύρι παλεύουν με τον καιρό και τον χρόνο να ανακαλύψουν όσο περισσότερα μπορούν στο ασφυκτικό διάστημα των 6 εβδομάδων που δίνει ο νομοθέτης κάθε έτος στις- ανά τον κόσμο- αρχαιολογικές σχολές.
Ψυχή και καρδιά αυτού του εγχειρήματος ο κ. Βασίλης Αραβαντινός, συνταξιούχος έφορος του Μουσείου της Θήβας. Με ενθουσιασμό εφήβου και περισσή ευγένεια μας εξηγεί για την «βασιλική του 14ου αιώνα που φροντίζει στο βάθος η Ισπανίδα με το κανελλί πουκάμισο». Περιμένει αυτές τις μέρες τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ για να καλύψει την ανασκαφή .
Παρατηρώ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του πετσέτες, μαξιλάρια και σεντόνια. Είμαι σίγουρος ότι θα προσφερθούν σε κάποιους εθελοντές που θα ξαποστάσουν κάπου το βράδυ για να σηκωθούν το άλλο πρωί ορεξάτοι και εμπνευσμένοι από το όραμά του να αποκαλυφθούν και οι εννιά (9) στρώσεις αρχαιοτήτων που βρίσκονται δίπλα στο ανάκτορο της Καδμείας στην οδό Αντιγόνης. Ψηλά-ψηλά τα βυζαντινά χρόνια και κάτω χαμηλά-χαμηλά τα προϊστορικά χρόνια με το μυκηναϊκό τείχος που θα περιμένει καρτερικά- ποιος ξέρει πόσο;- να βγει εντελώς από τα σκοτάδια μετά από 3.500 χρόνια.
Δεν μπορώ να ταξιδέψω στο μέλλον και να φανταστώ την Καδμεία να έχει βγει στην επιφάνεια. Ούτε μπορώ να ελπίζω ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Βλέπετε, γεννηθήκαμε σε δίσεκτους καιρούς. Αισιοδοξώ, όμως, ότι κάποτε θα αναδειχτεί η Καδμεία, θα γίνεται ο αρχαιολογικός περίπατος και η Θήβα θα δέχεται ένα μικρό μέρος από τα 30 εκατομμύρια τουριστών που έρχονται στη χώρα μας.

 Ηλίας Τραμπάκουλος

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα για τη δωρεά μυελού των οστών στον Ορχομενό



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη του νέου καύσωνα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία -Πού θα αγγίξει τους 40°C

Πρώτη ημέρα του νέου τριήμερου καύσωνα η Τρίτη με την θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο.

Την ίδια στιγμή είναι σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να προβλέπει για μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας κατά τόπους:

    Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας σήμερα Τρίτη (11-07-2017) στα βόρεια τους 37, στα υπόλοιπα τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη (12-07-2017) και την Πέμπτη (13-07-2017) τους 39 με 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
    Στις παραθαλάσσιες, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη σήμερα Τρίτη (11-07-2017) τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη (12-07-2017) τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη (13-07-2017) τους 37-38 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.
    Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές σήμερα Τρίτη τους 31 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη (13-07-2017) τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να ανεβαίνει κυρίως στα δυτικά.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά πρόσκαιρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος. Πρόσκαιρς νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Από το απόγευμα στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και πιθανώς κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα τοπικά τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια κυρίως ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ