Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

"Αγκάλιασε" ο κόσμος τις απόλυτα επιτυχημένες εκδηλώσεις του "Δημόφιλου" Θεσπιών -ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μέσα σε κλίμα κεφιού και ενθουσιασμού από τον κόσμο, ολοκληρώθηκε το Πολιτιστικό τριήμερο που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός  Σύλλογος Θεσπιών ο "Δημόφιλος" στην πλατεία του χωριού με  τη στήριξη της Π.Ε. Βοιωτίας και του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
Οι εκδηλώσεις άνοιξαν την Παρασκευή 7 Ιουλίου με το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών,(Δείτε ΕΔΩ)  ακολούθησε το Σάββατο με αφιέρωμα στο παλιό λαικό τραγούδι( Δείτε ΕΔΩ) και έκλεισε την Κυριακή με παιδικά χορευτικά τμήματα συλλόγων της περιοχής.
Μια πολύ όμορφη,ζωντανή και χορευτική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή στις Θεσπιές.Έδωσαν την δυνατότητα στα νεαρά παιδιά των παιδικών τμημάτων, να εκφραστούν, να χαρούν και να μας προσφέρουν μοναδικές στιγμές χορευτικών ικανοτήτων και παιδικής αθωότητας.

Κατά κοινή ομολογία διοργανωτών,  και επισκεπτών, ήταν από τις πλέον επιτυχημένες εκδηλώσεις του "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ" και από άποψη διοργάνωσης και από  την προσέλευση του κόσμου.

Ακολουθεί η ευχαριστήρια ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσπιών ο "Δημόφιλος"
Ο ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ και τα μέλη του Δ.Σ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσους βοήθησαν για να βγουν εις πέρας οι 6ήμερες πολιτιστικές του εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το 3ήμερο 7-8-9/7/2017. Ευχαριστούμε όλα τα μαγαζιά του χωριού μας κι όχι μόνο για τη βοήθεια τους σε εδέσματα αλλά και χαρτικό υλικό και ιδιαίτερα το κατάστημα του Γιώργου Στάθη, Ψητοπωλείο "η γευστική γωνιά" για την αμέριστη βοήθεια και τη συνεργασία τη βραδιά της Παρασκευής 7/7/2017 κι όχι μόνο. Επίσης ευχαριστούμε πολύ όλες τις γυναίκες που προσέφεραν τα προϊόντα για το στήσιμο της έκθεσης τοπικών προϊόντων. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς για την αμέριστη βοήθεια τους για τις δύσκολες αυτές εποχές. Επίσης να ευχαριστήσουμε το Τοπικό Συμβούλιο Θεσπιών το οποίο στάθηκε δίπλα μας σε όποια βοήθεια το χρειαστήκαμε, το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων καθώς και τη Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για την οικονομική της ενίσχυση. Για το "Κυνήγι Θησαυρού" στις 5/7/2017 ευχαριστούμε την κα. Χρύσα Κούνου για τη δημιουργία των γρίφων. Για τη βραδιά της Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής 6/7/2017 πολλά συγχαρητήρια στα παιδάκια και στη γυμνάστρια τους κα. Ηρώ Βαρθαλάμη!
Για τη βραδιά της Παρασκευής ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους τα ενήλικα χορευτικά τμήματα των συλλόγων Εκπολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Μαζίου "Η ΚΙΣΣΟΥΣΑ", Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας "ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ" και το Σύλλογο Κρητών Ευβοίας "Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ". Για τη βραδιά της Κυριακής ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους τα παιδικά χορευτικά των συλλόγων Πολιτιστικός-Χορευτικός Σύλλογος Μαυρομματίου, Πολιτιστικός-Χορευτικός Σύλλογος Αλιάρτου και το Πολιτιστικό Σύλλογο Θήβας Τερψιχόρειον. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια στα χορευτικά τμήματα του ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ για την εξαιρετική τους παρουσία στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και στο χοροδιδάσκαλό τους κ. Μπάμπη Μαρίνη. Για τη βραδιά του Σαββάτου θέλουμε να ευχαριστήσουμε  τους μουσικούς Δημήτρη Δημητρίου, Νίκο Κακοσαίο, Σωτήρη Κόλλια, Αλέξανδρο Ράπτη και Ανδρέα Μπέρδο καθώς και στο τραγούδι, τους Κώστα Κακοσαίο, Χαρά Κάπρου και Γαρυφαλλιά Κούνου για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους Επίσης ευχαριστούμε τη κα. Μελισσάρη Μαρία για τη προσφορά των φυτών για το στολισμό της εξέδρας...Το Permisospress για την κάλυψη των βραδιών... Και τέλος το μεγάλο του ευχαριστώ ο ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ θα ήθελε να το εκφράσει στο κ. Λουκά Χατζή για την υπέροχη εξέδρα και το στήσιμο της! Τέλος όλους τους συγχωριανούς και όχι μόνο που μας τίμησαν με την παρουσία τους και για τυχόν λάθη και παραλείψεις ζητάμε ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ!
 


 Όλες οι φωτογραφίες ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

Η "Γυναικεία υπόθεση" έρχεται στην Ελλοπία-ΒΙΝΤΕΟ


H Καίτη Ράμου, Νεκταρία Γκινοσάτη, Μαρία Σαμίου, Ράνια Τέκου, Έλενα Λυρή και η Τούλα Δαλέζιου το γυναικείο συγκρότημα που μας χαρίζει μοναδικές μουσικές στιγμές με sold out εμφανίσεις, θα βρίσκονται στην Ελλοπία Θηβών το Σάββατο 22 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα νέο μουσικό γκρουπ, που έφεση στο δημοτικό – λαικό  γλέντι, που μέχρι τώρα έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις…



ΣΤΗΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΟΠΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται η «Μέδουσα» και φέρνει ακραία καιρικά φαινόμενα εν μέσω... θέρους-Χάρτης

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από αύριο, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της ΕΜΥ, έπειτα από το κύμα καύσωνα, με τα 40άρια των τελευταίων ημερών.

Πρόκειται για μια  εξαιρετικά σπάνια για την εποχή και το γεωγραφικό πλάτος της χώρας, κακοκαιρία, με το όνομα Μέδουσα «Medousa Storm», η οποία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Κυριακή το μεσημέρι και από τα βόρεια όπου αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές με μεγάλη διάρκεια και ένταση. Κάνει λόγο ακόμη, για «πολύ νερό», ενώ σημειώνει ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες για χαλαζόπτωση.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας οι βροχές θα είναι έντονες σε Θεσσαλία-Μακεδονία, Σποράδες και Εύβοια.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει θεαματική πτώση θυμίζοντας... Οκτώβριο.

Από την Τρίτη ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα πάρει πάλι την ανηφόρα, ενώ σε καλοκαιρινά επίπεδα θα επιστρέψει προς το τέλος της εβδομάδας.

Αυτός είναι ο χάρτης που απεικονίζει το πού θα εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Περιοχές με Κόκκινο χρώμα

Ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, ανατολική κυρίως Εύβοια, ακτές Θερμαϊκού και νότια Χαλκιδική. Στις περιοχές αυτές  οι βροχές που θα ξεκινήσουν από Κυριακή μεσημέρι  και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ. Όπως προαναφέρθηκε θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ένταση και διάρκεια, ενώ προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα σημειώνοντας ότι «θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προκληθούν προβλήματα».

Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από την Τρίτη τα ξημερώματα.

Περιοχές με κίτρινο χρώμα

Σε αυτά τα τμήματα, οι βροχές θα έχουν διάρκεια και ένταση, με αυξημένη την πιθανότητα να προκληθούν –κυρίως μικρής κλίμακας- πλημμυρικά επεισόδια.

Περιοχές με πράσινο χρώμα

 Εδώ, οι βροχές ή και οι καταιγίδες, θα είναι πολύ πιο τοπικές και δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα σε γενικές γραμμές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πυροβόλησε για να εκφοβίσει αδέσποτα και τραυμάτισε μια οικογένεια

Η απόπειρα εκφοβισμού, πυροβολώντας με καραμπίνα, κατά αδέσποτων σκυλιών, όπως ισχυρίστηκε ο 57χρονος δράστης, παραλίγο να αποβεί μοιραία για μία τριμελή οικογένεια.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στις 9:00 στο χωριό Παλαιοβράχα της Δυτικής Φθιώτιδας.

Ένα ζευγάρι με το 13χρονο κοριτσάκι τους καθόντουσαν στην αυλή του σπιτιού τους, όταν ξαφνικά άκουσαν πυροβολισμούς από καραμπίνα. Πριν προλάβουν να καταλάβουν από που προέρχονται οι πυροβολισμοί, τους τραυμάτισαν τα σκάγια.

Ο 46χρονος πατέρας τραυματίστηκε ελαφρά στο στήθος, η 39χρονη μητέρα στο πρόσωπο και η 13χρονη κόρη στο χέρι.

Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός, ωστόσο η οικογένεια πήγε στο Κ.Υ. Μακρακώμης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσαν για το περιστατικό την αστυνομία.

Από την έρευνα που έκανε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη.

Πρόκειται για έναν 57χρονο γείτονα, το σπίτι του οποίου απέχει περίπου 100 μέτρα από αυτό της οικογένειας που δέχθηκε τα σκάγια.

Ο δράστης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε χαμηλά για εκφοβισμό κάποια αδέσποτα σκυλιά που μαζεύονται στη γειτονιά και φυσικά δεν κατάλαβε ότι παραλίγο να σκοτώσει τους γείτονες.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τώρα αν ο 57χρονος κατείχε νόμιμα την καραμπίνα και στη συνέχεια το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε και που θα γίνει ο γάμος Μπακογιάννη-Κοσιώνη

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έκανε τον Κώστα Μπακογιάννη και την Σία Κοσιώνη να αναβάλλουν τον προγραμματισμένο γάμο τους για τις 10 Ιουνίου.  Σύμφωνα με  τα όσα αναφέρει η SECRET των Παραπολιτικών, το ζευγάρι θα παντρευτεί τελικά στην περιοχή του γαμπρού στο Καρπενήσι και ο γάμος τους θα γίνει στις 22 Ιουλίου σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Έτσι ακριβώς όπως ήθελε από την αρχή και ο Κώστας Μπακογιάννης  και η Σία Κοσιώνη. Ο γάμος τους θα γίνει με συγγενείς και λίγους αγαπημένους φίλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

56 συλλήψεις σε μια μέρα στην Περιφέρεια Στερεάς

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (56) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.200) άτομα και περισσότερα από (1.000) οχήματα, προσήχθησαν (94) άτομα και βεβαιώθηκαν (288) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (14-07-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.215) άτομα, εκ των οποίων (1.012) ημεδαποί και (203) αλλοδαποί, καθώς και (1.100) οχήματα.

Προσήχθησαν: (94) άτομα, εκ των οποίων (72) ημεδαποί και (22) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (56) άτομα, εκ των οποίων (37) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(7) ημεδαποί & (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(1) ημεδαπός, για διάπραξη κλοπής.
(5) ημεδαποί, για απόπειρα κλοπής.
(3) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
(1) αλλοδαπός, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
(7) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(10) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(3) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(1) ημεδαπή, για παράβαση νομοθεσίας περί αιγιαλού & παραλίας.
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
(6) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(3) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

(43) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
Λαθραία πακέτα τσιγάρων.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (365) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(288) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (57) για υπερβολική ταχύτητα, (8) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (213) λοιπές παραβάσεις.}
(8) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(10) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(47) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(12) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απολαύστε ένα καταπληκτικό video της Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου


Ιερά  Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου στον Ελικώνα. Απολαύστε το καταπληκτικό video που μας έστειλε ο π.Κωνσταντίνος  Παπαθανασίου για το μοναστήρι!!!

Στις καταπράσινες και απότομες ανατολικές πλαγιές του Ελικώνα, σε υψόμετρο περίπου 650
μ. και 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Αλίαρτο, στις υπώρειες του χωριού Ζαγαρά, βρίσκεται το  μοναστήρι της Ευαγγελίστριας. Η απουσία ιστορικών πηγών σε συνδυασμό με τις πολλές και εκτεταμένες επεμβάσεις, κυρίως κατά τη δεκαετία του 1960, οπότε πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες τόσο στο καθολικό όσο και στα υπόλοιπα βοηθητικά κτίσματα, δεν επιτρέπουν τον ακριβή προσδιορισμό της ίδρυσης του μοναστηριού, η οποία τοποθετείται αόριστα στους Βυζαντινούς χρόνους. Το καθολικό ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του τετράστυλου σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο ναού. Πάνω από τη βόρεια θύρα εισόδου στο νάρθηκα σώζεται ανάγλυφη κτητορική επιγραφή, η οποία αναφέρεται σε εργασίες  ανακαίνισης του ναού που πραγματοποιήθηκαν το έτος 1656. Την περίοδο αυτή χρονολογείται η τριμερής διάταξη της στέγασης του νάρθηκα με τυφλό τρούλο στο κέντρο και τεταρτοσφαίρια επί ημιχωνίων στα πλάγια, τα οποία οφείλονται σε επίδραση της ισλαμικής αρχιτεκτονικής.
Συνέχεια ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Ο.Ε.:Ψήφισμα αλληλεγγύης στην έγκλειστη στις φυλακές του Ελαιώνα Θήβας Ηριάννα Β.Λ.

Ψήφισμα αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ.
 
Η καταδίκη της Ηριάννας Β.Λ. υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ σε 13 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή, χωρίς ελαφρυντικά, με στοιχείο ένα μερικό και αμφιλεγόμενο δείγμα DNA είναι απόφαση άδικη.
Τα επιστημονικά πορίσματα που αφορούν σε γενετικό υλικό επιδέχονται διαφόρων ερμηνειών κατά συνέπεια οι δικαστικές αποφάσεις δεν μπορούν να βασίζονται μόνο σε αυτά. Ο κίνδυνος να παγιωθεί μια τέτοια πρακτική αφορά το σύνολο της κοινωνίας.
Σήμερα η 29χρονη Ηριάννα βρίσκεται έγκλειστη στις φυλακές του Ελαιώνα της Θήβας. Τη Δευτέρα 17/7 εκδικάζεται η αίτηση της αναστολής της ποινής της. Στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την ικανοποίηση του αιτήματός της.

Από τη
Δ.Ο.Ε. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα πωλητήρια των Μουσείων της Βοιωτίας το λεύκωμα "Κωπαΐδα, Το Σήμερα του Παρελθόντος"

Με την άδεια του Υπ. Πολιτισμού το λεύκωμα «Κωπαϊδα, Το σήμερα του παρελθόντος» στα πωλητήρια των Μουσείων της Βοιωτίας
3ετία άδεια εξασφάλισε από τη Γενική Δνση Αρχαιοτήτων και Πολιτισμικής Κληρονομιάς, Δνση Μουσείων, Τμήμα Αρχαιολογικών Μουσείων και Συλλογών, ο συγγραφέας Βοιωτός κ. Αντώνης Μαζαράκης για την διάθεσή του λευκώματός του με τίτλο «Κωπαϊδα, Το σήμερα του παρελθόντος», μια έκδοση που – όπως έχουμε ξαναγράψει – δεν πρέπει να λείπει από καμιά δημόσια ή ιδιωτική βιβλιοθήκη. Πρόκειται για ένα συγγραφικό έργο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, «άρτιο από αισθητική και επιστημονική άποψη, βραβευμένο από την Ελληνική Γεωργική Ακαδημία, που παρουσιάζει διαχρονικά, διεπιστημονικά και διαθεματικά τη σημαντική για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη της Βοιωτίας, περιοχή της Κωπαϊδας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο – απάντηση στο αίτημα του συγγραφέα προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο υπογράφει η κα Σουζάνα Χούλια – Καπελώνη, Προϊσταμένη της Δνσης.

 ORCHOMENOS PRESS

ΥΓ. Όσοι επιθυμούν να το αποκτήσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας και με τον ίδιο μέσω της σελίδας του στο https://www.facebook.com/profile.php?id=100013680378214



Διαβάστε Περισσότερα »

«Τις “έξυπνες” λύσεις που εφαρμόζει η Περιφέρεια Στερεάς παρουσίασε ο κ. Χειμάρας, στη Χαλκίδα»



Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας συμμετείχε την Πέμπτη 13 Ιουλίου ως ομιλητής στην ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Χαλκιδέων με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με θέμα "Έξυπνες πόλεις για μια Έξυπνη Περιφέρεια".

Κατά την εισήγηση του παρουσίασε τις "έξυπνες" λύσεις που υιοθέτησε η Περιφέρεια για την μετάβαση στη ψηφιακή εποχή που αποτελούνται από ένα πλέγμα σύγχρονων εφαρμογών που βελτιώνουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και του επαγγελματία και αυξάνουν τη συμμετοχή των πολιτών στην διακυβέρνηση και στην λήψη αποφάσεων.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρησιμοποιεί την προηγμένη ψηφιακή υπογραφή, εφαρμόζει την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και είναι η πρώτη που διαχειρίζεται τα οικονομικά της με τη χρήση διπλογραφικού συστήματος.
Μέσω της νέας ιστοσελίδας www.pste.gov.gr, ο πολίτης μπορεί να βρει απαντήσεις στα περισσότερα θέλω του. Να ενημερωθεί σχετικά με τις προκηρύξεις και τους διαγωνισμούς, να λάβει μέρος στη διαμόρφωση των πολιτικών μέσω της πλατφόρμας διαβούλευσης, να προετοιμαστεί σε σχέση με τις διαδικασίες και να λάβει ψηφιακά τα έντυπα των υπηρεσιών, να ενημερωθεί online για το πού πάνε τα χρήματά του, μέσω της πλατφόρμας ανοιχτού προϋπολογισμού κλπ.

“Σήμερα, μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τη στρατηγική και τις έως τώρα δράσεις μας, για μια ‘Έξυπνη Περιφέρεια’, με μοναδικό μας σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης. Όπως έχει πει και ο Περιφερειάρχης μας, Κώστας Μπακογιάννης, «βασικό μας όπλο σε όλο αυτό, είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Οι “Έξυπνες Πόλεις” θέλουν απλές, εύκολες και οικονομικά εφικτές λύσεις. H Καινοτομία ξεκινάει από μια “σπίθα” και ανθρώπους που κοιτάζουν το μέλλον.”,
δήλωσε ο Αντιπεριφέρειάρχης, κ. Χειμάρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές και ισχυροί βοριάδες

Μικρή πτώση σημειώνει η θερμοκρασία σήμερα, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια, κυρίως μετά το μεσημέρι.

Τα φαινόμενα θα ενταθούν από το βράδυ. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και στην στα ηπειρωτικά ορεινά της υπόλοιπης χώρας, τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη, εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα τις βραδυνές ώρες θα ενταθούν.
Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση προς το βράδυ στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινέ και απογευματινές ώρες Στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Λαϊκή βραδιά με τον Α.Ο. Μαυρομματίου

Ο Αθλητικός Όμιλος Μαυρομματίου σας προσκαλεί στην λαϊκή βραδιά που διοργανώνει το Σάββατο 15 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία του χωριού, στο προαύλιο χώρο της κοινότητας.

Το λαϊκό σχήμα με την Αγγελική Λαζάρου και τον Γιώργο Βέλλιο στο τραγούδι, τον Κωνσταντίνο Παντίδο στο κλαρίνο, τον Βαγγέλη Παπάζογλου στο μπουζούκι, τον Βασίλη Σοφό στα πλήκτρα, αναμένεται να σας διασκεδάσει μέχρι πρωίας.
Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε μαζί και να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ με κέφι και χορό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιοδεία Σωκράτη Φάμελλου στη Στερεά


Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας στην Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος θα βρίσκεται τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της επίσπευσης και του ελέγχου υλοποίησης των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο Αν. ΥΠΕΝ θα επισκεφθεί τον ΧΥΤΥ Φωκίδας, τους ΧΥΤΑ Λαμίας, Χαλκίδας και Θήβας, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας έχει  συγκαλέσει σύσκεψη εργασίας, στη Θήβα,  παρουσία  τοπικών και αυτοδιοικητικών φορέων, με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων και την πρόοδο υλοποίησης των έργων ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

09:00 - Επίσκεψη στο ΧΥΤΥ Φωκίδας, εγκαίνια του νέου κυττάρου και παρακολούθηση του προγραμματισμένου έργου από το ΠΕΣΔΑ, που περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης προδιαλεγμένου οργανικού, και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.

10:30 -  Επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Λαμίας και έλεγχος της ολοκλήρωσης των δρομολογημένων έργων, τα οποία συμπεριλαμβάνουν επέκταση 2 κυττάρων για το μεσοδιάστημα, έως την κατασκευή των έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης.

13:00 - Επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας και εγκαίνια 3 νέων κυττάρων

14:00 - Επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Θήβας, εγκαίνια του νέου κυττάρου και υπογραφή σύμβασης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Θήβας, η οποία περιλαμβάνει μηχανική διαλογή προδιαλεγμένων & σύμμεικτων απορριμμάτων, αναερόβια ζύμωση, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας,  αερόβια ζύμωση, παραγωγή compost και συνδιαχείριση λυματολάσπης.

16:00 – Σύσκεψη εργασίας με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων και την πρόοδο υλοποίησης των έργων ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λουκά Μπέλλου 1), παρουσία του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  και του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔ, του Προέδρου του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας και μελών του ΔΣ  του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Λ  Α.Ε, των Φο.Δ.Σ.Α Δήμου Δομοκού, Δήμου Σκύρου, Ναυπάκτου, Νότιας Εύβοιας, Λοκρίδας , καθώς και του Δημάρχου Θηβαίων και μελών του Δ.Σ  του Δήμου Θηβαίων, και Δημάρχων και  Δ.Σ.  των υπόλοιπων Δήμων της Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στον Κορινθιακό

Αισθητές σε πολλές περιοχές
Σεισμικές δονήσεις, με επίκεντρο στον Κορινθιακό κόλπο, έγιναν αισθητές σε πολλές περιοχές τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στις 4:25 έγινε σεισμός με επίκεντρο τον Κορινθιακό κόλπο, 6 χλμ. βορειοανατολικά από τις Καμάρες Αιγιαλείας. Η δόνηση έγινε αισθητή στο Αίγιο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανέφερε ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,4 βαθμών.

Μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών ακολούθησαν, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,4 3,5 και 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα.

Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 06:05, εντάσεως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο νησί Τριζόνια και τις Καμάρες Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, 10 χιλιόμετρα βορειανατολικά από τα Σελιανίτικα της Αιγιαλείας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ