Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ο Γιώργος Μπόγρης και η Έλλη Κοκκίνου αποφάσισαν να χωρίσουν

Σύμφωνα με γνωστό περιοδικό, το ζευγάρι τράβηξε διαφορετικούς δρόμους στη ζωή
Έλλη Κοκκίνου και Γιώργος Μπόγρης απο τις Θεσπιές Βοιωτίας, αποφάσισαν να χωρίσουν σύμφωνα με γνωστό περιοδικό που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη. Αν και ο διεθνής μπασκετμπολίστας πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό και θα μένει πλέον στην Ελλάδα,τελικά η σχέση τους δεν άντεξε και αποφάσισαν να τραβήξουν διαφορετικά μονοπάτια στη ζωή.

Σύμφωνα με το περιοδικό Down Town, το ζευγάρι δεν είναι πια μαζί, γράφοντας χαρακτηριστικά ως σχόλιο στις σελίδες του πως: «Κάποιοι τελειώνουν άδοξα και στην κανονική ζωή και στο Instagram».

Οι φήμες υπήρχαν εδώ και αρκετό διάστημα και ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Μπόγρης σταμάτησε να ακολουθεί την Έλλη Κοκκίνου στο Instagram. Μάλιστα, όταν η γνωστή τραγουδίστρια ρωτήθηκε για τη σχέση της με τον μπασκετμπολίστα, εκείνη δεν απάντησε τίποτα, αλλάζοντας θέμα.

Ο μπασκετμπολίστας, λόγω των αθλητικών του υποχρεώσεων με την ομάδα του Μπιλμπάο, ζούσε εδώ και μεγάλο διάστημα στην Ισπανία. Η τραγουδίστρια, από τη μεριά της, λόγω του μονάκριβου γιου της, Αλέξανδρου, αλλά και των εμφανίσεων της σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερνε να ξεκλέβει χρόνο για να βλέπει τον καλό της. Σύμφωνα με τις φήμες η απόσταση απομάκρυνε το ζευγάρι και είχε ως αποτέλεσμα το άδοξο τέλος της σχέσης τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Τανάγρας: Ξεκινούν τα δρομολόγια για θαλάσσια μπάνια στο Δήλεσι

Από Πέμπτη 20/07/2017 ξεκινούν τα δρομολόγια για το Δήλεσι. Το πρόγραμμα δρομολογίων είναι το εξής:

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα

Σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου καταβάλλονται τα Οικογενειακά Επιδόματα Β’ Τριμήνου 2017 στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 30 Ιουνίου και πληρούν τις προϋποθέσεις. Την ίδια ημερομηνία πληρώνονται εκκρεμείς αιτήσεις παλαιότερων ετών. Η πληρωμή αυτή αφορά συνολικά 574.505 δικαιούχους και η δαπάνη ξεπερνά τα 190.000.000 €.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ:
“Πρόκειται για την μεγαλύτερη Β’ δόση – τόσο σε πλήθος δικαιούχων όσο και σε ύψος ποσού – που έχει καταβληθεί από το 2013, όταν άρχισαν να πληρώνονται τα νέα οικογενειακά επιδόματα. Ειδικότερα, το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων – Πολύτεκνων Οικογενειών θα εισπράξουν στο πλαίσιο της πληρωμής Β’ Τριμήνου 574.505 οικογένειες δικαιούχων, έναντι 476.887 το 2016, αύξηση μεγαλύτερη από 20%.

Το σύνολο των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών δικαιούχων ξεπερνά τις 90.000. Εξ αυτών οι τρίτεκνοι είναι 76.332.

Επιπλέον των αιτήσεων του 2017, ο ΟΓΑ επεξεργάστηκε 18.362 εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών. Οι συγκεκριμένες οικογένειες θα πάρουν τα επιδόματα που δικαιούνται αναδρομικά με την πληρωμή της Β’ δόσης 2017.

Φέτος ο ΟΓΑ έχει ήδη εκκαθαρίσει και συνολικά πληρώσει περισσότερες από 63.000 εκκρεμείς αιτήσεις (45.000 στην Α’ δόση και 18.362 στην Β’ δόση). Πρόκειται για αιτήσεις κυρίως του 2016 και του 2015, αλλά και παλαιότερες, για τις οποίες οι δικαιούχοι δεν είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή αυτά που είχαν προσκομίσει ήταν ελλιπή.

Οι υπηρεσίες εργάζονται εντατικά, οι έλεγχοι και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις συνεχίζονται, οι δικαιούχοι ενημερώνονται για την ανάγκη προσκόμισης τυχόν συμπληρωματικών δικαιολογητικών, ώστε να προχωρήσει περαιτέρω η εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων ταυτόχρονα με την επεξεργασία των Α21 που υποβλήθηκαν μετά την 30η Ιουνίου 2017 και θα υποβάλλονται στην ΑΑΔΕ (taxisnet) τους επόμενους μήνες.

Για όσες αιτήσεις συνεχίζεται ο έλεγχος – λόγω και ελλιπών δικαιολογητικών – και για όσες υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από 1η Ιουλίου 2017 και μετά, η πληρωμή παραπέμπεται στη δόση του Γ’ τριμήνου.

Ο ΟΓΑ θα ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όσους πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, αλλά ταυτόχρονα καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του (www.oga.gr, πεδίο «Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων») προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά”.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίκτυο Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας από το Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενέταξε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ “Στερεά Ελλάδα 2014-2020” τη λειτουργία τεσσάρων κοινωνικών δομών (Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Παροχής Συσσιτίου και Κοινωνικό Φαρμακείο) συνολικού προϋπολογισμού 645.840 €, το οποίο έχει διάρκεια τριετίας.
Για τον σκοπό αυτό διαμόρφωσε καταλλήλως τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές του ΚΑΠΗ και του Κοινωνικού Ιατρείου ώστε να στεγαστούν οι νέες κοινωνικές δομές του Δήμου Λεβαδέων, ενώ προχώρησε και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού για την λειτουργία των δομών και συγκεκριμένα:
1. για το Κέντρο Κοινότητας: 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς
2. για το Κοινωνικό Φαρμακείο: 1 Φαρμακοποιό
3. για την παροχή συσσιτίου:  1 Κοινωνικό Λειτουργό, 1 Μάγειρα, 1 Βοηθό Μάγειρα, 1 Διοικητικό και 1 υπάλληλο Γενικών Καθηκόντων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ολοκλήρωσης για τη στελέχωση και του Κοινωνικού Παντοπωλείου με 1 Κοινωνικό Λειτουργό και 1 υπάλληλο Γενικών Καθηκόντων.
Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει με ευθύνη τις ευάλωτες ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Η Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με τις άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες για την υλοποίηση αυτών των δομών. Με αυτόν τον  τρόπο συμβάλει στη δημιουργία καλύτερων όρων διαβίωσης, των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.  





Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά τον χειμώνα έρχεται καύσωνας -Πότε θα ξαναχτυπήσει 40άρια η θερμοκρασία

«Μετά την ανεπανάληπτη για τα δεδομένα της εποχής κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, ο καιρός σιγά σιγά βελτιώνεται με αποτέλεσμα, σταδιακά, να ανεβαίνει η θερμοκρασία μέρα με την ημέρα».

Τα παραπάνω αναφέρει στη νέα πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Γιάννης Καλλιάνος εξηγώντας ότι «παρ' όλο που ακόμη επικρατεί μια σχετική ψύχρα νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα, σταδιακά ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και έτσι μέχρι το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες που θα σημειώνονται θα είναι αυτές που ορίζει η μέση τιμή για την εποχή».

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου «οι βοριάδες στο Αιγαίο (Μελτέμι) θα πνέουν ισχυροί μέχρι και το Σάββατο» και «αυτός θα είναι και ο βασικός λόγος που οι θερμοκρασίες μέχρι τότε θα κυμανθούν σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την εποχή που βρισκόμαστε». Ωστόσο «από την Κυριακή όμως το μελτέμι θα έχει την τάση να εξασθενήσει με αποτέλεσμα να χάσει την "μάχη" από τις θερμές αέριες μάζες που παραμονεύουν από την βόρεια Αφρική»

Το Σάββατο στους 36 με 37°C η θερμοκρασία

«Εκτός από κάποιες μπόρες ή ακόμη και μεμονωμένες καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αύριο Πέμπτη στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα, ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι καλός», συνεχίζει στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος τονίζοντας ότι «το Σάββατο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35-36°C στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και ενδεχομένως τους 36-37°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές».

Την Κυριακή στους 38-39°C η θερμοκρασία -Από Δευτέρα 40άρια

«Λόγω της εξασθένησης των βοριάδων στο Αιγαίο, όπως παραπάνω σας εξήγησα, η Κυριακή θα είναι ακόμα πιο ζεστή ημέρα. Φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38-39°C στις ευαίσθητες (ευπαθείς) στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας. Προφανώς και ακόμη δεν θα μιλάμε για συνθήκες καύσωνα αλλά για μια θερμή εισβολή η οποία βέβαια από τη Δευτέρα θα μετατραπεί σε πιθανό καύσωνα», αναφέρει η πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο τη Δευτέρα και έτσι θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα στη χώρα μας λόγω των αέριων μαζών που θα προέρχονται από το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία και την Λιβύη. Δευτέρα και ιδιαιτέρως Τρίτη (ίσως και Τετάρτη), οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου θα προσεγγίσουν τους 40-41°C σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές και πιθανώς τους 42°C σε αυτές που είναι ευπαθείς στη ζέστη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βοιωτία αποκτά Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Νέα σελίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων:
-Υπογραφή  σύμβασης για την κατασκευή της ΜΕΑ Θήβας
-Εγκαινιάστηκε το νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ Θήβας
- Δημόσια Σύσκεψη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων

Υπέγραψε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, τη σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας-ενός έργου που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων της περιοχής- παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας κ. Νικόλαου Ντίτορα, της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, του Πρόεδρου του ΦΟΔΣΑ κ. Νίκου Σταυρογιάννη,  Δημάρχων της Περιφέρειας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και στελεχών της Περιφέρειας και των Δήμων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, για την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε:  “Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης, που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή μας και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, γυρίζουμε σελίδα και κάνουμε το επόμενο βήμα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται μια πολυετής προσπάθεια, για το σχεδιασμό, την ωρίμανση και τη δημοπράτηση του έργου της κατασκευής της ΜΕΑ Θήβας, ενός έργου καινοτόμου και πρωτοποριακού, αφού έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας τόσο προδιαλεγμένων όσο και σύμμεικτων απορριμμάτων με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την αναερόβια χώνευση των οργανικών αποβλήτων. Παράλληλα στη μονάδα θα γίνεται και συνδιαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς της περιοχής, λύνοντας άλλο ένα πρόβλημα των Δήμων.
Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υπουργό που μας τιμά με την παρουσία του αυτή τη μέρα, τον κ. Περιφερειάρχη που συνέβαλε καθοριστικά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υπογραφή της σύμβασης καθώς και την κα. Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και τους συναδέλφους μου Δημάρχους μέλη του Φορέα που μου έκαναν την τιμή να υπογράψω εγώ τη σύμβαση και όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΦΟΔΣΑ για τη αγαστή συνεργασία”.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στη ΜΕΑ λέγοντας ότι είναι “ένα σύγχρονο έργο  επεξεργασίας αποβλήτων,  το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα για ανάκτηση ενέργειας, δίνοντας μια προστιθέμενη αξία στην περιοχή, αλλά και στον Φορέα Διαχείρισης ”.

Ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε ότι “είναι μια μεγάλη μέρα, όχι  μόνο για τη Θήβα και τη Βοιωτία,  αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια”, συγχαίροντας τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΦΟΔΣΑ “για την αποφασιστικότητα τους, την επιμονή,  την υπομονή, την αποτελεσματικότητα αλλά και την  περιφερειακή τους συνείδηση, διότι ο Φορέας απέδειξε ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να τα καταφέρουμε, αντιμετωπίζοντας  και υπερβαίνοντας πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια, αγκυλώσεις, παρωχημένες αντιλήψεις  και νοοτροπίες”

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ αναφέρθηκε στην απόφαση των Δημάρχων να λειτουργήσουν με περιφερειακή συνείδηση και στον αγώνα που επιδόθηκαν  για να ξεπεράσουν,  κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολλά προβλήματα από δυνάμεις που έβαζαν εμπόδια. Όπως είπε χαρακτηριστικά “μόνο συνθέτοντας δυνάμεις και μόνο όταν έχουμε ξεκάθαρη άποψη, ότι αυτό είναι σωστό κι έτσι πρέπει να γίνει και δεν έχει σημασία ποιος το λέει, αλλά τι λέει,  μπορούμε να ξεπεράσουμε πολλά από αυτά που μας κρατούν πίσω”. 
 Εγκαίνια του Νέου Κυττάρου στο ΧΥΤΑ Θήβας
Πριν την  υπογραφή της σύμβασης για τη ΜΕΑ, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Θήβας, όπου ο Υπουργός κ. Φάμελλος εγκαινίασε το νέο κύτταρο δυναμικότητας περίπου 300.000 κυβικών μέτρων και ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, που τηρεί πλήρως τους σχετικούς νομοθετημένους περιβαλλοντικούς όρους αλλά και αυτούς που τίθενται επιπλέον από την υγειονομική διάταξη Α5 του 1983, αφού βρίσκεται μέσα στην ειδική ζώνη των 10 χιλιομέτρων για την προστασία της λίμνης Υλίκης, η οποία αποτελεί εφεδρικό ταμιευτήρα της Αθήνας. Ο ΧΥΤΑ Θήβας ξεκίνησε την λειτουργία του την 1η Απριλίου 2009. Η προβλεπόμενη διάρκεια ζωής του πρώτου κυττάρου ήταν για 5 χρόνια. Η μείωση όμως των απορριμμάτων, λόγω της κρίσης αλλά και η ορθή διαχείρισή του (διάστρωση και συμπίεση απορριμμάτων) έδωσε παράταση μέχρι σήμερα. Το νέο κύτταρο εκτιμάται ότι θα κρατήσει πολύ περισσότερο, αφού με την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΑ (Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων), σε ένα περίπου χρόνο, η τελική ποσότητα απορριμμάτων που θα καταλήγει για υγειονομική ταφή θα είναι σημαντικά μικρότερη.

Σύσκεψη εργασίας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων
Μετά την υπογραφή για την κατασκευή της ΜΕΑ, με πρωτοβουλία του κ. Υπουργού ακολούθησε δημόσια σύσκεψη εργασίας στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, παρουσία των προαναφερόμενων καθώς και του Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανου και εκπροσώπων του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, όπου συζητήθηκαν οι τρόποι και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την επίτευξη των στόχων που τίθενται μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΔΣΑ) και των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων των Δήμων..
Κοινή διατύπωση όλων των παρισταμένων ήταν ότι οι αυτοδιοικητικοί με πνεύμα συνεργασίας και περιφερειακής συνείδησης μπορούν να επιτύχουν σημαντικούς στόχους στη διαχείριση των απορριμμάτων και να προχωρήσουν γρήγορα, λύνοντας ουσιαστικά προβλήματα, με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος.

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ INTRAKAT & WATT AE: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 






Yπογραφή Σύμβασης και έναρξη υλοποίησης της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας  Απορριμμάτων 2ης Δ.Ε  Ν. Βοιωτίας, ύψους 16,3 εκατ. ευρώ

Παιανία, 18/07/2017 – Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας  παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελου και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, υπογράφηκε  η σύμβαση του έργου ΣΔΙΤ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΜΕΑ) 2ης Δ.Ε. Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ», μεταξύ της Κοινοπραξίας INTRAKAT – WATT AE και του  Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερών Αποβλήτων των Δήμων Θηβαίων, Αλιάρτου και Τανάγρας, συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 35.000 t/έτος Αστικών Στερεών Αποβλήτων και πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης των  στόχων του Εθνικού και του Περιφερειακού  Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Το συνολικό ύψος του έργου, που συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του ΕΣΠΑ, ανέρχεται σε 16,3 εκατ. ευρώ  και η ολοκλήρωση κατασκευής του απαιτεί περίπου 18 μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό θα εφαρμοστεί στην πράξη η αρχή της κυκλικής οικονομίας με έμφαση στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση, δίνοντας μια οργανωμένη και μελετημένη λύση στο πρόβλημα των σύμμεικτων απορριμμάτων και τη διαχείριση της παραγόμενης ιλύος από τον βιολογικό καθαρισμό της περιοχής.

Ο συνδυασμός της λειτουργίας της  νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων με τον ΧΥΤΑ Θηβών, αποτελούν  μία ολοκληρωμένη εγκατάσταση επεξεργασίας των αποβλήτων της περιοχής, με προφανή οφέλη για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων πρώτων υλών και ενέργειας, την προώθηση της ανακύκλωσης και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.

Ειδικότερα με  τη λειτουργία της νέας εγκατάστασης περιορίζεται η ποσότητα των μη αξιοποιήσιμων υπολειμμάτων που θα οδηγούνται στον ΧΥΤΥ, αυξάνεται ο χρόνος ζωής του ΧΥΤΑ, ενώ αποτρέπεται το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων και τελών στους τοπικούς ΟΤΑ για απευθείας διάθεση στον ΧΥΤΑ ανεπεξέργαστων αποβλήτων.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό,  στην περίοδο κατασκευής και λειτουργίας  της Μονάδας θα δημιουργηθούν 125 νέες  θέσεις εργασίας καθώς και αρκετές έμμεσες θέσεις απασχόλησης που θα δημιουργηθούν για την εξυπηρέτηση των λειτουργιών του συνόλου της επένδυσης στην τοπική οικονομία.

Σχετικά με την Intrakat

Η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Intracom Holdings. Είναι εισηγμένη από το 2001 στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης ΜΕΕΠ. Tο 2005 συγχωνεύθηκε με την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Intramet. Αξιοποιώντας τη πολύχρονη εμπειρία της υλοποιεί σύγχρονα έργα υψηλής τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης στους τομείς των τεχνικών έργων (οικοδομικών – υποδομής), του περιβάλλοντος και των Α.Π.Ε., της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, της ενέργειας, των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, των μεταλλικών κατασκευών, της αξιοποίησης ακινήτων και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Πληροφορίες για θέματα Τύπου
Ιωάννα Παπαβασιλείου, Τμήμα Επικοινωνίας Intrakat
T: 21–06674646 E: ipapav@intrakat.gr  Web: www.intrakat.com

Χριστίνα Γερονικόλα, Τμήμα Επικοινωνίας Intrakat
T: 21–06674618 E: cgeronic@intrakat.gr  Web: www.intrakat.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Μητέρα δύο παιδιών απειλούσε να πέσει από γέφυρα

Αίσιο τέλος είχε η απόπειρα αυτοκτονίας της 40χρονης από τη Χαλκίδα η οποία για δύο ώρες απειλούσε να πηδήξει από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας το απόγευμα της Τρίτης.

Συγκεκριμένα η 40χρονη μητέρα δύο παιδιών μετέβη στην υψηλή γέφυρα της πόλης όπου στη συνέχεια ανέβηκε στα κάγκελα και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν την 40χρονη ειδοποίησαν την αστυνομία και άμεσα στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικοί του ΑΤ Χαλκίδας με ειδικούς διαπραγματευτές, οι οποίοι κατάφεραν μετά από δύο ώρες να πείσουν την 40χρονη και να τους ακολουθήσει με αποτέλεσμα να λήξει ο συναγερμός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 40χρονη πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και έχει αποπειραθεί και στο παρελθόν να βάλει τέλος στη ζωή της.
eviazoom.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «σφυρί» για 15 εκατ. ευρώ το κεντρικό εργοστάσιο της Πετζετάκις στη Θήβα

Τίτλοι τέλους για τον όμιλο που πρωταγωνίστησε στην Ελλάδα
Ρευστοποιούνται σήμερα τα περιουσιακά στοιχεία της Πετζετάκις, με την Εθνική Τράπεζα να εκπλειστηριάζει το κεντρικό εργοστάσιο της εταιρίας στη Θήβα.

Η τράπεζα προχωρά σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό του εργοστασίου της επιχείρησης στο Ειρηνοδικείο Θήβας, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 15 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η κατάσχεση της μονάδας επιβλήθηκε έναντι οφειλής 1 εκατ. ευρώ ενώ επί του ακινήτου υφίστανται 14 προσημειώσεις-υποθήκες.

Πρόκειται για ενιαίο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Χασάνη- Δερβίση» στην κοινότητα Ελαιώνα του δήμου Θηβαίων και έχει έκταση 245.718 τ.μ. Μαζί του βγαίνουν σε πλειστηριασμό κτιριακές εγκαταστάσεις παραγωγής εύκαμπτων και σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων, συνολικής επιφάνειας 49.673,73 τμ και συνολικής καλυπτόμενης επιφάνειας 47.779,40 τ.μ., καθώς και του βιομηχανικού εξοπλισμού που βρίσκεται εντός και εκτός των κτιρίων. Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται στα 15.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι η κατάσχεση επιβλήθηκε από την τράπεζα για οφειλή ύψους 1 εκατ. ευρώ. Οι εγκαταστάσεις βαρύονται με 14 προσημειώσεις- υποθήκες, όπως αυτές περιγράφονται στο πρόγραμμα του πλειστηριασμού.
Και οικόπεδο στην Πάτρα βγαίνει στο σφυρί

Ας σημειωθεί ότι εκτός από το κεντρικό εργοστάσιο της εταιρείας στη Θήβα, βγαίνει σήμερα σε πλειστηριασμό στις 16.00 από το Ειρηνοδικείο Πατρών, αγροτεμάχιο στη θέση Καμίνια του δήμου Πάτρας.

Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσόν των διακοσίων εβδομήντα χιλιάδων ευρώ με επισπεύδουσα και σε αυτή την περίπτωση την Εθνική Τράπεζα.
Η άνοδος και η πτώση μιας ελληνικής πολυεθνικής

Η μητρική εταιρεία του Ομίλου, η Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε. ιδρύθηκε το 1960 από τον Αριστόβουλο Πετζετάκι, εφαρμόζοντας την επαναστατική μέθοδο παραγωγής εύκαμπτων πλαστικών σωλήνων ενισχυμένων με σπειροειδές PVC. Η τεχνολογία αυτή κατοχυρώθηκε με το εμπορικό όνομα Heliflex.

Ο Όμιλος Πετζετάκις υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές βιομηχανίες της Ελλάδας με ειδίκευση στην κατασκευή σκληρών και εύκαμπτων πλαστικών σωλήνων. Μάλιστα οι Financial Times στις αρχές της δεκαετίας του 1960 είχαν χαρακτηρίσει τον Πετζετάκι, «Εφευρέτη πρώτης κλάσης».

Ο χημικός μηχανικός από την Αμοργό με συνεχείς καινοτομίες άνοιγε το δρόμο στην εξέλιξη του τομέα των πλαστικών. Οι εφευρέσεις του ήταν το όχημα για να δημιουργήσει την πρώτη ελληνική πολυεθνική εταιρεία.

Από το 1960 ο Όμιλος Πετζετάκις ίδρυσε ή εξαγόρασε τις εξής θυγατρικές εταιρίες:

-στην Πορτογαλία την Heliflex Portuguesa LDA (1969), που σήμερα ονομάζεται Heliflex Tubos e Mangueiras, S.A.

-στη Γερμανία την A.G. Petzetakis GmbH (1972), που σήμερα ονομάζεται Heliflex GmbH

-στη Νότιο Αφρική τη Main Pipesystems (2001), που σήμερα ονομάζεται Petzetakis Africa Ltd.

-στην Ιταλία την Induplas SpA (2001)

-στην Ισπανία τη Flexiplas S.A. (2001)

-στην Αγγλία τη Eurohose Ltd (2001)

Μέλος του Ομίλου αποτέλεσε και η Πλαστικά Καβάλας ΑΒΕΕ, η οποία πωλήθηκε το 2008 και στη συνέχεια έπαψε τις δραστηριότητές της.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανηγυρίζει Τετάρτη και Πέμπτη ο Ι.Ν.Προφήτη Ηλία στο Λεοντάρι



Διαβάστε Περισσότερα »

Αγροτική εστία: Πώς μπορούν να επωφεληθούν 330.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγρότες

Μέχρι τις 25 Ιουλίου αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας
Περισσότεροι από 330.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγρότες θα έχουν φέτος την ευκαιρία να επωφεληθούν από τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, συνολικής δαπάνης 14,1 εκατ. ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν δελτία κοινωνικού τουρισμού, εκδρομικά πακέτα, δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, σεμινάρια και χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες.

Οι αγρότες-δικαιούχοι έχουν ακόμα χρόνο μπροστά τους, καθώς μπορούν να υποβάλουν στα ΚΕΠ τις αιτήσεις συμμετοχής τους μέχρι τις 25 Ιουλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής φακέλων από τους επιχειρηματίες που θέλουν να συμβληθούν με τον ΟΓΑ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν περίπου 1,2 εκατ. ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι και προστατευόμενα μέλη τους. Όλοι πρέπει να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα. Πρόκειται για συνταξιούχους του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ, συνταξιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους της και για προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά).

Τα «πακέτα»

Το πρόγραμμα Κοινωνικού/Ιαματικού Τουρισμού περιλαμβάνει πακέτο εξαήμερων διακοπών για 55.000 δικαιούχους σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα και εξαήμερων διακοπών για 4.000 συνταξιούχους σε συμβεβλημένα υδροθεραπευτήρια ή ιαματικές πηγές.

Το εκδρομικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 12.500 δικαιούχους και περιλαμβάνει τετραήμερες δωρεάν εκδρομές, εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ και διαμονή.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε 175.000 δικαιούχους να προμηθευτούν βιβλία αξίας 20 ευρώ και σε 66.000 να λάβουν δωρεάν δελτία θεάματος για έναν μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων. Ακόμη, νέοι αγρότες, ηλικίας από 22 έως 45 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ 1.300 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες θα επιδοτηθούν με 1.000 ευρώ/άτομο.

Ειδική μέριμνα φέτος θα δοθεί στη Λέσβο, που επλήγη από τον σεισμό. Ο ΟΓΑ αποφάσισε να ελέγξει κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις για Οικογενειακά Επιδόματα και Ανασφάλιστους Υπερήλικες από τις σεισμόπληκτες περιοχές, να χορηγήσει στις πολύτεκνες αγρότισσες του Νομού Λέσβου προσαύξηση 50% στο εφάπαξ βοήθημα που δικαιούνται από τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας (1.500 ευρώ).

Επιπλέον, διαθέτει 6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού ειδικά για τους αγρότες της Λέσβου, αυξάνει στα δελτία κοινωνικού τουρισμού τις διανυκτερεύσεις από πέντε σε δέκα για όλους όσοι επιλέξουν ως προορισμό τη Λέσβο, αλλά και για τους κατοίκους-δικαιούχους του νησιού που θα κινηθούν σε αυτό. Τέλος, θα διαθέσει σε όλους τους δικαιούχους, που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, δωρεάν βιβλία (αξίας 20 ευρώ/δικαιούχο) μέχρι και 8/5/2018. Επισημαίνεται ότι συμπεριλαμβάνονται και κάθε είδους σχολικά βοηθήματα.

Τα αναγκαία δικαιολογητικά

    Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜΚΑ, καθώς και των προστατευόμενων μελών τους ή ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ.
    Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
    Στην περίπτωση συνταξιούχων ΟΓΑ, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down ή εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφαση της υγειονομικής επιτροπής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος η κακοκαιρία: Βελτιώνεται σήμερα ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Άγιος Βασίλειος Καπαρελλίου
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί μποφόρ
Σήμερα Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι ωστόσο κατά τόπους στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Δ. Στερεάς και της Ηπείρου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 έως 31 βαθμούς. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ:Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος, Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά Αίθριος
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ:Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί ασθενείς
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ